2020. 04. 11.
All the King’s Sinners. (ápr. 11-12.)
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
All the King’s Sinners. (ápr. 11-12.)

 

 

 

 

 

 

SZOMBAT, ÁPRILIS 11.:
VESZEDELMES BŰNÖK

0
Nos, Binoche?...

Talán érdemes:
20:30-kor félórás doksi az M5-ön az ünnep jegyében: Pilinszky versei Tér és idő keresztjén, többek közt Lukáts Andor tolmácsolásában. Kilenc előtt öt perccel Jude Law önbíráskodik a Cinemaxon, kiderítve hogy az építész-irodáját fosztogató srác valójában megélhetési bűnöző és Boszniából idemenekült anyját (Juliette Binoche) támogatja. Mivel emberünk egyik kilátástalan kapcsolatból a másikba esik így előbb-utóbb rá is szemet vet, benne látva a változást unalmas barátnője (Robin Wright Penn) helyett ám nem tudja hogy a mama csak fia szabadlábon maradása érdekében nem utasítja el közeledését. A britek és a bevándorlók egymáshoz való hozzáállása megérne egy filmet de az erőltetett mondanivaló egyszerűen hazavágja a Bűnös viszonyokat (és akkor még a Vera Farmiga által megformált aranyszívű, filozofálgatós prosti közhelyébe nem is mentem bele jobban). Nagyon kamuszagú a prédikálás egy alapvetően jómódú valakitől (gondolom Minghella sem örülne ha távollétében valaki kirámolná az elit helyen levő lakását), de keep calm, lesz még rosszabb:

Nem érdemes:
...csak ha vevők vagyunk a mai francia horrorokra merthogy fél kilenckor ebből jön egy újabb (2018-as) darab a Cinemax 2-re egy testvérpárral akik közül a lány rosszul végződött gyerekkori játék (az apa által nem eléggé elzárt, töltött fegyver) testi-lelki nyomaitól szenved. A bátyót mardossa a bűntudat, nem is lát más kiutat az átok megtörésére mint a deus ex machinát Az égbolt minden istene segítségével. Jó kérdés hogy akkor miért lesz mégis egyre ördögibb az egész ugyanis Simon (Jean-Luc Couchard) fura-szélsőséges eszközökkel akarja húgának pótolni azt a normális életet amiben sose lehet része (játszótársat szerez neki egy másik kislány képében illetve később fizet egy férfinak hogy sekszeljen vele). Quarkxx (azaz Alexandre Claudin) tanulhatott volna egynevű direktor-kollégái (Pitof, McG) felemelkedéséből és bukásából és helyezhette volna a hangsúlyt a tartalomra a sokkoló külsőségek helyett.

A seksz, a szipu rovat:
100 millió forintnyi drog volt a Szigeten elkapott holland fiataloknál: „Még mindig letartóztatásban vannak Magyarországon, jelentős mennyiségű drog kereskedelme miatt javasolnak vádemelést.” – Á, ezek kispályások hozzá képest:
17 milliárdot bukott egy ír drogdíler, mert a főbérlője kidobta a bitcointárca-kódjait: „Amikor börtönbe került, minden cucca a szemétben landolt, a vagyont érő kódokkal együtt.”...and nothing of value was lost that day, lehet menni dolgozni :))
A kijárási korlátozások végéig börtönben kell maradnia egy német férfinak, mert nem bírt leállni a házibulizással: „Többször kimentek hozzá, végül bevitték.”PARTY HARD: you’re doing it wrong, bezzeg ha tinderezett volna:
A berlini rendőrség szerint a világjárvány alatt is oké tinderezni: „Elég hervasztó, hogy szerintük miért.”LESZA ja nem ma, lapozzunk:
Egy siket férfi beperelte a Pornhubot, mert szerinte nincsenek megfelelően feliratozva a videóik – Hohó, és azt honnan tudja hogy mit kellene mondaniuk?!
Daniel Radcliffe-ből alkoholistát csinált a Harry Potter: „De már 2010 óta józan.” – Váljék EGÉSSÉG!ére :)))
winelovers – Borozz a vírusok ellen!: „Így biztosan egészséges maradsz.” – Ha akarnék se tudnék „egészséges” maradni, mert:
winelovers – Koronavírus már a bort is elérte: „Rettegnek a borászatok.” – Hát akkor két sör rendel, mint mindig...ja nem:
iszonyat – Nagyon sok, irtózatosan sok sört folyt el az autópályán – Máshol meg úgy fogyasztják hogy akár egyből mehetne is a lefolyóba:
birmingham – Az angolok szilvesztere és újévi szokásaiNap kommentjei:

paráznabillegető 2020.01.01. 10:19:26
a kortárs szokás meg az, hogy esetleg beöltöznek valamilyen stlusba a partihoz, aztán meg bebasznak kegyetlen, mint a szamár.

Szaktanár 2020.01.01. 11:56:06
@paráznabillegető: az inkább egy átlagos szombat este.
 

VASÁRNAP, ÁPRILIS 12.:
AZ ISMERETLEN SZENT KEZE...
0
...is maga felé hajlik.

Nem érdemes:
Szinte hihetetlen de maga a Koszorúslányok még nem volt a blogban csak az általa ihletett „„„műalkotások””” de aki akarja ma kilenckor pótolhatja kulturális hiányosságait a Prime segítségével. Lúzer harmincas szingli (Kristen Wiig) öribarinője esküvőjén orvosolná sikertelenségét a címbeli szerepben a felkészüléstől egész a Nagy Eseményig – cirka ennyiben összefoglalható ez a gusztustalanságokkal (hányás, ürítkezés, Melissa McCarthy) súlyosbított bő két óra ami kb. a Ronda ügy és a Másnaposok keveréke még szabadszájúbban csak míg utóbbiban a leggyengébb láncszemet (a férjjelöltet) kiiktatták és az őt keresők voltak a poénforrás addig itt a menyasszonyt is beveszik a buliba.

Talán érdemes:
Fél kilenckor tavalyi variáns a Szentévből a Cinemax 2-őn Marokkóból, némi erkölcsi útmutatással. Nem túl okos tolvaj letartóztatása előtt elássa a zsákmányát azt remélve hogy büntetése letöltése után boldogan elélhet belőle, annál nagyobb a meglepetés mikor szabadulóbuli helyett szerzetesnek kénytelen álcázni magát hogy így kerüljön közelebb a pénzéhez. Az ok? Rejtekhelye fölé időközben Az ismeretlen szentnek ajánlott kegyhelyet emeltek amire egy feladatát igencsak komolyan vevő őr vigyáz (érthető, a vízhiánytól sújtott sivatagi falucskának ez az egyetlen igazi bevételi forrása), a sztori harmadik tartópillére pedig egy esőért imádkozó helyi (akivel biztosítva van hogy a jószándék legyen túlsúlyban). Nyolckor újabb pillantás a Cinemaxon a multikulti EU mögé de reálisabban mint tegnap Minghellával, ez érthető hisz’ az Örömóda (ami egyben az unió himnusza is) három lengyel rendező három etűdjéből áll. Az első hősnője angliai kulimunkája eredményét anyja fodrászüzletébe forgatja vissza amit viszont honfitársai tesznek tönkre mikor a felülről levezényelt bányabezárások elleni demonstráció elvadul. A második epizód egy zenész (na jó, rapper) szerelmén át érzékelteti az elmélyült társadalmi különbségeket akit választottja apja durván befenyít, a harmadikban mamahotelbe visszakényszerült srác kezdene magával valamit – jól tippel aki arra gondol hogy a három figura végül egyazon buszon indul (jobb híján) vissza London felé...

Zene” és „film” rovat:
lángoló gitárok – Örökre kitiltották, idén mégis megy megint: „Tommy Cash az Electric Castle fesztiválon.” – Örökre kitiltották, mégis fellép!4!
ITTASAN A LEGKREATÍVABB – Pink berúgott, és levágta a hajátBRITNEY SPEARS LIKES THIS Nem örülök hogy iszik a gyerekei mellett de legalább addig se zenél (és csak a saját hajának ment neki a borotvával).
cinematrix – Mindenki francia, de elég egy apróság, és az erőszak elszabadul: „A Nyomorultak ott játszódik, ahol annak idején Hugo megírta híres regényét. Ami ma már egy bevándorlók lakta külváros óriási feszültségekkel.” – Nem is tudom honnan ismerős ez a felállás. Ja de, a Gyűlölet is ugyanerre épült.
Mozi – Jason Biggs elmondta, melyik Amerikai pite-jelenet az, amit ma már ki kellene vágni a filmből – Az egészet kivághatták volna valahová, ehelyett:
A Disney kivágja a Fox szót a 20th Century Foxból: „Az egér megette a rókát.” – És kié lett a sajt? Ooops, wrong tale.
Rose McGowan képmutatással vádolja Natalie Portmant: „Portman a női rendezők mellett akart kiállni az Oscaron, de McGowan képmutatónak tartja az akcióját.” – ...avagy így falja fel gyermekeit a forradalom :)))
Sosem nézték még ennyire kevesen az Oscar-gálát: „A díjátadó történetének eddigi legalacsonyabb nézettségét mérték. Eminem elmondta, ezúttal miért vállalta el a fellépést.” – Hát igen, get woke, go broke. Ha már rapperek:
lángoló gitárok – "Whaa­aat?! No shit.": „A nap, amikor az N.W.A. alapítója tanított zenélni.”ANGOL KORREPETÁLÁST IS VÁLLAL? LOL „Zenélni”, az b+, „zenélni”. Még mindig „zenénél” maradva:
Ez van Erdélybe, ha eljövök bulizni (...)” – Megverték Mr. Missht Székelyudvarhelyen: „(...) mikor megkérdezitek azt, hogy miért nem jövök el (...) Erdélybe, azért van, hogy a[z] (...) erdélyiek nem tudják, hogy hol a helyük. Érted? Ez a lényeg!” – A trágárságokat kipontoztam, a fickó valahonnan ismerős, nem ez ütött meg múltkor egy csajt? Ja de, hát akkor (Bartók után szabadon) ilyen egy este a székelyeknél ahol minden pofon jó helyre ment, Nap kommentje a videó alól:
0

VISZLÁT HÉTFŐN!


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés