2020. 03. 23.
Rock the Hasbeszélő! (márc. 23-24-25-26.) + The Rest of 2019 vol. 21.
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Rock the Hasbeszélő! (márc. 23-24-25-26.) + The Rest of 2019 vol. 21.

 

 

 

 

 

 

HÉTFŐ, MÁRCIUS 23.:
PANDATEUSZ

0
Elfújta az északi szél.

Talán érdemes:
A Cinemaxon nyolckor (lemaradóknak holnap ugyanitt 11:30-kor) másfélórás romantikus sci-fi Spanyolországból kicsit a Makulátlan elme... nyomdokain: munkamániás, szégyenlős hapsi és party girl eltérő habitusuk dacára egymásba szeret de másfél évtized elteltével nincs már meg az a Végtelen tűz, a férfi ekkor úgy dönt, visszatér a kapcsolat kezdetére hogy átmentsen valamit az akkori hangulatból. Hogy milyen eredménnyel az kitalálható, rutinos nézőknek nem kell sem a múltba, sem pedig a jövőbe látniuk ahhoz hogy tudják, az egyik megváltoztatásával a másik is veszélybe kerül. Fél tízkor lengyel történelmi tabló az M5-ön Andrzej Wajdától aki 1999-ben ama eposznak ugrott neki ami (ha muszáj viszonyítani) a Rómeó és Júlia sztoriját ötvözi a politikával. A Soplica-, és Horeszko-család viszályában nagyjából tudható, ki ütött először: előbbiek egyike (oroszbarátságuk jeleként) megölte a rivális família grófját, meg is kapták viszonzásul az elhunyt kastélyát. Az elkövető kolostorba vonult, a Horeszko-örökösnőt rokonára bízva, azt tervezve hogy idővel fiával (a címszereplő Pan Tadeusz-szal) kötött házassága ürügyén adja vissza a lánynak a birtokát ám a fiú más nőre vetett szemet... A teljes megértéshez a háttérinfó ismerete mellett (a lengyelek-litvánok ekkoriban politikai szövetségben léteztek és Napóleontól sokan Lengyelország függetlenedését várták) azt is tudni kell hogy a forgatókönyvbe szervesen beillesztették a verset ergo ne lepődjünk meg a rímeken. Történelem iránt érdeklődők (és az itt papként remekelő Boguslaw Linda rajongói) ne hagyják ki! 22:35-kor új (de attól még 2014-es) sorozat a Duna TV-n ami magyarításával mintha két szocreál szériát gyúrna egybe (Nők a pult mögött, Kórház a város szélén) de a párhuzamok itt véget is érnek merthogy a Nők vészhelyzetben orvos-hőse állami gondozott gyerekkora után életét a betegek, különösen a terhes anyák és babáik megmentésének szenteli. Az Interventions időszerű emlékeztető arról, milyen kemény munkát végeznek az egészségügyben nap mint nap – és hol volt még akkor a mostani járvány :(((

Hétfő? #LESZAROM.
The Best of 2019 Oldschool Edition vol. 4.:
4 – Mit csinál a pszichológus, ha rossz napja van? – Azt amit én minden hétfőn:
Lakatos Márk – New York földön, vízen, levegőben!: „Most kiderül, miből tudjuk meg, hogy egy nemzetközi étterem igazán jó-e, és hogy hol lakik Naomi Campbell!” – Add meg a címét és LESZAROM.
Kölcsönözhető botokkal oldotta meg minden kutyatartó állandó bosszúságát egy új-zélandi férfi: „A helyi parkban többé nincs olyan, hogy nem lehet normális botot találni a hajigáláshoz.”First world problem. LESZAROM.
Michelisz elárulta, mire a legbüszkébb a bajnoki címe után – Arra, hogy LESZAROM.
edzésmítosz – Nem a tejsav okozza az izomlázat. De akkor mi?LESZAROM, nem érintenek az „edzésmítoszok”...
Hazavágtuk az internetet, és most az internet hazavág bennünket: „A közösségi média alapjaiban változtatta meg nemcsak az internetet, de az életünk szinte minden területét. Az emberi civilizáció erre nem volt felkészülve, soha nem tapasztalt erejű viharban recseg-ropog a társadalmunk, és még mindig nem tudjuk, hogyan oldjuk meg a helyzetet.” – Pedig egyszerű: le kell szarni és kész :DD
Magyarországon egy, a médiában is befutott sztár-szakács, akár négy-hétmillió forintot is hazavihet – ...de én még így is minimálbérből SZAROM LE.
A Victoria's Secret diszkó-hangulatú fehéreműket dob piacra, Candice Swanepoel pedig csak egyetlen kabátot húzott magára – ...azt, amelyiket LESZAROM.
Kiderült, hogy trükkfelvétel vagy valóság a Watchmen csatornába csusszanásaFOTOSOPP, VISSZAFELE LETT FELVÉVE LESZAROM.
wow – Suki Waterhouse egyetlen szál törölközőben flangált Kaliforniában: „A modell kiszaladt a ruhájáért, amíg a fodrászát várta.”MEZTELENÜL? A FODRÁSZÁT? akarom mondani HARVEY WEINSTEIN LIKES THIS na majd most: LESZAROM!
csak táskák takarják – Cara Delevingne is beállt a meztelenül reklámfotózkodó sztárok közé – Lásd fentebb.
Miért hosszúkás a sörösüveg nyaka?LESZARO Ja a sört azt nem, bocsi :SSS


KEDD, MÁRCIUS 24.:
EMBER A HOLDON HONLAPON
0
Yesterday’s men, hang to today!

Talán érdemes:
Nyolckor újabb fejezet az HBO-n az alternatív jövőképekből, folytatódik az Összeesküvés Amerika ellen Charles Lindbergh vezetésével. Ugyanabban az időben romantikus drámázás tavalyról a Cinemaxon, kicsit a konteósokra-prepperekre kihegyezve: Ed Hemsler (John Lithgow) megszállottan készül egy soha be nem következő világvégére (ezért ő a Holnapember), még jó hogy a szerelem kirángatja a netes fórumok és levelezőcsoportok ördögi köreiből. Kiszemeltje (Blythe Danner) ugyancsak zűrös lélek aki férje és gyereke halála óta nem önmaga, de együtt talán le tudják küzdeni démonaikat-félelmeiket. Továbbra is este nyolckor némi ismeret-erjesztés az M5-ön a Mindenki Akadémiájával ahol Bauer András keresi a választ arra hogy Mit mesél rólunk az okostelefonunk? Ugyanitt háromnegyed kilenckor something completely different: Spiró György Imposztora más feldolgozásban voltmár, ajánlottammár, most ugyanennek Jászai Mari Színház-féle kiadása lesz műsoron. Kereken 21:00-kor megint széria, de már az HBO2-őn ahol második évadához érkezett a Briliáns barátnőm, a két lány itt már kamaszkorba lépett, egyikük még frigyre is, és attól fél hogy régi vezetéknevével együtt akkori énje is elvész.

Nem érdemes:
Nem az a meglepő hogy a valóságalapját meghamisító Bad Ass siker volt hanem hogy a folytatásaiban is fantáziát láttak. Igen, több is van belőle, ma negyed éjfélkor a harmadik eresztést kapjuk a Mozi+-on, ebben a két Danny, Trejo és Glover alakította jóbarátok újra netes szenzációvá válnak, ezúttal bankrablás meghiúsításával de nem sokáig ülhetnek a babérokon ugyanis egyikük lányát pont az esküvőjén rabolják el... A Bad Ass 3: Bad Asses on the Bayou esetében még a fordítással se vesződtek és miért is tették volna, ez kb. ugyanaz mint a korábbiak, természetesen megint a fehérek a gonoszak akik itt redneckek a kötelező konföderációs zászlóval-miegyébbel. Hagyd ki.

Konteó rovat:
The Best of 2019 Rovarevés Edition:
chikansplaneT – Mit fogunk enni 30 év múlva?: „A bolygónk népessége elképesztő ütemben növekszik, az ENSZ prognózisa szerint 2050-re már elérheti a 9 milliárd főt.” – Hogy akkor majd mit fogunk enni? Hát egymást...
Hajlandó lenne többet fizetni fura színű és állagú felvágottért?: „Az E-számos adalékanyagot megenni nem kell félnetek jó lesz ha mindenki egyetért én nem ellenzem.” – Nem, én a húsért volnék hajlandó többet fizetni.
Korea in Hungary – Te kennél csiganyálat magadra?NEM, ÉN LESZARNÁM Ja nem ide, olvassunk tovább: „A koreai krémekben sokszor bukkan­ha­tunk állati eredetű, első hallásra szokatlan összetevőkre.” – ...ahogy a kajákban is:
Ehető rovaroké a jövő, ha nem csesszük elMAGYARUL: érzékenyítő tréning.
Túl sok volt a rovarlárva egy tejtermékeket gyártó üzemben, lépett a Nébih: „Felfüggesztették a Hajdú-Bihar megyei üzemet.” – Lehet hogy csak a jövőre készültek.
Csótányt etettek és vizeletet itattak a nem elég hatékony munkásokkal egy kínai vállalatnál: „Az építési vállalat három vezetőjét 5-10 napnyi börtönre ítélte a bíróság.” – Hé, hát ez nem megalázás hanem a jövőre való érzékenyítés:
Mit fogunk enni, ha még forróbb, szárazabb és zsúfoltabb lesz a bolygó?: „Legalább 1000 éves félelem, hogy az emberiség kifogy az ehető élelmiszerből, de eddig mindig sikerült megoldani a problémát. A fenyegetés a klímaváltozás korában minden eddiginél nagyobb, de a megoldásra is több eszköz áll a rendelkezésünkre.” – Tudjuk-tudjuk, együnk gusztustalan dolgokat...vagy ne:
Élőben streamelte a kínai vlogger, hogy mérgező rovarokat eszik és belehal – ...hát akkor ennyit a rovarevésről ^^


SZERDA, MÁRCIUS 25.:
BOYSTORY
0
Nem egy Kerekes Vica...

Talán érdemes:
...de csak ha készen állunk búcsút venni gyerekkorunk újabb klasszikusától merthogy a Toy Story 4. olyan sötét lett mintha nem a kicsiknek hanem az első-második részen felnőtteknek készült volna. Pedig lehetett volna másként: a játékok új gazdájával új (megmentendő) társakat kaptak (pld. egy villát) és még Woody régi barátnője, Bo is előkerül, szóval ki lehetett volna domborítani az összetartást meg a közös cél érdekében való csapatmunkát SPOILER ehelyett pont az ellenkezője történik ami ráadásul nincs is összhangban a korábbi részek tanulságával SPOILER VÉGE. Az eddig megkedvelt karakterek nagy része alig kap teret (még Buzz is háttérbe szorul), aki így is kíváncsi rá, nyolctól elcsípheti az HBO-n de semmiképp ne kisgyerekkel (nekik még mindig az 1-2 a befutó, abban nincsenek is ilyen Chucky / Annabelle-szerű horror-babák). Ugyanitt maradva korunk egyik seksz-szimbóleumát, Emily Ratajkowskit láthatjuk 22:40-kor a Hazugok és tolvajokban aminek sajna semmi köze a Csúfak és gonoszakhoz, ez egy sima heist movie melyben visszavonulni akaró műkincstolvaj (Theo James) és sötét titkokkal terhelt színésznő (Ratajkowski) fog össze először és utoljára. Utóbbi ezzel kerülné meg a befutása útjában álló (és kissé Weinstein-szerű) producert, előbbi pedig néhai apja szerencsejáték-adósságát törlesztené a „Görög” becenevű gengszternek (Fred Melamed) akit meg az FBI akar elkapni – hát persze hogy Ivánon és barátnőjén keresztül... A Lying and Stealing-be nyugodtan berakhatták volna harmadik igének a Swearing-et merthogy még a megszokottnál is csúnyábban beszélnek benne, de így sem annyira mint én fogok ha Emily barátosnénk a mozi után esetleg az énekléssel is kísérletezik majd. Fél kilenckor a willkommenskultur árnyoldalai a Cinemax 2-őn: családja házasságba kényszeríti a nagykorúság felé épp csak úton levő lányt aki jóval békésebb módszerrel szabadulna a kötelékből mint minap holland társnője az Oss bandájából. Gyerekével a hasában a szabadabb(nak gondolt) Berlinbe szökik ahol rövid ideig meg is találja a békét ám elfelejti hogy radikális nézeteket valló apja-anyja számára ő Csak egy nő így az is megeshet hogy tulajdon édestestvérét küldik utána becsületgyilkossággal elégtételt venni (SPOILER ahogy sajnos meg is esik SPOILER VÉGE). A nagymúltú rendezőnő, Sherry Hormann nemkicsit volt bátor hogy hozzá mert nyúlni a témához, remélem nem lett baja (és a másik oldal szélsőségesei se értették félre a mondanivalóját).

Pussypass rovat:
The Best of 2019 vol. 1:
Átverte, megcsalta és elhagyta a felesége, 220 milliós kártérítést kapott: „Jó lesz, ha vigyáznak azok a Hawaii, Mississippi, Új-Mexikó, Dél-Dakota, Utah és Észak-Karolina államban élő emberek, akik esetleg abban settenkednek, hogy megcsalják a házastársukat. A 24.hu ugyanis azt írja (...), hogy egy észak-karolinai férfi 750 ezer dollárt, vagyis mintegy 228 millió forint kártérítést kapott azért, mert a felesége, akivel már 12 éve éltek házasságban, megcsalta, és elhagyta őt.” – ...és természetesen ezt is rákenik a patriarchátusra meg a rabszolgatartásra: „A felsorolt államokban (...) még mindig érvényben van egy régi angol jogi formula (...) azokból a nem is olyan régi időkből (...), amikor a nő vagyontárgynak számított. Régen a feleség "ellopása" miatt ugyanis perelhetett a férj (...). A más néven "otthonromboló” jog alapján a házastárs azt a személyt perelheti be, aki „szándékosan beleavatkozott egy házastársi kapcsolatba”, vagyis azt, akivel a házastársa megcsalta. A férfi szerint a szerető elidegenítette tőle a feleségét, és ezt bizonyítottnak látta a bíró is, ezért ítélt meg számára 750 ezer dollárt, amit a volt felesége szeretőjének kell megfizetnie.” Ha a férfi cikkíró így járt volna akkor is biztos ugyanígy írna róla. Ja nem.
Elcsábította, elkábította, majd kifosztotta a férfiakat egy fiatal nő: „Az áldozatok életveszélyes állapotba kerültek. A fiatal nő ellen most vádat emelt a Pest Megyei Főügyészség.” – Cyntoia Brown és Cardi B magyar tesója, kérünk róla is érzékenyítő cikkeket-filmeket!!!
Megkötözte, meztelenül kizárta, összeverte, csikket nyomott el élettársán: „Egy egyetemista lány szerelmes lett a büntetett előéletű, 27 éves hajléktalanba, aki drogozott is. Otthagyott mindent, hogy a férfival élhessen.” – Modell még így is lehet...mármint a hajléktalanból:
A modellbűnöző ismét bíróság elé kerül: „A körözési fotójával karriert csináló Jeremy Meeks most bérelt luxusautókkal okozott baleseteket.”Keep calm, a női rajongótábora majd kihozza ^^
Véletlenül megtudta a jelszót és... – Dér Heni fél évig titokban figyelte pasija üzeneteit – Neki szabad, bezzeg fordítva ha csak felmerül valami akár a szakítás után is, akkor:
Szulák Andrea kiszúrta volt párja mind a négy kerekét: „A műsorvezető egy régi történetet elevenített fel, amikor is volt kedvese nem nyitott ajtót neki, holott a villany égett a lakásban.”Wait, a challenger appears:
Megverte a pasiját a brit Love Island műsorvezetője, ráhívták a rendőröket – Nyugi, megússza:
14 nap börtönre ítélték Felicity Huffmant, a Született feleségek sztárját: „A színésznő volt az első gyanúsított, akit elítéltek az amerikai felvételi botrányban.” – Két egész hét börtön? Hú az nagyon kemény, bezzeg ha húsklopfolóval ámokfutott volna azt letudhatta volna próbaidővel:
18 hónapra próbára bocsátottak egy nőt, aki húsklopfolóval verte szét a volt élettársa autóját: „És ha ez nem lenne elég: a bíróság a húsklopfolót is elkobozta tőle!”HA HA VERY FUNNY, biztos csak a kocsit verte volna a klopfolóval :SSS
Komoly börtönbüntetésre számíthat a törpe pornósztár, amiért beleszúrta a vajazókést a pasija vádlijába – Na mi van, ezen már nem poénkodtok?

 

CSÜTÖRTÖK, MÁRCIUS 26.:
ILYEN A BO(TO)X!

0
Ketten Párizs, négyen a Vabank ellen.

Talán érdemes:
Mára csak két lehetőségünk van, az első tízkor egy német gájricsi-utánérzés Wolfgang Petersentől a Dunán Til Schweigerrel amiben hárman (reklámszakember, színész és egy bokszoló) futnak a megtakarításaik után miután egy bankigazgató lenullázza a számláikat. Az ok? Úgy akarja lapátra tenni kollégáját hogy rákeni a sztornózást, csak azt nem kalkulálja bele hogy a kirúgott férfi is csatlakozik a kiscsapathoz, így jönnek össze Négyen a bank ellen, és ugye tudjuk hogy sok lúd disznót győz. A Vier gegen die Bank egynek mindenképp jó de csak ha se Schweigertől, se Petersentől nem várunk túl sokat (főleg hogy a direktorúr saját 1976-os tévéfilmjét reciklálta vele). Bokszolókra visszatérve tíz perccel később (22:10-kor) sportdoksi az HBO-n a világ egyik, ha nem A leghíresebb ökölvívójáról egy másik amerikai legenda, Dick Cavett közreműködésével. Az egyre sűrűbb tévés interjúk mellett a két férfi nemhivatalosan is egyre többet beszélt míg végül barátok lettek és ez így maradt akkor is mikor Muhammad Ali végleg kilépett a feketéknek fenntartott klisékből (zene/sport, nulla politika), azaz visszautasította a behívót és belépett a Nation of Islamba, innentől másodlagos volt hogyan teljesít a ringben. Aki nem tudná annak elárulom hogy a Nation... a vallás militarista oldalát hangsúlyozta nem kevés fehérellenességgel, elhanyagolva a rituálékat-ünnepeket és újakat kitalálva (ez persze később változott mikor az arab országok is felfigyeltek a tevékenységükre és korrigálták őket). Ali belépése duplán jól jött Farrakhannak: „lecserélhette” az addigi fő poster boy-t, Malcolm X-et (aki közben rájött hogy bőrszíntől függetlenül bárki lehet muszlim és mérsékeltebb hangra váltott) illetve szájába adhatta a propagandát. Bár Ali akkoriban jól jött ki belőle (elnyomott, de híres feketeként a hatalom eltűrte tőle a reverse racism-et) ám hosszú távon sokat ártott neki hogy befolyásolni hagyta magát – ez annál is meglepőbb mert az itt látható riportok alapján nem a Tyson-féle egyszerű izomagy volt. Akárhogy is, ma este Ali és Cavett barátságáról Mesélnek a szalagok – nekünk pedig nincs más dolgunk mint figyelmesen nézni.

Turisztikai rovat:
The Best of 2019, mert egy darabig úgyse megyünk sehova:
Mozi – Meghalt egy turista, miután alaszkai zarándoklatra indult az Út a vadonba elhagyott buszához: „A 24 éves Veramika Maikamava a sebes sodrású Teklanika folyóba fulladt bele.” – Hű maradt az alapműhöz :SS
A világ legmérgezőbb kertjébe ömlenek a turisták: a növény érintése is halálos lehetWait, a challenger appears:
Megnyitották a turisták előtt a csernobili 4-es blokk még szennyező irányítótermét – Ha már ott vannak, csobbanjanak egyet a nehézvízben is, oszt’ jónapot.
videó – Az elárasztott Velencében szelfiznek a turisták: „Velencében 1966 óta nem volt olyan magas a víz, mint a héten. Pénteken rengeteget forgattunk a városban, egy no komment videóba összeraktuk a legjobb képeket.” – Lásd fentebb.
A terroristák elüldözték Brüsszelből a turistákat: „40 százalékkal kevesebben jönnek, mint tavaly.” – Azabaj hogy továbbmentek...Thaiföldre:
Bomba robbant egy thaiföldi üdülőhelyen: „Egy ember meghalt, 30 megsebesült.” – ...cserébe legalább a Közel-Keleten béke van:
Turistákat csábítanak Szíriába: „Reklámkampányba kezdett a damaszkuszi kormány.”Szíria is so last year, most már Irán a menő:
Se terrorista, se megkövezés: „Irán az a hely, ahol az egy turistára eső kellemetlenségek száma a nullát súrolja. Megnéztem, és minden sztereotípiára rácáfolt.” – Kivételezett nyugati turistaként nagyon meglepő hogy a legszebb oldalát láttad az országnak, esetleg keress rá a forradalmi gárdára és találsz „kellemetlenségeket” meg „sztereotípiákat” :(((
A brit határon elvehetik minden adatunkat: „Több ezer turista fényképeit és egyéb adatait másolják le terrorelhárításra hivatkozva.”Wait, a challenger appears:
Nyomkövetőt kapnának a Thaiföldre utazók: „A terveket két brit turista meggyilkolása után jelentették be.” – Tessék mondani, nem inkább a (potenciális) gyilkosokra kéne ezeket feltenni?
Kiakadtak a turisták, amiért nem szelfizhetnek Vietnam egyik legismertebb pontján – Sőt, nem csak ott:
Szemtelen turisták miatt tiltják be a fotózást Kiotóban: „A gésakultúráról ismert Gion negyed népszerű úti cél, a helyiek rendszeresen panaszkodnak az ideutazók viselkedése miatt.”Gésakultúra, értem... :DDD Felkészül Hollandia:
Tele van az amszterdamiak fapapucsa a turistákkal: „A marihuána és a vörös lámpás negyed helyett Rembrandtot népszerűsítenék.” – Tényleg egyszerűbb lenne nevet változtatniuk...
Elraboltak két turistát, agyonlőtték a kísérőjüket a Kongói NDK-ban: „Egy nemzeti parkban történt a támadás.” – Hajjaj, már az NDK sem a régi...
A túl sok turista miatt belépődíjat fognak szedni Szardínia legszebb tengerpartján: „A fehér homokos partjáról híres La Pelosán napi látogatólimitet is bevezetnek.” – Hiába, ahogy ez is:
Súlyos bírság jár a homoklopásért Szardínián: „3000 euró egy üveg homokért.” – ...de még ez is kevés elrettentésnek:
Negyven kiló homokkal csíptek el Szardínián egy francia párt: „Azt állították, hogy "szuvenírnek" szánták a homokot. Csakhogy Szardíniáról nemhogy ennyi, de semennyi homokot nem vihet magával senki.” – Etessék meg velük amit loptak.
Rendszeresen menteni kell a turistákat Szardínián a Google Maps miatt: „Használjanak inkább papírtérképet és egy kis józan észt, javasolja egy helyi polgármester.” – Fenti hírek ismeretében szerintem meg ne mentsék ki őket, az igazi profik amúgy sem homokot csempésznek:
Bőröndbe rejtve akart élő orángutánt kicsempészni egy turista Indonéziából: „A 28 éves férfi háziállatként akarta tartani a főemlőst. Találtak nála két gekkót és öt gyíkot is.”Jay & Silent Bob likes this,

VISZLÁT SZOMBATON!

Kulcsszavak: LESZAROM, rest of, 2019

bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés