2020. 02. 01.
From Parks to Wheels (feb. 1-2.) + The Rest of 2019 vol. 6.
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
From Parks to Wheels (feb. 1-2.) + The Rest of 2019 vol. 6.

 

 

 

 

 

 

SZOMBAT, FEBRUÁR 1.:
MRS. & MS. STRESS
0
Láz-, és leányálom.

Talán érdemes:
22:20-kor hároméves Woody Allen-darab a Dunán a tőle megszokottnál valamivel komorabban, helyszín az ötvenes évek New York-ja (mi más?), azon belül Coney Island vidámparkja és ott is Az óriáskerék. Gazdájának zűrös feleségével (Kate Winslet) jön össze az írói álmokat dédelgető vízimentő (Justin Timberlake) aki az újrakezdést jelenthetné az unalmas mostani frigy és a korábbiból született piromániás gyerek mellett. Aktuális férjét, Humpty-t (Jim Belushi) asszonya csalfasága mellett is sújtja a balsors, nem elég hogy nincs olyan forgalma mint régen de még bűnöző pasija elől menekülő lánya is előkerül, bele is zúg a Mitch Buchannon-pótlékba, tovább bonyolítva a helyzetet. Kínálja magát hogy az ugyanakkor játszódó Rádió aranykorához mérjük ám itt nem csak a sztori drámai de a megvalósítás is az (értsd: jobban működne színpadon), természetesen van keret is (SPOILER úgy érnek körbe az események ahogy a Wonder Wheel járja be a maga útját, férj és feleség ugyanoda tér vissza ahonnan az elején indultak, vagyis az aljára SPOILER VÉGE). Este tizenegykor ugyancsak nyújork lesz az Amerikai álomlányok vadászterülete a Prime-on akik közül Tracy (Lola Kirke) a zöldfülű bölcsész, idősebb mostohatesója, Brooke (Greta Gerwig) pedig a nagyvilági szingli akit a harmadik X-en túl is csak a PARTY HARD!!! éltet. Ő egyben Tracy anyja új házasságának „hozománya” is és alaposan felforgatja az őt bálványozó, írónak készülő „húga” mindennapjait mikor beviszi a Cosmopolitan-univerzum sűrűjébe (partik, divatos cuccok, miegymás). A Mistress America kicsit hajaz Allen művére (újraházasodás, irodalmi ambíciók) de már közelebb áll a (fekete) komédiához. Kilenckor John Carpenter legmostohábban kezelt (és ismétlésgyanús) gyermeke a Paramount Channelen ami elsőre a jól bevált formulára épít: Kurt Russell tökös főhősként megmenti barátja zöld szemű aráját a gonosztól, a közönség és a kritikusok nagy része ott vesztette el a fonalat hogy Lo Pannak arra kell a nő hogy vele törje meg az örök élet átkát. Bukta lett, vagyis Carpentertől nem fogadták el azt a kalandos-misztikus-vicces keveréket amit Spielbergtől igen (Indiana Jones), pedig a Nagy zűr Kis-Kínában egyáltalán nem rossz kikapcsolódásnak és ebben még Kim Cattrall is szimpatikus (szemben a sekszésnyújorkos MILF imázsával amit okosnak-vonzónak akartak eladni de nem volt az). A Big Trouble... előnye még hogy zömmel CGI-trükkök nélkül vették fel és hogy nem akar mást csak szórakoztatni, szemben a mai felszínes, de Mély Mondanivalóval megvert képregény-marhaságokkal:

Joker rovat:
...mert 2019 az ő éve volt:
Jared Leto tényleg vérfagyasztó Jokerként Wait, a challenger appears:
A Joker megdöntheti a Deadpool rekordját: „Három hét alatt közel 750 milliós bevételnél tart a film.” – És? Attól jobb lesz?
A világ legjövedelmezőbb képregényfilme lett a Joker: „A költségvetése tizenötszörösét hozta már össze, és még hol a vége.” – Lásd fentebb, ez az első ok hogy ne nézzem meg, a második meg a celeb-özön:
Budapesten nézte meg a Joker-filmet Luke Evans Wait, a challenger appears:
Jegyet vettek a Jokerre, megjelent köztük Joaquin Phoenix: „A mozilátogatók alig hittek a szemüknek, amikor a színész beköszönt a hétvégi vetítésekre.” – Legalább puskával ahogy Dzsóker tette volna? LOL!4!
virage – A rosszkor elsütött rossz poénok művészete – Joker: „Filmelemzésbe oltott kritika arról, miért nem számít a film értékét tekintve, hogy nincs sok eredetiség a Jokerben.” – Dehát pont ezért ez az Év filmje:
Nem is olyan nagy film a Joker?: „Joaquin Phoenix játéka lenyűgöző, de az év egyik legnagyobb mozis dobásának kikiáltott Joker valójában elég kiszámítható sztori. Kultrovat podcast.” – Azabaj hogy nem tiltották be:
Jared Leto tagadja, hogy le akarta volna tiltani a Jokert: „A sztárhoz közel álló források azt állítják, megpróbálta elérni, hogy ne készülhessen el az ő Jokerének konkurenciát teremtő film Joaquin Phoenixszel.” – Tök hihető. Ja nem az.
A Joker legőrültebb jeleneteit soha nem fogjuk látni...and nothing of value was lost that day, bőven elég az a brutalitás ami már benne van.
Mozi – Megtörte a csendet a Joker rendezője a film erőszakosságával kapcsolatban: „Hiába nyer díjakat, hiába imádja a közönség, sokan támadják az erőszak miatt. Végre Todd Phillips direktor is elmondta a véleményét.” – Lefordítom: Trump, Trump és TRUMP!44!4!
Mozi – Todd Phillips reagált a Joker négy Golden Globe-jelölésére: „Őt is meglepte, hogy esélyes a rendezői díjra.” – Őt meglepte? Akkor mit mondjak én?
Jöhet a Joker folytatása: „Joaquin Phoenix főszereplő és Todd Phillips rendező legalábbis nyitottak egy második részre.” – Semmi baj, megy a remake rovatba:
Mozi – A Joker mellé két másik rendhagyó képregényfilm is jön a Warnertől!: „Todd Phillips tudja is, hogy melyik két másik rendezőről és melyik DC-karakterekől van szó.” – Tippelek: Joker pingvinjeit ötvözik a Madagaszkár-franchise-zal?... :DDD
 

VASÁRNAP, FEBRUÁR 2.:
CAMPARKING
0
Bajnokok ligája.

Talán érdemes:
Vidámpark után megint valami hasonló de már animált formában, főműsoridőben (este nyolckor) és az HBO-n, középpontban egy nagy képzelőerejű kislánnyal meg az általa valódivá álmodott Csodaparkkal (és különc lakóival). A harmóniát megzavarja mikor June anyja kórházba kerül, ezzel együtt a fantázia birodalmát is belengi az elmúlás szelleme zombi csimpánzok rombolásával amit csak Wonder Park jogos tulajdonosa állíthat meg. A Nickelodeon Movies határozottan a Végtelen történet maibb kiadásával tör a Disney trónjára ami bár elsőre sötétebbnek tűnhet (nagyon kicsiknek nem is ajánlom) de legalább mentes Ende direkten okkult utalásaitól (Crowley és társai). Más. Mára is jut sport movie mégpedig a Cinemax 2-őn, itt lecsúszóban lévő edzőt (Javier Gutiérrez) ítélnek részeg ámokfutása miatt közmunkára: olyanokat kell treníroznia akikkel normál esetben talán szóba se állna. Hogy hogy lesznek értelmi fogyatékosokból Bajnokok? 22:05-kor ez is kiderül a kötelező jól megtippelhető (humoros és komolyabb) fordulatok után, s bár a Campeones nem találja fel a spanyolviaszt (pedig abban az országban játszódik) de ilyesfajta érzékenyítések mindig, mindenhonnan jöhetnek.

A seksz, a szipu rovat:
The Best of 2019 vol. 1.:
Ahol 200 forint egy gramm tiszta kokain: „Lima mellett, a sivatagban raboskodik néhány magyar. A hatalmas nemzetközi drogüzlet legkisebb szereplői ők, akik teljesen kiszolgáltatva tengetik napjaik egy korrupt és erőszakos világban. 2012-es film, újratöltve.”BRÜHÜHÜÜÜÜ, szerencsére azóta már Gyuri hazaért ^^
Recorder – Miért nem hagyjuk békén a drogosokat?: „Igenis szívet melengető érzés viszontlátni őket. Meg a szerelmeseket is.” – ...meg a szerelmük gyümölcseit is:
Nyolc hónapot kapott a komlói nő, aki elhanyagolta, verte és magára hagyta gyerekeit: „A nő a Családok Átmeneti Otthonában élt gyerekeivel, volt, hogy egész éjjelre magukra hagyta őket, amíg elment inni az ismerőseivel.”JÓZAN BABÁK KLUB LIKES THIS Wait, a challenger appears:
7 hónapos gyereküket hagyták otthon egyedül, hogy drogért menjenek: „A beszerzés után lerobbant a tiszaföldvári pár autója, így inkább helyben elfogyasztották a szert. Hajnalban a polgárőrök ébresztették őket.”Wait, a challenger appears:
Családi keretek között kereskedett droggal egy nő: „Kiskorú gyerekét is bevonta a drogüzletbe.” – Hát igen, a boldogság kis körei, mi azonban maradjunk a jól bevált dolgoknál:
szem – Akkor vagy férfi, ha bírod a piát?: „A férfilét kötelező kelléke a sör? Lehet-e úgy kemény, hogy önmagát puhítja?”MI AZ HOGY, NAGYONIS!
van rá magyarázat! – Ezért fut ki a sör, ha ráütnek az üveg tetejére – Gyerekek, a sört nem ütögetni kell hanem meginni!!
barangoló – Az alkohol egyháza: „Dél-Afrikában van egy vallási közösség, amely az alkoholt majdnem egy szinten tiszteli istennel.” – Van egy rossz hírem: a sörhöz imádkozni sem illik, csak egyszerűen felhajtod és kész...
T.I. rapper büszkén mesélte el, hogy a lányát minden szülinapján elviszi nőgyógyászhoz, szűzhártyaellenőrzésre: „Persze csak a gyerek érdekében.” – ...és ha valami gond van, mit csinál? Halálrakövezi? :DDD
A szűzhártyaellenőrző T.I. rapper lánya lájkokkal üzente meg, hogy ő is szörnyűnek tartja az apja húzását: „18 elmúlt, már egyetemre jár, az apja meg az egész világnak elmesélte, hogy együtt járnak nőgyógyászhoz szüzesség-ellenőrzésre.” – Semmi baj, a Femen, a Nane és a Pussy Riot már szervezi a bojkottot. Ja nem, ők most csöndben vannak, és akkor jöjjön is a Nap kommentje az eggyel előbbi hír alól:
0

VISZLÁT HÉTFŐN!

Kulcsszavak: rest of, 2019

bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés