2017. 03. 27.
Március: vége. (márc. 27-28-29-30.)
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Március: vége. (márc. 27-28-29-30.)

 

 

 

 

 

 

HÉTFŐ, MÁRCIUS 27.:
I'M A NINJA, YO
THERE'S NOTHING LIKE A PHENOMENA.
0

Jennifer Connelly már 15 nyelvet tanult meg
egy hónap alatt ezzel az egyszerű módszerrel!!4!

Ajánlott:
Az M3 egy igazi jósággal tiszteleg Madách Imre előtt amikor fél tizenegykor műsorra tűzik az Ember tragédiája új hangot hozó zalaegerszegi adaptációját. Ez arról híres hogy minimalista díszletekkel helyezett még nagyobb hangsúlyt a színészi játékra de mint mindig, itt is Luciferen áll vagy bukik az egész, Gábor Miklós viszont nem hagy időt a kétkedőknek: remekel, akárcsak a rendező, Ruszt József.

Talán érdemes:
Cinemax 2, 20:30: A galamb szárnyai
– Szerelmi háromszöges romantikus dráma amiben nagynénje (Charlotte Rampling) arra próbálja rávenni az elárvult Kate Croy-t (Helena Bonham Carter) hogy az anyagi biztonságot válassza a szerelem helyett, ezért eltiltja szegény, de idealista udvarlójától, ő viszont nem képes megszakítani a kapcsolatot még akkor sem amikor már felsőbb körökben forog. Viszont itt legalább megismerkedik egy szintén hányattatott sorsú (és halálos beteg) amcsi örökösnővel akivel európai körútra indulnak, természetesen a nagynéni nem is sejti hogy Velencében az újságíró is csatlakozik a kis csapathoz akire – minő meglepetés! – a friss barátnő is szemet vet, és ez mintha nem lenne Kate ellenére sem, sőt... Abban a pillanatban amikor mindez leesik a triász férfitagjának, akkor lesz nekünk is nyilvánvaló hogy Henry James regényét vették alapnak (bár kicsit szabad kézzel bántak vele): emberi játszmák, két világ (Európa és Amerika) összeütközése (ha lemaradnál róla holnap délelőtt negyed tizenkettőkor pótolhatod ugyanitt). A múlt heti nindzsadömping most is folytatódik kilenctől a Film+2-őn, újra Scott Adkins-szal, aki a Ninja 2. részében (A harcos bosszúja) is hozza azt amit az elsőben, némi bronsoni indítékkal (várandós feleség megölése), a szokásos gyanúsítottakkal akik ellen hősünk látványosan fehérbe öltözve veszi fel a harcot. Egyszer simán jó, Kane Kosugi feltűnéséért pedig külön jópont jár. Háromnegyed tízkor újra Dario Argentoé a terep a Cinemaxon egy 1985-ös nyomasztással. A Jelenség egyben Jennifer Connelly korai (mindössze harmadik) szerepe is, ő játssza a svájci lányiskolába küldött, rovarokkal társalgó (nem mellesleg alvajáró) csajt aki a tanulókra vadászó sorozatgyilkos kilétének felderítésében segít (rajta kívül még Donald Pleasance az ismertebb nyugati arc). Connelly mintha itt ágyazott volna meg későbbi „kemény” jeleneteinek, bár gondolom ezekért (esés egy kukacokkal-férgekkel teli gödörbe és egyéb nyalánkságok) elsősorban a rendező felel. Festői képek, sajnos túl sok gore (viszont úgy néz ki a teljes vágatlan 116 percet megkapjuk), a vérre szomjazók mellett a metálra éhesek is jóllakhatnak vele mivel a zenéjéért (a Goblin mellett) a Motörhead és az Iron Maiden felel.

Hétfő? #LESZAROM.
Mit szólnál, ha egyszer csak elgurulna melletted a nyílt utcán egy zongorista?
– Azt szólnám amit minden hétfőn:
Mi történik, ha kidobunk az ablakon három doboz romlott tejet?LESZAROM happens.
A kaki maga az élet – Így igaz, LESZAROM is a lifestyle!
Nincs is finomabb a diszperzites vödörből öntött rózsaszín palacsintánál – Már hogyne lenne, ott van például a LESZAROM.
Lehet, hogy Ön is szapioszexuális? – Nem, heteró vagyok és LESZAROM.
húhahú – Ön ezen felháborodik vagy a nyálát csorgatja? – Egyik sem, én egyszerűen csak LESZAROM.
OT – Panelban is lehet kellemes a wc-belső: „Az egyszerű a tuti. Viszont érdemes figyelni a részletekre.” – Minek? Úgyis LESZAROM azokat is...
kínai cuccok – Endoszkóp kamerával nincs rejtett zug!: „A legkisebb helyre is befér és megmutatja mi van ott.” – Mit is mondtam az előbb a részletekről?...
Na most akkor mi is a címe az új Star Wars-filmnek?: „Nem egy Jediről szól az Utolsó Jedi, hanem többről. A német/spanyol/francia/olasz plakátokról derült ki a turpisság.”Szar Wars: The LESZAROM Awakens.
most épp – Gumicukor – Kristen Stewart megint nagyot dobott – Én is dobok egy nagy barnát: LESZAROM.
such szexi – Érti ön, hogy az ukrán mellalj-királynőt miért nem az eszéért szeretik? – Ahogy a jelvény is mondja: értem én, csak LESZAROM.
A nyilvánosság előtt sem titkolják forró szerelmüket: „Vannak sztárok, akik szinte bujkálnak, mások meg vígan csókolóznak fotósok előtt is. Kik ők?”LESZAROM, a sorsra mindnek ugyanaz:
Naon romi! Miley Cyrus elkísérte a pasiját szörfölni: „Nézegesse őket! Fiatalok, szépek, szexik, szerelmesek, gazdagok, és pont indulnak haza a strandról!” – Öreg vagyok, alkoholista, csóró és még egyedülálló is, úgyhogy pont LESZAROM.
Beyoncé húgára is oda kell figyelni: „Mindkét Knowles testvér Grammy-díjat nyert a hétvégén.” – Jó hogy szóltatok, innentól LESZAROM őt is.
Andy Vajna leszarja Havas Henriket – Kivételesen egyetértek vele, sőt támogatom és csatlakozok is hozzá!44
IFL Gazdaság – haSznos – 5 dolog, amit elmondanék a 21 éves énemnek!: „Életbölcsességek, iránymutatások, amikkel sokkal jobban tudtunk volna érvényesülni.” – Jaj már megint ez a világmegváltás, dolgozzunk ötéves korunktól, tegyünk félre pénzt hogy a végén nyolcvanévesen egy pénzhalom meg egy dögunalmas élet végén találjon a kaszás... Nap kommentje:

Mérnork 2017.03.13. 08:01:58
Én 21 évesen (47 vok ;-) ) tuti lexartam volna azt, amit a mai énem tanácsolna neki. Mivel a szüleim pont azokat mondták el nekem anno és azt is lexartam.


KEDD, MÁRCIUS 28.:
NOBODY EXPECTS THE SPA NIGHT EXPEDITION.

0
Klasszikusok szaunában.

Ajánlott:
Nyolckor
ne csak a sznobok hanem minden jóízlésű ember kapcsoljon az M5-re, akár Hallgatott ma már Haydnt?, akár nem. Az Esterházyak zeneszerzője megérdemelt már egy önálló dokumentumfilmet (emlékkoncertje voltmár, itt a blogban is), 2008-ban ezt is megkapta és ez most végre eljutott hozzánk is. A készítők jól ráéreztek hogy Haydn egyik „baja” az volt hogy túl sokáig élt (ráadásul viszonylagos létbiztonságban, így elkerülte Mozart végzete), a másik meg hogy közérthető zenét komponált, szemben mondjuk Beethoven vagy Wagner grandiózusságával. Fentiek miatt a köztudatban megmaradt afféle biztonsági játékosnak, de most szerencsére sikerrel oszlatják el ezeket az előítéleteket számtalan nyilatkozó (köztük Fischer Iván) segítségével.

Talán érdemes:
19:30-kor
egy egyszernézős gyerekrablós krimi az HBO 2-n arról hogy gazdag család sarjának azért sem jó lenni mert alkalmasint Milliárdos váltságdíjat követelhetnek értünk. Ez történik egy elég léha életet élő testvérpárral is akiket majdnem southparki tolerancia-haláltáborba küldenek szüleik, itt azonban rossz vége lesz a vakációnak: társaikkal együtt túszul ejtik őket. Oké hogy mindez eddig semmi új, de sajna a Billionaire Ransom nem találja meg az arányt sem a két műfaj között, pontosabban inkább el se tudja dönteni mi akar lenni, XY a farmon, azaz elkényeztetett városiak találkozása a vidék keménységével vagy akciózás amiben az őket ért sokk hatására az addig puhány kölykök megtanulnak küzdeni – bár az is sokat elmond róla hogy külföldön már a második címét fogyasztja (Take Down). Tízkor felnövéses dráma a Sundance TV-n ahol a főhősnek a kamaszkoron és másodgenerációs bevándorló mivoltán túl még a sekszuális ébredezés is ott van nehézségnek. A Spa Night Los Angeles sejthetően nem csak vízügyileg meleg fürdőiben játszódik, itt kényszerül dolgozni szülei éttermének csődje után a család egyetlen gyermeke miután rájön hogy az iskola nem neki való. Amennyi feldobott labda és kínálkozó ziccer van benne (gazdasági válság, a koreai bevándorlók zárt közössége, a meleg szubkultúra, a főszereplő megoldásra váró bajai), annyira hihetetlen hogy ezek kb. 99%-át kihagyják: a néző kitart a lassúság és eseménytelenség ellenére, reménykedik a jó befejezésben de az idő haladtával egyre nyilvánvalóbb hogy ez el fog maradni, és tényleg.

Trumpled underfoot rovat:
stílfűrész – :D – Amit eddig is sejtettél Trumpról, de sohasem merted elképzelni:
„Azt Alison Jackson fotóin és videóin meg is mutatja. Íme, a fake news maga!” – ...avagy ha nincs kamuhír, csinálunk, bezzeg a Breitbartot meg a konteóoldalakat blokkolnátok. Ezek után nehéz eldönteni hogy amit alatta olvasunk az kamu vagy valóság:
Amit Trump eddig tett, az csak a kezdet: „Reagan időszakában láttunk ilyet.” – Igen, és hogy is emlékeztek vissza utólag Reaganre? Na ugye.
nézeteltérésből válás – randi – 21 év után, Donald Trump miatt hagyta el a férjét – Szegény asszony, úgy látszik nem tudja hogy Trump már foglalt, bár lehet hogy van oka a reményre:
Melania Trump tényleg nem engedi be férjét az ágyába?: „Ha nagy ritkán egy városban vannak, akkor sem alszanak együtt.” – ...ha viszont mindig együtt lennének akkor tuti férfielnyomást vizionálnátok...
pm – Dedósan büntetik Tiffany Trumpot: „Senki nem akar mellé ülni - tiszta gimi.” – Mint fentebb: mindenki másnál bullying-ot meg kirekesztést kiáltanátok. Nála nem :)
barátok közt – Gumicukor – Ha elég kicsi a keze és jó a haja, Ön is lehet a pornós Donald Trump! – Erről sajnos lekéstem, nekem sajnos nem a kezem kicsi :SSS
IFL Gazdaság – Orwell 1984-ének legfontosabb idézetei: „Miután megválasztották Trumpot el­nök­nek, hirtelen elfogyott az Amazonon Orwell könyve.”Ez ugyanaz az Amazon amelyik ugyanezt a regényt erőszakkal törölte az olvasók gépeiről? Csak kérdezem.
Könyves – Trump jót tesz a disztópiáknak: „Az 1984 után egy újabb klasszikus került a csúcsra: Margaret Atwood könyvében a nők nem maguknak, hanem az államnak szülnek.” – Ebből éppen sorozat készül, nyilván véletlenül épp most.
Trump a zeneipar Oscarját is beárnyékolhatja: „Vasárnap átadják a Grammy-díjakat, de úgy tűnik, nem a nyerteseken lesz a hangsúly.” – Miért, eddig azon volt? LOL!
lángoló – Trump kidobta a One Directiont: „Nem akartak találkozni az egyik lányával, ezért el kellett hagyniuk a szállodáját.” – ...igen, jópár évvel ezelőtt, az egyik közelebbről meg nem nevezett hoteléből és biztosan azért amiért a zenekar állítja. Amúgy a „zenéjük” alapján egyet kell értenem a Nap kommentjével:

Dr. Schwanzkopf Rudolf 2017.03.22. 10:28:43
Ezeket én is kibasznám bárhonnan.


SZERDA, MÁRCIUS 29.:
SZAVADON FOGLAK!

0
Dzsungel, lázban.

Nem érdemes:
Sundance TV, 22:00
– Múlt héten kicsin múlt hogy kiszórjam a palesztin rapperes drámát, ma azonban mindenkit óva kell intenem a Yallah! Underground-tól ami az Arab Tavaszban résztvevő „művészekről” szól, és igen, a mesterségesen szított forradalom utóélete miatt nem ajánlom. Aki naív és/vagy szereti a mai művészetet az esetleg próbálkozhat vele.

Talán ismétlés, talán érdemes:
Kereken nyolckor Jack London regényéből készült kalandozás a Film Mánián. A ’72-es Vadon szava szöveghűbb mint a majd’ negyven évvel korábbi, itt Charlton Heston játssza John Thorntont aki az Aranylázban csak magára és ebére számíthat amíg el nem rabolják tőle és szánhúzót nem csinálnak belőle rosszarcú emberek (akik kb. ugyanolyanok mint akik a történet elején hagyták volna meghalni). A címbeli bizonyos természetesen Buckot, a kutyát hívja akinek egy farkasfalka lesz a második családja (az aranyásó után). Állatbarátoknak kötelező még úgy is hogy ez európai koprodukció, ergo nem lesz könnyes happy end (illetve könnyek azok igen). Ugyanabban az időben ugyancsak ismétlésgyanússág a Filmcafén bár lehet hogy a Dzsungelből dzsungelbe csak a története miatt ismerős, hopp megvan, hát ez az Egy indián párizsban remake-je: amerikai üzletember a válási papírok aláírásakor szembesül azzal hogy van egy gyereke is akit ráadásul FARKASOK bennszülöttek neveltek. Innentől jön a jól kitalálható általánosítás a nemes vademberről meg arról hogy a nagyváros bizony veszélyesebb dzsumbuj mint az Amazonas-menti esőerdők – bár végülis egy Disney-darabtól mi mást is lehetne várni?

Halál a guglira! rovat:
Személyre szabott ruhákat tervez a Google és a H&M:
„A felhasználók személyes adatait veszik figyelembe a ruha megtervezésekor.”MUHAHA, hát persze:
Google-asszisztenst mindenkinek!: „A Pixel csúcstelefonokban lakó mesterséges intelligencia a régebbi telefonokba is beköltözik.” – Elég baj az:
A Google megszállta az otthonom: „Kipróbáltuk a Google Home-ot, amivel úgy beszélgethet a lakásával, mint Vasember a filmekben. Nincs több elhagyott kulcscsomó!” – Öcsém ha te annyira hülye vagy hogy bezárod magad a saját lakásodba és gugliznod kell a kulcsért akkor inkább ki se gyere onnan és levegőt se vegyél...
helpdeszka – Szégyelli, amire rákeresett? Így tudja törölni!: „Már ha nem akarja, hogy folyton felajánlgassa a Google a ciki témákat.”MAGYARUL: eltárolják a keresésed és megzsarolnak vele. Ja és nagy mellű nők képeire keresni 2017-ben sem ciki!!!
Nem kell többet bevallani, hogy nem vagyunk robotok: „A Google gépi intelligenciája megtanulta, hogy viselkednek az élő emberek az interneten.” – ...és hamarosan be is azonosítja és likvidálja őket:
Megoszthatjuk helyzetünket a Google MapsenMAGYARUL: visszajelezheted nekik hogy megfigyelnek.
Sokkal hasznosabb lett a Google Térkép: „Listákra menthetjük a kedvenc helyeinket, és előre elkészíthetjük a nyári bakancslistát.” – Lásd fentebb.
Tökéletes levélben kért munkát a Google-től egy 7 éves kislány: „Ha ma csak egy motivációs levelet olvas el, ez legyen az!” – ...és elindultak a drónok, megcsippelték a kislányt és bekötötték a rendszerbe őt is. TRVE STORY, BRO!
A Google Earth-ön újraépítették a berlini falat: „És most te is végigrepülhetsz fölötte.” – Minek? Ha így megy tovább IRL is újra felhúzzák :DDD
A Google beperelte az Ubert: „Azzal vádolják őket, hogy tőlük lopták a lézeres radar technológiáját az önvezető autójukhoz.” – Lehet hogy időszerű lesz frissíteni a Bagoly mondja rovatot...
Április 11-én kinyírják a Windows Vistát: "A leggyűlöltebb operációs rendszer nem kap több frissítést. Így is volt tíz aktív éve." - Still better than TWILIGHT Google Drive:
Összeomlott a Google Drive a WindowsonMUHAHA, azt remélem is!„Hibás és befejezetlen frissítést adtak ki az online tárhely szoftveres klienséhez.” – Mint majd később a kishírekben látni fogjuk, ez direkt van.
Már totális a káosz a Google csevegői körül: „Van Android Messages, Google Allo, az alapból telepített Hangouts vállalati csevegővé alakul át.” – ...és beköltözik a mobilodba, a lakásodba, és indul az egész elölről...HALÁL A GUGLIRA!!!


CSÜTÖRTÖK, MÁRCIUS 30.:
A SZOMSZÉD FIÚJA...

0
...mindig sráckórosabb.


Ajánlott:
…főleg ha bírjuk az amcsi független rendezőket, az HBO-n este tíz előtt tíz perccel nem más mint Richard Linklater kap egy önálló tisztelgést (Egy legendás filmes portréja). Ha valaki, ő az élő bizonyíték hogy van élet a nyújorki-loszandzseleszi indie meg mainstream mozin túl, merthogy a texasi Austinból indult világhódító útjára és az írást cserélte fel a kamerával (jóval azelőtt meg sportkarrierről álmodott). Kultsikerekkel (a debütáló Slacker, az első nagy dobás Dazed and Confused) és kasszarobbantásokkal (School of Rock) szegélyezett útjának legnagyobb léptékű vállalása mégis a Boyhood (Sráckor) volt amit bő egy évtizeden át forgatott. Bár kapunk némi betekintést a kulisszák mögé, az idő nagy részét a színészek-munkatársak (Julie Delpy, Jack Black, Patricia Arquette, Ethan Hawke) és más rendezők interjúi (Jonathan Demme, Kevin Smith) teszik ki.

Talán érdemes:
23:05-kor
egyszerhasználatos thriller a Film+2 műsorán, egyben a héten a második alkalom amikor jómódú emberek (azaz csak egy) a bennük lakozó állat kiengedésére kényszerülnek. Egy átlagos, szentestére készülő bevásárlás kicsit elfajul amikor egy háziasszony (Kim Basinger) gúnyos üzenetet hagy egy tahó mód parkoló autón (ezek szerint ez nem csak pesti probléma), hogy a plázából visszatérve négy ifjú huligán fenyegesse (a polkorrektség jegyében majd’ minden náció képviselve van), akik a biztonsági őr megölése után az egyetlen szemtanú után erednek ő pedig autója szerszámosládikájának tartalmát fordítja egyenként ellenük, néha már-már komikusan, mert például a seksz-jelenet még bosszúként sem működik (vagy mégis, mert gondolom a szenvedő alany is max. a húsz-harminc évvel ezelőtti és nem a mostani Basinger alatt szeretett volna lenni). A survival-ös témán és a kisember magára találásán túl (amiben továbbra is a Párbaj az etalon) a Karácsonyi rémálom a SPOILER férfiellenességen túl SPOILER VÉGE csak egy újabb kísérlet az ünnep trivializálására (de legalább nem túl hosszú). Hogy Basingert mivel vették rá azt el tudom képzelni, nade Guillermo del Toro? Negyedórával később (23:20) dettó egyszer(sem?)jó thriller a Cinemaxon. A Szomszéd fiút tévesen horrornak hirdetik pedig azzal és címével ellentétben az igazi központja a testi fogyatékkal élő fiát oroszlánként védő, egyébként sebész anya aki főleg a frissen melléjük költözött család lányától óvja gyerekét egyre agresszívabban de ezzel pont az ellenkezőjét éri el, amaz belopakodik a házukba ahol sötét titkokat talál…

Kis hírek a nagyvilágból:
Vírus volt a bontatlan mobilokon:
„Hiába figyelünk oda, ha már a gyárban kártevő kerül az Androidra.” – Akinek Androidja van az annyit is ér, amúgy meg it’s not a bug, it’s a feature:
Nintendo: A pixelhiba az LCD kijelzők sajátossága, nincs vele semmi baj: „Rengeteg a hibás gép, a szakértők szerint hihetetlen, hogy senkinek nem tűnt fel.” – Miért is tűnne ha direkt szarul gyártották :DD
Kettős Mérce – Vége a moratóriumnak: újabb kilakoltatási hullám jön: „A kormány semmit se lép a lakhatási szegénység felszámolása érdekében.” – Érdekes, ha én elmaradok a számlákkal azt miért nem esik soha a lakhatási szegénység kategóriába? Amúgy meg vicces kicsivel alatta ezt olvasni:
albérlet – Hogyan kell kirúgni a nem fizető albérlőt?SEHOGY, neki innentől élete végéig joga van ott lakni, hiszen lakhatási szegény!!44!! négy
14 millió dollárt vert el, most a nyomornegyedben árul zöldséget: „Zidane azt mondta a 43 éves középpályásról, a legjobb volt, akivel valaha játszott.” – Remélem hamarosan követi ő is meg a többi túlfizetett gyökér is:
Nem az edzőt, a csapatot cserélik le Manchesterben: „Guardiola úgy próbál kimenekülni a BL-kudarcból, hogy lecseréli a csapatát, 150 millió fontja lesz rá.” – Ők legalább tudják hogy ha nem megy a kupleráj, a kurvákat kell újítani.
Channing Tatum nyaral, de fölösleges irigyelni érte: „Még egy bányában is szívesebben lenne annál, minthogy a tengerparton fetrengjen.” – Akkor küldjék le a bányába, a szén onnantól kezdve feljön magától.
Gyógyhatású paplant árult 600 ezerért: „A dunyha értéke azonban mindössze 28 ezer forint volt, és nem gyógyított meg semmit.” – Dehogyisnem gyógyít, az eladó pénztelenséget biztosan!
A kosaras Shaquille O'Neal vagy megbolondult vagy hatalmas troll: „Elég határozottan kijelentette, hogy a Föld lapos.” – ...vagy csak ő is imámnak készül.
Gumicukor – Milliárdos pasija napelemekkel édesgeti magához Amber Heard-öt: „Gyűrű? Ruha? Plüssmaci? Fenéket! A napelem vonzza a nőt! - így gondolkodhat Elon Musk, Amber Heard pedig költözik is azonnal.” – A Johnny Depp-pel történtek ismeretében megnyugodhatunk, innentől reszeltek a transzhumanizmusnak, csak még Musk nem tud róla :DDD
kívül tágasabb – Mi történik II. Erzsébet halála után?: „Kiszivárgott a titkos menetrend az első pillanattól egészen az utódlás és a temetés menetrendjéig.” – Nem tökmindegy mi lesz a hivatalos menetrend? A halála után úgyis a saria bevezetése lesz a második dolog. És hogy mi az első? Amit kifelejtett a posztoló:

Fedup Sári 2017.03.22. 23:58:06
A legfontosabb kimaradt: megszakítják a Kacsameséket!

VISZLÁT SZOMBATON!

Kulcsszavak: LESZAROM

bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés