2014. 08. 02.
Methszersem! (aug. 2-3.)
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
SZOMBAT, AUGUSZTUS 2.:
ÁTUGRÉK A KÖRÍTÉSEN.
 
Does he look like a bitch?
Ismétlés, de megunhatatlan:
Cool TV, este hét: bár a Szerelempatak újból ráirányította a figyelmet hogy hé, az időseknek is vannak érzéseik, de a témát már korábban feszegették, először a Szomszéd nője mindig zöldebb keretein belül. Visszatekintve elmondhatjuk, hogy ez is meg a folytatása is klasszikussá nemesedett: míg a bemutatókor "csak" egy átlagon felüli vígjátéknak tartottam, ahogy idősödtem, úgy láttam meg benne (és a második részében is) a komolyabb vonásokat. A felszínen egyszerű és szórakoztató sztori (két, kutya-macska barátságban élő idősebb úr rivalizálása egy frissen a környékükre költözött nő kegyeiért) úgy foglalkozik az időskor kérdéseivel, hogy kerüli a depressziót és inkább a halál arcába röhög (leginkább a nagypapa karakterével). Azt meg, hogy számomra ez Jack Lemmon és Walter Matthau legjobb filmje, talán nem is kell mondanom. Jutalomjáték, örömzene, amiért örökre emlékezni fogunk rájuk.
 
Talán érdemes:
Nyolckor egy zenés vígjáték az HBO-n Samuel L. Jackson és Bernie Mac főszereplésével, Stanley Clarke zenéjével és a soul-király Isaac Hayes cameójával, melyben két egymástól eltávolodott énekes áll újra össze hogy régi bandájuk nemrégiben elhunyt vezetőjének emlékére egy koncertet tartsanak a legendás Apollo-ban. A reunion pikantériája hogy ők maguk épp a fickó kiválása és önálló sikerei miatt szüntették meg a haveri kapcsolatot, és most mégis az ő tiszteletére kell félretenniük a személyes sérelmeket. A fiktív zenekar karrierjében nem nehéz felismerni a mintákat adó férfi-női sztárokat (James Brown, Diana Ross) és zenekarokat (The Famous Flames, Supremes). Én imádom az oldszkúl soul-t, tehát a Tuti duót is nézni fogom, és neked is ezt ajánlom. Nagy ugrás következik: az oké ha egy dráma már a címében is Csak 18 éven felülieknek szól, de az már kevéssé az ha még így is csak hajnali fél három előtt tíz perccel adják le, főleg hogy egy létező mai dologgal foglalkozik, az egyetemisták alternatív pénzkeresési módjaival, ami a cím alapján mi más is lehetne mint a seksz-munka. Itt előbb az ifjú pár férfiasabbik (?) fele csúszik bele a tutiba, természetesen csak és kizárólag az életszínvonal fenntartásáért, ám amikor a csaja rájön mivel keresi a lakbérre valót, ő már bosszúból adja oda magát vadidegeneknek. Egyenesbe tudják-e hozni magukat anyagi és kapcsolati téren? A retekklubbon kiderül, de csak a kései-korai kezdésig fennmaradóknak – vagyis nem nekem, én megvárom amíg valamivel korábban megismétlik.
 
Nem érdemes:
Hogy Wesley Snipes-nak mennyire kell mostanában a pénz azt könnyen megítélhetjük tízkor a Film+-on a Túlvilági bosszúállóból, ez ugyanis annyira egy újabb bőrlehúzás a Penge-szériáról, hogy még a legegyszerűb nézőnek is nyilvánvaló, az egyetlen változtatás benne hogy posztapokaliptikus vadnyugati kulisszák közé helyezték és megbolondították némi vuduval. Ettől eltekintve ebben is vannak szadista örökéletűek, hozzájuk hasonlóan halhatatlan, a Gonosszal szövetkező pozitív főhős (újabb motívum ami egyre több filmben jelenik meg), rasszista redneck rabszolgatartó (esetleg kannibál) fehérek (ez is elengedhetetlen, lásd az Eli könyvét), meg valamiféle zavaros bosszútörténet is, de se a sztori, se a látvány nem viszi el: mintha a Mad Max, a Tarantino-féle Django, az elcseszett Hills Have Eyes-remake és bármely tetszőleges zombifilm keverékét látnánk, buta filozófikus körítéssel. Erőszakos és néha beteges, de nem annyira hogy komolyan tudjuk venni, vagy akár csak tartósabb hatással legyen ránk. Volt még pár hasonlóan minimálköltségvetésű sivatagi posztapokaliptikus baromság, ez is kábé annyira logikus mint amazok – vagyis semennyire, max. eye candyként funkcionálhat, és még az sem kizárt hogy egy képregényfeldolgozással van dolgunk, de hogy ennek utánanézzek, annyira nem érdekelt már elsőre se, egyszerűen csak adni akartam Wesley-nek egy esélyt a régi szép emlékek (Penge 1-3, Az 57-es utas, New Jack City, stb.) emlékére, de a megtekintés után csak az vezet hogy másnak megspóroljak az életéből másfél órát ezzel a kis elrettentéssel. Valahol szomorú hogy egy nagy ígéret akciószínész idáig csússzon, de Snipes magának kereste a bajt mind az adóügyeivel, mindpedig ezzel a visszatéréssel, ami meg a rendezőt, Andrew Goth-ot illeti, ő jobban tenné ha először mondjuk elsajátítaná a rendezői munka alapszabályait, és csak utána találna ki magának kúl művészneveket.
 
Kis hírek a nagyvilágból:
Nyűgösek vagyunk, ha túl sokat alszunk a hétvégén – Én ezért nem is szoktam aludni egyáltalán, csak amikor az asztalra esik a fejem a kocsmában. Mondjuk az is igaz, hogy ennek ellenére folyamatosan nyűgös vagyok – ez viszont jól jön a hírek kommentálásakor: "Tíz-tizenegy óra alvástól fáradtabbak vagyunk, mint amikor csak hét órát alszunk. Ideje leszámolni azzal a hiedelemmel, hogy nyolc óra az optimális alvásidő." – ...és így néz ki ugyanez az Indexen:
nagykép: Az vagy, ami a szombat reggeled: "Mivel töltjük az olyan nagyon értékes szabadidőnket? Két svájci fotós megnézte: 2007 óta fotóznak olyan embereket, akiket a szabadidő közös eltöltése köt össze." – Hogy nekem mivel telik egy átlagos szombatom? Hát, először is valahogy magamhoz térek reggel a kocsmában a péntek esti sörözésből, aztán kikérek egy kis töményet a fejfájásom enyhítésére... És ez így megy egész hétfő reggelig, amikoris a munkába megyek... :SSS
Feltörték az izraeli Vaskapu légvédelmi rendszert: "A Vaskapu izraeli légvédelmi rendszerrel kapcsolatos titkos adatokhoz jutottak hozzá vélhetően kínai hackerek, akik célzottan a rendszer kidolgozásában résztvevő biztonsági vállalatokat támadták."ÉDES FASZOM. Én nem hittem hogy tényleg hülyék szerkesztik az Origót. IDÁIG. "Vaskapu légvédelmi rendszer", mi, marhák? Nem inkább Vaskupola? Egy perc guglizás, ha már a saját hazátok földrajzát nem ismeritek...
Lindsay Lohan két arca ijesztően más: "A színésznő egy éve jött ki a rehabról, és azóta igencsak hullámzó teljesítményt nyújt a külsejét illetően." – ...attól függően hogy kokaint, LSD-t vagy methkristályt tolt. METH, NOT EVEN ONCE!44négy!!!!
A GTA V készítőit pereli Lindsay Lohan: "A botrányhős színésző szerint a játék egyik mellékszereplőjét róla mintázták. Ez zavarja őt." – Mi van, már röhögni sem lehet rajta? Hogy is volt, aszongya: "finnyásak a kurvái, madame."
c:c: Videón őrjöng Gáspár Győző: "Nőt ugyan nem ver, és rángatás sem látszik, de az igen, hogy magából kikelve üvöltözik."Év kommentje-candidate az Év nickjétől, az Év blogjának tulajdonosától:
 
Big Tits Fan · http://welovebigtits.blog.hu/ 2014.08.01. 10:47:56
Lol. Győzike a becsületének megsértéséért perel?

 
gumicukor: Gáspár Győző sok nyugtatót szedett – ...és mégis ordítozott. Lehet hogy át kéne térnie valami erősebbre? : ))))
Vonat elé vetette magát egy fiatal Tusnádfürdőn: "Ájulás, halál, eltűnés, zavart állapot, verekedés - ez is a Bálványosi Szabadegyetemen történt." – Íme, kedves barátaim, a politika negatív hatásai, működés közben!!! Még egy ok hogy a kocsmában maradjak és kerüljek mindenféle "egyetemet"!!! EGÉSSÉG!!!
Csak az igazság számít, nincs más érdekünk: "Vegyszert kerestünk a Dunában, a Balatonban és a Velencei-tóban. Egy hónapja az EU azt közölte, hogy súlyos a természetes vizek szennyezettsége. Hát mintát vettünk, és elemeztünk." – Kit érdekel az igazság, meg a vegyszerek az ivóvízben és más ilyen valóságos veszélyek?! A Kemtréllel foglalkozzatok inkább!!44!négy!!!
 
 
VASÁRNAP, AUGUSZTUS 3.:
NEWER LANDS
 
A farok csóvája.
Ismétlés, de tanulságos:
Viasat3, 21:55:  Amikor a farok csóválja... – Rövid összefoglaló: szexügyekkel kompromittálódik az aktuális amerikai elnök, s ez súlyosan veszélyezteti lehetőségeit az újraválasztásra. Szerencsére a tanácsadója (Robert De Niro) tudja a megoldást: egy kellőképp távoli és a köznép számára ismeretlen ország (Albánia) lerohanásával elterelhetik a figyelmet, sőt, megnyerhetik a nép bizalmát. Larry Beinhart regényét Hilary Henkin és David Mamet dolgozta át úgy hogy a tartalom is megmaradjon meg a mezei néző is jóllakjon. Anno a Clinton-botrány adott plusz zamatokat neki, de a kétezres évek óta nem is kell ürügy az áthallások észrevételéhez, elég annyi hogy a Bob Roberts mellett a másik több mint prófétikus paródia az amerikai politika valódi működéséről, a média hatalmáról, tágabban véve pedig magáról az elhitetés koráról, arról hogy elég csupán a médiában vívni a háborút, manipulált képekkel és videofelvételekkel. A helyzet azóta annyiban változott hogy valódi háborúkat indítanak mondvacsinált okok és hamisított felvételek alapján, valódi emberek halnak meg és nem statiszták, a szép szavak (felszabadítás, demokrácia, stb.) viszont még mindig ugynazok. Ha a hatvanas vagy a hetvenes években készült volna, még bátrabban csinálták volna meg, de persze így sem rossz. Kapcsolódó hírek:

Monica Lewinsky kiakadt egy tévésorozat miatt: "Az orális kényeztetés szinonimájaként használták a nevét." – Mégis, mi másra használják? Volt valami egyéb emlékezetes cselekedete? Emlékszem még anno hogy igyekezett meglovagolni a botrány hullámait, most meg:
"Én. Magam. Mélyen. Sajnálom.": "Monica Lewinsky kiáll a nyilvánosság elé, eltemetné már a kék ruhát."Sajnálja, hát persze. Ez majdnem akkor vicc mint győzike meg linzilohan becsülete :DDD
 
walaqi 2014-05-06 22:43:00
Ebből csak a mélyen stimmel.

 
Talán érdemes:
TV2, 20:00: Seholország
– A kétezres évek gagyi, családközeli Eddie Murphy-vígjátékai közül egy újabb, és a jobbak közül való, mivel a gyermeki fantázia erejéről szól, szemben az apja életét addig meghatározó tőzsdehírekkel. A munkájával már régóta csak küszködő férfinek épp az jelenti a megoldást ami elsőre problémának tűnik, vagyis hogy a lánya az általa kitalált álomvilág szereplőinek hadováival rajzolja tele a prezentációs füzetét. Amikor jobb híján ezek alapján tartja meg az esedékes előadást, megtörténik a lehetetlen: a kitalált hercegnők üzenetei valóra válnak. Adott tehát a lehetőség és az ok, hogy emberünk újra felvegye lányával a beszélgetés fonalát... Ugyanabban az időben egy teljesen más gyermekkor és még másabb hercegnők a Cinemaxon egy elriasztó mesével egy túl korán rivaldafénybe és kamera elé lökött kislányról, akit pont az szolgáltat ki az akkori média és művészvilág ferde érdeklődésének, akinek meg kéne védenie mindettől: az anyja. Ennyiből is sejthető hogy az Én kicsi hercegnőm nem az önfeledt szórakozások mintapéldánya, de a manapság divatos gyermekszépségversenyek ismeretében aktuálisabb, mint valaha. Az utána fél kilenckor adott, Zooey Deschanel ellenére is egyszerhasználatos vígjáték az HBO 2-őn valahol félúton van a fenti két műsor között, itt egy Lökött tesó életét próbálja normális útra terelni három lánytestvére. A srác mögött kanyargós út és ködös múlt áll, ami leginkább a hippi felfogásban telt, ideje van hát a megkomolyodásnak, melynek folyamán a család nőtagjai is átvesznek tőle ezt-azt (remélhetőleg nem a füves cigit).
 
Nemzetközi Helyzetünk rovat:
18+: Kismacskával a dzsihadhalálba:
"Kismacskával pózol, a következőn felrobbantja magát – ilyen az ISIS propagandavideója. A terrorszervezet egyszerre kegyetlen és cuki." – Igen, de ahogy a régi görög indián jógik is megmondták, nothing kegyetlen can be truly cuki, szóval a terroristáknak innen is coki!
Hello Kitty-vel pózolnak a legbrutálisabb terroristák – Vagy így van, vagy ez is csak fotosopp, mint anno Bin Laden esetében.
Letartóztatták a 19 éves amerikai lányt, aki az ISIS egyik tagjába szeretett bele – ISIS: they have come for your daughters, too :DDD
Könnyebb meghalni, mint otthagyni a terroristákat: "Megszólalt az ISIS egyetlen ismert dezertőre." – Hogy is írta Rejtő Jenő? Belépés ingyenes, kilépés életveszélyes :D A most következő három hír pedig összefügg, ezért csak a végén fogom majd kommentálni:
Az ISIS elfoglalt egy szíriai olajmezőt: "Az al-Kaida egymás után adja át területeit a kalifátus létrehozását bejelentő csoportnak."
Egyre csak erősebb az Iszlám Állam: "Miközben a figyelem a lelőtt maláj gépre és a gázai háborúra irányult, a kalifátust is kikiáltó iszlamisták Irakban zsákmányolt amerikai fegyverekkel új frontot nyitottak Szíriában is, és a megszerzett olajat is árulják."
Súlyos szankciókra számíthat, aki kőolajat vesz az Iszlám Államtól: "A szélsőségesek Irakban és Szíriában is szereztek olajat. Az ENSZ BT elítéli, aki üzletel velük." – Az egyszeri buta birka kedvéért egy idézettel szeretném megvilágítani, mi az ami nagyon büdös nekem ebben a helyzetben:
 
PomberMaci 2014.07.03 08:09:47 ©         221094
sőt állítólag most kirabolták a mosuli bankokat is,

És? Attól hogy jutnak készpénzhez?
Mert ugye nem gondolja senki, hogy az amerikai ellenőrzés alatt álló GIRO rendszeren átutalhatnak pénzeket? Vagy netán mégis...? Megy az utalás, hogy "kézigránát számla ellenértéke, küldő fél: Hassan terror sejt Kft."

az elfoglalt olajkutak révén az olajkereskedelemből is komoly összegeket profitálnak,

És ki veszi meg az olajat? Ki fizet érte? Mivel fizet érte? Átutalja? Kinek, hova? Készpénz? Hogyan? Kamionokkal szállítják a 20 dollárosokat?
Minden ilyen folyamat amerikai ellenőrzés alatt van. Ráadásul egy olajkutat megbaszni 5 másodperc egy rakettával vagy drónnak, de pl. az olaj átfejtő állomást még könnyebb és az leállít minden szállítást.

A kikötőig el kell jutnia az olajnak, ott tankerbe fejteni, satöbbi. Itt egy sérülékeny lánc van, amit ha nem tudnak blokkolni akkor nem akarják azt blokkolni!

Előzmény: miskinh (221091)


"Zene" és "film" rovat:
Fekete filmek, pittsburghi fű és napszemüveg - Wiz Khalifa-interjú: "Négy éve még az Egyesült Államokban is az újoncok közt tartották számon. (...) Az arcán kissé elcsúszott békejel tetoválást viselő 27 éves vokalista tette fel Pittsburgh városát a hip-hop térképére, - akárcsak korábban Nelly tette ezt St. Louis-zal - amit a polgármester hivatala a Wiz Khalifa nap bevezetésével jutalmazott. (...) Wiz Khalifától 2014-ben még P. Diddy is nyúl, így az ő élete most tényleg megsodort papírok végtelen sorozata. A sok köhögéssel tarkított interjú első magyarországi fellépése előtt a Balaton Soundon készült." – Az a szánalmas az Indexben, hogy ugyanezt az interjút már ők maguk megcsinálták és leközölték egyszer, ott egy másik riporter tette fel kb. ugyanezeket a kérdéseket egy másik rovatban:
Wiz Khalifa, a semmitmondó fűherceg: "A Balaton Sound egyik legjobban várt fellépőjével interjúztunk, de csak annyit tudtunk meg róla, hogy nagyon szeret cigit sodorni." – Na most, vagy annyira fontos a csávó hogy megérdemel egy koncert kapcsán két inerjút is, vagy a szerkesztőség is kapott a füvéből és elfelejtették hogy egyszer már voltmár :DD
Könyves: Fekete lesz az új Amerika Kapitány, Thor meg nő: "Újabb váratlan fordulat közeleg a Marvel-univerzumban."MAGYARUL: ez is várható volt. És tényleg, igen, megcsinálták:
Felejtsék el, hogy Thor férfi. Mert mostantól nő lesz: "A Marvel bejelentette, hogy egyik legrégibb szuperhőse, Odin fia Thor, októbertől Odin lánya Thorként forgatja majd hatalmas kalapácsát, Mjolnirt. Októberben jelenik meg az női Thoros képregény. A Marvel nyitna a lányok, nők felé a képregénypiacon." – Mi van, a Burka Avengert nem fogadták tárt karokkal a helyi radikálisok, így maradt az európai kultúrkör meg az amerikai patriotizmus ledegradálása a pénz kedvéért? :D Nap kommentje:
 
Köves D. Gábor 2014.07.16. 14:55:07
Szisztematikusan rombolják az északi germán mitológiát. Ez a határozott ideológiai-politikai kiállás valahol érthető is a Marvel részéről. A kegyetlen, baljós germán istenek és hősök vicces képregényfigurává alakításával lejáratják őket. Ne felejtsük el, hogy egyszer, nem is olyan rég egy őrült diktátor a pogány germán ideológiára apellálva küldött milliókat haláltbáborokba.
 
Én Wangnert is betiltanám a helyükben. Vagy Nicki Minajra bíznám a következő Walkűrök feldolgozást. :)

 
Könyves: A legfelsőbb bíróság is közkincsnek tekinti Sherlock Holmest: "Az Egyesült Államok legfelsőbb bírósága nem tárgyalja a keresetet, amelyet Sir Arthur Conan Doyle skót író örökösei nyújtottak be, hogy megakadályozzák egy Sherlock Holmes-művekre épülő könyv megjelenését." – Ez is milyen jó: egyoldalúan közkincsnek tekintenek egy Angliában kitalált kultikus regényhőst. Na, már látom hogy innentől She-Lock rózsaszín tangában fog nyomozni az intoleránsok ellen, Watt’s Sonnal pedig majd összeházasodnak :DD
 
 

bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés