2020. 03. 15.
Pilots for Europe. (márc. 16-17-18-19.) + The Rest of 2019 vol. 19.
Tartalom értékelése (1 vélemény alapján):
Pilots for Europe. (márc. 16-17-18-19.) + The Rest of 2019 vol. 19.

 

 

 

 

 

 

HÉTFŐ, MÁRCIUS 16.:
PRAELI-BÁB
0
Annyiban maródunk.

Talán érdemes:
Nem valószínű hogy mostanában bármelyikünk a Napsütötte Toszkána felé venné az irányt de kilenckor a Viasat3 segítségével akár ezt is megtehetjük Diane Lane-nel mint válása miatt alkotói válságba került íróval akit két leszbikus barátnője fizet be MELEG AL VÍZITÚRÁJÁRA egy olasz útra de hamarosan ő is a pénztárcájába nyúl mikor ihletet kap egy öreg ház felújításához és az abban való újrakezdéshez (ha 2020-ig várt volna még neki perkált volna az önkormányzat az ottlakásért). Bár részben valódi történetből készült (gondolom abban nem voltak politikai utalások) de maradjunk annyiban hogy általában egész máshogy végződnek ezek a nagy vidékre költözések, jobban tesszük ha csak elképzeljük őket, úgy legalább az illúzió megmarad. Éjfél előtt öt perccel ugyanezt a feelinget viszi tovább Filmbox Extra HD fordított felállással, itt elmagányosodott férfi (Brett Dalton) lesz Elveszve Firenzében – illetve nem nagyon, mert uncsitesójához (Stana Katic) megy feltöltődni és közben megismerkedik a Calcio Storicóval (ez amolyan helyi fociféleség) valamint a szerelem is beköszönt (pláne hogy a játékban való helytállása után választottja is meglátja benne a macsót). Ahogy az utazást úgy a koncerteket is jobban tesszük ha csak képernyőn át abszolváljuk, például azt a MüpArt-bulit is amin Szakcsi Lakatos Béla és ifjú tehetségek mutatják be hangszertudásukat – nem nagyon lehet vele mellényúlni, 21:50-kor irány az M5! Magyar vonatkozásoknál maradva 22:35-kor huszonöt éves tévéjáték a Duna World-ön, lezárva a vasárnapi nemzeti ünnepet, ebben a forradalom lecsengése után pár emigráns megalapítja a vadnyugati újbudát, szó szerint: New Buda – terveik szerint – egyfajta bázis lesz a későbbi visszatéréshez de az évek múltán a préridélibáb is szertefoszlik...

Hétfő? #LESZAROM.
The Best of 2019 Oldschool Edition vol. 3.:
absolut budapest – Te is fogod a fejed a szórakozóhelyek WC-inek falfirkáin?: „Ha meglátod ezeket a képeket, ezentúl máshogy fogsz tekinteni rájuk!” – Ugyanúgy SZAROM LE őket mint eddig:
Miről lehet felismerni az új pesti trolibuszt? – Arról, hogy LESZARO ja nem:
Karácsonyi trágyafantom tartja rettegésben Bishopton dolgos népét – Nem én vagyok az, de LESZAROM, akárki is tette!
keddi városvadász – Kitalálod, melyik városban készült a kép? Csak annyit mondunk: fagylalt – Csak annyit mondok: LESZAR kifogyott a pisztácia!
Megint megtalálták a lesifotósok Mattew Perryt, megint nincs a toppon: „Röviden: slampos.” – Még rövidebben: LESZAROM.
takarásból elégtelen – Candice Swanepoel glitteres cenzúrának öltözött, de így is kivillant, aminek kellettHARVEY WEINSTEIN LIKES THIS LESZAROM amit le kell.
origo – Bekanyarodott balra a lámpánál, aztán megtörtént az elképzelhetetlen: „Az egész világ találgatja, mi történt ebben a kereszteződésben.” – Pedig egyszerű: LESZAROM happened.
Randiblog Inbox – Mondhatja rám bárki, hogy szerencsés vagyok, de… – …de én inkább azt mondom hogy LESZAROM.
? – Miért fáj annyira, amikor az orromba megy a víz? – Azért, mert LESZAROM.
Itt vannak a milliókat érő számok: „Vajon melyik számok hoztak szerencsét a héten az ötös lottón?” – Nem én nyertem, LESZAROM.
Nincsenek szavak a nő külsejére: mit tesz a testtel a túlzásba vitt szoláriumozás?LESZAROM, nem érint...
Kipucolja a bélrendszert, és elősegíti a fogyást: hogyan fogyaszd a bulgurt?LESZAROM!
geekly – Annó nagy Skyrim-függő voltál?: „Rossz hírünk van: most már a zsebedben is elfér a kaland.” – Van nektek egy hírem: LESZAROM.
Új klipjével vallja be Ariana Grande, hogy biszexuális? – Magánügy, LESZAROM.
Milyen a tökéletes, dús kebleket adó melltartó? Nem csak a kosárra kell figyelni – ...hanem arra is hogy LESZA Gianna Michaels viselje :DDD


KEDD, MÁRCIUS 17.:
KÉT ESKÜ, EGY RENDHAGYÁS
0
Porrá lett, mégis feltámadt?

Talán érdemes:
Nyolckor vadiúj minisorozat (Összeesküvés Amerika ellen) kezdő epizódja az HBO-n Philip Roth művéből egy olyan párhuzamos valóságból amiben a II. VH idején az USA a németek felé közeledik az óceánt átszelő pilóta, Charles Lindbergh (Ben Cole) vezetésével. Bár nem kenyerem a politika (nem nehéz felismerni melyik T betűs elnök adta a mintát a Plot Against America Lindbergh-jéhez) de Winona Ryder és John Turturro kedvéért talán belenézek (annál is inkább mert ma lesz egy tényleg rossz sorozat is). Ugyanabban az időben Röhrig Géza újrázza (kis módosításokkal) a Cinemaxon a Saul fia-beli szerepét ugyanúgy halálesettel a középpontban de kicsit több (fekete) humorral: felesége elvesztése után a zsidó kántor (Röhrig) megzuhan és egyre kétségbeesettebben kezd foglalkozni azzal hogy vajon mennyi idő alatt válik Porrá asszonya teste (a hászid hagyomány szerint a lélek csak utána találhat nyugtot). Így jut el egy biológiatanárhoz (Matthew Broderick) akivel egyre furább helyeken keresik a választ (így egy olyan, a Helyszínelőkből ismerős „farmon” is ahol a testek szabadon bomolhatnak le). Nem biztos hogy ez a legmegfelelőbb időpont a leadására de artmovie-fanok ettől függetlenül kísérletezhetnek vele, névleg (Rendhagyó feltámadás) ugyanezen a vonalon maradva nagyon későn (éjjel fél három előtt öt perccel) 1990-es tévéjáték a Duna World-ön amiben irodalomtudós kanonizál disszertációjával egy max. közepes írót ám nem számít arra hogy dolgozata tárgya feltűnik és előbb javításokat eszközölne majd az ő számlájára kezd nagyvilági életet élni, a helyzetet tovább súlyosbítják a tudós féltékeny kollégái is.

Nem érdemes:
Az HBO3 is új sorozatot dob be nyolckor és a nagyonbátor Bizonytalan (minden epizódban kell lennie fuck-nak, a mai pld. Insecure as Fuck) egyértelműen a #BLM jegyében született. Childish Gambino női kiadása, Issa Rae játszik benne egy Issa nevű nőt (Véletlen? Aligha!) aki élethalálharcot vív a white privilege patriarchátussal vagyis kb. ugyanarról szól mint korábbi netes sorozata, a Misadventures of Awkward Black Girl csak nem olyan jól.

Szakálla volt genderrovat:
The Best of 2019 vol. 2.:
Ezt hozza a jövő 2019-re egy férfiként újjászületett egyiptomi királynő szerint: “Vigyázat! A cikk olyan szpojlereket tartalmaz az elkövetkező évre, hogy mi lesz Harry herceg gyerekének a neme, és mit fog bejelenteni Taylor Switft.” – Majd eldönti a kölyök mi akar lenni, Swift meg nyilván átoperáltatja magát! Még ennyit se lát előre?!
poénból készültek a képek – Babafotók készültek egy 34 éves nőről, és ez pont annyira bizarr, ahogy hangzikDO. NOT. WANT!!!
Elfogták Assange feltételezett tettestársát: “A hatóságok annyit sem árultak el róla, hogy nő-e vagy férfi.” – Majd eldönti :)))
Kiderült Meghan és Harry babájának neme – Lásd fentebb.
120yard – Újra NFL-szerződést kapott a nőt rugdosó futójátékos Keep calm, A FEMEN MÁR SZERVEZI A TÜNTETÉST már várja a modellkarrier :DDD
Csajok & Pasik – “Az ilyen számomra nem férfi kategória“: “Mit várok el egy olyan embertől a későbbiekben, aki kiszolgáltatja magát velem?” – Ha kimutatod az érzelmeidet az a baj, ha nem mutatod ki akkor meg azabaj...
Transznemű börtön nyílik az Egyesült Királyságban: “Egy női börtön egyik szárnyában alakítják ki.” – Jó ötlet volt. Ja nem.
kísérletként kezelték – A fiú, akit orvosi utasításra lányként neveltek fel – Azabaj hogy már orvosi utasítás nélkül is kísérleteznek:
Megan Fox kisfia néha női ruhában jár, de az anyja szerint ezzel nincs semmi gond: “Megan Fox kisfiát kinevették az iskolában, amiért női ruhába ment be.”Keep calm, modell vagy influenszer még így is lehet belőle.
ma is tanultam valamit – A fiúk genetikai okokból vannak oda a vonatokért: “Még a majomfiúk is a mozdonyokhoz vonzódnak, a majomlányok viszont inkább babáznak.” – Át kell nevelni őket is:
Itt van Q, a világ első semleges nemű hangú virtuális asszisztense: “A fejlesztők állítólag már nagy techcéggel is tárgyalnak a különleges frekvenciájú hangról.”ALEXA & SIRI LIKES THIS …és hogy miért Q? Hát mert L, G, B és T nem ért rá :DDD
Meztelenre vetkőzve magyarázta el a professzornő, hogy mit tesz a brexit Angliával – ...avagy megint egy megvalósult Monty Python-jelenet és ez NEM zaklatás, Femen likes this!!


SZERDA, MÁRCIUS 18.:
NEM CSAK ŐK
0
Black Christmas, I gave you my HEART eyes.

Talán érdemes:
Cinemax, 20:00 – Az Only You a lehető legelcsépeltebb címek egyike és most az 1992-es ill. 94-es mellé odatehetünk egy 2018-ast is amit a magyarításban az ugyancsak fantáziadús (nem) Csak te névre kereszteltek. Cserébe legalább kapjuk ami várható: az újév zsúfolt éjszakáján egyazon taxiért küzdő fiú (Josh O'Connor) és lány (Laia Costa) marha váratlanul (nem) egymásba szeret, amiben a rendező Harry Wootliff variált kicsit az az hogy a fellángolás utáni évekre figyel, vagyis arra, hogyan lehet megőrizni a kapcsolat tüzét a meseszerű kezdés után például akkor ha kiderül, természetes úton nem lehet gyerek. Szilveszter és érzelmek helyett Fekete karácsony és jó sok vér vár minket hajnal negyed négykor (nem lehet igaz) a Filmcafén ahol pár főiskolás lány jelentkezik be a jeles ünnep idejére a házba melynek jogos (és elmegyógyintézetből frissen szökött) tulajdonosa hangosan és érthetően fejezi ki ama véleményét miszerint nem akar osztozni birodalmán. A Black Christmas természetesen remake (az eredetit 1974-ben mutatták be, abban Billy még telefonon is zaklatta a lakókat), ha egyes megoldásai nagyon tévébe illőek az nem véletlen (az X-akták közeli Glen Morgan követte el) és bár sokszor önparódiába fordul (pld. mikor Billy áldozatai szemeivel díszíti fel a fát) de a 2019-es verziónál még így is jobb (igen, tavaly is készült belőle egy).

Kössz, biztonság! rovat:
The Best of 2019:
Börtönbe kell vonulnia a Való Világ egykori szereplőjének, VV Lórinak – Á, a VV-családban ez szinte hagyomány:
VV Aurelio egyre közelebb kerül a börtönhöz - újabb terhelő vallomás – Hamarosan újra bekamerázott helyen helikopterezhet, igaz nem jószántából. Isten hozott nálam öcsém, ez a való világ! :DDD
Két éjszakára bezártak egy 17 éves lányt, egy 1590 forintos krém miatt: „A rendőrség csip-csup ügyekért fiatalkorúakat csukhat be, indoklás nélkül, 2012 óta. Ombudsmantól kriminológusokig sokan jelezték, hogy ezen változtatni kellene. Szabolcsban idén a rajtakapottak 90 százalékát becsukták.”Máskor meg sírtok ha a ti gyerekeitektől rabolnak. Hogy is van ez?
Elengedték azt a férfit, aki fejbe rúgott egy nőt, mert az nem engedte be a kocsijával a sorba: „A 45 éves férfi az ügyészség szerint nem fogja megfenyegetni a nőket.” – Tök hihető. Ja nem az:
Az egykori szombathelyi kalapácsos támadó volt a két gyerekét és önmagát Győrben vasárnap megölő apa: „Nemrég szabadult a börtönből, most voltak nála először a gyerekei.” – Hát akkor ennyit az igazságszolgáltatásról :(((
Félelem és reszketés a Szent István Parkban: „Parkőrök jelentek meg, akik a "deviáns viselkedésű parklátogatók figyelmét felhívják a parkhasználat szabályaira".”Máskor meg pont ti sírtok a gecis mászóka miatt :DDDD
Méreginjekcióval végeztek ki egy gyilkost Texasban: „Ő idén a tizenhatodik kivégzett az Egyesült Államokban.”...and nothing of value was lost that day, de már nem sokáig:
Több mint 450 elítéltet engedtek ki a börtönökből Amerikában: „Az ország történetének legnagyobb tömeges amnesztiája során kisebb, nem erőszakos bűncselekmények elkövetői jártak jól.” – Sőt, nem csak ők:
Véletlenül kiengedtek egy életfogytiglanra ítélt férfit Georgiában:„Nemi erőszakért és gyerekmolesztálásért ítélték el 2015-ben.” – Kim Kardashian & Nicki Minaj likes this.
Egy nő karatebemutatót tartott egy amerikai bolt parkolójában, miközben a felnőtt fia pucéran rohangált: „A kutyájuk pedig lopott közben.” – Asszem a Hírcsárda meg a South Park után a Family Guy is okafogyottá vált.
Két német rendőr egy házkutatáson erőszakolt meg egy nőt: „Az áldozat illegálisan tartózkodott az országban.”WilkomMenschlichkultur, ahogy ezt arrafele mondják.
RTL: Két magyar férfi erőszakolhatott meg egy 65 éves nőt Dominikán: „Úgy tudják, a nő épp nászúton volt. A külügy megerősítette, hogy két magyart letartóztattak.” – Valahogy örülnék ha nem ilyenekkel kerülnénk be a hírekbe, meg annak is örülnék ha nem kezdenék el sajnáltati őket:
Mi várhat a magyarokra a dominikai börtönben?: „Kenőpénzzel sok mindent el lehet simítani, de pénz nélkül nem könnyű az élet a rácsok mögött.” – Erre csak ennyit hét évvel korábbról:

Rockstar 2013-11-05 18:50:41
Akik bűnösek, szenvedjenek.
Gino, Oláh Család.


CSÜTÖRTÖK, MÁRCIUS 19.:
KOLLEKTÍVE VÉGTELEN
0
A junkie's christmas.

Talán érdemes:
Ha azt hinnénk, a West-Balkán egyedi eset volt a vesztbalkánon, ugorjunk az HBO-ra ahol nyolckor láthatjuk ugyanennek román és sokkal tragikusabb kiadását. Az áldozatok többsége nem magában a Colectív klubbeli tűzesetben vesztette életét hanem utána a kórházakban az orvosok hozzá nem értése és az eltitkolt fertőzések miatt, az erről szóló cikkek-híradások közfelháborodáshoz és lemondásokhoz vezettek (elsőként az egészségügyi miniszteréhez), majd a régóta esedékes reformok elindításához. Egy órával később (kilenckor) újra love story a Viasat3-on, ezúttal Drew Barrymore és Justin Long távkapcsolatával és a Hétmérföldes szerelem igazi próbája – ahogy a szilveszteres páré is – nem a kilométerek, hanem az évek, minden más hasonlóság kizárva merthogy a Going the Distance lényegesen szabadszájúbb (ennyit a romantikáról), pedig kevesebb trágársággal akár family blockbuster is lehetett volna belőle. 22:40-kor két héten belül a második Idétlen időkig-bőrlehúzás a Film Mánián melyben rehabra járó fiatalok élik át újra meg újra ugyanazt, de mégis valami mást – ahogy én is mert ilyesmi néven voltmár egy háborús dráma. Anyway, a három főhős közösen esik át a time loop szokásos fázisain: előbb megijednek az ismétlődő eseményektől majd kihasználják őket, végül ketten a megoldást is elkezdik keresni (változtatás a rokonokhoz-barátokhoz való hozzáálláson) miközben a harmadik (miután börtönben ülő apja továbbra is gyűlöli) egyfajta szuperistenként kezd viselkedni, tudva hogy a Végtelen napba beakadtak nem tudják megállítani, csak a nála gyengébb sorstársai. A Repeaters kis odafigyeléssel kiléphetett volna Murray árnyékából de ehhez a sokkolás helyett az elgondolkodtatásra kellett volna helyezni a hangsúlyt (SPOILER na meg a korrekt befejezésre SPOILER VÉGE).

Kis hírek a nagyvilágból:
The Best of 2019 vol. 1:
anyuci kedvence – A Fekete Párduc szívtiprója 31 évesen még a szüleivel élt – Na mi van, ilyenkor nincs mamahotelezés meg pánpéterstop? :DDD
Killing Zac Efron – Zac Efron túlélőshow-t forgatott, kórházba kellett szállítani: „A színész Új-Guineában fedezte volna fel a dzsungelt, amikor halálos kór támadta meg, repülővel mentették meg.” – A természet visszavág, egy null a dzsungel javára.
A külvilág szemében mi elmebetegek vagyunk: „Auravizsgálat, kozmikus háttérsugárzás, „disznóólrugdosás” és szépségverseny is volt a boszorkányok fesztiválján, ahol a mágusok a Fideszről is vitatkoztak.” – Nem csak a külvilág szemében azok:
Mi vidékünk – Titkos boszorkányszeánszokat is tartottak az alföldi piramisdiszkóban: „(...) teliholdkor különböző boszorkány ünnepeket tartottak a piramisban, de (...) ezek a gyűlések titkosak voltak, és azok is maradnak. Ezekről semmilyen felvétel nem készülhetett, és a kívülállók nem tudhatják a pontos részleteket.” – Képzelem mi maradt titokban ha ezeket a képeket le merték közölni:Szexuál mágia. (...) Ilyenkor (...) halott állatok vérét isszák, és csöpögtetnek belőle a "megtisztított" ember testére is. (...). Sátánista szeánsz. A boszorkányok szerint ilyenkor a "gonosznak" tetsző dolgokat kell csinálni ahhoz, hogy "a rossz" távozzon abból (...), akit megszállt. Ezért viselnek ilyenkor rémisztő álarcokat és szarvakat. És ezért ontják állatok vérét.KARRAS ATYA LIKES THIS Szóval a „jó” érdekében cselekszik a rosszat, tök logikus...ja nem az de mindegy, az állatvér-ontást biztos csak félreolvastam...ja azt sem, van róla még egy fotó, szöveggel:Sátánista szeánsz. Többnyire fekete kecskebakot, vagy fekete kakast vágnak le ilyenkor. (...) A felvételen nem látszik jól, de éppen egy kecskebak vérét csapolják. – Nahát, szóval a """hivatalos""" magyar sátánegyháza hiába gúnyolódott az állatmentőkön, mégiscsak vannak állatáldozatok és ezeket főoldalon hozzák le, szinte elnézést kérve hogy „a felvételen nem látszik jól”? Ilyenkor nincs „te is szurikáta vagy”, ez jópofa, ez nem állatkínzás? És ÉDES FASZOM, hány „hivatalos” sátánista egyház van? Itt a Boszorkányszövetség kilencvenes évekbeli dolgait taglalják, a kétezresekben ott volt a scythe.hu...mi van balf***ok, elsőre nem sikerült a pokolra jutni? Pedig milyen bátran ontottátok kismacskák-kakasok vérét, néha még egy lekötözött kecske ellen is ki mertetek állni :DDDD
Öt holttesttel és két emberi fejjel a fedélzetén kötött ki a szellemhajó Japánban: „Észak-Koreából több ilyen kísérteties jármű érkezett már, az okokat csak találgatják.” – Csak egy tipp: SÁTÁNISTÁK mexikói hagyományőrző kartellek voltak?...
A Balfasz Szakács: amikor megszopat a sztrapacska: “Annyira ártatlanul indult az egész, hogy sejthettem volna, mi lesz a vége. Borzasztó kimondani, de egy kondérnyi fikaleves.” – Balfasz, szopat, fika...már utalom is a támogatást...ja nem, pedig nagyon kéritek:
Miért kéri és mire fordítja az olvasói támogatásokat a 444: “2019-re teljesen egyértelmű, hogy a független magyar sajtót a politika és az óriáscégek nyomása alatt működő reklámpiac nem tudja eltartani. A 444 már idén sem tudott volna az olvasók hozzájárulása nélkül működni.” – ...akiket a kommentelés letiltása előtt ilyen kedvesen szólítottatok meg:
Kommentelő vagy és panaszkodsz? Nézd meg ezt a kínai kollégádat, aki meg is kínoztak egy részeg hozzászólás miatt: “Borzalmas videót osztottak meg a nyilvánosan megszégyenített, kalodába zárt fickóról.”Nap kommentje:
0

VISZLÁT SZOMBATON!

Kulcsszavak: LESZAROM, rest of, 2019

bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés