2014. 11. 24.
White Rabbit az Élet zöld showjában (nov. 24-25-26-27.)
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
HÉTFŐ, NOVEMBER 24:
AZ ALVILÁGI JÁTÉKOK IS FÉRFIASAK
 
Slevin élt, él, élni fog!
Talán érdemes:
Negyed nyolckor egy krimibe oltott figyelmeztetés az AXN-en minden szülőnek. A Lopott életek már címében is Eastwood hasonszőrű rendezését (Elcserélt életek) idézi, hőse egy nyomozó, aki gyermeke eltűnése után a munkába menekül - egész addig, míg egy az övéhez kísértetiesen hasonlító esethez hívják...
Viasat3, 21:00: Alvilági játékok – A kelleténél kissé jobban túlpörgetett sztárparádés akciózás, ahol egy Slevin Kelevra nevű fiatalembernek kell különböző bűnözői csoportok között egyensúlyoznia, például eltenni láb alól a Rabbi nevű bandavezér (Ben Kingsley) fiát és közben elkerülnie a rá vadászó nem egészen cheshire-i macskát (Bruce Willis). A főhőst játszó Josh Hartnetten kívül még ott van benne Morgan Freeman és Lucy Liu is.
 
Ajánlott:
Amilyen későn (éjfél előt tíz perccel) kezdik a Hontalanokat a Duna TV-n, annyira kötelező néznivaló  mindenkinek aki szeretné a lényeget megkapni a nagyhatalmak játszadozásairól, lehetőleg konteómentesen. A Jugoszlávia szétesésével kirobbant polgárháború és a vele járó behívó elől menekülő magyarok története a mai napig tanulságokkal szolgál, pláne most, hogy a nemzetközi helyzet fokozása érdekében Seselj-t hazaengedték. Bár nyilván nem csak az a három ember hagyta el addigi otthonát akit itt látunk, de rajtuk keresztül biztosan sajátosabb képet kapunk az akkori helyzetről, lévén hármuk közül legalább ketten művészek: Igor Lazin animációi-képregényei a Kistehéntől kezdve a Cica és Ura nyulaiig benne vannak a köztudatban, drMáriás pedig egy élő legenda, akár a Tudósok zenéjével, akár fekete humorú festményeivel és rajzaival sokkolja a közönséget.
 
Kiemelten ajánlott:
Filmbox Family, 22:30: A Földet és annak civilizációit a maga teljességében bemutatni akaró, nagyívű alkotások (Baraka, a 'Quaatsi-széria és társai) mellett nem árt ha olykor csak egy-egy tájegységre (Himalája) koncentrálunk. Így tett Eric Valli is, aki nem csak odament a helyszínre légkondis lakókocsikkal, hanem együtt is lakott a helyiekkel. Az Élet sója azon címmagyarítások egyike amiknek kifejezetten jót tesz a többértelműség, pláne hogy esetünkben pont az egyszerűbbik jelentése fedi le a tartalmat: a kemény munkával kitermelt só valóban az életet jelenti az előállító közösségnek, akik utána ugyanolyan kemény körülmények között szállítják és adják el, hogy azzal egész évi megélhetésüket fedezzék. Bár a besorolása szerint "kalandfilm", de ez az az eset amikor a valóság durvább és izgalmasabb bármilyen forgatókönyvnél, ahogy az se véletlen hogy a "szereplők" tulajdonképpen mind önmagukat alakítják.
 
Hétfő? #LESZAROM.
hohó - Szabó Zsófi haja halványlila lett: "Tényleg, de csak félig." - LESZAROM. Egészen. Tényleg.
:DDDDD Hat hihetetlen dolog, amit Ördög Nóra egyetlen oldalon leírt - Egyetlen hihető dolog egy szóban: LESZAROM.
Nem Kardashian - Felismeri a seggéről ezt a hírességet? - Ismeretlenül LESZAROM őt is.
Ben Affleck seggdekoltázst kockáztatott - Én viszont nem kockáztatok: LESZAROM.
Kiderült, kié Brazília legjobb segge: "Lezajlott a Miss Bumbum Brasil 2014 döntője. A versenyt megint elözönlötték a jobbnál jobb fenekek." – Legutóbb is leszartam, most is LESZAROM, a legjobb segg ugyanis még mindig Giannáé!
hvm: A hajó, ami vonatokat eszik és kihányja őket – ...és én, a Ffffférfi, aki LESZAROM.
Mi történt a 17 éves Kylie Jenner szájával?LESZAROM.
Így buliznak a szupergazdag kínai fiatalok - Én meg így SZAROM LE! őket.
Tudja, mit csinál a Big Brother 1 Bálintja?LESZAROM."a TV2 egykori valóságshowjából ismert Kormos Bálint az a Koby névre hallgató grafikus, aki többek közt a baseball-sapkás, szentkoronás Kossuthért felelős." – Na akkor ez még egy ok arra hogy leszarjam a magyargyalázó, a koronát hivatalosan is micisapkává degradáló fejét.
Tudja, mit mond a disznó? Hát baromira nem azt, hogy röf-röf!LESZAROM hogy mit mond. Azaz mégsem, mert nem elég a Moszkva tér átnevezése, de már a gyerekmondókákat is átírják!!! Jó hogy nem kötelezik magukat az állatokat is arra, hogy más hangokat adjanak ki!! ÉBERSÉG!
Ürülékhajtású busszal a reptérre: "Egy tankolás öt ember éves adagja. Zalaegerszegen is van ilyen."LESZAROM, ezzel is hasznot hajtok!
gumicukor: Bódi Sylvi azt ígérte, nem vetkőzik, mégis itt a feneke – Az ígéret szép szó, ha nem tartják be...LESZAROM.
Most már biztos, Palvin Barbara igazi díva: "A 21 éves modellt Terry Richardson fotózta a Harper's Bazaarba, íme két kép." – Most már biztos, hogy LESZAROM.
Palvin Barbara smink nélkül is szépMIHALIKOT MÁR LE SEM FOTÓZZÁK? Ő MÁR EGY LESZAROMOT SEM ÉR?! LESZAROM."Éder nem SP Krisztián fotózta a modellt." - Ha ez nem az SP Krisztián, akkor van még egy ugyanilyen nevű médiageci? Költői kérdés, ugyanis még ha csak névrokon, én akkor is LESZAROM.
neszeszer: Palvin Barbi smink nélkül is sokkolóan szép: "Smink se kell, mégis gyönyörű. Mocskos talppal is!" - Ugyanaz a hír kétszer is? És itt már a dzsuvás lábait is mutogatják?! Negyedszer is LESZAROM!
Ön szerint a 114 vádpontból hányat ismert be a világ legszexibbnek kikiátott betörőnője? LESZAROM, csak mehessek hozzá látogatóba, egy zárt, és francia ággyal is felszerelt helyiségbe!
hogyvolt 18+ villa: Dóra máris mindent megmutatott: "Ilyen gyorsan még senki nem vetkőzött a Való Világ történetében." – Ilyen hamar még egy nímand sem érdemelte ki a LESZAROMot.
Egymilliárd ember a földre kakil: "A világon csaknem egymilliárd ember még mindig nem jut vécéhez."LESZAROM, és ezt szerencsére vízöblítéses vécében tehetem. EURÓPA FTW! Nap kommentje:
 
FAjankó 2014-11-19 13:35:39
Beszarok, hogy mik vannak?!


KEDD, NOVEMBER 25.:
TÖBB MÉZET A VATTACUKORRA!
 
Kérsz egy
NYALÁST harapást?
Talán érdemes:
HBO Comedy, 20:05: Egy cipőben - Igazi női film, de szerencsére nem a sekszésnyújork-plázacicadicsőítő vonalról, inkább bemutatva a SWING szingli-lét ürességeit két lánytestvér (Toni Collette, Cameron Diaz) és a nagyanyjuk (Shirley MacLaine) találkozása ürügyén. A két gyökeresen eltérő, de ugyanolyan szélsőséges életet élő (pasifaló party animal és munkamániás remete) csaj között az idősebb asszony lesz az arany középutat megtestesítő mediátor. 21:10-kor újra Morgan Freeman, ezúttal a Dunán egy humanista (tehát nem a hangos röhögtetésre utazó) vígjátékban, Műkedvelő műkincsrablók egyikeként (a másik két tettestárs se semmi: William H. Macy és Christopher Walken). Barátaink egy múzeum teremőrei, akik szinte ugyanolyan régi bútorok mint az általuk őrzöttek, ám a modernizáció keze ide is elér: a szinte családtaggá vált műtárgyakat raktárba dugná az új KEDVES vezető. A megoldás? Kicserélni élethű másolatokra a fenyegetett darabokat... 22:20-kor ugyancsak női drámázás a Filmbox Family-n, de road tripbe ágyazva, itt egy örökbefogadott kislány lázad fel új családja ellen és indul megkeresni az igazit, követi őt mostohaanyja, aki máris úgy aggódik érte mint édeslányáért - mi ez, ha nem az IGAZI anyai ösztön? Hát az az év, Amikor Dolly Parton volt a mamám.
 
Kis hírek a nagyvilágból:
Keresik az év oknyomozó újságíróját: "Egymillió forint a pályázat fődíja." – Na most, a forgalmazók-kiadók adnának neki ennyit, vagy az interjúalanyok tűztek ki ennyit a fejére? Mert nagyon nem mindegy!
ÉLrdekes világ @ Index2 – 55 éve süllyedt el a kínai Atlantisz! – Mielőtt nekem jönne valaki: ezzel a helyesírással volt a címlapon is. Ettől függetlenül én már épp azon filóztam volna hogy már megint lemaradtam erről a világvégéről is, de közben kiderült hogy ez is úgy "tűnt el", ahogy az Aral-tó vagy nálunk az Ecsedi-láp: "A Kínai Kommunista Párt 1956-ban határozta el, hogy az ország első vízerőművét a Hszinancsiang folyó Csöcsiang tartományi szakaszán fogja felépíttetni. A 465 méter hosszúra tervezett, 662 kilowattnyi energiát előállító műtárgy kivitelezésével az volt a legnagyobb baja Pekingnek, hogy a gát által felduzzasztott víz nemcsak 8 kisvárost, 39 községet és 1377 tanyát küldött a hullámsírba, hanem, hogy 290 ezer kitelepítettnek kellett három év alatt kényelmes lakhatást biztosítani. (...) Csou En-laj miniszterelnök (egyik) legvitathatóbb döntése 1959-ben az volt, hogy minimális értékmentés és régészeti feltárás során "a tó fenekére küldte" az ősi Shicseng városát." - ÉDES FASZOM, és én még csaucseszkut kurvaanyáztam anno a falurombolások idején. Remélem ez az állat legalább egy kondérba került a pokolban a kondukátorral!
Atlantisz-szerű romokat találtak Délosznál: "A régészek tudtak a romokról, de azt hitték, hogy csak egy régi kikötő maradványai." - Ez is tuti a komcsik műve!!! ÉBERSÉG!!!
Megnyitották Enver Hodzsa atombunkerét: "Az albán diktátor 5 emeletes, 106 szobás összkomfortban várhatta az atomháborút." – Ugyan mi ez Erdogan felszíni palotájához képest! #YOLO!
Azért perelnek a cheerleaderek, mert szexuális tárgynak nézték őket, ráadásul fillérekért – Ja, hogy csak az árral van a probléma? :DDD
Hongkong a szupergazdag nők városa: "A legalább 30 millió amerikai dollárnyi vagyont maguknak tudhatók negyede nő." – Ennyiért viszont már én is állást változtatnék és elmennék dzsigolónak. Nade vajon milyen munkával szedték össze ezt a sok dohányt? o_O
Valami nagyon furcsa történt Oroszország fölött: "Narancssárga lett az éjszakai ég." - Nincs ebben semmi furcsa, Vladimir Vladimirovich™ megint eltérített egy meteort. Év kommentje-candidate:
 
banán, a ráma 2014-11-19 09:40:06
a reptoid inváziós csapatokkal küzd a Rosetta. A Philae egységet már elvesztettük, Rosetta az utolsó reményünk.

 
Oroszországban beomlott a pokol kapuja: "Hatalmas gödör jelent meg egy elhagyott település közepén, egy bánya felett." – ...és akkor azt is tudjuk, hova lett az a meteor. Ez egyébként gyakori arrafelé.


SZERDA, NOVEMBER 26.:
SZERENCHE-RE NEM LET BAJA SENKINEK
 
...vagy mégis?
Talán érdemes:
A száz éve kezdődött első világháborúra való emlékeztetést ma sem ússzuk meg: 21:10-kor ama sorsdöntő Merényletről láthatunk egy rekonstrukciós drámát a Dunán. Bár osztrákok készítették, a Szarajevó 1914-et mégsem vádolhatjuk elfogultsággal, nem megy át se nosztalgikus történelemátírásba, se túlzott polkorrektségbe: az ügyet vizsgáló bíró szemszögéből mutatja be ahogy egyre jobban felsejlenek a háttérben mozgatott szálak, amik a tények ellenére is az eszkalációt igyekeznek előbbre hozni...
 
Talán ismétlés, biztosan nem ajánlott:
Nem tudom hogy Steven Soderbergh kétrészes (!!!) Che-életrajzának második része (A gerilla) volt-e már, vagy csak az első, vagy valami doksi szintén róla, de részemről lefűrészelném a kezét mindenkinek aki kilenckor a Filmbox HD-ra kapcsol. Elég baj az hogy full kapitalista rendezők (lásd még Oliver Stone) nem bírnak leszakadni a vadkomcsikról (Che, Castro, stb.), de hogy egy olyan, általam eddig tisztelt ember is osztozzon eme hobbijukban mint Benicio Del Toro, az szégyen. Akire egyedül kíváncsi lennék ebből az izéből, az Demián Bichir, aki már megmutatta hogy van érzéke az őrült diktátorok, szabadságharcosok és egyéb elmebetegek megformálásához. Kapcsolódó hír:
 
Ősrégi fotók kerültek elő a Che Guevara holttestéről: "47 éve készültek az azóta elfeledett képek." - ...és utána ugyanez még egyszer ugyanitt, csak egy blogon lehozva:
Eddig nem látott képek a halott Che Guevaráról: "Eddig a nagy nyilvánosság előtt ismeretlen fényképek kerültek elő a halott Che Guevaráról. A  fotók eddig a hivatásos forradalmár családjánál voltak. Csak felnőtt olvasóknak ajánljuk a most következő képeket." – ...pedig nincs rajtuk semmi amitől óvni kéne a népeket, csak egy döglött terrorista, akiből végül magának a népének lett elege ^^ Ez mekkora már, foglalkozása: hivatásos forradalmár :DDD Nap kommentje:
 
Tyrion Lannister of Caster 2014.11.14. 19:08:29
"Szabadságharcos" - ezt a tévhitet a szocialista tábor politikai propagandája hintette el világszerte. Azt elfelejtették megemlíteni, hogy ugyanolyan koncentrációs táborokat hozatott létre, mint a legkeményebb diktatúrák.
Egy fikarcnyival sem volt jobb a náciknál. Nem faji, hanem politikai eszme alapján szelektálta az embereket és kíméletlenül vadászott a helyi csóró földművesekre.
 
Nácik/Kommunisták egy tőről fakad az embergyűlöletük: irigység és erőszak, megfűszerezve a gátlástalansággal.
 
Szerencsére hamar kiiktatták, bár Közép-Amerikában zsákszámra teremnek az ilyen forradalmár tömeggyilkosok, utánpótlás mindig lesz.


Miért, eddig mi volt? rovat:
l: Durván limitált az új 30Y-lemez – Miért, eddig mi volt? Különben is, korlátolt (=kispál-koppintás) zenéhez limitált kiadás dukál...
Zenelejátszó lesz a Youtube-ból – Miért, eddig mi volt? – "A Google Music Key néven havi előfizetéses szolgáltatást indít, a számokat le is lehet tölteni." – Remélem lesz benne grindcore meg japán harsh noise is ^^
Mel B egy tehén lett – Miért, eddig mi volt?
Madonna túlrúzsozta a száját, mint egy szenilis vénasszony – Miért, eddig mi volt? :DD
derült égből @ index2: Így készüljön fel az élet kiszámíthatatlanságára! – Miért, eddig mi volt az életünk, ha nem kiszámíthatatlan? o_O
Juncker alatt lett adóparadicsom Luxemburg – Miért, eddig mi volt? – "A volt kormányfő most az adóelkerülőket támadja." – Ha hétfő, lenne, leszarnám. Ja nem, én szerdán is LESZAROM.
Will Smith gyerekei végleg és durván meghülyültek – Miért, eddig mik voltak?
neszeszer - híres: Taylor Swift bombanő lett! – Miért, eddig mi volt? - "A 24 éves művésznőtől szőkés fürtöket és csábos, piros ajkakat szoktunk meg. Most viszont sokkol! " – Én meg LESZ SUNÁZNÁM.
hogyvolt - tv: Szexfüggők költöztek be a Való Világ 7-be: "Három nagyot mondó szexbubus és aktmodell is jutott az első adásra." – Miért, eddig kiket válogattak be, ha nem a csürhe legalját? :D
smoking: Az új Éhezők Viadala egy félig átlásztó, nedves bikini: "Semmire sem jó félfilm." – Miért, eddig mi volt?
Suri Cruise elkényeztetett szörnyecske lett – Miért, eddig mi volt? – "Katie Holmes már most azn izgul, hogy mi lesz, ha nem tudja teljesíteni lánya karácsonyi listáját." – Nem is tudtam hogy sátánista sczientológhussok is ünneplik a karácsonyt! Nem is olyan elveszett gyerek ez a Tom, majd imádkozom érte is, hátha megtér.
Matthew McConaughey igazi szemétláda lesz – Miért, eddig mi volt? – "Stephen King Végítélet című regényének filmadaptációjában kaphat fontos szerepet." – Igen, tudom, még egy unalmas King-adaptáció, de: still better than Twilight.
Seggrázó énekesnők taroltak az AMA-gálán: "Beyoncé, Katy Perry és Iggy Azalea díjesőjéről és testéről szólt az American Music Award-átadó." - Miért, eddig miről szólt? Kb. annyira szólnak ezek a zenei díjátadók a zenéről mint a mostani Music Television...
c:c Lassan nyomorpornóvá változik a Rising Star – Miért, eddig mi volt? –  "A TV2 énekes műsorában sokkal fontosabb, milyen tragédia érte a versenyzőket, mint hogy tudnak-e egyáltalán énekelni." – ...és a cikk legjobb bagolymondja-mondata másnak is feltűnt:
 
postakocsi 2014.11.24. 11:32:33
"ide is beitta magát az újorigós/vujitytvrtkós/tényekes nyomorpornó, ahol az üvöltöző Ördög Nóra majdhogynem úgy konferálja fel a versenyzőket, hogy "Fazekas Lili, akinek meghalt az anyja, de most talán tovább léphet""
 
Nem kell álszerénynek lenni, nyugodtan oda lehetett volna az Index-et is írni abba a sorba, itt is sok a jelentkező újságíró, szerkesztő, aki az édesanyját is megcsinálná két kattintás plusszért.... :)

 
 
CSÜTÖRTÖK, NOVEMBER 27.:
CHILDREN OF A LESSER CAIN
 
Még mindig valóság a legdurvább. Karácsonykor is.
Talán érdemes:
Fél kilenckor rövid időn belül már a harmadik Dickens-utánérzést kapjuk, ma épp a Cinemax 2-őn és Amerikából, rájuk jellemző módon az eredeti szerző feltüntetése nélkül. Van ennek valami bája: ha forgalmazni akarják őket, a sikeres európai filmekből kötelező amcsi remake-t csinálni, amcsi szereplőkkel, de a régi, jogdíjfosztott remekműveket úgy írják át ahogy akarják. A Cindy karácsonya főszereplője egy karácsonygyűlölő anya, aki azóta viseltetik ellenérzésésekkel eme ünnep iránt amióta apja pont ekkor lépett le. Ettől eltekintve sanszos hogy a nő elköveti ugyanezt a hibát, mivel ő is ugyanúgy hanyagolja a maga gyermekeit - ám ekkor lépnek színre a karácsonyok szellemei, hogy jobb élet-belátásra bírják. Más. Hogy Gerő Marcell HBO-n adott filmje miért nem az ajánlott kategóriába kerül, annak fő oka az hogy az a hely részemről a Káin gyermekei "előzményének", a Bebukottaknak van fenntartva, plusz emellett sajnos maguk a készítők sem teljesen elfogultak, amint az az Origós és Indexes interjúkból is eléggé átjön. Aki nem ismerné, a Bebukottak az Úgy érezte, szabadon él mellett a Kádár-korszak egyik "botrányfilmje" volt, de nem azért amiért Jancsó olasz szoftpornói, hanem mert a rendszer egy nem nagyon reklámozott határvidékére vitte el a nézőt, az Úgy érezte... a csöves-rocker szipusok, a Bebukottak pedig a fiatalkorú elítéltek közé. Az ott megismert három, gyilkosságért elítélt srác mára több lett, mint felnőtt, inkább úgy tűnik hogy már nagyon fiatalon megöregedtek a tettük és az érte kiszabott börtönévek alatt - ami még "rosszabb", hogy legalább egyikükkel (az anyját megerőszakolni próbáló pasiját megölő fiúval) még szimpatizálni is tud a néző. Spoilerezni nem lehet, ilyen életkezdések után a happy end lehetetlen, megnézni még így is érdemes, de témája és a velejárók miatt érthető hogy csak este tizenegytől.
 
Kis hírek a nagyvilágból:
Miért ne szelfizhetne Bárdos egy pornóssal?
- Mert aki a korpa közé keveredik...ja, tényleg, hát ő már eleve ott volt. - "Ha van olyan tévés, akiről soha nem feltételeztük volna, hogy szívesen iszik krokodilvért a dzsungelben, az a Tények egykori főszerkesztője. Interjú a celebek értékéről és a TV2-s elválásról." - ...és én még ezt is megbocsátanám neki, ha a megfelelő pornóssal szelfizne (segítek: G.M. a monogramja). Dehát aki a médiában dolgozik, attól elvárás hogy nők terén se legyen ízlése!444
Elegem van -  "Elegem van a magyar gyarmatosítás akadályozóiból" - Ne aggódj öcsi, még lehetünk gyarmat:
Majdnem 18 ezer embert öltek meg terroristák: "Itt a legújabb terrorizmusindex, vajon melyik 4 szervezet ölte meg az áldozatok kétharmadát?" – Elsőre megtippeltem hogy a Ziszlám Állam teljesít a legjobban! Mit kapok a személyre szóló lefejezésen kívül? :)))
Mesterházy Attila egy aluljáróban tért vissza - Neki is kalapoznia kell? Asszem bontom azt a pezsgőt :) – "Megtörte a csendet az MSZP májusban mindenről lemondó elnöke, és váratlanul beszállt az újpesti választási kampányba. Ez finom üzenet Tóbiás József pártelnöknek." – Ja, hogy csak elvegyül a nép között, mint Mátyás, az Igazságos? Asszem teszem is vissza a piát a hűtőbe. Azaz dehogy, megiszom erre a nagy bánatra...
Kardashian egyszerre képzeli magát Terézanyának és Angelina Jolie-nak: "Parfümjét mutatta be, de úgy, mintha épp egy világmegváltó konferencián írt volna alá egy fontos békeszerződést." - Miért is ne? Kb. annyira fontos esemény ez is :DDD
c:c: Tetszett volna leharapni a farkát!: "A CNN műsorvezetője elmagyarázza, hogyan lehet megakadályozni a nemi erőszakot."NEM, A NEMI ERŐSZAK ELLEN CSAK EGY DOLOG HATÁSOS, mutatom is:

 



 
Kulcsszavak: éberség, LESZAROM

bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés