2017. 10. 30.
Come forth in the night! (okt. 30-31., nov. 1-2.)
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Come forth in the night! (okt. 30-31., nov. 1-2.)

 

 

 

 

 

 

HÉTFŐ, OKTÓBER 30.:
DEAP VALLY GIRLS

0

A tétova lány, aki tűzzel-vassal játszik.

Talán érdemes:
Kilenckor
francia vígjáték a Filmbox Family-n két egymással vetekedő faluról ahol az ellentétek a szépségkirálynő-választásban kulminálódnak. A kis település, Charmoussey és nagymenő riválisa közötti különbségre utóbbi nevében egy előtag utal: Super-Charmoussey igazi turistaparadicsom, hála a sípályáinak (amiken több koronavárományos csúszik le mint amennyi a szegényebb testvérváros utcáin valaha is megfordult), a polgármester így az egyetlen tőlük indult és épp hazatért „hírességtől” kéri hogy kvalitásait állítsa a győzelem szolgálatába belülről bomlasztva az addig stabilan nyerő szuperközösséget. Ez menne is mivel az illető színész, csak azt titkolja gondosan atyafiai elől hogy inkább háttérember mint húzónév, a befutás annyira nem jött össze hogy ex-barátnőjével és annak gót lányával kénytelen élni – bár ismeretlensége a cél szempontjából még jól is jöhet, végső soron amúgyis mindegy ki lesz a Völgy szépe amíg mi jól szórakozunk.

Talán ajánlott:
22:40-kor aki akar, a Film Mánián meggyőződhet arról hogy Liam Neesontól a Taken-széria előtt sem állt távol a keménykedés: itt ő az a Nagy ember aki megélhetése érdekében illegális boxversenyeket vállal el. Danny Scoular erre leginkább rovott (börtönviselt) múltja miatt kényszerül, és azért is mert szabadulása pont a Thatcher-féle „reformokra” esik (a szénbánya ahol dolgozott is emiatt szűnt meg). A fordulópont egy a megszokottnál is brutálisabb mérkőzés amikor Danny félszemére megvakítja ellenfelét, ekkortájt döbben rá mire is használják, de kétséges hogy meg tud-e állni a lejtőn… A Big Man több mint a Rocky vagy a Dühöngő bika skót párja, főleg a jellegzetes megközelítés miatt, és azért is mert a kétezertizes évek ketrecharcai (Warrior, Out of the Furnace) előfutárának is tekinthető (Scoulart pld. bátorítják a szabályok áthágására). Mindehhez még egy krimis-alvilágos szálat is mellékeltek, de ezzel együtt is inkább komolykodás mint sima csihipuhi, Neeson mellett a BBC számos nagy neve is közreműködik, közülük Billy Connolly ugorhat be sokaknak, de a legnagyobb befutás egy bizonyos Hugh Grant előtt állt (a zeneszerző Ennio Morricone-t meg enélkül is ismerte mindenki).

Hétfő? #LESZAROM™.
csak 3 kérdés – Hogy teljesítenél a világ legrövidebb IQ tesztjén? – Sehogyan, mert leszarnám:
Pilát Gábor: Nyelsz vagy köpsz?EZ MÁR AZ ELSŐ KÉRDÉS? LOL! Heteró vagyok szóval egyiket sem, inkább LESZAROM.
Van egy szépségkirálynő, van egy Dzsudzsák, de mire nincsenek szavak?Mindenre vannak szavak, rájuk is van egy: LESZAROM.
Bajnai Gordon a WC-ről posztolt olvasószemüvegben? – Már a szocik is tudják hogy le kell szarni!
jogos tán? – Egyesek nagyon nincsenek lenyűgözve attól, hogy Katalin hercegné a harmadik gyerekét várja: „Sőt, konkrétan irritálja őket a tény, és bár részben érthető, azért talán ez egy kicsit túlzás.” – Amíg nem az én gyerekemet várja addig őt is csak LESZAROM.
Velvet – Rájön elsőre, mi az érdekes ezen a képen? – Igen: az hogy LESZAROM.
hello karrierista - A magas érzelmi intelligencia 7 jele: „És miért fontos ez a karrieredben?”ÉDES FASZOM, MÁR MEGINT EZEK AZ IQ-TESZTEK Azért fontos, mert LESZAROM.
Vajon mi lehet a szó, amit a rettegett észak-koreai diktátor a legtöbbet használt?GONDOLOM AZ, HOGY „NI!” LESZAROM.
Na, mi lesz itt 58 nap és 10 óra múlva? – LESZAROM.
történelem @ index2 – Időkapszula: ez történt 1982 januárjában – Lásd fentebb...
A melltartó nélkül munkába induló Selena Gomezről csak jót mondhatunk – Én is: még hogy LESZAROM!
Gumicukor – Fájó szívvel – Kelemen Anna garázsvásárt tart – Engem ugyan nem hat meg: LESZAROM.
HKVM - Kelemen Anna szex-oldalon hirdeti magát: „Véget ért egy kapcsolata, és nyilatkozott is a legősibb foglalkozásokról. Köllő Babettet is megkeresik ajánlatokkal, pedig ő nem is hirdet.”LESZARO SEEMS LEGIT, gondolom annácska utána megint könyvet ír a Zelnyomó Férfiakról ^^
Gumicukor – Angelina Jolie nem számít arra, hogy kedvelik, vagy megértik: „Egyszer pedig lepisilt ruhában ment el egy díjátadóra. Elmondott magáról pár érdekességet.” – De nem bontotta ki a Zigasság minden részletét mert nem lepisáltam, hanem leszartam ahogy az összes többi celebet szoktam :DDD
 

KEDD, OKTÓBER 31.:
HALF PAST DARKNESS...

0

...half nakedness.

Nem érdemes:
…csak ha bejöttek a német hormonzavarok (Csajok a csúcson és társai) meg az ibizás partifilmek (Kevin & Perry és társai) merthogy a Szex, csajok, Ibiza ezek keveréke lesz kilenckor (azaz súlyosbítják azt, ami amúgyis). Egy rosszul sikerült szerelmi vallomás után az addig idealista srác úgy dönt, a mélyérzések helyett inkább a dagonyázást választja barátaival együtt a testi örömök Mekkájában, a spanyol szigeten. Innentől a „fail” definícióját láthatjuk, még azt sem sikerült viccesre megcsinálni amikor a deutsche srácok összefutnak a leállatiasodás másik nagymestereivel az angolokkal. Ez a pillanat a vízválasztó: ha szereted a német technót (és általában a reneszánszukat élő kilencvenes évekbeli gagyikat), ha tudsz „mulatni” a mamadingozó-magalufozó chav tahókon, a Balatont körbeokádó német turistákon, a bulinegyedet telefosó legénybúcsúsokon akkor ezen is fogsz nevetni, ez a te szinted (bár ez esetben nem értem minek olvasol egyáltalán). Még annyit hogy ha a Sony Movie Channel ezzel akar az HBO babérjaira törni akkor a trón egy darabig még biztonságban van. Ugyanabban az időben ennek tizenegy évvel későbbi amcsi párja a Filmbox Plus-on (jobb is hogy egyszerre adják őket, így könnyebb lesz elkerülni mindkettőt). Az American Beach House-t Mischa Bartonnal és Lorenzo Lamasszal próbálják eladni, de velük együtt is sima tinibutaság ahol a főszerep a női testeké. Ez már az a kategória amihez képest még a pornó is minőséget képvisel mert még ott is jobban figyelnek a forgatókönyvre illetve nem is akarják álcázni hogy mit akarnak mutatni valójában.

Talán érdemes:
Nyolckor
női vonalak a DIGI Filmen. Miután fiát az iskolai zaklatás elől Afrikáig menekíti és a gyerek meghal egy helyi betegségben (malária), anyja (Hilary Swank) új célt talál magának: mások egészségének jobbítását, ehhez pedig társat (Brenda Blethyn) aki jóval idősebb fiát vesztette el ugyanígy. A Mary és Martha az ő küzdelmükról szól ami után megtanuljuk értékelni az anyaság fogalmát és azt hogy nekünk csak first world problémák jutottak, Richard Curtis pedig ezzel az alkotásával kicsit javított a renoméján (Igazából szerelem, Notting Hill). Tízkor kisköltségvetésű indie-thriller a Sundance-en melyben egy bébisintérkedéssel megbízott kiscsaj (Jessica Barden) kezd szép lassan megőrülni amikor a gondjaira bízott gyerek meghal és úgy érzi, rajta keresztül akarja apját (Tony Curran) is átcsábítani a túlvilágra – vagy csak képzeli az egészet mert komolyan vette a papa által korábban mesélt helyi legendákat? Az In the Dark Half rövid és hatásos a maga low-key módján.

Kis hírek a nagyvilágból:
Megnövekedett radioaktivitást mérnek Európa fölött, pontos forrása ismeretlen: „A kis mennyiségű sugárzó anyagot Budapest fölött is kimutatták.” – Szerintem csak az oroszok tartottak egy hagyományőrző reenactment-et a Majak-katasztrófa évfordulója alkalmából.
Elhunyt a Challenger űrsikló első parancsnoka – Hát, legalább azt a katasztrófát túlélte :SSS
Túlélte a Harvey hurrikánt, de az áradással hozott halálos baktériumba belehalt – Ő viszont túlélte, mégis meghalt :((
Figyelem, a CIA szerint Kim Dzsongun nem bolond: „Pedig könnyű hülyének nézni.” – Mindent meg is tett ezért a Gangnam Style-lal, de úgy kell neki, miért nem tud normális zenét játszani.
Nem engedték be a lakók a mentőket az eszméletlen beteghez: „Bárki állíthatja, hogy a mentőktől érkezett - közölték a nyolcadik kerületi szomszédok.” – Nincs mese, ott kell hagyni a beteget, majd rájönnek hogy ki igazi mentős és ki nem.
50 – Miért hozunk időnként irracionális döntéseket? – Öööö...mi is volt a kérdés? o_O
szemlélek – Ezen a titkos alagúton szökhet ki a Vatikánból a pápa – Ahogy elnézem még szüksége lehet rá...
A pápa kapcsolatba lépett a világűrrel – Na, mit mondtam! Már keresi a menekülőutat! ÉBERSÉG!
Kuba szerint nem hangtámadás történt az amerikai nagykövetség dolgozói ellen, hanem tücskök és kabócák csaphattak zajt: „Elég merész magyarázat azután, hogy 2016 vége és 2017 augusztusa között kéttucatnyian panaszkodtak szenvedtek fejfájástól, rosszulléttől, enyhe agykárosodástól vagy tartós, súlyos halláskárosodástól.” – Majdnem stimmel, csak nem kabóca hanem harkály volt a tettes.
A Pussy Riot tagja könyvben írta meg, milyen állapotok uralkodnak a női börtönökben Oroszországban: „Marija Aljohina szabadulása után, a rengeteg megalázás és jogsértés miatt határozta el, hogy a börtönviszonyok megváltoztatásáért fog küzdeni.”Nap kommentje:

0

SZERDA, NOVEMBER 1.:
UNDER YOUR UMBRELLA

0

League of extraordinarily rongyos people.

 

Ajánlott:
Mi illene jobban Mindenszentekhez mint egy vallásos doksi? 20:10-kor korunk talán legönfeláldozóbb humanistájáról, Teréz anyáról láthatunk egyórás visszaemlékezést az M5-ön. A Sötétség szentje születésének századik évfordulójára készült és nekünk, európaiaknak is közel hozza a számunkra elképzelhetetlen körülmények között dolgozó apácát. Ha van valaki aki rácáfol a katolikus egyházra rakódott közhelyekre (nagyzolás, pazarlás, züllöttség) az csak ő lehet.

Talán érdemes:
…de inkább csak Milla Jovovich na meg a Kaptár-franchise rajongóinak, mindenki más ásítozni fog a Resident Evil Utolsó fejezeténél ami biztosan nem az mert valószínűleg újraforgatják az összes eddigit csak más arcokkal, szóval nem ússzuk meg Raccoon City nélkül. A vérfrissítés el is kell, mintha Jovovich is unná már Alice harcát az élőhalottak ellen, a forradalom érdekében, egyedül a SZÍNÉSZNŐ modell férje, Paul W.S. Anderson van elemében, őt meg azért kéne sürgősen lecserélni mert szemlátomást jobban érzi magát mint a néző: gyors vágások, ide-oda ugrálás meg a többi effekt amivel már csak az epilepsziások körében lehet tarolni (és tényleg, mert mentő vagy hullaszállító viszi őket el). Nyolckor kezdi az HBO gondolom horror mivolta miatt, de az egyetlen ijesztő az hogy még egy ilyen tuskó popcorn-mészárlást is el tudnak szúrni. A vágószobának áldozatul esett történet szerint Alice (a Vörös BÁRÓ Királynő hívására) még egyszer utoljára elugrik a városba ahol a saga kezdődött hogy megszerezze a gyógyszert, vagyis a szokásos hentelős-zombis agyatlanságot kapnánk ha nem trancsírozták volna ezer darabra még a legegyszerűbb felvételeket is. Oké hogy egy mozdulatsort felvesznek több szemszögből de nem azért hogy pillanatonként váltogassanak köztük ahogy Anderson teszi! A hetvenes-nyolcvanas évek popzenéjének egyik melléktermékei voltak az albumok amiket úgy b*tak el hogy droghatás alatt vették fel vagy keverték őket, nos a Final Chapter ugyanez csak mozgóképpel, és ha nem betépve született, az még szomorúbb. 19:55-kor természetesen Mike Judge Turnébuszának újabb kalandjai a Cinemax 2-őn, öt perccel később (azaz nyolckor) a darwin-díjasok kedvenc sportja, a parkour hoz Rongyos szövetségbe pár kallódó fiatalt az anyacsatornán (Cinemax), frissen csatlakozni akaró imádójukat elsőre lenyűgözi ez a forradalom de aztán elgondolkodik vajon jó úton jár(nak)-e… A Rag Union a ruszki Yamakasi némi politikai indíttatással – azaz inkább csak szeretnék ráhúzni hogy a jódolgukban életüket kockáztatóknak tulajdonképp a rendszerrel van bajuk, mert aki egyszer is látott ilyen videót az tudja hogy nem demonstrálás a cél hanem a tökéletes szelfi elkészítése, és akkor jöjjön is a

Szelfibűnözés rovat:
Ezért nem fog soha autogramot adni önnek Katalin hercegné:
„De ne aggódjon, szelfizni bármikor hajlandó!” – A valódi ok: a szelfit nem lehet pénzzé tenni. Sóherek ezek a monarchisták :(
Meghalt egy párizsi metrószörfös: „A világ egyik legvadabb szelfijét akarta megcsinálni, de közbeszólt az állomás teteje.” – De a fotó, az ugye sikerült? LOL!4
Az ember, aki villámokat akart fotózni, mire az egyik előzékenyen belecsapott a teraszába – Remélem legközelebb egy kicsit közelebb fog jönni az a villám, akár gömb alakban is.
Az orosz katona bizakodva néz az atomvillanásba: „Atomrobbanás-biztos órát is fejlesztettek az új orosz gyalogsági testpáncélhoz.” – Kár hogy hiába, mert fotózniuk nem szabad:
Betiltották az orosz katonák szelfizését: „Túl sokat árultak el a csapatmozgásokból.” – Végre valakik komolyan veszik a kockázatokat és mellékhatásokat. Csak így tovább a lenini úton!
A szelfizés veszélyezteti Amazónia állatait: „A szelfiipar munkásai foglyul ejtik, verik őket.” – Nem ez az igazi baj, hanem hogy TOVÁBBMENNEK a bevételekből nem részesülnek:
Tönkrement a majomszelfiztető fotós, és lehet, hogy ezentúl kutyasétáltatásból kell megélnie: „David Slater pénze elfogyott, nem bírja tovább a pereskedést, miután az állatvédők nekimentek, mert sajátjaként terjesztette a majomszelfiket.” – Szerintem adjon ki nyilatkozatot hogy innentől humán testbe született majomként határozza meg magát és problem solved.


CSÜTÖRTÖK, NOVEMBER 2.:
A KESERŰ MÁZ MÖGÖTT

0

Idegen dolgok a medencében.

Talán érdemes:
…de csak ha favellával eszük a Dél-amerikai sorozatokat, a Brazil Rómeó és Júlia ugyanis abba a riói szegénynegyedbe helyezi a jólismert klasszikust amit rendszeresen csatatérré változtat két banda, az egyedüli menedéket a tánciskola nyújtja, itt gyakorol az egyik (börtönben levő) vezérürü lánya is míg a másik oldalt képviselő DJ-vel meg nem ismerkedik, onnantól viszont már ketten húzódnak vissza hogy függőlegesen és több műfajban fejezzék ki egymás iránti vízszintes vágyaikat. Ha elsőre sima toleranciamesének vagy vesztszájdsztorinak bélyegeznénk akkor gondoljuk újra: Lucia Murat (aki már akkor női rendező volt amikor még nem volt divat annak lenni) hozzáteszi mindehhez a maga tapasztalatait (már akkor politizált amikor nem volt divat politizálni ezért ő sem kerülhette el a börtönt-kínzásokat), s bár ez a majdnem-tinimusical a legbefogadhatóbb munkája, de még így is egyszerre kapunk táncokat, szociodrámát és Shakespeare-feldolgozást ha kilenckor a Filmbox Extra HD-t választjuk. Nyolckor az Ifjú pápa után újabb vallásos (mini)sorozat az HBO-n, ezúttal a Reformáció idejéből, valamivel kevesebb történelemhamisítással. A Reformation mindössze kétrészes és természetesen Luther Mártonról szól aki a WITTGENSTEINI wittembergi templom kapuján kiáltotta ki hogy mindenki egyenlő, de főleg a papok és a hívek, ezzel veszélyes folyamatokat indítva el, mondjuk én amondó vagyok hogy egyszerűen csak meg kellett volna büntetni illegális plakátozás miatt nem pedig komolyan venni, ezzel elkerülhető lett volna sokminden, a mai kisegyházak-szekták is, aki keresztény az legyen katolikus és semmi más, osztjónapot!44! Akkor már inkább a Duna World-ön 22:40-kor a Gyöngyökkel gyökereztél melyben a moldvai vallásos népi költészet műveit örökítették meg, szó szerint, mivel az itt elhangzó imák eddig szájról szájra hagyományozódtak.

Talán ajánlott:
22:55-kor
a Keserű méz 1990-es elődje a Film Mánián. Paul Schrader (na meg Harold Pinter) közösködése, az Idegenek Velencében nem véletlen játszódik ugyanott mint Thomas Mann novellája vagy a Don’t Look Now, az itteni, vadházasságban élő amerikai párocska (Rupert Everett, Natasha Richardson) is azért utazik hogy felélesszék a régi tüzet, de ebbéli törekvéseiktől hamar eltéríti őket egy extravagáns férj és feleség (Christopher Walken és Helen Mirren) és az ő sötét titkaik. A felszínen Schrader két eltérő családmodellt ütköztet (Walken a régimódi, agresszív macho, Everett a „felvilágosult” huszadik századi antipólusa), melyek mögött újabb rétegek rejtőznek (Walken karaktere mintha a férfiakhoz vonzódna, de mivel eme vonzalmát neveltetése miatt nem teljesítheti ki, így marad az elnyomó heteró szerepe egy szadomazo kapcsolatban). Minden szempontból ügyeltek a részletekre Giorgio Armani ruháival ahogy a zenével is melyért Angelo Badalamentit illeti dicséret.

Halál a guglira! rovat:
...bár inkább aznap kellett volna amikor a Resident Evilt adták, a végén látni is fogjátok miért:
Az EU tiltaná, hogy az állam az üzeneteinkbe nyúljon: „Egy új javaslat kötelezővé tenné a titkosítást, és megtiltaná, hogy hátsó ajtót építsenek a csetprogramokba.” – Minek is? Bőven elég ha egy helyen gyűjtenek rólad mindent és onnan kérik ki:
Szuperbiztonságossá tette a levelezőjét a GoogleMAGYARUL: eztán csak ők nézhetnek bele.
Reklámmal győzködik a terroristákat: „A Google jobban fogja szűrni a Youtube-on a szélsőséges tartalmú videókat.”MAGYARUL: NEM.
Tényleg elveszik az okos eszközök a munkánk?: „Egyáltalán mire jó, ha tanulnak a gépek? Mi lesz akkor, ha összefognak ellenünk? Greg Corrado, a Google mesterséges intelligánciáért felelős vezetőkutatója megmondja.” – Nyilván tök elfogulatlan a fickó. Ja nem, ti meg továbbra sem tudtok helyesen írni („intelligáncia”).
Élőben nézhetjük a természet csodáit a Google térképén: „Első menetben alaszkai medvék életébe pillanthatunk be, amint épp lazacot fognak.”ÉDES FASZOM! Nem elég hogy az emberek után kémkednek, már az állatok sincsenek tőlük biztonságban?!
w – Hamarosan tényleg a másik felünk lesz a telefo­nunk, érkezik a Google LensMAGYARUL: még egy eszköz amivel önként és ingyen mondasz le az adataidról és a jogaidról:
Rendőrt hívott a Google a családi vitában:(...) a Google Home most egészen váratlan lépést tett, amikor egy brutális családi perpatvar közepén kihívta a rendőrséget. (...) Bár (...) akciója ezúttal hasznos volt, működése egyre inkább az orwelli teleképet idézi, amely minden pillanatban figyel, hogy leleplezze a bűnös akciókat. Persze még mindig van itt egy lényeges különbség, mégpedig hogy a Google Home használata nem kötelező, mindenki maga dönthet arról, hogy akar-e ilyen digitális asszisztenst az otthonába.”MAGYARUL: Különvélemény, de semmi vész, már van olyan hely ahol nem te döntöd el hogy telepíted-e a guglihómot:
Egy külön várost tervez felépíteni a Google: „Kísérleti laboratóriumként használnák, hogy megvizsgálják, milyen az élet egy technológia uralta városban.”SEEMS LEGIT!!4! Nyilván nem a totális kontroll a cél, nyilván nem fognak visszaélni az adatokkal, nyilván mindez csak a felhasználó érdekeit szolgálja!!! Nap kommentje:

0

VISZLÁT SZOMBATON!

Kulcsszavak: éberség, LESZAROM

bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés