2013. 12. 07.
Csapataink sorbanállnak. (dec. 7-8.)
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
SZOMBAT, DECEMBER 7.:
ARANYAT ESIK
 
Ms. Parker pózai.
Nem érdemes:
Számtalan elméletem közül az egyik szerint mindennek megvan a maga közönsége, a jó alkotásoknak épp úgy mint a középszerűeknek, a rosszaknak vagy az egészen aljasoknak. A Vakáció a szigeten sajna Parker Posey ellenére is pont oda való ahol leadják, vagyis a retekklubbra: nem úgy és annyira rossz hogy a legutolsó kategóriába soroljuk, de még így is bőven kerülendő. Pedig a három sulivesztese csajból simán lehetett volna a 2000-es évek végének Romy and Michelle-je, de ehhez kellett volna egy jó rendező és főleg egy történet ami túllép a bulizós egyetemisták tavaszi szünetében rejlő "lehetőségeken", mivelhogy itt kéne Posey-nak helytállnia egy politikusnő titkosrendőrként, annak lányát megfigyelve. Ő azonban bevonja régi csajbarátait is az óvónéni-melóra, innentől egy kiszámítható, a Lánybúcsúnál egy fokkal kevésbé irritálóbb "vígjátékra" van kilátás, aminek egyetlen pozitívuma hogy rövid (és hogy az azért kapott lóvéból Posey-nak lesz kerete a művészfilmekre), de még így is felér egy bölcsességfog-húzással. Szerencsére könnyű lesz kihagyni, talán még a lehetséges nézők se fognak tízkor belekezdeni. Előtte 21:20-kor egy hormon-vígjáték a Film+2-őn melynek fő poénforrása a szoknyavadász főhős kasztrációja, illetve a pont ekkor előkerülő egyéjszakás kalandjának gyümölcse. A magyarul kissé erőltetett című Családi kincs, ami nincs-be is jutott sznobkedvenc színésznő (Chloë Sevigny), őt viszont meg én nem szeretem.

Talán érdemes:
Megint szombat, megint Duna TV, és megintcsak Alain Delon SZERETNÉK LENNI kilenc órakor, amikoris megtudhatjuk, mennyit ér a Zsaru szava. A szokásos setup: visszavonult, most éppen Afrikában éldegélő rendőr utazik haza halaszthatatlan ügy miatt, ami esetünkben elégtétel a lánya erőszaktevőjén és felesége gyilkosán, és leállítani egy rejtélyes Mr. Big embereit, akik önbíráskodással zárják le kisebb bűneseteket. Egyedül azért lehetünk vele óvatosak, mivel a színész a forgatókönyvbe is belenyúlt (ez nem szokott jól elsülni), illetve a zene tipikusan a nyolcvanas évek céltalan eklektikája, a metáltól az operáig van minden. Ugyanabban az időben something completely different a Universal Channel-en. A romantikus drámákat legtöbbször gyűlölni szoktam, a Szívörvény is csak Natasha Henstridge miatt kerüli el társai sorsát, és mert megcsillantja előttünk a reményt, hogy talán a reklámszakemberek sem állnak teljesen az ördög befolyása alatt, még akkor sem ha akaratukon kívül hozzájárulnak egy családfő halálhoz és utána belezúgnak a nőjébe – vagyis kicsit a Lebegéshez hasonló a sztori, csak itt egy átengedett repülőjegyből lesz tragédia. Ben Affleck újfent rácáfol minden hozzátapadt előítéletre, Gwyneth Paltrow hibátlanul hozza az újabb kapcsolattól rettegő exet, Henstridge pedig az egyéjszakás kapcsolat, aki kedvéért a reklámgyáros lemond a repülőútról.
 
Kis hírek a nagyvilágból:
Lövések is hallatszanak a newtowni lövöldözés felvételein: "Két drámai telefonhívást hoztak nyilvánosságra Amerikában." – Oké, RIP meg minden, de akkor is: "lövések a lövöldözés felvételein." Most aztán marhára meglepődtünk… Nem kéne az ilyen felvételeket inkább NEM nyilvánosságra hozni ha csak így tudják tálalni? Hol van az áldozatok védelme ilyenkor?
Összeomlott a Bitcoin: "Este még 1200 dollár fölött volt a virtuális valuta árfolyama, reggelre 870-re zuhant."MUHAHA. Így jöjjön be minden tippem. Mindig mondtam hogy aki annyira rajong a virtuális pénzért az kapja abban a fizetését, erre mit kell látnom? Végetért a netes pilótajáték, gyerekek, takarodjatok szépen vissza dolgozni! :DDD
Körülmetélnek zimbabwei politikusokat: "Az AIDS megelőzéséért folytatott harc jegyében." – Szerintem kasztrálni kéne őket is meg az összes többi politikust is, NEM az AIDS, hanem az emberiség jóléte miatt. Egyébként az AIDS ellen még mindig nem a körülmetélés, hanem az óvszer ami úgy-ahogy használ.
Egy váló leszbikus pár a kutyán pereskedik: "Egy amerikai nőt elhagyta a felesége, de a kutyát csakazértis visszaperli tőle." – Lehet hogy eddig is a kutyával kavart, mert mi más oka lehetne rá!
Sértő falfirka miatt tört bordát a fiú: "A 16 éves pátkai kamasz megverte ismerősét, aztán felsegítette, és pacsit adott neki." – Ebből is látszik hogy csak gyerekcsínyről volt szó. Mi is az a bordatörés, nemigaz?
III: Az utolsó jelentések Kádárról: "Titkosszolgálati akciók, megfigyelések, belső politikai információk."MUHAHA 2. Hát őt is megfigyelték? Még a végén sajnálni kezdem. Már az utolsó beszéde is olyan volt amin gyönyörűen látszott hogy milyen egy szellemekkel viaskodó, tetteit megmagyarázni akaró, végnapjait élő…politikus, de ez, hogy még róla is voltak ÁVH-s akták, ez felteszi az egészre a koronát. Sürgősen innom is kell rá valamit ^^
18+: Bin Laden exe listázta a 20 legnagyobb farkú hollywoodi celebet – Az ember azt hinné hogy a politikusoknak és bűnözőknek mindenből, így nőből is csak a legjobbak jutnak, erre itt az élő ellenpélda: nem elég hogy agyilag sötét, de még bűnronda is…
Angelina Jolie elélvez a laptopjától – Tényleg? Veszek neki ötöt...NEM."Az internet világnapja alkalmából elővettünk néhány olyan filmet, amelyben központi szerepet kapott a világháló. Robert Redford és szupercsapata nagyokat mókázva töri fel a biztonsági rendszereket, Meg Ryan a világhálón is megtalálja a szerelmet, Angelina Jolie-t pedig inkább izgalomba hozza a számítástechnika, mint a szex. És itt van még Sandra Bullock is, aki ostoba filmjével beláthatatlan károkat okozott az internet megítélésének." – Amennyiben ez a Hálózat csapdájában-ra vonatkozik, akkor ajánlom a cikkírónak hogy nézzen körül: kb. megvalósulni látszanak mindazon ostobaságok amiket ott felvázoltak.
C:c Rákosi is sírva fakadna: "A köztévé hírnek álcázott Gyurcsány-gyalázása és az állampolgár-avatás simán befért volna a Tanúba." – Aki esetleg örült hogy tótavé már nem az Indexen rontja a levegőt, az eőre ivott a medve bőrére: sajnos van utánpótlás. Én az engem idegesítő műsorok ellen úgy szoktam védekezni hogy nem veszek róluk tudomást, de akit azért fizetnek hogy direkt ezekről írjon, még abban is lehetne némi gerinc hogy nem úgy fogalmaz, ahogy. Mivel hosszú távon az effajta mocskolódások sem érdekelnek, így jut neki egy Nap kommentje, a többi meg néma csend:
 
Én_vezettem_? 2013.12.05. 13:14:23
ez szar.
a szerző ha egyszer majd "megnő" (felnőtt lesz gyerekből), szégyellni fogja magát érte.
addig nézzen utána, ki az a Böjte Csaba.
(olvassa el könyveti, de egy guglizás is erősen javallott)

 
 

VASÁRNAP, DECEMBER 8.:
JÁRHATOK-E ICCAKA…
 
…a macskakövess-úton?
Programajánló:
Nem tévé, "csak" koncert, de ütni fog: ma este Lydia Lunch az A38-on, előzenél Gaya Arutyunyan friss projektje, a Wattican Punk Ballett. Lunch hivatkozási alap: nem elég hogy jókor volt jó helyen, de még kellően elcseszett gyerekkor is állt mögötte a hitelességhez. Millió együttműködés és ugyanannyi partner, némi filmes kitérő, de az igazi terepe még mindig a zene és társtantárgyai (spoken word, seksz, drogok), abból is leginkább a no wave, ez a szándékoltan élvezhetetlen és atonális műfaj, ami megmutatta, hogy van kijjebb a punk nihiljénél. Jól talán nem fogjuk magunkat érezni, de ha lesz, akkor talán kapunk egy adag realitást a pofánkba a legtisztább forrásból, az is kell néha.

Talán érdemes:
Mikor egy-egy stílus reneszánszát éli, több hullámban csapódik ki a médiában. Vannak ugye az első, úttörő alkotások amikre többen hivatkoznak mint ahányan látták őket, utánuk jönnek az ötleteiket populárissá higító sikerfilmek, majd az ezeket karikírozó paródiák, és valahol a sor végén ott ügetnek az abszurd vígjátékok, amik egészen valószínűtlen környezetben játsszák le a kötelező partikat. Így születhetett meg az Üvöltő szelek zombiverziója könyvben, vagy az Abraham Lincoln, a vámpírvadász, ami az amerikai elnök élettörténetét írja újra abból a nyilvánvalóan eltúlzott alapállásból, hogy az ikonná nemesedett államférfi valójában mindig is a vérszívók ellen viselt hadat (természetesen az Észak-Dél viszályt is erre a kaptafára húzzák fel). Az effajta bohóckodások minél alacsonyabb költségvetésűek, annál jobban sikerülnek, amikor viszont láthatólag túl sok energiát fektetnek a valósághű effektekbe, azzal pont a camp jellege vész el a dolognak, ahogy azzal is ha egy max. másfél órára elegendő poént majd’ kétórásra nyújtanak. Mindezekből az következik, hogy ha úgy kapcsolunk fél kilenckor az HBO-ra hogy nincsenek túl nagy elvárásaink, akkor akár még jól is szórakozhatunk – ha viszont felfigyelünk az aktuális politikai áthallásokra (Obama, stb.), akkor garantáltan keserű lesz a mosolyunk (az igazán tökös vígjátékok ugyanis egyik oldalnak se nyalnak be, inkább beszólnak mindegyiknek). Fél tizenegy előtt öt perccel a hétvége második repülős filmje jön a TV2-őn az Éjszakai járattal, amelyen Cillian Murphy végre a férfiasabbik oldalát villogtatja, leginkább Rachel McAdams-nek, akit épp zsarolással kényszerít arra hogy segítsen eltenni láb alól egy politikust. Amennyire akciófilm, legalább annyira kamaradráma is, mert javarészt egyetlen helyszínen játszódik. Nyilván nem ez lesz az első ami Wes Craven nevéről az eszünkbe jut majd húsz-harminc év múlva, viszont egyszeri nézésre tökéletes.
 
Kiemelten nem ajánlott:
Azon kiválasztott kevesek egyike vagyok, akik az Útont még úgynevezett fiatalkorukban sem tudták értékelni. Nem tudtam felfogni mi a jó abban hogy valaki körbeutazza Amerikát és az egyes településeket-városokat csak a kocsmák alapján tudja beazonosítani (én csak tudom hogy ez mennyire nem buli, hiszen ugyanezt teszem Budapest egyetlen kerületében, ami érthető is, de hogy valaki a tengerentúlra szülessen és kitalálja magáról hogy ő író, csak azért hogy ezt csinálja, az felfoghatatlan). Mint mindenki, én is elhittem hogy ez egy jó könyv, és mert annyiszor mondták nekem, el is olvastam, hát fiatalon az ember sok butaságot csinál. Honnan tudom most, húsz év múltán hogy ez egy szar könyv? Onnan hogy semmi ingerenciám nincs újra átrágni magamat ennek a pár szánalmas figurának a kalandjain. A történet röviden: véletlenül mindig van pénz piára, nőre, benzinre, véletlenül mindig valaki állja a cehhet és neveli az otthagyott gyerekeket amíg hősünk kergeti az amerikai álmot, ami a szabadságnak valami közelebbről meg nem történő határozása, amiben mindent szabad. Kerouac így élt: mindig volt egy családtag akire számíthatott, mindig volt egy nő aki elhitte az imázsát és eltartotta helyette a gyerekét, és mindig volt valaki aki fizesse a sörét. Ennyit az íróról, a könyvről meg csak annyit hogy nem emlékszem hogy lett volna benne olyan jelenet amikor Dean Moriarty nője egyszerre veszi kezelésbe mindkét utazót, de csak emiatt nem fogom újraolvasni. Ugyanígy állok a feldolgozáshoz is: az eredeti pont elég időt elvett már az életemből, nemhogy még a mozgóképesítését is el kelljen szenvedjem (kis segítség leendő rendezőknek: 140 perc még egy jó filmből is sok, nem hogy ebből). Mondjuk tökmindegy hogy mit írok, aki rajongó az úgyis a Cinemaxra fog kapcsolni háromnegyed tízkor, de azért a Kerouac-ot még negyven-ötvenénesen is ajnározóknak hadd ajánljam figyelmébe a lánya könyvét, amiből gyönyörűen látszik az a messziről talán szabadnak tűnő, valójában nagyonis kiszolgáltatott, üres és főleg kártékony élet amit az apja élt és örökített rá tovább. Maradva ennél a kategóriánál, 23:45-kor a retekklubbon az Így készült aktuális epizódja a Coming out kulisszái mögé kalauzol el minket. Bár ne tenné: szívem szerint megtiltanám mindenkinek hogy megnézze ezt is meg azt is amiről szól, az ugyanis nem elég hogy az egyébként is a béka segge alatt levő magyar filmgyártás újabb mélypontja, de ráadásul tovább erősíti a melegekhez kapcsolódó összes negatív előítéletet. Asszem meséltem már mennyire rühellem a heteró szemszögből forgatott leszbifilmeket, ennél csak egy dolgot utálok jobban, ha azt sulykolják hogy hát ezek a sekszuálisan más emberek végülis átnevelhetők, csak elég egy erős csapás a fejre vagy egy rájuk zuhanó bőrruhás motoroscsaj. Az utóbbihoz van szerencsénk Tompos Kátya személyében, a Csányi által (túl)játszott meleg fickó pedig innentől kezdve a hazai csapatban fut kapura (katolikus azért még ennek ellenére sem lesz). A szájbarágós és nyilvánvalóan hazug sztori ellenére is ki lehetett volna ebből hozni valamit, például bemutatni egy szubkultúrát. Nem jött össze: a Coming out-ban az összes meleg affektál, prájdon vonul színes ruhákban és persze klubokban táncol szar zenékre, általában véve meg mindegyik nőies, mintha Oli úr update-elt és soványított verziói lennének (megintcsak: ez az, ahogyan elképzelik őket, a valósághoz köze nincs). Kivételesen száz százalékig egyetértek az Index és az Origo kritikusaival: a Coming out egyáltalán nem hiányzott senkinek, sem a Pride exhibicionistáinak (vagy azoknak akik esetleg tényleg elhiszik hogy arról szól ez a vonulósdi mint amit a média sulykol), sem a visszafogottan élő melegeknek. Lehet hogy jó szándékkal forgatták, de az biztos hogy többet ártottak vele mint használtak, ergo őszintén remélem hogy bukni fog. Kis öröm, hogy kapcsolódó pozitív ellenpélda is van:
 
AMIKOR SZERETEM AZ INDEXET rovat:
Nincsen nekem vágyam semmi: "Csányi Sándor első melegfilmje a Duna-korzó prostituáltjairól. Főszerepben Nagy Ervin. Mundruczó Kornél első rendezése." – Tény: néha az általam rendszeresen cikizett hírportálnak kell ráébresztenie arra hogy mennyit változott a világ, és néha csak annyi kell ehhez hogy az Indavideóra felraknak valami régebbi és még értékelhető magyar filmet. Most is így történt a Nincsen nekem vágyam semmivel, ami helyreteszi a korszellemet és az időérzékelésemet is. 1999-ben vagyunk, Mundruczó épp berobban, ahogy vele egy rakás fiatal színésztehetség is. Nem könnyű szórakozás az tény, de legalább szól valamiről valahogy, aminek az éléből a néha gyengus párbeszédek sem vesznek el semmit. Döbbenetes belegondolni hogy 1999-ben még Mundruczó is tudott rendezni, Csányi meg komolyan játszani, el sem hiszem hogy valamikor még tetszhetett nekem amit ez a két fickó csinált, pedig de. Csányi karrierjének egyébként a melegfilmjei lehetnének a végpontjai, vagyis a Nincsen… és a Coming out: az egyik rizikós témája (melegprostiként keresetkiegészítő vidéki srácok) és vállaltan art mivolta ellenére is fontos és tabudöntő darab remek vizuális megoldásokkal, a másik pedig úgy értékelhetetlen ahogy van, dacára annak hogy közönségfilm. Csányira egyébként is rájár a rúd: tény az is amit ugyancsak az Index írt, mármint hogy minden szerepet elvállal, ezért a közönség sznobabb része kerüli (én is), Mundruczó meg egyre elborultabbakat rendez, a közönség sznobabb része megőrül érte, én meg csaj szimplán tőle őrülnék meg, már ha követném hogy miket csinál. Rövidre vágva: nézzétek meg a filmet és ébredjetek rá ti is hogy 1999 baromi messze van már mindannyiunknak…:SSS

Kis hírek a nagyvilágból:
Teccenek kinyalni a seggem!: "Kérte az ügyvédi kamarát egyik tagja. A kamara elismeri, az ügyvéd megérdemelné a seggnyalást." – Hát ha a kamara kimondta, akkor az úgy is van. Tetszettek volna segget nyalni :DDD
Bochkor Gábornak már nincs szüksége Boros Lajosra – Nekem meg egyikükre se volt soha ^^
18+ 19 évesen, önbizalomhiányosan bekopogtattam egy prostihozI think it is a beginning of a beautiful friendship!......NEM.
18+ Ekkorát még Lady Gaga sem villantott: "Azt hittük, mindent megmutatott már az énekesnő. Tévedtünk. Méghozzá elég nagyot. És alul régimódit." – Szar dolog a popkurvák élete: az egyik nap gyerekműsor eltonjózsival és transzvesztikkel, a másikon meg pinamutogatás egy melegújság címlapján. A következő lemezét mivel fogja promózni? Bárki megdughatja öt dollárért, vagy mi?
Igen, az ott egy medve: "Az állat Szerbiából kóborolt át Hercegszántónál, hőkamerával szúrták ki. Megijedt, visszafutott." – Lehet hogy rossz tapasztalatai vannak a hőkamerákkal, mert eddig főleg puskák környékén találkozott velük…
Ennek a medvének van zsírtartaléka: "A szakértő szerint akár több száz kilométert is vándorolhatott az állat, hogy végre telelhessen." – Jó tudni hogy én is bármikor telelhetnék vagy vándorolhatnék: nekem is van zsírtartalékom :DDD
Navracsics: Tobin egy emberi csőd: "Lejárt a legutóbbi határidő is, az ír gázoló újabb feltételeket támasztott, hogy börtönbe vonuljon." – Ugyan kérem, majd biztosítanak neki is egy szaunás kecót az adófizetők pénzéből, mint rezesovának, aki ha nem megy börtönbe, azabaj, ha bedugják a cellába, akkor meg azabaj:
Kettős Mérce: Rogán Antal a facebookról irányítja a bíróságokat?: "A kormánypárt frakcióvezetője ítéletet oszt. Fogja és börtönbe zsuppol valakit." – …avagy a templomos eset után újabb árnyékra vetődött rá a kettősmérce. Aki ismer az tudja hogy minden politikai pártot rühellek, most viszont kivételesen egyet kell értsek a Nap kommentjével:
 
Trackers 2013.12.04. 16:53:55
@pánpéter:
 
Ebből a szempontból két féle ember van.
 
Az egyik súlyosabb ítéletet követel, különös tekintettel Rezesova bulizására, amit az enyhe ítélet kapcsán csapott.
 
csajszinet.hu/rezesova-ejszakaig-unnepelte-az-enyhe-iteletet-a-luxuslakasban/
 
A másik típus ezt leszarja magasról.
 
Rogán összes bűne, hogy több ezer más emberrel együtt ő is hangot adott vágyának, miszerint Rezesovának börtönben a helye.
 
A posztíró, meg némi cinikus összeesküvéselmélet gyártás után posztol egy nyilvánvaló baromságot.
 
Ennyi a történet.

 
Kulcsszavak: Coming out

bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés