2020. 03. 07.
A részleges Zen-mester (márc. 7-8.) + The Rest of 2019 vol. 16.
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
A részleges Zen-mester (márc. 7-8.) + The Rest of 2019 vol. 16.

 

 

 

 

 

 

SZOMBAT, MÁRCIUS 7.:
BRACE YOURSELVES...
0
...fagyis is coming!

Talán érdemes:
Nyolckor a hét második nőügyi alkotása a Film Now-n, karmester helyett jogásszal, megfejelve némi csúsztatással mert úgy állítják be mintha Ruth Bader Ginsburggal szakadt volna át a gát a férfiközpontú Legfelsőbb Bíróságban pedig csak a második volt Sandra Day O'Connor után. Hogy akkor miért nem ő kapott életrajzot? Hát mert konzervatív pártállású Erős Nő még a #metoo korában sem lehet tagja Az egyenjogú nemnek, itt is vannak egyenlőbbek. Ennek ismeretében hiába a jó szándék, az On the Basis of Sex mintha a Wonder Woman tárgyalótermi kiadása lenne: Ginsburg tévedhetetlen és mindig a jó oldalra áll, erényeit nem győzik kihangsúlyozni (ahogy azt sem, mennyire nőgyűlölő az összes konzervatív), csekély (kár)öröm hogy Oscart még így sem kaptak érte (Ginsburgról meg van egy korrektebb doksi, inkább azt vadásszátok le). Fél kilenckor északi drámázás a Cinemax 2-őn aholis özvegy dán farmer él át fausti pillanatokat a megélhetésért harcolva: előbb lányát adja érdekházasságba majd mikor ez sem segít, elfogadja az őt lenéző birtokos ajánlatát és eladja a földet amin évekig gazdálkodott (abba is belemegy hogy háza „véletlenül” leégjen és a biztosítást az új földesúr kapja meg). A Fagy előtt cím egyebek közt a végső kihűlésre (halál) utal és ez a hidegség az egész művet végigkíséri. 01:20-kor adja le a TV2 azt az ausztrál thrillert amiben egy repülőtéri forgalmi irányítót minden nap 2:22-kor baljós előérzetek és látomások rohannak meg, ő pedig – mivel eleve hajlamos a legapróbb részletben sorsszerűséget látni – magánnyomozásba kezd hogy kiderítse, mi rohamai kiváltó oka. Mániája épp csak megismert barátnőjét is elriasztja pedig lehet hogy neki (és exének) is köze van hozzá (ahogy egy még régebbi, de hamarosan megismétlődő tragédiának is). Korábban a semmitmondó Párhuzamos vonzalmak néven forgalmazták de nem olyan rossz hogy kétszer kelljen ránk erőszakolni (kicsit az Idétlen időkig juthat róla eszünkbe), a zenéje (azaz Lisa Gerrard hangja) egymagában simán elviszi.

Hétköznapi sekszizmus rovat:
The Best of 2019:
Magyarországon 21 százalékkal kevesebbet keresnek a nők, mint a férfiak: „A férfiak bruttó bére közel 377 ezer forint, a nőké viszont a 312 ezret sem éri el.” – Bezzeg Amerika…ja nem:
A Vice 1,87 millió dollárt fizet kárpótlásul, amiért a női alkalmazottaknak kevesebbet fizetett, mint a férfiaknak: „A médiacég egy Los Angeles-i bíróságon csendben megállapodott, miután tagadta, hogy lenne különbség a bérek között nemek alapján.” – Megvan a megoldás:
A nyelvtani nemek megkülönböztetése árthat a nők boldogulásának: „Azokban az országokban, ahol léteznek úgynevezett grammatikai nemek, több hátrány éri a nőket a munkaerőpiacon, derül ki a Világbank nagyszabású tanulmányából.”Keep calm, a Haladó Németország már mutatja az utat:
pénz beszél – Fenekestől felforgatja a német cégek kommunikációját a bevezetett interszexuális nem: „Idén bevezették Németországban a harmadik nemet, amire a cégeknek is reagálniuk kell.” – …de csak ha a sariatanács is engedélyezi ^^
és melltartót se vett – Bella Thorne szőrös lábbal ment egy film vörös szőnyeges premierjéreHARVEY WEINSTEIN LIKES THIS Legközelebb se vesz majd fel de akkor már a melle is szőrös lesz :DDDDD
Előfordult, hogy egy-egy utas megpróbált udvarolni: „Női buszvezetők meséltek, milyen szoknyában kormányozni, abból az alkalomból, hogy 40 éve tűnt fel az első női buszsofőr a BKV-nál.” – Bezzeg az úttörő, felvilágosult Szaúd-Arábiában csak most engednék őket a volán mögé.
Szabadnem – jó tudni – Mit tudunk a nőkről?: „Tudta, hogy a Wikipédián alulrepre­zentáltak a nők? É azt, hogy ez miért probléma?” – Szerintem előbb a helyesírás-problémáitokat orvosoljátok és csak utána kezdjetek írni...
Ilyen vihart csak a leggazdagabb ember pénisze kavarhat: „Különös történet lett az Amazon-vezér, Washington Post-tulaj Jeff Bezos intim fotóiból. Aljabulvárból indult, Trumppal folytatott háborúvá, majd világpolitikai vádakba fordult.” – Nem csak az ő pénisze kavarhat vihart:
Panaszkodnak a kicsi péniszűek az új emoji miattKeep calm, férfiakon lehet gúnyolódni ^^


VASÁRNAP, MÁRCIUS 8.:
ZENOÁR...
0
...I did it truváj.

Ajánlott:
Kilenckor a buddhizmus lép frigyre a film noirral a Filmbox Premiumon a beszédesen elkeresztelt Zen Noirral ami tényleg olyan mintha Woody Allen és (a Buddha-közeli) David Lynch követte volna el: özvegy, névtelen (de folyton narráló) detektív igyekszik felderíteni egy lehetséges gyilkosságot az említett vallás imahelyén ám minduntalan szembetalálja magát a hely szellemével ami maga alá gyűri nyugati, gyakorlatias szemléletét. Felkészültebbeknek hamar leesik hogy a bűntény a legkevésbé fontos ebben a megelevenedett koanban melynek dekódolásához a nyolc ösvény és a tanítások ismerete nem feltétel, de segítség.

Talán érdemes:
A Duna World-ön 21:35-től a huszadik század Koronatanúja meséli el milyennek látta a New York kávéházban dolgozva az akkori irodalmi (Kosztolányi Dezső, Karinthy Frigyes, József Attila) és színészi elitet (Csortos Gyula, Karády Katalin, Páger Antal, vagy a hozzánk közelebb álló korosztályból Bessenyei Ferenc és Latinovits Zoltán). Hetényi Károly évszázadába sok minden bezsúfolódott és jó hallgatni olyasvalaki sztorizását aki ténylegesen is ott volt az események sűrűjében, legyen az a Nyugat folyóirat vagy a második világháború. A nagytestvér csatornán (Duna TV) háromnegyed éjfélkor 2001-es franciázás Jeanne Moreau-val az idős (de kortalan) hódító Marguerite Duras-ként aki a felszabadult nő archetípusa volt hazájában: miután túlélte a német megszállást, nagykanállal falta az életet meg a férfiakat (néha egyszerre kettőt is), és persze írt, írt, írt. Fiatal rajongója, Yann Andrea (Aymeric Demarigny) előbb könyveibe majd magába az íróba szeret bele, szerencséjére az érzés kölcsönös amint az Trouville-ben lezajlott találkozásuk után mindkettejüknek kiderül – hiába, Ez a szerelem ami nem ismeri a korhatárt. Yann letesz az öngyilkosságról, Duras pedig visszanyeri a reményt hogy tartogat még neki valamit a sors ám nincsen rózsa tövis nélkül: az írónő addig kontroll alatt tartott italozása is kezd elszabadulni a vég közeledtének érzetével.

Nem érdemes:
HBO, 20:00 – 2019 egyik óriási csalódása Az oroszlánkirály remake-je volt ami a grafikát CGI-re cserélte, Elton John énekhangját meg (többek közt) az egyre idegesítőbb Beyoncé Knowles-re, a többi maradt ugyanaz (elárvult oroszlánkölyök kalandok sora után átveszi apja trónját akit annak hataloméhes testvére tett el láb alól). Technikailag hibátlan (sosem láttunk még ennyire valósághűen renderelt oroszlánt-hiénát-bármit), de valahogy ez is csak még üresebbé, lelketlenebbé teszi a kockáról kockára újrázást – egyszerűen semmi nincs benne ami az eredetiben megvolt, minden egyes jelenetről az ugrik be hogy mennyivel jobb volt ez 1994-ben („élőszereplős” állatságra meg továbbra is ott a Sivatagi Show). Eddig nem úgy tűnik mintha bármelyik stúdió tanult volna ebből vagy az Aladdin, netán a Macskák buktájából, szóval idén is jó szar termés ígérkezik de most térjünk rá a tavalyira:

Remake-je volt genderrovat:
The Best of 2019:
cinematrix – Sokkal több ilyen tinifilmre lenne szüksége a világnak: „Először rendezett filmet Olivia Wilde. A nagyrészt nők által készített Éretlenségi simán az év egyik legjobb vígjátéka lett.” – Tényleg? A Black Panthernél is jobb? :DDD
Mozi – A felismerhetetlenre fogyott Simon Pegg reagált a külsejét érintő kritikákraCSAK KOMOLYAN VETTE A METHOD ACTINGET A FUSS, DAGI, FUSS UTÁN ÉBERSÉG elvtársak, mi ez a FAT sovány-shaming?!
<3 – 5 dolog, amit az Aladdin tanít a párválasztás pszichológiájárólWait, a challenger appears:
Wiz Khalifa lesz Emily Dickinson halála az Apple új sorozatában: „A Dickinson című vígjátéksorozatban Hailee Steinfeld alakítja a 19. századbeli költőnőt, és ő pár betétdal szerzője is.” – ...avagy az Arthur-mondakör után újabb blackwashing. Tényleg nagyon jó ötlet vígjátékot csinálni Emily Dickinsonból és beválogatni egy folyton betépett rappert akinek összes szókincse kimerül a „fuck” és „bitch” variációiban.
Disney-hercegnők másképp: „Egyre több ember szerint fontos, hogy mit üzennek szereplőikkel, történeteikkel a családi mozik.” – Minden üzenet fontos, de egyes üzenetek fontosabbak:
kv – Feminista-e Hófehérke?: „Magyar írók értelmezik újra Hó­fe­hérke, Édes Anna és a legizgal­masabb móriczi nő életét.” – ...de már ők sem elég progresszívek a Könyvesblognak:
könyves – Meseország mindenkié - Kezdő meseírókat keres a Labrisz: „(…) Olyan, óvodásoknak és kisiskolásoknak szánt mesekönyvet tervezünk, amire véleményünk szerint nagyon nagy szükség van ma Magyarországon. (...) A jól ismert mesék mai közegben játszódó, újraírt változatait várjuk olyan szereplőkkel, akik (...) nem felelnek meg a hagyományos nemi szerepeknek, LMBTQ-emberek, nem fehér bőrűek, nem keresztények, menekültek, mélyszegénységben élők, testi fogyatékossággal vagy mentális zavarral élnek, idősek, határon túliak, alkoholbeteg, börtönviselt szülők gyerekei, és még folytathatnánk a sort: döntse el a pályázó érzékenysége, miként értelmezi a fogalmat.” – Jaja, ez kell az óvodásoknak-kisiskolásoknak. Tessék mondani ez mennyivel jobb mint az evolúciótagadásos rajzpályázat? Tényleg csak a szélsőségek között lehet választani? :( Na mindegy is,

NE FELEDJÉTEK A NŐNAPOT, VISZLÁT HÉTFŐN!

Kulcsszavak: éberség, rest of, 2019

bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés