2020. 03. 30.
From Dusk to Dust. (márc. 30-31., ápr. 1-2.) + The Rest of 2019 vol. 23.
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
From Dusk to Dust. (márc. 30-31., ápr. 1-2.) + The Rest of 2019 vol. 23.

 

 

 

 

 

 

HÉTFŐ, MÁRCIUS 30.:
JANE FONDRAGON
0
We can’t stop here, this is Texas country!

Talán érdemes:
20:30-kor (vagy holnap 11:55-kor) régi típusú Neil Simon-komédia a Cinemax 2-őn Gene Saks rendezésében: ifjú pár (Robert Redford, Jane Fonda) a mézeshetek ünnepe után a fészekrakás szürke hétköznapjaiban, többemeletes házban és a nő anyjával (Mildrid Natwick). Az anyós teszi amit az anyósok szoktak (közbeszól) így a fiatalok azt teszik ami szerintük megfelelő vagyis megkísérlik összehozni a régóta ott lakó öreg Casanovával (Charles Boyer) de végül majdnem ők maguk válnak el. Bár kicsit hosszú (ami egy színdarabban működik elnyújtva azt nem biztos hogy a mozivászon is elbírja) de Redford és Fonda brillíroznak (bár Natwick és Boyer majdnem ellopja előlük a show-t). Ugyanabban az időben jól ismert (ezért elspoilerezhetetlen) és (sajnos) örökérvényű dráma Kosztolányi Dezső művéből a pedagóguslét nehézségeiről az M5-ön többek közt Bessenyei Ferenc, Bodrogi Gyula, Horváth Teri és Latinovits Zoltán mellékeskedésével. A reálos Novák Antalnak (Mensáros László) meggyűlik a baja osztálya legrosszabb és legjobb nebulóival, előbbi (miután kénytelen megbuktatni az érettségin) megveri, utóbbi a rábeszélés dacára sem hagy békét a tanár egyedül nevelt lányának. A rossz tanuló aztán egyik, az akkori bulvárban tevékenykedő ismerőse révén lejárató cikkeket kezd közölni az őt megvágóról – szomorú érdekesség hogy az itt is feltűnő Bara Margitot ugyanúgy csinálták ki ahogy az Aranysárkányban Novák urat (=a magánéletéről szóló valótlan pletykákkal), hála Istennek ő egyenes gerinccel talpra tudott állni (érdemes elolvasni az Index kivételesen jó cikkét, linkeltem párszor de hát ismétlés a tudás anyja). Féléjfélkor egy klasszikus szinte teljesen ismeretlen folytatása az AMC-n. Ahogy a 300 meg a Sin City úgy az Alkonyattól pirkadatig 2. része (Texasi vérdíj) is méltán felejtődött el, szinte senki és semmi nincs benne az eredetiből a kezdőszitun kívül (két bankrabló meg a hozzájuk csapódó mitfahrerek menekülőútját gigászi denevér keresztezi és változtat közülük párat vámpírrá, leamortizálja a kocsijukat is, utolsó reményük a mindig nyitva tartó Titty Twister). A menthetőt a bejáratott B-ikon Bruce Campbell illetve Danny Trejo mentik valamelyest (bár Campbellt már az elején kinyírják, Trejo meg az originál From Dusk...-ban elhunyt karaktere fivérét játssza) de az állítólag szintén létező harmadikat talán még ők sem húznák ki a gödörből.

Hétfő? #LESZAROM.
The Best of 2019 Oldschool Edition vol. 5.:
Ooopsz! – Paris Hilton visszatért régi jó szokásához: villantott – Maradok én is a saját jó szokásomnál:
Most már biztosan csillagok között jár a Voyager 2: „Az űrszonda tavaly hagyta el a helioszférát, de a kutatók eddig nem lehettek biztosak ebben.” – Igazuk van, csak egyvalami biztos, az hogy LESZAROM:
fapad – Ferihegy új nevezetes­sége a napfényben megcsillanó budiajtó: „Itt vannak az első kémfotók az új csodabádogterminálról. Janu­árban nyílik, ülés is lesz benne.”LESZAROM.
A fagyott ürülékből készített kés pont olyan, mint gondolná – Pont LESZAROM hogy milyen de legalábbis kenyeret tuti nem vágnék vele :SSS
Heti trend – Most akkor a feszülős-szűk vagy a bő-laza bőrnadrág a trendi? Döntse el ön! – Döntöttem: maradok heteró és LESZAROM :))
Ha mindig is vonzódott a KFC kabalafigurájához, akkor van egy jó hírünk – Lásd fentebb, és ha már gyorskaja:
Már nem muszáj döglött állatot enni a gyorséttermekben: „A Burger King Magyarországon elsőként széles körben elkezdte árulni a hússzerű, de növényekből készült szendvicset. Megkóstoltuk: a végeredmény szinte megkülönböztethetetlen annak, aki félévente téved be egy Burger Kingbe.”ÉDES FASZOM, már megint ez a rovarevős-zöldszójás rizsa?! Csakazértis LESZAROM!
Ha mindig is ki akarta faggatni az Apple-alapító Steve Wozniaket BÁRMIRŐL, van egy jó hírünk – Van egy még jobb hírem: LESZAROM.
Botrányról a #Metoo-val – Paris Hilton: „a 2004-es szexvideóm ma nem okozna akkora felháborodást” – Én már akkor is leszartam.
Antivírus – Így nem lett Samsung S9 telefonunk: „Kedves Firefox felhasználóként a mai gyönyörű napon Samsung Galaxy S9-et nyertünk, vagy nyerhetünk, vagy mégse?”LESZAROM. Vagy nem. Vagy mégis. Vagy mégse. Ja de: LESZAROM!!!!
 

KEDD, MÁRCIUS 31.:
ZEROES AND ONLY ONES
0
Nyitva van az aranyháromszög...

Talán érdemes:
Nyolckor másfélórás art movie a Cinemaxon first world problémákkal, kicsit vudielenesen de még inkább a VAN valami... stílusában még úgy is hogy itt dolgoznak a szereplők. Nick, a kissé csalfa brooklyni levéltáros (a Beastie Boys-os Adam Horovitz) zárt mikrokozmoszába belecsöppen egy ausztrál csaj (Emily Browning) aki elvileg a munkájában segítene de helyette felkavarja a stabil(nak hitt) kapcsolatok állóvizét, így Nick felesége (Chloë Sevigny) is veszélyben érzi magát pedig a vendég kiszemeltje egy régebbi producer haverja. Az Arany kijárat annyira depis és belterjes mint bármelyik magyar társa – lehetséges hogy Ad-Rock ezzel akart vezekelni barátnője (a feminista punk Kathleen Hanna) felé rapegyüttese korábbi sekszista szövegei miatt?... Egy órával később (21:00) majd’ húszéves Philip K. Dick-adaptáció a Filmboxon melyben egy tudósra (Gary Sinise) tulajdon megbízói kezdenek vadászni mikor azt gyanítják hogy valójában azon alienek ügynöke akik ellen hadat visel a világ. Aki kicsit is járatos az író munkásságában az tudja hogy nem jelent semmit ha a főhős biztos magában mert ugye a replikánsoknak is vannak beültetett emlékeik és az Imposztor nagyjából hozza is az alapmű paranoiáját bár a vége az Én, a robot Will Smith-esítését idézi. Más: ha nincs még herótunk a drogos sorozatoktól (Narcos, Breaking Bad) akkor negyed tízkor láthatjuk az HBO2-őn amint Olaszország is hozzáteszi a magáét a műfajhoz. A ZéróZéróZéró a lisztet osztályozó számsorra utal ahol kettőtől nulláig mérik a tisztaságot ergo a 000 a létező legtöményebb és itt természetesen kokóról van szó (bár rengeteg wannabe sebhelyesarcú szokott ahelyett is liszttel pózolni). Eme kábszer bűnös útját követhetjük három országon és embertípuson keresztül (dél-amerikai „őstermelők”, amcsi szállítók és olasz fogyasztók) a Mogwai zenéjével, úgy ahogy azt Roberto Saviano (Gomorra) megírta.

Elon Musk rovat:
The Best of 2019:
Elon Musk összekeverte a Holdat a Marssal – Nem kellett volna kábszizni, ennek tükrében ez a hír is érthető:
A SpaceX műholdja majdnem eltrafálta az ESA műholdját: „Ha mind a 12 ezer Starlink-műhold pályára áll, a kézi menekülőmanőverek lehetetlenné válnak.” – Lehet hogy eleve ez volt a cél.
Vallomást tett az Elon Musk által lepedofilozott búvár: “Gyakorlatilag attól a naptól kezdve életfogytiglani büntetést szabtak ki rám, a szabad lábra helyezés esélye nélkül. Még beszélni is fáj erről” - mondta a bíróságon.” – Nem baj, őrá senki se fog emlékezni, Muskot meg szentté avatják:
Botrányok ide vagy oda, ez bizony Elon Musk évtizede volt: „Steve Jobs halála után valakinek be kellett töltenie az excentrikus techmágnás szerepét, és Elon Musk szinte egy személyben gondoskodott az elektromos autók vagy az űrtechnológia felemelkedéséről. A csőd széléről felállt üzletembert közben azért elkapta a Twitter-kór, és nyilvános alázásban is részesült.” – De nem elég nagyban ahhoz képest milyen húzásai vannak:
Átadták az első Kínában gyártott Teslákat: „A Tesla üzeme lett az első teljes mértékben külföldi kézben levő autógyár Kínában.” – Az ujgurok tuti lájkolják ezt...ja nem. Nem baj, rájuk se fog senki emlékezni, bezzeg Musk, bezzeg a Tesla, bezzeg a SpaceX... ^^
Kirúgják a SpaceX-dolgozók tíz százalékát: „Különösen nehéz kihívások elé néz a cég.”MUHAHA, azt remélem is, meg azt is hogy Musk is ezért árulja a házát:
Lauren – Vedd meg Elon Musk házát: „Elon Musk egy fogalom, a 21. századi self-made startupperek archetípusa, amiről ez a 4,5 millió dolláros Brentwood-i csodás ház is tanúskodik.” – Biztos azért kell eladnia mert olyan jól megy a startupja. Ja nem:
A Tesla előrukkolt az új törhetetlen üveggel, ami a bemutató közben tört szanaszét: „Nagyon kínos videó.” – Kínában gyártották, mégis mit vártatok tőle? :DDD
Lézerrel törölne szélvédőt Elon Musk – ...egyben letudva a kocsi utasainak szemműtétjét is. Végülis mi baj lehet abból ha egy füves milliárdos kezébe adjuk az életünket aki nem tudja megkülönböztetni a Holdat a Marstól... ^^


SZERDA, ÁPRILIS 1.:
WC-KOSÁR, AKI NÉMA!
0
Jól van, na...ha jó lenne.

Talán érdemes:
HBO3, 21:45 – Ahogy a ZeroZeroZero váltja a Narcost, úgy viszi tovább a Mayans M.C. a Sons Of Anarchy örökségét, ebben a börtönből frissen szabadult Ezekiel „EZ” Reyes-t szippantják be tesóján keresztül a Maják ha már a hagyományos karrierről és családról le kell mondania (a kóter miatt elvesztette barátnőjét illetve az egyetemre menés lehetőségét is) – meglátjuk a spinoff felnő-e a SoA-hoz vagy megy ahova Walking Dead leágazásai (a süllyesztőbe). Kilenckor kevésbé macsó program egy 2002-es gender blurringgel a Filmboxon: miután a beképzelt baseball-STÁRt diszkvalifikálják, átmegy Mrs. Doubtfire-be és C-kosárjával tiszta lappal indul a nők között, azaz csak indulna mert a test ördöge megkísérti játékostársa, Michelle (Vivica A. Fox) képében. Közben ügynöke a letiltás feloldásával próbálkozik, a Nagy Kérdés csak az, melyik nemnél fog megmaradni Jamal barátunk mert közben az általa kitalált Juwanna Mann-ba is belezúg egy tökös rapper – Feketék fehéren kontra Apócák a pácban / Van aki forrón szereti avagy az Igazi Ffférrfi leszbikusként is Igazi Fffférrfffi!4!!

Kössz, oktatás! rovat:
The Best of 2019:
Annyira kevesen pályáznak iskolaigazgatónak, hogy csökkentik követelményeket: „A jövőben szakképzettség nélkül is lehet valaki intézményvezető.” – Tessék mondani, nyolc általános azért kell majd hozzá? Szerk.: külföldön már nem kell:
ma is tanultam valamit – 27 éven át mindenkit átvert az analfabéta tanárKeep calm, jeltolmács még így is lehet belőle :DDD
Gyereksorsok 18+ szexualitás – „13 éves vagyok és csak análisan szexelek, hogy ne essek teherbe“: „Az iskola­rendszerben semmilyen szexuális felvilágosítás nincs.”No offense de aki 13 évesen análisan sekszel azt felesleges „felvilágosítani” mert se okosabb, se hülyébb nem lesz tőle, viszont a legősibb szakma még így is tárt...karokkal várja, akár tanárként is:
Rúdtánccal fogadta az óvodásokat az igazgatónő az évnyitón: „A kínai pedagógus és társai örvendeztették meg így a gyerekeket és szüleiket.”ÉBERSÉG!!! kínai elvtársak, hagyjátok meg a sekszualitást a hanyatló Nyugat ópiumának, vegyetek példát Indiáról:
Megtiltották a puskázást, félmillió diák kihagyta az érettségit Indiában: „Kamerákat szereltek fel, rendőröket küldtek ki.” – Puskázásra töltött puskával. Logikus!!4! Ja nem az.
tasz – Egyre nehezebb menekülni a kötelező óvoda elől: „Van, ahol a jegyző egyszerűen nem hoz döntést a szülők kérelméről. Mit lehet tenni?”PINCÉBE KÖLTÖZNI ÉS VÁRNI A VILÁGVÉGÉT MINT AZ A HOLLAND CSALÁD Jaj döntsétek már el hogy most a kötelező ovi vagy a kötelező suli a mumus:
tasz – Ezt tedd, hogy a hatéves gyereked óvodában maradhasson: „Végre megjelent az a kormány­rendelet, ami meghatározza, hogyan lehet felmentést kérni a kötelező iskoláztatás alól.”„VÉGRE” – most akkor mi a célotok? A lemaradók felzárkóztatása vagy az ovi kitolása?
dánok! – Dán módszer a gyereknevelésre?: „Lehet, hogy nem véletlenül annyira boldogok a dánok? Van hygge a mindennapokban?”Wait, a challenger appears:
szuperiskola – 10 ok, ami miatt nincs jobb a finn iskolánálWait, a challenger appears:
A török iskolákban nem lesz több házifeladat – ...aztán jött az Ultimate Megoldás: ne legyen semmilyen oktatás, mert:
Katica Pettyek – Túlterheljük a gyerekeinket: „Egyre nagyobb a verseny a szülők között is, ezzel még jobban nyomasztják a gyermekeket.” – Sőt, akaratuk ellenére dolgoztatják is a csemetéket:
Államvilág – Nem sztereotípia a gyerekek túlterheltsége: „Egy 14 éves gimnazista jóval többet dolgozik (ingyen), mint egy felnőtt.”ÉDES FASZOM, hát ez van ha mindent besorolnak a „láthatatlan munka”-folderbe. A gyerek munkája a tanulás, vagy komolyan veszi vagy belőle is alkoholista blogger lesz mint belőlem :SSS A legszebb hogy mégis azt nyomatják, hogy:
Rénszarvas – A szellemi munka mítosza: „Ha szofisztikált szellemi munkát végzel, nincs okod büszkeségre. Szégyelld magad!”Nap kommentje:

midnightcoder2 2018.02.22. 07:08:35
Tudod kedves posztoló, valamikor régen, a kőkorszak elején tényleg az volt, hogy mindenki megcsinálta a saját kőbaltáját és ezzel csapta le a barlangi medvét. Csak aztán ez senkinek sem volt túl jó: azok a vadászok akik nagyon jók voltak a medve agyoncsapásában azért haltak meg, mert nem tudtak jó minőségű baltát csinálni, azok pedig akik a kőbalta készítésében voltak jók azért mert kevésbé jó agyoncsapók lévén megette őket a medve. Aztán jött az első kapitalista és kitalálta, hogy ő kifejleszti a kőbalta 1.0-át ami egy magas minőségű, kiváló fogású tölgyfa nyéllel rendelkezik, az ellenség agyoncsapását intelligens nanoszemcsékkel erősített kovaél segíti, és a legjobb medveagyonverő Nagy Bumburnyák is ezt használja. És ennek gyártására állt rá, némi medvehúsért és csontért cserébe, ez utóbbiak aztán különböző egyéb innovatív termékek felhasználására lettek felhasználva, Pl. nyaklánc. A kapitalista jól meggazdagodott, őseink pedig továbbéltek hogy megalkothassák az a számítógépet és szoftvereket amin ezt a vadbaromságot összeírtad.


CSÜTÖRTÖK, ÁPRILIS 2.:
STAND BY YOUR MAN ROAD.
0
Virágot látó.

Ajánlott:
Úgy elkényelmesedtünk a mai CGI-orgiában hogy hajlamosak vagyunk elfelejteni honnan indult a mozgókép története, még szerencse hogy az M5-ön fél kilenckor emlékeztetnek rá a Lumiére!-rel ami (milyen meglepő!) az úttörő testvérpár oeuvre-jével foglalkozik, pontosabban azzal, hogyan rakott össze az ötven másodperces mozaikokból egy „rendes” hosszúságú filmet a cannes-i fesztivál vezetője aki közben narrál is, bevezetve minket a forgatás és a restaurálás rejtelmeibe. Maguk a felvételek „egyszerűek”, látszólag bárki csinálhatna ma is hasonlót és mégsem, mert a mindennapos (de nem spontán) élőképeket művészi kordokumentummá emeli a patina és a szerény technikai lehetőségek.

Talán érdemes:
A Duna TV két legyet üt egy csapásra 21:35-kor Dakota Fanning 2017-es vígjátékával: a geek-eknek kedvezve tudhatják le a szociálisan érzékeny témákat merthogy a Világot látok Wendyje az Asperger-szindrómája mellett akkora Star Trek-fan hogy Gyűrűk Ura-terjedelmű fanfictionje népszerűsítése érdekében még NEVELŐTISZTJÉVEL gondviselőjével is hajlandó szembeszállni. Igazi ellensége persze a betegségére jellemző korlátok, és hogy le tudja-e győzni őket a cél érdekében? Csak várjuk ki a végét, vagy ahogy az angol mondja: Please Stand By.

Nem érdemes:
HBO3, 22:10 – A What We Do in the Shadows az utóbbi idők egyik legkellemesebb meglepetése volt és Taika Waititi (megérdemelten) be is futott vele. Nem zavar a siker ha az ötletgazda gyarapszik belőle (és ugye Waititi azóta is töretlenül menetel) csak közben halivúd kitalálta hogy a Mi folyik a sötétben (avagy Hétköznapi vámpírok) megérdemel egy sorozatot. Nos erre nem volt semmi szükség, ha csak azért nem hogy demonstrálják a remake-ek összes hibáját: ami a WWDitS-t viccessé tette az itt hiányzik, megúszásra hajt mindenki, főleg a színészek. Hogy stílszerű legyek: ez így vérszegény ami egy vámpírkodás esetében megbocsáthatatlan.

Bitcoin rovat:
The Best of 2019:
A bitcoinnak nagyobb a károsanyag-kibocsátása, mint Jordániának: „A 2018. novemberi állás szerint a bitcoint előállító számítógépeknek évente kb. 45 800 milliárd wattórára van szükségük. A bitcoinok nagy részét egyébként Izlandon bányásszák.” – Felkészül Kína és Szaúd-Arábia:
Hatalmas felhajtással indul az állami kriptovaluta Kínában: „Az ázsiai országban eddig óva intették a felhasználókat a kriptopénzektől, most viszont a világ legnagyobb bankja és több kínai óriáscég, köztük az Alibaba és a Tencent is beszáll a buliba.” – Tencent? Hát 50 Centet be se akarják venni? Ő már szart ér?!
Saját kriptovalutát fejleszt az Arab Emírségek és Szaúd-Arábia: „Megkönnyítené az országok közti pénzmozgást.” – ...amit véletlenül se használnának rosszra. SEEMS TOTALLY LEGIT! Eközben kicsivel arrébb:
Irán lefoglalt ezer bitcoin-bányagépet: „Nagyon megugrott az áramfogyasztás az országban, így akadtak rá a farmokra.” – Így már a felette levő hír is érthető:
Csütörtök negyed kettőkor volt a valaha mért legnagyobb áramfogyasztás Magyarországon: „A 6633 megawattos csúcsérték 176 megawattal több, mint az eddigi rekord.”Greta Thunberg likes this. Ja ő nem.
Idióták hátán épült fel a 722 millió dolláros Bitcoinos piramisjáték – ...és a vezetőik se okosabbak náluk:
Meghalt a cégvezér, csak ő tudta a jelszót, 38 milliárd forint ragadt bent: „Egy kanadai kriptopénztőzsde ügyfelei jártak pórul.”...and nothing of value was lost that day.
Elfogták a rendőrök az újlipótvárosi bitcoinos rablókat: „K. George azt ígérte, digitális pénzre váltja a pénzt a sértettnek, aki csak pofonokat kapott érte.” – Lehet hogy így akart természetben fizetésre átváltani, mert egyébként:
Hiába tért magához, a spekuláció cézárai szerint nullát ér a bitcoin: „A Morgan Stanley elemzése teljesen leírta a kriptodevizát, de az igazi hívők szerint nemhogy nem nulla, akár négymillió is lehet a valós értéke.” – ...ezért hívják őket hívőknek, lásd még: Il Ferro, Theranos, stb...

VISZLÁT SZOMBATON!

Kulcsszavak: éberség, LESZAROM, rest of, 2019

bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés