2020. 03. 02.
Tücsöknek való vidék. (márc. 2-3-4-5.) + The Rest of 2019 vol. 15.
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Tücsöknek való vidék. (márc. 2-3-4-5.) + The Rest of 2019 vol. 15.

 

 

 

 

 

 

HÉTFŐ, MÁRCIUS 2.:
MESTERKARMA!
0
Hoppide, nemindián!

Talán érdemes:
A metoo mellékhatásaként megsűrűsödtek a vezető/úttörő nőkre koncentráló művek és ma nyolckor (vagy holnap 12:50-kor) erre kapunk példát a Cinemaxon Antonia Bricóval aki ugyan nem AZ első női Karmester volt de talán a leghíresebb. Gyerekkora óta zenei pályára készült de talán maga se gondolta hogy évekkel később a Berlini Filharmonikusokat fogja vezényelni: holland emigránsként érkezett szüleivel Amerikába majd hazatért de ott sem tudott kibontakozni, így került a német fővárosba ahol végül megtalálta a helyét. Európai alkotásként itt nem tolják túl a gender/kvóta agymenést, egyszerűen csak bemutatnak valakit aki kitartott az álmai mellett. Éjfél után öt perccel nyolcvanperces rom. kom a Filmbox Extra HD-n melyben autóneppert igyekeznek kitenni szülei a mamahotelből, ezzel egy időben főnöke is megrovásban részesíti amiért túl őszinte a vevőkkel. A fordulópontot akkor jön el mikor barátunk segít egy Fülöp-szigetekre utazó nőnek és persze bele is habarodik…ki tudja, talán ez a Távolsági szerelem lesz a lökés a kiköltözéshez.

Ajánlott:
Kilenckor ősrégi (1941-es) rajzfilm a Filmbox Family-n hogy lássuk, a Pixar-Disney nem egyeduralkodó, már ami az animált rovarokat illeti (Z, a hangya, ill. Egy bogár élete). A Tücsökkalandok New Yorkban Hoppija csak nyugalmat szeretne, ennek érdekében szülőfaluja lakóit is elköltöztetné de közben barátnőjére is szemet vet egy rovartársa. A Mr. Bug Goes to Town (avagy Hoppity Goes to Town) elveszett a kritikusok lehúzó-kórusa és Pearl Harbor bombázása között (aznap volt a bemutató), de most végre ízelítőt kaphatunk a két Fleischer, Max és Dave munkásságából.

Irina Shayk? #LESZAROM.
The Best of 2019:
Ronaldo meztelenül pózol a Vogue címlapján: „A Real Madrid focistájának farkát csak a csaja, Irina Shayk takarja el.” – ...én pedig mindkettejüket LESZAROM.
Videó! – napicsaj – Irina Shayk domina szerkóbanszexizikHARVEY WEINSTEIN LIKES THIS LESZAROM.
szerelem a láthatáron – Irina Shaykot egy férfi oldalán fotózták leLESZAROM Mi az hogy „férfi”?! Majd eldönti mi akar lenni, különben sincs köztük semmi:
Az újra szingli Irina Shayk bombatesttel feszít a tükör előtt – Akkor újra LESZAROM :)
erős a gyanú – Az nem egy eljegyzési gyűrű Irina Shayk ujján? – Nem az én menyasszonyom szóval LESZAROM, amúgy meg azóta gyereke is van:
Irina Shayk egészen másképp elfoglalt, mint a többi, újdonsült anya: „Sok a dolga na, és abba nem mindig fér bele a gyerek.” – Ja, „sok a dolga”:
Law & Order: Criminal Intent – Gumicukor – Irina Shayk bugyira vetkőzött, hogy megmutassa, miként fest három hónappal a szülés utánLESZAROM, a pelenkákkal foglalkozzon!
micsoda buli! – Gumicukor – A macska maszkos Irina Shayknál csak a kutyus jelmezes Bradley Cooper menőbb – Én vagyok a legmenőbb, mert LESZAROM.
az ünnep margójára – Irina Shayk félmeztelen képpel zárja a karácsonyt, és nincs vele egyedül – Azzal sincs egyedül hogy LESZAROM.
még mindig tökéletes – Irina Shayk bikiniben mutatta meg a bárszekrényét: „Bár kit érdekelnek az alkoholok, ha a háttérben ott kacsint vissza a tükörből a modell kockás hasa?” – Hogy kit érdekelnek az „alkoholok” LESZAR hát ENGEM <3


KEDD, MÁRCIUS 3.:
BOLDOGOK A KIÉHEZETTEK…
0
mert övék lesz a vacsora.

Talán érdemes:
A mai nap a kései kezdéseké és a sznoboké lesz, elsőként a Mozi+-on keresik a választ fél tízkor hogy lehet-e vérfrissítést hozni az élőhalottak közé, itt egy mutálódott Cordyceps gomba tarolta le a világot és vette át az irányítást a lakosság többsége fölött. A túlélők között is kiemelt helyen állnak a tudósok akik a fertőzöttek egy különleges csoportjával, a részben tünetmentes Kiéhezettekkel kísérletezgetnek, közülük is Melanie (Sennia Nanua) a tanárnő (Gemma Arterton) kedvence, őt később érzékenyen érinti mikor megtudja hogy a főnéni (Glenn Close) védence élete árán nyerné ki belőle az ellenanyagot. A The Girl with All the Gifts inkább dráma mint horror és nem is túl eredeti (lásd a The Last of Us c. videójátékot), viszont ebben reálisan hódítja vissza a természet az emberformálta tájat (benőtt épületek, stb.). Tíz előtt öt perccel Jaroslav Hašek örökbecsűje Spiró György hozzátoldásaival az M5-ön, így lesz Švejk jólismert történetéből Zenés komédia, egy kis tragédiával – utóbbi már az alapműben is benne volt, kíváncsi vagyok milyen ha még zene is van mellé. Dalra fakadás nem, tragédia annál több lesz a Coen tesók Cormac McCarthy-adaptációjában 22:40-kor a Cinemax 2-őn, véresen egyszerű felállással: egyszeri csóró (Josh Brolin) felmarkol kétmillió dolcsit (meg egy adag herkát) hisz’ a zsákmány körül fekvő hulláknak úgysincs rá szüksége ám a láncreakció beindul, feltűnik a pszichopata bérgyilkos Anton Chigurh (Javier Bardem) és sorra öli az útjába kerülőket a Nem vénnek való vidéken. A testvéreknek nem ez az egyetlen táskás-pénzes dobása ahogy a végzetet szimbolizáló, egyre közelgő figurákból sincs náluk hiány de a No Country for Old Men sötétebb mint a Big Lebowski vagy a Fargo (a Raising Arizonáról nem is szólva), talán ezért nem lett belőle akkora kult (még Chigurh mémmé-profilképpé válása után sem). Jobban belegondolva a Rettegés foka valamivel jobban hozta ezt a Halál-megtestesítést (plussz az akkori De Niróból kinézzük hogy levarázsolja magáról a bilincset, Bardemből nem) és az nem egy szimpla slasher volt intellektuális köntösben (csak egy példa: Woody Harrelsonnak kb. semmi szerepe nincs azon túl hogy feltűnik majd kinyírják).

Konteó rovat:
The The Best of 2019 Jeffrey Epstein Edition:
Epstein pedofil ügyeiről tudott egy újságíró, de nem hagyták, hogy előálljon vele – Meglepődtem. Ja nem, ahogy ezen sem:
Az elvileg szigorúan felügyelt Epsteint pont magára hagyták a cellájában, mielőtt öngyilkos lett: “A The New York Times azt írja, 30 percenként kellett ellenőrizniük a börtönőröknek a gyereklányokból szexhálózatot építő milliárdost, de ez valamiért kimaradt.” – Véletlen, megesik az ilyesmi ahogy ez is:
Halála előtt két nappal végrendelkezett Epstein: “185 milliárd forintos vagyonát egy ismeretlen összetételű társaságra hagyta, de ehhez még az áldozatoknak is lesz egy-két szavuk.”NINCSENEK áldozatok, sőt ügy sincs:
Hivatalosan is ejtették a Jeffrey Epstein elleni büntetőügyet: “Jeffrey Epstein milliárdos augusztus 10-én lett öngyilkos. Emberkereskedelem és kiskorúak megrontásának vádjával helyeztek előzetes letartóztatásba.” – Ejtették az ügyét? Posztumusz KOSSUTH Oscar-díjat nem adnak neki?
Megvádolhatják Epstein két börtönőrét: “Ők voltak szolgálatban, amikor Epstein öngyilkos lett a cellájában.” – Nyilván a videót is ők törölték le:
Eltűnt a videó, ami Jeffrey Epstein első öngyilkossági kísérletekor készült: “Újabb rejtély az ügyben, ami körül már eddig is hemzsegtek a kérdőjelek.” – Vagy nem is hemzsegnek, mert:
Egy patológus szerint Epstein boncolási jegyzőkönyve gyilkosságra, és nem öngyilkosságra utal: “Korábban a hatóságok arra jutottak, hogy a fiatal lányokat futtató milliárdos öngyilkos lett a cellájában.” – Felkészül: a patológus, mármint az “öngyilkosságra” :DD Eközben Angliában:
Epstein úgy szolgálta fel a nőket András hercegnek, mint gyümölcsöket a tálon: “Újabb részleteket árult el a yorki herceget megvádoló Virginia Roberts Giuffre.” – Majd ő is öngyilkos lesz.
Bizarr részletekkel tagadja András herceg az Epstein-ügyet: “Aznap Pizza Expressben volt, nem ő van a közös fotón, és nem is izzadt táncolás közben.”Pizza Express? Egész biztos nem Pizzagate? :DDDDD
András yorki herceg visszalép a királyi kötelezettségeitől: “Mondván, a Jeffrey Epstein-botrány már jelentősen zavarja a királyi családot.”MAGYARUL: őt nem zavarja. Na majd most fogja:
royal sztorik – Magával rántotta a pedofilügy András herceget: “A királynő kedvenc fia visszavonul a közélettől, miután botrányos interjút adott a BBC-nek Epsteinnel való kapcsolatáról.”BRÜHÜHÜÜÜ, mintha csak a 444 cikkét olvasnám lenyadunyháról.
Az ügy, ami sötétebb, mint az összeesküvés-elméletek: “Jeffrey Epstein sztorijának minden eleme túl bizarr ahhoz, hogy igaz legyen: az amerikai milliárdos szexhálózatot épít kiskorú áldozatokkal, sokáig megússza, majd rejtélyes módon meghal a börtönben. És mi lesz mindezekből? Egy mém.”MAGYARUL:
0

SZERDA, MÁRCIUS 4.:
SALEM-LOVARDA
0
Emberek a másvilágon.

Nem érdemes:
Az Emberek egy másik világból évekkel megelőzi a Jupiter holdját meg a többit de attól még ugyanabból a célból készült (érzékenyítés, bűntudatkeltés). Helyszín egy olasz városka ahol a lassan kisebbsége szoruló őslakosok rendszeresen gúnyt űznek az őket krisztusi-buddhai türelemmel szolgáló, egyébként tökéletesen beilleszkedett betelepültekből. A helyi fődemagóg végül Isten segítségét kéri (antikeresztény közhelyek kipipálva) és láss csodát, a bevándorlók eltűnnek mintha sose lettek volna de az örömködés csak addig tart amíg rá nem jönnek hogy nincs aki elvégezze a piszkos munkát. Lehet és kell is a xenofóbia veszélyeiről beszélni de nem ilyen óvodás-szélsőséges „logikával”, ami nagyon gáz még az az hogy ehhez is amerikai ötletet kellett ellopni (A Day Without a Mexican ahol azzal a feltevéssel játszanak el hogy mire mennének a feketén melózó Dél-amerikaiak nélkül). Nagyon ügyelnek nehogy lemaradjunk róla, talán ezért van hogy egy nap, egyazon időben (22:15-kor) mindjárt két helyen is leadják (Filmbox Premium ill. Filmbox Family), nekünk csak el kell dönteni hova NEM kapcsolunk...vagy melyik moziba nem megyünk merthogy 2020-ban sem ússzuk meg ilyenek nélkül.

Talán érdemes:
Ugyanez a két csatorna (Filmbox Family / Premium) adja kilenckor a Stooge-fivérek, vagyis A dilis trió intimebb pillanatait egybegyűjtő Gyöngyszemek és ritkaságokat, az őket meglátogató rajongókkal betekintést engedve az oldschool komédia királyainak viselt dolgaiba. Mi lesz még? Mondjuk egy órával előtte (nyolckor) francia variáns a Ghost-ra / Szellemlovasra a Cinemaxon melyben Lángoló szellem járja Párizs utcáit hogy az itt rekedt lelkeket átsegítse a túlvilágra mígnem maga is találkozik valakivel előző életéből – egy nővel aki talán neki jelenthetné a megoldást…

Divatrovat:
The Best of 2019:
beautysecrets – A haute couture zsenije, aki Cardi B ruháját is tervezte: “Mugler neve egyet jelentett a polgárpukkasztó divatbemutatókkal, a legendás divatház pedig évtizedeken át a divattörténelem egyik legprovokatívabb alkotásait hozta létre.”Wait, a challenger appears:
Ez a fotó nagy botrányt fog kavarni: “A párizsi divathéten mutatta be a 2018/19-es év téli kollekcióját Simon Porte Jacquemus. A férfiaknak szánt darabok bemutatására a legalkalmasabb helyszínnek egy zárt teherautót talált, melyben összezsúfolt, menekültnek kinéző manökeneken láthatóak a kollekció darabjai.” – Nincs ebben semmi meglepő, már a Vigilant Citizen is megírta hogy működik a divatszakma...
siker aktfotó – Négy különleges aktfotós, akik az Instagramnak köszönhetően váltak világhírűvé: “Összegyűjtöttünk néhány érdekes aktfotóst, akik a közösségi oldalakon lettek sikeresek, mivel kreatív módon fotózzák a meztelen női testet.”Harvey Weinstein likes this.
kívül tágasabb 18+ Heidi Klum topless fotója miatt áll a bál: “A 46 éves szupermodell kitett egy félmeztelen fotót az Instagramra, az emberek megőrültek.” – Bezzeg ha Tyra Banks csinálja:
Tyra Banks 22 év után ugyanabban a bikiniben pózolt: “A 45 éves modell 1997-es Sports Illustrated-címlapját csinálta meg újra, pedig elég sokat fagyizott az utóbbi időben.” – És ez most jó vagy rossz?
lánylétedre – Wow! – "Ha meztelenül akarok pózolni, hadd pózoljak már meztelenül!": “Pár híres playmate reprodukálta a 30 évvel ezelőtti címlapját.”Harvey Weinstein likes this.
7 évesen kezdett őszülni, évtizedekig rejtegette a haját – Ma büszkén mutatja meg – Nem szép tőle hogy elveszi az idősebb modellek munkáját:
Lakatos Márk – Lenyűgözően szexi sztárok, akiknek a kor csak egy szám: “Miért jó, hogy már nem csak a húsz­éves modelleké a világ? Hoztunk néhány szuper indokot!” – Az Internet aszonta hogy csak a noname öregek a menők:
91 éves nagymama az Instagram sztárjaWait, a challenger appears:
Pucéran jógázó anyuka az Instagram új szenzációja – A gyereke biztos lájkolná ezt.
Forwardist – híres – Ariana Grande gyöngyörű a Givenchy kampányban: “Tökéletes kampány, tökéletes nő!” – Jajj, le vagytok maradva, most pont a fordítottja a divat:
Egy kilencéves, műlábas kislány modellkedik a New York-i divathétenAaron Philip dislikes this!4!!!
Túlsúlyos gyerekek és vörös hajúak nem szerepelhetnek Milka-reklámban – Huhh, mekkora büntetést fog ezért kapni a Milka!4! Nem lennék a helyükben!!
 

CSÜTÖRTÖK, MÁRCIUS 5.:
VESZÉLYES MÁR?
0
Itt a szabadság, hol a szerelem?

Talán érdemes:
Kilenckor a Rich Wives Club olasz kiadása a Sony Movie Channelen: az Elhagyott pasik klubjának két tagja úgy akar bosszút állni exeiken hogy mindegyik a másik (volt) nőjét csábítja el majd hagyja faképnél, de ahogy az lenni szokott, bekavarnak a valós érzelmek. Ugyanez lesz este tizenegykor a Filmbox Plus-on ahol egy lány szegül szembe szülei terveivel (férjhezmenés helyett őket kéne ápolnia) de anyja feltalálja magát mikor Tita udvarlóját összeboronálja nővérével, de a csajt se kell félteni, BOSSZÚT vizet forral és kifőzi a problémamegoldó kaját. A Szeress Mexikóban a Dél-amerikai love story-k közül a jobbak közé tartozik (ahogy a Kísértetház is), romantikusoknak kötelező, végezetül féléjfél előtt öt perccel gengszterváltás-kori (1990-es) opus a gengszterváltásról a Duna TV-n Vajda Péter rendezésében, Salamon András (forgatókönyv) és Bachmann Gábor (díszlet) közreműködésével. Ha már Itt a szabadság!, akkor a kispénzű tanár (Andorai Péter) is pénzt akar keresni mondjuk műszaki cikkek Ausztriából való becsempészésével de a kishalak itt is megszívják: az épp csak beszerzett árut elviszik a kocsijából (majd magát az autót is, de azt már a közteresek), ő pedig futhat a pénze után helyismeret és nyelvtudás nélkül. Érdemes csekkolni mert pontos képet fest a korról melyben játszódik (és érdekes itt látni Fábry Sándort is aki azóta ugyancsak nagy utat járt be).

MAGYARUL! rovat:
The Best of 2019 vol. 1.:
újra meg újra – Tudtad? – Az ördög dekódolása: “Ismerkedjünk meg azokkal a “gonosz“ szimbólumokkal, melyek manapság a világ kultúráiban egyre többször megjelennek.”MAGYARUL: érzékenyítő tréning a sátánizmus normalizálása érdekében. És tényleg:
Már a Bibliában is benne van, hogy RFID-chipen érkezik a Sátán: “Annak ellenére, hogy sok tekintetben hasznos lehet, egy felmérésben az amerikai válaszadók 90 százaléka húzódozott a gondolattól, hogy chipet ültessenek a bőre alá. Ennek csak az egyik oka a lehetséges visszaélésektől való félelem (...). És persze vannak azok, akik átlátnak a szitán, és tudják, hogy a hüvelyk- és mutatóujj közé ültetett rizsszemnyi chip nem más, mint az apokalipszis egyik csalhatatlan előjele.” – Nem is értem miért gondolják ezt:
Nem kell már sokáig kipakolni a reptéri átvilágításnál LondonbanMAGYARUL: érzékenyítő tréning a totális megfigyelés felé. És tényleg:
Wooland – Miért jó, ha lehallgatják az embert?: “A lehallgatás eléggé barátságtalan, mondhatni gusztustalan dolog, de a sors különös játéka folytán néha jól jöhet.” – ...ahogy a chip is a bőröd alá, a vonalkód a homlokodra, stb. Mindez hasznos, és ugyan ki élne vele vissza!!!44!!! négy
Engedélyezték a gyógyszert, ami szól az orvosodnak, ha bevetted: “A cél az, hogy időben észrevegyék, ha valaki szándékosan vagy feledékenységből nem szedi rendszeresen a gyógyszerét.” – ...és a doki, vagy az őt pótló mesterséges intelligencia tuti nem fog vele visszaélni. Hihető!!! Ja nem.
Hogyan éljük túl a korszakot, amikor véget ér a munka világa?: “Társadalomformáló erőket mozgósít a mesterséges intelligencia térhódítása. Az előrejelzések szerint a robotkorszakban megszaporodnak majd az alkalmi munkák, tényleg élethosszig tart majd a tanulás.” – Sőt, nemcsak munkák tűnnek majd el:
Ilyen lesz az emberi test 500 év múlva: testrészek tűnnek el a szakemberek szerint MAGYARUL: a hagyományos ember felszámolása tovább folytatódik és ha nem alakulunk át magunktól majd az Okos Emberek alakítanak át minket:
nwsroad – nahát – Elon Musk szuperintelligenssé teszi az emberiséget: “Elon Musk újabb nagy dobásra készül, különös módszerrel tenné az embereket szuperintelligenssé!”Wait, a challenger appears:
Az emberiség elemi érdeke, hogy véget vessen saját evolúciójának: “Itt az ideje, hogy a természettudományos eredmények birtokában az emberiség kilépjen az evolúció nyomása alól, állítja Alasdair MacKenzie. A skót molekuláris biológus provokatív véleménye az ember törzsfejlődésének végéről folytatott évtizedes vita legújabb fejezete.”MAGYARUL: a hagyományos ember felszámolása tovább folytatódik. Szerintem inkább ő vessen véget...a saját életének :DDD
jelenből a jövőbe – Biohackerek: “Egyre gyakrabban találkozunk a legválto­zatosabb esetekre ráhúzható kifejezéssel.”MAGATOKAT MEG A KÖLYKEITEKET “BIOHEKKELJÉTEK” BASSZUS Wait, a challenger appears:
Enciklopédiát írtak az emberen túli világ peremvidékéről: “Az elmúlt évtizedben vált jelentőssé az a filozófiai iskola, amely az emberi nézőpontok elhagyását szorgalmazza. Hogy mire lehet jó ez egy ökológiai válság idején és mit lehet ebből meríteni a saját életünkre, arról a magyar nyelvű szótárat szerkesztő xtro realm csapat tagjai meséltek nekünk.”“Emberi nézőpontok elhagyása”? Hitler, Sztálin és Pol Pot lájkolta ezt, lolikszdé, hihihi-hahaha!4!! négy!!!
minavidi – Ezért ne építs kőtornyot a természetben!: „Nagy divat a kőtornyok építése patakokban, vízpartokon. Pedig az ártalmatlan tevékenység elég káros. Elmondjuk, miért.”MAGYARUL:

ANOka 2019.09.27. 13:07:23
"Elmondjuk miért", csak kattints már erre a kib@szott linkre és olvasd el ezt a semmitmondó posztot!

VISZLÁT SZOMBATON!

Kulcsszavak: rest of, 2019

bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés