2013. 09. 12.
About a pacni (szept. 14-15.)
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
SZOMBAT, SZEPTEMBER 14.:
A PUSZTULÓ VÁROS

Nagy vakarásnak pörsenés a vége.
Mivel babonás vagyok és holnap péntek 13, ezért inkább még ma megkapjátok az egész hétvégi ajánlót, ha már úgyis zuhog az eső és nem tudok ilyen időben hazamenni (viszont csak pénteken fogom kitenni, haha). Lássunk is neki:

Zene rovat:
Tízkor egy szinte biztos ismétlés Kylie Minogue-koncert az M2-őn, amiben megint számolhatjuk az okkult utalásokat, én kihagyom, bár tudom hogy egy idő óta alternatív körökben is illik szeretni a Minogue-lányt. De mondom, én inkább kivárom az este tizenegyet, amikoris Habib Koité és zenekara, a Bamada MüPás konciját adja le a Duna TV. A fickó a mali-beli zenei élet legendája, de szerencsére amit csinál az úgy világzene hogy még a mezei hallgató is nyugodtan fogyaszthatja. Nagyon jó lesz, nézzétek.

Ismétlés, talán érdemes:
20:20-kor Verne regényének egy viszonylag friss, de még így is kilenc éves feldolgozása az M1-en, ez a 80 nap alatt a Föld körül, ami még úgy sem ér a klasszikus verzió közelébe, hogy a főhőst Steve Coogan játssza, mellékszerepre meg mindenkit rávettek Jackie Chan-ról Arnold Schwarzeneggerig.

Nem érdemes:
Retekklubb, 23:20: A sziklatanács titka – Amilyen titokzatos a címe és ígéretes a szereplőgárdája (Catherine Deneuve, Monica Bellucci, Moritz Bleibtreu és Elsa Zylberstein), annyira nem megy semerre, pontosabban minden irányba akar menni, de a nagy akarásnak itt is beszarás a vége. A fontosabb misztikus thrillerek (Rosemary gyermeke, MásVilág, miegyéb) összes közhelye felmondva, Bellucci kivételesen nem a testét mutogatja hanem nagyon akar komolyan játszani, az izgalom egyetlen forrása hogy vajon a néző elalszik-e még a film vége előtt vagy sem.

Kiemelten nem ajánlott:
Cinemax, 20:10: Élőben Bagdadból – Bár az 1990-es ostromról (és az arról közvetítő médiagenyákról) szól, de nem egyszerű egybeesés hogy pont 2002-ben forgatták, ahogy a film egész hangvétele nem az. Ez pesze nem véletlen, hisz a médiában nincsenek véletlenek, de egy ennyire elfogult, hazug és manipulatív film még így is ritkaság hogy Magyarországig eljusson, holott tulajdonképp már az ajánlójáért is FASZKORBÁCS járna, főleg azért a sorért ami szerint ezek az Irakba szakadt derék tudósítók "a szálloda ablakából láthatják Bagdad iszonyú bombázását, és mikrofonnal a kezükben, kamerával a vállukon csalhatnak könnyeket a nézők és önmaguk szemébe", és akkor legyen egy Nap kommentje is négy évvel ezelőttről:

EgyNéző | Válasz 2008. aug. 01. 17:15 | 1/9
Hát ... ha az amerikai riporterek ingyen dolgoznának, és semmilyen díj nem lebegne a szemük előtt ... valamint közvetítenék a lehetetlen szegénységben élő magyar állampolgárok sorsát ... talán akkor, de csak akkor:
- néhány könnyet én is eldörzsölnék az ő szemükben.

Méghogy "könnyfakasztó" ... undorító ...


A magam részéről csak annyit: hogy mit keres egy ilyesmiben Helena Bonham Carter, de főleg Michael Keaton, azt én – Menzellel szólva – hát, nem tudom.

Kiemelten ajánlott:
Cinemax2, 21:35: Pusztító páros – John Hannah a rómabeli kitérő után végre visszatér a komédiák világába ezzel a remekbeszabott darabbal, melyben italba menekülő özvegy rendőrt alakít (az italba menekülés nekem is ismerős, a többi szerencsére nem), aki kolléganőjével egy rejtélyes gyilkos nyomát üti bottal Anglia fontosabb helyszínein (nemesi birtokok, bentlakásos iskolák és hullaboncoldák), hogy közben az értő néző sorra ismerje fel a híresebb detektívfilmekre tett utalásokat. Paródiaként meg önálló értékei miatt is megállja a helyét.

Kis hírek a nagyvilágból:
Attenborough: Megállt az emberi evolúció: "Megállítottuk a szelekciót." – Ez annyira nemismondommilyen megjegyzés, hogy én is rögtön el is határolódok tőle :DDD
Bevetettem már a testemet az asztalnál: "A pókerből dollármilliomos, metálrajongó, diplomás Liv Boeree szerint a nőknek mindenük megvan, hogy sikeresek legyenek a férfiak játékában." – Micsoda sekszista, antifeminista hozzáállás, pláne egy nőtől. Hogy a saját testével terelje el a figyelmet, hogy kihasználja a heteró-sekszuális Férfi játékosok gyengéd érzelmeit…ez egyszerűen hallatlan, én mondom, ilyen nincs, remélem váccpávör nemteccikarencer dórika már fogalmazza a tiltakozólevelet!!!
Minden idők legdrágább játéka a GTA5: "265 millió dollárba került, az 60 milliárd forintot jelent. Filmből is csak egy drágább volt eddig Hollywoodban." – Hát, abból bizony jó sok LÉLEGEZTETŐGÉPET sört lehetne venni! REMÉLEM MEGBUKIK!!!! :grumpycat:
Ízlelgesse Erna Solberg nevét!: "A norvégok már ezt teszik, ő lehet az új kormányfő." – Csezmeg, akkor miért én ízlelgessem? Jövőre norvég gyarmat leszünk, vagy mi? :DD
Washington fegyvert ad a szír ellenzéknek: "Obama a közvetlen beavatkozás helyett így áll ki az Aszad ellen küzdők mellett." – Bizony, mint már mások is megmondták, lassan épülhet a Bin Laden-szobor a Ground Zero-ra :DDD
Pokolgép robbant az amerikai konzulátusnál: "Az afganisztáni Herátban egy ember meghalt, többen megsebesültek. Tűzharc is volt." – Hát igen, a demokrácia-import áldásai :DDD
K: Az új SZDSZ dögös reklámmal kampányol: "Ha ettől nem indul be Fodor pártja, akkor semmitől." – Drágáim, még akkor se szavaznék rátok ha Gianna Michaels volna a plakátarc, és személyesen jönne a…kopogtatócédulákért. Bibó (mert ő az a bizonyos reklámarc) meg forog a sírjában...



VASÁRNAP, SZEPTEMBER 15.:
AMI BELL, ÉS AMI NEM.

Apakeresőben.
Ismétlés, kiemelten ajánlott:
Al Pacino és Robert De Niro together at last, mégpedig kilenctől a Film+-on, természetesen egy jófajta krimiben. Robert GIDA bácsi mint rafinált bűnöző, Pacino pedig az őt megszállottan üldöző rendőr. Egyikük élete legnagyobb dobására készül, és a másik, azzal hogy ezt megpróbálja meghiúsítani. Két kemény karakter áll Szemtől szemben két kemény színész megformálásában, akik ugyanolyan erővel dolgoznak egymás ellen a vásznon, miközben mindkettejüknek megvan a maga problémája: a rendőr már a harmadik házasságánál tart de a munkája miatt ezt is elveszítheti, a gengszter csapatában pedig legalább egy megszállott őrült van, és a megkárosítani tervezett fickó sem egyszerő eset. Ritkán mondok ilyet, de hibátlan film ami sokadik megnézésére is tartogat valamit, a számtalan érdekesség és cameo mellett érdemes figyelni Ted Levine-t, aki valamikor a Bárányok hallgatnak gyilkosa volt.

Talán érdemes:
Fél kilenckor Robert Pattinson rajongóinak lesz nagyon jó, meg azoknak akik szeretik Maupassant történeteit. A Bel Ami természetesen egy selyemfiú felemelkedésének és bukásának története, aki a háború után "kénytelen" a testéből élni. Az HBO adja, vagyis nekem kimarad, ami annyiból kár hogy Kristin Scott Thomas, Christina Ricci és Uma thurman feje is elcsavaródik benne (nem úgy, nyugi). A retekklubbon 21:20-kor adott Ray Bradbury-adaptáció, a Mennydörgő robaj lehet hogy voltmár, de az én ajánlóimból valószínüleg kimaradt, és most is csak az írója, valamint Sir Ben Kingsley miatt van itt, mert ezektől eltekintve nem sok jó van benne. Az alapötlet (mint Bradbury novelláinál általában) jó: van egy cég, akik nem kevés pénzért cserébe az egészen őskorba katapultálják vissza az utazóikat, hogy leölhessenek egy-két dínót. Ennek persze ára van: mindent úgy kell hagyni ahogy találták, nehogy a múlt bolygatásával befolyásolják a jövőt. De a szabályokat előbb-utóbb megszegik... Kingsley a legjobb benne, ő vagy valami rejtélyes ok miatt vállal be néha ilyen B-filmeket (lásd: A lény), vagy eleve szívügye ez a stílus, akkor viszont a minőségi szerepeit nem értem... Fél tízkor egy ugyancsak talánérdemes darab az M2-őn, ami viszont még annak ellenére sem ismétlés hogy itt adják. A Rád találok Marrakesben egy apátlan kamaszlány zarándokútjáról szól, ami legalább annyira szól a szülő utáni vágyról mint az anyja új házassága elleni tiltakozásról - egészen addig míg a mama is útra nem indul, csak ő meg a csemetéje után. Szépen fotografált drámázás.

Kis hírek a nagyvilágból:
Trágárságokat üvölt a margitszigeti szatír: "Totál meztelen, fején egy trikóval, futva is tud önkielégíteni, olykor csak rázogatja nemiszervét. A rendőrség keresi vagy nem. Szemtanúk mondják." – Futva önkielégít? Ezzel akár indulhatna az olimpián is, mondjuk az öttusa valamilyen különszámaként :DDD Most mondja valaki hogy a férfiak nem képesek a multi-tasking-ra, hát megy ez, ha fontos dolgokról van szó!44
Nevezzék el politikusokról a hurrikánokat!: "Miért szenvedjenek szegény Sandyk, Katrinák és Ivánok? Az idei legjobb környezetvédő kampány."TÁMOGATOM, főleg mert már nálunk is kezdődnek ezek a tölcséres okosságok. Magyar földre magyar tornádót!44!! négy
Nem hagyja a szellem a tiszaburaiakat: "Durva: nemcsak rendet rak a szellem, de van olyan család, amelyikre főzött is." – Főző-takarító szellem? FELESÉGÜL VESZEM, még akkor is, ha férfi!!44 négy
Nullára jött ki az István, a király: "A produkciót a jegyeladások eltartották. Profit nincs." – Valahogy sejtettem. Alföldi Nullszaldó Róbert…még szerencse hogy másból meg fog térülni a Kultúra Önzetlen Terjesztése:
C:c Viszik az Alföldi-könyvet, mint a cukrot: "A könyvet egy hét alatt szétkapkodták, a rendező akár milliókat is kereshet rajta." – Hát persze, ahogy szepesi niki is, nyilván. De tegyük föl hogy igaz, ami nem az, ez esetben akkor mégiscsak van pénze a népnek a kultúrára, és itt csupa könyvmilliomos él. Ki mondja hogy a magyarok nem olvasnak? :DD Nap kommentje:

Pj 2013.09.12. 09:38:54
Egy vagy két hete jött ki a könyv és 20% engedménnyel hirdetik máris a Nyugatinál. Hatalmas plakáton, szemben a villamosmegállóval. Nyilván azért mert olyan jól megy.



Kulcsszavak: faszkorbács

bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés