2014. 07. 26.
Hol van a krézi labda? (júl. 26-27.)
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
SZOMBAT, JÚLKIUS 26.:
DUPLÁZOL VAGY PARTIZOL MA?
 
Néró császár csak a saját zenéjét szerette, de azt nagyon.
Talán érdemes:
Viasat3, 18:45:
hogy volt élet a Wall Street Farkasa előtt is, arra ma a Dupla vagy semmi szolgáltat bizonyítékot, amiben Michael J. Fox játssza a feltörekvő yuppie-t, aki a családi farmot hagyja ott nagybátyja vállalkozásáért. Annyira büdös neki a kétkezi munka, hogy még a kézbesítői munkára is ráharap, és itt gürizve, a levelek olvasása közben jut eszébe a Nagy Ötlet, ami egyszerűen a legjobb infók saját hasznára hajtásáról szól, párosítva egy saját irodával (ami nyilván nem az övé, csak beköltözött). Mindezt elsősörban azért teszi hogy egyik hölgymunkatársa figyelmét felkeltse, ez sikerül is, de sajnos a főnöke felesége is szemet vet rá – akinek férje viszont emberünk kiszemelt csajával kavar. Innentől egyértelmű hogy bár az alapszituban volt annyi amennyi elég lett volna egy nyolcvanasévekbeli Hivatali patkányokra, de a rendező félúton az ágyrajárósdi és az antikapitalista prédikálás mellett döntött. Ugyanitt kilenctől egy ismétlésgyanús John Belushi-vígjáték a hetvenes évekből, ami mára kicsit kifáradtnak tűnhet, mivel azóta már számtalan variációt kaptunk az amcsi kollégista lúzerekre, akik a menők haveri köréből kiutálva megcsinálják a saját klubjukat. Mégis, mivel Belushi átmentett ezt-azt a Saturday Night Live-os megoldásaiból, ezért a Partizóna még így is simán nézhető. Tíz előtt tíz perccel Paul Schrader egy számára ismerős terepre visz minket a Cinemax 2-őn, hasonlóra mint amit anno a Taxisofőr forgatókönyvírójaként, csak itt kvázi az ottani kiscsaj szülőjének szemszögéből követjük az eseményeket. Illetve nem teljesen: amikor a vallásos apuka megtudja hogy lányát elnyelte a Kőkemény kaliforniai pornóvilág, ő maga válik Travis Bickle-lé, de nem teljesen: előbb beépül a pornóiparba, castingolni kezd hogy megtalálja a lányt, s csak utána szolgáltat igazságot. Nagy kár hogy nem egy bátrabb rendező kezébe került a szkript, és itt most nem a nyílt szexet vagy erőszakot hiányolom, hanem az érzékeltetést, ugyanis nem tudok nem párhuzamokat vonni: Travis pornómozis és tévénézős jeleneteivel Scorsese remekül bemutatta mind a szexipar, mind a média ürességét, a mindvégig ott lappangó erőszak pedig a végén kirobbant. Az sem egyértelmű hogy Schrader apafigurája miért tud ilyen hamar alkalmazkodni a pornóiparhoz: ez vagy a forgatókönyv hibája, vagy eleve azt akarták bemutatni hogy a mélykeresztényekben is ott lakozik a bűn? Még rosszabb, hogy az aranyszívű, segítőkész prosti közhelye is elsütésre kerül...

Kis hírek a nagyvilágból:
Visszasírják Ceausescut: "A diktátort tartják Románia legjobb államelnökének." - Gondolom ugyanazok akik itthon Kádárt éltetik, a csőcselék mindenütt ugyanolyan.
A TV2 ezúttal tényleg kirúgta Gáspár Győzőt - Kamu, sajnos. - "Ordibált és erőszakoskodott egy stábtaggal, tévések védték a nőt." - Ez viszont sajnos lehet hogy nem kamu...
 Melegcsókkal kezdődött a birodalmi megnyitó - Na, lassan kötelező lesz, az biztos hogy kizárni nem lehet az életünkből, ha meglepetésszerűen beteszik minden műsorba: "A Nemzetközösségi Játékokon a melegek jogaira is felhívták a figyelmet. 41 kiskutya is felvonult." - Remélem a kutyákat azért kihagyták a csókolódzásból :DD
Obama megtiltotta a melegek diszkriminálását - EKÖZBEN AZ ÁLLAMKASSZÁBAN... - "A szövetségi intézményekben tilos megkülönböztetni a dolgozókat." - És hogy fogják ellenőrizni? És főleg: ugye lesz majd gondolatbűn meg gondolatrendőrség is? :DDD
c:c: Gáspár Győző: A TV2 csak műbalhézik: "Az állítja, nem rángatott senkit, kirúgását csak a TV2 találta ki a magasabb nézettségért."DEHÁT ÉN IS EZT MONDOM MIÓTA, ettől függetlenül ha most tényleg kirúgják, én tuti berúgok 8)))
gondolkodjunk együtt – NYUGDÍJ: Nyomorogni szeretne nyugdíjasként?: "Sokan nem tudják, hogy az állam a nyugdíjcélú megtakarításokat 20 százalék adójóváírással támogatja!"MUHAHA. Duplán röhögök az ilyen írásokon, egyrészt mert még ha lenne félretett pénzem, akkor sem fektetném semmibe amihez a magyar államnak köze lehet, másrészt mert - igen, kitaláltad - nincs miből félretennem, hóvégén már kukázásból élek, ahogy a dolgozó állampolgárok 90%-a. Nap kommentje:
 
judy7 2014.07.24. 10:56:58
Hatalmasak ezek a posztok, imádom őket egytől egyig. Különösen azokat a részeket, ahol a hanyag, bamba, megtakarításra nem hajlandó magyar átlagembert ostorozzák.
Mostmár kérnék egy olyan posztot, amiben kifejtik, hogy a bamba átlagember, aki pont annyit keres, amiből hónap végéig kijön (ha a hó második felében már csak tésztát eszik valami olcsó feltéttel), hogyan tudna a konyhapénzből havi 50-100 ezer befektethető forintot lecsippenteni, amivel ki tudná használni az állami támogatásokat, tartós befektetési számlát, nyugdíjcélú biztosítást, egyebeket futtatni. HOgy az így összegyűlt vagyon hogyan tudná okosan forgatni, már tudjuk a korábbi hasonló posztokból.
 
Tegyük fel, hogy emberünk havi 5 (azaz ötezer) forintot bír félrerakni.
Találóskérdés: mennyi állami támogatástól esik el, ha az egy év alatt összespórolt pénzét nem teszi be nyugdíjcélú megtakarítási számlára, hanem befizeti a fűtésszolgáltatója részére, aki a folyamatosan letekert fűtésszabályozó eszköz ellenére mégis túlfogyasztást regisztrált és tök váratlanul kiszámlázott ötvenkétezer forint pótfűtésszámlát (befizetési határidő: 8 nap, postaládába érkezett 4 nappal a határidő lejárta előtt)
A helyes megfejtők között 3 db tutibiztos befektetési tanácsot sorsolunk ki.

 
 kapanyél: Mit csináljon a szünidőben a gyerek?: "Ha van a kertben egy helye, akkor  feláll a gépétől." - ...olyan jó ezt is negyven fokban, egy panelház alatti kocsmában olvasni...kertem még annyira sincs, mint megtakarításaim, basszus...:SSS
 

VASÁRNAP, JÚLIUS 27.:
GYORS, MINT EGY BÁTOR EMBER
 
Árnyék a háttérben.
Kiemelten ajánlott:
A Duna TV folytatja a Hitchcock-filmek sorát 21:20-kor, ma épp A gyanú árnyékábannal, ami a kopasz mester egyik legkedvesebb saját gyermeke. Aki nem ismerné, annak összefoglalom: fordított víg özvegy-sztorival van dolgunk, nő helyett egy kedélyes nagybácsi (Joseph Cotten) személyében, aki ismeretlen okból tér haza nővéréhez. Ám annak leánya hamarosan gyanítani kezdi az igazságot: a gazdag(nak) és kedélyes(nek tűnő) férfi valójában egy számító, hidegvérű gyilkos, aki az őt figyelő heukusoknál jobban csak azon rokonait utálja jobban, akik rájönnek sötét titkára. Mesteri rendezés, ügyesen adagolt feszültség – a csendes amerikai kisváros és a különc, de szerethetőnek tűnő figurák mögötti árnyékvilág ábrázolásának egyik csúcsát kapjuk, amit azóta is csak a Kék Bársony tudott megközelíteni.
 
Talán érdemes:
ATV, 19:15: Híd a Kwai folyón – Ma talán túlontúl ambíciózusnak ható, korunk nézőinek szinte biztosan túlhosszú háborús-lélektani dráma, melynek középpontjában két megszállottan precíz nép, a japánok és angolok türelemjátéka áll, melynek eredményeképp a japók szeretnék a címbeli bizonyos felépítésére kötelezni a briteket. A tábor parancsnoka először megtörni szeretné a renitens angol hadifoglyokat, de később rájön hogy emberi szóval és tisztességes engedményekkel sokkal nagyobb ráhatást tud gyakorolni. Ezzel párhuzamosan elindul egy mentőexpedíció is a foglyok kiszabadítására és az épülő híd felrobbantására. Az utolsó nagyköltségvetésű, maratoni történelmi darabok egyike, mielőtt a Kleopátrával végleg leáldozott ezeknek is (legalábbis a korlátlan költségvetésnek és a gigászi díszleteknek biztosan – a híd maradványa viszont még évekig turistalátványosság volt). Ahogy a film, úgy a benne bemutatott három harctéri embertípus (hűvös, mindig gentleman angol, kőkemény, szamurájvérű japán és bevállalós-felszabadítós amerikai dezertőr) is távol áll a mai percemberkéktől és a magukat katonáknak tartó távmészárosoktól (ahogy az őket játszó Alec Guinness-nek, William Holdennek és Sessue Hayakawának se nagyon találni mai párját). Egy jó pohár borral ülj le eléje. Lesz még ezen kívül nyolckor egy fárasztóan hosszú romantikázás az HBO-n egy svájci átlagemberről, akinek egyszercsak beüt, hogy mi hiányzott eddigi életéből, hát a szerelem és a kaland, így egy egyszeri fellángolást követve felszáll az Éjféli gyorsra Lisszabonba, maga mögött hagyva addigi életét. Ez tipikusan az a viselkedés amit én sose engedhetek meg magamnak, így hol borzongással, hol visszatetszéssel követem – de csak a képernyőmn keresztül, mivel egyrészt nincs pénzem ilyen önkeresésekre, másrészt meg örülök annak hogy van állásom, és nem merem odadobni a biztosat a bizonytalanért. A napot egy újabb történelmi alkotással zárja a Film Mánia, mégpedig tízkor, ez a Szent Patrik-zászlóalj és Egy bátor ember története, aki előbb az amerikaiakkal vállvetve harcolt a mexikói függetlenségi háborúban, hogy aztán csapatának menekülnie kelljen a hite (ír katolikus) miatt, így kerüljenek a lövészárok mexikói oldalára – hogy végül aztán ott is idegenek maradjanak. Manapság annyira tele van a média a kivándorlás nyomatásával hogy igazi felüdülés egy ilyen darab, ami arról szól hogy az ember mégiscsak a hazájában van igazán otthon.

Kis hírek a nagyvilágból:
street kitchen - cool it: 3 hűsítő nyári ital, hogy túlélje a kánikulát: "Görbülnek a sínek? Vizet osztogatnak az utcán? Három jéghideg itallal segítünk!" - MÁR MEGINT?! Akkor újra három ital egyben: sör, SÖR, és megintcsak SÖR!!!!
Évi 8,5 milliárdot költünk antidepresszánsra - MÁR AKI. Én ezen is spórolok, mert a pia a legjobb antidepresszáns! EGÉSSÉG!!!!
153 600 forintot keres az átlag magyar - ...és én ebben sem vagyok átlagos, de sajnos rossz értelemben véve :(((
Nézze, mivel pózolnak az unatkozó orosz milliomosnők!: "Mert van az úgy, hogy a sok pénz nem torzítja el a lelket, sőt." - Van az a pénz, amiért az én lelkem is eltorzulna. Bár már ott tartanánk!
hampló: Ilyen a Parlament új díszkivilágítása: "Nem úgy fénylik már, mint régen." - Basszus, ne kivilágítsák hanem átvilágítsák!!
Halálos ágyán vallotta be férjének, milyen durván átverte: "Egy brit asszonynak olyan üzelmei voltak férje háta mögött, hogy csak az utolsó pillanatban merte bevallani. Többet nem is került férje színe elé." - ...és azóta már remélhetőleg a pokolban sül ez is, a férjnek meg ha van esze, innentől kurvázás és PARTY HARD! ezerrel.
Túl korán jutott ki a Fradi Európába - MAGYARUL: jól tippeltem amikor azt javasoltam mindenkinek hogy hagyja ki a csütörtöki mérkőzést. Igen, újabb megalázó vereség, és milyen a világ, most sem a focisták a hibásak, hanem a rajongók: "Thomas Doll szerint le kell ülniük az ultrákkal beszélgetni." - És miért? Hát mert "a Fradi-ultrák a szünetben hazamentek". Soha nem hittem hogy ezt le fogom írni, de RESPECT AZ ULTRÁKNAK amiért otthagyták ezt a focinak csúfolt akármit. Nap kommentje:

Jack Reacher2014-07-25 07:46:32
"A csapatnak és a szurkolóknak egymásra kell találniuk...' Nem, seggfej, meg kell tanulni focizni, pl. passzolni, labdat levenni, cselezni stb stb. Nem a tetovalasokkal es a belott hajjal kezdodik a foci.


...a magyar futballról innentől meg csak ennyit:

Forrás: Index.


 

bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés