2020. 02. 03.
Monopoly-amória (feb. 3-4-5-6.) + The Rest of 2019 vol. 7.
Tartalom értékelése (1 vélemény alapján):
Monopoly-amória (feb. 3-4-5-6.) + The Rest of 2019 vol. 7.

 

 

 

 

 

 

HÉTFŐ, FEBRUÁR 3.:
LORENZO HAJOLAJA
0
Berlin fölött az ég változatlan.

Talán érdemes:
Mintha csak a Jojo Nyuszi bemutatójához igazította volna a Cinemax az este nyolcas (vagy holnap 13:10-es) kezdésű vígjátékát (Mit szólnátok az Adolfhoz?) melynek családi-baráti ebédjét végleg elrontja az egyik meghívott bejelentése miszerint születendő gyereküket a hírhedt diktátorról nevezik el, ezzel borítva a bilit és kiásva jópár csatabárdot. A Vorname minden erényével együtt is csak egy 2012-es franciázás (Hogyan nevezzelek?) remake-je és ha már újrázás, az HBO-n tízkor jön a 2018-as, agyonhype-olt Csillag születik melynek egyedüli erénye hogy Lady Gagát a komolyan vehető STÁRok közé emelte. Nekem már az eredeti is hamisnak tűnt (le is húztam majd’ tíz évvel ezelőtt), nem értem mi szükség negyedszer is eljátszani a régi nótát. Márpedig nem sokat variáltak, a Star is Born maradt ami volt: kiégett, alkesz rocker (az ezúttal tényleg folyton másnapos Bradley Cooper) szárnyai (és takarója) alá vesz egy feltörekvő énekesnőt (Gaga) de viszonyuk a lány sikereivel arányosan mérgesedik el. Andrew „Dice” Clay feltűnése Lorenzóként menti kicsit bár Ford Fairlane kb. ugyanazt mondta volna Ally-nak mint Kyle Troy-nak a stúdiós jelenetben. 22:25-kor újabb, a német fővárosban játszódó sorozat a Dunán de már babiloni felhangok nélkül (és persze ekkor már a helyszín is kétfelé van osztva). A The Same Sky egy keletnémet ügynök és az általa elcsábított angol (de az amcsiknak melózó) női titkosszolga „szerelmével” mutatja be a nagyhatalmak játszmáit, megidézve az összes keletnémet legendát a hormonkezelt sportolóktól a Der schwarze Kanalig, jó zeneválasztással (Bowie, bár nem a berlini dalaival).

Hétfő? #LESZAROM.
The Best of 2019 Kelemen Anna Edition:
vissza is éltek vele – Ellopták Kelemen Anna aktfotóit – Nem túl okosak ezek a tolvajok, hát elég lett volna bekövetni instán-fácsén-stb.:
18+ Kelemen Anna pucéran kellette magát: “Csak arra volt kíváncsi, hogy mennyire áttetsző a tejüveg a fürdőszobájában.”LESZARO Értékelem hogy ő is az átlátszóságra törekszik.
Kelemen Anna alul bádogember, felül semmi szettben mérte fel követői libidóját – Legalább tejüvegben? LOL!!!
18+ nudista filmkritikus – Kelemen Anna anyaszült meztelenül, furcsa pózban kritizálta a JokertLESZAR Joaquin Phoenix likes this.
18! politika? – Kelemen Anna gyakorlatilag anyaszült meztelenül biztatja az embereket egy fogadásra – …akik ruhában is szeretik őt. Ja nem:
Kelemen Anna egy kicsit meztelenkedett FacebookonLESZAROM, nem kicsit, nagyon!
Kelemen Anna megmutatta magát smink nélkül: “A műszempillákat és a tetovált szemöldököt nézzék el neki.” – Elnézném ha csak az lenne mű rajta:
Kelemen Anna melle négymilliót ér: “A szája félmilliót ér. De büszke rá, hogy két kezén össze tudja számolni, hány műtétet végeztek rajta.” – Van egy rossz hírem: LESZA nem annyit ér hanem annyiba került, és erősen inflálódik:
Hírek monszunkárok mellé – Kelemen Anna szerint Martin Gore szottyadt lett – Asszem ideje újraindítani a Bagoly mondja rovatot.
Nietzsche és a dekoltázs – Kelemen Anna egy virágágyás mögé rejtette, egyébként fedetlen testét, persze társadalomkritikai célzattalWait, a challenger appears:
fontos téma! – Kelemen Anna a kádból ugrott ki, hogy beszéljen a klímaválságrólGreta Thunberg likes this. Ja nem, de keep calm, majd ő is bejelentkezik nemsokára :)))
18+ Kelemen Anna a pasikban is önmagát akarja viszontlátni - közösségi oldalain kéjes videókkal promózza magát – …de sajna még így sem találja az igazit:
Kelemen Anna fél, hogy #metoo miatt nem talál pasit – Hát ha magát keresi bennük akkor nem is csoda, én azért LESZA drukkolok neki.
 

KEDD, FEBRUÁR 4.:
SÓ, BŐR, SZESZ
0
Hódra, szálkás!

Talán érdemes:
Nyolckor az eheti két konyhakomédia közül a jobbikat adja a Film4 (a másikat csakazértse válogattam be): képesítés nélküli de tehetséges csaj lassan, de biztosan bedolgozza magát a szebb napokat látott mesterszakács mellé akivel aztán össze is kell fognia a receptjeit lenyúló főfőnök ellen. A Só, bors, szerelem lehetett volna több annál, ami (Hallmark-mozi) de ehhez több határozottság kellett volna a rendezőnő részéről és akkor folytassuk magasművészettel: Heinrich von Kleist Eltört korsójának 2015-ös kiadása voltmár nálunk de az M5-ön most a 2019-es verziót láthatjuk a salgótarjáni Zenthe Ferenc Színház előadásában tíz előtt tíz perccel. Ugyanabban az időben valami más a Film Now-n: reneszánszukat élik az űroperák de Az első ember annyival jobb hogy valós eseménynek, Neil Armstrong holdraszállásának állít emléket 140 percben. Ami a hossza mellett negatívum lehet az Damien Chazelle utólagos blackwashingja (lásd a küldetést irányító tudóscsapat összetételét) de hát a google is ezt csinálja. Nem egy Right Stuff vagy Apollo 13 de nagyjából korrektül ábrázolják az eredményt meg a hozzá vezető utat, Ryan Goslinghoz is illik az érzelmeit visszafogó űrhajós aki társaival együtt a maihoz képest minimális technikával hajtotta végre a lehetetlent amiben az összeesküvéselmélet-hívők azóta is kételkednek és akkor jöjjön is a

Konteó rovat:
The Best of 2019:
Titokzatos amerikai eszközt vitt fel az űrbe a SpaceX: “Fellőtték a Zumát, amiről azt se tudni, melyik amerikai kormányzati ügynökség áll mögötte.” – Tökmindegy, úgyis csak jóra fogják használni!4!!
Hátborzongatónak tűnnek, pedig életeket menthetnének az ember-állat kimérák: “Hatalmas farmokon, állatokban tenyészthetnének emberi szerveket a jövőben. Valóra válik Ady réme, a disznófejű Nagyúr, vagy majmokból készül majd az első önálló életre képes ember-állat kiméra?”Medvedisznóember likes this, amúgy meg wait, a challenger appears:
Megszülettek az első génmódosított ikrek Kínában – …beépített párthűséggel ^^ We are the Borg, resistance is futile!!
nwsroad – Érdekes tények a mesterséges intelligenciáról: “Megdöbbentő, mire képes ma már a MI és a jövő még ennél is durvábbnak ígérkezik.” – Ja, annak:
j - Hamarosan munkába állhat a Boston Dynamics robotkutyája – Mi van, hivatalosan is megkezdődött a népességcsökkentés?
A NASA megsemmisíthette a marsi élet nyomait: “Egyre több jel utal arra, hogy az 1976-os minták véletlenül elégtek, bennük a szerves anyagokkal.” – Véletlen? Aligha!4! Felkészülnek a földlakók:
Lézerrel lőnek a Földre a NASA műholdjai: “Lövésenként 20 000 milliárd foton támad majd a bolygóra.” – ...és a repülők is belehúztak:
Kétszer annyi repülő húzott el fölöttünk, mint tavaly: “Több mint 110 ezer repülő repült át az ország felett: új rekord.” – Akkor mégis van kemtrél? ÉBERSÉG!!!
j - Arcfelismerő szoftver követ és véd veszélyeztetett főemlősöket: “Olcsóbb és kíméletesebb, mint az állatokra szerelt nyomkövetők.” – Sőt, nem csak a főemlősöket követik:
Arcfelismerő rendszert építettek lazacoknak: “Idén már elindult egy hasonló fejlesztés tehenekkel is.” – Hát igen, FIRST THE SHEEP, NEXT THE SHEPHERD:
Rádióadót tesznek a katonák fogába: “Tényleg szólhatnak hangok a fejünkben!” – Akkor nekem már születésem óta be van építve egy ilyen? Jó tudni!!44
3 hónapig bírja egy új bőr alá ültethető jeladó, ami a mobilra továbbítja a test vércukorszintjét – Nyilván semmi mást nem továbbít...tényleg nem, arra ott vannak a hivatalos appok:
Több ezer app a szülők tudta nélkül követi a gyerekeket: “Tudom, hol jársz és mi a számod: törvénytelenül gyűjtik a gyerekekről az adatokat.” – Dehát ez , meg van aszondva:
A bizalom a legújabb olaj: “És nem fogják kitalálni, mivel lehet bányászni: GDPR-ral. Amit mi adatvédelmi rémálomként éltünk meg, attól az amerikaiak egyenesen el vannak ájulva.” – Mindjárt mástól fognak elájulni:
Eljött az idő, amikor a te arcod is rákerülhet egy pornóvideóra: “Minden korábbinál egyszerűbben lehet minden korábbinál élethűbb álvideókat készíteni. És nemcsak arról van szó, hogy ezzel megérkezett a bosszúpornó új generációja: ha tényleg nem hihetünk majd a szemünknek, az óriási társadalmi változásokat hozhat.” – Eddig se hittem a médiának, ezután még kevésbé fogok...
Rendőrdrónokat vetnek be New York államban: „Andrew Cuomo kormányzó jelentette be, hogy áprilisig 14 drónt állítanak szolgálatba New York államban. Semmilyen fegyver nem lesz rajtuk, közbiztonsági és közlekedésbiztonsági feladatokat látnak majd el. A pilóták 32 órás képzésben vesznek részt, és a kormányzó reményei szerint a drónok lassan majd kiválthatják vele a költséges rendőrségi helikoptereket. (WKBW)”Már megint valami amit előre megjósoltak.
A Panasonic dolgozói hamarosan egy Black Mirror-epizódban érezhetik magukat – Fenti hírek olvastán már most abban vagyunk :SSS


SZERDA, FEBRUÁR 5.:
ESŐ & SZERELEM
0
I love to hate you.

Talán érdemes:
11:35-kor (vagy hajnali fél háromkor) az odi et amo (avagy Gyűlölöm, hogy imádlak) örök igazsága a Duna World-ön ahol két, egymással nemrég szakított színész (Sunyovszky Szilvia és Szilágyi Tibor) közös munkáját szorítja háttérbe a se veled, se nélküled. Este fél kilenckor ugyancsak intimitások lesznek műsoron a Cinemax 2-őn de már jóval hosszabban (majd’ 140 perc) és az Első szerelmekre koncentrálva. Három szálon fut a történet és nincs is bajom a meleg vonallal (az első epizódban egy ilyen srác viaskodik osztálytársa iránti érzelmeivel és hát másként fokozottan igaz hogy love is a battlefield), azzal már inkább hogy a párcserét-nyitott kapcsolatokat is belevették (ezt erőlteti az imént megismert love interest nővérének barátja).

LÁJKDÍSZ! rovat:
The Best of 2019 Harvey Weinstein Edition:
Mozi 18+ Olivia Wilde kiakadt, amiért cenzúrázták filmje leszbikus szexjelenetét – Pedig Harvey Weinsteinnek ez is tuti tetszett volna:
macskanő helyett – Halle Berry fedentlen felsőtesttel értekezett a csend értékérőlHARVEY WEINSTEIN LIKES THIS Wait, a challenger appears:
Az arca nem, csak a mellbimbója látszik Halle Berrynek szülinapi Insta-képén: “Szexi képpel ünnepelte 53. születésnapját a sztár.”HARVEY WEINSTEIN Salma Hayek likes this:
Letagadhatna a korából – Kihívó képpel készül 53. születésnapjára Salma HayekHARVEY WEINSTEIN LIKES THIS Wait, a challenger appears:
A partra vetett Salma Hayek melleit csak a Jóisten tartja a fürdőruhában: “Hagyta, hogy a hullámok összecsapjanak felette.”Harvey Weinstein likes this.
Kidmannek, Robbie-nak előnytelen keddje volt, nyert Charlize Theron dekoltázsa: “A Bombshell című film gálavetítésen Margot Robbie megreszkírozott egy nagyon szokatlan fazont, de nem baj, Charlize Theron eleget szexizett hármuknak!”Harvey Weinstein likes this, és ha már díszbemutatók:
sajnáljuk! – Korhatárosba ment át az AMA vörös szőnyeges eseményeHARVEY WEINSTEIN LIKES THIS Wait, a challenger appears:
Íme az MTV EMA legerősebb fotói – Leszbikus csók, klímatüntetés és mellvillantás volt az MTV európai gáláján: “Amíg a vörösszőnyegen ment a fetrengés, addig Dua Lipa a színpadon terpesztett.” – Harvey Weinstein meg belájkolt mindenkit <3
nem pironkodnak – Az idei Emmy is a dekoltázsokról szólt, mutatjuk a legmerészebbeketHarvey Weinstein likes this.
elhagyta magát – Ízléstelen és mellbimbóvillantó ruhában vörös szőnyegezett Rose McGowanHarvey Weinstein likes this <3
6 celebnő, aki villantós jelmezbe bújt halloween alkalmábólWait, a challenger appears:
Ha lett volna villantóverseny az idei Baby Ballon, ez a hat celebnő kapott volna díjat – …vagy mégsem ők, mert:
gretta – 2019 legmerészebb ruhái: “Idén sem bírták ki az exhibicionista sztárok hogyne mutogassák a testüket.”Harvey Weinstein likes this.
30 fotó arról, hol volt a helye a női meztelenségnek a kifutókon 2019-ben: “Idén is dübörgött az utóbbi idők nagy trendje: a nők sokféleségének ünneplése. Ebbe belefértek Naomi Campbell és Gigi Hadid mellbimbói is.”Harvey Weinstein likes this. Apropó divat:
ismét pucéran és várandósan – 7 hónapos terhesen is meztelenre vetkőzött Ashley Graham: “A modell egyszer már ledobta a textilt, amikor a 4. hónapban járt. Most újra így tett.”ILYEN EGY JÓ ANYA Harvey Weinstein likes this.
20 ezer szexpartnere volt a Mindörökké Batman rendezőjének: “A 80 éves Joel Schumacher meglepően őszinte interjúban beszélt a Batman-filmekről, sztárokról és arról, miként jött össze ez a döbbenetes szám.”Harvey Weinstein likes this!! Őszinteség for teh win!!4!
 

CSÜTÖRTÖK, FEBRUÁR 6.:
MCMILLIÓK REGGELIRE
0
...és ez az icike-picike mind megette.

Nem érdemes:
Kilenckor übergagyi akciózás a Filmbox Extra HD-n: délszláv háborúból menekült testvérpár CIA-s tagja felkeresi tőle távol élő öccsét mikor megtudja hogy apjuk súlyos beteg, ám nem sejti hogy a papa csak csali egy biológiai fegyver összetevőinek megszerzéséhez amit anno a szerbek gyártottak (ahogy azt halivúdban elképzelik, lásd még Irak lerohanását, mindkét országban elkövettek sok disznóságot de vegyifegyverük az spec. nem volt). A Feltépett szerb sebek valódi minőségét nem Mark Dacascos hanem Michael Madsen mutatja, az ő karakterének neve (Dreq = dreck) pedig tökéletesen illik a Serbian Scars-ra.

Talán érdemes:
21:25-kor doku-sorozat az HBO-n a McDonald's étteremlánc Monopoly játékát meghekkelő szekuritisről aki a kilencvenes években saját kiskirályságot épített ki a kajabirodalmon belül és szinte céget alapított arra hogy azt a nyomdát felügyelte ahol a sorsjegyeket gyártották. Belső infóinak hála jókora kár érte a mekit, mi pedig a résztvevők és az őket lefülelő nyomozók interjúival követhetjük hogy hova lettek a McMilliók. Más. Féléjfél előtt öt perccel ismétlésgyanús hazai drámázás a Dunán: a Szerencsés Dániel az 1956-tal foglalkozó művek egyik legjobbika, hősei a forradalom után az emigráláson vacillálnak. Az ávós felmenővel rendelkező Gyurinak (Zsótér Sándor) azért is tanácsos lenne így tennie mert a hatalom előbb-utóbb megtorolja hogy tevékenyen részt vett a lázadásban, a címben említett Dani (Rudolf Péter) pedig “csak” barátnője után menne Amerikába.

Greta Thunberg rovat:
The Best of 2019 vol. 2.:
bekiáltás – Veszélyben Greta Thunberg álma – NEM, a bolygó van veszélyben, az álma (pontosabban a szüleié) már megvalósult:
könyves blog – Greta Thunberg magányos klímasztrájkolóból ikonná vált – Ja, azzá:
Nyomasztó Greta Thunberg-festmény néz le ítélkezve San Francisco belvárosára – …az ott élő hajléktalanokat vádolva. Logikus!4!
w – 2050 -az emberiség fele meghal?: “2050 körül várható, hogy az emberi populáció rövid idő alatt megfeleződik, magyarul több milliárd ember fog meghalni.”Greta Thunberg likes this, és ha nem megy magától majd a georgiai emlékkövek állítói besegítenek ^^
Greta Thunberg a német vonatok túlzsofoltságáról panaszkodott, a Deutsche Bahn meg arról, hogy nem dícsérte meg az első osztályt, ahol valójában utazott: “Szombaton osztotta meg a világgal Greta Thunberg azt a képet, miszerint éppen egy túlzsúfolt vonaton utazik keresztül Németországon. A képen (…) Thunberg rengeteg táska mellett ül a földön, ez azonban nem nyerte el a német vasút tetszését. A Deutsche Bahn később Twitteren írt arról, hogy nagyon örülnek, hogy a lányt a környezetbarát járatukon köszönthették, és hogy támogatja a klímaváltozás elleni küzdelmet. Ugyanakkor annak is örültek volna, ha elmondja, milyen kedves és barátságos csapat gondoskodott róla az első osztályra szóló helyén.” – ...és innentől jogos az összes, Gréta (vagy most már Sharon) ellen megfogalmazott kritika :(((
kultúr krimó – Ilyen volt a III. Globális klímasztrájk – …melynek befejeztével az összes young adult lemondott az okostelóról, a drága ruhákról és egyik pillanatról a másikra elkezdték megtermelni a saját kajájukat, legyártani a saját ruhájukat. Ja nem:
concorde – Wow! – Ezért fogunk belefulladni a használtruha szemétbe: “Egyre többet veszünk, alig hordjuk, majd eldobjuk a ruhát – az elmúlt 10 évben is rengeteget romlott a helyzet. Számok!” – Még jó hogy a celebek jó példával járnak elöl. Ja nem:
közélet – bekiáltás – Pazarolj és menő leszel!: “Ma az számít sikeresnek, aki többet szakít magának a Föld erőforrásaiból.” – Ternészetesen itt is az okébúmer európaiak a felelősek még akkor is ha a tények mást mutatnak:
Még a klímaegyezmény betartása mellett is nőhet 20 centit a tengerek vízszintje: “Ebből Kína, az USA, az EU, India és Oroszország számlájára írható 12 cm.” – Mivel az EU-ban-USÁban már volt, Gréta most tuti elmegy kiosztani a ruszkikat, a kínaiakat és az indiaiakat. Ja nem:
Greta Thunberg: Szünetet tartok, pihennem kell: “Hogy milyen hosszú időre vonul vissza, nem árulta el.” – Előbb a névváltoztatás, most meg ez... Nap kommentje:
0

VISZLÁT SZOMBATON!

Kulcsszavak: éberség, LESZAROM, rest of, 2019

bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés