2020. 01. 25.
Aqua Vadis, Kid-Man? (jan. 25-26.) + The Rest of 2019 vol. 4.
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Aqua Vadis, Kid-Man? (jan. 25-26.)  + The Rest of 2019 vol. 4.

 

 

 

 

 

 

SZOMBAT, JANUÁR 25.:
TÚLKAPÁS VAN!
0
Lényeg a szőnyeg.

Nem biztos hogy érdemes:
Nyolckor nyeretlen kétéves (= 2018-as) krimi az HBO-n amiben nem Takeshi hanem Mel Gibson és Vince Vaughn lesznek a túlkapás miatt felfüggesztett ERŐSZAKOS Kegyetlen zsaruk akik bár nem épp fiatalok de attól még kell nekik a pénz, így (tőlük addig sem távol álló) tisztességtelen eszközökhöz (bankrablás) nyúlnak. Ha azt hinnéd innentől felpörögnek az események, nagyobbat nem is tévedhetnél: a Dragged Across Concrete túl hosszú (160 perc!), viszont tényleg olyan mintha betonon vonszolnák a nézőt (a nyitó seksz-jelenet dacára is). Túlkapásoknál maradva tizenegykor a demokráciaexport egyik sötét foltja a Film Mánián, szégyenletesen gyengén és elfogultan feldolgozva. Luke Moran írta, rendezte és a főszerepet is játssza a Boys Of Abu Ghraib-ban, eme debütáló (!) túlvállalásával máris Asylum-gyanúba keverve magát (és akkor a nehéz témáról nem is szóltunk). Moran az idealista katona aki összehaverkodik egy ártatlanul (?) bebörtönzött fogollyal ám tisztsége veszélybe kerül azzal hogy fel akarja lebbenteni a fátylat feljebbvalói machinációiról. Az egyetlen nyugodt szívvel ajánlható program időben félúton, kilenckor vár minket a Paramount Channelen aholis egy animáció keretein belül tudhatjuk meg milyen amikor Szörnyek az űrlények ellen küzdenek. Az itteni monsták szinte emberiek, oly’ régóta velünk élnek egy jól őrzött katonai bázison, ide kerül az esküvőjére készülő ifjú ara is miután némi földönkívüli anyag hatására King Kong méretűre nő. A Monsters vs. Aliens nem leplezetten a Szörny Rt. babérjaira tör de úgy hogy közben az idősebbekről sem feledkezik meg: a geek-ek örömmel számolgathatják a mozis utalásokat, a legnyilvánvalóbb a főhősnő (Attack of the 50 Foot Woman) és Dr. Csótány (The Fly). Ennyi jut mára, plusz kilenc után öt perccel folytatódik a retekklubbon a múlt heti Terence Hill-miniszéria (Doc West) is.

Teljes legalizáció rovat:
The Best of 2019 vol. 1.:
drogiporter – A világ olyan, amilyennek mi alkotjuk meg magunkban: “Elli története arról, hogyan segítettek neki a pszichedelikus élmények abban, hogy túllépjen a szorongásain.” – Bezzeg a Zalkohol az rossz:
Applikációval lehet csökkenteni az alkoholfogyasztást, önkéntesek jelentkezését várják hozzá: “Az alkalmazás azt is megmondja, hogy kell-e változtatni az alkoholfogyasztási szokásokon.” – Szinte el is hittem ezt a fene nagy aggódást az egészségünkért de csak míg ezt nem láttam mellette:
A varázsgomba lehet a megoldás a depresszió kezelésére – …és ez akkora felfedezés hogy kétszer is a buta olvasó agyába kell döngölni:
A varázsgomba hatóanyaga áttörést jelenthet a depresszió kezelésében – Biztos mindenkire ugyanúgy hat, mert minden gyógyszer ugyanúgy hat mindenkire…ja nem. Sebaj, azóta megtudtuk azt is hogy betépni “tudomány”:
drogiporter – Hogyan tanulja meg az ember a betépést?: “Egy kutató az 50-es évek jazzkocsmáiban térképezte fel a betépés tudományát.”Wait, a challenger appears:
drogiporter – Így trippelt egy magyar pszichiáter: “Az 50-es években a Lipótmezőn pszi­chedelikus drogkísérletek folytak.” – …amiket mielőbb ki kell terjeszteni a polgári lakosságra is, tudjuk-tudjuk.
ma is tanultam valamit – A brit katonák LSD-zve gyakorlatoztak a 60-es években – Sőt, már a régi GÖRÖGÖK vikingek is:
ma is tanultam valamit – Milyen drogtól váltak őrjöngő gyilkológéppé a viking berzerkerek?: “A legyőzhetetlen viking harcosokat számtalan sagában említik, a legendás sebezhetetlenségük és agresszivitásuk titkát máig nem ismerjük biztosan.” – A metál volt az!!! OLAF! BERZERKER!44!!!4 négy!!
Agyi implantátumok segíthetnek a drogokról való leszokásban: “Az Egyesült Államokban teljesen újszerű módszerrel előznék meg a visszaesést.” – …vagy nem, mert:
drogiporter – Semmit róluk nélkülük: “Az érintettek bevonása nélkül nem lehet értelmes vitát folytatni marginalizált társadalmi csoportokról.” – …akiknek a drogozás jelenti a boldogság kis köreit, tudjuk-tudjuk.


VASÁRNAP, JANUÁR 26.:
LET'S SEAL THE DEAL...
0
...amíg Willis a Lutzernásban Condorog.

Talán érdemes:
Nyolckor családkompatiblis DC-szuperistenesdi az HBO-n Jason Momoával mint Vízemberrel (Aquaman) aki – miután féltesója megelégeli a szárazföldiek pusztításait és hadat indít – egyszerre akar lent is, fent is uralkodni. Száznegyven perc CGI-túladagolás STÁRparádéval (Nicole Kidman, Amber Heard, Dolph Lundgren és Willem Dafoe), kiskamaszok imádni fogják, nem is nagyon lehet mibe belekötni max. a hosszába (meg abba hogy Momoát messiásként prezentálja a média miközben róla is keringenek nagyon kényelmetlen videók). 21:40-kor rögvalódi kép a Cinemaxon a sokszor idealizált bank-, és egyéb rablásokról: 1985 novemberében tragikusan végződött a Van de Steen család bevásárlása (sok más arrajáróéval együtt) mikor egy akkoriban aktív bűnözőcsoport egyetlen kisfiú kivételével mindannyiukat megölte. A Ne lőj! az utóhatásokkal foglalkozik: a túlélőre nagyszülei vigyáztak, ő aztán felnőve maga próbálta felderíteni a tettesek kilétét – és próbálja ma is merthogy a Brabant gyilkosokat (vagy másnéven nijveli bandát) sosem kapták el. Mivel módszereik nem hagyományos tolvajokra vallottak (kevés zsákmány, annál több szándékos ártatlan áldozat), elkerülhetetlen volt hogy konteók szülessenek az ügyről például az hogy a hatalom engedélyével működtek, okot adva a rendőrség-katonaság megerősítésére – talán nem meglepő hogy a Niet Schieten készítői is erre a verzióra szavaznak. Éjjel fél egy előtt tíz perccel gyenge 2015-ös csihipuhi a TV2-őn közhelyes címmel és sztorival: fiatal srác (Kellan Lutz) apja (Bruce Willis) nyomába lépne a CIA-nál de csak aktakukacságig viszi ám mikor amaz bajba kerül és egy fémfatált (Gina Carano) küldenek utána (meg a CONDOR nevű doomsday device után), ő is ki akarja venni részét a Mentőakcióból. Hiába a mindigjó Carano, az Extractionről sokat elmond hogy Dan Bilzerian is bevásárolta magát egy cameóra.

Zene” és “film” rovat:
The Best of 2019 vol. 1.:
Mozi – John Travolta kiszúrt egy hibát a Volt egyszer egy… HollywoodbanEGY hiba? De hát az egész úgy hibás ahogy van, és ha már Travolta:
John Travolta besült az MTV díjátadóján: “A zenecsatorna idén is díjazta a legjobb videóklipeket, és a fellépők között volt, aki egy hatalmas fenék alatt énekelt.” – …hűen reprezentálva az est színvonalát. Ha hétfő lenne, leszarnám.
kritika – A Kojot szelleme átköltözött Erdélybe: “A Valan egy skandináv sorozatgyilkosos thriller szeretne lenni Hargita megyében. Útifilmnek szép, kriminek közepes.” – …de legalább eredeti. Ja nem az, ilyesmire épült a Víkend is.
Sötét tündérmese a mexikói drogháborúról: “A Tigers Are Not Afraid gyönyörű és horrorisztikus mágikus realista gyöngyszem. A drogháború gyermeki szemszögből.” – …amitől a kartellek által megöltek is feltámadnak. Ja nem.
Interjú – Lógtunk egy kicsit, és valószínűleg látta, nem vagyok annyira szar arc: “Magyarországon járt Mark Ronson (…). Ronson karrierje azért különösen érdekes, mert nincs benne semmi tündérmeseszerű fordulat. Az egykoron Nagy-Britannia egyik leggazdagabb családjának számító Ronson-klán sarja, így drága magániskolában tanult Amerikában, már gyerekkorában John Lennon fiával lógott, és a '90-es években azzal vált ismertté (…) New Yorkban, hogy az emberek oda és vissza voltak a DJ-szettjeitől (…). Ronson amolyan kultikus figura lett az elit körökben, (…) és kapcsolatait kihasználva már a 2003-as debütáló albumán olyan arcok tűntek fel, mint Jack White, Sean Paul, Mos Def vagy Rivers Cuomo a Weezerből (…), ettől kezdve az egyik legfoglalkoztatottabb beugró közreműködővé vált mind a rapperek, mind a rockerek vagy a popénekesek körében, akik csak egy pici plusszal akarták még jobbá tenni a dalaikat.” – Ja, ebben aztán tényleg nincs semmi tündérmeseszerű, ezek a lehetőségek mindenki számára adottak :DDD
ZUBRECZKI JUDIT – Lola és a fiúk. A franciák megint jó filmeket kezdenek majd csinálni – …vagy nem, mert: “Ha egy picit jobban elrugaszkodnak a cuki közönségfilmtől, akár emlékezetes dráma is lehetett volna a Lola és a fiúk.”MAGYARUL: szar.
A sorozat miatt zaklatják és gyerekgyilkosnak tartják a Csernobilt túlélő tűzoltófeleséget: “Először szólalt meg Ljudmila Ignatyenko (…) akinek az élettörténete a Csernobil című sikersorozat egyik történetszálát ihlette. A BBC interjújában azt mondta, azóta többen zaklatják, újságírók próbálnak behatolni a házába. Azt állítja, az HBO nem kért engedélyt tőle, hogy felhasználja a történetét. Az HBO mindezt tagadja.”Business as usual ahogy azt Halivúdban szokás: az áldozatból bűnöst faragnak, a gyilkosokból meg jóarcokat, és ha már történelemhamisítás:
Mozi KRITIKA – Amundsen – Egy rohadék volt a nagy felfedező – …aki még ciszheteró is volt, az anyja meg egy malomtulajdonos kulák szeretője. Bevallotta!44!
A kolonizáció embertelen gépezetében: “Korszaktabló, birodalomkritika, nemi és faji ellentétek egy XIX. századi bosszúdrámában. The Nightingale.”Wait, a challenger appears:
lángoló gitárok 18+ zene – Meztelen bennszülötteket kolonizál a Rammstein: “A szokásos magas minőségű a banda új videója.” – ...a szokásos alacsony színvonalú Indexes helyesírással. Nap kommentje:

Eugene Horse 2019.05.29. 23:03:44
Hát, nagyon szuper a képi világ meg hűha, csöcs is van benne, de sajna a zene egy határ szar, a szöveg gagyi, a verzé meg mintha valami elbaszott Emil Rulez lenne németül. Nagyon rég elment már a Rammstein hajója...

VISZLÁT HÉTFŐN!

Kulcsszavak: rest of, 2019

bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés