2020. 01. 18.
What does Demona do? (jan. 18-19.) + The Rest of 2019 vol. 2.
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
What does Demona do? (jan. 18-19.) + The Rest of 2019 vol. 2.

 

 

 

 

 

 

SZOMBAT, JANUÁR 18.:
NOT BY A LONG SH*T
0
The KING Prince and I.

Talán érdemes:
Nyolc előtt öt perccel 2004-es rom. kom. a TV2-őn a jó öreg Sztárom a párom-sablonra építve, nemcserével merthogy ebben hétköznapi csaj (Julia Stiles) habarodik bele álruhás nemesifjúba (Luke Mably) első (rossz) benyomásai dacára. Ami végül összehozza őket az a tanulás: a reál érdeklődésű lány kémiából korrepetálja a srácot, ő cserébe a dán királyfiról szóló dráma elemzésében segít (ha már oda született, ahova). Az Én és a hercegem koprodukciós mivoltával együtt is inkább cseh mint amcsi (plusz Miranda Richardson játssza benne a dán királynőt), bár sokan fikázták még így is jobb mint 21:40-kor adott, hasonló témájú társa a Film Now-n. Ebben külügyminiszterként dolgozó Erős Nő (Charlize Theron) fut össze a(z időközben felnőtt) kölyökkel (Seth Rogen) akire anno vigyázott, az álmodozó kamaszból akkora dumás lett hogy beszédíróként-tanácsadóként fel is veszi egykori bébisintére, innen már csak egy lépés házinyúlra való lövés. A Long Shot-ról avagy Flarskyról sokat elmond hogy külföldön is két néven igyekeztek eladni: a The Prince and Me-vel szemben olyan “mai” és amerikai hogy le se tagadhatná, Rogen jelenlététől a trágárságokon át a kötelező drogpropagandáig. Ez már tényleg a Notting Hill és a There's Something About Mary közös gyermeke amire egy utóbbira utaló “““poén””” is ráerősít, arra meg tényleg Csekély esély van hogy IRL is megvalósuljon az itteni felállás (vonzó, sikeres, gazdag és intelligens nő összejön a bunkó, dagi pasival). Mindeközben a retekklubb 2009-es westernnel támad 21:10-kor amiben Terence Hill Doc West-je hozza a zsugabubus formát aki pár pókerparti után lépne is tovább de orvosként szükségük van rá a lakóknak (meg a Paul Sorvino alakította seriffnek is). Lövöldözést várók csalódni fognak (a BSTH-univerzum rajongói meg örülni), elvileg ez az első része (mondjuk az ajánlóból ez nem derül ki).

Nem érdemes:
Az Időbevándorlókat aki akarta korábban is elcsíphette így sok újat nem fogok tudni mondani róla: klasszikus érzékenyítő tréning ami azzal igyekszik bűntudatot ébreszteni a nézőben hogy ősapái ugyanolyan idegenek lennének neki mint a nófingerprintező mai menekültek. Persze aztán később itt is kialakul némi integrálódás a közös célok érdekében ami most egy gyilkosságsorozat megoldása, ezt kutatja a beilleszkedett viking rendőrnő “mai” norvég kollégájával együtt. Ugyanezt (régi korok gyermekei a jövőben-jelenben) sokkal jobban megoldotta az Új Zrínyiász, sőt még a Jöttünk, láttunk, visszamennénk-sorozat is, igaz azokat nem megrendelésre-agendanyomatásra készítették. Aki mégis büntetné magát vele az HBO-n megteheti mert nyolctól éjfélig leadják az első hat részt, és ha már Norvégia:

MűvéSEKSZ rovat:
The Best of 2019:
Egy norvég művész megette a saját csípőjét: “Olyan az íze, mint a vadjuhnak.”INKÁBB A CIPŐJÉT ETTE VOLNA MEG, LOL Wait, a challenger appears:
A norvég adófizetők pénzéből alkot a seggel festő ember: “Kiakadtak a helyiek, hogy Vegard Vinge meglehetősen megosztó munkásságát milliókkal támogatja az állam.” – Tény hogy a banán az olcsóbb és fogyaszthatóbb:
Fogta magát, és a galéria kellős közepén befalta a 120 ezer dolláros banánt: “Egy olasz művész kiállított egy banánt, mire egy amerikai megette. Azt mondta, éhes volt.” – Még jó hogy csak megette, mások kreatívabbak és nem csak az étellel:
Óvszerekből rakta ki a pápa portréját: “17 ezer színes gumit használt fel a műhöz, az érsek kiakadt.”MAGYARUL: csak a kereszténységet lehet büntetlenül gyalázni, és tényleg:
Hősként ábrázolják a terrorista merénylőket: “Terrorizmus pártolása miatt betilthatnak egy kiállítást Dániában, mert a művészek mártírként akarják ábrázolni a brüsszeli és párizsi merénylőket. Az egyik kiállító szerint szó sincs a terror felkarolásáról, ők csupán újraértelmezik az önfeláldozás koncepcióját.”TÖK HIHETŐ, gondolom Myra Hindley-nek is ezzel az érveléssel emelnek majd szobrot ezek a Nagy Művészek.
meztelen vándor – Aki egy szál semmiben járta az országot: “2003-ban (…) Stephen Gough az erdőben sétált, és (…) megvilágosodott: ha a fák nem viselnek ruhát, akkor nekünk sem kellene! Így attól a pillanattól kezdve nudista lett, és bejárta a Brit-szigetek zegét-zugát, egy szál falloszban. Ő lett a Meztelen Vándor.” – …inkább fa..fej: “habár Gough nem tett az égvilágon semmit (…), mégis több időt töltött börtönben tíz év alatt, mint némely valódi bűnöző, kihagyva ezzel a lehetőséget, hogy lássa felnőni a gyerekeit, csakis azért, mert a társadalom túlságosan prűd ahhoz, hogy a férfi meztelen intim részeit lássa.”ÍGY IGAZ, ilyen egy Jó Apa!!!! Ne csak a saját gyerekei láthassák teljes férfiúi díszben hanem másokéi is!!! BRÜHÜHÜÜ, szabadlábra a szatírokat is a Zegggyenlőség meg a Zemberi Jogok nevében, vesszen a prűd társadalom: “(…) tíz év alatt összesen egymillió fontnyi összeg ment el Stephen Gough megbocsáthatatlan bűneire a brit adófizetők pénzéből – azokéból, akik csukott szemmel, szemérmeskedő jajkiáltással hívták rá a rendőrséget. Ironikus.” – Nem, az az “ironikus” hogy máskor feleennyiért ezerrel hesstegmítúztok és toxic masculinity-ztek nade keep calm, mert: “Végül 2016-ban a férfi felhagyott meztelen hadjáratával, ugyanis haldokló anyját kellett ápolnia, és nem engedhette meg, hogy minden egyes gyógyszertárba tartó útja egy rendőrautóban végződjön.” – Pedig mekkora performansz lett volna egy szál f***ban végső tiszteletet tenni a temetőben, de az Elmaradott Britek tuti ezt sem értékelték volna. EJRÓPA SEGÍÍÍÍÍÍÍÍCCSS!4!4!! négy
filmbook 18+ Művészet vagy luxuspornó?: “Walerian Borowczyk pornográfiába hajló erotikus drámái a hetvenes-nyolcvanas években a szabadelvű Nyugaton is kiverték a biztosítékot.” – Sebaj, azóta még kijjebb került a tűréshatár:
Az ondó és a szar még a művészfilmrajongóknak is sok volt: “Sokan nem bírták végignézni Flying Lotus botrányosan ocsmány moziját.” – Gaspar Noé likes this.
Vad buli: anyatejét kezdte el spriccelni a melléből egy nő egy kaliforniai fesztiválon – Az anyatej már so last year:
18+ Spriccelős leszbikus film a láthatáron! Wait, a challenger appears:
Az év legjobb szadomazo szerelmesfilmje még csak most jön: “A szájba pisilés is lehet romantikus.” – Annyira hogy kétszer is promózni kell:
Szélsőségesen bizarr szerelmi történet, mégis mindannyiunkról szól – Ja, mindannyian a másik szájába végezzük kis-, és nagydolgainkat :SSS
magasművészet – gumicukor – Az X-Faktorban lógatta ki seggét a Szegedi Picsaember – Ha hétfő lenne leszarnám.
Petyhüdtek, ráncosak és pucérak - Wurm aktok Bécsben: “Az osztrák művész a test hanyatlását mutatja be saját és kollégái testén a bécsi Albertinában.” – ….amikor meg véletlenül valami tényleg szépet csinálnak azt lefestetnék, aztán meglepődnek ha a népnek nem tetszik:
urbanista – Győzött a népakarat: marad a tűzfalra festett kócsag: “Így viszont az egyetemisták idei győztes terve soha nem valósulhat meg. " – ...and nothing of value was lost that day. Nap kommentje:

jotekony koc 2019.04.25 13:43:01
Hát, legalább a leendő művészek találkoztak a közönségükkel, mert gyengének találtattak.
Képzőművészeket ritkán fütyülnek ki, úgyhogy erre szükség volt.
Túl rondák a mai képzőművészeti alkotások és túl sok milliárdba kerül a sok ocsmány szobor és kiállítás. Már az is jobb lenne, ha nem csinálnának semmit. Kapják meg a közpénzt puszira, és hagyják békén a közönséget.

 

VASÁRNAP, JANUÁR 19.:
ÉRZELEM? FÉLRE.
0
Jay and the silent HILL bride.

Talán érdemes:
A Cinemaxon Michael Winterbottom 2018-as dobása este nyolckor és a direktor úr ezúttal elég ingoványos talajra merészkedett Az esküvői vendéggel melynek “hőse”, Jay (Dev Patel) gazdag kliense megbízásából utazik Pakisztánba házasságot meghiúsítani. Ahogy sejthető, a tervbe több hiba is csúszik: nem elég hogy a menyasszonyrablás sem úgy végződik ahogy gondolta de fogoly és fogvatartó között felszikrázik a levegő. Winterbottom nem tud vagy nem akar konvencionálisan forgatni és ez se kivétel: bár minden adott úgy a thrillerhez mint a valláskritikához (Jay és megbízója is muszlim) de egyik vonalat se viszi teljesen végig. A testvércsatorna (Cinemax 2) közben címe ellenére sem Stephen King-adaptációt ad fél kilenckor hanem török road movie-t melyben két nő tart úticélja felé, ami közös bennük az az éjszakai vonat amin együtt utaznak és hogy igyekeznek Valami hasznossal, például beszélgetéssel elütni az időt. Így tudjuk meg hogy egyikük osztálytalálkozóra igyekszik bár ezer éve nem volt ilyeneken, a másik valódi elhivatottsága a színészet de most kórházi-nővéri minőségében van rá szükség egy barátja eutanáziájához. Az Ise yarar bir sey nem éri el Özpetek (vagy Almodóvar) szintjét de jó látni hogy az erdogani politizáláson túl is van élet arrafelé.

Nem érdemes:
Nyolckor az utolsókat rúgó álomgyár tavalyi gigafail-je az HBO-n attól a Guy Ritchie-től akiből Madonna szívta ki a maradék tehetséget. Az Aladdin élőszereplős kiadására annyi szükség sem volt mint az Arthur-mondakör blackwashing-jára de Ritchie újabban jó érzékkel választja ki-valósítja meg a legnagyobb bukásokat, ebben sincs semmi abból amiért a rajzfilmet szerettük. A zene és a karakterek is túl vannak tolva (ráadásul több közük van Indiához mint az Ezeregyéjszaka világához, lásd a Bollywood-os musicalbetéteket), az arcok zöme ismeretlen de a híresekben sincs köszönet (Will Smith garantálja a rémálmokat kékszínű dzsinnként), de legalább lesz ürügy válogatni a műfaj tavalyi terméséből:

Remake rovat:
The Best of 2019 vol. 1.:
előzetes – Már magyar nyelvű előzetest is kapott az új Top Gun: “Egy évet még várni kell a filmre, de legalább most már sejtjük, mire számíthatunk.” – Semmi jóra ahogy a többi újrahasznosításnál sem:
előzetes – A sötétség úrnője széttárja szárnyait: “A Csipkerózsika gonosza berág és felrepül a sajátjai közé. Itt a hosszú előzetes a Demóna folytatásához.”Év filmje, kihagyom.
előzetes – Nők és férfiak feketében nemzetközileg: “A Men in Black 4-ben Tessa Thompson és Chris Hemsworth menti meg a világot nyálkás alienektől.” – Lásd fentebb…
Az Odaát sztárjával indítják újra a Walker, a texasi kopót: “Jared Padalecki veszi át Chuck Norris helyét az igazságosztó szerepében.” – Biztos azért mert akkora legenda mint Norris. Ja nem.
tévé – Ridley Scott sci-fi sorozatot forgat, de nem lesz benne Alien – Tök hihető...ja nem az.
William Shatner örömmel szerepelne Tarantino Star Trekjében: “Már ha igényt tart a rendező az eredeti Kirk kapitányra.” – Nem tudom ki mondta neki hogy idős, fehér férfiak fogják vezetni az Enterprise-t vagy a Nostromót:
tévé – Megtalálták a tökéletes Ripley-t A tehetséges Mr. Ripley új verziójába – Nyugtassatok meg hogy egy nyolcadikutas játssza majd!4! Diversity 4 teh win!4!! négy
Új Flintstone-rajzfilmsorozat készül felnőtteknek – Remélem ezt is Tarantino rendezi és korhatáros lesz:
Filmek a polcról – Hollywood rombolja a gyerekkorunkat?: “Lassan nem marad olyan film, melynek újrahasznosításából ne akarnának hasznot húzni.” – ...de így is a közönség a hibás ha nem kíváncsi rájuk:
szmk – Mozgókép – Köszi, de borzasztóan utáljuk: “A Sonic rajongók fellázadtak az előzetes láttán, és győztek.” – Azt hinnéd hogy tanultak a Szellemirtókból, de nem:
Szétszedik az új Az oroszlánkirály előzetest is: “Hatalmas az érdeklődés a Disney legújabb élő szereplős meséje iránt, a legújabb trailert eddig hárommillióan nézték meg.” – Most akkor szétszedik vagy érdeklődnek iránta? Mert nem ugyanaz…

VISZLÁT HÉTFŐN!

Kulcsszavak: rest of, 2019

bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés