2020. 03. 08.
Wakes and breaks. (márc. 9-10-11-12.) + The Rest of 2019 vol. 17.
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Wakes and breaks. (márc. 9-10-11-12.) + The Rest of 2019 vol. 17.

 

 

 

 

 

 

HÉTFŐ, MÁRCIUS 9.:
WORLD TRAUMA CENTER

0
A NYÁLON lábon lőtt lány balladája.

Talán érdemes:
Kilenckor egyszernézős brúszvili-keménykedés a Viasat3-on tavalyról melyben nem mekklén barátunkon lesz a reflektorfény hanem Nicky Whelan-en, ő játssza a gyilkosság terhelő bizonyítékát rejtegető nőt aki ha akarna se tudna megszabadulni az evidence-től, a lábába fúródott golyótól. Nincs mese, menekülni kell, így lesz a kórházból Trauma Center ahol ketten is vadásznak rá, még jó hogy Wakes detektív (Willis) arra jár, rajta kívül még Tito Ortiz és Steve Guttenberg miatt érdemes csekkolni ezt a rövidke (másfélórás) macska-egér játékot SPOILER amiben lesz a Prometheus óta elmaradhatatlan önműtét is SPOILER VÉGE. Fél tízkor ugyancsak bűnözők és feszkózás a Duna TV-n de már széria-formában, valóságalappal, olaszhonban és A maffia nyomában. Nápoly a bűnszervezetek (egyik) fellegvára de az ottani eltökélt rendőri egység úgy dönt, kifüstöli a rosszfiúkat, első bevetésük az Iovine akció az említett gengszter ellen irányul. 22:40-kor másféle sorozat az M5-ön: a MüpArt koncertek mai részében a legendás dobos, Steve Gadd teszi oda magát kinek játékát számtalan híresség (Simon & Garfunkel, Eric Clapton) és kult-kedvenc (Steely Dan, Chick Corea) albumán hallhattuk, így hetven felé épp ideje volt hogy önállóan (na jó: saját zenekarral) is megcsodálhassuk.

Hétfő? #LESZAROM.
The Best of 2019 Oldschool Edition vol. 2.:
Ez a világ legbüdösebb gyümölcse. Ennéd?: „Kicsit kénes, tüskés, de legalább nem a miénk!” – Nem enném hanem SUNÁZNÁM leszarnám:
Amy Schumer meztelen és kacsákat kergetEREGET Ő MÁST IS, FŐLEG HA BABOT EVETT, LOL LESZAROM.
ötleteink a témában – Bevált tippek másnaposság ellen – Van egy jobb bevált ötletem: le kell szarni oszt’ jónapot : )
nem az, amire gondolnál – Elmondjuk, mi a könnyű elalvás titka – Lásd fentebb.
Csak szólunk: egy hónapja ez a nő Amerika kedvence: „Lizzo túl nagy darab, túl öreg, plusz fekete és nő. Ráadásul a most negyedik hete No1 száma már két éves. De ha valaki lehengerlő, akkor... Lizzo az!” – …csak szólok hogy LESZARO ha tényleg a hangja számítana akkor a kutyát nem érdekelné a testsúlya, az életkora vagy a bőrszíne, mondjuk akkor vetkőznie sem kellene:
100 kiló felett is falatnyi ruhákba bújik az énekesnő – Megőrülnek telt idomaiért a férfiak: „Lizzót imádják a pasik.”MÁR AMELYIK ÉBERSÉG!!! médiamunkás elvtársak, mi ez a tárgyiasítás itt is meg Amy Schumernél is?!
Azonosítatlan gélszerű anyagot találtak a Hold túlsó oldalán – Én voltam :
Skócia északi részén ilyenkor 0 fok szokott lenni, most majdnem 17 volt. De nem a klímaváltozás miatt – …hanem azért mert LESZAROM.
Furcsa fénycsíkok jelentek meg az égen, de van rájuk magyarázat – Az, hogy LESZAROM.
Az űr helyett egész váratlan látvány jelent meg a chilei teleszkópon – Lásd fentebb.
Moby legújabb tetoválására nehéz magyarázatot találni – Pedig van, az hogy LESZAR látszatvegán, csak aztán nehogy ő is így járjon:
A titokban halat evő nyersvegán influenszer története megmutatja, hogy teheti szélsőségessé az embereket a Youtube: „Dél-Kínától Londonon át Washingtonig hetek óta lázban tartja a világot a 28 éves Yovana Mendoza tündöklésének és bukásának nagyszabású története.” – Kivéve engem, én LESZAROM.
Erkölcsi kötelességünk vegetáriánussá válni?: „Egyre többen vannak, akik szerint a vegetáriánus táplálkozás nemcsak egy a lehetséges opciók közül, hanem az egyetlen morálisan elfogadható választás. De mit mond erről a kortárs morálfilozófia?”LESZAROM, még egy steak-et kérek de azt sürgősen!
 

KEDD, MÁRCIUS 10.:
HEAVY DUTY JUDY JURY
0
Mirwais, az 1ügyű.

Talán érdemes:
Nyolckor az anime-rajongóknak kedveznek a Cinemaxon egy 2018-as alkotással: a MAJKA Mirai - Lány a jövőből kicsit a Millenium Actress-t juttathatja eszünkbe mert itt is időugrálunk de halhatatlan színésznők helyett testvéri féltékenység lesz terítéken. Beszédes (Mirai, vagyis jövő) nevű húga születése után bátyja úgy érzi, háttérbe szorul szülei szemében de csak míg nem találkozik tesója idősebb kiadásával aki magával viszi családjuk múltjába-jövőjébe. Egy órával később (21:00-kor) 1995-ös keresztezés a Tök alsóból és a Tizenkét dühös emberből némi Vinny, az 1ügyű-beütéssel a Filmboxon Pauly Shore-ral mint esküdtségre felkért chippendale-táncossal aki nem is vállalná a tőle igencsak távol álló (és rá nemkívánt figyelmet irányító) tisztséget ha nem kéne valahol laknia míg szülei nyaralni mennek az édes otthonként funkcionáló lakóbusszal. A szükségmegoldás oknyomozássá válik a Kőkemény igazság után miután barátunk gyanakodni kezd hogy a tárgyalt gyilkosságokért valaki mást akarnak elítélni s bár a Jury Duty egyes részei felett (O. J. Simpson-utalások) eljárt az idő ahogy Shore humora felett is de Andrew ’Dice’ Clay feltűnése miatt még így is jó lehet.

Miért, eddig mi volt? rovat:
The Best of 2019 (meg ami belefér):
Rosszul elkapott pillanat? – Bill Clinton más nőt csókolt felesége helyett – Eddig is azt csinálta, nektek csak most tűnt fel?
Pornóoldalról kell levetetni a Trónok Harcát – Miért, hát a GoT nem egy merő torture porn?
fülesbagoly – Katasztrofális koncertet adott a Korn: „A Korn lisszaboni fellépését gyakor­latilag tönkre vágta a technika ördöge.” – Akkor eddigi karrierjük során is a technika ördöge miatt volt szar amit csináltak?
Kritika – Az X-Men már megint kezd baromi gagyi lenni: „Az X-Men: Apokalipszis túl sokat akar egyszerre, de semmi sem sikerül neki rendesen.” – Miért, te eddig a Mély Tartalom miatt nézted? :D
Még egy szuperhősfilm rendezője pattant meg: „Joss Whedon otthagyja a Batgirlt, aegyszerűen nem találta meg a sztorit.”MIÉRT, EDDIG VOLT BENNE SZTORI? ...and nothing of value was lost that day.
HUHHHHHH – GUMICUKOR – Ha Kristen Stewart így jönne velünk szembe az utcán, megijednénkWait, a challenger appears:
Lady Gaga viaszmásával gyerekeket lehetne riogatni – Miért, az élővel nem? :D
Kevin Hart szépen lassan az új Adam Sandlerré érett – Miért, eddig mi volt?
Mozi trailer – Hát ez nem lesz olyan jó, mint a Blair Witch Project: „Kijött egy előzetes az Ideglelés – The Blair Witch Project egyik rendezőjének új filmjéhez.” – Miért, az eredeti jó volt?
Honos népcsoport lehet az orosz Magyarországon – Miért, eddig nem volt az?
[nerd] – Az év popkult híre: új­ra lesz Rahan a Kockásban!!! – Miért, eddig nem volt benne?
Mozgó közösségi irodát csináltak a transzszibériai expresszből – Miért, eddig nem az volt?
Somlyódy – Kőbánya „drogzugok kerülete” lesz? – Miért, eddig nem az volt?
Bűnös ház, bárcák, életek: 40 éve robbantották fel a Westendet: „Olcsó kaják, olcsó lányok, kis örömök és nagy halálok: a Nyugati a legrosszabb hírű és legkaotikusabb környék volt Pesten.” – De hát most is az o_O
Ne is keresse többé a Playboyt a Facebookon – Eddig sem ott kerestem. A Playboyt sem :DDD


SZERDA, MÁRCIUS 11.:
TALÁLKOZUNK FILIPPINÉL VERDUNNÉL
0
Színpad a csillogáson túl.

Talán érdemes:
Haladjunk visszafele: éjfél után öt perccel megrázó félórás doksi az M5-ön Breivik őrült tömegmészárlásáról és persze a Túlélőkről akik közül Ylva Schwenke nemcsak visszaért a tetthelyre de fiatal kora dacára vállalta a tanúskodást is a bíróságon. Az Egy lány Utoya-szigetről az ő története és nem tudok róla mást írni mint hogy látni kell. Tíz előtt tíz perccel 1954-es western a Dunán Joan Crawforddal a bécsies nevű fogadósnővel (Vienna) aki egyaránt igyekszik megfelelni a hozzá betérő vagányoknak meg a helyi törvénytisztelő polgároknak, nem sok sikerrel: mikor egyik rendszeres vendége rablás gyanújába kerül, a bezárás árnyéka vetül a csehóra, még jó hogy arra jár régi szerelme, Johnny Guitar (Sterling Hayden). A valós ok amiért a kis közösség el akarja üldözni mégis máshol keresendő: erkölcscsősz nőtársa, Emma Small (Mercedes McCambridge) titkon szerelmes a gyanúsítottba aki meg Viennáért rajong és ez a szerelmi sokszög a lényeg, nem pedig a párbajok (vagy akár Ernest Borgnine). Most mikor sorra gyártják a feminista-genderbender mozikat, üdítő látni valamit ami már az ötvenes években (!!!) bezavart az übermacsó klisékbe, nem csak azok szándékos eltúlzásával: itt tényleg a nők a legerősebb nem, a pátosz néha patetikus. A zene is illik ehhez a bűnös örömhöz ami nem annyira guilty pleasure mert például Truffaut is imádta – nem véletlenül, a Limonádé Joe mellett ez az egyik legfurább Vadnyugat-vízió. Más. Halivúd bajban van Bob Fosséval, holtan-legendaként még jobban mint élve: íme valaki aki úttörő volt abban amit csinált (koreográfus-filmrendező), viszont ma már nem úszná meg olyan könnyen hogy milyen eszközökkel csikarta ki az alá beosztottakból a maximumot. A mérleg egyik serpenyőjében számtalan Broadway-darab (pld. Chicago) és mozgókép úgy saját jogán (All That Jazz, Cabaret, Lenny, Sweet Charity) mint mellékesként (A kis herceg), a másikban pedig tönkretett életek garmadája (első helyen a sajátjával). Fosse (Sam Rockwell) láncdohányos, másokkal-magával egyformán kegyetlen zseni aki folyton friss húsra vadászik, nem csak a világot jelentő deszkák hanem saját ágya számára is és azt lehet mondani hogy Gwen Verdonnal (Michelle Williams) megtalálta a hozzáillő partnert: a nő ugyanolyan határozott és tehetséges mint mentora (és alkalmasint ugyanolyan erkölcstelen is). Mondjuk úgy hogy egyiküknek se lehetne karrierje a hesstegmítú érájában, ergo már az kisebb csoda hogy a Fosse/Verdon egyáltalán elkészülhetett ahogy az is hogy kilenckor leadja az HBO2: ajándék rétegsorozat egy rétegműfaj rétegrajongóinak akik minden bizonnyal hálásak lesznek érte – ugyanakkor el kell ismerni, jogos a kritika ami Fossét Harvey Weinsteinhez hasonlítja.

Gillette rovat:
...mert 2019 náluk is a get woke, go broke éve volt:
Duzzadó péniszekkel tennék maszkulinná a férfikozmetikumokat: „A férfi szépségápolás milliárd dolláros üzlet, de a cégeknek meg kell küzdeniük a stigmákkal. Míg 10-15 évvel ezelőtt még élesen elvált a „piperkőc” és a „macsó”, addig ma már inkább a kettő ötvözete dominál.” – ...de nem a heteróknál ^^
ideo – Kiknek érdeke a folya­matos feszültségkeltés? – Természetesen a férfiaké, mert: „A legtöbb bajt, szenvedést a társadalmakban mindig a magabiztos macsóság okozta.”Keep calm, a kozmetikai cégek már tudják a megoldást:
lánylétedre – Nők – Szőrös nőkkel reklámozzák az új borotvákat: „A Billie nevű amerikai beauty márka olyan kampánnyal állt elő, amiben szőrös testű nők borotválkoznak.” – …és ez be is jön a Zembereknek ahogy Lizzo is, már ha a médiákoknak hihetünk:
Odáig vannak az emberek a világ legőszintébb reklámjáért: „Vágyott már rá, hogy szőrös lábú nők reklámozzanak borotvát? Akkor ez az ön napja!”Gillette likes this :DDD
nvk – Egyszeri lány esete a bajuszával: „Mikor a hanyag lány elfelejt kozmetikushoz menni...” – Nem hanyag hanem divatos!!!!
Döntse el, szexista vagy forradalmi-e ez a reklám! – Ha nő szerepel benne sekszista, ha férfi akkor antipatriarcha társadalomkritika:
Pucér német férfiak mutatják be, hogy a fogyasztói társadalom rossz: „Egy újabb nyári vígjátékhoz érkezett előzetes. Aki pedig akarja, komolyabb üzenetet is beleláthat a 100 dologba.”AZ ÉV REKLÁMJA Wait, a challengher appears:
A Burger King törölt egy új reklámot, amiben fehér emberek gigantikus evőpálcákkal próbálnak szájukba tömni egy hamburgert: „Kulturális érzéketlenség” történt.”RACHEL DOLEZAL LIKES THIS Wait, a challengher appears:
Bojkott és férfihiszti: a Gillette reklámja teljesen kiborította a "férfijogi aktivistákat" és a szélsőjobboldaliakat: „Nő (!!!) rendezte és arról szól, hogy ideje szakítani az erőszakos, durva, szexista férfiakat babusgató sztereotípiákkal.” – Segítek: nem azzal van baj amiről szól hanem azzal ahogyan ezt teszi. Nap kommentjei:
0

CSÜTÖRTÖK, MÁRCIUS 12.:
WALES-I BRAD-EK.
0
Woody, it’s a match…point.

Talán érdemes:
21:20-kor fekete komédia az HBO2-őn kissé félrefordított címmel merthogy bár Brad helyzete irigylésre méltó (stabil családi állapot, okos gyerek és még dolgoznia se nagyon kell) de státuszával (Brad's Status) nem elégedett: úgy érzi semmit nem hozott ki az életéből (még úgy sem hogy amit elért az a népesség 99%-a számára csak álom). Hogy mi váltja ki benne ezt a first world problémázást? Hát hogy szívességkérés miatt összefut rég nem látott haverjaival akik között van celeb, befutott író meg startupos is és bár látja hogy nekik is megvannak a maguk bajai, mégis irigyli őket. Ben Stillertől szokatlanul komoly vállalás a férfiúi midlife crisisról ahogy azt Halivúdban elképzelik (de legalább szó esik erről az időszakról is). Részben ezen a vonalon maradva a Duna TV-n tíz előtt tíz perccel Woody Allen 2005-ös komfortzóna-elhagyása a Match Pointtal (ami egyben a Bűn és bűnhődés ill. a Tehetséges Mr. Ripley parafrázisa is): New York helyett London, csajozós köldöknézés helyett krimi – vagy mégsem, mert a direktor úr nem tud kibújni a bőréből, már ami a kicsit valószerűtlen karaktereket illeti. Egyszeri teniszedző (Jonathan Rhys-Meyers) barátja segítségével bekerül a brit elit zárt köreibe és még az igazit is megtalálja haverja húga (Emily Mortimer) személyében – vagy mégsem, mert belezúg pártfogója menyasszonyába (Scarlett Johansson), veszélyeztetve a social climbinggel addig elért társadalmi helyzetét.

A természet visszavág rovat:
The Best of 2019:
A nő kirohant a házából és felkapta a kutyájával verekedő idegen kutyát, csak ekkor jött rá, hogy az egy puma: „De jött a férje és agyonlőtte.” – …pedig lehet más az állattartás:
CICA STYLE – állat – Így neveld a pumádat: „Mariya és Aleksandr Dmitriev egy hálószobás lakásukat osztják meg Messivel, akit a Saranski állatkertből hoztak el.” – Elsőre megtippeltem hogy oroszok, mondjuk nekem mindegy csak nehogy kiszökjön:
Elszabadult egy háziállatként tartott fekete párduc egy észak-franciaországi városban: „A tetőkön mászkált.” – ...és jó messzire jutott:
Cicának hitte egy kaliforniai házaspár az otthonukba tévedt pumát: „Végül a rendőrséget hívták ki a fürdőben ragadt vadmacskához.” – Puma? Egész biztos nem NIKE párduc volt? LOL!! Ha már nagymacskák:
Nem járt sikerrel a nő, aki fürdőkádban akart tigriskölyköket nevelni Ausztriában: „Egy szlovák tigrisfarmról hozta őket, az anyai melegséget hősugárzóval pótolta a fürdőszobában.”Wait, a challenger appears:
Átnyúlt a rácson, hogy megsimogassa a zsolnai állatkert tigrisét, amire az állat pont úgy reagált, ahogy mindenki várnáWait, a challenger appears:
Tigrisek tépték szét az idomárjukat egy olasz cirkuszban: „Ettore Webert az ország legjobb állatidomárjának tartották.” – Az is volt. Eddig.
A háziállatként tartott szarvasa ölt meg egy férfit Ausztráliában: „Pedig már két éve nevelgette.” – Sikerrel járt a háziállat-terápia. Mármint a szarvasnak :DD
Három embert felökleltek a bikák a pamplonai bikafuttatáson: „Öt másik ember is megsérült a megosztó eseményen.”Minekmentekoda kimaxolva. Ha már odamenés:
Egyszer csak megjelent egy pávián a fokvárosi étteremben, és megebédelt az egyik asztalnál: „A dél-afrikai Fokvárosban és vonzáskörzetében rengeteg pávián él vadon, az egyikük a minap úgy döntött, egy éttermet is meglátogat.” – …utána meg átugrott a piroslámpás negyedbe:
ma is tanultam valamit – A majmok ismerik a pénz és a prostitúció fogalmát – Biztos köztük is sok az incel meg az idősödő szingli:
Az orangutánhölgyek sem szeretik, ha emlékeztetik őket a korukra – …és nem ez a majmok egyetlen emberi vonása:
Kiderült, hogy a bonobó-mamák segítenek becsajozni a bonobó-fiúknak, és még a szexet is felügyelik – Akkor a mamahotelezők innentől hivatalosan is befoghatják :DD

VISZLÁT SZOMBATON!

Kulcsszavak: éberség, LESZAROM, rest of, 2019

bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés