2020. 03. 28.
True story, sis! (márc. 28-29.) + The Rest of 2019 vol. 22.
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
True story, sis! (márc. 28-29.) + The Rest of 2019 vol. 22.

 

 

 

 

 

 

SZOMBAT, MÁRCIUS 28.:
THE FOURTH PHANTOM
0
Két elvtárs közt egy angol úr.

Nem érdemes:
Film Now, 22:15 – A tavalyi Év filmje (már ha bevettük a körülötte csapott hírverést) egyértelműen a Wall Street pillangói volt ami egyúttal az álomgyárbeli változások és kettősmérce fokmérője is lehetne. Ugyan ki gondolta volna húsz éve hogy zöld lámpát kaphat valami amiben aligruhás táncosnők kábítják el és fosztják ki a kuncsaftjaikat miután rájönnek hogy nem elég amit a bártulajdonos juttat nekik a bevételből? Hiába, még a seksziparban is nagy a gender pay gap de a vicc az hogy a lányoknak az üvegplafon áttörése után sem elég a zsákmány és egyre durvábban játszanak hogy jusson pénz az egyre szebb rucikra. Az egy dolog hogy a Sztriptíz valamivel jobban mondott fel ilyesmit de míg Moore-nak lehetett drukkolni, az itteni exotic dancerek unszimpatikusak mert ugye ha annyira megvetnék a patriarchátust meg a sekszista kizsákmányolást akkor eleve nem a rúdon pörgést vagy a bűnözést (nekik fizetők kifosztása, zsarolása) választották volna a rendes meló helyett. Képzeljük el a sajtó reakcióit ugyanennek fordított felállására ahol vonagló bombanők helyett dagi, pattanásos incelek drogoznak be és fosztanak ki gazdag nőket hogy saját hobbijukra (pld. gamer cuccok, pornófilmek) költhessenek – vajon azt is jelölnék Oscarra? Ha már kettősmérce: bár J-Lo itteni „„„alakítását””” sokan az ageizmus feletti győzelemként ünneplik azért legyünk őszinték, nem sok IRL ötvenéves rúdtáncos szaladgál, Cardi B meg tulajdonképp saját magát adja (és azt se felejtsük hogy ezt a gárdát Oscarra jelölték ugyanazért amiért Bill Cosby-t – amúgy jogosan – kicsinálták). Mondom, pár évtizede még elképzelhetetlen lett volna ilyen típusú bűnözők (vagy akár Cyntoia Brown) mosdatása-díjra jelölése, azon már meg se lepődök hogy a valódi elkövetők (merthogy based on a true story) milyen enyhe büntetéssel úszták meg.

Talán érdemes:
Negyed tízkor (és egy héttel a múltkori után) újabb Michael Caine-klasszikus a Dunán, ezúttal Frederick Forsyth művéből és Ipcress ügyirat helyett egy másik nagyhatalmi játszma, az atomfegyverek csökkentéséről szóló megállapodás Negyedik záradékáról melynek nevével John Preston (Caine) egy házkutatás során találkozik először. A lakás tulajdonosa naiv, békepárti parlamenti tintanyaló aki azt hitte, Dél-afrikai ismerősének adott ki infót (természetesen a világbéke jegyében!4!4!négy) ami ehelyett az oroszok kezében landolt akik Angliába küldik beépülni legjobb és legkegyetlenebb ügynöküket (Pierce Brosnan ezúttal a másik oldalon) hogy a nála levő atombombával (amit egy amerikai bázison kell felrobbantania) az utolsó szöget is beverje a NATO koporsójába. Ha ismerős a felállás az nem véletlen: az Octopussy-t keresztezték a Sakál napjával, egyébként Caine mintha le sem vetette volna a Harry Palmer-karaktert (John Preston családos ember így kisebb gondja is nagyobb annál hogy sekszy orosz KGB-seket csábítson el), Brosnan meg mintha már Jame Bondra gyúrna (ma már nem aktuális politizálás azért a Fourth Protocolba is jut mikor Preston lecsap pár bőrfejűt). Jóval később, 23:00-kor szűk másfélórás Hallmark-rom. kom. az Izaura TV-n (csak hogy őket se hagyjuk ki): gyakorlatias csajszi bakancslistát készít jóelőre lebontott határidőkkel amiket igyekszik is tartani ám az egyikkel csúszásban van. Igen, a házasságról van szó amit harmincéves koráig le akart tudni de barátja egyre csak halogatja a lánykérést, a wannabe menyasszony meg közben Születésnapi kívánsága hatására alvás közben bepillantást nyer a jövőbe ahol egy munkatársa a férje...nincs mese, valóra kell váltani az álmot, és hogy hogy néz ki a valóság? Hát így:

Szinglirovat:
The Best of 2019:
Emma Watson szingli, és élvezi: „A színésznő a Vogue brit kiadásának beszélt arról, hogy miként élte meg a magánéletére nehezedő társadalmi nyomást.” – Most akkor „szingli, és élvezi” vagy „társadalmi nyomás nehezedik a magánéletére”? Mert nem mindegy:
mindenkiszingli – Kiket idegesítenek a szinglik?: „Ne aggódj, majd a párt segít, hogy párt találj!” – Ha van párotok azabaj, ha nincsen senki akkor meg azabaj:
szingli – Ezért házasodunk kevésbé, mint azelőtt: „Képtelenek vagyunk szeretni? Túl önző a mai nemzedék? A túlnépesedéstől félünk? Ódzkodunk az elköteleződéstől?” – Csak a magad nevében beszélj („házasodunk”, „képtelenek vagyunk”, stb.), ha olyan boldog lennél egyedül akkor te sem bizonygatnád ezer bejegyzésben hogy milyen jó neked...a másik ezerben meg jönnek az önsajnáltatások:
csetlekbotlok – Azért még nő vagyok?: „Milyen az igazi nő? Vajon csak az, akit méhkirálynőként zsongnak körül a férfiak?” – Tessék szépen belenyugodni abba hogy elmúltak a legszebb évek és már mások a „méhkirálynők”!!! Bezzeg ha körülzsonganának a férfiak, te kiáltanál először catcallingot...
Erre van az előre – Egyedül vagyok, én választottam?: „Mi a magány és mit tehetsz ellene?” – Mondjuk találj rá ki valami menő új szót:
Szingli és mingli – Kik azok a minglik? Túl függetlenek, alkalmaz­kod­ni képtelenek, vagy csak így esik jól nekik? – Kit izgat? Az a lényeg hogy boldogok:
Kényszerből maradnak gyermektelenek, többnyire mégis boldogabbak az egyedülálló nők, mint a családosak – Ja, azért írnak férfidémonizáló blogbosztokat:
thebuttgirl – „Akcióba lendülök, avagy gyerek sorozatgyártás indul“: „Minden, ami eddig meggátolt abban, hogy elkezdjek neked pulyákat potyogtatni, mintha nem lenne holnap, szerte látszik foszlani!”Nap kommentje:

Larrikin 2019.02.11. 04:57:57
Egészen hihetetlen, hogy ezt a poéntengert évtizedeken át minden héten el lehet sütni. Még az kimaradt belőle, hogy nem szép a te adódból élősködni egyeseknek, főleg olyanoknak akik nem tudnak vigyázni és sorra ellik a gusztustalan, hangos, büdös kölykeiket.
Közben meg egy másik posztban lehet a közelgő nyugdíjkatasztrófán siránkozni, meg azon hogy mennyire érzéketlenek manapság az emberek, főleg te problémáidra.


VASÁRNAP, MÁRCIUS 29.:
A SOHO-PÁRTI PILLANGÓK
0
Nem az a Van Damme.

Talán érdemes:
Duna TV, 22:40 – Az alkotói ambíciókat kergető tehetség nélküli férfiak-nők sora végtelen Florence Foster Jenkins-től egész Tommy Wiseau-ig de a Mrs. Henderson bemutatja hősnője (Judi Dench) kicsit kilóg a sorból: Jenkins-hez csak abban hasonlít hogy ő is férje halála után kezd el önmegvalósítani egy színház megvásárlásával, viszont nem akar benne szerepelni (mint Wiseau tenné), inkább profikra bízza a menedzselést is. Itt lép a képbe Vivian Van Damm (Bob Hoskins) akivel először kutya-macska barátságban vannak, a férfi ki is tiltja a tulajt a próbákról aki erre Mátyás királyként reagál vagyis álruhában ül be a közönség soraiba. A furcsa pár aztán megreformálja a Soho szórakoztatóiparát bár céljuk mindössze az anyagi megmaradás: mikor műsoraikat lemásolják a riválisok, bedobják a meztelenséget, persze „művészi igénnyel” hogy így játsszák ki az 1930-as évek prüdériáját (semmi sekszet, angolok vagyunk), a II. VH-val pedig új kihívóra találnak – és persze hogy ahhoz is alkalmazkodnak! Stephen Frears viccesen-komolyan mutat be egy jellegzetesen angol sikertörténetet ami a dramedy mellett olykor a musical területére is elkalandozik. A retekklubbon 2015-ös franciázás fél tizenegykor ami ráadásul folytatás is (Babysitting 2) bár az eredetit (Babysitting: A felvigyázó) tudtommal nem válogattam be a blogba. Az Elmentek otthonról az előzmény ismerete nélkül is élvezhető (bár tény hogy a kézikamerázást túltolták): egyszeri szerelmespár elutazik a lány apja által vezetett elit szállodába ahol a jegygyűrű-átadást tervezik – már ha a kérő összeszedi hozzá a bátorságát. A hangulat oldásában barátok-ismerősök jelenléte könnyít, de nehezíti a rabiátus papa aki rájuk bízza anyja pesztrálását aki amilyen öreg, olyan nagyszájú. Közben nyolckor jön a harmadik széria első része a Westworldből az HBO3-ra és vele az agenda ami szerint az emberiség az új férfi (=ellenség), a tudatra ébredt (woke) robotok pedig minél előbb átveszik a Földet meg nem becsülő humánok helyét, annál jobb. A Feltámad a vadnyugat annak idején „csak” szórakoztatni meg elgondolkodtatni akart és nem előre levonni a tanulságot a buta néző helyett de így legalább jöhet az újabb adag

More human than human rovat:
The Best of 2019 vol. 2.:
Minden Lánc – Ha robot vagy, elveheted a munkánkat?: „A nap, amikor a robotok átveszik a hatalmat az életünk fölött, nem terminátorokkal és HAL-9000-ekkel fog megtörténni.”MAGYARUL: érzékenyítő tréning:
Ezt a 6 kérdést kell feltenned magadnak, amikor mesterséges intelligenciáról olvasol: „Lehet, hogy a gépek elveszik a munkádat, de nem árt, ha tudod, milyen közel állunk ehhez. Ami például a gépi olvasást illeti, bármilyen hangzatos hírek is jönnek róla, egyelőre messze vagyunk tőle.” – Ja, messze:
M/F – Egy gép elolvasott 3,5 millió könyvet. Ezt tudta meg a nőkről és a férfiakrólLESZA Ja nem ma, olvassunk tovább:
730 ezer magyar dolgozó munkáját tudnák elvenni a robotok – Szeretnétek, mi? És akkor ki írná meg helyettetek a helyesírási hibáktól hemzsegő cikkeket? :DDDD
Feleannyi idő alatt nő meg a génmódosított lazac, amit már árulnak is Kanadában: „Egy gént leszámítva ugyanolyan lazac, mint a többi.”More lazac than lazac.
g – Egy mesterséges intel­ligencia felfedezi, melyik Beatle írta az egyes dalokat – ...és ha nem ő írta, megírja helyette:
Country slágert írt egy mesterséges intelligencia, Nem veheted el az ajtóm a címe, és tökéletes!MORE OLD TOWN ROAD THAN OLD TOWN ROAD Wait, a challenger appears:
stenk – Egy MI napi 24 órában tol metált a Youtube-on: „A Dadabots nevű mélytanuló algoritmus már közel egy tucat nagylemezt is összerakott.” More metál than metál :(((
Már idén kopoghat az ajtódon a robotkutya - és meg is veheted More Cujo than Cujo:
A massachusettsi rendőrség teszteli a Boston Dynamics riasztó robotkutyáit: „A cég ígéri, nem engedi a robotjait emberek fizikai bántalmazására használni.” – Honnan is olyan ismerős ez?...ja persze, a gugli is úgy kezdte hogy nem lesz gonosz de aztán mégis az lett.
A tehenek boldogabbak a virtuális mezőkön, mint a zárt farmokon – ...egész addig míg le nem vágják őket mert az ő munkájukat is elveszik a gépek:
Már úton van a jövő teje, ami sose látott tehenet: „Itt ki is fulladnak a hasonlóságok a török Mehemeddel. De a laborban készülő tejtermékek legalább olyan izgalmasak és fontosak, mint a szintetikus hús.” – Csak nem bírtok leszakadni a rovarevésről-műkajákról („a laborban készülő tejtermékek (...) izgalmasak és fontosak”), ahelyett hogy végre felvennétek egy korrektort...
Újabb mérföldkőhöz ért a DeepMind mesterséges intelligenciája: „A saját magát tanító AlphaStar már szinte minden emberi játékosnál jobb Starcraftban.” MORE STARCRAFT THAN STARCRAFT Wait, a challenger appears:
Visszavonul a Go koreai mestere, mert nem tudja feldolgozni, hogy a mesterséges intelligencia jobb nála: „Ötből egyszer tudta csak legyőzni az AlphaGót, de szerinte akkor is vírusos lehetett a program.” – Sebaj, BRIT japán tudósok már tudják a Megoldást:
gnl színfolt – „A jövőben az embernek tíz évenként újra ki kell találnia magát” – ...kivéve a megmondóembereket: „Yuval Noah Harari korunk egyik legbefolyásosabb gondolkodója.” – ...aki ezzel együtt sem tudott rájönni arra amire a mezei kommentelők igen, hogy miért is baj ez a fajta gépesítés:

TOPGUN 2019.11.07. 18:00:13
5 év és a gyorséttermekben a szupermarkettekben a muliknál már több automata pénztár lesz mint hagyományos. 10 év és nem lesznek soforők és a bankfiókokban is kevesebb ügyintéző lesz. 15 év múlva nem lesz fogorvos helyett, robot tömi és húzza a fogaka és drónok szállítják a pizzát és a caomagokat majd. Elgondolkodtató. Ezt kell megadóztatni mert nem lesz aki fizesse a járulékot. Az AI elveszi a munkát az emberektől és nem fizet adót sem.

VISZLÁT HÉTFŐN, NE FELEDJÉTEK AZ ÓRAÁTÁLLÍTÁST!

Kulcsszavak: rest of, 2019

bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés