2020. 01. 13.
Make Thunberg Greta Again! (jan. 13-14-15-16.) + The Rest of 2019 vol. 1.
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Make Thunberg Greta Again! (jan. 13-14-15-16.) + The Rest of 2019 vol. 1.

 

 

 

 

 

 

HÉTFŐ, JANUÁR 13.:
LORDS OF THE HUNGARORINGS
0
Párizs, TEXAS Kansas

Talán érdemes:
A Cinemaxon este nyolckor (lemaradóknak holnap ugyanitt 11:10-kor) nagyonfriss coming of age-komédia melyben zeneőrült kamaszlány adja ki magát koránál idősebbnek hogy így válhasson egy feltörekvő indie-zenekar menedzserévé akik természetesen a tapasztaltabb szervezőt látják benne, kérdés mi lesz Kat és a banda (közös?) sorsa a törölt koncertek és a valódi születési dátum kiderülése után – szimpatikus darab amit Badly Drawn Boy beugrása tesz még emlékezetesebbé. Egy órával később (21:00) a magát anno ugyancsak idősebbnek hazudó ex-pornós, Traci Lords a Filmbox Family-n mint egyedülálló anyuka aki Norvégiából fogad férfi dadát fiai mellé. A Macinacis focista a cuki látszat ellenére sem gyerek-kompatibilis: az északi fickóra vendéglátónője mellett a suli tesitanára is kiveti hálóját, a mama pedig féltékenységi rohamában (és mert nem tudja halott férje bisekszualitását megbocsátani) koholt meleg / pedofil váddal ráuszítja a település leszbikus seriffjét. Todd Solondz-nak, Lars von Trier-nek való anyag – vagy inkább Tony Wiseau-nak, merthogy az Au Pair, Kansas olykor a The Room színvonalát súrolja kb. onnantól hogy több benne a diverz karakter mint egy gay movie-ban. 21:40-kor házastársi gondokat kereszteznek Zoombiapokalipszissel (megint) a Cinemaxon: vetélése után a feleség (Zoë Tapper) azon vacillál, elmondja-e férjének hogy válni akar de úgy dönt, elég sokk az élőholtak fenyegetése, be is zárkóznak a házba némi droggal (a nő rendőrként könnyen hozzáfér a bizonyítékokat rejtő szoba kulcsához). Bár sokan a Shaun of the Dead-re asszociálnának róla ez dán-svéd produkció, valamivel utána (22:55-kor) jön egy régóta (nem) várt kultsorozat-sequel az HBO2-őn. Az L: A Q generáció már címével is berakja az utolsó betűt az LMBTQ-ba, látszólag újra felvéve a másfél évtizede megismert figurák fonalát holott ez – micsoda meglepetés! – csak mézesmadzag a „vérfrissítéshez” és az új arcok promózásához. Az eltelt idő alatt lezajlott ez-az, már nem üt akkorát sem ez sem a Queer As Folk, viszont vicces látni hogy ezt is elérte a diversity casting meg a direkt politizálás (Trump / ciszheteró fehér férfiak hibáztatása mindenért, stb.). Kérdés hogy reagál minderre (na meg az explicit sekszre) a(z időközben felnőtt) fan base, ugyanabban az időben a velünk élő legendák XXI. századában a Hungaroring történetét elevenítik fel a retekklubbon.

Hétfő? #LESZAROM.
The Best of 2019 Palvin Enikő / Mihalik Barbara Edition:
Elképesztően hasonlít Palvin Barbarára az új legjobb barátnője: „A magyar modell egyik kedvenc szórakozása, hogy az ikertornyával fotózkodik.” – Maradok az én kedvenc hétfői szórakozásomnál:
Kitárták testük és lelkük – Dekoltázshíradó: a főszerepben Demi Rose, Palvin Barbara és Beyoncé – …na meg a LESZAROM.
Hírösszefoglaló – Mihalik Enikő már vágyik egy babáraLESZAROM, sajnos nem tudok segíteni innen a távolból...
Palvin Barbara csizmában terpesz-tett a Supernation magyarországi fotózásán: „A magazin fotója kevésbé visszafogott öltözékkel roppant provokatívan hatna, de Palvin feltűnt David Koma divattervező New York-i eseményén is.” – Én továbbra sem komálom, annál inkább LESZAROM.
ez is jól áll neki – Íme Palvin Barbara szájpecekkelHESSTEG MÍTÚÚÚ akarom mondani TERRY RICHARDSON LIKES THIS na majd most: LESZAROM.
áttekintés – Palvin Barbara retrospektív: agyalkodástól a banánlevél kalapos meztelenkedésig – …nulla helyesírással, ahogy azt megszokhattuk.
Családi portré – Mihalik Enikő szerelme után édesanyját is megmutatta – Na jó, egye fene, ezt nem szarom le.
nesze!szer – EGY SZÁL BIKINI – Hidegben nézzük Palvin Barbit fürdőruhában: „Melegen ajánljuk ezt a fürdőruhás anyagot!” – Heteró vagyok, LESZAROM.
Helló 2020! – Mihalik Enikő meztelenül intett búcsút az óévnek – Hát akkor ennyit a female dignity-ről, meg annyit hogy LESZAROM.
blogozine 18+ híres – Palvin Barbi egy szál törölközőben: „A magyar modell Mario Testino kamerája előtt dobta le a textilt és mutatta meg, hogy néz ki zuhanyzás után.”LESZARO Pár év és ebből is lehet jópofa mémeket gyártani mint a másik Világhírű Fotóssal készült törülközős-fürdőköpenyes szelfiből:
0

KEDD, JANUÁR 14.:
ALL THE YOUNG DUDES POPES
0
Ha a Fekete Hattyú énekelni tudna...

Talán érdemes:
Az L Word után a Young Pope folytatását sem ússzuk meg de Az új pápával biztosra ment az HBO, kezdve a fősávos (este nyolcas) leadással, folytatva a cameókkal (Marilyn Manson) meg usual suspectekkel (John Malkovich, Jude Law). XIII. Pius itt már fél lábbal odaát van, ki is nevezték az utódját aki egyszerre próbálja betölteni a rámaradt tisztséget és kitalálni, miért nem hagyja nyugton kómába esett elődje. Ugyanabban az időben (és Law-val maradva) megint zene de már a Cinemaxon és jóval komolyabban mint tegnap Kattel és barátaival. A Vox Lux-ban Natalie Portman húz le még egy bőrt a Black Swan-ről, nem csak külsőségekben: balett helyett popkarrier, a trauma itt iskolai mészárlás, ez (és a róla írt dal) adja a kezdőlökést Celeste-nek aki ugyan híres lesz de felnőve elidegenedik családtagjaitól (így lányától is), mintha osztálytársai élete árán váltotta volna meg a belépőt a befutáshoz. A mai music business sokszor tényleg erről szól, amint azt a Vigilant Citizenen Ariana Grande és mások példáján át kifejtették, ráadásul jobban mint Brady Corbet aki mintha két forgatókönyvet akart volna erőszakkal összepárosítani, az egyedüli titok az, hogy tudott ehhez megnyerni A-listás sztárokat – ha a Netflix ilyenekkel tör Halivúd babérjaira akkor az álomgyár még nyugodtan agonizálhat egy ideig. Csak Portman, Law (és Scott Walker) rajongóinak ajánlható, egy órával később (kilenckor) 2017-es szuperistenesdi Oroszországból a Mozi+ műsorán, amerikai társaira hajazó elnevezéssel-dizájnnal, az itteni Védelmezőket még a fagyos ötvenes években hozták létre a nagy SZU érdekében de annak végével ők is coming outolhatnak (bár jogdíjat fizetni még a pisztolyos medve után sem fognak). Nem Bollywood-szintű kopírozás (a grafika profi és nem énekelnek benne) de a forgatókönyvbe sokkal több energiát kellett volna fektetni, és akkor jöjjön is a

Szuperistenek és Istenutánzatok rovat:
The Best of 2019:
Nagyon úgy néz ki, hogy nem csinál több Pókember-filmet a Marvel …AND NOTHING OF VALUE WAS LOST THAT DAY Vagy mégis csinálnak, mert:
Még öt titkos Marvel-filmet jelentettek be: „2022-ben és 2023-ban évi négy Marvel-filmet kapnak az emberek.” – …de csak ha A SARIATANÁCS Kína engedélyezi nekik meg a DC-nek is:
Batman meghunyászkodott, a DC Comics írtja a Twitterről a képet, ami nem tetszik Kína urainak: „Ezzel persze egyből magukra haragították a szólásszabadság és a demokrácia híveit.” – …akiken a cikkíró is gúnyolódik, ahelyett hogy egyetértene velük.
kritika – A Watchmen a feje tetejére állítja a múltat és jelent: „Az HBO új sorozata az elmúlt évek legbátrabb húzása. Faji és társadalmi ellentétek a szuperhősök árnyékában.”Wait, a challenger appears:
előzetes – A szakállas Amerika Kapitány menekülteket csempész át a határon: „Chris Evans a főszereplője a Netflix filmjének, amelyben egy megtörtént etióp-szudáni mentőakciót dolgoznak fel.” – Hát igen, így teszi jóvá a sötét múltját:
könyves blog – Amerika Kapitány nem náci többé: „Amerika Kapitány (...) egyenesen Hitlernek kevert le egy jobbhorgot – írtuk három éve, és akkor még nem sejtettük, hogy (...) átáll a sötét oldalra. (...) A Nick Spencer által jegyzett sorozat (...) hatalmas ellenszenvvel találta szemben magát a rajongói oldalról (...). Alex Alonso végig kiállt Spencer mellett, és azt nyilatkozta, (...) ők a Marvelnél azt is tudják, hogy ér majd véget a történet (...). Bárminemű hasonlóság a jelenlegi amerikai politikai helyzettel kizárólag a véletlen műve (...).”SEEMS TOTALLY LEGIT!!4!4! négy, főleg az alábbi hír tükrében:
A női Hulk, a muszlim tinilány szuperhős és a Marvel Batmanje is saját sorozatot kap – ...vagy nem, mert:
tele – Lehúzza a rolót a Marvel tévés részlege...and nothing of value was lost that day.
Ennyi szuperhőst már tényleg nem bír el a tévés piac: „Brandon Fraser egy beszélő robotot játszik a Doom Patrolban.” – Lásd fentebb.
Mozi trailer – Korán jött a Jézuska – Itt a Wonder Woman 1984 előzetese!: „Itt a Csodanő új kalandjait beharangozó első, látványos előzetes, amiből a történetet nem ismerjük meg, de megbarátkozhatunk néhány új arccal, és láthatjuk, miként boldogul Diana Prince a 80-as években és a szintipop világában.” – Igen, tudjuk, Év filmje.
kult – Végre megcsodálhatjuk Wonder Woman új jelmezét: „Patty Jenkins rendező tette közzé a Wonder Woman 1984 első plakátját. Premier jövő nyáron.” – Lásd fentebb...
szmk – A harcos amazon visszatér: „A Wonder Woman 1984 első előzetese egyértelművé teszi, hogy 2020 a nők éve lesz a szuperhős filmeknél.”Mi az hogy, nagyonis:
Megtalálták a Macskanőt Robert Pattinson mellé: „Zoë Kravitz játssza azt a szerepet, amit előtte Michelle Pfeiffer és Anne Hathaway.” – Na és Halle Berry-t meg sem említik? Ő már szart ér?!
előzetes – A ruhája olyan, mint Amerika kapitányé, viszont ő lány: „Újabb szuperhősnőről készít sorozatot a DC, itt a Stargirl első előzetese.” – De hát Amerika Kapitány is lány volt legutóbb! Vagy az a Marvel volt?...
 

SZERDA, JANUÁR 15.:
SZENTIVÁNÉJI SEKSZ-TRAGÉDIA
0
The weakest Colin and the Cha(sta)in.

Nem érdemes:
Mintegy a fenti híreket folytatva nyolckor tökfelesleges szuperistenesdi az HBO-n melyben elsütik azt amit Amerika Kapitánnyal a képregényben, vagyis külső hatás miatt az addig jótét Jean Grey-ből (Sophie Turner) kijön a Zállat akit valaki más irányít, a cél természetesen az X-Men-csapat szétverése. A Sötét Főnix mégsem a Dr. Jekyll/Mr. Hyde-koppintás miatt megbocsáthatatlan hanem azért mert 1.: profi színészek kényszerülnek másodhegedülni Turner mögött akinek szemlátomást magas a léc amit meg kéne ugrania, és 2.: a célközönséget is hülyére veszik SPOILER mikor lenullázzák az addigi mitológiát és az egészet a jó öreg párhuzamos idősíkokkal magyarázzák, így pont a rajongók fogják a legjobban utálni SPOILER VÉGE. Kapcsolódó hír:

Mozi – Újra kellett forgatni az X-Men: Sötét Főnix végét egy vicces baki miattHA NEM MONDOD FEL SE TŰNT VOLNA HA HA VERY FUNNY!

Talán érdemes:
22:30-kor többszörösen sznobriadó-pozitív alkotás a Dunán melyben Bergman múzsája ült újra mestere székébe (és a kamera mögé) hogy (többek közt Alf Sjöberg, Mike Figgis és John Glenister után) ő is leforgassa saját verzióját a Strindberg-féle Julie kisasszonyból (Jessica Chastain). A lelkileg labilis, egyedül maradt nemeslány (kinek anyja meghalt, apja pedig máshol van) azzal dobja fel szentivánéji magányát hogy elcsábítja a komornyikot (Colin Farrell) az ugyancsak a kastély alkalmazásában álló szakácsnőtől (Samantha Morton). A felállás csak elsőre ilyen egyszerű merthogy az inas hamar megtalálja a számítását és lépéselőnybe is kerül… Nosztalgiamentes visszatekintés az (itt már kihalás szélén álló) úr-szolga viszonyokra, egy letűnt kor megidézése letűnt eszközökkel meg sok klasszikus muzsikával, türelmetlenek és mai filmekhez szokottak bele se kezdjenek. Nem épp könnyű zenéknél maradva a MüpArt Classic koncertek között most Liszt és Szkrjabin lesz soron tíz előtt tíz perccel az M5-ön, nem véletlenül közös előadással, utóbbi szerző ugyanis a nagy magyar komponistától tanulta meg a szimfonikus költemény műfaját, ebből kapunk egyet-egyet mindkettejüktől, nagyon más témában: Liszttől a Haláltáncot, Szkrjabintól pedig a Prométheusz legendáját adaptáló A tűz költeményét.

Sportrovat:
The Best of 2019:
A futball-vb főpróbája egyszerre kínos és reményteli: „Katar megmutatta, hogy lehet lehűteni 35-40 fokban egy stadiont, de egy gigaeseményhez ennél több kell. A metró inkább turistalátványosság, mint közlekedési eszköz.” – Nem is tudom miért jut erről eszembe a Dél-afrikai VB. Eh, legalább pia lesz bőven…oh wait.
GAZDAG – Berágott a Ferrari a bikinis lányok miatt: „Fotózhatja-e az ember a saját autóját bikinis csajokkal, ha sokan követik az Instagramon?”Keep calm, majd a sariatanács eldönti és ha már Ferrari:
Hamilton: A Ferrarik ellen nincs esélyünk Mexikóban: „A Mercedes-pilóta szerint az egyenesekben nagyon gyors az ellenfél.”ÉDES FASZOM, Mexikóban nem a Ferraritól hanem a kartellektől kellene félnetek...
Hóembernek öltözve, Lamborghinijével csapódott egy dél-londoni házba a West Ham csatárja: „Michael Antonio jelmezben szállt ki a majd' 50 milliós autóból.” – Lehet hogy már a Forma 1-re edz, amúgy ha gázolt volna azt is megúszná:
Börtönből a Bajnokok Ligája góllövői közé: „A futballista Ruben Semedo tavaly tavasszal 141 napot volt előzetesben gyilkossági kísérlet és emberrablás miatt. Idén a Bajnokok Ligájába vezette az Olimpiakoszt, és behívták a portugál válogatottba. Mégsem dőlhet hátra.”BRÜHÜHÜÜÜÜ, remélem róla is lesznek sajnáltató doksik mint Cyntoia Brown-ról meg Michelle Carterről, ha meg újra böribe kerül és Kim Kardashian se tudja kihozni, lehet belőle is szupermodell.
120yard – 100 millió dollárt keresett, de nyakig ül az adósságokban az NFL-sztár – Lásd fentebb…
Dzsudzsák: Mindenkinek olyan ajánlatot kívánok, mint én kaptamVedd le a mezt! VEDD LE A MEZT!
Az Aranylabda-gála abszurd fotója és a női díj furcsaságai: „Ha a férfi nyertes így venné át a trófeát, sokan felhúznák a szemöldöküket.” – Mi van, most akkor van egyenlőség vagy nincs? Apropó díjátadás:
A dobogón ordibált a doppingolással gyanúsított kínai úszó a brit vetélytársával, mert az nem fogott vele kezet: „Második aranyérmét nyerte a világbajnokságon Szun Jang, de az éremátadáson megint botrány volt. A kínai nem viseli jól a helyzetet.” – Küldjék munkatáborba a riválisait és akkor a dobogó összes helye az övé lehet :DDD


CSÜTÖRTÖK, JANUÁR 16.:
A HOLNAP BOHÓCA
0
Kéményen dolgozó partizánok.

Talán érdemes:
Kilenckor nem szokványos II. VH-dráma a Filmbox Family-n ami a hatvanas években kezd: egy kissrácot őrületbe kerget apja (Jacques Villeret) azzal hogy rendszeresen clown-nak öltözik és úgy is viselkedik. Ezt csak addig nem érti míg annak idős barátja meg nem magyarázza a fura szokás eredetét ami a német megszállás idejére nyúlik vissza mikor együtt partizánkodtak. A fritzek aztán elfogták és egy jókora gödörben tartották fogva őket pár másik honfitársukkal egyetemben, azzal a fenyegetéssel hogy minden nap megölnek közülük egyet míg valaki be nem vallja (vagy magára nem vállalja) a szabotázst, a civilben valószínűleg artista őr azonban megtagadja a kivégzési parancsot, lelövése után piros játékorra a srác apjához kerül aki azzal viszi tovább emlékét. A Bohóctörténet nem leplezetten Az élet szép francia kiadása (bár posztere a Full Metal Jacketet idézi), meg is lepett hogy eddig nem adták le. Ugyanabban az időben gyenge Office Space-utánérzés a Film Mánián: az Akire büszkék vagyunk! banki ügyintézője (Matt Dillon) jó úton van afelé hogy ő legyen A hónap dolgozója ám mikor egyik ügyfele a hivatalos engedélyezés előtt kap kölcsönt, kirúgják, ahogy a csaja is hűtlenkedése miatt. Emberünknek innentől nincs mit vesztenie, ki is néz egy Michael Douglas-es Összeomlás de végül a társadalomkritikát felváltja gájricsi és tarantinó SPOILER a befejezésnél meg a Vad vágyak és a Fülledtség is befigyel, de aztán megint csavarnak egyet a sztorin, és újra megintSPOILER VÉGE. 21:25-kor J.K. Rowling rajongói örülhetnek mert az HBO leadja a kedvenc írójuk IRL világjobbításával foglalkozó doksit. A LUMOS alapítvány számtalan árva gyereknek segít a Hazatalálásban valódi-, vagy nevelőszülőkhöz és bármilyen irritálóak Rowling újabb megnyilvánulásai (politika, a Potter-univerzum utólagos átírása) ez egy pozitív kezdeményezés és drukkolok bár 2019-ben neki is befutott a kihívója:

Greta Thunberg rovat:
The Best of 2019 vol. 1.:
Könyves – Tíz tény Greta Thunbergről, aki miatt figyelünk a klímakatasztrófára: „Aktivizmusáról és a klímaválságról ősszel három könyv is megjelent magyarul.” – ...ezzel jelentősen csökkentve az olvasók és Greta ökológiai lábnyomát. Ja nem.
Vélemény – Klímaváltozás: elindult egy megállíthatatlan mozgalom: „Az ENSZ főtitkárának írása az Indexen: A tüntető fiataloknak igazuk van, a klímaváltozás cáfolhatatlan, a nagy szennyezők már nem tudnak elrejtőzni.”MUHAHA, hát persze, a fiatalok majd levadásszák a multik vezetőit meg a politikusokat a vadiúj csoda-ájfónjaikkal...ja nem:
Greta Thunberg: Semmit sem ért el a globális klímasztrájk-mozgalom: „Szerinte az elmúlt egy évben a "lelkesedésen túl nem történt semmi a felmelegedés megfékezésére"” – Dehogynem: apu-anyu meggazdagodott a Grétáról írt könyvből meg az őt ábrázoló pólókból.
Greta Thunberget választotta az év emberének a Time magazin: „Az aktivista nemrég éppen arról beszélt egy interjújában, hogy mozgalma lényegében semmit nem ért el.” – Épp ezért választották őt:
Greta Thunberg mégsem állítja a falhoz a világ vezetőit, pedig döcögős a madridi klímacsúcs: „A legnagyobb szennyezők vonakodnak a további kötelezettségektől, a szegény országok és az EU viszont komolyabb változást akar.” – Ezzel elkéstek, nemkicsit, nagyon:
Lényegeben eredménytelenül zárult az ENSZ klímacsúcsa Madridban: „Nem sikerült megállapodásra jutni az új szén-dioxid kibocsátás-kereskedelmi rendszer létrehozásáról. Majd talán legközelebb.” – Ki mondta hogy lesz „legközelebb”?
Bogarat neveztek el Greta Thunbergről – ...amit hamarosan kénytelenek lesznek átnevezni, mert:
Greta Thunberg megváltoztatta a nevét: „Sharonra.” – Vissza, vissza!! Make Thunberg Greta Again!4!
Tudtad, mi Greta Thunberg második keresztneve?: „A világ leghíresebb tényfeltáró újságírójáról nevezték el a szülei.” – Ez a cikk sem aktuális már, lásd fentebb...
Ha betartjuk a játékszabályokat, nem tudjuk megmenteni a bolygót: „Jane Fonda újra akcióban: a 81 éves színésznő és társai - Greta Thunberg mozgalmán felbuzdulva - minden pénteken a Capitolium előtt tüntetnek. Fonda szerint ha nem teszünk azonnal valamit, elkerülhetetlen a világkatasztrófa.” – Ki kell nyírni az okébúmereket, kivéve a mi oldalunkon álló milliárdos celebeket. Vagy nem, mert:
kb – A klímavédelem nem generációs ügy!: „És ne is tegyük azzá, bármit is csinál a Time magazin vagy más figyelmetlen emberek.” – Például te, amikor pár poszttal korábban tele szájjal okébúmereztél. Nap kommentje:

Pipas 2019.12.14. 09:07:01
"Greta ugyanis nem a fiatalság erejét mutatta meg, hanem a társadalmunk, a civilek erejét"
Greta bemutatta, hogy a gyerekek, laikusok, tanulatlanok is belebeszélhetnek mindenbe, sőt, nagyobb hangon tudnak óbégatni, mint akárki más. Greta demonstrálta a Dunning–Kruger hatást annak minden következményével.

VISZLÁT SZOMBATON!

Kulcsszavak: LESZAROM, rest of, 2019

bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés