2020. 02. 15.
Hasznostockholmik (feb. 15-16.) + The Rest of 2019 vol. 10.
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Hasznostockholmik (feb. 15-16.) + The Rest of 2019 vol. 10.

 

 

 

 

 

 

SZOMBAT, FEBRUÁR 15.:
FRIGHT SHADE FREED...
0
...und Ermann.

Talán érdemes:
Nyolckor premier az HBO-n az egyik leghíresebb túszejtés alapján: kisstílű svéd bankrabló (Ethan Hawke) nagy terve nem jön össze ezért a sima pénzszerzésből politikai akciót csinál és zavaros követelésekkel áll elől, közben pedig érzelmi macska-egér játékot űz foglyaival melynek eredményeképp egy amúgy visszafogott családanya (Noomi Rapace) belezúg. Hogy tetszeni fog-e az attól is függ mennyire tartjuk jó ötletnek rom.kom.-ként adaptálni a Stockholm-szindrómának nevet adó eseményt (ami egyébként is jól van dokumentálva mivel élőben közvetítette a tévé, amúgy nem ez lesz a hétvége egyetlen felemás programja). Egy órával később (21:00) újra keletnémet területen járhatunk a Cinemax-szal: minden szocialista országnak megvolt a maga hivatalos csalogánya de TILL LINDEMANN Gerhard Gundermann nem csak a közönségnek énekelt hanem a Stasinak is, a Nép Eccerű (=fizikai munkáját végig megtartó) Fiának gyenge kifogása az volt hogy meggyőződésből tette azt, amit. Igen, HALLOMANN Gundermann hitt az emberarcú szocializmusban és nem rettent meg a(z óvatos) rendszerkritikától sem de ugye privilegizált helyzetből könnyű rángatni az oroszlán bajszát, pláne arra építve hogy az NDK még fennáll jó pár évtizedig. Nos, 1989-ben kellemetlen meglepetés érte és nemcsak a szerencse hanem közönsége-zenésztársai többsége is elpártolt tőle, Andreas Dresen rendezése pedig jól idézi fel a kort amiről szól ahogy Laila Stieler forgatókönyve is (de nem ártott volna kurtítani rajta mondjuk két óra tíz perc helyett egy és háromnegyedórásra).

Nem ajánlott:
Film Now, 22:00 – Az utóbbi évek legnagyobb (nem jó értelemben vett) meglepetése a Fifty Shades-széria sikere volt, ennél csak az a furább hogy 2018-ban, a #metoo kellős közepén sem volt bukta A szabadság ötven árnyalata. Nevével ellentétben a Fifty Shades Freed a nőket pont nem felszabadítja hanem az alávetettséget adja el nekik cukormázas formában, de ügyesen: Christian Grey itt már a feleségeként élő Anastasia múltjából előkerült stalkerre vadászik ám a nő azt hiszi hogy egyedül is boldogul vele. Fentieknek annyi jelentősége sincs mint pornóban az összekötő szövegnek csak itt az erotika sem „szókimondó”, mindenesetre ha valaki csak felveti 20-30 éve hogy a BDSM-téma tarolni fog a mainstreamben azt valószínűleg kiröhögték volna, a szomorú valóság az hogy a legnagyobb female empowerment kellős közepén is vannak akik pénzt adnak érte, jó hír hogy ezzel elvileg vége...már ha nem készül ebből is folytatás-újrázás:

Remake rovat:
The Best of 2019 vol. 2.:
Mozi – Az ÖSSZES film, amiket a Disney újragyárt – Sőt: az összeset újragyártják, mert:
videó topcorn – Miért készül ennyi Disney-remake?: „Az oroszlánkirály a tizenharmadik Disney-mese, amiből remake-et kapunk, és idén jön összesen öt. Összeszedtük az okait annak, hogy mégis mi értelme élőszereplősíteni gyerekkorunk kedvenceit.”Wait, a challenger appears:
TV – Szanaszét gyalázzák a Spinédzsereket is: „A filmes rebooton kívül sorozatverzió is készül a kilencvenes évek kultikus tiniromkomjából, Alicia Silverstone és Paul Rudd első nagy sikeréből.” – Már rohanok is jegyet venni-előfizetni. Ja nem.
Mozi – Tényleg jön a John Wick spin-off, már a címe és a rendezője is megvan – Remélem most a kutya lesz a főszereplő!!!! És tényleg:
A Disney teljes ellentámadásba lendült a streamingpiacon: „Élőszereplős Susi és tekergő, mindennél több szuperhős, és új Star Wars-sorozatok jönnek a következő években.” – Wait, a challenger appears:
Aki a dalmatákat szereti, egy ideig nagyon utálja majd Emma Stone-t – Eddig se rajongtam érte…
Kritika – Az új Fűrész addig a legjobb, amíg tart a popcorn: „Hét évvel a hetedik rész után visszatér a trancsírozós sorozatgyilkos. Az új film olyan, mint egy hosszú CSI-epizód, de nem fáj nagyon.”MAGYARUL: szar, de attól még folytatni fogják:
Mozi – Samuel L. Jackson lesz a Fűrész reboot sztárjaMondd még egyszer hogy „reboot”, mondd ezt még egyszer ha mered!!4!négy!!
Sosem voltál itt – Vannak nagyon beteg emberek: „Joaquin Phoenix megcsinálta a nagy klasszikus Taxisofőr modern, kalapácsos verzióját, és ez egyáltalán nem gáz, bár a cselekménynek nem minden mozzanatát értettük.”MAGYARUL: ez is szar lett.
Mozi KRITIKA – Az oroszlánkirály – Azt hozza, amit ígér, a többi a kritikusok baja: „Az 1994-es klasszikus élő(nek látszó) szereplős verziója hihetetlenül magas technikai színvonalon hozza az utolsó rágcsálót is, a régi mesét pedig fejből felmondja...” – ...vagy nem, mert:
Kritika – Az új Oroszlánkirály a Disney legrosszabb arcát mutatja: „A látvány lenyűgöző, de az eredeti változat varázslatát még csak megközelíteni sem sikerült. Megbukni így sem fog.”Wait, a challenger appears:
Az emberiség történetének eddigi legnyugtalanítóbb fejleménye nem a feltartóztathatatlan klímakatasztrófa, hanem az egyszerre élőszereplős ÉS animációs Macskák film előzetese egyenesen a Pokolból: „Nemhogy általában közeleg a végítélet napja, már dátumszerűen tudjuk, hogy mikor lesz.”Furries like this, kb. senki más nem, csak egyféleképp dobhatták volna föl:
0

VASÁRNAP, FEBRUÁR 16.:
BILL BIRD & TOLL-KÍN
0
Jankelova szemtanúi.

Talán érdemes:
21:10-kor tavalyi biopic az HBO2-őn a Gyűrűk Ura szerzőjéről, Tolkienről, pontosabban azon ifjúkori éveiről amik aztán az opus magnumnak is ihletet adtak. Megtekintése után még nyilvánvalóbb lesz melyik valódi történésnek-figurának adott az író mesebeli köntöst az iskolai „kirekesztettek” szövetségétől (leendő) feleségén át a háborúig (és még a csínytevéseit sem hallgatják el) – nem hibátlan, de jól ábrázol egy kiveszőben lévő embertípust-értékrendet (a Tea Clubot ma már erővel oszlatnák fel). Utána tizenegytől ugyanitt kisköltségvetésű 2018-as sci-fi melynek posztapokaliptikus jövőjében egy kissrác, Eli (Myles Truitt) által megtalált fegyverre fáj a foga kb. mindenkinek miután az menti meg börtönből szabadult mostohabátyja, Jimmy (az Elit nevelő férfi valódi fia) életét a helyi bűnözőtől, Taylortól (James Franco). Jimmy hatvanezerrel tartozik az említettnek és ezt apja munkahelyének kifosztásából fedezné de a gengszter megöli a fiúra rányitó apát, a báty pedig Taylor testvérét (ama bizonyos fegyverrel), így menekülnie kell. A Kin sokat markol: idegen lények, disztópia, időutazás, családi Kötelékek és ahhoz képes mennyiből készült, meglepően sokat teljesít a vállalásból.

Nem érdemes:
...csak ha egészen szélsőséges példát akarunk látni a rossz értelemben vett feminista művekre merthogy Jankelova asszony szépirodalmi klubja férfiakból-szerelemből kiábrándult idősebb és fiatalabb nőket toboroz a gyűlölet összetartó erejére építve. Azért a pasiknak is jut hely, például táplálék formájában merthogy a kis társaság Soylent Green-mintára hasznosítja újra az erősebbik nem képviselőit vagyis megölésük után hotdog-alapanyagnak adják el a húsukat, duplán „megalázva” férfiasságukat (avagy hogy lesz nemi szervből fallikus, de ártalmatlan virsli), a bevált rutinba az egyik tag hoz változást aki ténylegesen megszereti a legújabb áldozati BÁRÁNYT bikát. Vicces látni a kettősmércét: nők MGTOW-szerű, ténylegesen gyilkoló közösségéről bezzeg lehet jópofa gothic horrort forgatni de lapozzunk is mert 22:35-kor jön egy thriller (Killbird) a Film Mánián ami a férfiak mellett a konteósokat is célkeresztbe veszi: női természetfotós autója lerobbanása után remeteként élő összeesküvéselmélet-hívő segítségére szorul aki viszont nem bízik benne (természetesen azt hiszi hogy a kormány küldte a nyakára).

Teljes legalizáció rovat:
The best of 2019 vol. 2.:
drogiporter – Az amerikai ópiát-túladagolási járvány - és ami mögötte van: „A gyógyszercégek kapzsiságán kívül több tényezője van a jelenlegi drogtúladagolási válságnak az USA-ban.” – …az hogy elveszik a függőktől a boldogság kis köreit…és tényleg: „a nyomor soha nem csak fizikai, de lelki állapot is, a kilátások besötétülésével, a jelennek a jövővel szembeni teljes felértékelődésével jár együtt. Ez pedig a drogfüggőség melegágya. (…) A kudarcos, dollármilliárdokba kerülő drogellenes háború helyett hosszú távon az hozna eredményt a függőséggel és túladagolásokkal szemben, ha például a 13 millió szegénységben élő amerikai gyermeket és szüleiket kiemelnék a nyomorból, és jövőt adnának nekik.” – …és ha kiemelnék őket a nyomorból akkor ez a blog óbégatna a leghangosabban erőszakról, amúgy aki akar az ki tud törni itthon is:
drogiporter – „Végre szeretek élni“: „Laci, évekig élt az utcán, mint drogfüggő csöves, amíg aztán egy napon megindult a felépülés útján.” – Emelem kalapom, bár többen követnék a példáját.
London Európa kokainfővárosa: „Hétköznapi droggá vált, naponta átlagosan egymilliárd forintnyi fontot költenek erre a lakók.”Wait, a challenger appears:
Ázsia belefullad a metamfetaminba: „Délkelet-Ázsia a világ vezető termelő és felvevőpiaca egyben. Thaiföldön olcsóbb egy methtabletta, mint egy üveg sör. Jelenleg nem látszik megoldás a drogkrízisre.” – Teljes legalizálás, oszt’ jónapot. Vagy nem? :DDD
drogiporter – A magyarok negyede próbált már tiltott szert: „Fogadjunk, hogy 2018 slágerdrogjának nevét még nem is hallottad!” – Hát igen, le vagyok maradva a jó öreg kannásbornál…
Magyarországon vezet át a világ egyik legnépszerűbb heroincsempész útvonala: „30 százalékkal többen drogoznak a világban, mint tíz éve. Új szerekre váltanak a magyar drogosok.” – Lásd fentebb, amúgy ja, igazatok van, hiányoznak nekünk az új drogok, nem elég az ami van:
Részegen, bekokózva, 130 km/órával gázolt halálra egy embert, majd akkorát karambolozott, hogy a másik sofőr maradandó fogyatékosságot szenvedett: „A durva baleset Érden történt.” – A teljes legalizálással ez is elkerülhető lett volna…ja nem.
drogiporter – 5 ok, amiért nem tudjuk drogmentessé tenni a világot: „Ez a videóklip 5 perc alatt 5 olyan érvet hoz fel, ami bizonyítja: a drogellenes háború kudarc.” – Szóval nem a probléma megoldása hanem az állandósítása a célotok…és tényleg:
Dog Quijote – egészsÉG – Bagót sem ér a legújabb dohányzásellenes kampány: „Sokkolás vagy érzelmi motiválás helyett harsány és dilettáns ugri-bugri!” – Ha leszokik azabaj, ha nem szokik le akkor meg azabaj:
Az opiátkrízis megoldása ott van az orrunk előtt: „Tízezrek halnak bele a túladagolásba, pedig csak ki kéne találni egy új mechanizmust a fájdalomcsillapításra. A kutatások biztatóak, csak ott a gyógyszerlobbi meg a placebohatás.” – Apropó gyógyszerlobbi:
Ópiátkrízis: 572 millió dolláros bírság a Johnson & Johnsonnak: „Túl erőszakosan reklámozták a fájdalomcsillapítóikat. Akár 17 milliárd dollár is lehetett volna a büntetés.” – Azt is röhögve kifizették volna ahogy a faszbúk-gugli is a maga büntetéseit. Minden megy tovább ahogy eddig :(((

VISZLÁT HÉTFŐN!

Kulcsszavak: rest of, 2019

bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés