2013. 10. 14.
Ez a kocsma lesz a végső (vagy nem) (okt. 14-15-16-17.)
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
HÉTFŐ, OKTÓBER 14.:
A KIRÁLYOK GYALOGÚTJA

BLOKÁD Évada a vadaknak.
Talán érdemes:
21:35-kor egy furcsa hangulató komédia Izlandról, ami ugye egy kis sziget és nem sok minden jut el tőlük ide hozzánk, de ha mégis, akkor az általában jó szokott lenni. A Királyok útja egy korábbi ottani film megidézése – nem egyszerű remake, inkább összevetés, hogy mi is változott az eredeti elkészülte óta eltelt időben, vagyis ez lehetett a cél. Aki már ennyiből arra tippel hogy kaotikus agymenést kapunk őrült helyi figurákkal és közéjük csöppenő idegenekkel, az jól sejti: talán a tartozást behajtani akaró német srác a legnormálisabb az egész szigeten (már ha hinni lehet a szintén izlandi rendezőnek, aki meg csak tudja miről forgat). A szigetországról közismert még a természeti szépségek áradata, meg az hogy a helyiek élenjárnak az alkoholfogyasztásban, fentiek közül mindkét dologban részünk lesz, a másodikban már csak azért is mert nem kevés sör kellett egy ilyen pihent történet összehozásához. Hogy mindez hogy kerül a Dunára, hát, én nem tudom. Lehet hogy nem csak Izlandon szeretik a piát, hanem egyes műsorszerkesztők is a Kárpát-medencében? Akárhogy is, tisztelet nekik :) Tíz perccel előtte (21:25-kor) a testvércsatornán (Duna World) viszont egy egyértelműen vígjáték magyar alkotás 1943-ból (Kalotaszegi madonna), ami nyilván magán viseli majd az akkori filmek minden, ma már hibának elkönyvelt jellemzőjét, mégis biztos szórakozást nyújt, ha nem az együtt világot hódító festő és modell, akkor a diadalút kezdetének helyszíne, a csodás Erdély miatt. Egy biztos, különös élmény lesz fekete-fehérben látni az ismerős tájakat, aki pedig hozzám hasonlóan figyel a részletekre, az felfedezheti egy bizonyos Máriássy Félix nevét is a stáblistán, bár itt "csak" vágói minőségben. Haladjunk továbbra is visszafelé, mert nyolc húszkor az HBO Comedy-n a sor hogy meglepjen minket egy témájában mindenképp szokatlan bohósággal: a Vad évad még címe ellenére sem a középiskolások ragacsok életéről szól, hanem – most tessék kapaszkodni! – a madármegfigyelésről, ami itt három bőven középkorú fickó hobbija, és ami egyszercsak vérre menő (na azért nem egészen) versengéssé fajul. Lehet-e egy alapvetően természeti téma köré közönségfilmet kerekíteni? Megfelelő forgatókönyvvel és nevekkel igen, márpedig ide mindegyikből jutott: Jack Black ugyan megintcsak önmagát játssza (nézzük el neki, nemigen tud mást), Owen Wilson viszont egész jó, Steve Martin meg, hát ő egy élő klasszikus. A negyedik nagy név, az eredeti narrátor John Cleese hangjából nem tudom maradt-e valami (ha leszinkronizálták akkor nyilván nem), de ne legyünk maximalisták.

Hétfő? LESZAROM.
Maszturbál és mosolyog az angyalka: "A pozíciót, ahonnan Győrffy László művészete megtekinthető, elfoglalja a gatyában matató kisfiú." – Még egy kereszténygyalázó, sekszista kortárs művész? LESZAROM. Újra és újra, mindegyiket!!!
18+ Az extrém pornós, Asphyxia Noir: "Összesen 15 tetoválása van, szemeinél csillagok." – Erre mi más is jöhetne, mint egy csillagszemű…LESZAROM.
Miley Cyrus hálós pólóban villantott segget - LESZAROM.
Mi történt már megint Madonna arcával?: "Az énekesnő múltkor még nénikének nézett ki, most viszont valamitől feszül és duzzad az arca."BIZTOSAN EMÉSZTÉSI PROBLÉMÁK LESZAROM.
Így nézett ki a budai vár a Szulejmán sorozatban: "Az RTL Klub török sorozatában a szultán eljutott Budára."ENNÉL MÉG A WOLFENSTEINBEN IS JOBB VOLT A GRAFIKA LESZAROM.
Nicole Kidman mellprofillal hódított a kínai Oscar-gálánNEM IS TUDTAM HOGY MÁR AZ OSCAR-DÍJAT IS KÍNÁBAN ADJÁK ÁT LESZAROM.
Beletojt a kéménybe a skót: "A huligán nem fukarkodott az ürülékkel."LESZAROM: amivel még a skótok sem spórolnak!
Újra feltalálták a vécét: "Nagy dolog az embernek, és még nagyobb az emberiségnek:
egy svájci kutatócsoport az alapoktól gondolta át a vécét."
– Ezt a rovatot meg ugyan nem én találtam fel, hanem egy bizonyos Zep, de csakazértis őrzöm a lángot, és...LESZAROM.
 

KEDD, OKTÓBER 15.:
UNFUNNY PEOPLE

A sokszög közepén állok.
Ajánlott:
Fél tízkor szokatlan módon végre valami értékes a TV2-őn Judd Apatow 2009-es alkotásával ami még a felemás magyarítás (Ki nevet a végén) és Adam Sandler ellenére sem egyértelmű vígjáték, viszont nagyon kellemes és elgondokodtató (bár elnyújtott) darab egy máról holnapra élő komikusról, aki a leukémia árnyékában jön rá az élet lényegére és kezd el támogatni egy kezdő szakmabelit. Azonban megtörténik amit senki se várt, emberünk meg aztán a legkevésbé sem, vagyishogy mégse hal meg akkor amikor az orvosok jósolják, sőt, elkezd felgyógyulni. Ahogy ilyenkor szokás, előkerülnek a régi ismerősök is, mindenekelőtt az exe akivel szemben sok hibát elkövetett, és itt válik el hogy az életet mindig lazán vevő fickó tanult-e valamit mindabból ami vele történt. Sandler a főszereplő és tényleg szokatlanul jó, persze Seth Rogen és Eric Bana sem marad el tőle sokkal, kisebb szerepekben meg RZA-t, Eminemet és Sarah Silvermant is láthatjuk. Fél tizenegykor doksi az M1-en Holesch Dénesről, aki a ma talán kevéssé ismert "nemesi festők" közé tartozott, specialitása a lovas képek voltak, ezt kétségtelenül magas szinten hozta. Mint minden világjáró magyart, őt is hazahúzta a szíve, én pedig nem tudok nem arra gondolni hogy vajon érdemes volt-e neki pont a szocializmus végébe belecsöppenie pont az élete legvégén... A Szabadság rabságában rövid, mégis nagyjából teljes áttekintés egy tehetséges emberről, csak hogy lássuk, mit is jelent ez a szó, főleg ma amikor bárkire könnyen ráaggatjuk és olyan emberek műveit állítják piedesztálra akik egy falevelet nem tudnának lerajzolni, nemhogy egy mozgó állat minden rezdülését.

Talán érdemes:
Fél egykor újra zene a Duna TV-n. Én ugyan – őszintén megvallom – nem hallottam még a Zseton Pityú and The Cash-ről, de két oka is van annak hogy megelőlegezem nekik a bizalmat, az egyik hogy punkot játszanak, a másik a Johnny Cash-re és a The Clash-re egyszerre utaló név.

Kiemelten nem ajánlott:
M1, 19:45: Magyarország / Andorra – Világbajnoki selejtező labdarúgó-mérkőzés –  A román és holland ellenfelekkel lejátszott """meccsek""" után csak mazochistáknak ajánlható. Illetve nem, nyugodt szívvel még nekik sem, még akkor se ha esetleg győznénk.

Ismétlés, kiemelten nem ajánlott:

Ami a filmből kimaradt.
HBO2, 20:15: A Vaslady – Mindig el fogom mondani, ahányszor csak leadják: elfogult, szépelgő visszaemlékezés, az Alul semmihez hasonló történelemhamisítás. Anglia legalább annyit "nyert" az első női miniszterelnökével mint Amerika Obamával: kipipálhatták hogy igen, ez is megvolt, közben persze párezer ember meghalt (Falkland-szigetek, Afganisztán, Irak, satöbbi), de mit számít mindez. Egy jóval valóságosabb elemzés a zöldséges lányáról itt olvasható és kötelező minden angolul tudónak, én csak ennyit emelnék ki belőle (és igen, a kép is innen van):

"When I remember Margaret Thatcher, I remember The Falklands conflict. (…) There are other memories too, especially when she waged war on her own people.

I remember when Thatcher was determined to crush the unions—particularly the Miners and Steel Workers unions, and present them as a scapegoat for all Britain’s economic woes (...). Thatcher received no international censure for sending the riot police to rain rubber bullets and tear gas onto striking workers. (...) As the strike lengthened the strikers and their families starved. As the strike lengthened, miners and steel workers lost their homes. When it ended in defeat for the unions, the strikers had lost their jobs. Pits and steelworks closed and, in case anyone doubted the Iron Lady’s will, the workers watched as their former workplaces were razed to the ground. The seven miles of steelworks between Rotherham and Sheffield were replaced with Europe’s largest shopping mall, Meadow Hall."
- ...és ennyi, ahelyett hogy megnézitek a róla szóló filmet és elérzékenyültök, inkább ide kattintsatok és rögtön jó kedvetek lesz :DD

Klozettkelet, de közel vagy! rovat:
Irán újabb majmot küld az űrbe: "Bár a világ Iránon kívüli része azt sem hiszi el, hogy az előző feljutott." – Miért nem tudják majmom helyett a politikusaikat fellőni? És az ún. "Művelt Nyugat" miért nem tudja? Megkímélnénk az állatok életét és végre béke lenne…
Magyarnak hitték a pakisztáni diáklányt Iránban – Ajjaj, akkor most nálunk is robbantgatni fognak? :SSS – "Azt írták, hogy Jane a neve és keresztény, mert felültek egy pakisztáni szatírának."HA HA, VERY FUNNY. Más faszával a csalánt, az bezzeg megy nekik is…
Véletlenül csak magukat robbantották fel: "Az Etiópia-Nigéria vébéselejtezőn akartak ölni." – Nagyon jó, nagyon helyes, így kell ezt csinálni. Bárcsak az összes terrorista követné a példátokat, srácok!
Murszi a lelkével fizetne a demokráciáért – Ne tedd Murszi bácsi, annyit nem ér az egész! Tapasztalatból mondom! Mármint én nem adtam el érte a lelkem, de voltak akik igen, és nekem ettől nem lett jobb, max. nekik...:SSS – "A volt egyiptomi elnök nem hajlik a kompromisszum­ra, államcsínnyel vádolja a hadsereget." – …és valljuk be, erre minden oka meg is van.
Filmajánlattal csalták lépre a nagypofájú kalózt: "Azt ígérték neki, szerepet kap, de csak a rendőrök várták a szomáli kalózvezért." – Valahol ez is férfi, ha ennyire hiú. Mindegy, most egy darabig max. börtönös melegpornóban fog szerepelni :DDD
A sminkelés és a divat érdekli a világ legkeresettebb terroristáját: "A Fehér Özvegy néven ismert nő diétás tippeket és nyári szandálokat keresgélt a neten." – Az azért megnyugtató (......…NEM!) hogy valahol ez is csak nőből van, a vallásos agymosása ellenére is. Mondjuk amilyen feje van, kell is hozzá a smink és az se ártana ha lefogyna :SSS De tudjátok, minden ellenségeskedés ellenére is van reményünk a világbékére, mert:
Netanjahu perzsa szexoldalt követett Twitteren: "Elképesztő, milyen képeket nézegethetett az izraeli kormányfő! Stábja technikai malőrről beszél."MAXIRESPECT és giga TISZTELET! Így kell ezt, Netanjahu bácsi: MAKE LOVE, NOT WAR!! KEEP IT REAL!!!
 

SZERDA, OKTÓBER 16.:
ÉRIK A SZŐLŐ, HAJLIK A VESSZŐ?

A kis ellenálló meg Santana lenne?
Nem ajánlott:
M1, 21:20: On the Spot: Charlie Gun – A szívünket elrabló (…..NEM.) Száguldó Sikerriporterek visszatértek a bűbájos Dél-Afrikába, ahol természetesen megint egy bűnöző pártját fogják, aki ezerszer megfogadta hogy most aztán tényleg jó útra tér, és valahogy mégis mindig a dutyiban köt ki. Megidéződik a néhai Sun City és az ő börtöne is, az meg szinte mellékes hogy a brutális apartheid miért is csukta oda a fickót (épp csak megemlítik az ajánlóban, mert végülis mi is az a rablógyilkosság, hát nem több mint egyszerű gyerekcsíny). A vicc az hogy ez a békés nevű fickó most, ezer évvel az apartheid után is ugyanúgy ki-be megy a börtönből, a csattanó pedig az hogy erről 2013-ban filmet lehet forgatni és el lehet adni, sőt, interjút is csinálnak a készítőkkel:

Minek mentél oda, te szerencsétlen?: "Egyiptomban majdnem megerőszakolták egyiküket, a burmai határon kis híján egy aknamezőre vitték őket. Cseke Eszter és S. Takács András megszállottja a munkájának. Interjú az On the Spot dokumentumfilmeseivel." – …és szégyen, nem szégyen, nekem is ez volt az első gondolatom annak idején. Na jó, nézzünk valami új gyalázható célpont után:
Retekklub, fél tíz: Szulejmán – Annyit szidom magát a sorozatot hogy a rajongóira nem is jut időm, pedig vannak, és elég alacsony az IQ-juk, jöjjön egy szép példa erre és a tévé "nevelő erejére". Így reagál egy átlagos magyar sorozatnéző arra amikor felhívják a figyelmét hogy a Mohácsnál elesett magyar király alig húszéves volt (a lényeg a gyengébbek kedvéért pirossal is kiemelve):

Krenal | Válasz | Előzmény (Kertka) okt. 05. 14:20 | 1602/1619
Ki nem sz.rja le? Egyfolytában mindenki ezzel jön. Kit érdekel? A sorozatoknak nem igazán az a lényege, hogy tökéletesen tükröződjön a valóság hanem a hangulat, az élmények és a jelenetek benne. Ez adja meg majdnem mindnél a hatalmas rajongást. És vannak akik inkább hisznek a sorozatoknak és másoknak mint a már nagyon unalmassá vált fantazi történelemkönyveknek.

 
Magyarország, 2013. KÖSZÖNJÜK, RETEKKLUB!

Talán érdemes:
21:10-kor egy sablonos de legalább rövid thriller Kanadából a FEM3-on: újabb bőrlehúzás az álom és valóság határáról és az árva csajról aki halott embereket lát és öl, és hülyének nézik a rendőrök mert aki eleve halott az nem hagy maga után nyomot amikor megölik (újra?). Nincs más hátra, a nő maga kénytelen utánajárni a Halálos látomásoknak, vagyis megoldani az őt kísértő hullák ügyeit. Egyszernézős, és annak el is megy. A Cinemaxon viszont tíz perccel utána (21:20-kor) megláthatjuk mi lett Natalia Oreiróból, aki egy időben a szappanoperák királynője volt. Mostani, egész friss filmje sem mentes az érzelmek áradásától, hiába a történelmi háttér (argentin junta, menekülő-visszatérő partizánok). Úgy tűnik mindig megmarad a szerelem témájánál, végülis OK, ő ehhez ért, az viszont mindenképp a Kis ellenálló javára írandó, hogy csak egy rész készült belőle (mondjuk az is igaz hogy az meg kis híján kétórás).

A seksz, a szipu rovat:
18+ Chicago is elesett a krokodillal szemben – Aszittem Detroit fog előbb, de majdnem eltaláltam még így is. Végülis Chicago már amúgyis megindult a detroitosodás úján… - "A krokodil nevű zombidrogot három fiatal lány is kipróbálta. Az orvosok a végtagjaik megmentéséért küzdenek." – Egyetlen kérdés merül fel ilyenkor: MIÉRT? A hírnek külön pikantériát ad egy korábbi, ami szerint ezt a cuccot (is) náluk fejlesztették ki: "Félnek az amerikaiak, ugyanis a kör bezárult: visszatért hozzájuk az USA-ban kikísérletezett drog, a krokodil. A hivatalos nevén dezomorfin a legundorítóbb kábítószer, ami szinte lerágja a húst az ember csontjáról, és két-három éven belül biztos halálhoz vezet." - …és szép lassan megvalósul a World War Z szcenárió, csak nem fertőzésnek hanem drognak "köszönhetjük" majd a zombikat :SSS
Ez a taknyos Miley Cyrus új edzője: "Theo Wenner a Rolling Stone magazin főszerkesztőjének fia. Az apja újságjába fotózik, modellkedik, ledönt mindenkit." – Kezdem azt hinni hogy Hunter S. Thompson csinálta jól amikor megölte magát (nem, rá még szükség lett volna), de érthető, ő már jóelőre látta mi lesz a hippikből. Mi sajnos nem vagyunk ilyen szerencsések, mert ugyan életben vagyunk, de itt van nekünk ez a minirólingsztónsz-szerkesztő aki életében semmit nem talált ki, nem dolgozott, és csak él a papa újságjából…
Sorok között: Te kit hagynál életben, a papot vagy a prostit?: "A rendhagyó iskolai feladványban emberéletekről kell dönteni olyan infók alapján, mint faj, nem, foglalkozás, kor, családi állapot." – Komolyan mondom, ennyire hülye kérdést én még életemben nem hallottam. Még hogy pap vagy prosti…mindkettőt életben kell hagyni, és akkor lehet rájuk partit szervezni!
18+ Miley Cyrust pornózni hívták!: "A Disney-énekesnőből lett feslett ribi 1 millió dollárt kaphat. De mit raktak Orbán Rasi szájába?" – A másodikat nem ismerem, de az első végre azzal foglalkozhatna amihez amúgyis tök jól ért.
P. Mária ült a fűben: "A valkói asszony süteménybe is keverte az anyagot." – Basszus, lassan az összes hülye drogos sorozat megvalósul…:SS
18+ Teszt: zavarja egy ilyen jó nő a koncentrálásban?: "Dögös csajokat mutatunk és közben szimpla kérdéseket teszünk fel. Így is oda tud figyelni?" – Öööö...mi volt a kérdés?
Végre elélveznek a lányok: "Leszbiszex ide vagy oda, az Adele élete egy remekmű a szerelemről." – …de azért hiába ez a neü-feminista lelkesedés, azért mindenki az explicit jelenetekért fogja nézni. Bizony, hosszú út vezetett a Csajok a csúcsontól idáig…és végig lejtős volt. A következő mondat meg annyira megmutatja hogy mi a baj az egész kritikával, hogy kénytelen vagyok hosszan idézni: "(…) a lányok közti vonzalom annyira magától értetődő, hogy a néző végképp elszégyelli magát, ha egy cseppnyi is van belőle ebből a korlátolt, buta hozzáállásból. Megtudjuk továbbá, hogy jó lehet francia ovisnak lenni, mert az évzáró ünnepélyen nem hazafias verseket szavalnak, hanem a multikultúra jegyében afrikai táncot adnak elő teljes átszellemültségben, és azt is, hogy az átlag francia gimis lazán eltársalog Sartre-ról. Csak szerelmesnek lenni ugyanolyan Franciaországban, mint bárhol máshol. Amíg tart, isteni, ha vége, akkor pedig meg kell próbálni nem beledögleni." – Én ugyan nem emlékszem arra hogy hazafias verseket erőltettek volna ránk az oviban (az iskola és gimi az más), de igen, nyilván jobb ungabunga-táncot járni mint a Himnuszt meg Marseillaise-t énekelni, annyira jó hogy hamarosan a kereszttel együtt ezek is ki fognak kerülni mindenhonnan. Mondjuk akkor már nem fognak filmeket forgatni és halálrakövezés jár majd a leszbikusságért is, de az afrikai táncok megmaradnak, csak majd a nyakláncos égetés közben járják el őket. Biztos marha jó lesz.
Százhúszezret ért a korai magömlés – Hogy ezt is miért nem gimnazista koromban kellett megtudnom hanem most?… - "Egy nap alatt megtalálták, és meg is bírságolták azt a sofőrt, aki hajnalban gabonát szórt az ötös útra." – Ja hogy erről van szó. Na jó, vegyék úgy hogy vetőmagot osztott a rászorulóknak, oszt jónapot.
 

CSÜTÖRTÖK, OKTÓBER 17.:
ÉN ÉS ÉN ÉS A MAFLA ÉN

Pózolj kötekedéssel!
Ismétlés, talán érdemes:
A zenével foglalkozó vígjátékokat köztudottan kedvelem, legyenek akár direkt paródiák saját muzsikával, vagy érzelmesebb húrokat pengető, a rajongást középpontba állító darabok (Pop, csajok, satöbbi). Az Újra a régi e kettőt keveri 21:10-kor egy kitalált hetvenes évekbeli banda kilencvenes évekbeli reuinion-ja ürügyén. Már csak Billy Connolly, Stephen Rea és Bill Nighy kedvéért is kapcsoljatok a FEM3-ra, és végre Jimmy Nail-re sem lehet egy szavam se (arra viszont igen, hogy a Szuperbojz készítőit is megihlette ez az amúgy remek film).
Duna TV, 21:40: Boszorkánykör – Misztikus krimi főleg a sokak számára még ma is rejtélyes és elzárt erdélyi tájakra alapozva. Itt szeretne felderíteni egy gyerekgyilkossági ügyet egy alapvetően két lábbal a földön járó rendőr, de minduntalan a helyi népek láthatatlan falaiba ütközik. Még annak ellenére is tűrhető, hogy itt is megjelenik a magyar filmek egyik jellegzetes betegsége, az okkal, de inkább ok nélkül arcunkba tolt, a történet szempontjából felesleges meztelenkedés.

Talán érdemes:
20:25-kor erre a hétre jut is némi kultúra a Tálentum aktuális részével, bár sajnos csak a Duna World-re, pedig én is kíváncsi lennék Szipál Martin munkásságára. A nagyvilági sármját, öltözködését és életbölcsességét mindvégig megőrző, karakteresen kopasz és nem mellesleg világhírű magyar fotóssal egy időben még az is találkozott akinek gőze se volt róla, ugyanis rendszeresen feltűnt reklámokban. Utána kilenc előtt öt perccel egy húszéves gengszter-vígjáték a Film+2-őn amire ma már leginkább csak Sandra Bullock és Steve Buscemi miatt emlékezhetünk, már ha egyáltalán, az Én és a Maffia ugyanis még az ő jelenlétük ellenére is max. egy erős közepes, mivel a családi kapcsolatok segítségével a "családba" beépülő, róluk írni akaró lúzer karaktere nem túl erős.

Kis hírek a nagyvilágból:
Belvárosi tűzfalon a 6:3: "A Rumbach Sebestyén utcai kép három hét alatt, négyszáz liter festék felhasználásával készült." – Tökéletes időzítés: pont a honi labdarúgás mélypontján lett kész a magyar foci csúcsát megörökítő óriásgraffiti. :DDD
Eperhab: Autók, amiket imádnak a nők – …mármint ha magukra gondolnak, mert: "Jellemzően inkább a kisebb, mozgékonyabb kocsik mellett teszik le a voksukat." – …viszont ha a férfi keres olyan kocsit amit "imádnak a nők", akkor nem árt ha szerel bele puncimágnest!
Spielberg Párbaj című filmjét játszották el: "Egy kamionos és egy autós konfliktusa az országút után a benzinkúton is folytatódott Algyőn." – …és a legszebb az egészben, hogy valószínüleg nem is tudták mit játszanak újra.
Egyeurósban úsztak a kínai turisták: "Tele volt apróval a párizsi hotelszoba, mindent azzal fizettek. Szorgos gyűjtőmunka eredménye." – Hát igen, szok kici szokra megy :DDD
Legatyásodott a brit királynő: "Erzsébetnek már csak 1 millió font maradt a vésztartalékában. Ez 340 millió forint. Baj van?" – Bizony baj, adakozzunk szegénynek. Amint lesz fölös egymillió fontom, át is utalom neki...
Tékozló Homár: Már a szabályosan parkolókat is megbüntetik: "Magyarország jobban teljesít a felesleges bírságok kiszabásában is." – Nincs ebben semmi meglepő, csak átvették az Elmű megoldását:
Lekapcsolták az áramot, pedig fizettem: "Egyre több a hasonló eset. Az Elmű ügyfélszolgálata azt javasolja, az is menjen be néha, aki fizet." – Van egy jobb ötletem: minden pénzünket adjuk oda nekik, hátha akkor nem járunk így:
Ráoltották Gyurcsányékra a villanyt: "A Parlamentben éjszakáztak, mindenhol volt villany, csak az ülésteremben nem." – Lehet hogy ők meg tényleg nem fizettek? :DD Viszlát szombaton!


 
Kulcsszavak: LESZAROM

bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés