2017. 03. 20.
Kergemadár-kórhinta (márc. 20-21-22-23.)
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Kergemadár-kórhinta (márc. 20-21-22-23.)

 

 

 

 

 

 

HÉTFŐ, MÁRCIUS 20.:
SOPHIE MÁR SZÓLT...

0
...a vámpirizmus miatt.

Talán ajánlott:
…főleg ha eddig kimaradt David Lynch 1977-es alapvetése, a Radírfej ami az akkor tetőző zenei újhullám mellé egy mozisat is elindított, ezért még akkor is érdemes minimum egyszer megnézni ha magát a rendezőt nem is szeretjük, erre pedig fél kilenckor módunk is lesz a Cinemax 2-őn. Elspoilerezni még a történet elmesélével sem lehet, itt tényleg a hogyan a lényeg, nem a mit, de azért tegyük meg a tiszteletkört: egy született vesztes férfi kicsit őrült barátnője váratlanul teherbe esik, elkerülhetetlen a házasság amiben még kevesebb öröme lesz a „gyerek” megszületése után aki emberi vonásokat mintha nyomokban sem tartalmazna. Mindez a sok látszólag valótlanság úgy „működik”, hogy közben nem működik, nincs semmi olyasmi mint más horrorokban szokott, az iszonyat nem vérrel-erőszakosan köszön be, hanem a házaspár mutáns gyerekével vagy a radiátoros hölggyel. A Nosferatuhoz hasonló garantáltan kortalan para, minden itt kezdődött, itt még romlatlan, fekete-fehér formában tündökölt a rendező később bíborba-kékbársonyba váltó romlott, szürrealista fantáziája, és a szűk költségvetés is mintha csak szárnyakat adott volna neki. A nehézségek miatt a forgatás néha leállt, volt hogy egy jelenetet évekkel később folytattak, de elmondható hogy megérte a küszködés, az Eraserhead amellett hogy Lynch karrierjét is beindította, alapmű lett, többekre megkérdőjelezhetetlen közvetlen (lásd Salad Fingers), vagy közvetett hatással (lásd a Miranda Sex Garden meg a Tuxedomoon feldolgozásait a betétdalból). Más. A hét első háborúban edzett női háromnegyed hétre érkeznek a Filmcaféra (ne aggódj, kedden délután fél kettőkor megismétlik ugyanitt). A kicsit hülyén magyarított Kémnők valós esemény alapján készült amikoris a normandiai partraszállást bebiztosítandó öt asszonyt dobtak le a megszállt Franciaországba. Prostitól nemesig mindenféle akadt köztük, a cél azonban közös: eltenni láb alól a szövetségesek terveit veszélyeztető náci tisztet (Moritz Bleibtreu) és kiszabadítani az általa fogvatartott ügynököt, mielőtt kiderülne valódi személyazonossága. Aki biztonsági játékra vágyik a Piszkos tizenkettő és a Kelly hősei, netán jópofa történelemhamisításra a Becstelen brigantyk mintájára az akár bele se kezdjen, ez egy húsbavágóan realista történelmi dráma (ami itt-ott azért szabadon kezeli az eseményeket). Mivel majd’ tíz éves ezért mentes a mai erőltetett genderkedésektől, plussz (többek közt) Sophie Marceau és Julie Depardieu főszerepelnek benne, így érdemes belenézni, persze elsősorban azoknak akiket nem taszít ha a háborút olyan mocskosnak ábrázolják amilyen valójában. Mivel a készítők a kínzások sejtetése helyett a majdnem-torture porn-t választották ezért csak talán ajánlott ez is, viszont ha a SOE női tagjairól bármilyen könyvet találsz, azt olvasd el.

Talán érdemes:
Egy napon két távol-keleti harcművészeskedést is kapunk, ráadásul ugyanabban a műfajban, előbb jön kilenckor a Nindzsa a Film+2-re aminek legnagyobb erőssége Scott Adkins aki gond nélkül hozza a legütősebb mozdulatokat is melyekre bőséges ürügyet szolgáltat hogy meg kell védenie dojo-ja relikviáit. Egyszer minképp elmegy, ellentétben a fél tizenegykor kezdett Nindzsa maszkjával ami viszont egy sima Casper Van Dien-akciózás lesz a Filmbox Extra HD-n, neki már csak egy lányt kell megvédenie az apját megölő kúszómászó kardforgatóktól.

Ismétlés, talán érdemes:
TV2, 22:10
– Az Eszelős szerelemben megvolt az esély hogy a Betty Blue-hoz, a Szerelem és egy 45-ös-höz, a Kaliforniához vagy a Született gyilkosokhoz hasonló életveszélyes love story legyen, csak sajnos se a forgatókönyves, se a rendező nem volt ehhez elég bátor, így maradt az, ami: romantikus dráma egy klinikai eset kiscsajról (Drew Barrymore) és a menthetetlenül belezúgó szépfiúról (Chris O'Donnell), akik a női szeszélytől meg az autórádión hallott daloktól vezérelve utazgatnak összevissza amíg a fiú a lány naplójába való beleolvasás után meg nem győződik arról hogy a kedvesének tényleg kezelésre van szüksége.

Emily Ratajkowski? LESZAROM.
Már tavaly le akartam, na de majd most bepótolok mindent:
Tara Swennen – Gumicukor – Emily Ratajkowski és Kristen Stewart sem magától néz ki ilyen jól – ...hanem azért mert mindannyiukat LESZAROM:
kisfrancia – Hentergés és cukiskodás a kutyasétáltatás előtt: „Emily Ratajkowski melltartó nélkül.”LESZAROM.
Emily Ratajkowski rejtélyes fickóval lazult: „Ki lehet ő? Testőr, barát, asszisztens? Lehet, hogy sose tudjuk meg.”LESZAROM és örülök hogy nem én vagyok az!
buli ratajkowskivel – Gumicukor – Instahíradó: Emily Ratajkowski tudja, hogy szuper az alakja – Tudom én is hogy száz kiló vagyok. Meg azt is, hogy LESZAROM.
Strange – wOw! – Emily Ratajkowski fehérneműket népszerűsít: „Szó szerint testhezálló feladat.” – Szó szerint LESZAROM!
utcai bugyi? – Instahíradó: Emily Ratajkowski még kutyasétáltatáshoz se vesz fel ruhátVoltmár. Leszartammár. Most is LESZAROM.
II. emily ratajkowski – élet – A következő Emily Ratajkowski legalább annyira szexi, mint a jelenlegiLESZA ÉDES FASZOM! Már itt tart a klónozás, a rák és az AIDS ellenszerét meg nem képesek fölfedezni?!
Gumicukor – Hackerek nyúlták le Emily Ratajkowski meztelen fotóit: „A 25 éves modellnek időszerű lenne elgondolkoznia azon, hogy nem jó ötlet a mobilján tartani ruhátlan képeit, hiszen már másodszor járt így”LESZA ...és harmadszor is oda fogja felrakni őket, a telót pedig leteszi valami forgalmas helyen és megint hackert kiált.
instahíradó & spoileres címadás – Gumicukor – Emily Ratajkowski egy melltartóban és egy szürke mackónadrágban a tükör előttSPOILER: LESZAROM.
Félmeztelenül forradalmasította a Trump elleni tiltakozást Emily Ratajkowski: „A csinos modell egy bugyira vetkőzős fotóval adott hangot véleményének.”ÉS AKKOR CSODÁLKOZNAK HOGY TRUMP NYERT LESZAROM.
18+ Gumicukor – Csak a szokásos: Emily Ratajkowski félmeztelen – Csak a szokásos: LESZAROM. Amúgy ő is elindult a palvini-mihaliki úton:
Emily Ratajkowski meztelen fürdőzéssel üdvözli 10 millió követőjétLESZAROM.
Hatalmas punci díszíti a hollywoodi celebnő otthonának falát (18+):
„FOTÓ!” – Természetesen ez is ő, LE is SZAROM.
Ki volt a legszebb a vörös szőnyegen?: „Natalie Portman sárga Pradát viselt, Emily Ratajkowski nyerte a dekoltázsversenyt, Jessica Biel a lábaira büszke. Önnek melyik színésznő ruhája tetszett a legjobban?” – Giannáé ha meghívták volna, így viszont az egészet LESZAROM.
Megint meztelen a puncimutagató világhírű celeblány: "FOTÓ! (18+)" – Megint nem tudtok írni, de sebaj, LESZAROM.
Gumicukor – A 2017-es Oscar-gála legszexibb női: önnek ki tetszik legjobban?: „Idén is rendesen kicsípték magukat a sztárok. De vajon ki volt legdögösebb? Jessica Alba, Emily Ratajkowski vagy Olivia Munn?” – Gianna Michaels, ő viszont ezen sem volt ott, úgyhogy:
Szavazzon! Ki volt a legdögösebb nő a Golden Globe-on?: „Emma Stone? Emily Ratajkowski? Sofia Vergara? Blake Lively? A döntés az ön kezében van.” – Nem volt nehéz döntés: LESZAROM.
jól áll neki – 18+ Gumicukor – Emily Ratajkowski letolt fürdőruhában strandolLESZAR Nana kislány, nem illik a medencébe szarni, az az én kiváltságom!
Velvet - Instahíradó: Emily Ratajkowski meztelenebb mint eddig bármikor – Jobban SZAROM LE mint eddig bármikor.
Itt mutogatta formás testét a dögös celeblány: „Puncija után mit mutat még Emily Ratajkowsky?”LESZ Hát gondolom nála is végbéltükrözés lesz a következő akárcsak a kardashianoknál, eztán már hiába játssza a jókislányt:
hogy mit? kit? – Instahíradó: ismerje meg a visszafogott Emily Ratajkowskit!: „Egy vidéki lány réteges felöltözve. Igen, ez Ratajkowski.” – Igen, én még így is LESZAROM.
jogosan – Gumicukor – Emily Ratajkowski kiakadt – Joga van a kiakadni. Nekem meg jogomban áll leszarni ezután is ^^


KEDD, MÁRCIUS 21.:
WELLNESZMÁGNES, SEGÍTS RAJTUNK,

0
...húsvétra ne csak nyulat kapjunk!

Kiemelten kötelező:
Nagy szerencsénk van a Magiciannel, ezt az Orson Welles-ről szóló doksit eredetileg hajnal (vagy legalábbis késő este) három előtt tíz perccel vetítette a Sundance TV, de mindannyiunk gazdagodására 14:50-kor is megismétlik. Az angol alcím (The Astonishing Life and Work of Orson Welles) egyáltalán nem túlzás, O. W. a legfontosabb mozivarázslók egyike akit ugyanaz az álomgyár tett mellékvágányra amelyik a halála után egyből legendát csinált belőle még úgy is hogy neki nem volt szüksége effajta utólagos mitológiagyártásra, megtette saját maga (plusz a művei anélkül is kiállták az idő próbáját). Az első hozzá kapcsolódó mítosz természetesen a Világok harca-rádiójáték ami bár nagy hatást gyakorolt, azért mégsem váltott ki akkora tömeghisztériát mint amit utólag generáltak köré, a második az Aranypolgár amit majdnem agyonhallgatott az akkori média amiért nem is nagyon leplezetten a különc sajtómágnást, W. R. Hearst-öt vették mintának a főszereplőhöz. Az archív felvételeken megidézett ünnepelten kívül jó sok színésze (Jeanne Moreau, Charlton Heston, Anthony Perkins) és pályatársa (Peter Bogdanovich, Steven Spielberg, stb.) is megszólal Chuck Workman eme tribute-jében ahol a csodagyerektől a csodafelnőttön át a megélhetésért mindent elvállaló kívülállóig számtalan arcát megismerhetjük (még egyszer: könnyű röhögni a reklámokban részegen botorkáló Welles-en, én is szoktam, de ne feledjük el, kik juttatták ide). Nem százszázalékig tökéletes áttekintés (lehet egyáltalán ilyet csinálni róla?), és jó lett volna ha pld. a lányai sem zárkóznak el az interjúktól, de még ezzel együtt is kötelező néznivaló minden mozirajongónak. Ami pedig Welles titkát illeti (zseni volt-e vagy idealista fantaszta, moziőrült úttörő vagy a sikernek tudatosan bemutató „nehéz ember”) az az lehet ami fölött sokan elsiklanak: annyira a mesemondásra tette fel az életét hogy végül maga is egy hőse lett a sok közül ennek minden túlzásával, aki a legőszintébb, legintimebb pillanatát is a kamerák előtt élte meg (Rózsabimbó-jelenet az Aranypolgárból).

Ismétlés, talán érdemes:
…bár a Harry és Sally-ből egy is elég volt, de Billy Crystal azért csak belevágott egy hasonlóba 1995-ben, ez a Felejtsd el Párizst! amivel megmutatta hogy komoly eseményt (temetés) is meg lehet más oldalról közelíteni. Egy amcsi NBA-s játékvezető az apját (végakarának megfelelően) Normandiában szeretné eltemetni, ám rögtön a párizsi reptéren elkeverik a pakkját, időközben viszont annyira összemelegszik a légitársaság képviselőnőjével aki próbálja normális mederbe terelni az ügyet, hogy szinte el is felejt haragudni. Ha ez az első poén bejön (mármint hogy egy koporsót hogy a bánatba lehet a többi csomaggal összetéveszteni), az egész be fog. Igen, kicsit rózsaszín komédia, kicsit erőltetett a keretsztori és az itt látható Párizsnak is több köze van a Funny Face-hez mint a La Haine-hez, viszont jó hogy itt nem a kalandok vége a „boldogan éltek, míg meg nem haltak”, hanem csak az eleje. Szerelmeseknek 21:20-kor irány az HBO2!

Kis hírek a nagyvilágból:
Közel húsz százalékkal többen depressziósak, mint tíz évvel ezelőtt:
„A fiatalok és az idősek mellett a várandós és nemrég szült nők is érzékenyek a betegségre.” – Akkor most ebben is jobbanteljesítés van? o_O
Zaklattak egy magyar transznemű nőt a dubaji reptéren: „A biztonságiak túl mélynek érezték a hangját, ezért félreállították. Azt kérdezgették, biztos-e a nemében.” – Még szerencse hogy Magyarország van a 19. században és nem ők, amúgy meg járhatott volna rosszabbul is:
Rendőrök halálra vertek két transz nőt Szaúd-Arábiában: „Férfinak születtek, női ruhában voltak.” – ...és felszállt az Enola Gay, a femen és a pussyriot bejelentette a meztelen tiltakozó turnét, a fegyinfó pedig címlapon ítélte el a történteket. Ja nem, biztos épp írták a cikkeket a sporthidzsáb menőségéről ^^
Nők nélkül tartották meg az első Kaszími Nők Tanácsát: „A szaúdi tartományban először megtartott találkozón 13 férfi vett részt.” – Nem baj, a lényeg hogy nekik már van saját Nőtanácsuk, bezzeg mi magyarok ebben is csak hátul kullogunk :((((
Egy skót golfklub 273 évig gondolkodott, de végül úgy döntött, megengedi a nőknek is, hogy csatlakozzanak – Addig gondolkodnak míg náluk is saria lesz. Na ebből elég is ennyi, nézzünk viccesebb témákat:
Hű, mekkora már Beyoncé hasaJA, MINT A KIRÁLYNŐNEK AZ ALIENBEN akarom mondani hát igen, a szarvak foglalják rendesen a helyet ^^
Kampány indult, hogy nyáron is köztér legyen a Szabadság hídból: „A Valyo a nyár összes hétvégéjén lezárná a hidat.” – Én meg az ötletgazdákat zárnám be a sárga házba, ha még lehetne.
A sátán jegygyűrűjét árulja egy férfi a neten: „Egy Craig nevű fiatalember szerint amióta megkérte a barátnője kezét, szó szerint elszabadult a pokol.” – Római katolikusként is kénytelen vagyok az ördög ügyvédjét játszani: NE KENJÜNK MINDENT RÁ!
c:c - Havas Henrik teljesen összetört: kirúgta a TV2: „Két napja Kelemen Anna kolléganőjének nevezte Vajna Tímeát, erre közölte vele a TV2, hogy nem dolgoznak vele.” - ...and nothing of value was lost that day, feltéve ha igaz a hír. Nap kommentje:

nyelv-ész 2017.03.02. 20:50:21
Micsoda humorérzék, hahaha! Méghogy Havas Henrik és az összetörés! Hiszen akkora arca van, hogy el se tud dőlni.


SZERDA, MÁRCIUS 22.:
SZEM? LESÜTVE. TÁVOZZ, SUNTAN!
0
Ezek a mai fiatalok, mindig csak a seksz, a szipu...

Kiemelten kötelező:
Sundance TV, 22:00
– Aki a kilencvenes években a Genesisbe akart rúgni egyet annak tényleg sorszámot kellett húznia: az ősrajongókat előbb Gabriel kilépése, majd az egyre poposabb hangzások ijesztették el, hogy aztán Phil Collins (majd később a többiek) szólókarrierjével végképp elfogyjon a türelmük ahogy A siker útján elmosódott a határ a rendes zenekari dolgok és a minden más (pld. Mike and the Mechanics) között. Egykori kedvenceik ez utóbbiból amúgyis többet vállaltak mint kellett volna: banda és frontember egyaránt túl sokat szerepelt, túl sokat volt jelen (ne feledjük hogy közben Collins színészkedéssel is próbálkozott), pont azzá a jelenséggé változva amit ők tettek nevetségéssé a rongyosra játszott I Can’t Dance-szel (ugyanezért kapott az egyszeri MTV-néző szapora fosást a No Son Of Mine-tól is: hiába jó dal, ha óránként ötször levetítik). A negatív csúcs egyértelműen a kétrészes, monumentális(an megalomániás) élő album volt (The Way We Walk) volt, innentől csak fölfelé vezethetett volna az út, de a rehabilitációra egészen a kétezertizes évekig kellett várni amikorra felnőtt a generáció akiknek már nem a Gabrieles-Hackettes korszak volt „A” Genesis és Collins-ban sem az idegesítő gesztusokat látták és akiknek nem volt ciki a Coming In The Air (köztük volt sajnos Kanye West meg a rapperek új nemzedéke, de az egy másik szomorú történet). A Together and Apart különlegességét az adja hogy visszatért az eredeti énekes és gitáros (bár Hackett nem annyira ismert és itt is inkább háttérben marad, de még így is húrnyüstölők sokaságára volt hatással), és hogy ez a másfél órányi anyag a mi történelmünkből is egy darab, mert asszem nem kell mondanom mit jelentett az átkosban egy-egy progresszívabb rocklemez. Ami jó hogy rálátást kapunk a gépezet működésére és a tagok közben szinte mindent átbeszélnek az első két komolyabb szakítástól a hárman maradottak közti törésekig (Collins válása, szólózása és rivalizálása Gabriellel). A kép azonban nem teljes, és mivel tudatosan nem az, úgy tűnik innentől hiába várunk a Calling All Stations-ös időszak megmagyarázására (amikoris Collins-t a Stiltskin énekese váltotta), de ez nem újdonság, az Oasis-dokuban is „elfelejtették” az áttörés utáni lassú, de biztos erodálódást.

Talán érdemes:
Fél kilenckor
férfigondok a Cinemax 2-őn: egy magányos görög élete delén túl találkozik a Szerelemmel, vagyis inkább csak hiszi hogy azzal, mert attól hogy pár nudista hagyja csatlakozni a csapatukhoz, a(z elpocsékolt?) fiatalsága nem jön vissza. Kostis fő baja egy becsületesen leélt élet melynek közepén egyszercsak rájön hogy más is van, és ez a lehetőség minden addigi törekvését lenullázza. Az unalmas téli biztonságot egy görög sziget orvosaként a helyiek ellátása jelenti számára, viszont az idő javulásával megjelennek a turisták, köztük egy igazi szabadelvű bulikirálynő akire mindenki vágyik, ugyanakkor nem lehet senkié sem – éppen azért mert ő mindenkié. Ezt a tényt nem hajlandó elfogadni a főhős és mindent megtesz hogy ugyanolyan menő legyen mint fiatal „barátai” (akik persze igazából nem azok), és mikor rajongása tárgya nem engedi egy bizonyos határon túl, csakazértis egyre eszelősebben ragaszkodik hozzá, ez pedig munkája és egyéb kapcsolatai rovására megy. A vége nem annyira szomorú mint a Kék Angyalé ami valamivel jobban hozta ezt a témát (kevesebb meztelenkedéssel): emberünk belenyugszik hogy a csábító szirénhez max. a rendelőben érhet komolyabban hozzá és elfogadja a neki jutott unalmas életet s vele a még unalmasabb halált. Vígjátéknak hirdetik pedig valójában tragédia, a Lesülve alapján az öregedés elsősorban férfidolog és mintha azt nevelné belénk hogy merjünk kicsik lenni, a fiatalok meg hadd bulizzanak, a legszebb hogy a semmiből előtűnő pucér nő nem tehet semmiről, nem is érti miért döglik utána a buta vidéki orvos. Bezzeg ha yachtja lenne meg jól menő vállalkozása, mindjárt nem tartaná senki egy szánalmas vén kecskének :SSS 20:50-kor jóval szimpatikusabb lányok és asszonyok a Film Mánián akiknek szerencsére nem kellett ellenséges vonalak mögött teljesíteniük csak a termelés frontján helytállniuk, úgy hogy közben azért másra is maradjon idő, például a melléjük beosztott fiatalemberrel való hetyegésre... Három nő háborúban és szerelemben (Rachel Weisz, Anna Friel és Catherine McCormack) akiknek a vihar elmúlta után vissza kell állniuk a szürke angol háztartások hétköznapjaiba, ezért még a rosszban (fizikai meló) is meglátják a jót.

Nem érdemes:
Sundance TV, 23:35
– Argentína válsága kb. a kirobbanása óta kísért minket, tehát több mint időszerű lett volna egy elfogulatlan, realista, de azért figyelmeztető ismeretterjesztést forgatni belőle, ehelyett készült el a History of Fear ami már címével is inkább félelmet gerjeszt, mint tájékoztat. A hangsúly a megosztottságon és megosztáson van: a szegények félnek a gazdagoktól, a Zemberek a politikusoktól és vica verza, de leginkább valami furcsa és megmagyarázhatatlan, láthatatlan izétől, ennek megfelelően kapunk jó sok kerítést és falat, egy idő után szinte Shyamalan Eseményét idézi a látvány, csak még annál is kevesebb történettel. Nyugodtan odatehetjük a pár héttel korábbi Bitcoin-doku mellé még akkor is ha ez inkább művészkedés.

Kis hírek a nagyvilágból:
Hatméteres szobrot kap Marx Németországban
– Erre pazarolni a drága nyersanyagot? Vigyenek át egyet a volt NDK valamelyik szoborparkjából, oszt' jónapot.
Katalin hercegnének nagyon nem tetszik, hogy Vilmosból kijött az állat – Hát azért inkább ez minthogy a villamos jöjjön ki belőle!4
Hatalmas verekedés az MMA-meccsen: „Egy oroszországi meccsén közel félszázan ütötték egymást a ringben.” – Jaj, félreértitek: ez volt a meccs!
k – Ötévesen rossz vonatra szállt, fel­nőttként a Google Earth-szel talált hazaÉS ADDIG MIT CSINÁLT Azért inkább ez minthogy nőként térjen haza holott fiúként indult el!
43 milliárdot hoztak Magyarországra a fiatal, egyedül érkező migránsok: „Ennyit költ a debreceni, szegedi és pécsi egyetemen tanuló, több ezer külföldi hallgató.” – Ők is a rendőrt dobálva, jelszavakat skandálva és a zöldhatáron át érkeztek az egyetemre? LOL!!!
Az Egyesült Államok kilépne az ENSZ Emberi Jogi Tanácsából: „A külügyminiszter reformokat hiányol.” – Esetleg Guantanamót reformálják meg előbb és csak utána avatkozzanak Európa dolgaiba.
Kommunisták rongálták meg az 1956-os emlékművet Madridban: „Szerintük nem forradalom volt, ami Budapesten történt, az csak a győztesek narratívája.” – Igen, mert ’56-ban győztek a felkelők. Ezek se lesznek már hülyébbek...wait, a challenger appears:
Magyarország az Egyesült Államok fővárosa lett – Miért, eddig nem az volt? :DDD – „Egy érdekes infografikán került hazánk Washington D.C. helyére.”BORNEÓ ÉS CELEBESZ MAGYAR VOLT ÉS MAGYAR LESZ! EGÉSSÉG!
Értékbecslünk – Ki örököl, ha nincs örökös?: „Mi lesz értékeinkkel?” – Őszintén: akkor már nem tökmindegy? Nap kommentje:

villamos alóli kacaj nem mindig őszinte 2017.03.09. 09:03:42
Aztán visszajövök ám és megnézem úgy lett-e??!!


CSÜTÖRTÖK, MÁRCIUS 23.:
FATÁLKONTAKT, GYILKOSKOR

0
Influence of the birds.

Talán érdemes:
Mintha kötelező lenne a hét végére besuvasztani egy tolerancia,-vagy bűntudatfilmet, ma nyolckor is jut egy az HBO-ra a Morris, az amerikaival ami egy Németországba szakadt kosárlabdaedző fiának beilleszkedési nehézségeiről szól. Amennyire tetszik hogy az iskolai zaklatást és rasszizmust pellengérezik ki, annyira irritáló ahogyan mindezt teszik, pld. el kellene hinnünk hogy Heidelbergben még senki se látott afro-amerikait és hogy minden német gonosz a tanároktól (egyet kivéve) a diákokig (egy lányt kivéve). OK, bőrszíntől függetlenül mind átéltünk már hasonlót (a gyerekek mindenkibe mindenért hajlamosak belekötni), de basszus, az előítéleteket (a fekete srácot hol a kosárlabdával, hol a gengszterrappel cikizik) nem lehet más előítéletekkel semlegesíteni (a mai Németországra pont nem ez a fajta kirekesztés a jellemző). Vajon mit szólna halivúd ha egy német rendező ugyanezt a sztorit a másik oldalról mesélné el mondjuk Detroitban? Háromnegyed tízkor egy kis pánikkeltés a DIGI Film műsorán. A Gyilkos kór ugyanabba a hibába esik amibe minden vírusokkal foglalkozó cucc: nem tudja megtartani az egyensúlyt dráma és riogatás között. A Madárinfluenza nem csak Amerikában fenyeget, de mivel a világmegmentők mindig a tengerentúlról érkeznek, úgy a legnagyobb tragédiáknak is ott kell történnie (mármint az álomgyári logika szerint), ennek megfelelően a Fatal Contact is a lehető legrosszabb eshetőségekben (és az ezekkel járó borzalmakban) tapicskol ahelyett hogy a megoldásra koncentrálna – ami meg a szokásos zászlólengetős közhely a többi ilyenkor kötelezővel együtt (az első fertőzött későn veszi észre magán a betegséget miközben körülötte hullik mindenki, stb.). 2006-os és még aktuális is lehetne ha megtalálták volna az egyensúlyt meg a normális befejezést vagy akár folytatást (és ha nem eleve tévére készült volna és nem lennének itt is bunkó redneckeknek ábrázolva a vidékiek).

More human than human rovat:
ÉLETMÓD – Szabadban vagy gépen jobb futni?
– Nem mindegy? Hamarosan a gépek elől fogunk:
A Boston Dynamics robotjai közül eddig Handle a legjobb fej: „A kétkerekű vagány laza, mint egy görkoris, és kecses, mint egy akrobata. Félni? Ezektől?!” – Igen, félni ezektől:
Keréklábú robotszörnyet épített a Boston Dynamics: „Pontosan úgy ugrál, mint egy szöcske, csak közben még gurul is.” – ...és hamarosan hekkelni is fog:
Saját magát tanítja kódolni a mesterséges intelligencia: „A DeepCoder más adatbázisokból emeli át a kódsorokat, és másodpercek alatt ollóz össze belőlük indításra kész szoftvert.”More coder than coder.
Danube institute – A középosztály végét jelentheti a mesterséges intelligencia? – Drágáim, azt már jóval előbb kicsináltátok...
Nemsokára jön az okosóvszer: „74 dollárba fog kerülni, osztályozza és online elérhetővé teszi a használó szexuális teljesítményét, és betegségekre is figyelmeztet.”More óvszer than óvszer. Bár minek:
Ebben a bordélyházban egyetlen igazi prostival se lehet üzekedni: „Óránként 24 ezer forintért műnők elégítik ki a klienseket.” – OK, drága, de ez legalább nem beszél vissza, nem fáj a feje...oh wait:
randi – Havi 6 ezer forintért öntudatra ébredhet a szexbabája!: „Az üresfejű, tudatlan guminők ideje lejárt.”Havi hatezer?! Akkor már inkább gyerektartást fizetek a lyukas okosóvszer következményei után :SSS
statisztikai adatok – Egy orosz programozó elkészítette saját, házi TerminátorátMore Skynet than Skynet. ÉBERSÉG!
Kenyérpirítóra hasonlít a VW önjáró autója: „A Sedricben nincs se kormány, se pedál, és még a belsejét is teljesen átalakították.” – Ja, az utasokat fogják benne pirítani:
Nem a robotpilóta ölte meg a Tesla-sofőrt: „A vizsgálat szerint a vezető meg se próbálta elkerülni az ütközést, pedig az ő dolga lett volna.” – De ha "az ő dolga" a kormányzás, minek van ott a robotpilóta? o_O
Indulnak a Nissan önvezető autói: „Az első japán gyártó, ami engedélyt kapott, hogy európai utakon tesztelje a technológiát.” – A fentiek után inkább Japánban teszteljék.
Saját kólaautomatái támadtak rá egy egyetemre – És nem csak a robotértelmiség, de a robotproletariátus is lázad:
Megölte ellenőrét egy autóalkatrész-gyártó robot: „Úgy volt, hogy nincs is áram alatt, de egyszer csak bekapcsolt, és gyilkolt.” – Merő véletlenségből, gondolom. Azért van még némi remény:
Ray Kurzweil szerint 2029-re a számítógép olyan okos lesz, mint az ember, ha nem okosabb: „Eddigi jóslatainak 86 százaléka bevált.”MUHAHA, hát persze:

0
VISZLÁT SZOMBATON!

Kulcsszavak: éberség, LESZAROM

bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés