2020. 03. 14.
Nem bébi: bummer. (márc. 14-15.) + The Rest of 2019 vol. 18.
Tartalom értékelése (1 vélemény alapján):
Nem bébi: bummer. (márc. 14-15.) + The Rest of 2019 vol. 18.

 

 

 

 

 

 

SZOMBAT, MÁRCIUS 14.:
KÖVESS, CAINE!

0
Interpress MAGAZINE Ügyirat.

Talán érdemes:
Fél kilenckor komolykodás Északról a Cinemax 2-őn: az ifjú, élénk képzelőerővel megáldott Vizma Belsevica alias Bille nem találja helyét a harmincas évek Lettországában se tágabb, se szűkebb értelemben. Bár egyszerű, szegénysorban élő családtagjai szeretik (a maguk módján) de igazából nem tudnak mit kezdeni vele ezért Bille felépít egy álomvilágot ami későbbi írói karrierje során hasznára is válik és egész a Nobel-díj közeléig viszi – a róla született inspiráló női életrajz szerencsére mentes a mai feminista agymenésektől. Egy órával később (21:35-kor) Michael Caine Olasz meló melletti másik nagy klasszikusa a Dunán ami egyben az anti-James Bond Harry Palmer-trilógia első része is (a másik kettő – Temetés Berlinben, Az egymillió dolláros agyvoltmár, ajánlottam is őket). Az itt ábrázolt London nem a swinging sixties píszendláv díszletvárosa és aktakukac barátunk is jóval közelebb áll az átlagemberhez: az alsóbb néposztályból származik de kulturáltabb mint „képzett” munkatársai, múltja sem makulátlan, hazája szolgálata helyett inkább szakácskodna de persze mindig felülkerekedik benne a kötelességtudat és teszi a dolgát, szuperkütyük nélkül (már ha a bevásárlókocsit nem számoljuk annak). Az Ipcress ügyiratban ezt a figurát kérik fel hogy fejezze be a nyomozást amin időközben kiiktatott társa dolgozott, ő pedig rájön hogy az igazi felelőst a felettesei között kell keresnie. A tét nagy (atomtitkok), és bár Fleming szuperkémje háttérbe szorította azért az Ipcress File egyes elemei így is bekerültek a popkultúra hálásan parodizálható pillanatai közé (pld. a pszichedelikus agymosás-jelenet).

Swingerwarrógép rovat:
The Best of 2019:
téveszmék – pár-baj – Épít vagy rombol a flörtölés?: „Sokan úgy vélik: házas emberként illene abbahagyni az állandó flörtölést. Óriási hibát követnek el.” – Jaja, sőt be kell dobni a Zasszonyt a közösbe:
Mindenkiszingli – Kapcsolati fluiditás - avagy nem csak nulla meg egy van – Így kezdődik egy gang bang...és tényleg:
Swinger 18+ Jól kezdődik az este: „Gangbangben nem számít, ki vesz részt, milyen kitartó, az a fontos, hogy folyamatos legyen.” – ...és hogy hol van ennek a 2012-es posztnak a vége, az is rögtön kiderül.
Két férfibe vagyok szerelmes, és tudom, talán ez valakinek sok: „Olvasónk az évek során szép lassan összejött a főnökével. Klisének tűnhet, de ez nem a szokásos titkárnős-megcsalós történet.” – Tök hihető. Ja nem az.
Meredek mesék 18+ Egy nem-elavult öröm­hölgy ragyogó vallomásaiMAGYARUL: 40 pluszos kiélt szingli megállapodna:
A monogámia a génjeidbe van kódolva: „Az evolúció felelős a monogámia kialakulásáért.” – Ez érdekes, máskor meg pont az ellenkezőjét nyomjátok:
mindenkiszingli – Nem tudsz elköteleződni? Nem a te hibád! – Olyan jó olvasni ezeket az egyre újabb szingli-poliamór blogokat hogy szinte meg is feledkezünk az úttörőkről, pld. az imént idézett swingerpár blogról. Tényleg, mi lehet velük? Megtudjuk azt is:
a nő és a férfi – „Voltam a TV-ben, másnap kirúgtak!“: „Tizenöt éve csatlakoztunk Európához és ez történik velem?“ – ...avagy itt a folyamat vége, fuss el véle: „2015. őszén kezdtem régi blogomat (...) a swinger életformáról (...) és nem merült fel bennem olyan gondolat, hogy egyszer arcomat és polgári nevemet adom írásaimhoz.” – ...de aztán mégis adtad, sőt tévében nyilatkoztál: „Forgattunk egy budaörsi swinger klubban is, ezzel megcsináltuk a lehetetlent. (...)” – Jaja, többször is: „A stábbal júliusban forgattam és újra lenyűgözött profizmusuk.” – ...és aztán beütött ami ilyenkor szokott: „Mi lesz, ha a filmet meglátják kollégáim? (...) Preventív módon, de csak szűkszavúan jeleztem feléjük,, ne lepődjenek meg, ha péntek este a képernyőn viszontlátnak. Nem beszéltem swingerről, csak néhány mondatot a blogról, párkapcsolati és szexuális tartalomról, és ennyi! Másnap délután felhívott az üzletvezető, hogy a kollégák fel vannak háborodva, mert beszéltem a blogról, a filmről, láttak a TV-ben, és (...) hétfőn már ne is menjek dolgozni! (...) Még mindig itt tartunk? Tizenöt éve csatlakoztunk Európához, a huszonegyedik század második évtized végéhez közeledünk, és ez történik velem?”Nap kommentje:

Daenerys Targaryen 2019.11.09. 15:06:29
Egyáltalán nem értettem meg mi szükség volt arra, hogy saját arccal és névvel kiálljatok a nyilvánosság elé.
Illetve dehogynem.
Annyira önimádó nárcisztikusak vagytok, hogy nem volt elég a virtuális siker, ti személyesen is be akartátok gyűjteni ezeket a babérokat.
Realitás érzék zéró.
Lehet szidni a világot, hogy itt vagy ott tartunk, de a világ a sokkal nagyobb, mint az egyén. A világ működését kellene megérteni előbb és csak akkor lázadni ellene, ha felmérted a harc következményeit és esélyeit.
Naivitás, önimádat, siker megrészegedés. Gyilkos kombó.

 

VASÁRNAP, MÁRCIUS 15.:
BEYOND THE TROPHY WIFE
0
Ne vágd ki az utolsó fát!

Ünnepi rovat:
A mostani vírus-veszélyhelyzetben akkor járunk el a legjobban ha a tévé előtt emlékezünk ’48 hőseire meg általában a múltunkra és ezt elsőként 21:35-kor tehetjük meg a Duna World-ön egy 2016-os doksival. Az Elpusztítani mindent a forradalom határon túli vetületeivel, az erdélyi és délvidéki etnikai összecsapásokkal foglalkozik, ennek fényében az alcím (Az ismeretlen polgárháború 1848/49) sem túlzás. Az anyacsatornán (Duna TV) ugyancsak határon túli de már pozitívabb hagyományőrzés lesz terítéken 00:55-től az Ilosvai Selymes Péter Néptáncegyüttessel akik az alapítás óta eltelt hetven (!!!) év alatt Magyar szórványból a magyar csúcsra jutottak.

Talán érdemes:
Fél kilenckor coming of age-dráma a Cinemax 2-őn kicsit a Moonlight mintájára: nevelőanyánál vidéken felnőtt nigériai srác épp csak beilleszkedett az ottani miliőbe mikor feltűnik valódi anyja és magával viszi Londonba. A srác itt már nagyon más iskolai környezetben van és „igazi” anyja sem az igazi, a nagyvárossal együtt járó bűnözés szele is megérinti mikor jön az újabb változás: utazás az igazi szülőhazába, igazi rokonokhoz. Az Utolsó fa identitáskeresése valóban odatehető a Holdfény mellé de azzal szemben ez nem egy sima Oscar bait movie. Kilenckor gyenguska Tarantino-Guy Ritchie kópia a Filmboxon ami mégis két Scorsese-filmből lopja a legtöbbet: egymással rivalizáló vegasi bűnbandák oroszabbikjába Téglaként beépült rendőr elköveti a legnagyobb hibát, belezúg a CSENDES Don (a végig Casinósan narráló, forgatás közben szokás szerint nem teljesen józan Michael Madsen) csajába. Bár a másik Zs.-kat. őrangyal Eric Roberts is feltűnik benne de a Trófeán túl legnagyobb vonzerejét így is a benne vetkőző táncosnők adják, nézzünk is másfele mert 22:25-kor érkezik a TV2-re egy 2017-es Juliette Binoche-komédia rászabott szereppel, ő játssza a felnövésre képtelen anyukát aki mindenre hajlandó hogy várandós lánya helyett rá figyeljenek, akár teherbe esni is így innentől az a kérdés, melyikük Bébibummja szól nagyobbat. Egynekjó, semmiextra limonádé amit főleg Binoche rajongói fognak értékelni.

Év filmje rovat:
The Best of 2019 vol. 2.:
Mozi KRITIKA – Szerelemre kattintva – Juliette Binoche kezd egy kicsit idegesítő lenni – Nemkicsit SZAROM LE ez az Év filmje!!
cinematrix – Lenyűgöző, hogy Mel Gibsonék ilyen unalmas témából is tudtak filmet forgatniÉV FILMJE Wait, a challenger appears:
Kritika – Johnny Depp migránsokat kínoz, és ez nagyon csúnya dolog ám: „Nobel-díjas író regénye, egyéni látásmódjáról ismert rendező, ismert sztárok. Mi a baj akkor A barbárokra várva című filmmel?”RÖVIDEN? MINDEN Semmi baj nincs vele, ez az Év filmje!!!
Csodálatos ez a mérhetetlen embergyűlölet: „Korunk egyik legnagyobb irodalmi botrányhőse, Michel Houellebecq új könyve most az iszlám térhódítása helyett egyszerűen arról szól, hogy az élet elviselhetetlen.”BRÜHÜHÜÜÜ Az év könyve. Ja nem, a challenger appears:
könyves – Ahol dollárban mérik a boldogtalanságot: „Lydia Davis féloldalon többet mond el, mint más egy egész regényben, Az annyi, mint című novelláskötete ezért is a hét könyve.” – Jó hogy szóltatok így tuti ki fogom hagyni :)))
kritika – A drogozás még soha nem volt ennyire alapvető élmény: „Gimnáziumi bulik, szex, drogok és önkeresés úgy, ahogy még soha nem láttuk: az HBO megint egy nagyszerű sorozatot tett le az asztalra. Csak az utolsó pár percért volt kár.” – Nem, az Eufóriáért eleve kár volt, én voltam a hülye hogy elhittem, más lesz :(((
Kizárt dolog, hogy ezt a filmet ne jelöljék Oscarra: „A Just Mercy azokról az emberekről szól, akiket születésüktől fogva bűnösöknek tekintenek, és arról, aki kegyelmet harcol ki nekik.” – Akkor tuti megkapja az Oscart...vagy mégsem, mert:
Kritika – Attól, hogy a nézők meghalnak tőle, még nem lesz értékesebb: „Az Egy herceg és egy fél című filmben van egy mondat, amit érdemes magunkkal vinni a moziból. Ez is valami, nem?” – Másfél-két-akárhány órás szenvedés után? No fucking way.
kultúrpart – 10 mozifilm 2019-ből, amit látnod kellett volna: „Ezek a filmek legfeljebb néhány ezer nézőt tudhattak maguké­nak, pedig sokkal többet érde­mel­nének.” – ...és igen, megint a közönség a hülye amiért nem vevő a Bolti tolvajokra, gyerekkatonák kegyetlenkedéseire vagy Gaspar Noé drogos baromságaira. Könyörgöm csak EGY pozitív, eredeti és szórakoztató akármit tegyetek már le az asztalra, nem kérek sokat!!!
C:C – Az új Black Mirror odaver az agynak: „Ma mutatják be, vagy egyórás lesz vagy öt, vagy egy egész évad, vagy egy sima tévéfilm.”Év filmje, sőt a filmezés jövője:
A Black Mirror most a filmnézés nyomasztó jövőjét mutatta meg: „A Bandersnatch egy interaktív film, ahol mi alakítjuk a sztorit, már ha ezt a történet logikája és a főszereplő megengedik. Kísérletnek szórakoztató, de csak annak.” – Előbb a szuperistenek, most meg ez...és még mindig nem értik mi a baja a nézőnek :DDD

VISZLÁT HÉTFŐN!

Kulcsszavak: rest of, 2019

bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés