2020. 04. 06.
There can be only you! (ápr. 6-7-8-9.)
Tartalom értékelése (1 vélemény alapján):
There can be only you! (ápr. 6-7-8-9.)

 

 

 

 

 

 

HÉTFŐ, ÁPRILIS 6.
KEGYETLENEIM
0
Védett FÉRFIAK nők.

Talán érdemes:
Haladjunk visszafelé: az M5-ön 22:35-kor alig egyórás (és 1998-as) tévéjáték Mikszáth Kálmánról a kilencvenes évek formabontásával (áldoksi/interjú) amiből így is az írótól vett idézet („Nem okos világ ez a mai”) fog bennünk legjobban megmaradni. Ugyanabban az időben új sorozat az HBO2-őn az Ex Machina rendezőjétől (Alex Garland) és szereplőjével (Sonoya Mizuno) melyben programozó csajszi kezd magánnyomozásba barátja eltűnése/meggyilkolása után, arra tippelve hogy az esetnek köze lehet ahhoz hogy bár mindketten a tech-óriás Amayának dolgoznak de a srác titkos állást kapott a fejlesztői osztályon (lásd: Devs). Kereken kilenckor egyszerjó akciózás a Film Mánián: a kényszernyugdíjazott katona Conor Gallagher (Bill Pullman) jobb híján elvállalja egy beszédes (Faith, azaz hit) keresztnevű bírónő (Lena Olin) védelmét aki a hadvezetés hibáira utazva Gyilkos összeesküvésre bukkan, azokkal a fő helyen akik Conort is parkolópályára tették. Gondolom Pullmann szíve szerint azt mondaná amit a Függetlenség napjában („Atomot nekik!”) de mert ezt itt nem teheti meg, marad a kétkezi többminttestőrködés... Nyolckor újabb eresztés a Cinemaxon a franciákra oly jellemző stílusból és két kölyökkel a középpontban, egyikük gazdag családból származó sármőr akit az őt ért támadás után lelki felépülés céljából küldenek nyaralni, a másik meg akár egyik bántalmazója is lehetne, annyira egyszerű (=alsóbb néposztálybeli, gyűlölet-vezérelt) lélek. Az Ellentétek vonzzák egymást de sok jó itt sem sül ki ebből, a végére (sok verbális-tettbeli szélsőség és erőszak után) megfordul a néző szimpátiája mert a kifosztott áldozat agresszívabb lesz mint a csóró bűnöző. Francois Valla nagy akarásának (a Taxisofőr meg a Sebhelyesarcú nyomába érni) természetesen beszarás lett a vége (cserébe legalább röviden letudta), de nyugi, lesz még rosszabb:

Nem érdemes:
A sok közhelyes címmel megáldott bűntudatkeltő horror/sci-fi közé nyugodtan felírhatjuk a 21:20-kor ugyanitt (Cinemax) vetített tavalyi „romantikus drámát” ami a Children of Men és a Y: The Last Man kifordított keveréke némi Szolgálólány meséje-mázzal leöntve. Takashi Doscher azzal játszik el, mi lenne ha egy üstökös a dínók helyett a nők kihalását hozná el és a megmaradtakra legálisan (a kormány megbízásából) és illegálisan (emberkereskedők, fejvadászok, stb.) vadásznának, természetesen azért hogy – micsoda meglepetés! – a Patriarchátus fennmaradása érdekében szülőgépekké degradálják őket. Így kerül célkeresztbe Eva (FIAT Freida Pinto) is akit (hangsúlyosan fekete) férje (Leslie Odom Jr.) igyekszik megóvni a (hangsúlyosan 99%-ban fehér) férfiaktól. Az Only-t az Index is az Év filmjének választotta de ez ne tévesszen meg minket, az Egyetlen sima B-mozi amire a kutya nem figyelt volna fel Magyarországon (sem) a nyíltan férfiellenes (és mint mondtam, 99%-ban lopott) forgatókönyv nélkül azzal együtt sem hogy sok kritikus szerint megjósolta a mostani vírust (ami az eddigi a kimutatások szerint jobban tarol a férfiak között).

LESZAROM a kardashianokat...
...és az egész családjukat:
évkezdés kardashian módra – Bár jelentős csúszással, de régi önmagához mérten köszöntötte az újévet Kim Kardashian – Akkor én is őrzöm a hagyományokat és LESZAROM.
Videó – Kim Kardashiant latexruhába gyömöszölik – Azért hogy leszarhassam:
kardashian-marketing – Khloé Kardashian az ágyon fekve, lábat villantva reklámoz strasszberakásos légfrissítőt – Szüksége is lesz rá mert LESZAROM.
latexbe rejtve – Nicole Scherzinger is ráérzett a latexruhás szexizésre – Akkor LESZAROM őt is.
családi üzelmek – Kim Kardashian úgy vágta pofon testvérét, hogy tényleg a fal adta a másikat: „De Kourtney sem maradt adósa a testvérének, a konfliktus odáig fajult, hogy Kim Kardashian teljes sminklenyomata a falon maradt.”AMBER HEARD LIKES THIS LESZAROM.
Fejünk felett a kérdőjelek – Kendall Jenner új fotósorozatában nem a meztelenkedés a szokatlan – ...hanem az hogy LESZAROM. Ja nem, abban semmi szokatlan nincs :DDD
mindennapi latexünk – Kim Kardashian latexben ment istentiszteletre a férjéhez – ...mert erről szól az istentisztelet. Ja nem: LESZAROM.
Folytatódik a viszály – Kim Kardashian szerint Taylor Swift „hazudik”: „A 2009-ben kezdődött a nyilatkozatháború most hirtelen megint bedurvult egy telefonhívás pénteken nyilvánosságra került felvétele kapcsán.” – Magánügy, LESZAROM.
Yeezusom – Kardashianék susogós nadrágban húzták maguk után a lányaikat Párizsban: „Ezzel jár, ha az ember férje divatot is tervez: a latexet felváltotta a slampos. Kardashianék ostorcopffal, hótaposóban menőztek.” – Susogós melegítős menőzés?! LESZAROM!
Bárkiben felébreszti a benne szunnyadó lakberendezőt Kim Kardashianék minimalista otthona – Nekem csak a bélflórámat ébresztette fel:
kívül tágasabb – bulvár – Kim Kardashian válaszolt, Kanye West megdöbbent: „Érdekes és rendkívül vicces párbeszédbe keveredett napja­ink egyik sztárpárja a házukról.” – Leszarom vagy sem, ez itt a kérdés...hopp, megvan: LESZAROM.


KEDD, ÁPRILIS 7.:
AMERICAN WOMAN...
0
...mama let me be...

Talán érdemes:
Nyolckor újabb zenész próbálkozik a Cinemaxon: Sky Ferreira a meztelenkedős borítók után a gyöngyvásznon is bedobja amit tud egy Amerikai nő lányaként, Bridgetje megismétli mamája tévedéseit (idő előtti gyerekvállalás) majd köddé válik, anyjára, Debrára (Sienna Miller) hagyva fiát. Ő innentől kezdve tényleg le kell zárnia lázadó korszakát hogy kezébe vegye az életét amit meg is tesz nővére (Christina Hendricks) segítségével. Az American Womannal Jake Scott (az öreg Ridley fia) mesél középkorú nők újrakezdéséről, nálunk a fordítók mellényúlása miatt hirdetik misztikusságnak holott az egyetlen mystery benne Bridget eltűnése – több köze van az Out Of The Furnace-hez és a Manchester By The Sea-hez (kisvárosi lét, kilátástalanság) ami nem véletlen mert mindkettő készítői tevékenyen részt vettek benne. Egy órával később (21:00) 2011-es bőrlehúzás a Filmbox Extra HD-n halottnak hitt vadnyugati legenda feltámasztásával. Az eddig Bolíviában (és James Blackthorn néven) élő Butch Cassidy visszatér hogy öregkorában lezárja dolgait családjával de hazaúton összefut egy wannabe Sundance Kölyökkel (Eduardo Noriega) aki előbb kirabolná majd magával csábítja (nem úgy) némi kincs ígéretével. A Blackthorn bár újrázás de nem rossz, csak őszinte westernként elveszett a mai posztmodernizmusban ahol ezt a műfajt is csak zombikkal-vámpírokkal-öniróniával lehet eladni pedig Sam Shepard nagyon odateszi magát.

Greta Thunberg rovat:
Greta Thunbergről neveztek el egy új csigafajt – Akkor a régi nevét bogár viseli, az újat meg csiga? Haladás, mit ne mondjak.
Közös kép készült Greta Thunbergről és Malála Júszafzairől: „Oxfordban találkozott egymással a világ két leghíresebb aktivistája.” – ...és ha csak vele fotózkodna akár komolyan is vehetném de így tuti nem fogom.
Ősszel beindul Greta Thunberg húgának zenei karrierje – A fent linkelt kép után azt hittem Greta fog zenélni...
Greta Thunberg: Ez a kellemetlen igazság: „A klímaaktivista szerint az EU nagy klímatörvénye, amit ma nyújtanak be Brüsszelben, semmit nem old meg, csak látszatmegoldásokat nyújt, valójában pedig ezzel megadjuk magunkat.” – Bezzeg a könyvek-pólók eladása elhozza a megoldást!4! Meg a tévészériák is:
Sorozat készül Greta Thunbergről – Nem Greta hanem Sharon, igazán megtanulhatnátok már...
Greta Thunberg levédetné a nevét: „És vele együtt a Fridays for Future mozgalomét is, amit ő alapított 2018-ban.” – ...de az új nevét védetné le vagy a jól bejáratott másikat? Mert nagyon nem mindegy!
Visszaküldte az iskolába Thunberget egy olasz EP-képviselő: „Nem kímélték a svéd klímaaktivistát az euroszkeptikusok, populisták az Európai Parlamentben. Arra is kérték, inkább Kínában tüntessen.” – Azóta már ez is tárgytalanná vált:
Egyszerre értem Brüsszelbe a koronavírussal és Greta Thunberggel: „Az utcákon nincs jele pániknak, de korlátozták az EP épületeibe való bejutást és számos programot töröltek.” – De hát Greta Stockholmban van, ott találkozott vele egy másik világegyetemista:
egyetemista – Első nap Stockholmban: találkozás Greta Thunberggel: „Ő motivált arra, hogy vonattal tegyem meg ezt a nagy utat.” – Te is első osztályon utaztál? És még valami: komolyan azt várod hogy fényképes bizonyíték nélkül, bemondásra higgyük el hogy találkoztál vele?....
Greta Thunberg és több klímaaktivista keményen betámadta Roger Federert, a teniszzseni kitérő választ adott: „A Credit Suisse nevű bank, aminek ő a reklámarca, szénbányákra és -erőművekre is adott hiteleket.” – Esetleg magát a bankot is betámadhatták volna.


SZERDA, ÁPRILIS 8.:
LORENZO OLAJA GORILLÁJA...
0
...nem délben fürdik.

Nem érdemes:
22:20-kor felnőtt-szórakozás várja a Film Now-ra kapcsolókat a Gyilkos nemzedékkel ami a salemi boszorkánypereket ötvözi az American Ultra vérzivatarával (vagy a Purge-szériát a Heathers-szel, ahogy tetszik). Négy szabados erkölcsű csaj felkelti a vaskalaposok figyelmét, őket gyanúsítják bizonyos kompromittáló fotók nyilvánosságra hozatalával így kénytelenek visszavágni. Az Assassination Nation ezer mai problémába kap bele (online bullying, szexizmus, homofóbia) de ahogy Sam Levinson (Barry Levinson fia) mindezt el akarja adni az erősen ambivalens mert a faszbúk-instagram-tumblr-függő lányok élből unszimpatikusak és ez csak fokozódik – egyedül a hazai vonatkozás (Rév Marcell operatőri munkája) miatt válogattam be.

Talán érdemes:
A mai nap döntően a családi programoké lesz, kezdve nyolckor egy másfélórás olasz állatbarátsággal a Cinemaxon. Lorenzo egy füst alatt szeretné kivívni elvált felesége (és nála maradt gyerekei) tiszteletét illetve újraindítani stagnáló ügyvédi karrierjét, a legegyszerűbb módszer a (látszat)természetvédelem, be is pereli a helyi állatkertet az ott lakó emberszabásúval való embertelen bánásmód miatt ám mikor nyer, úgy jár mint a hatot kölykező macska: neki kell(ene) állnia a majom útiköltségét Afrikába de szűkös anyagi lehetőségei miatt inkább elrejti a lakásában. A Vigyázat, gorilla! egyszerűen közvetít fontos értékeket, főleg gyerekeknek, de nem csak nekik – Jay és Néma Bob biztosan megnézné. Ugyanabban az időben Indiana Jones riválisa az HBO-n aki mintha a régészprofesszor és Sheena eltitkolt gyermeke lenne pedig a Dóra és az elveszett Aranyváros valójában egy régóta futó Nickelodeon-rajzfilmsorozat (Dora the Explorer) élő kiadása melynek kiskamasszá idősödött hősnője (Isabela Moner) nem találja helyét az Angyalok városában ahova szülei tanulni küldik. „Szerencsére” alkalma nyílik a dzsungelben szerzett ismeretei kamatoztatására mikor pár osztálytársával együtt kincsvadászok rabolják el hogy elvezessék a szülőkhöz akik épp az inkák birodalmát keresik. Ahogy a sokakat megosztó alapműnél, ennél sem szabad elfelejteni hogy kiknek készült: még ha falra is másznak tőle páran de a célközönségnek akár kapudrog is lehet a Harrison Ford-kalandok elé (és azt se felejtsük mennyire nehéz animációt „rendesen” adaptálni, lásd az Aladdin meg az Oroszlánkirály gigafail-jét).

A természetet visszavágják :( rovat:
The Krokodil Edition:
winelovers – Egy aligátor fosztotta ki a floridai ház borkészletét: „És egyből a legdrágább vörösek felé vette az irányt.” – ...és az még a jobbik eset ha csak attól bódul:
Egy alabamai rendőrség azt kéri, hogy az emberek ne húzzák le a vécén a drogot: „Mert még az aligátorok is beállhatnak.” – Hejj, ha csak a drog fojtogatná szegényeket:
Jutalmat ajánlottak fel Indonéziában annak, aki leszedi a négyméteres krokodil nyakáról a rászorult abroncsot: „A hatóságok évek óta képtelenek rá, és félő, hogy az állat lassan megfullad.” – Szomorú, de tökéletes szimbóluma a jelenlegi helyzetnek:
Elkapták Chance-t, a chicagói parkban tanyát vert apró aligátort – És hogy mi lesz vele? Hát ez:
Lelőtték Bismarckot, a kedves, 80 éves krokodilt – Ő legalább hamar túl volt rajta:
Késsel a fejében úszkál egy aligátor egy texasi tóban: „Ki fogja kihúzni?” – Majd Fülig Jimmy.
Piásan küzdött meg a krokodillal az ausztrál vadász: „Beugrott a tóba, hogy kihozza a lelőtt vadkacsát.” – ...avagy ilyen ha valaki erősre issza magát.
Végre bosszút állhatott a texasi nagymama azon a 3 méteres aligátoron, ami egyszer megette a miniatűr lovát – Legalább ivott előtte valamit?...
videó – Így néz ki, amikor megeszi önt egy krokodil: „Az Everglades nemzeti park munkatársa jó ötletnek tartotta kamerával zargatni az állatot.” – Tehettem volna a szelfibűnözősbe is.
Krokodil támadt egy kutyára egy elárasztott indiai utcánWait, a challenger appears:
Harciasan védik kölykeiket a krokodilok Szegeden MUHAHA, azt remélem is, ők így harcolnak a kihalás ellen:
Krokodilt ettem – És a rovarevés az már szart ér?!
 

CSÜTÖRTÖK, ÁPRILIS 9.:
HÚSVÉT-SZIGET IMPOSSIBLE.
0
Inuit Intuition.

Talán érdemes:
Ha nemrég Olaszországban játszódó romantikázásokat ajánlottam mondván egy ideig úgyse jutunk el oda akkor ma nyolckor jöjjön egy ünnep az HBO-n ami idén biztosan nem lesz olyan mint eddig. A Húsvéti küldetéssel egyben az esztelen robotizáció veszélyeire is figyelmeztetnek plusz Erin BROCKOVICH Cavendish-sel rövid időn belül a második álruhát öltő figurát köszönthetjük, ő reklámszakemberként jár utána cége csökkenő megrendeléseinek, így jut el a csokoládé-szakértőig aki szerint a túlzott gépesítés felelős mindezért – de mivel Hallmark-movie-ról van szó így előbb-utóbb lesz benne human touch is. Kilenckor jó értelemben vett toleranciamese Északról a Filmbox Family-n az ott még az európainál is sötétebb középkorból ahol ezer előítélet és babona virágzott sajnos a keresztény egyház támogatásával. Egy izlandi falucskát leszakadt jégtömb ér el, rajta valami riasztó, szőrös szörnyeteggel és a helyi pap fia, Bóas a tiltás dacára egyre közelebb merészkedik, mígnem megtörténik a baj lavina formájában. A hó alól a bigfootnak / jetinek gondolt lény húzza ki aki valójában éppolyan kisgyerek mint ő de Grönlandról és szőrmeruhában, most már csak a helyieket kéne meggyőzni arról hogy A jégmező fia nem csak ártalmatlan, de jóindulatú is. Az Ikíngut húszéves, nem mainstream darab ergo mentes a mai agendáktól és egyoldalú politizálástól, nyugodtan ajánlható bármelyik korosztálynak (kisebbeknek a tartalom, nagyobbaknak a tájképek miatt fog bejönni).

Kis hírek a nagyvilágból:
Periodikusan ismétlődő rejtélyes rádiókitöréseket fogtak az űrből – Ideje kiküldeni a Nostromót ^^
Love story Phenjanból: hat év után előkerült Kim Dzsongun elveszettnek hitt nagynénje: „A nagybácsit anno kivégeztette a diktátor, de a feleség most valamiért visszatért.” – Legközelebb már nem lesz ilyen mázlija :(((
CHART – Lehetne már női elnöke az USA-nak – Mégis kire gondoltatok? Hillary-re, Kim Kardashianra vagy elég lesz ha Bernie átoperáltatja magát?
Meghalt Escobar leghíresebb bérgyilkosaKÁR ÉRTE, KIVÁLÓ BÉRGYILKOS VOLT ...and nothing of value was lost that day.
h – Szitává lőtt terroristák Gibraltáron: „Kétség se férhet hozzá, robbantani akartak. A katonák mégis hibáztak, amikor egyből megölték őket. Strasbourgi jogeset.”BRÜHÜHÜÜÜ, EJRÓPA SEGÍÍÍÍCCCSSS!4!4 NÉGY Lásd fentebb.
voks – Cardi B politikus akar lenni: „Twitter-oldalán írt politikai ambícióiról. Ön szavazna rá?” – Csak ha Bill Cosby felel majd a nőügyekért...ja még akkor sem. Zaklatóknál maradva:
Mozi – Pánikrohamot kapott a bíróságon egy Weinsteint nemi erőszakkal vádoló tanú: „A szexragadozó producer New York-i tárgyalásán sor került a vád legellentmondásosabb figurájának meghallgatására.” – ...és hogy miért kapott pánikrohamot? Az eggyel felette levő hírből az is kiderül:
Meztelen fotókat mutattak be Harvey Weinsteinről legutóbbi tárgyalásán – Ilyenkor örülök hogy nem mentem esküdtnek :SSS
Kovács András Péter: A koronavírus miatt már a pornót sem tudod olyan önfeledten nézni, mint régen – Dehogynem:
Egyre népszerűbb a koronavírus-pornó – Nem tudom ki az aki kórokozók szaporodására gerjed :SSS
18+ Ingyen pornóval kedveskedik a Pornhub az olaszoknak – Víruspornóval? Sokat érnek vele szerencsétlenek... :((
András herceg nem működik együtt az FBI-jal: „Az Epstein-ügyben akarták kérdezni a brit királyi család tagját.”Önélzetes a kis latol! Dobjátok le a padlóla, dulván!!
Maradjanak meg velünk!: „Ilyen sem volt még: 444 Makro. (...) Hosszan, mélyen, nyomtatásban.” – ...és rögtön az első cikk valami olyasmivel foglalkozik ami nem a 444 asztala: „(...) Aki kézzel tanul meg írni, annak könnyebben megy majd az olvasás és a szövegértés? A 444 első nyomtatott magazinjából kiderül.”Nap kommentje:
0

VISZLÁT SZOMBATON!

Kulcsszavak: LESZAROM

bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés