2014. 06. 30.
Az élet tesója (jún. 30.-júl. 1-2-3.)
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
HÉTFŐ, JÚNIUS 30.:
HÉTRE HAGYOM A HARCMEZŐT
 
Szól a rádió.
Talán ismétlés, talán érdemes:
Hajnali fél egykor egy korrektül megcsinált, de már a témája miatt is max. egyszernézős dráma az M1-en az iraki béketeremtés kockázatairól és mellékhatásairól, melynek eredményeként a Harcmező hírnökei már csak a híreket viszik a hozzátartozóknak, és legtöbbször nem jókat. A szeretett fiú vagy férj halálhírénél csak az rosszabb, ha az üzenet hozója bele is zúg az elhunyt rokonába – illetve ezt is lehet fokozni hogyha a kelleténél jobban túlnyújtjuk ezt az ötletet.
 
Talán érdemes:
M1, 20:40: Utolsó újtára kísértük Grosics Gyulát (1926-2014)
– Fura érzés egy temetést a nézésre érdemes dolgok közé rakni, de mit tegyünk: az elhunyt volt akkora ember hogy még én is levegyem a kalapomat őelőtte, az utolsó focisták egyike előtt. Csak egyvalamire tudtam gondolni miközben láttam a ma reggeli műsorújságban ezt, és vele párhuzamosan az utcákon a Labdarúgás művészete interaktív kiállítást reklámozó plakátokat, mégpedig arra hogy bár Grosics idén halt meg, de még így is túlélte a magyar futballt. Nyugodjék békében : ((( Cinemax, este nyolc: az Amerikából elindult sokk-rádió kis hazánkban szerencsére nem honosodott meg annyira (talán egyedül Béres Zoo volt aki elment addig mint tengerentúli társai, meg is lett a jutalma), de a jelenségről szóló Hívd a Rádiót! enélkül is tanulságos néznivaló a nézettség-hallgatottság áráról és a trollkodás ama vállfajáról ami néha az ember bőrére-életére megy. Eric Bogosian nem csak szerepel benne, de a forgatókönyvet is ő írta, részben saját színdarabja, részben egy másik szerző valós eseményeket feldolgozó könyvéből, ami egy shock jock meggyilkolásáról szól. Mivel a rendező Oliver Stone, így sejthető hogy inkább a második ihletforrás felé megyünk el, és lesz benne politizálás is, így is van: a rádióst felváltva fenyegetik főnökei és hallgatói, különösen a szinte kötelezően szerepeltetett neonácikig. Sajnos ez is a túlnyújtás és a sokatmondás (na meg a gyér szinkron) csapdájába esik. Az HBO új sorozattal támad tízkor, és mint az új sorozatokkal szoktam, itt is hírt adok az első részről, utána csak akkor fogok vele foglalkozni ha értelmét látom (eltaláltad, általában nem szoktam), a Hátrahagyottak alapszituja azonban van annyira érdekes hogy talán még engem is bepalizzanak vele: egyszercsak világszinten kezdenek eltünedezni emberek, közelről meg nem nevezett okokból, ami így elsőre lehet bibliai elragadtatás, tömeges öngyilkosság vagy ufósegítséggel megvalósított emigráció a naprendszerből, és a csavar az, hogy jó darabig csak találgatni fogjuk mi történhetett velük, ugyanis – amint az a címből is sejthető – a főszerepet a Földön ragadtak játsszák amint próbálnak megbirkózni a szeretteik, rokonaik, munkatársaik hiányával, meg egyáltalán az egész jelenséggel.
 
Hétfő? #LESZAROM.
Valószínűleg ő a legszexibb bűnöző
– Valószínűleg őt is csak LESZAROM.
Ez az én országom: "Ez az én mellem, ez az én bimbóm. A Ricsárdgír klipje." – Ez meg az én LESZAROMom, a viccesnevű zenekarok ellen (Mary Popkids, TV Manci, Larry Hangman meg a többi akinek nem jut eszembe a neve) viszont lassan már alaptörvényt kéne hozni.
34 érv, hogy ez a legjobb vb – ...és ez nálam épp 34 ok a LESZAROMra.
Kim Kardashian mindenét kitette – ...én meg mindenét LESZAROM.
Így élvez Khloe Kardashian – Én meg így SZAROM LE!
16 dolog, amit nem tudott Kardashianékról: "Tudta, hogy az egyik Kardashian lánynak hússzútávúmemória-zavara van?" – Öööö...húsz mije van nekije? Mindegy, LESZAROM az egész degenerált családot ^^
Íme Kylie Jenner tökéletes teste: "Kim Kardashian kishúga feladta a leckét a celebnőnek." – Én viszont nem adom fel: LESZAROM őt is!
Farkasszemet néz velünk a punci: "Ötletes plakáttal reklámozzák a francia erotikus thrillert." – Ötletesen LESZAROM.
Aleska Diamond feneke szebb napot remél: "Vagy valami ilyesmi. Tökéletes idézet és kép párosítás." – Tökéletesen LESZAROM.
gumicukor 18+ Meztelen segget villantott Miss AusztráliaLESZAROM.
Kakáló Gollamot fotóztak KínábanMOCKOSZ KISZ HOBBITKÁK MÁR SZARNI SZE HAGGYÁK NYUGODTAN SZEGÍNY SZMÉGAOLT, UGYE, DRÁGASZÁGOM LESZAROM.
Szólunk előre: Ő az új Kate Upton – Csak szólok: előre is LESZAROM.
comment:com - botrány 18+: Előre mosakodik a TV2 a Big Brother 3 miatt: "Okos embereket keresnek egy trashrealitybe. VV Éva is válogat." –  Előre is LESZAROM. Őt is.
18+ Dakota Fanning pucér segge kering az interneten: "Meztelenül rohan az óceánba új filmjében, Elizabeth Olsen társaságában."LESZAROM csak hogy ne keringjen tovább, nekünk így is jut a vízbe bőséges keringőznivaló:
Lakásnyi szarszőnyeg borítja a Balatonont - LESZAROM, és tanuljatok meg helyesen írni.
gumicukor: Mihalik Enikő szerelmes: "Az övé a héten a legcukibb szerelmes fotó az instagramon. Ha nem hiszi el, nézze meg. Ha elhiszi, akkor is." – Ha hiszitek, ha nem: LESZAROM.
Megtalálták a legidősebb emberi ürüléket: "Nem csak húst evett a Neander-völgyi ember." – Én még a legidősebb emberi ürüléket is LESZAROM.
gumicukor: A szexi Jolie vagy a szűzies Fanning a jobb nő? – A legjobb nő még mindig Gianna Michaels, ezt a kettőt meg LESZAROM.
döntse el ön!: Most akkor megnőttek Zimány mellei, vagy sem?: "Mi nem tudjuk eldönteni, segítsen nekünk!" – Döntöttem: LESZAROM.
 

KEDD, JÚLIS 1.:
HAJSZÁJA SEGGÖRBÜL
 
Ezen a ponton hívd: G.
Talán érdemes:
Azokat akik nem tudnak belenyugodni az utolsó Indiana Jones-ba, negyed tízkor várja a Viasat3 egy olcsósított német kalandfilmmel amiben ugyancsak szoros Hajszát fut egymással a tudás és a műkereskedés a végzet lándzsája után. A relikvia után nyomozó, majd eltűnő prof.-ot két fiatalabb kalandor követi, ám amint rájönnek mi után is kutatott a fickó, már egy újabb igénylő is bejelentkezik a túrára, egy igazi anyagias, sötét műgyűjtő. Igen, könnyű egyeztetni a karaktereket az Indy-szériában nekik megfelelő párjaikkal, de ez pont elvenné a móka élét, márpedig az effajta családbarát, de egyben a geekeket is megérintő filmeknek pont a fun a lényege. Nem mondható viszont el ugyanez a 21:25-kor adott, magabiztos című Királyi ötletekről, ami már direkt a pitebaszó korosztálynak készült, és hát olyan is, és pont a retekklubbra való: van benne okosságait könyvbe gyűjtő nerd, és ezekre rátaláló szexőrült luvnya, aki a leírt szövegektől agyilag elélvez, én pedig ezen a ponton ordítottam fel a szellemi fájdalomtól. Maradjunk annyiban hogy előbb fogok hinni Longinus Lándzsáját lóbáló, üvegkoponyás alienek létezésében akik a Frigyládát cipelik a sivatagban hangos Kali Ma! kiáltások közepette, minthogy egy tipikus partigörl elkezd olvasni, és ennek hatására pusztán a szellemi élménytől átéli a Női Orgazmust. Két fizikai képtelenség egy filmben, ez még egy amerikai vígjátékban is sok :SSS Ugyanebben az időben viszont egy remek magyar doksit ad a Duna World amit Jancsó Nyika rendezett és az Ítéletlenül fogva tartott női rabok, valamint az ugyancsak női börtönparancsnok közti, több évtized múltán lezajlott találkozást rögzítette. Komoly téma, nyilván nem mindenki számára, de azoknak aki érteni szeretnék a hazájuk történetét, ajánlott.
 
Kis hírek a nagyvilágból:
Védték a pedofilokat a walesi Jehova Tanúi:
"Dokumentumokat semmisítettek meg Jehova Tanúi, ráadásul a szabályzat is a támadót védte." - Ez is csak az ilyen kisszektáknál fordulhat elő!!!! Csak az RKE továbbra is!!!!!44 négy
50 embert leölt a lányrabló Boko Haram: "Ezúttal nem iskolás lányokat rabolt a szervezet, hanem keresztényeket ölt egy nigériai faluban." - ...bizonyára azért mert a változatosság még az öldöklésben is gyönyörködtet.
Nyilvánosan keresztre feszítettek nyolc szíriai felkelőt az ISIS harcosai: "Az Irakban is harcoló iszlamisták Aleppóban és Damaszkusznál is összecsaptak a felkelőkkel." - Kellett elvinni nekik a demokráciát:
Új állam született Irakban: "Az ISIS kihirdette a saját kalifátusát, közzé tettek egy sokkoló, angol nyelvű kampányvideót is." – Kalifátus: coming soon to Europe too.
Ugye senki nem felejtette el a tálibokat?: "Csak mert Pakisztán biztos nem: egy újabb tálib merénylet után megint közel a háború." – Már épp azon gondolkodtam hogy hála az Égnek, ma legalább a tálibok békén hagynak minket, de nem....
Rájöttek, ki volt a patkányfogó furulyás: "Egy folyóba csalogatta a városi patkányokat, amikor nem fizették ki, elcsalt 130 gyereket is." - ...de legalább nem feszítette keresztre meg robbantotta fel őket ^^
Eladja a tengeralattjáró-részlegét a ThyssenKrupp - Huhh, most kell vennem tengeralattjárót, amíg még olcsó, ki tudja mire lesz még jó.



SZERDA, JÚLIUS 2.:
AMIKOR A TÉVÉSBLOGGERT IS
 
...dalra fakasztják.
Talán érdemes:
A megelevenedő, sőt saját rajzolóját elnyelő képregényvilágra láthatunk példát a Story4-en fél tíz előtt tíz perccel 1989-ből, amikor még Brooke Shields volt az abszolút szépségideál. Ha maga a történet nem is, de a csalódás amiről szól az ugyanaz mint a Cool World-nél, ahol a rajzolt hősnő domborulataival nem tudott versenyezni az élő párját játszó Kim Basinger. Itt a szupernő, Brenda Starr kitalálójának lehet része hasonló élményben amikor kénytelen rádöbbenni hogy hiába az ő fantáziájának szüleménye a hölgy, a szíve mégsem érte repes. Annak idején nagy szám lehetett, ma viszont már Timothy Dalton ellenére is max. egyszernézős kuriózum. Annál jobb viszont a Cinemaxon negyed kilenckor adott humorral feloldott komolykodás, a Luke története, ami egy magára maradt autista srác kényszerű felnövéséről szól, amit nagyapja egyszerű, de számára annál nehezebben megvalósítható tanácsai útján tervez elérni. Egy itthoni vagy külföldi művészfilmes tuti ilyen Stroszek-szerű érvágást csinált volna belőle (és valljuk be, amilyen kegyetlen a világ, az unhappy end is simán benne lehetne), de én megköszönöm a rendezőnek hogy nem ezt az utat választotta. Kilenckor Arnold Vosloo, aki nem tud elszakadni az ókortól, ezúttal a Film+2-őn: a kétszeri gézbe bugyolálás után most Odüsszeuszt játssza, aki útjai során elvetődik egy a ködök és az alvilág istennője által uralt szigetre, hogy ott a nőszemély fogságába essen. Ha eltekintünk a mitológiai pontatlanságoktól, még akkor is lesz min szórakoznunk (pld. versenyezhetünk, ki szúr ki több mai tárgyat az ókori környezetben). Kicsit szomorú hogy Vosloo mintha beleállt volna a B-szériába, pedig hazájában elismert (ráadásul színházi) színész volt, dehát kinek mit hagynak, annyival kell megelégednie. Előtte öt perccel (vagyis 20:55-kor) amerikaiak hihetetlen kalandjai Barcelonában, ahol két unokatestvér osztozik egy lakáson. Egyikük állandó lakos, a másik beugró kibic, akinek semmi sem drága, fel is borítja társa életét, aki épp helyreállna egy fájó kapcsolat után. Bár az amcsi és európai habitus különbségeire alapozó vígjátéknak indul (nyilván ezért is pont az HBO Comedy adja), azért a végére még így is melodrámába fordul, úgyhogy csak óvatosan vele – és hogy horror is jusson mára, arról megintcsak a Cinemax gondoskodik tizenegykor egy több szempontból is up-to-date darabbal ami nem csak azért az mert poénokkal enyhíti a véres rémségeket, hanem mert a mai divatos online beszólogatósdit is feldolgozza, elegyítve a régi és új generációk találkozását egy gasztoblogger és egy főzőműsor házigazdája között A BONCASZTALON – ilyen az Amikor a bloggert akasztják, ha addig rázza a FŐZŐKANALAT pofonfát amíg a tévészakácsnál elszakad a húr, és megcsináltatja vele azt amivel minden meg nem értett művész válaszol a kritikusainak: igen, ráveszi hogy csináljon jobbat.
 
Kis hírek a nagyvilágból:
szem-szájnak: Étterem magányosoknak:
"Belépés és helyfoglalás kizárólag egy főre." - ...ahelyett hogy escortokat biztosítanának nekik a fogyasztásért cserébe! : (
Esélyegyenlőséget a fekete kutyáknak!: "A rasszizmus a kutyákat is sújthatja, de az animált gifek ezen is segíthetenek."ÉDES FASZOM, de sok ideje van egyes jogvédőknek! Ha az nem volt rasszizmus hogy a gazdákat kollektíve Fehér Istennek nevezték, akkor ez se legyen az. Egyébként nem találkoztam még olyannal aki nem szeretett volna sötét szőrű kutyát...
Nagy nyugalmat érzünk a halál közelében: "Mindegy, hogy az emberek szívinfarktus, fulladás vagy baleset miatt kerülnek a halál közelébe, egy új kutatás szerint, ha átélnek halálközeli élményeket, azok nagyon hasonlóak lesznek." – Huhh, ettől most én is megnyugodtam....NEM.
Hol végezte az egyetemet? Mindegy, úgyis megbánja! – Ilyenkor jó hogy nekem nincs mit megbánnom, mert abbahagytam a nyolc általánosnál ^^
Adren': Itt a magány ellenszere: "Évente több ezer öngyilkosságot regisztrálnak, pedig a depressziós magánynak van ellenszere, klikk." – Nem klikk, hanem HUKK, a magány egyetlen ellenszer ugyanis még mindig az alkohol: még ha egyedül vagyok, a végére akkor is ketten leszek!!!
bikini: Máshol bezzeg a nap is süt rendesen: "Sylvie van der Vaart barinőkkel csobizik." – Ha barinőkkel csobizik, akkor én meg FASZKORBIZOM őt is meg a barinőket is ^^
feminfo: Orvosközpontú lesz az anyabarát kórház?: "Tüntizés lesz délután a Szent Imre előtt a népszerű szülésznő eltávolítása miatt."TÜNTIZÉS?! Jó, akkor ide is megy FASZKORBÁCS!!
hello boys: Nicci egy régimódi lány: "Az anyaság a fontos a számára, nem a modellkedés." – Hát ha gyerek kell, én szívesen csinálok neki, vagy legalábbis megpróbálom ^^
 
 
 CSÜTÖRTÖK, JÚLIUS 4.:
N, MINT NAIV
 
Köpök a tajtékokra
Talán érdemes:
Alan Parker minél sötétebb témákhoz nyúl, annál kevésbé érint meg engem. Itt van például a David Gale élete, ami már csak bő kétórás hossza miatt is belecsúszik mindenféle stílusba: hol bírósági dráma a halálbüntetés dilemmájáról (á la Ments meg, Uram), egy igaztalanul (?) megvádolt, egész életében a capital punishment ellen küzdő férfivel (Kevin Spacey), hol médiakritika a témára rávetődő újságíróról (Kate Winslet), hol kvázi-romantikázás a riporternő és alanya kapcsolatának szorosabbra fonódásáról – hogy aztán sajnos az egész végül egyetlen öncélú prédikációként maradjon meg a hétköznapi nézőben, így bennem is, aki továbbra is sajnálom az igaztalanul meghurcoltakat, de azt kell mondjam hogy ez a fajta sajnálat nem sokat ér a kishazánkban lassan mindennapossá váló brutális rablógyilkosságok esetében, ezért nem is fogok 22:40-kor az M2-re kapcsolni, ahogy testvérére, az M1-re sem, ahol meg arra láthatunk példát 00:10-kor hogy Boris Viannak nem csak a könyveit, de életét is lehetetlen megfilmesíteni. Az elsőre ott van a Tajtékos napok, a másodikra meg a V mint Vian, ami azzal a nagyon olcsó bravúrral él, hogy a főműve (Köpök a sírotokra) mozibemutatóján meghaló író életét lepergetve meséli el nekünk Boris életét. Elvileg szeretnem kéne a szerzőt, de továbbra sem tudok hogyan hozzáállni, a sok-sok szimpatikus vonásra (jazz-rajongás, munka mellett alkotott írói életmű) legalább annyi kétes esemény jut (leginkább a már akkor is felesleges és túlhaladott polgárpukkasztások), a könyveinek azért egyszer talán még adok egy esélyt. A ma direkt utoljára hagyott műsoruk a változatosság kedvéért nem nagyfilm, hanem egy friss doksi az HBO-n a nemrég lebukott sportolóról, Lance Armstrong-ról, aki immár biztosan A csalások királyaként fog bevonulni a történelembe, hacsak Scorsese nem rendez róla is egy egészestés mennybemenesztést a Tüdőfranc Farkasa címmel, aminek a végén mindenki olyan akar lenni majd, mint ő. Kezdés 22:40-kor.

iWiW Special:
...ezzel meg nem tudom megvárni az évvégi összesítést, egyszerűen nem lehet betelni azzal hogy a Fenevad újabb feje bukott el (nem kell aggódni, nőtt helyette azóta ezer másik, de akkor is örülni kell). Mindig is gondolkodtam azon hogy kéne egy HALÁL AZ IWIWRE! rovat, de aztán az idő megoldotta helyettem ezt is:
Bezár az iWiW: "Június 30-án lekapcsolják a magyar közösségi háló utolsó szerverét is. Ne aggódjon, egy kattintással igényelhet egy digitális időkapszulát, amelyben minden fotóját, üzenetét és kapcsolatát megőrizheti!" – Mi lesz a következő? Kiírják CD-re és együtt eltemetik a júzerrel ha meghal? Mert az, hogy engem a Gianna DVD-immel együtt fognak elhamvasztani vagy földbe ásni, az egy dolog, és még romantikus is (OK, azért majd viszek magammal egy Bibliát és egy teli üveg Johnny Walkert is az utolsó útra), de ez a ragaszkodás az online múlthoz, ez egyszerűen szánalmas, meg az is hogy szinte emberként kezelnek egy szerverparkot:
Tömegsírba temetik az iWiW-et: "Rengeteg közösség oldal próbálkozott a magyaron kívül a Facebook előtt és után is. Mibe buktak bele? Kitalálta fel a lájkgombot? Ki védette le az ilyen oldalak koncepcióját?"Hát, nem tudom, de igazán az anyjába szakadhatott volna a feje.
Egymilliárd forintért vették meg, most pedig bezárMUHAHA. Talk about bad investments :DD
 
rimi 2014-05-16 07:54:41
Remélem a facebookról is hasonlót olvasok pár év múlva!

 
...és erre minden esély meg is van:
Bezár a brazil fészbuk, az Orkut: "Brazíliában 3 éve az Orkut még verte a Facebookot. A Google érdekeltségnek mégis vége." – Tényleg, a gugli, a másik nagytesós sátánfaszság amit egyetlen gombnyomással kéne átküldeni az örök adatmezőkre...nem baj, remélem még az én életemben tönkremegy az is.
kontent: Mi lesz az IWIW után? – Síri csend és hullaszag, remélhetően. De sajna ez túl szép ahhoz hogy megvalósuljon: "A Facebook két olyan dolgot vezetett be, amely sarkaiból forgatta ki az addigi elképzeléseket." – Mondom én hogy nőnek az újabb sátánfejek. Nem baj, én a faszbúkot is túl fogom élni ^^
Lassan fertőző vírusként terjedt el az iWiW – ...és mint minden fertőzésből, ebből is kigyógyultunk idővel: ki teljesen, ki pedig úgy hogy megtámadta egy súlyosabb betegség, ami egyre inkább kezd elterjedni az egész világon:
 
Azanyad 2014-06-24 10:14:51
Nekem egyébként a tököm a tele van már azzal, hogy semmit se lehet megúszni közösség nélkül. Minden közösségi lett amióta ez a hiánypótló amerikai adomány megjelent. A tömegközlekedéstől, az állami vagy Magyar Televízióból, közösségi közlekedés meg köztévé. Mindenhol az a kib..ott közösség, már létezni sem lehet nélküle. Bevezette a lájk mértékegységét. A híradók arról szólnak, hogy melyik politikus mit üzenget a facebook oldalán a másiknak stb. Tökéletes terep a tinipicsák és tinitaknyok magamutogató erotikus képeinek tárolására, egymás piszkálására, a hencegésre, külföldi nyaralós fotókkal dicsekvésre, a másik után kutakodásra. És pedig nem szólt egyébről az egész, mint, hogy unatkozó magányos emberek, és amerikai celebek sokatmondó gondolataikat indokolatlan közkincsé kell tenni. Még ingyenes kommunikációs platformként esetleg elmenne szódával, ha nem arról szólna a dolog, hogy a sok birka ember miatt vált kikerülhetetlen monopóliummá az egész. A twittert meg a többi még haszontalanabb baromságot nem is említem meg.Nem tudom mi a jó abban ha valaki az egész életét nyitott könyvvé teszi ezeknek az oldalaknak a használatával. Már csak az hiányzik hogy intézményesítsék az egészet és születésekor mindenkinek a neve melett már a facebook azonosítóját is felírják a karszalagjára. Végtére is az usának a megfigyelést és kémkedést időben el kell kezdeni.

 
urbanista: Ezért kár, hogy zár az iWiW – ...és nem hiszem el, még egy városos blogon is ezen megy a sírás, hogy eltűnnek a userek, mintha ezzel az őket regisztráló emberek halnának meg. First world problems, nem tudják mit csináljanak jódolgukba, holott:
 
smartdrive 2014.06.01. 23:16:34
a II. világháborúban 50 millió ember tűnt el undo nélkül

 
Ma meghal az iWiW – Már megint ez az emberként kezelés, baz+. NEM HALT MEG SENKI, HÜLYÉK!!! - "Lekapcsolják a szervereket, minden elveszik, amit nem mentenek le." – Na végre, azt hittem már sose jön el ez a pillanat. Igyatok ti is, én már egy hete erre iszok folyamatosan, figyelem az élő közvetítést is, nagyon vicces, ezt például már a sokadik pezsgőspohár mellől olvastam:
Éjfélkor bezárt az iWiW: "Az utolsó óráiban utoljára még megsimogattuk a szervereit, de éjfélkor végleg bezárt a magyar közösségi oldal. Nem lesz új tulajdonosa, a feltöltött adatokat pedig megsemmisítik."MAGYARUL:
 
Burgman 400 2014-07-01 07:41:20
Ne aggódjon senki minden adat levél fotó stb megvan. Idővel lesznek majd emberek akik befutnak és akkor kellemetlen meglepetés érheti őket biztos vagyok benne hogy előfognak kerülni kompromittáló levelek fotók az állítólagos törölt IWIW röl

 
...de hogy ne ilyen csúnya konteós szomorkodással zárjunk, íme egy Év kommentje-canditate:
 
YCE 2014-05-16 02:59:00
3x kihajítottak az oldalról, de úgy látszik én bírtam tovább :)

 
EGÉSSÉG! Viszlát szombaton!  : ))))


 
Kulcsszavak: segg, faszkorbács, LESZAROM

bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés