2013. 10. 21.
Öregecskedő feleségek nyara (okt. 21-22-23.)
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
HÉTFŐ, OKTÓBER 21.:
FESLETT PARANCSRA TETTEM.

Homeland Security is in da house.
Talán ismétlés, talán érdemes:
Nyolckor ritka vendég az MGM-en: egy western, ami Geronimo főnök fegyverletétele után játszódik. A kapitulációt nem mindenki fogadja kitörő örömmel, így a Burt Lancaster által játszott Massai sem, aki egymaga próbál harcba szállni a fehérek ellen. Párja a végsőkig kitart mellette, és a makacs rézbőrű végül csak az ő, illetve leendő gyermeke életéért és biztonságáért adja fel a háborút és választja a rezerválódást. Ha minden igaz, az Apacs harcosnak volt egy másik befejezése is, amiben emberünket gyáván hátbalövik a szövetségesek. Talán nem kell mondanom, melyik befejezés a valósághűbb. Burt bácsin kívül feltűnik még Charles Bronson, illetve Paul Guilfoyle is. Ők a pozitívumok, negatívum csak annyi, hogy tuti az új szinkronnal fogják adni :(((

Ismétlés, talán érdemes:
Viasat3, 21:25: Az ember gyermeke – 2006-ban csak Európa egyes területein érezhettük valósnak azt az anti-jövőképet amit a Harry Potter-folytatás sikerét meglovagolva zúdított ránk Alfonso Cuarón. Ma, túl Lampedusán, Vámosszabadin de főleg Debrecenen, új s még újabb nézők fedezhetik fel maguknak, ám mielőtt verni kezdenék a mellüket hogy "ő bezzeg megmondta előre hogy ez lesz", ne felejtsük hogy a rendező és a sztori írója nem egyszer tévedett, először is abban ahogy a menekültek által elárasztott Európával szembeállították a migrációs hullámon (rendőrállami eszközökkel) felülkerekedő Nagy-Britanniát, de ezt tudjuk be a szokásos brit felsőbbségtudatnak. A másik botlásuk meg annyi, hogy nagyon is születnek gyermekek, olyannyira hogy a Londonban világrajöttek többsége már a Mohamed nevet kapta, ennyiből kb. már meg lehet saccolni mi lesz a Brit Értékek megőrzéséből. A lényeg a fontos: a 12 majom melletti leghihetőbb antiutópia, ami úgy sci-fi hogy valóságos, úgy akciófilm hogy hihető, és egyik vonal sem megy a másik rovására. A lassan elbukó Fortress Europe tükrében aktuálisabb mint valaha, dacára Cuarón kötelező multikulti prédikációnak és az össze-vissza kamatyoló fekete csaj Szűz Máriaként, posztmodern jászolban való beállításának is. Anno a Narancsban úgy jellemezték hogy "figyelmeztetés hullazsákban", nos ez tökéletesen illik is rá.

Talán érdemes:
Az Ember gyermeke után mindjárt máshogy nézzük majd a Dunán háromnegyed tízkor vetített, szívszaggató(nak szánt) alig egyórás doksit is, amit az illegális migránsokról készítettek. A Felsőbb parancsnak már a címe is megadja a kezdő hangját, ahogy a neki (ellen)reklámot csináló Index-hír is:

Ez még nem Európa: "Mit tudunk a Szerbiából Magyarországra igyekvő, a határt illegálisan átkelő fejlődő világbeliekről?" – Debrecen és Vámosszabadi után kb. mindent. Kötekedés nélkül: mi az hogy fejlődő világbeli? Ha annyira fejlődnek, miért jönnek ide? Nekünk az átkosban (gy.k.: szocializmus) még úgy tanították hogy ők harmadik világbeliek, szó nem volt akkor még semmilyen fejlődésről…:SSS

Még mindig ennél a kategóriánál maradva tíztől egy sorozat első része a Viasat6-on, ami a lassan kötelező szuperhősös zsánerről húz le még egy bőrt. Nem is nagyon tudni már hogy mi volt előbb, a Watchmen vagy az Avengers, nem mintha számítana, az viszont biztos hogy az Alfák az utolsó a sorban, de legalább korrektül felmondja az elvárható közhelyeket a Szupercsapat, az X-akták és a már említett világmegmentők környékéről.

Ismétlés, de ajánlott:
Túl sok volt az előbb a politika, evezzünk is másfajta, de ugyanilyen kényelmetlen vizekre. Akár azt is mondhatnám a Képeslapok a szakadékból stáblistáját böngészve, hogy ez a nők (JOGOS!) bosszúja a sekszysta filmipar ellen. Kezdjük ott hogy Carrie Fisher saját könyvét írta át forgatókönyvvé, tehát a zűrös STÁRanyukával rendelkező, ugyanolyan zűrös "STÁR" színésznő életével való bármilyen hasonlóság messze nem a véletlen műve. Folytassuk azzal hogy hiába Fisher saját pokoljárása, ez elsősorban mégiscsak vígjáték, vagyis lesz happy end, tehát együttnézős (ez mindig jópont). Ne felejtsük azt sem hogy mivel egy anya-lánya kapcsolatról és a két nő függőségeiről szól, itt most kivételesen a férfiak lesznek a mellékszereplők (nem mintha ezzel kisebbíteni akarnám Gene Hackman, Richard Dreyfuss vagy akár Dennis Quaid érdemeit), és akkor fejezzük be azzal a két mozi-nagyasszonnyal, aki miatt sokadjára is jó lesz az HBO-t választanunk (ezúttal nyolc húszkor), vagyis Shirley MacLaine-nel és Meryl Streep-pel, akire vonatkozólag van is egy Nap kommentje:

-greghouse- | Válasz 2012. dec. 27. 01:00 | 17/19
...én tényleg nem tudom, hogy csinálja ez a nő, aki már nagymama.
Hogy csinálja, hogy bármit, bárkit, bármikor el tud játszani.
Hogy csinálja, hogy a filmtörténet legtöbb díját besöpörte (és nem csak Oscarokat, hanem Golden Globe-okat, Berlini Arany Medvéket, Cannes-i pálmákat, amit akarsz. Pedig ha ránézel, nem egy klasszikus Playboy szépség.
Ráadásul a bulvársajtó sem tud megélni belőle, mert vagy harminc éve első (és egyetlen) férje van, plusz gyerekei.
Mit tud Meryl?
....ahogy Woody Allen mondta (nem róla, mással kapcsolatban), kb. "Vajon Isaac Newton felfedezte volna-e a gravitáció elméletét, ha nem esik fejére egy alma? És vajon Arkhimédesz rájött volna-e a törvényére, ha nem ül a kádba? ...És vajon Albert Einstein rájött volna-e a relativitás elméletére....ha nem lett volna zseni."
...Mit tud Meryl Streep?
Nem tudom. Ha tudnám, akkor én kapnám a díjakat.


Hétfő? LESZAROM. rovat:
Szépségkirálynő-balhé: "Kocsis Korinna olyat tett, mint még soha senki." – Akkor én most olyat teszek amit minden áldott nap szoktam: LESZAROM és iszok még egy sört.
Szépségkirálynő: Tatár Csilla megint dobott egy óriásdekoltázst – Én akkor meg dobok egy SÁRGÁT LESZAROMot...
A kondizó Coco tükörből villantott mellet – ...és bár nem vagyok edzésben, de még így is bőven LESZAROM.
Lady Gaga is seggel adja el új számát: "Klip még nincs az R. Kelly-vel közös számhoz, de a borítón már most tangában feszít az énekeső."KI A FXXXOM TALÁLTA FEL A TANGÁT?! LESZAROM.
Breaking! Rihanna felöltözött – Már késő: LESZAROM. :))))
Találja ki ön: Úristen, kié ez a segg?!??Nyomorult blogger, Urad nevét hiába szádra ne vedd!!! A találós kérdéseket meg LESZAROM!!!
Seggpárbajra hívták Kim Kardashiant: "Az USA egyik legnépszerűbb szörföse leutánozta Kardashian legújabb pucsítását. Kié a jobb hátsó?" - Mint eggyel feljebb: LESZAROM.
Leragasztott mellbimbóval fotózták Paris Hiltont: "Terry Richardson stúdiójában járt a celebnő."LESZAROM. Mindkettejüket.
Magyar holttest egy fülöp-szigeteki vécén: "Az álnéven utazó férfi gyanús körülmények közt hunyt el, ülve találtak rá a vécécsészén." – De legalább még utoljára leszarta az egészet. Ez is valami. Vegyünk róla példát! Én már vettem, és…LESZAROM.

 

KEDD, OKTÓBER 22.:
AZ ÚJ BERNÁT ÉS A RÉGI DORISZ

Sunáznám, még így is!
Talán ismétlés, talán érdemes:
TV2, 21:35: Az új fiú – Egykaptafa tinivígjáték a Keresd a nőt! írójától, amiben van minden ami az ilyesmihez kell: új néven vagány(kodó), új életet kezdő félénk srác, plusz mellé törpe és dagadék, társaságnak. A további csúcspontok: Eliza Dushku hozza a fenékrázós formáját, Zooey Deschanel meg szépen néz, és végül ahogy lenni szokott kiderül a kölyök múltja, vagyis a "fogadd el magad olyannak amilyen vagy"-befejezés mellett döntöttek az alkotók. Egyszernézős.

Ismétlés, talán érdemes:
A kuriózumok kedvelőnek megintcsak az MGM tesz jószolgálatot (megintcsak eltekintve a szinkrontól), mégpedig nyolckor és az eredeti Thomas Crown-ügy műsorra tűzésével, ami ebben a (68-as) formájában akár a cinema du look előfutára is lehetne, mivel a bankrabló milliomos és az őt üldöző bombanő biztosítási nyomozó találkozását leginkább arra használja a rendező, hogy technikával és helyszínekkel kápráztasson el minket. A sakkos jelenetet ettől függetlenül tanítani kéne.

Ajánlott:
Cinemax, 20:20: Bernard és Doris – Doris Duke már életében is izgatta a filmeseket, érthető hát ha már a második filmet kapjuk róla "alig" tíz éven belül. A hölgynek rengeteg dohánya volt, szó szerint meg átvitt értelemben is, mivel jól menő cigarettagyárat örökölt, ő maga viszont eléggé kitolt saját örököseivel, amikoris pénzének nagy részét háziszolgájára hagyta. A nemrég nálunk is bemutatott Túl a csillogáson-hoz hasonlíthatnám, mivel itt is a családtagok helyére lépő mindenes a lényeg, és a másság itt is hangsúlyos, bár ezúttal "csak" a férfi főhős vonzódik a saját neméhez. Emiatt testi kapcsolat nincs is közte és a főnöke között, de hogy Duke-hoz ennek ellenére is közelebb állt a fickó mint a rendes rokonai, az tény és való. Susan Sarandon talán még Lauren Bacallnál is jobban tudja a különc milliomosnő manírjait (még énekel is, pedig azt nem sűrűn szokott), a meleg szolgáló szerepében pedig Ralph Fiennes hozza -túlzás nélkül- a legjobb formáját. A beharangozóval ellentétben több mint szimpla másság-film, és vígjátéknak sem vígjáték. Viszont remek.

Kis hírek a nagyvilágból:
A nem szűzfiú Bajnai Gordon: "A részletekért kattintson!" – Nahát, már ez is megvolt? Őszinte gratulációim!4!!! négy
Dobták a szexet a könyvtárból: "Pán Péter Wendyje, Óz Dorothyja és Csodaország Alíza túl nyíltan beszéltek a szexről." - Azt elfelejtették megemlíteneni az indexesek, hogy az Alan Moore-féle verziókról van szó, azokért meg nem kár ^^
Brad Pitt most rabszolgát szabadít: "Az Oscar-szezon díjesélyes filmje kegyetlen, de erős darab. A 12 évig rabszolga londoni premierjén jártunk."ÉDES FASZOM. Ennyire nincs ötlet arrafelé? Egy alig egyéves filmet lopnak el? Szánalom a köbön.
Kennedynek minden nap más nő kellett: "Különben migrénje volt. Új könyv jelenik meg a meggyilkolt elnök szeretőiről és feleségéről." – Csúnya dolog ez az összevissza kefélés és megcsalás, de valahogy kezdem azt hinni hogy amíg sekszelnek a politikusok, legalább addig se háborúznak. Tudod, make love, not war, meg ilyenek…
J.Zs.: Ki lopta el John F. Kennedy agyát?: "A Kennedy-gyilkosság egy nagyon fontos bizonyítéka hiányzik – Kennedy elnök agya. De ki lopta el, és miért?" - Már megmondtam, nem egyszer: nyilván ugyanazok akik Kádár koponyáját, és nyilván azért hogy összerakják az Antikrisztust...:SSSS
Belsőség: 36 ezer tonnányi úszó történelem: "New Yorkban van egy gép, amit 700 lóerő csak beindítani tud. Kár, hogy soha többé nem fog menni." – Természetesen egy óriás hadihajóról van szó, ami jelenleg múzeumként funkcionál. Én nem sajnálom hogy nem megy sehova, így is van helyette épp elég cirkáló mindenhol. Nap lényeglátó kommentje:

kela-bá 2013.10.20. 14:50:34
Csodálatos technikák, rengeteg pénz... fantasztikus ! Van mivel gyilkolni az embereket.Földön-vízen-levegőben ! Elképesztő !
További szép napot !

 

SZERDA, OKTÓBER 23.:
NEMZETI ÜNNEP

Ma is beindítaná...
Hát eljött ez a nap is! Remélem vagy a várostól jó messze, jó társaságban, vagy otthon a tévé előtt töltöd te is (amennyiben épp most olvasod amit írtam, akkor valószínűleg ez utóbbi áll fenn), egy a lényeg, politikai rendezvénynek még a közelébe se menj, és a tévében is erősen szelektáld meg hogy mit nézel. Én is ezt tettem, íme ami maradt:

Kiemelten ajánlott, avagy AMIKOR SZERETEM AZ INDEXET rovat:
Igen, igen, százévente egyszer eljön egy-egy olyan pillanat, amikor még én se köthetek beléjük és nem is akarok napalmot szórni a szerkesztőségükre. Ez a mai is ilyen, mivel ők is ajánlanak egy kivételesen jó filmet, ez pedig nem más mint a Szabadság különjárat, ami ugyan nem egy 56-os eseményt dolgoz fel hanem egy valamivel korábbit, de a történésekhez konkrétan kapcsolódik. Ma már hihetetlennek tűnik, de egy időben voltak belföldi repülőgépjárataink, és repülőterek is amiken ezek leszállhattak. Ezt használta ki 56 nyarán három tökös legény, akik sikeresen eltérítettek egy utasszállítót, és egész Ausztriáig jutottak vele. Ebből készített Fazekas Péter egy kivételesen jó tévéfilmet, ami érthetetlen hogy miért nem került szélesebb forgalmazásra (ellentétben az ilyentájt kötelezően leadott Szabadság, szerelemmel). Mindegy, ma 20:20-kor végre a nagyközönséghez is eljuthat az M1-en – rögtön utána (21:25-kor) pedig egy hasonló témájú doksi jön ugyanott egy hasonló esetről, ami viszont már a hetvenes években történt. Itt hat ember térített el egy nagyváradi gépet a sógorok felé, a "fővezér" azonban később hazaszökött (gyengébbek kedvéért: az ő esetében ez Ceausescu diktatúráját és börtönbüntetést jelentett), amnesztiával szabadult és még ma is köztünk él (!). A Szabadság szárnyán: Moka Béla igaz történetét is Fazekas Péternek köszönhetjük. Nézzétek meg mindkettőt!

Ajánlott:
Maradjunk is az ünnepi műsoroknál: az M2-őn háromnegyed kilenckor egy másik diktatúra vendégszeretéről regél a Budapesti bevetés. A címbeli bizonyosra pár megszállott vöröskeresztes vállakozott, akik Németországból jöttek Budapestre hogy minél gyorsabban felállítsanak egy hadikórházat, amit később a szovjet felszabadítók érthetően nem néztek túl jó szemmel. Aki azt hiszi hogy csak akkor történtek ilyenek, annak ajánlom figyelmébe az alábbi hírt:

Elraboltak hét vöröskeresztest Szíriában: "A helyi média szerint a rablás előtt a fegyveresek lőttek is a segélyszervezet csapatára." – Na itt a különbség az 56-os forradalmárok és a 2013-as külföldről pénzelt lázadok között. Köszöntem!

Talán érdemes:
Tízkor egy dráma az MGM-en a hatvanas évek küszöbéről, ami számtalan ember fantáziáját termékenyítette meg és adott mondatokat a szájukba (a "don’t let the bastards grind you down" angol "jelszó" konkrétan innen származik, ahogyan az Arctic Monkeys első lemezcíme is). A főszereplő Arthur Seaton egy gyári munkás, aki előtt – oly sok kortársához hasonlóan – semmi nincs csak a Szombat este, vasárnap reggel, vagyis a hétvége. A work hard, party hard-életstílusba belecsömörlött fiatalember hiába próbál a maga eszközeivel kitörni az előre megírt sors keretei közül, végül nincs más választása mint az életet választani, az pedig tudjuk mit jelent: ugyanolyan kényszerpályára kényszerül mint korábban lenézett szülei. Bár sok hasonló baloldal-szimpatizáns művészfilmmel együtt ma már ez is kicsit anakronisztikusnak hathat, mégis, valamilyen szinten prófétikus ahogy megelőlegezte-megjósolta a hedonista beat-korszakot (ahogy a northern soul-t, majd a kilencvenes évekbeli acid house-t is) és annak konszolidációját is. Az meg hogy a hétvégén lazuló, hétközben robotoló munkásokkal végül mi lett, azt meg elmondtam múlt héten a Thatcher-film kapcsán.

Kis hírek a nagyvilágból:
Perel az évszázad műkincsrablója: "A rotterdami műcsarnokot kirámoló román szerint nem biztosították megfelelően a képeket." – Eszem-faszom megáll. Ez pont olyan mint amikor Szögi Lajos agyonverői pereskedni akartak a "lincselés" szó miatt. Pofa kellett ahhoz is, jó vastag. Hát akkor a kurvaanyját az "évszázad műkincsrablójának" is.
Hódít a sima kétdimenziós mozi: "Amerikában már nem, de itthon még elmegy a 3D." – Én persze ebben is megelőztem a korszellemet, mert már akkor kétdimenzióban néztem mindent amikor a világ még javában térlátni járt a mozikba. Mi a nyitja hogy két lépéssel a trendek előtt járok? Egyszerű: át se váltottam 3D-re :DDD
Ufó szívatta az iráni légierőt: "Lebegett, gömbölyű volt, és felgyorsult." – Nocsak! Visszahozták a fel sem lőtt majmukat vagy elviszik az elnököket? Mondjuk mindegy, mindkét esetben mi nyerünk :DDD
babetta: Ütközés után kiesett a fülkéből: "Óriási mázlija volt a részeg teherautósofőrnek, hogy most röhöghetünk rajta." – Ha nem lett volna, akkor röhögnénk csak igazán. Régi mondás hogy a részegekre vigyáz az Úr, pedig aki részegen vezet, pláne teherautót, az már az asking for it Darwin-díjjal kombinált esete…
Barátságos drónok? Kétkednek a németek: "Nyílt nap a támaszponton." – Szerencsétlenek, hát nyilván nem egy nyílt napon fognak végezni veletek dróntámadással... Hova lett a híres német precizitás és előrelátás?!
Fejbelőtt magzatok Szíriában: "Egy brit orvos szerint a szír hadsereg terhes nőket is céltáblának használ, Damaszkusz tagad."MAGYARUL: nem nyugszanak amíg nem viszik el oda is a demokráciát. Jó hogy mindent egyből tényként hoznak le, azt meg ahol valóban gyerekeket gyilkolnak, csak rövid ideig hagyják címlapon, például ezt:
Esküvői menetben gyilkoltak Kairóban: "A kopt keresztényeket ért támadásban egy nyolc éves kislány is életét vesztette." – …és ennyi :( Erről persze nem szól az On The Spot... :SSS
Robbantgatni ment Angliába az ukrán diák: "Megkéselt egy öregembert, egy mecset előtt szögekkel körberakott bombát robbantott." – …avagy a fagyi néha visszanyal és az idiotizmus ragályos: mások is tanultak a terroristák módszereiből.
VV Éva: Soha nem voltam alkoholista! – Ha ő nem az, akkor én meg pláne nem, csak így lájtosan iszogatok minden nap, így most is :))) EGÉSSÉG!!!
Ne aggódj, légy szomorú!: "A világhírű pszichológus szerint pontosabbak és igazságosabbak a rosszkedvű emberek." – Úgy tűnik, ma csupa jó hírt kapok. Mindig is sejtettem hogy pontos és igazságos vagyok, ahogy azt is, hogy sose voltam alkoholista! Erre inni kell!!!
Véletlenül hátba lőtte nejét egy ohiói férfi: "Shelly Molchak videózta, ahogy lánya láthatási jogán veszekszik élettársa és férje. Hallani a lövést.""Véletlenül" lelőtte? Akkor ez egy ilyen freudi hátbalövés lehetett… Ez is mekkora szánalom, nőt hátbalőni...
LG: Rihannát kiparancsolták az abu-dzabi nagymecsetből: "Nem a helyhez illő képekhez pózolt a Zájed Sejk vallási épületkomplexumnál." – Esküszöm nem ismerek rihonyára. Se egy seggvillantás, se egy pucsítás, se egy zenére lezavart pornóklipforgatás, és még az ott kötelező ruhát is felvette? :DDD De még ez sem elég, mert ahogy a Nap kommentje mondja:

tobias2 2013.10.22. 16:01:29
Ha más rendes muzulmán nők tudnak levélszekrénynek, hirdetőoszlopnak, boroshordónak, hangyabolynak, stb. öltözni, miért nem tud Rihanna??





 
Kulcsszavak: LESZAROM

bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés