2014. 08. 11.
Azért Londonban sincs kórházból a kerítés (aug. 11-12-13-14.)
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
HÉTFŐ, AUGUSZTUS 11.:
HA IDEGEN VAGY,
 
Elkéstél a szenvedélyről, de a buszról mindenképp.
Talán érdemes:
Szinte pontosan egy héttel a múltkori Bob Hoskins-film után ma nyolckor is kapunk ugyanott (vagyis a Cinemaxon) egy drámát szintén vele, de a Kései szenvedély már egyértelműen tömény depresszió. Itt egy zárkózott zongoratanárnő próbálkozik kitörni a vénkisasszony-létből (ez valami foglalkozási ártalom lehet náluk), és nem biztos hogy a férfi akit kiszemelt, őszinte érzelmekkel közelít hozzá.
M2, 21:45: Ha idegen vagy: A Doors története – Most, hogy Marianne Faithfullnak köszönhetően kiderült, ki adta be az aranylövést Jim Morrissonnak, újra aktualitást kap a legendás banda történelme (és Faithfull könyve, merthogy pusztán a reklám miatt pöttyintette el a pletykát). Ehhez a 2009-es doksihoz szerencsére megnyerték Johnny Deppet a kommentátor szerepére, aki habitusában, tehetségében és kinézetében is a legközelebb áll a néhai frontemberhez, csak ő megbecsülte annyira magát hogy nem hízott el és nem halt meg. Az jut még eszembe, hogy minden Doors-film igazából Morrissonról szól, pedig a zenésztársak nélkül sehol se lett volna. Ez a felemás viszony a frontember és a vele elvileg egyenrangú csapat között már Jim életében is megvolt, de a párizsi emigrációal és végül a halálával tényleg legendát csinált magából, amivel társai nem tudtak és nem is akartak versenyezni. Hogy esetleg még életben van, azt is pont ők cáfolták kissé fanyar humorral, mondván hogy azóta sem jelentkezett a jogdíjakért, és akkor azt is eldöntöttnek tekinthetjük hogy Morrisson meddig csinálta szívből a művészetet és mikortól állt rá a lilaködös dalok sorozatgyártására – a Doors még élő tagjai akkor biztosan eladták magukat amikor a Cult-os Ian Astbury-vel majd később Skrillex-szel álltak össze. Mi maradt nekünk? Pár hibátlan dal, pár hibátlan lemez (segítség: a spoken word-ös élő és egyéb felvételeket kerüld messzire), amikkel a népesség csak a végtelen sorban újranyomott válogatások zanzásítása során találkozik, vagyis nem úgy ahogy kellene. A többi: néma csend.

Ismétlés, de ez a jövőnk:
HBO2, 19:55: 12 majom
– Terry Gilliamet megihlette egy különleges, csak állóképekből álló film (La Jetée), az eredmény a mostani ebola- fenyegésnek köszönhetően aktuálisabb és reálisabb mint valaha. Még a majom is stimmel, mint hordozó, ahogy a háttérmachinációk is.
 
Nem ajánlott:
Film Mánia, 18:45: Műgyűjtők és kalandorok előnyben
– ...de nem a nézők, akik csak szenvedni fognak ezzel a kalandfilmnek eladott akármivel még a sztárparádé (Roger Moore, Telly Savalas, David Niven és Claudia Cardinale) ellenére is. A helyszín Görögország (vagyis egy közös nyaralás melléktermékét látjuk), az idő a II. VH, aholis az egyik táborban a foglyok a náciknak bányásznak elő mindenféle régiséget, és közben készülnek a szökésre és a kincsek visszaszerzésére. Azon ritka esetek egyike, amikor a felsoroltak mindannyian mellékszereplők az őket az akciójelenetekben helyettesítő dublőrökhöz képest. Mindegy, legalább ide is elutazhattak egy forgatás ürügyén, és még így is jobb mint az Idegölő vagy a Csodafilm.
 
Miért, eddig mi volt? rovat:
...avagy leszarásmentes (zömében) egymondatos hétfői hírkommentálás.
Hivatásos nyomkövetővé vált a Foursquare - Miért, eddig mi volt?
NH: Bolondokháza lett Magyarország – Miért, eddig mi volt?
VV Dya felismerhetetlen lett – Miért, eddig mi volt?
VV Kinga jó úton halad, hogy úgy nézzen ki, mint egy pornós – Miért, eddig mi volt?
Média 2.0: Komplett idiótának néznek minket Facebookon – Miért, eddig mik voltatok? :DD – "A márkák legnépszerűbb posztjai egy tízéves gyerek szintjén vannak." – ...és ezzel még túl is becsülték az átlag faszbúkhasználó agyműködését ^^
gumicukor: Sienna Miller rettentő rút lett – Miért, eddig mi volt?
Hacsaknem: A szurkolókat komplett idiótának nézik! – Miért, eddig mik voltak? :DDDDD – "A magyar futball hulláján jár táncot a valóságtól távolodó államvezetés." – Ahogy elnézem, mindenkinek megfelel így, nem látom hogy néptömegek állnának át a fociról mondjuk a sakk vagy az öttusa iránti rajongásra, szóval hol a probléma? :D
 
 
KEDD, AUGUSZTUS 12.:
NEMEGYSZER RÉSZEGEN
 
...heteket késtem.
Talán érdemes:
M2, 21:45: Randiztam egy sztárral
– ...én meg nem, pedig már ezer éve ostromlom Giannát az obszcén leveleimmel. Nade félre a magánproblémákkal, mert ez egy tipikusan nőknek készült zenés egyszerhasználhatóság, melyben a vidéki amcsi lány rálép az Álmok útjára és az Angyalok városában megtalálja a szerelmet egy, a szamárlétrán épp felfelé induló STÁRban, aki viszont a lány hatására megkérdőjelezi mindazt amit addig elért. Valószerű egy alkotás, na, viszont egyszer-kétszer még a cinikusok is elmosolyodhatnak rajta. Kereken tízkor viszont a szokásos transzhumanista-posztapokalitpikus agymosás jön az HBO 2-re, sci-fi-vel és nagyhatalmak közti ellenségeskedéssel (mi mással). Bár a Gép megemlíti az android/humanoid egyveleg veszélyeit, de nem eléggé, így nekem biztosan kimarad. Féléjfélkor történelmi dráma a Filmbox Extra műsorán, csak hogy nehogy azt higyjük a természetközeli népek (mondjuk a finnek) mentesek a problémáktól, pláne ha az örökésről van szó. Egyszer régen, Északon még az volt a szokás hogy a legidősebb visz mindent, a többiek meg oldják meg maguknak. Ezen változtat az idősödő gazda, akinek törvény szerint kedvezményezettje egy szimpla útonálló, így csakazértis a legkisebb fiúra hagyja vagyonát . Ám a báty nem tűri hogy csak úgy törvénytelenül kitegyék abból amit úgyis elverne, lehetőleg minél törvénytelenebb módon...
 
Ismétlés, de ez a jövőnk:
Film+, 21:10: 28 héttel később
– ...ugyanazért amiért a 12 majom tegnap, még ha itt beleesnek a folytatások összes hibájába (természetesen amerikaiak békefenntartanak a zombijárvány utáni néhai Brit Birodalomban, ki más? :DDD). Amúgy lassan kezdenek ezek a zombifilmek aktuálisak lenni, világszinten minden napra jut legalább egy vírusos fertőzés, Pestre meg egy meztelenül őrjöngő idióta... :SSS
 
Szelfirovat:
kultúrmunka: Miért ér ez a szelfi 1 millió forintot?:
"Beteg világ, meg régen minden jobb volt." – Nem hittem volna hogy ezt leírom egy Index-blog kapcsán, de tessék: 100%-IG ÍGY VAN, régen minden jobb volt, vagy ha nem is, de legalább kevesebb ilyen faszság volt a világon.
Csinált már tudományosan szelfit? Most majd fog!: "Ezer arcot elemezve írták össze kutatók, hogy milyen pofavágásokat tartunk a legelőnyösebbnek. A felfedezés forradalmasíthatja a lájkvadász szelfikészítést!" – Íme, ilyeneket tanítanak majd a jövőben a csürhének az iskolában a tananyag és az élethez szükséges infók helyett.
Szexi szelfit akart, de sajnálta a pénzt síkosítóra – Így járnak az olcsójánosok: pórul ^^
szelfibűnözés: Auschwitzban csinált mosolygós szelfit, kiakadt az internet – Csak egy kérdésem van: az ilyen minek él egyáltalán?
instagrambűnözés: Törölték a szelfijét, mert túl dagadt: "A 19 éves Samm Newman egész profilját is törölték, pedig csak kicsit túlsúlyos." – ...és akkor ugyanezt (a fentit) kérdezném a moderátor kapcsán is.
fesztivál: Készítsd el a Sziget leghülyébb szelfijét!: "Pózolj nagyon fura vagy éppen nagyon normcore helyzetekben, és nyerd meg a jövő évi jegyedet!" – Tekintsünk el attól hogy gyakorlatilag önalázásra szólít fel ez a reklám, és koncentráljunk a szóra: normcore. ÉDES FASZOM. Kazinczy forog a sírjában.
lángoló gitárok – fotó: Ez a legmenőbb szelfi: "Paul McCartney elment Warren Buffett-tel fagyizni, csak úgy." – És még a halál sem akadályozhatja meg a Beatles-szelfik özönét, mert:
És ön látta már George Harrison 66-os indiai halszem-szelfijeit? – Igen, egészen pontosan két napja:
b-oldal: George Harrison bizony Indiában is szelfizett: "Van-e menőbb dolog jelenleg az Interneten, mint George Harrison 1966-os szelfizése Indiából?" – Sajnos van:
gumicukor 18+ Pinával szelfizett az argentin csatár – Mondom én hogy ezek, meg a focisták is titokban melegek, különben nem kerítene ekkora feneket az eseménynek. Azt képzeld el amikor majd betageli: "ez vagyok én, ez meg a barátnőm vaginája" :DD – "Rendőrös szerepjáték közben születettek az erotikus fotók a PSG játékosáról és barátnőjéről." – A helyesírási hibát bennehagytam, egyébként meg a csürhe megtette, a csürhe lefényképezte, a csürhe netre feltette – ÁLDASSÉK A CSÜRHE NEVE!44 négy
A legújabb őrület a vaginaszelfi: "Ez a fotó kiverte a biztosítékot." – Lásd mint fentebb. Ha nincs egy idióta férfi aki pinával fotózkodjon, mindig van egy buta liba aki megteszi helyette.
androlib: Ellophatóak a letörölt adatok?: "Hogy előzzük meg, hogy a neten találkozzunk pucér szelfijeinkkel?" – ...és tényleg igazam lett, lassan oktatni fogják ezt is, holott a megoldás az lenne amit a Nap kommentje is mond:
 
tisztapista 2014.07.17. 08:18:42
Az index címoldalon ez van: "Hogy előzzük meg, hogy a neten találkozzunk pucér szelfijeinkkel?"
 
Nem kell ilyeneket készíteni.
 
A másik kérdés az adatok visszanyerhetősége vinyóról, memóriából, memóriakártyáról, stb. Aki ezt meg akarja előzni, az egyáltalán nem adja el az adathordozót. Nekem valahogy sikerült az elmúlt évtizedben úgy védeni az adatokat, hogy PC-t csak darabokban adtam tovább (proci, memória), laptopot és telefont pedig egyáltalán nem. Miért nem? Mert addig használtam őket, amíg szét nem estek.
 
És itt a baj. A szelfiző nemzedék nem csak abban leli örömét, hogy magát pucéran vagy nem pucéran fotózgatja, hanem abban is, hogy néhány havonta-fél évente cserélgeti az egyébként még kiválóan működő eszközeit. Ez kortünet, és ennek következménye is van.

 
...de szerencsére nem csak negatív következménye:
Szelfihalál Mexikóban: "Egy 21 éves fiatalember fegyverrel pózolt, tragédia lett a vége." - #LESZAROM #TISZTELET #YOLO #DO IT FAGGOT, egyébként meg Év kommentje-candidate:

Ghézaa 2014-08-05 08:44:59
"fegyverrel pózolt, tragédia lett a vége"
Hol a tragédia?

 
 
 
SZERDA, AUGUSZTUS 13.:
KÉT HAJSZA EGY NAPON
 
Hősök a Keletinél
Nem ajánlott:
HBO, 21:00: Zero Dark Thirty - A Bin Láden hajsza – Nem tudom hogy ez volt-e vagy valamelyik másik mozinak álcázott propagandaanyag, de ez is ugyanúgy kerülendő, és nem csak azért mert a címe egy merő SPOILER, hanem mert a valósághoz ennek sincs sok köze. De még az sem elég hogy hazudnak benne, ráadásul túl is nyújtották, lévén százhatvan perces, és ez pont százhatvan perccel több mint ami kellene. Természetesen Oscar-eső hullott érette Kathryn Bigelow-ra, aki már a Bombák földjén kapcsán elsütötte ugyanezt az egyszerhasználatos poént (patriotizmus, történelemátírás, stb.), ennek hatására kezdem azt hinni hogy Bigelow csak ezek, meg a női mivolta miatt kapja a díjakat. Azt egyébként miért nem reklámozza senki, hogy a Bin Ladent elfogó/megölő (?) katonák sorra halnak?
 
Talán ismétlés, talán érdemes:
Film+2, 21:00: Hajsza
– Korrekt akciózás Elmore Leonard krimijéből, melyben a maffia kivégzőembere (Mickey Rourke) próbálja eltüntetni legutóbbi akciójának tanúit, egy házaspárt, akiket még a tanúvédelmi program ellenére is simán megtalál. Ám addigra már ők is kitanulták az önvédelem csínját-bínját, nem éri őket váratlanul az ipse látogatása – ettől függetlenül azért megszenvednek vele.
 
Talán érdemes:
És hogy a hajsza hol ér véget? Hát a Börtönigazgató asztalán, aki nem elég hogy nő, még az intézetében kitört lázadásokat is ki kell nyomoznia. Szeretném ha valami jót is mondhatnék erről a kilenckor adott cuccról, de csak annyit tudok hogy nem túl hosszú és nem hagy maradandó emlékeket az emberben. Sajnos ez tipikusan az, aminek eleve a Filmboxon van a helye.
 
Ajánlott:
Filmbox HD, 21:00: A kelet hősei
– Távoli keleti kultúrák, Kína és Japán harcművészetének találkozása a tatamin egy házasság kapcsán, ahol egy félreértés folytán az ifjú kínai férjnek meg kell vívnia a legfontosabb japán bajnokokkal. A mai CGI-animált poszt-Mátrix kézitusák mellett kicsit anakronisztikusnak hat, de jó, a mai felhozatalban meg egyenest a legjobb.

Nemzetközi Helyzetünk rovat:
Nos, talán már eltelt annyi idő hogy a mocsok módon lelőtt repülő híreit is kommentáljam, vagy legalábbis megpróbálkozzak vele:
be: Maláj repülőkatasztrófa: Kegyeletsértő rajzverseny – Újabb vallomás: nem szívügyem Putyin, de ha jobban megnézzük, kb. neki hiányzott ez a húzás a legkevésbé. Az elképzelhető hogy valamelyik szakadár imponálni próbált neki, de hogy igazából cui bono, azt az USA és a többiek látványos felháborodása mutatja – és ne feledjük, Iraknál is utólag derült ki hogy sehol sem voltak a vegyi fegyverek.
 
Húsleves 2014.07.24. 07:54:06
Jól látom, hogy már megint kiderült hogy kamu volt a "bizonyítékunk van?" duma?
news.yahoo.com/us-no-evidence-direct-russian-plane-210210006–politics.html
www.huffingtonpost.com/2014/07/22/malaysia-plane-crash_n_5611113.html
www.nbcnews.com/storyline/ukraine-plane-crash/u-s-finds-no-direct-link-russia-downing-mh17-n162426
www.telegraph.co.uk/news/worldnews/northamerica/usa/10984739/MH17-no-link-to-Kremlin-in-plane-downing-US-intelligence.html
Persze nincsenek illúzióim, az agymosott híveiknek eddig se volt szükségük bizonyítékokra. A propaganda megy tovább.

 
maláj gép: Oltári nagy tapló volt az Amerikai Pite sztárja: "Jason Biggs valószínűleg a Twitter történetének legtahóbb posztját produkálta." – Mit várhatunk egy pitebaszótól?...nade ne aggódjatok, mindig van lejjebb:
Jól átgondolta az útvonaltervezést a maláj légitársaság!: "Ukrajna csöböréből Szíria vödrébe vitték át a London-Kuala Lumpur járatot." – Asszem erre mondják újmagyarul hogy asking for it. De még ezt is lehet fokozni:
A British Airways nem fél az iszlamistáktól: "Továbbra is repülnek Irak légterében."Asking for it, like a boss. Nap kommentje:
 
Geld 2014-08-03 15:43:27
Jah. A British Airways döntéshozói a luxus irodáikban, a bőrfotelekben nem félnek. Mitől is félnének?
Az utasok? Ki nem sz*rja le?

 
Kis hírek a nagyvilágból:
A brit miniszterelnöki hivatal odáig van a nagy mellekért:
"De szívesen olvassák Britney Spears rajongóinak véleményét és rajonganak az esküvői versekért is." – Ha nem lennének politikusok, talán még embernek is tarthatnám őket. De hát azok, így nem fogom.
Mérgében megette a szüleit: "Egy kínai fiú áthívta a szüleit vacsorára, csak elfelejtett szólni nekik, hogy ők lesznek a főétel." – Nem bírtam ki röhögés nélkül, eszembe jutott a Bárányok hallgatnak vége: "I’m having an old friend for dinner". A közelmúlt másik szomorú eseménye Bajor Imre váratlannak nem mondható halála volt – na meg az, hogy a királyi tévébe "nem fért be" ez a hír:
c:c Mellébeszél az MTVA Bajor-ügyben: "Lebuktak, mint Kun Béla: a Híradó több olyan művészről is megemlékezett, akinek nem volt Kossuth-díja." – Én nem szerettem a Heti Hetest, de ezt ettől függetlenül gusztustalan húzásnak tartom. Bár végülis nem meglepő: Jancsó és Hofi is épp csak hogy megemlítődött, de a temetésükre nem mentek el... :(((
Élete végéig börtönben marad a vörös khmerek két vezetője: "A vörös khmerek diktatúrájában 1,7 millió ember halt meg." – Élete végéig nyaralhat?! Miért nem simán halálbüntetés, vagy ugyanazok kínzások amiket ők okoztak?
Kivégzése megkezdése után két óráig élt még egy férfi: "A méreginjekció beadása után egy órával már a kivégzés leállítását kérte az arizonai férfi ügyvédje." – Remélem úgy állították le, ahogy én gondolom :DDD  Egyébként meg hogy is volt az a múlt évi Év kommentje-candidate?

Rockstar 2013-11-05 18:50:41
Akik bűnösek, szenvedjenek.
Gino, Oláh Család.

 
 
 
CSÜTÖRTÖK, AUGUSZTUS 14.:
DÖGÖS D-KOSARASOK
 
Rávetődnék, nem csak az árnyékaikra!
Talán érdemes:
M1, 20:20: A kicsi kocsi újra száguld – Akadálymentesített családi szórakozás kicsiknek-nagyoknak, drogos lindzilohan nélkül, 1974-ből. A csodabogár most egy lelketlen építőiparos terveit dönti romba, szó szerint, egy kedves nagyanyó védelmében. Igen, erőltetett, kezdve a saját akarattal bíró kocsitól a kiszámítható poénokig, de mégis, milyen legyen?
HBO, 21:00: Dögös koros kosarasok – A hülye, amerikaipite-ízű cím egy öntudatos vígjátékot takar: egy iskola régi csupalány kosárcsapata megmutatja a mai fiataloknak, hogy öreg kézis nem vén kosaras, meg hogy hátrább az agyarakkal. Teszik mindezt jótékonykodva, és nagy (megérdemelt) médiafigyelmet kapva. A főbb szerepekben fiatalkorunk olyan cicababái mint Daryl Hannah, Brooke Shields vagy Virginia Madsen.
Film Mánia, 20:00: Az árnyék – Múlt évben már emlegettem a Darkman kapcsán ezt is. Amaz ugye azért jöhetett létre, mert Sam Raimi-re pikkeltek a stúdiók fejesei, és nem engedték neki egy régi amerikai képregényhős feldolgozását. Milyen az élet: Raimi szükségből létrehozott Darkman-ja több folytatást is megért, hiába volt előzmény nélküli, Russell Mulcahy meg max. azt mondjatha el hogy húsz évvel megelőzte a korát (igen, ez pont azt jelenti amire gondolsz: bukta volt a pénztáraknál, és hidegre tette a rendező meg a főszereplő színész karrierjét is). Szerencsére Tim Curry és Ian McKellen renoméján már nem sokat tudott rombolni, így ők nagyrészt tisztán kerülteki belőle – mi pedig megnézhetjük, miért is tartották utólag a kritikusok a Batman & Robin méltó párjának.
 
Ismétlés, de ez a jövőnk:
Universal Channel, 21:20: Kétfejű cápa
– Az Asylumnál addig-addig gyártották a hülyébbnél hülyébb mutánsokat, míg a világ végül utolérte őket:
Kétfejű delfint találtak Törökországban - ...ennyi az apropó a mostani bekerüléséhez, ettől eltekintve ugyanaz a zsékat., ami voltmár, ajánlottammár, kötelezően megemlítendők benne Carmen Electra domborulatai, részemről pedig remélem hogy a homokicápa meg a többi baromság egy darabig még elkerüli a megvalósulást. És ha már itt tartunk, evezzünk komolyabb vizekre, a kétfejű állatok mellett ugyanis 1984 is a nyakunkon van, pont húsz évvel a regénybeli időpont után. Michael Radford adaptációja majdnem olyan kilátástalan mint az alapregény, John Hurt táborlakói szinten sovány és elkínzott, Suzanna Hamilton tökéletes a pillanatra felvillanó, majd erővel kioltott remény szerepében, a néhai komikus, Bob Hope pedig tökéletes Nagy Testvér – bár egy mondata, sőt, jelenete sincs az egész film alatt, "csak" jelen van. Az igazi sztár azonban mégiscsak Richard Burton, aki hol kemény, hol barátságos, de mindvégig pont olyan démoni, mint a hatalom lelketlen képviselői általában. A filmért fél tízkor az MGM-re kell kapcsolotok, a többivel kapcsolatban csak annyit, hogy a regény (és a mozi is) törvényszerű hogy rossz véget érjen – de pont ez ébreszthet rá minket arra, hogy a saját korunknak valami más, pozitívabb befejezést válasszunk. Mi legyen a végére, ami segíthet ebben? Talán egy kép, a hozzá tartozó üzenettel, a néhai (?) If We Don’t, Remember Me tumblr-ről, megelőgezve a hamarosan újra(?)induló Nagy Testvér: már egész közel rovatot:
 
"April the 4th, 1984. To the past, or to the future. To an age when thought is free. From the Age of Big Brother, from the Age of the Thought Police, from a dead man... greetings."
 
 

bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés