2020. 02. 29.
Thor, Wotan...csak Odin hiányzik. (feb. 29., márc. 1.) + The Rest of 2019 vol. 14.
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Thor, Wotan...csak Odin hiányzik. (feb. 29., márc. 1.) + The Rest of 2019 vol. 14.

 

 

 

 

 

 

SZOMBAT, FEBRUÁR 29.:
VADÁSZ, VADÁSZ...

0
...te trónolni jársz ide.

Nem érdemes:
...még konteósoknak se mert a BeSZERvezve nélkül is egyértelműen a mindennapok része lett az az MK Ultra-agenda melynek korábban még a puszta létét is tagadták. OK, mondjuk fel a kötelezőket: az American Ultrában viccesnek próbálják eladni a sleeper alteregóval megvert füves fiút (Jesse Eisenberg) aki emellé még pánikrohamokkal is küzd (nyilván nem a marihónajja hatására), barátnője (Kristen Stewart) egyben a „kezelője” (handler) is, valójában ő tartja fogva, közben meg nyafog amiért nem viszi el havajozni. Erre hamarosan lehetőségük is adódik mikor a CIA (vagyis akik leállították a srác képzését majd kimosták az agyát) úgy dönt hogy teljesen megszabadulnak tőle ám akciójuk előhívja Mike addig rejtett képességeit, hiába küldik utána egyik profi bérgyilkos-csapatot a másik után. Ennyi a sztori, véleményem szerint meg az álszentség netovábbja hogy a készítők szerint füvezni-gyilkolni menő, parancsra gyilkolni méginkább az de a cigifüstöt CGI-vel varázsolják oda ahova kell. Nyugodtan odatehető a Kingsman mellé és aki azt humorosnak találta azt este tizenegykor várja a Prime, a többieknek elég lesz Vigilant Citizen elemzése.

Talán érdemes:
23:25-kor modern rom. kom. a retekklubbon: egy one night stand két résztvevője nagyon más irányokba megy tovább, a csajból (Alison Brie) archetipikus szingli, a srácból (Jason Sudeikis) ugyanilyen PUA lesz. Sok év (és még több partner) után találkoznak újra csoportterápián (ahova párkapcsolati problémáik miatt kerültek), itt kezdik úgy érezni hogy A (sz)ex az oka mindennek és hogy több van köztük annál minthogy annak idején mindkettejüknek a másik volt az első. A Sleeping with Other People nem mentes a pités humortól de valamivel jobb mint mai direkt sekszes társai, a rivális kanálison (TV2) 2016-os bőrlenyúzás nyolc előtt öt perccel a blogban is (le)szerepelt Hófehér és a Vadászból a spinoffok főbb hibáival (igazolatlanul hiányzó stábtagok, voltmár-gyanús történet). Ezeket úgy akarják feledtetni hogy a hangsúly A Vadász és a Jégkirálynő konfliktusára és az eredeti eseményeket megelőző időkre tevődik át ami szerint Ravennának (Charlize Theron) volt egy húga (Emily Blunt) aki nővére halála után visszatér, immár némi gyorsfagyasztó skillel megáldva, fel is támasztja és csak a tőle elpártolt vadász (Chris Hemsworth alias Thor) jelent némi reményt. Blunt hiába jobb színész mint Stewart ha utóbbihoz társítjuk az originál Huntsmant (azt meg csak remélem hogy Nick Frostot nem a fagyos vezetékneve miatt válogatták be), egyébként meg számolhatjuk az idézeteket a LOTR-tól (törpék és az őket vezető vadász az Egy Gyűrű itteni megfelelőjével, egy bűvös tükörrel) a Jégvarázson át (mágikus erővel rendelkező testvérpár) a Narniág ahonnan konkrét díszleteket vettek át és akkor jöjjön is az

Év filmje rovat:
The Best of 2019 vol. 1.:
Jégvarázsba fagyott gagyi lett a Vadász és a Jégkirálynő: „Teljesen felesleges folytatás, pocsék forgatókönyvvel és összelopkodott történttel. Csak Charlize Theron jó benne.”Év filmje!
Mozi KRITIKA – Szórakoztató posztmodern giccsparádé: egy unatkozó lány minden este új partnert keres, miközben lehetetlen helyzetekben és pózokban elmélkedik – Na most ez Év filmje vagy hesstegmítú? o_O Nem akarok tájékozatlannak tűnni...
könyves blog – Három könyv, amiben az élet nem könnyű: „Zadie Smith a táncról írt, Elenea Ferrante története az anya-lánya viszonyról szól, Erlend Loe könyvében pedig a leszámolás órája jön el.”ÉV KÖNYVE Wait, a challenger appears:
Könyves – Nesbo a reménytelenség legmélyére taszítja híres nyomozóját: „Még sose bánt olyan brutálisan a főhősével, mint a legújabb könyvében.”Év könyve, már rohanok is megvenni. Ja nem.
Lemaradtunk a legkeményebb orosz autóbalesetekről: „De kimaradt a popsztár Natalie Portman, a mogorva Mel Gibson és az idős Stan és Pan is a magyar mozikból. Lista filmekről, amikhez lehet más megoldást keresni.” – Ami még közös bennük az az hogy LESZAROM akarom mondani MIND AZ ÉV FILMJE annyira nem maradtunk le róluk hogy én is ajánlottam mikor leadták valamelyiket.
Lemaradtunk A Gyűrűk Ura megszületéséről is: „Adam Driver zombifilmje, Tolkien fiatalkora és a pengés esernyők is kimaradtak a magyar mozikból, de egy kis keresgéléssel azért minden megszerezhető.” – Lásd fentebb...
Kritika – Rám szexi szőke bérgyilkosnő még nem volt ilyen hatással: „Luc Besson újra beleszeretett egy gyönyörű gyilkosba. Az Anna című film főszereplőnője a világon mindenkivel képes elbánni. A nézővel is.”Év filmje. Ja nem:
s – A szovjet kémszupermodell balladája: „A legnagyobb baj az Annával, hogy a jövőben többet tényleg nem várhatunk Luc Bessontól.” – Nem, az a baj hogy húsz éve nem várhatunk tőle semmit és nektek ez csak most esett le.
Kritika – A film, amitől soha nem akar az ember másokkal együtt drogozni – Sőt, egyedül sem: „Az Eksztázisban a sangriába rejtett kábszitól szabadul el a kénköves pokol. Az Enter The Void rendezője megint hozza a formáját.”Év filmje, kihagyom.
A félkezű farkas esete a folyamatos halállal: „A Sekiro: Shadows Die Twice máshogy nehéz, mint a Dark Souls, de pont annyira zseniális, mint a nagy előd. Az év egyik legjobb videojátéka!” – Sőt, az Év játéka!!!44
Ez lehet az év legfurcsább filmje: „Semmi sem hasonlít egy Roy Andersson-filmre, írták a rendezőről, és tényleg, ez a legkevesebb, ami elmondható róla.” – A legtöbb ami elmondható róla az az hogy LESZAROM ja nem ma, sorry.


VASÁRNAP, MÁRCIUS 1.:
HOVÁ TESZ A VÁTESZ?
0
Szélcsendbe lóg a kezed.

Talán érdemes:
Nyolckor 2018-as remake a Cinemaxon a Retributionből: tehetős ingatlanos (Wotan Wilke Möhring) átlagosan induló napja krimibe illő fordulatot vesz mikor megtudja hogy valaki bombát helyezett a kocsija aljára így a gyerekek suliba cipelése helyett pénzt kell szereznie a zsarolónak, mégpedig sürgősen (főleg hogy bármilyen menekülési-segítségkérési kísérletet durva megtorlás követ). Christian Alvartnak nem a Ne. Szállj. Ki! az első újrázása de a Tetthelyhez több köze volt mint ehhez (és azt is elrontotta), félórával később (20:30) bolgár komolykodás a testvércsatornán (Cinemax 2) melyben a munkanélkülivé vált Irina férje balesete után béranyaként akar „dolgozni” de kihagyja a számításból hogy nincs az a pénz ami 100%-ig feledtetné hogy a hasában növekvő magzat az ő teste-vére is. Tíz előtt tíz perccel egynekjó romantikázás a Story4-en hogy legalább a képernyőn keresztül részünk lehessen Egy behavazott hétvégében: frissen szinglivé vált újságírócsajt és barátnőjét mintha a sors hozná össze két férfival egy hótól elzárt síparadicsomban. Az előre elrendeltségre csak rátesz hogy hőseink ugyanott laknak (Seattle) de eddig mégis elmentek egymás mellett, most végre együtt is elmehetnek ha túlteszik magukat a sokkon (a snowboard-gyártó Ben nem állhatja az újságírókat, Cara pedig a férfi titkolódzásán sértődik meg). A retekklubbon egy leadási időpontjából (éjjel háromnegyed kettő) ítélve nagyon jó rövidfilm: férfi és nő ugyanahhoz a céghez indul felvételizni ugyanarra az állásra ám az iroda a toronyház tetején található és az utat áramszünet miatt gyalog kénytelenek megtenni, minden egyes megtett szinttel megválva konszolidált kinézetüktől és viselkedésüktől a közeledő cél és a fogyó idő kettős szorításában. Hiába, a ranglétrán mindig Van feljebb csak folyton lejjebb kell csúszni emberi mivoltunkban – Valcz Péter debütje ha nem is fest túl szép képet de legalább realista. Kertévéknél és hazai műveknél maradva a TV2 az abszolút győztes, ők 02:25-kor vetítik Sas Tamás 2009-es dobását melyben három nő kezd pszichodrámába egy hajón, így lesz a nyaralásból vihar a BILIBEN Szélcsendben.

Teljes legalizáció rovat:
The Best of 2019 vol. 3.:
Döcögősen indult a legális fűbiznisz Kanadában, de 2020-ra már lesz THC-s üdítő és csoki is: „A többség még mindig a helyi dílertől szerzi be a marihuánát, egyszerűen azért, mert nincs elég bolt. De jövőre ez máshogy lesz, és nem kell órákat sorban állni a drága, de legális fűért.” – Tök hihető hogy az illegális, de olcsóbb helyett a drága legálisat választják!4!4négy!! Felkészül Európa:
Az Európai Parlament szerint ösztönözni kell az orvosi marihuána használatát: „A legalizálás felszámolná a feketepiacon való terjesztést és biztosítaná a kívánt minőséget.” – Biztos így lesz, mennyire bejött Mexikónak meg Amerikának is:
Kiszorítják a dílerek a legális kannabiszkereskedőket Kaliforniában: „Válságban van a világ egyik legnagyobb fűpiaca. Egyes vélemények szerint a legalizálás a feketekereskedelmet segítette leginkább.” – Hű de meglepődtem...ja nem.
Súlyos természeti károkat okoz az illegális füvezés: „Kaliforniában ugyan legális a fű, de még mindig nagy üzlet feketén árulni, ehhez pedig az erdőkben alakítanak ki ültetvényeket, és nyomják tele illegális rágcsálóirtókkal és növényvédő szerekkel.”HAUDERJÚÚÚÚ!4!4! négy Mindegy, legalább egészséges, mert:
Alig létezik olyan beteg, akin ne segíthetne a kannabisz különös hatóanyaga, a CBD: „Azokban az országokban, ahol a kannabisz fogyasztása legális, rengeteg a gyógyító hatásúnak mondott, de CBD-t csak nyomokban tartalmazó termék a szabadpiacon. Magyarországon viszont, bár világszínvonalú a kannabiszkutatás, se megfelelő szabályozás, se legális szabadpiac.”Szóma ha mondom, segít a gondon…ja nem:
Az erősen füvezőknek komoly esélyük van a pszichózisra – De hát ez gyógyszer, tudósok is megmondták…mondjuk az is tény hogy az igazi tudósok mást mondanak:
Tinédzserkorban már egy szál füves cigaretta is megboríthatja az agy érzelemközpontját: „Egyetlen szál füves cigi is áthuzalozhatja a fejlődésben lévő agyat, állítja egy nemzetközi kutatócsoport. Tanulmányukkal a marihuána egyre terjedő legalizálásának veszélyeire is felhívják a figyelmet.” – OK, akkor én addig iszok pár sört amíg ti eldöntitek hogy a fű most egészséges vagy sem,

VISZLÁT HÉTFŐN!

Kulcsszavak: rest of, 2019

bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés