2020. 04. 04.
Predátor City (ápr. 4-5.) + The Rest of 2019 vol. 24.
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Predátor City (ápr. 4-5.) + The Rest of 2019 vol. 24.

 

 

 

 

 

 

SZOMBAT, ÁPRILIS 4.:
JÓZSEF KÁIN ÉS FIVÉREI
0
Mély imposztorok.

Talán érdemes:
Nyolckor női Imposztor lesz soron az HBO-n akit meglő egy házasság küszöbén álló párocska nőtagja (Charlotte Gainsbourg, aki itt sem képes megmaradni a ruháiban), ám első megkönnyebbülésén jeges borzongás lesz úrrá mikor észreveszi hogy a Betolakodó kísértetiesen hasonlít leendő férje (Charles Powell) első feleségére akit meg egy betörő sebesített meg úgy hogy belehalt. Ahogy Catherine egyre mélyebbre merül elődje megismerésében, úgy lesz rögeszméjévé hogy a történelem ismételni fogja magát és hát én is így vagyok vele mert ezt a sztorit számtalanszor elsütötték már (főleg Hitchcock A Manderley-ház asszonyával), ezzel együtt az Intrudernek Nastassja Kinski kedvéért adok egy esélyt. Fél kilenckor ír drámázás Kate Ashfield mellékszereplésével a Cinemax 2-őn és a Fivéreim rendezője, Paul Fraser mintha Stephen Frears babérjaira törne: halálos beteg apa három gyereke közül a legidősebb önhatalmúlag vigyáz a legnagyobb (érzelmi) értékkel bíró örökségre, egy karórára ami aztán verekedés közben tönkre is megy. Noel a számára legegyszerűbb megoldást választja és tesóival együtt (megintcsak önhatalmúlag) kölcsönveszi szomszédjuk gépkocsiját hogy road tripjük végén a vidámparkban nyerjenek egy vadonatúj órát. Más: úgy látszik szezonja van Michael Caine-nek mert a Dunán 21:25-kor újabb darabja érkezik A sas leszállttal ami a Piszkos tizenkettő fordítottja: magukat angolnak álcázó német elitcsapatot dobnak le a háborútól megkímélt norfolki falucskába hogy elrabolják az oda pihenni érkező Winston Churchill-t. Caine mellett érdemes odafigyelni Robert Duvall-re, Larry Hagman-re, valamint a két Donaldra (Pleasance ill. Sutherland) is és ha minden igaz akkor a The Eagle Has Landed teljes, vágatlan változatát kapjuk ami egyrészt jó, másrészt nem (az anno nem szinkronizált részeket csak felirattal élvezhetjük).

Pussypass rovat:
The Best of 2019 vol. 2.:
Hamarabb kiengedték Felicity Huffman színésznőt a börtönből: „14 nap helyett csak 11-et kellett leülnie.” – Hú, ez gyors volt...wait, a challenger appears:
47 év börtönt jósoltak neki, két évvel megúszta a YouTube-rapper: „Az erőszakos bűncselekményekben érintett Tekashi 6ix9ine felnyomta a társait, hogy a saját büntetését csökkentse.” – Ilyen egy igazi tökös rapper, várja a modellkarrier ^^
Elaltatták az áldozatok éberségét, és ők is elkövettek szexuális visszaéléseket: „A milliárdos öngyilkossága után Epstein szárnysegédnőire borul a szexhálózat-ügy, feléjük fordult a folytatódó nyomozás. Többek a férfi szavára a szexuális erőszakokban is részt vettek. De jogos a büntetés, ha áldozatként kezdték a cinkosok is?”BRÜHÜHÜÜÜÜ, kapjanak Kossuth-díjat!!!4 Na erről beszéltem nemrég mikor azt mondtam hogy lassan már az elkövetőket is sajnálni kell :S
120yard – Egy negyedik gyilkosságnál is előkerült a börtönben öngyilkos NFL-es neve – Szegény megölte magát pedig tudhatta volna hogy a sportolók érinthetetlenek:
120yard – Életfogytiglan helyett 12-18 évvel megússza a hajléktalan nőt erőszakoló NFL-es: „Kellen Winslow bűnösnek vallotta magát.” – ...de még így is lesznek női rajongói:
Mitől vonzó egy nőnek egy brutális gyilkosságért halálra ítélt férfi?: „Méghozzá egyes nőknek kifejezetten vonzó. És vajon miről beszélget egy európai háziasszony és egy kivégzésre váró fegyenc? Egy holland újságíró éveken át kísért olyan nőket, akik a halálsor angyalaivá váltak, a siralomházból választottak élő tamagocsit.”BRÜHÜHÜ, forgassanak belőle érzékenyítést Susan Sarandonnal!! Vagy nélküle:
Kritika – Milyen rejtélyes ez a cuki sorozatgyilkos!: „Igaz történet alapján és Pedro Almodóvar gyámkodásával készült film az Argentínában legrégebb óta börtönben ülő gyilkosról, az angyalarcú Carlosról.”MAGYARUL: áldozathibáztatás, de Almodóvarnak ezt is megbocsátják: „(...) Carlost kifejezetten vonzó, már-már ellenállhatatlan karakterként látjuk a teljes játékidő alatt, míg azok, akiket a balsorsuk az útjába sodort, jobb esetben unalmas, szürke figurák, rossz esetben visszataszító, ellenszenves alakok – naná, hogy a babaarcú gyilkosnak fogunk drukkolni, aki itt egyfajta nonkonformista művész. (...) Vagyis szép, izgalmas és jó Az angyal, és különben is, valamiért szeretünk sorozatgyilkosoknak szurkolni, de sokkal több is lehetett volna, ha tényleg a dolgok mélyére ás – de esze ágában sem volt.” – ...épp ezért ez az Évezred filmje!44!
Megoldatlan rejtélyek maradtak az ausztrál sorozatgyilkos után: „A vasárnap meghalt Ivan Milat hét hátizsákos fiatalt ölt meg négy év alatt. Egyik kiszemelt áldozata az utolsó pillanatban megmenekült, évekkel később ő azonosította. (...) Tettei egy horrorfilmet inspiráltak, és még az egyik közeli rokona is lemásolta a gyilkosságait.” – Remélem a rokona is a börtönben döglik majd meg.
Mozi – Valódi gyilkosnak bizonyult a horrorfilmes színésznő: „Aisling Tucker Moore-Reedet egy nappal azután vádolták meg gyilkossággal, hogy befejezte a forgatást.” – Oscart neki, de azonnal!
 

VASÁRNAP, ÁPRILIS 5.:
REVERSE MORAL ENGINEERING
0
Sáladismilyen, azabaj.

Talán érdemes:
Nyolckor Peter Jackson 2018-as buktája a Film Now műsorán amit (Luc Bessontól tanulva) csak producerként jegyez, ezzel biztosítva hogy a balhé nagy részét a neki eddig storyboard-okat gyártó Christian Rivers vigye el. A felállás a következő: a világégés után is a legerősebbek maradnak életben csak már nem állatfajokról hanem mobilizált (!) Ragadozó városokról beszélünk melyek a bennük lakókkal együtt róják a lepusztult vidéket a náluk gyengébbekre vadászva (gondolom a zsákfalvakat elsőként kebelezték be). Közöttük is élen jár London amit egy Nagyon Gonosz Bácsi (Hugo „Smith ügynök” Weaving) immár egész Kínáig vezérelne és újra bevetné a mozgó városállamokat létrehozó fegyvert, még jó hogy arra jár KATNISS EVERDEEN Hester Shaw (Hera Hilmarsdóttir) aki a hozzá csapódó HAN SOLÓVAL Tommal (Robert Sheehan) felveszi ellene a harcot és ebben személyes okok vezérlik. A Mortal Engines sokminden lehetett volna: steampunk akciózás (ha hűek maradtak volna Philip Reeve regényéhez), lányoknak szóló young adult romantikázás a Hunger Games és társai mintájára (ezért kellett megszépíteni az alapműben jóval csúnyább főhősnőt), de végül az lett, ami: ezer helyről összelopott és ezer sebből vérző látvány-mozi. A Star Wars-ból, a Waterworldből meg a Mátrix-Mad Max összesből merítik a legtöbbet (előbbit már Hugo Weaving egymaga megszemélyesíti) de a sznoboknak hamar be fog ugrani az Élet értelme eleje ill. a Miyazaki-féle Vándorló palota. „Komoly” mondanivalójával együtt a Brexit után csak vígjátékként lehet nézni (a dühöngő London amint magába olvasztja és integrálja az útjába kerülőket, gigaLOL), van egy tippem hogy Besson Valerianja mellett ez se fog további részeket megérni de hát úriember biztosra nem fogad. Franciáknál és hihetetlen témáknál maradva kereken tízkor másfélórás kalandozás a Film Mánián ahol balszerencsés kaszkadőr, James Bataille (Jason Flemyng) zúg bele főnöke énekesnő lányába (Vanessa Paradis, aki valóban szokott dalolni olykor) ám legutóbbi (félrement) produkciója után (amivel leamortizálta leendő apósa kocsmáját) kegyvesztett lesz, nem mellesleg börtönbe is kerül. Közben szerelmére egy producer is felfigyel aki nem annyira befuttatni mint inkább lefektetni szeretné, a dutyiból kiszökő James első célja így a visszahódítás...lenne, csakhogy időközben a kisvárost lovecrafti erők és szörnyek szállják meg. Az Atomcirkusz kisebb költségvetésből igyekszik Peter Jacksonhoz illő CGI-orgiát elérni és nyilván nem jön össze de az egymással összeférhetetlen(nek hitt) stílusok (horror, musical, rom. kom) agyament ötvözése garantáltan emlékezetes lesz.

Nem érdemes:
...csak azoknak akik viccesnek találják a tanárveréseket vagy azt ha ők ütik egymást mert a Pofoncsatában az lenne a humorforrás hogy egy melák fekete (Ice Cube) kihívja nála jóval gyengébb fehér munkatársát (Charlie Day) miután amaz kirúgatta. Megesik hogy képzett, intelligens felnőttek visszaesnek alsó osztályos agyiszintre (ilyen meccsek ott szoktak előfordulni) de erre nem kéne egy teljes filmet építeni (sőt kettőt, mert a Here Comes the Boom bioasztanára is ketrecharcoskodásba kezdett). Egyetlen pozitívum hogy későn (23:10-kor) kezdi a Film+ így talán még a megrögzött bully-k is lemaradnak róla.

More autó than vezetés rovat:
The Best of 2019:
Igazán cuki önvezető hűtőt épített a Honda – Addig jó amíg nem a motorjaikat csinálják önvezetőre-elektromosra:
Elektromos az új Harley-Davidson: „Nem brümmög, nem hangos, viszont kifejezetten gyors és futurisztikus a LiveWire, ami Magyarországra is eljutott.”MORE HARLEY THAN DAVIDSON Mickey Rourke likes this. Ja nem, de wait, a challenger appears:
Már a Porsche is gyárt elektromos autót: „A pirosnál motorbőgetésre aligha lesz alkalmas a Taycan nevű új modell.” – ...max. a lebőgésre a csajok előtt :DDD Felkészül a bömös:
Vezettem egy autót, de nem ültem benne: „Elindult a kísérleti 5G a Vodafone székháza mögött, és rákötöttek az BMW-t, hogy távirányítóval tudjunk oda-vissza rohangálni vele.” – Ehhez minek 5G? Gyerekkoromban is voltak távirányítású játékautók... o_O
A Ford kivehető kormánnyal készül az önvezető autókra: „Ha vezetni támad kedvünk, csak be kell pattintani.” – Jó ötlet. Ja nem az.
jelenből a jövőbe – Előrelátó vezetésre tanítják az okos autókat: „Jó vezetők általában megelőzik a veszélyes helyzeteket.” – Ja, a vezetők, az „okos” autóba már nem kell ilyen, magától is tud...balesetet okozni:
Karambolozott, majd felrobbant egy Tesla Moszkvában: „Önvezető módban, kb. 100 km/órás sebességgel.” More ittas vezetés than ittas vezetés.
Karambolozott az Apple önvezető autója: „A cég önvezető autóinak ez volt az első balesete.” – Bezzeg a Tesla ebben is jobban teljesít!!4!négy
A teszt sikerült, a gyalogos meghalt: „Ki a felelős, ha az önvezető tesztautó elüt, vagy ha az okos parkolási segéd meghúzza az autómat?” – Röviden? Senki:
Önvezető busz ütött el egy nőt Bécsben: „A nő figyelmetlen volt, de ez sem mentség a busznak. Felfüggesztették a jármű közlekedését.” – Ki is rúgják mint a sofőrt akit miatta rúgtak ki? LOL!4!! négy
Robotot gázolt az önvezető autó: „Addig jó, amíg nem fordulnak az ember ellen!” – Hé, ha egymást irtják az engem nem zavar...
Megtanultak pici autókat vezetni a patkányok: „Patkányokon bizonyították be, hogy az autóvezetés csökkentheti a stresszt.” – Autóvezetés mint stresszcsökkentő? Csak amíg nem élesben, forgalomban megy a dolog :DDD
Valahogy így kell elképzelni a munkásosztály utolsó napjait: „A General Motors 2008-ban bezárt daytoni gyárát 2015-ben egy kínai milliárdos vette át. A munka nélkül maradt amerikai munkások félpénzért is örömmel mentek vissza a gyártósorra, de rá kellett jönniük, hogy számukra az igazi fenyegetést nem a kínai hajcsártempó, hanem a robotizáció jelenti.”Nap kommentje:
0

VISZLÁT HÉTFŐN!

Kulcsszavak: rest of, 2019

bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés