2020. 01. 27.
From Gotti to Guerin (jan. 27-28-29-30.) + The Rest of 2019 vol. 5.
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
From Gotti to Guerin (jan. 27-28-29-30.) + The Rest of 2019 vol. 5.

 

 

 

 

 

 

HÉTFŐ, JANUÁR 27.:
RUST NEVER SLEEPS CREEKS
0
Frei Chelsea!

Talán érdemes:
Reneszánszukat élik a visszaemlékező bűnözőfeleségek-barátnők-rokonok, Virginia Vallejo után most egy amerikai Maffiafőnök lánya, Victoria Gotti története kerül sorra tíz előtt öt perccel. Aki arra tippel hogy a My Father's Daughter is a sajnáltatásra épít az jól sejti, kiderül hogy Victoria (Chelsea Frei) mindig előre köszönt, simogatta a kutyusokat és persze nem tudta apja és férje mivel foglalkoznak – tisztára mintha egy HBO-doksit látnánk pedig ezt a Lifetime forgatta (és a Film4 adja) le. Éjfél előtt öt perccel 2018-as variáns a Cinemaxon a Deliverance-re / Wrong Turn-re és társaira: munkainterjúra igyekvő fiatal lány (Hermione Corfield) eltéved az erdőben ahol hamar kipécézi magának három férfi akik közül kettő veszélyes igazán, a harmadik “csak” gyenge és befolyásolható. A Rust Creek (akárcsak hősnője) rossz időben és rossz helyen van: a férfiközönség túlérzékeny része elkönyvelte feminista propagandának, a valódi SJW-knek meg nem eléggé antimacsó (de legalább a nemi és egyéb erőszakot nem viszi túlzásba mint az I Spit On Your Grave). Közben kilenckor folytatódik az Avenue 5 is az HBO-n az űrszállodás gazdagokkal és ha gazdagok, akkor:

Hétfő? #LESZAROM.
The Best of Oligarcha Edition 2019:
GAZDAG – Így él egy kilencszeres Grammy-díjas szupersztár: “Norah Jones egészen pazar brooklyni házban lakik, éppen most készül eladni 8 millió dollárért. Érdemes benézni.” – Teleszarni még érdemesebb:
Oszlik a köd az évszázad aranyvécébűntényében – …mert tudják hogy LESZAROM:
A gazdagoknak még a szaruk is jobb – …és én még azt is LESZAROM!
GAZDAG – A világ legértéke­sebb whisky-gyűjteménye: “16,7 millió dollárnyi whisky össze­gyűjtéséhez, nagy elszánt­ság és rengeteg pénz kell. A re­korder személye megdöbbentő.” – Nem én gyűjtöttem össze, szóval LESZAROM.
kívül tágasabb – nahát! – Tíz meglepő dolog a világ leggazdagabb emberéről: “Nagyapjával felépített egy házat, fura elvek alapján randizott és elsőre hülye nevet adott ma világvezető oldalának.” – Tippelek: www.leszarom.com?…
luxuskörülmények között – Bódi Sylvi anyaszült meztelenül pózol Insta-képén – Én is úgy SZAROM LE (mínusz luxuskörülmények).
Ha van kb. 30 millió forintja, simán megnyerheti a halloween-bulit! – …ingyen meg még simábban SZARhatOM LE.
GAZDAG – luxus – George Lucas új, 28 millió dolláros háza: “A Star Wars atyja lazán kifizetett ennyit egy kaliforniai ingatlanért. Igaz, nagyon jó oka volt rá.” – Az, hogy MEG AKARTA NYERNI A HALLOWEEN-BULIT LESZAROM.
kívül tágasabb – A legmenőbb svájci magániskolák: “Évi 45 millió forintos tandíj, ami persze csak esély a bejutásra. Hova járnak a királyok és milliárdosok csemetéi?” – Tehetném az oktatásos rovatba is, ehelyett egyszerűen csak LESZAROM.
Eladták a világ legdrágább óráját, többe került, mint amire elsőre gondol – Kevesebbért SZAROM LE mint gondoljátok és ha már órák:
Gazdagisztán – A Rolls-Royce, ami tényleg olyan, mint egy óramű: “A Horology Phantom az órakészítés mesterei, valamint a legösszetettebb, legegyedibb időmérők előtt tiszteleg.” – Percre pontosan LESZAROM.
Gazdagisztán – Megér 2 milliót a kutyád álma?: “Kissé túlzásnak tűnik közel 2 millió forintot elkérni egy kutyafekhelyért.” – Nem túlzok ha azt mondom: LESZAROM.
Jó hír karácsony előtt: már előrendelhető az Apple 19 millió forintos csúcsgépe: “Az árban még nincs benne a monitor meg a monitorállvány.” – Van egy még ennél is jobb hírem: LESZARO Wait, a challenger appears:
20 millió forint ez az iPhone, maradhat? – Nekem nyolc, LESZAROM : )
10 ezer kalória 9 perc alatt 100 ezer forintért – …és ami megfizethetetlen, az a LESZAROM – 2020-ban is!!4!4 négy


KEDD, JANUÁR 28.:
CSONTVÁZA, SZEKRÉNYBŐL.
0
Saved by the Bells of Gloria.

Talán érdemes:
Időben visszafelé haladva éjjel negyed egykor megint Joel Schumacher-darab a Cinemax 2-őn de a Lapzárta jobb mint a múltkori bőregeresdi és komolyabb is, Veronica Guerin története Írországnak ama periódusában játszódik mikor a politikai célú terrort háttérbe szorította a drogkereskedők háborúja amiben ha nem a területek felosztása, akkor az ott terjesztett anyag szedte áldozatait. Most amikor nagyítóval keresik az Erős Nőket, öröm látni valakit aki nem vondervuman volt csak egy aggódó újságíró a képregényekbelieknél sokkal valósabb veszélyek ellen küzdve amikbe aztán bele is halt de a médiavisszhang miatt a kormánynak változtatnia kellett addigi megengedő hozzáállásán a dílerek felé. Tízkor újra menekülő-bosszúálló nő de már Stephen King írásából és a Film4-en: a nemi erőszakon átesett író (Maria Bello) nem árulja el tragédiáját senkinek, ehelyett kezébe veszi az igazságszolgáltatást – vagy ezt csak a sokk hatására hallucinálja? Lehetséges, figyelembe véve hogy irodalmi munkássága eleve elég véres. Akárhogy is, a Big Driver alapja-megvalósítása egyformán B-kategória (ez is Lifetime, bár tény hogy erőszakosabb a megszokottnál), nem véletlen hogy az angol címmel együtt három néven (Országúti ragadozó, illetve Dagadt sofőr) is forgalmazták (a legjobb pillanata pedig Joan Jett feltűnése). Tíz előtt öt perccel némi Shakespeare az M5-ön: a Macbeth számtalan formában voltmár nálunk de a Horváth Illés által modernizált talán még nem – ideje tesztelnünk hogyan működnek a Lándzsarázó szövegei mai külsőségek között. Nyolckor erőltetett female empowerment a Cinemaxon ami még remake is mert halivúdnak jobban megéri amcsi STÁRokkal leforgatni egy külföldi filmet (megnyerve hozzá az eredeti rendező Sebastián Lelio-t) mintsem forgalmazásra átvenni. Anyway, itt Julianne Moore bújik az egyedülálló nő, Gloria Bell bőrébe aki szinte kivirul válása után és minden éjszaka új kalandot hoz neki, sőt végül a Nagy Ő-t is (John Turturro) akinek viszont ott van a maga válása és annak gyümölcse, egy kislány. Ennyit arról hogy az álomgyár hogy ábrázolja az öregecskedő férfi-női exek húspiaci esélyeit és akkor nézzük a kiábrándító valóságot:

Tinderkert rovat:
The Best of 2019:
40 múltam – Miért fáj negyvenen túli nőnek lenni? – Dehogy fáj, tessék szépen kiélvezni minden pillanatát:
mindenkiszingli – A szingliség jobb, mint a langyos víz: “Végigjátszhatod a társas-magány-játékot, de a végén nem fog nevetni senki.” – Dehogynem: az olvasóid :DDDD
Pártaláló 40 felett – Szeretőnek lenni nem egy leányálom: “Amikor belementem, már akkor is tudtam, ingoványos terepre lépek.”Wait, a challenger appears:
Randiblog inbox – Engem meg sokkal inkább érdekel a barátnője: “Olvasónknak új kapcsolata lett: “a szex marhajó, kedves, aranyos, törődő lány”. Bejött azonban a képbe a lány egy barátnője, és olvasónk tanácsot kér.” – Ne legyetek már ilyen prűdek, nyomjátok hármasban, ha meg foglalt akkor az ő barátját is vegyétek be, mozaikcsaládozzatok, stb…
50éjszaka – Szex és New York: “Korhatáros tündérmese vagy az emancipált nő kisreálja?” – Természetesen utóbbi, a folyamat végeredménye kicsivel arrébb látható is:
galéria – Lelakott és ápolatlan, alig lehet ráismerni a Szex és New York sztárjára – Ismerkedjen tinderen:
Randiblog inbox – Én a jövőmet abszolút komolyan gondoltam, amikor ötödszörre is tinderezni kezdtem: “Korábban egy női olvasónk azt mondta, sosem ismerkedne interneten. Most neki válaszol egy szintén női olvasónk a saját tapasztalataival.”Wait, a challenger appears:
kötőszó – Szerelem a Tinderen?: “Az internetes társkeresés előnyei és buktatói.” – Csak előnyei vannak, persze nem mindenkinek:
Külföldi és hazai celebek, akik élnek a Tinder adta lehetőségekkel – Biztos nem jelent nekik előnyt a hírnevük.
A Tinder kifejezetten gyatra a pártalálásban: “Az hagyján, hogy az örök életre szóló szerelem ritka, de a nagy többségnek még az egyszeri szex sem jön össze.” – A híreseknek sem? Ne már…
csibemesék – Tindertojás: A szexről beszélni - belépő a pokolba: “És egyébként mi számít szexnek? Miért lenne gáz beszélnünk erről?” – Segítek: az a gáz ahogyan beszélsz róla de ezt magadtól is kitalálhattad volna, meg ő is:
mindenkiszingli – Jut-e partner mindenkinek?: “Előfordul, hogy a bolyongó másik felünk csak nem akar bekopogtatni, mégis hiszünk a mesékben beígért boldogságban. (…) Igazából nincs is nagy ő. Belebotolhatunk egy vagy több emberbe, aki igazi lehet számunkra egy ideig vagy akár hosszabb távon, de garancia nincs semmire.” – Nem tudom miért ez a mém jutott most eszembe:
0

SZERDA, JANUÁR 29.:
BRACE YOURSELVES…
0
deep winter is coming!4!4

Talán érdemes:
Hogy a drog mellett a lakhatási problémák sem kímélik Írországot azt fél kilenckor láthatjuk a Cinemax 2-őn egy négygyerekes anya és családja kálváriájával. Rosie-ék feje fölül eladja a fedelet a főbérlő ők pedig a kocsijukba kényszerülnek költözni, onnan járnak melóba is, a mama meg emellé a hivatal packázásaival is szembesül. Roddy Doyle eddig főleg a vidámabb írásaiból készült alkotásokról volt ismert, de ez kőkemény (és nem is teljesen elfogulatlan) dráma. Mi lesz még? Mondjuk az HBO 2-őn 21:35-kor újabb (második) évad a Babilon Berlinből ami már az 1930-as évek küszöbén játszódik és hogy miért csináltak a széria logójának A betűjéből szabadkőműves jelképet? Jó kérdés, lapozzunk is: tizenegy előtt öt perccel újra Kellan Lutz-é a terep a Film Mánián, Bruce Willis nélkül és terroristák helyett A fagy fogságában mert a lavina elől egy-, és két léccel is nehéz lelécelni márpedig itteni barátaink erre kényszerülnek. A Deep Winter tűrhető snowboardos-síelős kalandozás a természet vadabbik oldalán bár tavaly inkább a bolygónkkal estek meg vad dolgok:

A természetet visszavágják :( rovat:
The Best of 2019:
Közel 600 növényfaj halt ki az elmúlt 250 évben: “És sokkal gyorsabban történik a növények kihalása, mint azt a természet működése indokolná.” – Talán mert az ember is rásegít:
Felgyújtották Patkó Bandi fáját, a 300 éves tölgyfa nem élte túl: “A tűzoltók 23 órán át küzdöttek érte.”Wait, a challenger appears:
Ökológiai katasztrófa: 2,5 millió fát vágnak ki az új nepáli repülőtér miattBrazília likes this, és tényleg:
A brazil elnök egy dán bálnamészárlásról készült fotókkal vágott vissza a norvégoknak: “Nem mintha ettől bármelyik fél jobb volna, de a norvég őserdősegélyek visszavonására biztos nem ez volt a jó válasz.” – Hanem a LESZAR kollektív kipusztulás:
Ötven delfin pusztult el egyszerre Izlandon – Á, csak nem akarták megvárni amíg rájuk is elkezdenek vadászni a japánok vagy a feröeriek és a kollektív öngyilkosságot választották helyette.
Értetlenül állnak a holland hatóságok az elmúlt napok tömeges lummapusztulása előtt: “A becslések szerint mintegy húszezer madár pusztult el az elmúlt napokban, a tenger százszámra sodorja partra a tetemeket.” – Lásd fentebb :(((
Állatkínzás miatt nyomoz a rendőrség egy youtuber ellen – ...és ugyanennek hazai kiadása:
Megrúgta a lova, baltával esett neki: “Amikor az állatvédők beállítottak hozzá, részegen mindent elismert.” – Kicsi, savanyú, jútúbja sincs, de a mienk :SSS
Kilőtt oroszlán teteme felett csókolózott a kanadai házaspár, tombolnak az állatvédők: “A képet közlő dél-afrikai szafaritársaság oldala már elérhetetlen.” – Máskor meg ugyanitt azon siránkoztok hogy felháborodnak a Zemberek:
Akkora a felháborodás a lelőtt elefánttal pózoló fickó fotója miatt, mintha nem pár havonta járná körbe az internetet: “Kirobbant az aktuális morális pánik, már megint bojkottálják a vadász étteremláncát, az egész kezd olyan lenni, mint az Idétlen időkig.” – Talán mert hülye vadászból több van mint elefántból:
Gazdagoknak árulta feketén a bébielefántokat Srí Lanka vezető vadvédelmi szakembere: “Évente több tucat állatot adtak el a Srí Lanka-i elitnek, az elefántanyákat általában legyilkolták.” – Akkor ugyanezt a “vadvédelmi szakembernek” is.
A klímaváltozás miatt madarat ölnek és agyat esznek a széncinegék: “A klímaváltozás elmélyíti a széncinegék “dühkezelési problémáit”, és vannak olyan időszakok, amikor lakhatási problémák miatt minden tizedik kormos légykapót lemészárolják.” – Pedig igazán tudhatnák hogy a város mindenkié!4!4! négy


CSÜTÖRTÖK, JANUÁR 30.:
TELEPRAJZOLÁS
0
Sí? Nem pálya.

Talán érdemes:
A retekklubbon Maria Bello újabb jelenése féléjfélkor és Kevin Costner oldalán egy sport movie-ban, utóbbi a kisvárosba száműzött edző aki családjával itt, Mexikó mellett egy köpésnyire találja meg élete célját mikor látja hogy a 90%-ban latino McFarland lakói ösztönösen milyen jól és gyorsan futnak. A kezdeti viszolygás (szinte ők az egyedüli fehérek, ráadásul a tesitanárok eleve nem túl népszerűek) a kötelező ismerkedő körök után átadja helyét a szimpátiának és a közös célnak: megmutatni a gazdag kölyköknek hogy ne ítéljenek első látásra… Lehet elintézni a Terepfutást a toleranciamese címkével csak nem érdemes mert valós sztoriból készült és legalább optimista. A Dunán többször (lásd: Áldozatkaszkadőr) feldolgozott felállás tíz előtt tíz perccel: lecsúszott színész jobb híján hullákat “játszik” ilyen-olyan helyszíneléseken de azokon is kibukik sikertelensége oka, vagyis hogy nem bírja csöndben Körberajzolva végrehajtani az instrukciókat és mindenbe beleszól. A rendőrök egy idő után meghallgatják az érveit, sőt a legutóbbi, alpesi síparadicsombeli (Megeve) bevetésén már direkt hagyják a maga szakállára nyomozni, tudván hogy ha nem oldja meg az ügyet még akkor is lehet elsőrendű csali a gyilkosnak. Ha a fickó olyan okos lenne amilyennek hiszi magát, neki is eszébe jutott volna ez a lehetőség – vagy kiverte volna onnan a szerelem merthogy ezúttal az is rátalál. A Playing Dead egynekjó 2013-as franciázás ami másfél órában jobban működne. Ugyanabban az időben az M5-ön román múltidézés az ország kommunista érájából amikor a vidék sem úszhatta meg az agymosást: ha nem mentek moziba, a mozi ment hozzájuk Filmkaravánon (=teherautón). Az elvtársak idealista terveit mintha az Anyatermészet is meghiúsítani igyekezne: az esőzések miatt a tragacs beleragad a sáros földbe, abba a földbe aminek megműveléséről meg TSZ-esítéséről oktatnák a népet. Város és vidék, régi és új rendszerek szembenállása, nagyjából ennyi a Caravana cineatografica receptje.

Trónok harca rovat:
The Best of 2019 vol. 1., mert bár vége van, de…
Sosem lesz vége: a HBO berendelt 10 részt a Trónok harca előtörténetéből: “Kardoznak tovább.” – Vagy mégsem, mert:
A HBO elkaszálta a Trónok harca előzménysorozatát, egy másikat meg berendelt: “Nem sikerült a Naomi Watts főszereplésével leforgatott pilot.”…and nothing of value was lost that day.
George R. R. Martin a Trónok Harca utolsó évadáról: Nem volt hű az én világomhoz – Teccettek volna megírni a befejezést:
könyves blog – A Trónok harca írója könnyen egy kunyhóban találhatja magát: “Bezárva. Legalábbis ezt ígérte, ha 2020 nyarára nem készülne el a régóta várt hatodik kötettel.” – Ígért ő már sokmindent...
Új részleteket árult el Martin a következő Trónok harca-sorozatról – ...de a könyv, az megvan már?...
tévé – Nem fogod elhinni, mit nem vihetett haza Emilia Clarke a Trónok harca forgatásáról!: “Pedig először még azt ígérték neki, hogy megtarthatja.” – Amit bezzeg el kellett volna vinnie azt otthagyta:
tévé – Tovább bonyolódik a Trónok harca kávéspohár-balhéja:Emilia Clarke nemrég rákente az egészet a Varyst alakító Conleth Hillre, de ő most már tagad mindent.” – …és lehetett fokozni:
tévé – A Trónok harca utolsó részében a papírpohár után egy vizes palackot felejtettek a jelenetben: “Aki az elviteles kávét itta, biztos megszomjazott rá.”Keep calm, majd Magdi anyus elviszi a balhét :DD
A Trónok harca alkotói bevallották, nem nagyon érdekelte őket a rajongók visszajelzése: “David Benioff és D.B. Weiss azt is elismerte, az elején semmi fogalmuk nem volt arról, hogyan kell sorozatot készíteni.” – Miért, most már van? LOL!4!!4 négy
Mégsem fognak Star Wars-filmeket csinálni a Trónok harca alkotói – Nem is tudnának, lásd fentebb.
hogyvolt +18 A Trónok Harca írói keményen hülyére vették a nézőket: “Gyáva, kiszámítható, vége lett minden idők legdrágább sárkányos tévésorozatának.”Nap kommentje:

bontottcsirke 2019.05.27. 12:43:17
Még Mágenheim doktort beleírhatták volna a sorozatba. Vagy legalább a mentőstáskáját otthagyhatták volna valamelyik részben.

VISZLÁT SZOMBATON!

Kulcsszavak: LESZAROM, rest of, 2019

bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés