2020. 02. 24.
Lenin Black Intentional! (feb. 24-25-26-27.) + The Rest of 2019 vol. 13.
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Lenin Black Intentional! (feb. 24-25-26-27.) + The Rest of 2019 vol. 13.

 

 

 

 

 

 

HÉTFŐ, FEBRUÁR 24.:
LAST OF THE BOYS...

0
...Clark of the Gamblers.

Talán érdemes:
20:05-kor rövidségével együtt (szűk egy óra) korrekt adaptáció a Filmbox Family-n Nathaniel Hawthorne regényéből melyben mai család költözik A hétormú házba ami eddig se volt üres mert a tulajdonos família szellemei „lakták” (meg is mutatják magukat az újonnan érkezőknek). A House of the Seven Gables nem horror, inkább családbarát misztikusság amit a szó jó értelmében vett sztárparádé (Shirley Temple, Martin Landau, Robert Culp) és profi szkript tesz maradandóvá, ha igazi riogatásra vágyunk akkor 22:55-kor irány az AMC ahol a nyolcvanas évek egyik (ismétlésgyanús) kult-opusát, Az elveszett fiúkat adják és itt is költözéssel kezdődnek a bonyodalmak. Egyedülálló anyuka preparátor nagyapjához megy lakni fiaival, az idősebbik, Michael (Jason Patric) egy csajszin keresztül be is illeszkedik a helyi motorosbandába akik valójában vámpírok (ahogy a település lakóinak többsége is) és mikor beavatják a vérrel kevert borral, öccse (Corey Haim) mindent megtesz hogy megmentse – a Lost Boys Joel Schumacher egyik remeke ahogy a Kiefer Sutherlanddel készült művei többsége is az (Fülke, Egyenesen át). Mi lesz még (már ha kiszórjuk az Arizónai álmodozókat és a Viharszigetet mint nyilvánvaló ismétlést)? Mondjuk 22:30-kor egy kiss jazz az M5-ön a MüpArt Classic koncertek mai részével melyben Sárik Péter Triója teljesíti a FELVONULÓK közönség kéréseit Micheller Myrtill-lel.

Jennifer Lopez? #LESZAROM.
The Best of 2019:
Jennifer Lopez úgy domborodik, ahogy senki: „Kevesen tudják így görbíteni a teret egy testhezálló kezeslábasban.” – Úgy SZAROM LE ahogy mindenki mást:
Jennifer Lopez és Alex Rodriguez kapcsolatára már sokkal jobban illik a komoly jelző: „A volt baseballjátékos fontos megbeszélésekre is magával cipeli az énekesnőt.” – …vagy nem is olyan komoly az a kapcsolat:
Ön is úgy szokott összebújni a haverjaival, mint Jennifer Lopez Drake-kel?: „Tekintse meg a képet, és válaszoljon őszintén!” – Őszinte leszek: LESZAROM.
46 éves! negyvenhat!! – Jennifer Lopez bikinis feneke még mindig túl szép – …de nem eléggé szép ahhoz hogy ne szarjam le:
ISZONYÚ CIKI! Jennifer Lopez ruhája átnedvesedett a Golden Globe-gálán: „Íme a fotó!”LESZAROM. Most miért ne, attól is lehet nedves :DDD
Velvet – Jennifer Lopez még mindig kitehet, amit csak akar – Mindenkit leszarhatok akit csak akarok. Őt is. 2020-ban is!!44!! négy


KEDD, FEBRUÁR 25.:
STABIL ÜLŐFEKVÉS
0
Take a sztori!

Talán érdemes:
Kilenckor Jean-Pierre Jeunet 2009-es darabja a Film Mánián a rá jellemző kikacsintásokkal-fura megoldásokkal: peches videotékás (Danny Boon) munkanélkülivé válva jó sok gondolkodás után megtalálja az összefüggést saját tragédiája (egy drive by shooting alkalmával nem halálos fejlövést kap) és apjáé között (aknára lépett a háborúban). Innentől minden egyetlen összeesküvés-elméletnek rendelődik alá, központjában a hadiiparral (a kemtrél meg a tuggyukkik helyett), paranoid képzelgéseihez a fejében maradt golyó kiváltotta hallucinációk is hozzáteszik a magukét. Nem csak a tékás neve (Brazil) idézi Terry Gilliamet hanem mintha a hajléktalanokat is a Halászkirály legendájából szalajtották volna hogy Alvilági játékokat űzzenek a gonosz fegyvergyárosokkal, elérve hogy egymást tegyék el láb alól. A Micmacs egynek tuti jó, viszont az alcím magyarításáért ((N)Agyban megy a kavarás) jár a fordítónak a FASZKORBÁCS. 21:25-kor Jankelova asszony szépirodalmi klubja után újabb elrettentő példa titkos társaságokra az HBO2-őn, az itteni főhőst sorozatos munkahelyi és magánéletbeli kudarcok után a húga rángatja el a Nővérek közé akik látszólag önjavító gyakorlatokban utaznak, valójában sokkal sötétebb machinációkat űznek. Elsőre Ashley is megtalálja a számítását de aztán rá kell jönnie minek mekkora ára van…nem folytatom, ennyiből is látni hogy a Sisterhood a Skulls női (és Lifetime-os) kiadása, reméljük az Asylum is megcsinálja a magáét mutáns cápákkal. Tíz előtt tíz perccel 2010-es Márai Sándor-feldolgozás az M5-ön, amilyen rövid (egy óra), olyan jó: rendszerhívő kisember (Rudolf Péter) rájön hogy létezése teljesen közömbös a hatalomnak, sőt akár el is tapossák ha szükséges, összeomlásából-öngyilkossági kísérletéből egy Titkos szám húzza ki melyet felhívva Isten válaszol neki. Túl azon hogy Márai már a hatvanas években eljátszott a Beszélgetések Istennel-témával (ráadásul jobban mint Neale Donald Walsh), Rudolf Péter is brillírozik (és még a mai korhoz igazítás is jól működik).

More human than human rovat:
The Best of 2019 vol. 1.:
Mesterséges intelligencia fejezi be Beethoven befejezetlen szimfóniáját More Beethoven than Beethoven, utána meg hologramturnéra küldik. Biztos ő is így akarta volna!!44! négy!!
Önvezető Tesla karambolozott egy rendőrautóval: „Az amerikai sofőr robotpilótára kapcsolta az autót, majd hátrafordult a kutyájához.”MORE GTA THAN GTA Wait, a challenger appears:
Távvezérelt Lexus okozott halálos balesetet: „Egy másik autóhoz szorította az áldozatot, próbáltak segíteni rajta, de ekkor újra elütötte.” – Tök véletlen, Skynet likes this.
A jövő itt van, és ijesztőbb, mint valaha gondoltam volna: pillanatok alatt összejött a pénz Marsra, a robotmacskára More macska than macska.
Az orvosok és a betegek is örülhetnek az Amazon mesterséges intelligenciájánakMore Alexa than Alexa.
Az algoritmusok nemsokára már azt is ki fogják kutatni, hogyan kell jól beszélgetni a halálról – …és ha nem jó választ adsz, kinyírnak:
Vannak az állásinterjúknak ravasz trükkjei, melyeket csak a gépek szúrnak ki – Akkor gépek interjúztassanak gépeket oszt’ jónapot : ((
Miért van ennyi kamu meló, és miért lehet, hogy a tiéd is az? – Bezzeg a 444-re szükség van azért hogy megmondják, mire nincs szükség, de még ez se megy saját kútfőből: „David Graeber szerint sokan azt hiszik, a kamu munka és a szar meló ugyanaz, pedig nem: sok munka úgy rossz, hogy azért közben hasznos. A kamu munka viszont egyáltalán nem az, mégis egyre több van belőle. Lehet-e ez ellen tenni bármit?” – Igen, például NEM TÁMOGATNI A 444-ET jogokat adni a robotoknak:
jelenből a jövőbe – Robotbölcsőde: „A robotoknak is fel kéne nőniük valahogy; kellene, hogy legyen gyerekkoruk - állítja egy pszichológus.” – Tegyenek belük emlék-implantátumot és maximalizálják négy évre az élettartamukat. Oh wait…
í – Milyen jogok érvényesek a mesterséges intelligenciára?: „Vajon az ember társa vagy szolgája lesz az MI?” – De hát ha nem „szolga” akkor egyáltalán minek kifejleszteni valamit ami elveszi más munkáját hogy aztán ugyanúgy panaszkodjon mint humán elődje? Nap kommentje (ami az eggyel a feljebbi hírt is továbbviszi):

teéjesenmindegy 2019.11.14. 11:43:14
Hát, majd jönnek a MI-prájdok, aztán a negyedik budik MI-knek, vagy önmagukat MI-nek vallóknak, és egy lassú, de dicsőséges folyamat végén MI párok is örökbefogadhatnak.
Az majd a jövő nagy kérdése lesz, hogy az okoshűtő vagy a banki szoftver menjen-e el a gyerek szülői értekezletére


SZERDA, FEBRUÁR 26.:
KÉREM VIGYÁZZANAK...
0
...a jelentések záródnak.

Talán érdemes:
Ma szokás szerint pangás lesz a részünk, az egyetlen nézhetőséget 23:50-ig dugdossa a retekklubb pedig Szabó István legújabb alkotásának Így készültje többet érdemelne. A Zárójelentés elnevezéséről nem csak az egészségügy ugorhat be bár azzal foglalkozik: frissen nyugdíjazott orvos (Klaus Maria Brandauer) visszatér szülőhelyére a békés őszi évek reményében de ahogy nem lehet kétszer ugyanabba a folyóba lépni úgy a nosztalgiázásba is bezavar a jelen politikája. Minden direktor valahol ott van a karaktereiben és nem lepne meg ha Szabó beleszőtte volna múltja sötétebb foltjait is.

Nem érdemes:
Emlékezhetünk mekkora felzúdulás volt a Szellemirtók / Ocean’s Eleven nőcis újrázásaiból vagy a Ghost in the Shell kiheréléséből, nos Halivúd 2019-ben sem hallgatott a nép szavára és felmelegítették a Men in Black-et a régi arcok (Will Smith, Tommy Lee Jones) nélkül, meglovagolva a comic-hullámot Chris Hemsworth beválogatásával aki itt direkt aluljátssza magát hogy teret adjon a kötelező női kvótának (Tessa és Emma Thompson). Onnantól hogy a „tartalmat” (=agendák) a tartalom (=szórakoztatás) elé helyezték az Internationallel már bukták a korábbi M.I.B.-k szerethetőségét, hiába a világutazás (Sötét zsaruk a Föld körül), a kütyük meg a fura illegal alienek. Ezt is lehetett volna másként forgalmazni mert az originálhoz nem sok köze van (még a Women in Black is jobban illene hozzá), de akkor még ennyien se kapcsolnának az HBO-ra, hiába a STÁRparádé meg az este nyolcas kezdés. Mondom, kihagyható, reménykedjünk hogy ebből is lesz rendes (polkorrekció-mentes) felmelegítés mint a Ghostbustersből.

Kis hírek a nagyvilágból:
The Best of 2019 Kína Edition:
Kínai miniszter: Helyes lépés volt a Tienanmen téri mészárlás: „Kína ma azért fejlődő és stabil ország, mert a kormány 30 éve azt tette, amit tett, mondta az ország védelmi minisztere.” – Hát, így is fel lehet fogni :SSS
Özil kritizálta Kínát, az Arsenal rögtön elhatárolódott: „A futballista az ujgurok helyzetével kapcsolatban szólalt fel. Klubjának kínai érdekeltségei vannak.”Wait, a challenger appears:
Óriási balhé lett abból, hogy a magyar olimpiai bajnok kiírta: F*ckin China – Küldjék átnevelőtáborba.
Kína a teljes Wikipédiát blokkoljaWait, a challenger appears:
Egymilliárddal vesztegették meg a kínai főcenzort, lebukott: „Lu Vej bannolta a Facebookot is.” – Huh, remélem pornót azért még lehet nézni :SSS
Özilt meghívta Kína, nézze meg, hogy élnek az elnyomott ujgurok: „A muszlim kisebbség mellett felszólaló játékos belecsöppent a Kína és az USA közti diplomáciai háborúba.”Patyomkin falu likes this, amúgy megérteném ha nem élne ezzel a lehetőséggel:
Letartóztatták a szegényeket fotózó riportert: „Lu Kuang egy hónapja tűnt el, most a hatóságoknál van. Főleg olyan témákat dolgozott fel, amelyekre kényes a kínai kormány.” – Ez kizárt dolog mert nincsenek ilyenek.
Eltűnt az Interpol igazgatója: „Felesége azóta nem hallott Meng Hung-vejről, hogy szeptember végén Kínába utazott.” – Majd előkerül ő is ha lesz mondanivalója:
36 milliárd forintra bírságolták az eltűnt kínai mozisztárt: „Fan Ping-pingnek júliusban veszett nyoma, most hosszú bocsánatkérő üzenettel jelentkezett.”Wait, a challenger appears:
A kínai állami média előszedett egy videót, amin a törökök által halottnak hitt ujgur zenész mondja el, hogy jól van: „Jogvédők szerint nem biztos, hogy a felvétel eredeti.” – A deepfake korában nem is értem miért kételkednek.
Kína tagadja, hogy börtönben rabok kényszermunkájával készítenék a Tescóba szánt karácsonyi képeslapokat: „A külügyi szóvivő szerint az erről szóló hírek kitalációk.” – Én hiszek neki, miért mondana mást mint az igazat:
A kínai kormány több pozitív hírt szeretne látni, és ez így is lesz: „A jövőre életbe lépő szabályok szerint az algoritmusnak inkább a pozitív híreket kell tolnia.” – …és ha nem tolja a pozitív híreket akkor az algoritmust is elküldik a nemlétező átnevelő táborok valamelyikébe nemlétező képeslapot gyártani ^^


CSÜTÖRTÖK, FEBRUÁR 27.:
TROUBLE WITH EX-MARINES
0
Not a Mexican Standoff.

Talán érdemes:
Nyolckor kétórás krimi az HBO-n a Gyilkos sorok nyomdokain, paranormális beütéssel: bár nem ő a hivatalos nyomozó de (a Jessica Fletchernél valamivel fiatalabb) Hailey Dean megoldja kollégája helyett az aktuális ügyet ami most A tengerészgyalogosok esete és egyszerűen indul (lopások a bázison) de aztán felpörög mikor az ügyre állított fickó hölgyismerősét megölik – Dean (Kellie Martin) halottlátó képességire ekkortól lesz szükség. Valamivel később (21:40-kor) drámázás a Cinemaxon: beszédes nevű lányok apjuk halálán igyekeznek túllépni, mindketten a maguk módján, Océane (az idősebb) például korban nem hozzáillő (és bizalmával visszaélő) pasassal randizik. Marine (a kisebbik) ezt nem teheti meg pedig még osztálytársai zaklatásától is szenved, anyjuknak meg bőven elég a munkája ill. annak elvesztése...óceán, tenger, plusz a cím sem vízmentes (Távoli part). 23:40-kor megint rövid, de ügyes cucc, ezúttal kamara-akciózással és a Filmcafén egy Patthelyzetbe került, fia halála után felesége által elhagyott ex-katonával (Thomas Jane) aki bánatát alkoholba fojtja (mi másba?), az ő házába menekül egy gyilkosság kis szemtanúja (Ella Ballentine) az elkövető (szintén hadviselt) bérgyilkos (Laurence Fishburne) elől. Az egyhelyszínes mozik 90%-ban a forgatókönyvön buknak meg, szerencsére itt nem ez a helyzet: Adam Alleca (aki egyben rendezte is) kis pénzből idézte meg debütálásával a nyolcvanas évek rendőrségostromos-elhagyatottházas hangulatát – na meg a westernekét amire már elnevezésével (Standoff) is utal.
 

A dolgok internete rovat:
The Best of 2019:
Hahó, ideje szellőztetni!: „Az Elgato okosotthonos rendszere sokat nem tud, de azt legalább jól.” – Pedig meg vagyon írva hogy ez a jövő útja:
A jövő városát úgy hívják, ASCR: „Bécs keleti sarkában, az egykori repülőtér helyén épül Seestadt Aspern, az okosváros, ahol a legújabb technológiákkal kísérletezenek a jövő városának mérnökei.”Utoljára Sztálin kapcsán beszéltek a „lelkek mérnökeiről”, de így legalább tudjuk milyen agenda áll az okosvárosok mögött és hogy mennyire praktikus mindent kiokosítani arra itt az élő példa:
Egy egész város riasztórendszerét hekkelték meg Amerikában: „Szirénák okoztak pánikot Dallasban.” Wait, a challenger appears:
Egy kibertámadás visszalökte New Orleanst az előző évezredbe: „Zsarolóvírus és adathalász emailek terjedtek a városvezetés belső informatikai rendszerében. Szükségállapotot hirdettek a városban.” – Lehet hogy a szükségállapot is a jövő városainak velejárója :DDD
Az okosotthon lesz a jövő azbesztje: „Most még ez is jó ötletnek tűnik, de aztán lesz még itt baj - figyelmezet egy kiberbiztonsági guru.” – Már van baj, nem is kevés:
A legijesztőbb horrorfilmeket is felülmúlják a biztonsági kamerák hackerei: „"Én vagyok a legjobb barátod, most bármit megtehetsz" - mondta a szobájában rettegő 8 éves lánynak a hacker. (…) Egy másik nő arról számolt be, hogy vettek egy (...) kamerát, hogy távolról szemmel tarthassák a kutyát, aztán egyik este hirtelen beleszólt egy férfi, hogy látja, hogy fekszenek, azonnal kelljenek fel. (...) A Ring azt mondta, hogy kivizsgálják az ügyet, de már előzetesen megerősítették, hogy ez az 1467 eset nem a cég biztonsági hibája, hanem a felhasználók biztonsági beállításai nem megfelelőek. Azt javasolták, hogy a Ring fióknál mindenki használjon többlépcsős hitelesítést és erősebb jelszót.” – Jól olvastam, Ring? Csak idő kérdése hogy összepárosítsa valamelyik hacker a névadóval (lásd Momo) :SSS És igen, a „bármit megtehetsz” tényleg azt jelenti:
Öld meg a nevelőszüleidet - ezt javasolta az Amazon egyre parább digitális asszisztense egy felhasználónak: „Egyre több a gond Alexával.”„Gond”, az, basszus :SS
Beépített szívritmus-szabályozókhoz férhetnek hozzá hackerek: „A világ egyik legnagyobb egészségügyi eszközgyártója érintett, de hiába a sérülékenység, visszaélni vele nehéz.” – Tök hihető. Ja nem az:
b1 – A számítógépes vírus az életfenntartó berendezé­seket is megtámadta – Hát akkor erről ennyit.
A világ elektromos szemete beborítja a kütyütemetőket: „Az e-hulladék már akkora probléma, mint a légi közlekedés, és ez csak rosszabb lesz.” – Akkor talán nem kéne a birkákat új cuccok vásárlására rávenni:
the digital – Jönnek a tartó­sabb kütyük Európába? AZ A BAJ HOGY TOVÁBBMENNEK„Az EU szeretné, ha a kütyüjeink tartósabbak és szerelhetőbbek lennének. Az ötlet elég jó, de a siker kérdéses.” – Valamiért kimaradt a cikkből hogy ez a gyártóknak sem érdeke:
Gadget Shop – Hétvégi kütyüparádé Kínából: „Akciók, kuponok és érdekes cuccok, amikre érdemes egy pillantást vetni.” – Rajtuk keresztül meg a lakásunkba vetnek nem egy pillantást :SSS
rendelj kínait – Így okosítsd fel a buta TV-det!: „Az X96 mediabox pénztárcabarát megoldás.” – …és még a magánéleted is megmarad. Ja nem:
Az FBI, a CIA és az NSA szerint jobb, ha nem használunk Huawei telefont, mert kínai kormány kotorászhat a szelfijeink között: „Az amerikai szolgálatok a kínai telefongyártók kormányzati kapcsolatai miatt aggódnak.” – Nem is értem miért :DDD

VISZLÁT SZOMBATON!

Kulcsszavak: faszkorbács, LESZAROM, rest of, 2019

bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés