2019. 12. 16.
Mister, Hyde Your Park! (dec. 16-17-18-19.)
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Mister, Hyde Your Park! (dec. 16-17-18-19.)

 

 

 

 

 

 

HÉTFŐ, DECEMBER 16.:
A GREEK CHRISTMAS
0
Huszár. Vágod?

Talán érdemes:
A Cinemaxon 21:25-kor megint összekeverhető című alkotás melynek névrokonát ráadásul tegnap adták. Nos, a Te lehetsz a gyilkosnak semmi köze a csaknorriszos Te nem lehetsz gyilkoshoz, ez jópofa meta-horror ami egyszerre alkalmazza és forgatja ki a zsáner főbb elemeit. Helyszín egy nyári tábor, itt gyülekeznek annak vezetői akik majd vigyáznak a vendégekre. A teendők megbeszélése után azért jut idő a tábortűz melletti ijesztő sztorikra is ám mikor Sam (Fran Kranz) felidézi a helyi favágó legendáját aki ijesztő maszkot faragott majd elkezdett ámokot futni, mintha valaki átvenné felette a hatalmat... Az emlékezetkiesésektől szenvedő fickó körül egyre nagyobb halomban állnak a holttestek, ő pedig igazi szakértőhöz fordul tanácsért...na nem pszichiáterhez vagy rendőrnyomozóhoz hanem férfias nevű geek havernőjéhez, Chuck-hoz (Alyson Hannigan). Bár kimutatható honnan merítettek (csak a legnyilvánvalóbbak: Scream, Student Bodies), a You Might Be the Killer még így is az utóbbi idők legkellemesebb meglepetése a SyFy-tól (és jó újra látni Hannigant is). Az M5-ön tíz előtt tíz perccel egyórás doku a rendszerváltás miniszterelnökéről akinek főleg 1956-os szerepvállalását idézik fel, ez rögtön más megvilágításba helyezi azóta is emlegetett mondását – igen, ő tetszett volt forradalmat csinálni. Mivel az ünnepelt már nem tud nyilatkozni, maradnak a családtagok, politikustársak és tanítványok de akik megélték a békés átmenetet azoknak Az ismeretlen Antall József sok újdonságot nem fog nyújtani: már anno sokan érezték hogy lehetett volna másik út is, így harminc (!) év elteltével ez csak erősödött. Doksiknál és ugyanitt maradva hízhat a májunk ha látjuk, hogyan alkalmazzák szerte a világon Kodály Zoltán híres módszerét, bizonyítva a zene (és a tanulás) univerzális erejét. Kodály mindenkié – vagy mégsem, mert ha így lenne nem este tizenegykor kezdenék vetíteni :(( Nem hagynak minket karácsony-közeli művek nélkül sem, a TV4-en tíztől megözvegyült apa és tőle elidegenedett lánya kapcsolatát tolja vissza rendes kerékvágásba egy Levél a mennyből. Ezt persze nem szó szerint kell érteni, a mama még életében írta de elveszettnek hitték, most azonban előkerül és hatására barátaink is rájönnek hogy nem kicsiny bosszúságokon (pld. a lány nemkívánt terhességén) kell problémázni hanem élni amíg lehet. Az HBO 2-őn éjjel háromnegyed egykor (vagyis már holnap) adott Visszatérés Christmas Creekbe magyar vonatkozása miatt is érdekes lehet: a hazánkfia Stephen Huszar játssza az említett városkába hazatérő Amelia (Tori Anderson) időközben nagyra nőtt gyerekkori barátját és rajta keresztül kezd el hatni az ünnep szelleme – ki tudja, a végén még a tékozló lány apja és nagybátyja is kibékül...

Emily Ratajkowski? LESZAROM.
18+ Emily Ratajkowski otthoni meztelenkedését nem bírta az Instagram: „Feltöltött egy vasárnap délutáni aktfotót, de...” – ...aztán jöttem hétfőn és leszartam:
Iszak Eszter átlátszó ruhában, Ratajkowski újra fedetlen mellekkel az Instagramon: „Horváth Éva dögös, bikinis fotót osztott meg, Ratajkowski melleit csak egy kalap fedte, illetve Iszak Eszti szettje pedig meglehetősen átlátszó.” – Meglehetősen LESZAROM.
ismét – Emily Ratajkowski bemutatta a fenekét Insta-követőinek – Akkor ismét LESZAROM.
Vénusz születése – Ilyen lett volna a festmény, ha Emily Ratajkowski a modell...ÉS ILYEN LENNE HA LESZARNÁM Botticelli perelni fog. Vagy a jogutódja...
kívül tágasabb – Saját fotója miatt perelték be Emily RatajkowskitLESZARO Én megmondtam!!4!
instahíradó! – Átlátszó, falatnyi fehérneműit népszerűsíti Emily Ratajkowski és csinos kolléganőjeHarvey Weinstein likes this, de már nem sokáig:
Emily Ratajkowski beszólt Harvey Weinsteinnek – Időben szállt fel a #metoo-vonatra, a #free the nipple-mozgalmat nem akarja esetleg támogatni? A portfoliója megvan hozzá:
Emily Ratajkowski elárasztotta melleivel az Instagramját: „Legutóbb teljesen meztelenül pihent otthonában. Most némiképp felöltözött, de a dekoltázs szabadosságára azért ügyelt.” – Én is ügyelek rá hogy leszarjam:
instahíradó! – Emily Ratajkowski és Bódi Sylvi is az édenkertből lőtt egy-egy fenékszelfit: „Terápiás kirándulás a trópusokon az őszi depresszió ellen.” – Szóval a fűtetlen lakásban vacogva nézzem amint mások a trópusokon nyaralnak? Na nem, csakazértis LESZAROM!!


KEDD, DECEMBER 17.:
ROUGE – VAN VAGY NINCS?
0
Beszédek és láthatások.

Talán érdemes:
Nyolckor Bill Murray a változatosság kedvéért komoly szerepben A király látogatásával a Film4-en, ő a VI. Györgyöt 1939-ben vendégül látó Roosevelt elnök (előbbiről már megemlékeztek a Király beszédével). Bár Roosevelten a hangsúly, a történelmi találkozót mégis unokatestvére-bizalmasa (Laura Linney) szemszögéből látjuk akit lefoglalnak érzelmei – mi pedig konstatálhatjuk hogy az uralkodó is elsősorban ember és csak utána politikus. A járványos gyermekbénulás sújtotta, bélyeggyűjtő FDR és a dadogását leküzdő György több dologban hasonlít egymásra mint akár maguk is hinnék: Roosevelt Amerikája már nem a Nagy-Britanniától függetlenedő lázadó kamasz és persze Anglia sem olyan „nagy”, plusz mihamarabb össze kell fogniuk a német fenyegetés ellen… Más. Végjátékként sokminden voltmár de ez a 2010-es akciózás elvileg nem, ebben tarotkártya-figurákról elnevezett titkosügynökök (köztük Ellen Barkin, Maggie Q, Ving Rhames és Zach Galifianakis) kapnak hajba bunkerük mélyén főnökük halála után. Jó ötlet rosszul kivitelezve, némi mögöttes tartalommal (Bush rossz, Obama jó), a legnagyobb nevek kapják a legkevesebb játékidőt, ennek tükrében érthető hogy külföldön is többször, több néven (Operation: Endgame illetve Rogues Gallery) próbálták rásózni a jónépre, aki adna neki esélyt az a Filmbox Plus-on 22:20-kor megteheti.

J. K. Rowling / Harry Potter rovat:
Könyves – 20 éve jelent meg Magyarországon a Harry Potter - Ez J.K. Rowling meseszerű története: „A varázslófiúról szóló sorozat mindent megváltoztatott arról, amit addig a gyerekirodalomról gondoltunk.” – Igen, sajnos tényleg ez történt és sose lesz vége:
Tényleg új Harry Potter-filmek fognak készülni? – Majd akkor szóljatok ha NEM készülnek új filmek-könyvek:
Könyves – Négy új Harry Potter-történetet ad ki J. K. Rowling: „Az új epizódok június végén érkeznek és a Roxfortban tanulható tantárgyakhoz fognak kapcsolódni.” – Lesz benne csendőrsztádíz is? LOL!4!
Mozi – Kiderültek a Harry Potter titkos szerelmi viszonyai: „A főszereplők az utolsó film forgatása után tíz évvel válaszoltak néhány vicces kérdésre.” – ...nyilván nem a mai agendákhoz igazítva...ja de:
A színész megerősítette: Draco Malfoy meleg volt – Hé, ezt csak J. K. Rowling mondhatja:
Könyves – Tényleg meleg volt Dumbledore?: „Rowling 12 éve beszélt először arról, hogy a Roxfort igazgatója a férfiakhoz vonzódik, igaz, ennek a könyvekben nyoma sincs.” – Majd átírják őket ^^
J. K. ROWLING története – Segélyekből élt, írni kezdett, a világ egyik leggazdagabbja lett – ...és ez az út mindenki előtt nyitva áll...ja nem:
Így csinált Rowling sikersztorit a Harry Potter történetekből – Nem, hanem így:
Tízmillió forintért talált gazdára az első Harry Potter-könyv egyik ritka példánya: „Húsz évvel ezelőtt csak egy fontért árulták.” – Van egy rossz hírem, nem az értéke nőtt meg ezalatt hanem a világ hülyült meg ennyire:
vingardium leviooooosa – Letarolta az internetet az arizonai diákok Harry Potter-táncaKeep calm, majd lesznek vizsgák legendás állatokból meg varázsló-higiéniából is:
Maga J.K. Rowling árulta el, hogy a varázslótanoncok évszázadokig simán a padlóra szartak, mint a neveletlen kutyák, majd egyszerűen elvarázsolták a nyomokat: „Mert Roxfortban nem volt vécé a XVIII. századig. A szerző olyan messzire ment az univerzuma részletes kidolgozásában, ahová csak befogott orral lehet követni.” – Ha hétfő lenne, leszarnám, így max. azt mondhatom hogy DO NOT WANT!!!
Kritika – Semmi sem kegyetlenebb egy gyilkos házasságnál: „A Harry Potter-filmek és a Trónok harca sztárjai mutatták meg egy londoni színházban, milyen kegyetlen, kíméletlen és könyörtelen lehet egymással egy házaspár – pusztán csak szeretetből.”MAGYARUL: A HAGYOMÁNYOS CSALÁDMODELL SZÉTVERÉSE TOVÁBB FOLYTATÓDIK Wait, a challenger appears:
Ezra Miller az új Playboy-nyuszi: „Az Igazság Ligája és a Harry Potter-sorozat sztárja úgy érzi, a monogámia nem neki való, szexuális partnerei között férfiak és nők is vannak.” – Gyerekfilmből szuperistenutánzatosdiba majd férfimagazinba... Miley Cyrus likes this.


SZERDA, DECEMBER 18.:
ÁTTÖRÉSEN VAGYUNK!
0
Ének mérnökének.

Talán érdemes:
Haladjunk visszafele: kereken éjfélkor ismeretterjesztés a Duna World-ön Kun Miklóssal, a Rejtélyes XX. század mai terítékén Az első nagy összeesküvés Nyikita Hruscsov ellen aki Nyugaton a Sztálin utáni enyhülés vezéralakjaként vonult be a köztudatba, mi magyarok viszont örökre ’56 leverőjeként fogunk rá emlékezni – döntéseivel hazájában sem volt népszerű, nem véletlen hogy már 1957-ben tervezgettek vele ezt-azt (ahogy az sem hogy végül a Párt „nyugalmazta”). 23:15-kor valóban megesett csoda az HBO-n: mikor egy család (nem vér szerinti) gyereke alatt beszakadt a jég ő tizenöt percre víz alá került majd kómába esett, le is mondott róla az orvostudomány, az Áttörésért csak imádkozni lehetett. „Anyja”, Joyce Smith pontosan ezt tette, erre kérte városa lakóit is és mint sejthető az együttes fohász meghallgatásra talált, John túlélte. Ami vicces az az ateisták reakciója úgy a filmre mint magára az eseményre: amennyire „életközpontúnak” mondják magukat, úgy köpködnek rá – hé, hát nem az a lényeg hogy a srác megmaradt? Én nem sajnálok semmit se tőle, sem pedig (nevelő)anyjától, főleg hogy a könyv és a belőle készült adaptáció hibáival együtt mutatja be a kis közösséget. Kilenckor hatvanas évekbeli komédia a Film Mánián Louis De Funes-szel aki ezúttal (is) házsártos főnökként parancsolgat, most épp egy hajógyárban, ám annyira féltékeny feltörekvő fiatal mérnökére hogy legutóbbi sikere (vitorlásversenyen aratott győzelem) után megválik tőle. Mikor hősünk számára is egyértelművé válik hogy az ifjú tehetsége nélkül lehúzhatja a rolót az összes trükköt beveti hogy visszaédesgesse és nem nehéz megtippelni, mi lesz a Felmondtam, jöjjön vissza vége, most pedig jöjjön egy másik nagy hajós:

Greta Thunberg rovat:
Greta Thunberg menő YouTuberekkel vitorlázik a következő klímacsúcsra – ...és ez a lehetőség bizonyára bármelyik mezei fogyasztó előtt nyitva áll, ha utazni akar...ja nem: „(...) Elayna Carausu és Riley Whitelum egy pár, akik Sailing La Vagabonde nevű YouTube-csatornájukon mutatják be (...) ahogy össze-vissza vitorláznak a világ tengerein. A páros (...) nem (...) tervezett (...) Európába utazni, de mikor látták, hogy Thunberg fuvart keres, akkor lecsaptak a lehetőségre és nekivágnak a körülbelül 2-3 hetes utazásnak.” – ...nyilván nem a saját nézettségük növelése érdekében!!44 négy
Okoskamerákkal kapnák el a szemetelőket Óbudán: „Az új szoftver felismeri majd a gyanús mozgásokat, jövőre pedig akár drónok is jöhetnek.” – Akár tapsolhatnék is ennek ha nem látszana már most a folyamat vége:
A finnek megcsinálták a felhasználók ökológiai lábnyomát mérő mobilalkalmazást: „Bicikliért, sétáért, tömegközlekedésért pluszpont jár, autóért bünti. Ökotestvér figyel téged.” – ...a renitenseket pedig várja a Death Camp of Tolerance. Greta Thunberg & Kína likes this :D
Nincs víz az ausztrál iskolában, mert a Coca-Cola és más óriáscégek kiszipolyozták a földbőlWait, a challenger appears:
Futurista – Hamarosan itt a kapszulás oxigén?: „Nemsokára palack nélkül merülhetnek a búvárok.” – ...utánuk meg talán majd a rászorulóknak is jut belőle:
Indiában már valósággá vált, hogy a levegőért is fizetni kell – ...ez is a kolonizáció hibája...ja nem:
"Gázkamra" lett Delhiből a légszennyezés miatt: „Szinte Magyarország-nagyságú területen égetik a tarlót Indiában, a szálló por miatt pedig úszik a főváros a szmogban.”Keep calm, Gréta már úton van leállítani a tarlóégetést...ja nem, pedig kéne:
Hat év alatt meg kell váltanunk a világot, vagy végünk lesz – Jó ötlet, tessék szépen letenni az okostelókat...ja az túl bonyolult, de sebaj, megvan a megoldás:
Pisiljenek a zuhanyzóba – kéri az önkormányzat az oslói lakosokatÉDES FASZOM, a kannibalizmus után még egy haladó, felvilágosult opció, pestis & Sötét Középkor likes this.
közélet – Bekiáltás – Pótcselekvés Gretával: „Mindannyian betegek vagyunk, s ebbe belepusztulhatunk.” – Hát ha elkezdtek a lefolyóba hugyozni-szarni akkor tényleg pillanatok alatt betegek lesztek :SS
benderik – Lehet rá sok mindent mondani, de kellett ő nekünk: „Meg kell a történelem furáinak találniuk fura helyüket és idejüket benne. Abból úgy lesz valami. Például Greta d'Arc.” – Le vagytok maradva, ő már szent:
di – Szent Greta megdicsőüléseNap ideillő kommentje az eggyel korábbi hír alól:

nemecsekerno_007 2019.10.06. 10:05:47
"Ő nem a Messiás hanem egy nagyon haszontalan kislány!!!"
50 éves a Monty Python, szabadon idézve tőlük...
 

CSÜTÖRTÖK, DECEMBER 19.:
UTÁNAM A GRANDKANYON
0
Dawson és a haverja.

Talán érdemes:
Nyolckor újra a régi ünnep de ezúttal más csatornán (HBO) és új helyen, ezzel együtt Karácsony Grand Valley-ben is ugyanazt hozza ki mindenkiből így a hazalátogató, kiégés felé haladó képzőművész-nőből meg a helyi hotel értékét felmérő businessmanből is. Kiszámítható Hallmark-romantikázás, akkor már inkább az egy órával később (21:00) adott dráma a Filmcafén melyben Will Smith villantja meg felnőttebb oldalát mikor adóhivatalnokként azzal javít saját sorsán hogy megváltoztat Hét életet a hozzájuk tartozó emberekkel együtt, csak azt hagyja ki a számításból hogy egyik alanyába (Rosario Dawson) beleszeret… A Seven Pounds valóban jó és Smith karaktere is bonyolultabb mint általában, ilyesmi témát dolgoz fel ugyanebben az időben az Utánam a boldogság is a Filmboxon bár ebben lényegesen közelebb állók léte a tét: rákkal küzdő anya igyekszik bebiztosítani gyermekei jövőjét, akárhogy packázik is vele a hivatal, és akkor a kevés ajánlhatóságot pótoljuk ki hírekkel:

Kössz, oktatás! rovat:
Tizenegyedik helyen végzett a magyar csapat a Nemzetközi Matematikai Diákolimpián: „2008 óta nem voltunk ennyire elől, hat érmet hoztunk el.”Wait, a challenger appears:
Idén az érettségi vizsgák harmada ötös lett: „Az emelt szintű érettségi vizsgák átlageredménye (!!!) 4,61 lett.” – ...de nyugi, az eminens kölyköknek időben megmutatják mennyit ér a tudásuk:
Túl sok volt a jó tanuló, úgyhogy inkább senki nem kapott oklevelet: „A tankerületnek nincs pénze-ereje-kedve 1000-1500 db oklevelet kinyomtatni.” – Szerintem visszamenőleg rontsák le a gyerekek jegyeit hogy csak annyi jó tanuló legyen amennyi oklevelük raktáron van, LOGIKA FOR TEH WIN!!, amúgy meg ideje eldönteni hogy most jók-e az eredményeink vagy sem:
podcast – Egy magyar gyerek tudása három évvel marad el egy kínaiétól: „Nálunk hősies tanárok küzdenek reménytelenül a közeggel, miközben Kínában a történelem legnagyobb oktatási innovációja zajlik. (...)”ÉDES FASZOM, oktatási innováció, az b+, egy cikkel felette meg azon siránkoztok hogy „Kit zavar egymillió, lágerekbe zárt muszlim? Kína (...) a helyiek és nyugati újságírók szerint rendőrállamot hozott létre, és koncentrációs táborokban zajlik az ujgur vallási kisebbség erőszakos asszimilációja.” – Felkészülnek a gyerekek:
Kínában fejlesztik az oktatás jövőjét: „Ha összefog az emberi tanár a mesterséges intelligenciával, abból félelmetes dolgok születhetnek.” – Tessék mondani, muszáj az oktatás jövőjének félelmetesnek lennie? Igen, muszáj:
Beelektródázták a gyerekeket az iskolapadban: „Figyelemőr EEG-s fejpánt, világító homlokok: Kína a világ legnagyobb mesterséges intelligenciás kísérletét hajtja végre az oktatásban.” – Biztos nem fognak vele visszaélni ahogy a klónozással sem!! Ujgurok lájkdísz!!!
A nap netes szenzációja a ghánai tanár, aki számítógépek nélkül tanítja számítógépezni a diákokat: „Krétával rajzolta fel a táblára, hogyan néz ki egy szövegszerkesztő.”Wait, a challenger appears:
a – Hogyan tették a ghánai asszonyok dollármilliós iparággá a kosárfonást?: „Ha ide születsz, a gyermekkorodban egyfajta készségként tanulod meg.“Nap kommentje:

acycloren 2019.07.10. 05:44:30
„Ha ide születsz, a gyermekkorodban egyfajta készségként tanulod meg, és később ez egyfajta extra tevékenység lesz, amit csinálhatsz."
Ez szuper, a 21. században a gyerek szerez egy olyan skillt, ami utoljára a neolitikumban, az újkőkorszakban volt csúcstechnológia, amikor a földművelés és kézművesség szétvált.
Meanwhile in Singapore, Shanghai, Seoul, Tokyo... Szóval Kelet-Ázsiában a gyerekek a programozás, algoritmizálás alapjait tanulják meg, így ha orvos, jogász, fröccsöntő kisiparos vagy hajómotor-szerelő lesz belőlük, akkor is lesz egy extra tevékenység, amit csinálhatnak. Ja és ha főtevékenységként végzik, akkor meg milliomos programozók lehetnek. Hoppá!

VISZLÁT SZOMBATON!

Kulcsszavak: LESZAROM

bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés