2020. 02. 22.
Rozsdaolaj-szőkítés (feb. 22-23.) + The Rest of 2019 vol. 12.
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Rozsdaolaj-szőkítés (feb. 22-23.) + The Rest of 2019 vol. 12.

 

 

 

 

 

 

SZOMBAT, FEBRUÁR 22.:
BURNING BRIGHANTIES
0
We’ll never be ROYALS loyals.

Talán érdemes:
Nyolckor több okból sem up to date romantikázás a Film4-en az esküvőn frissen túlesett Harry és Meghan beilleszkedéséről a királyi családba ahogy azt a szappanopera-gyárban elképzelik: Markle karaktere itt már kifejezetten sötét (nem külseje hanem viselt dolgai miatt) vagyis ezután megértjük miért döntött úgy a párocska hogy Az első királyi évet nem követi több. Az első Harry & Meghanból ismert arcok egyike sem tért vissza eme folytatásba de nem is kell mert a Lifetime színészei helyett előbb-utóbb ők maguk fogják elmesélni egy valóságsóban hogy milyen érzés volt Becoming Royal. Félórával később (20:30-kor) hasonló rózsaszín álom a Cinemax 2-őn ami egyben turistacsalogató is a Balkán egy mostanában kevésbé frekventált célpontja, Bulgária felé de igazi vállalása mégis az hogy szobrot állítson Sztojan Hrisztovnak alias Techónak, a posztkommunista éra self made manjének aki hazáját felvirágoztatta Bolgár rózsaolajat gyártó-forgalmazó cégével. Érdekes lett volna elfogulatlan portrét kapni róla (meg más országbeli társairól is) de ez már onnantól kútba esik hogy a forgatást a cég szponzorálta. 23:20-kor negatív szuperistenesdi az HBO-n James Gunn-tól (A Galaxis őrzői) aki továbbviszi amit a Superben megkezdett: a kansasi Brightburnbe lepottyant csillaggyermek szülei számára ajándék, mindenki másnak halálos veszély mert a kamaszkorral előtörő csodás képességeit rosszra használja de anyja (Elizabeth Banks) képtelen elfogadni ezt és a „majd kinövi” közhelyével nyugtatja magát. A Marvel/DC-fanok számára A lángoló fiú lehet az aduász Martin Scorsese ellen („íme, itt egy elgondolkodtató superhero movie!44!! négy”) de az okébúmereknek így is lesz egy ütőkártyája ha felsorolják, hányezerszer építettek gonosz kölykökre az Ómentől a Jófiúig-ig (ráadásul azokban magyarázatot is adtak a gonoszságra SPOILER és rendesen be is fejezték őket a manapság kötelező sequel-belengetés helyett SPOILER VÉGE).

A seksz, a szipu rovat:
The Best of 2019 vol. 2.:
Civil szervezet terjesztett drogot a Balatonnál: „Bűnmegelőzési céllal alakultak, pár év múlva már kábítószert terítettek a déli parton.” – ...és még ebből is ki lehet hozni hogy nem a drog a rossz:
drogiporter – A bűnmegelőzőket nem ellenőrzi senki: „A drogot áruló bűnmegelőzők esete mutatja, senki sem ellenőrzi, ki vé­gez­het drogprevenciót az iskolában.” – Ha meg ellenőriznék őket, ti ordítanátok a leghangosabban, a hír meg inkább azt mutatja hogy bárkit megkísérthet a könnyű pénzkereseti lehetőség, és idősebbek is elkezdhetik:
72 éves nő árult drogot diákoknak Nagyváradon: „12 társával együtt tartóztatták le.” – Letartóztatták? Bezzeg civil szervezetként működhetett volna még egy darabig :SSS
Fiatalokat vett rá két kecskeméti nő, hogy kristálydrogot áruljanak: „Másfél év alatt 15 millió forintot kerestek ezzel.” – Lásd fentebb.
Várkonyi Andreának előbb le kell feküdnie valakivel, hogy eldöntse, akar-e vele járni – ...még akkor is ha foglalt a kiszemelt:
Várkonyi Andrea műsorában arról beszélt, hogy egy nős férfi szeretője volt – Az illető felesége tuti lájkolta ezt. Ja nem.
ma is tanultam valamit – A római császár, akinek a bulijain mindenki a haláltól rettegett: „Domitianus néha oroszlánokat engedett a meghívottak közé.” – Hát igen, ilyen az igazi PARTY HARD ^^
Véletlenül 25 ezer ecstasy tablettát küldtek postán egy osztrák párnak: „Ruhát vártak, de drog érkezett a dobozban.” – Tök hihető...ja nem az.
Tévedésből vett át kétmilliárd forintnyi drogot egy idős ausztrál pár: „Rossz címre hozta a csomagot a posta.” – Látom a dílerek is keverik Ausztriát Ausztráliával :DDD
Vaddisznók túrták fel a kokainrejtekhelyet Olaszországban: „20 ezer euró értékű drog lett az erdő martaléka.”BRÜHÜHÜ, és nem ez az egyetlen meghiúsult biznisz:
Sosem látott ausztrál ember ennyi speedet egyszerre: „Pont határőrök voltak azok az ausztrálok, akik meglátták. Gyorsan le is foglalták.”Wait, a challenger appears:
Az évezred legnagyobb magyar-szlovén heroinszállítmányára csaptak le rendőrök: „Egy budapesti cég volt a Koperben lefoglalt heroinszállítmány címzettje.”...and nothing of value was lost that day.
Rendelt egy teát a Mekiben, amitől úgy betépett, hogy a 911-et kellett hívni Wait, a challenger appears:
Temetés után gyászolók tértek be egy német kávézóba, ahol véletlenül space cake-et szolgáltak fel nekik: „Egy alkalmazott a 18 éves lányára bízta a sütik elkészítését, de az figyelmetlenségből egy más alkalomra szánt, hasisos süteményt vett elő a fagyasztóból.”VAJON MI LEHETETT AZ A „MÁS ALKALOM”? LOL Négy esküvő, egy temetés helyett egy temetés, számtalan betépés :SSS

 

VASÁRNAP, FEBRUÁR 23.:
A SZERB, AKI MEGLÉPETT...
0
...de csak a karanténig jutott.

Ajánlott:
Nyolckor elborult horror-komédia a Cinemaxon délszláv barátainktól és a nem is oly’ távoli jövőből ahol már nem az olaj hanem a víz a folyékony arany viszont a nagyhatalmak ugyanúgy harcolnak érte mint elődjéért – persze Zágrábot nehéz lenne újrademokratizálni így jóval alantasabb eszközhöz, zombivírushoz nyúlnak a tuggyukkik, kihagyva a számításból hogy arrafele átéltek már egyet s mást. Itteni főhősünket sem vágják földhöz a haláli hullák: kilép a mozik-masszázsszalonok safe space-éből és csatlakozik a szintén tehetősekből álló kis csapathoz megkeresni a szérumot pontosabban az azt hordozó személyt ugyanis mint kiderül, ősellenségeik immunisak a vírusra, egyetlen reményük hogy Az utolsó szerb Horvátországban van még... Abszolút nem PC vígjáték ami túl azon hogy nagyon más szemszögből nézi a néhai Jugoszláviát, történelmét és lakóit, még üzenetet is hordoz (nem nehéz dekódolni).

Talán érdemes:
A testvércsatornán (Cinemax 2) félórával később (20:30) mai köntösbe bújtatott orosz népmese – bár a halált kicselezni igyekvő figura számtalan más kultúrában is jelen van, nem csak Szibériában. Itt egy férfias erdőőr tudja meg hogy (rák)betegsége miatt már csak pár hónapja van hátra és mikor kiderül hogy sem az orvostudományban, sem a sámánista természetgyógyászatban nem bízhat, ő lesz Az ember, aki mindenkit meglepett azzal hogy nőként próbált szó szerint tovább élni. Kereken kilenckor 2008-as Wasabi-koppintás a Filmbox Plus-on, akciózásról könnyedebb műfajokra helyezve a hangsúlyt és Jean Reno helyett Lisa Edelsteinnel. Ő a futárcsaj aki lánya halála majd emiatt felbomló házassága után menekült a lélekölő melóba és akire most valóban Különleges küldeményt bíznak, egy újgazdag elkényeztetett lányát (Brenda Song) akit Kínából kellene Hawaii-ra, anyjához elfuvaroznia. Ahogy az effajta furcsa párosításoknál lenni szokott az utas előbb a szállító agyára megy majd megtalálják a közös hangot és vonásokat (Alice szülei elváltak és nem tudnak megegyezni melyiküknél legyen a gyerek).

Budinegyed rovat:
The Best of 2019:
városban – Egy hatalmas park nyílt a bulinegyedben: „Egy lélek sincs ott, pedig jó!”MAGYARUL: addig jó az ott lakóknak amíg egy lélek se jár arra.
Olyan hely nyílt a Nagykörúton, ahol pénzért pár percre bárki kikészülten tántorgó, zombiszerű angol bulituristává válhat: „Szó szerint a hányásig teszteltük a tulajdonosai által európai szinten egyedülállónak mondott, vadonatúj VR, vagyis virtuális valóság-játszóteret.” – Minek? Akinek készült az marad az IRL bulizásnál :SSS
bulinegyed – Isten veled, Bulinegyed?: „Közelednek az önkormányzati választások, ismét felbukkant a 24 órai zárás tavalyi népszavazáson elbukott ötlete.” – ...velük együtt bukkannak fel a brühüposztoló bérblogok is a mantrával miszerint a bulinegyed Budapest szívcsakrája és az ország GDP-felelőse. Eközben a valóságban:
Ellenőrzést tartottak a bulinegyedben, hirtelen megugrott a bejelentett munkások száma: „És 20 ezerrel több nyugtát adtak ki, de még így is a helyek fele elbukott valamin.”KEVÉS.
Nagy razzia volt a bulinegyedben, a rendőrség 11 embert állított elő – Lásd fentebb. Apropó előállítás:
A bulinegyedben kapták el a brit férfit, aki végigsétált a mentősök autóin: „Egy 14 fős társasággal volt.”Wait, a challenger appears, sőt rögtön 70:
70 brit partiállat őrjöngte végig a Manchester-Zadar pokoljáratot: „Üvöltözés, hányás, fenyegetőzés, és a végén három letartóztatás.” – Erre csak ennyit:
0

VISZLÁT HÉTFŐN!

Kulcsszavak: rest of, 2019

bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés