2020. 04. 13.
Waking Negan Harkle (ápr. 13-14-15-16.)
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Waking Negan Harkle (ápr. 13-14-15-16.)

 

 

 

 

 

 

HÉTFŐ, ÁPRILIS 13.:
SZÜRKEMINEM

0
Még mindig tip-top.

Ajánlott:
Fél tízkor szokatlan feldolgozás a Dunán Sir Arthur Conan Doyle leghíresebb alakjából. Az odáig rendben van hogy Michael Caine játssza Sherlock Holmes-t, a csavar az hogy a forgatókönyv szerint is azt teszi lévén egyszerű, piás csepűrágó akit Watson (Ben Kingsley) fizet a látszat fenntartásáért (és mert így megmaradhat szürke eminenciásnak). A felállás működik is míg a detektívnek fejébe nem száll a...siker, főnöke pedig első (nem olyan) féltékenységében kirúgja de a se veled, se nélküled-párosnak félre kell tennie sérelmeit ha le akarják győzni ősi ellenségüket aki most a Brit Birodalmat destabilizálná. A Sherlock és ént nem kímélték a kritikusok pedig Doyle (és a műveiből készült adaptációk) rajongóit maximálisan kielégíti: bár karikíroz (számtalan apró utalással az alapművekre) de ahogyan ezt teszik (lásd Moriarty összetett tervét) arra még a szerző is elismerően csettintene (ahogy én is Henry Mancini itteni zenéjére).

Talán érdemes:
Nyolckor (vagy holnap 12:50-kor) megint házasság de már a Cinemaxon és Ausztráliából, trágárságok nélkül, családfáját kutató örömanya eltűnésével. Vegas kilőve, marad a mentőexpedíció a kontinens-ország északi részeire hogy aztán a happy end több okból is Esküvő a topon legyen. Nagy meglepetések senkit nem fognak érni, ez korrekt rom.kom. néhány gyönyörű tájjal, a műfajtól megszokott fordulatokkal (szakítás-kibékülés), pár kötelező (de nem eltúlzott) meleg karakterrel és egy (nem meleg) kutyával. Kutyáknál maradva egy órával később (kilenckor) 2016-os bőrlenyúzás Jane Austen örökbecsűjéből az Izaura TV-n: a Büszkeség és balítélet, meg a kutyák a zombis verzió totális kifordítása melyben dog show-kra járó tanárnő találkozik a maga Mr. Darcy-jával vagyis hiába Unleashing Mr. Darcy, nem ő a pórázáról elszabadult házikedvenc hanem az azokat (így a nőét is) elbíráló gazdag zsűritag. Max. az írónő rajongóinak ajánlható, a többiek az ebeket fogják benne értékelni (nem pontozással). Háromnegyed tízkor kamara-thriller megintcsak a Cinemaxon ahol most egy autótolvaj esik (jól megérdemelten) pofára: az általa kipécézett 4x4-es járgányba amilyen könnyen bejut, olyan nehezen tud belőle kiszabadulni, a titokzatos tulaj pedig szemlátomást macska-egér játékot játszik vele.

Hétfő? #LESZAROM.
The Oligarcha Edition:
helló 2020! – A pókermilliárdos úgy zárta az évet, ahogy élte: escortokkal, fegyverekkel és eszetlen partyzással – Akkor én is úgy folytatom: LESZAROM.
GAZDAG – Eladó Kenny G háza: „3,5 millió dollárt ér, és így néz ki.” – Mindjárt olcsóbb lesz ha LESZAROM.
Gerald Butler, mint főbérlő? – Kivenné Gerard Butler luxusvilláját? 5,6 millióért most megteheti – Továbbra is full ingyen SZAROM LE.
Gazdagisztán – Eladta házát Julia Roberts: „A színésznő és férje minden csinnadratta nélkül adott túl 8 millió dolláros házán. Inkább a telek ér sokat, nem a ház.” – Tök hihető. Ja nem, LESZAROM.
Gazdagisztán – híres – Less be Pharrell Williams üvegpalotájába!: „A világsztár 17 millió dollárért árulja Los Angeles-i otthonát, aminek nem csak a címe különleges, de a külseje is.” – Azért, mert LESZAROM.
Kukkantson be ön is! – Beckhamék egy majdnem 8 milliárd forintos luxuslakást vettek MiamibanLESZARO Wait, a challenger appears:
BECKHAMÉK $ < PELTZÉK $$$$ – BROOKLYN BECKHAM SZÜLEI FÖLDÖNFUTÓK BARÁTNŐJE SZÜLEIHEZ KÉPEST: „David és Victoria Beckham legidősebb fia Nicola Peltzcel jár, akinek apja egy 77 éves üzletember. Vagyona sokszora Beckhamékének, íme a számok.” – ...és íme egy LESZAROM!
gretta – luxus – Ibiza legexkluzívabb villája: „A sztárok kedvenc helye nemcsak egy külön szigeten helyezkedik el Ibizán belül!”LESZARO Jeffrey Epstein likes this. Ja ő már nem :DDD
51 milliárd forintért vett házat Jeff Bezos: „Az ingatlanba a padlót egyenesen Napóleon udvarából emelték át.”LESZAR Ő is tudja mikor kell sokat költeni:
concorde – A luxussal lehetett a legtöbbet keresni 2019-ben: „A Louis Vuitton luxuskonglomerátum-vezér, Bernaurd Arnoult 40 milliárd dollárral lett gazdagabb. Jeff Bezos bukott 13-at.” – Minimálbérből SZAROM LE.
GAZDAG – LUXUS – Eladó a Keresztapa legendás háza: „A Beverly House 125 millió dollárért eladó. Több nagy film helyszíne volt és itt töltötte nászútját John F. Kennedy is.” – Inkább LESZAROM mint hogy megvegyem, nem akarok lófejet találni az ágyamban :SSS


KEDD, ÁPRILIS 14.:
A MÚLTKORI ÖRÖM ÓTA...
0
...kicsit megnőtt a hasad.

Talán érdemes:
Még soha nem fordult elő hogy pár napon belül két azonos nevű de teljesen más tartalmú filmet adjanak le ugyanazon a csatornán (Cinemax), de most nyolckor ezt is kipipálhajuk. A mai Örömóda radikálisan másról szól mint minapi társa, ebben kataplexiában szenvedő könyvtárosra talál rá a szerelem és rosszabb nem is történhetne vele mert bármilyen érzelmi felindulás izomgyengeséget vált ki belőle. Szokatlan szitu melyből következik hogy a komédia mellett a drámából is jut a romantikához. A Film Mánián egy órával később (21:00) fantasy a múltbeli Kínából a Huba nevű Cuki szörnycsemete kalandjairól aki a félvérek fő problémájától szenved: se a humánok, sem az ellenük felkelést szervező szörnyek között nem találja a helyét, lévén anyja a szörnyek királynője aki halála előtt egy emberre bízta (ezzel pótanyát csinálva belőle, lásd a képet). A Monster Hunt animációt vegyít live action-nel és nem lenne rossz de a reklámja iskolapélda lehetne a mai kínai média működésére: a Shrek apjának új dobásaként hirdették holott valójában Raman Hui csak koordinálta a zöld ogre animátorait (és ha már visszatetsző dolgok, érdekes a mostani járvány tükrében nézni a húspiacos jeleneteket).

HA HA VERY FUNNY! rovat:
p – Így duplázd meg a szabadságod: „Kis előre tervezéssel és szerencsével akár dupla annyi fizetett szabadságunk lehet egy évben, mint amennyi jár.”HA HA VERY FUNNY!
Sokkolóval ébresztgették egy irkutszki taxi utasát, belehalt: „A taxisofőr által kihívott rendőrök ötlete volt.” HA HA VERY FUNNY!
Nehezen viselték, hogy korábban ért véget a buli: „Késsel és egy fegyvernek látszó tárggyal fenyegetőzött két férfi, miután nem akarták visszaengedni őket a balassagyarmati buliba.”ÉS HOL VOLT MÉG AKKOR A KARANTÉN HA HA VERY FUNNY!
kiszámoló – Jönnek a fogyasztóbarát lakásbiztosításokHA HA VERY FUNNY, főleg ezen hírek ismeretében:
Meg akart tanulni méhészkedni, ezért kezdésnek ellopott 12 kaptárat: „A kocsi férfi átugrotta az elméleti részeket.”HA HA VERY FUNNY! Wait, a challenger appears:
Négy hónap alatt ötször tört be a nagybaracskai csárdába: „Csukapörköltet, szalonnát, csülköt lopott, de a röviditalokat sem hagyta ott. Börtönt kérnek rá.”HA HA VERY Wait, a challenger appears:
Betört, elfogták, elengedték, elment fenyőt lopni, elakadt a sárban: „A 20 éves marcali férfi mindent megtesz, hogy letartóztassák.”HA HA VERY FUNNY, gondolom ha az Index/444 irodájába törne be akkor is így viccelődnétek :SSS
blogozine – Ennél viccesebb videót ma már nem látsz!: „Mr Bean pucéran és nőként.”HA HA DO NOT WANT!!!
Dubaj lett a spirituális elvonulások legújabb célpontja: „Miért jógázna Indiában a kiégett menedzser, ha egy luxuskabinban is feltöltődhet?” – ...csábos hurik társaságában. HA HA VERY FUNNY! Ha már utazás:
Ez a házaspár havi 55 ezer forintból utazza körbe a világot: „Fejenként kb. 55 ezer forintot költenek havonta.”HA HA VERY FUNNY, aki azt hinné hogy bárki előtt nyitva áll ez a lehetőség annak ajánlom figyelmébe hogy valójában csak segédkeznek egy igazi globetrotter famíliának („Ám amikor egy világutazó családról olvasott egy újságban, akik babysittert kerestek gyerekeik mellé, nem hagyta ki az útjába eső lehetőséget”).
UTAZÓ VAGYOK – utazás – Hogyan lehet sokat utazni?: „Nem kell se lottóötös, se örö­költ vagyon ahhoz, hogy egy év­ben akár több hónapot is uta­zással tudjunk tölteni. Íme, én hogyan csinálom!“HA HA VERY FUNNY, minden másra ott a Nap kommentje:

Barkalot 2020.03.01. 14:28:50
Látom szemeim előtt ahogy a sok gyári dolgozó elkezd utazgatni szanaszét a világban, meg jókat enni-inni, alig várják két rakodás közt, hogy elmenjenek szabira.


SZERDA, ÁPRILIS 15.:
BORBÉLYHÁZBAN

0
A Kurdish man from Istambul.

Talán érdemes:
Nyolckor a másik nagy angol krimiszerző, Agatha Christie szellemét élesztgetik a Cinemaxon ahol az a fő kérdés, Ki ölte meg Lady Winsley-t? A helyszín eldugott kis török sziget, az áldozat amerikai írónő, az ügyön melózó felvilágosult fővárosi nyomozónak pedig a szálak kibogozása mellett meg kell küzdenie a helyiek babonáival, egymást mentegető összetartásával, végül (de nem utolsósorban) pedig a fajgyűlölettel. Kurd származása miatt Fergan akár Poirot távoli rokona is lehetne csak ő ugye sokkal ellenségesebb terepen mozog, és ahogy a legtöbb esetnél, itt sem az a lényeg ki tette hanem az hogy miért.

Nem érdemes:
Ugyanabban az időben (20:00) harmatgyenge folytatás az HBO-n az eleve felesleges Lego kaland 2. részével ami remekül mutatja halivúd kifulladását és kétségbeesését: a Mizut is megihlető játék elvész az irritáló dalbetétek és még irritálóbb superhero-k között akik az idegenek által megszállt legó-országot szabadítanák fel. Szkript gyakorlatilag nincs, ami az egyik pillanatban gyerekmozi az a következőben 16+-os darabokat (pld. Mátrix) idéz, a lényeg hogy legyen ürügy Harley Quinn és bűntársai bedobására (az is megérne egy misét hogy a szülők nem a tesója legóit leamortizáló kislányt büntetik meg hanem mindkettejüket) és akkor a kevés ajánlhatóságot pótoljuk hírekkel:

When Harry met SALLY Meghan rovat:
Harry hercegnél betelt a pohár Meghan miatt – ...ahogy a családjánál is:
Harry hercegék kiestek a pikszisből, nem használhatják tovább a királyi védjegyet: „Nem lehet kint és bent is lenni egyszerre: a királynő elvette a pártól a SussexRoyal címkét.” – Nincs is rá szükségük:
Harry herceg arra kérte a konferencia résztvevőit, hogy hívják csak Harry-nek: „Emlékeznek még a Harry Potter első részének jelenetére? Most a(z egykori) sussexi herceg is azt kérte, hogy szólítsák simán csak Harrynek.” VINGARDIUM LEVIOSA, EXPECTO PATRONUM!4!4!
Harry herceg és Meghan Markle bejelentették: saját útjukat járnák: „Függetlenedni szeretnének a királyi családtól.” – Tök hihető. Ja nem az:
Meghan Marklet nem érdekli a királynő tiltása, használni akarja a „királyi” jelzőtÖnélzetes a kis latol, de keep calm, ANANÁSZ aduász is van a tarsolyban:
Cikkünk frissül – Harry hercegék kitálalnak a királyi család botrányairól, ha nem támogatják a terveiketSPOILER így is ki fognak tálalni mikor elfogy a pénz SPOILER VÉGE.
Mire számíthatunk, ha Meghan Markle saját Instagram-oldallal tér vissza? – Arra, hogy LESZAROM ja nem ide, olvassunk tovább.
Meghan Markle-ék új alapítványát kisfiuk neve inspirálta: „Ugyan a Sussex Royal elnevezésről le kellett mondaniuk, ez azonban nem tarja vissza őket attól, hogy minden áron jótékonykodjanak.” – De ha folyton adakoznak akkor miből fognak megélni?
Eladományozná a pénzt – Meghan Markle 320 millió forintért mondhatja el saját változatát a megxitről – Lásd fentebb, ami meg a munkát illeti:
Disney film narrátoraként debütál Meghan MarkleÉv filmje. Ja nem az:
Nincs elragadtatva a szaksajtó Meghan Markle első Disney-munkájától: „A királyi családtól lelécelő exhercegnő egy elefántos dokumentumfilmhez adta a hangját.” – Csak az élőszereplős CGI-kiadás érdekel belőle. Ja még az sem.
videó – Nem fog rájönni, mit találtak Harry herceg menyasszonyáról – Az semmi ahhoz képest amit bárki láthat hamarosan:
Netflixes valóságshowban fog szerepelni Meghan Markle: „Pletykák szerint szépen kezdte meg a hercegi pár az anyagi önállósodást, ugyanis Markle új megbízása több millió dolláros bevételt hoz nekik.” – Ebből esetleg felvehetnének saját testőröket is:
királyi problémák – Kanada nem akar fizetni egy fillért sem Meghan Markle és Harry védelméért: „A kanadai adófizetők szerint nincs keret a hercegi pár védelmére.” – Kit érdekel hogy a kanadai adófizetők mit akarnak?! Mégiscsak királyi sarj!44
royal sztorik – Ezt gondolhatják a királyi család tagjai a brexitről: „A fi­atal generáció valószínűleg mara­dás­párti, a többiekről ellent­mon­dóak az információk.”ÉDES FASZOM, megint egy feltételezésekre épített blogbejegyzés („ezt gondolhatják”) és hol van még a vége:
Határátkelő – Meghan, Harry és az angliai magyarok: „A Harry herceg és felesége körü­li botránynak súlyos üzenete van az országban élő magyarok számára is.” – Sőt, ki kell mondani hogy az ottani magyarok felelőssége megkerülhetetlen, ők tehetnek mindenről!!! Nap kommentje:

Bredpitt Monika 2020.01.18. 14:24:06
Kedves HA,
Már rég jártam itt , mint hozzászóló, de most nem állom meg szó nélkül....
Ha jövőben ilyen cikkek lesznek, az a Határátkelő blog minőségi romlásához vezet majd.
Ez az egész iromány szerintem elképesztő. Én ugyan nem követem a királyi család életét, mert egyszerűen nem érdekel, de azért hallom, hogy miről van szó, mert a csapból is ez folyik.
Ebben a családban volt egy édesanya, akit megöltek a paparazzik. Erre hivatkozott is Harry az egyik interjúban. Nem lehet, hogy inkább ebből van elegük?

www.youtube.com/watch?v=eNqcwU8CbPc

ez pedig az a híres esküvő, amit tönkretettek a fotósok

www.youtube.com/watch?v=JJuqtmyPnxM

Az angolokról meg mindig az jut eszembe, amit egy (azóta már amerikai állampolgár) srác mondott, aki Angliában született: buta sznob népség. Elhihetem neki?
Én drukkolok nekik, nem csodálom, hogy elegük van. Egy egy fotós a lelkét is eladná, hogy csináljon egy képet, amiért ki tudja mennyi pénzt kapnak manapság, nem számít, hogy mennyire kell belegázolnia valaki életébe.
Láttam egyszer egy ilyen videót, amiben Ben Affleck kéri őket, hogy legalább a kicsi gyerekére legyenek tekintettel, akit az autóból akartak kivenni......
 

CSÜTÖRTÖK, ÁPRILIS 16:
LENNI VAGY ENNI?
0
Alul-felül semmi.

Ajánlott:
Az M5-ön negyed tízkor hetvenperces doksi melynek létrejötte egy Indexes cikknek köszönhető, ennek fotóján látta meg a rendező Oláh Kata édesanyját, Zsuzsát, a bejegyzés a csillagos házakkal és az embermentőkkel, többek közt Golopencza Illéssel foglalkozott (az ő fia is csak felnőttként értesült apja bátor tetteiről). Oláh Kata ezután kezdte el kérdezgetni édesanyját akit vissza is vitt a régi helyszínre és a Beágyazott emlékeink egyrészt arra a konkrét esetre utal mikor Oláh Zsuzsát és unokatestvérét az ágynemű alá rejtették mielőtt a szüleikért jöttek volna a nyilasok másrészt pedig az épületek „előéletére” melyekről sokszor a bennük élők sem tudnak (a szintén megmentett unokatestvér már nem él, helyette fia járja be a házat). Tanulságos, megindító múltidézés.

Talán érdemes:
Éles váltás: a Film Mánián este tizenegykor adják a Dög 3. részét ami elvileg még nem volt (az első igen), ebben ott veszik fel a szálat ahol legutóbb...elvágták: az éhes szörnyek továbbra is jönnek de a túlélésre játszóknak annyi előnye van hogy egyikük képes őket befolyásolni. Kapjuk a várhatót vagyis beteges horrorkomédiát a Bad Taste és a Braindead csapásvonalán némi meztelenkedéssel, inside joke-okkal (az egyik tagot Jean-Claude Segalnak hívják) és komolyanvehetetlen gore-ral, pozitívum még hogy rövid (egy és negyed óra), még az is megbocsátható hogy a direktor urat John Gulagernek hívják SPOILER és hogy a Boldog vég alcím nem igazán illik hozzá SPOILER VÉGE.

Kis hírek a nagyvilágból:
A román belügyminiszter a karánsebesi ortodox pópával füstöltette ki Nicolae Ceaucescu szellemét az irodájából: „Vízkeresztkor űzték ki a kommunista diktátor szellemét az épületből.” – Jobb későn mint soha.
A valaha élt legmagányosabb ember: „Március 18-án, 88 éves korában elhunyt Alfred Merrill Worden, egyike annak a 24 amerikai asztronautának, akik az Apollo-programban eljutottak a Holdig. (...) Worden a parancsnoki modul pilótája volt (...), ami azt jelentette, hogy két társával ellentétben ő nem léphetett a Holdra - odafönt keringve várta az űrhajóban, hogy (...) Scott és Irwin végrehajtsák feladataikat, majd visszatérjenek és hármasban hazainduljanak. (...) Wordent tehát annak a kissé feledésbe merülő hatfős CMP-klub tagjaként tartják számon az űrkutatás történelemkönyvei, aminek űrhajósai (...) nem tehették lábukat felszínére, magányosan rótták köreiket a kietlen égitest körül, míg odalent társaik a holdport taposták (...) ha vannak igazi hősei az introvertáltaknak, akkor ez a hat amerikai űrhajós bizonyosan közéjük tartozik.”ÉBERSÉG!!!! indexes elvtársak, vigyázzunk az ilyen elhamarkodott kijelentésekkel, mindenki tudja hogy az igazi hősök az odalent számoló nők voltak!4!!
Újabb nemi erőszakkal vádolják Harvey Weinsteint: „Ezúttal Los Angelesben, ahol még négy eset miatt áll majd bíróság elé. Akár 36 évet is hozzácsaphatnak jelenlegi, 23 éves büntetéséhez.” – És tessék mondani, hogy hajtják be rajta? Megvárják amíg reinkarnálódik?
2083-ban két csillag fog felrobbanni, túlvilágítva mindent az éjjeli égbolton: „Ilyet Kepler 419 évvel ezelőtti szupernóvája óta nem látott a világ.”MAJD ÉBRESSZETEK FEL Most se fog, ha így folytatjuk:
Egy japán koronavírus-fertőzött férfi bárokba látogatott, azt hangoztatva, hogy fertőzni akar: „Megyek terjeszteni a vírust - mondta az egyik rokonának, majd kocsmatúrára indult a városban.” – Biztos olvasta a TASZ cikkét.
Tizenhárom éves észt fiú irányított egy merényletekre készülő neonáci csoportot: „A Parancsnok nevet használó fiúnak kulcsszerepe lett volna egy Las Vegas-i, és egy nagy amerikai hírcsatorna elleni merényletben is.” – Hát ő sem állt sorba kétszer amikor az észt osztották...meg ő sem:
lámpakör – Csőbombával a zsebben buszozgatott az autista tinédzser: „A barátait akarta lenyűgözni a saját készítésű bombájával.” – ..de legalább nem akart vele főzőcskézni:
II. világháborús gránátot izzítottak a gáztűzhelyen Vácon, felrobbant – Nahát, ki hitte volna...
Kamu díjat alapított a vlogger, csak azért, hogy a brit szélsőjobboldali celeb egy PICSA felirat előtt pózolhasson: „(...) Josh Pieters meglehetősen összetett tervet eszelt ki, hogy kiszúrjon a brit szélsőjobboldal egy ismert figurájával, Katie Hopkinsszal (...): elhívta Hopkinst Prágába, hogy ott szervezete nevében átadhassanak neki egy díjat. Az átverés nem volt olcsó, szállást és repülőt is fizetett a nőnek, sőt, még színészeket is felbérelt, akik egy dél-afrikai fehér szélsőjobbos szervezet tagjait alakították. A prágai rendezvényen pedig átadták a Campaign to Unify the Nation Trophy-t, azaz a nemzet egyesítéséért kitalált díjat, melynek kezdőbetűiből az angolban az egyik legdurvábbnak számító káromkodás, a CUNT, azaz a picsa jött ki. Így alakult aztán, hogy Hopkins mosolyogva álldogált egy hatalmas cunt felirat előtt.” – ...és ilyenkor nincs mítúúúú, ez nem mansplanning a c**tcalling érdekében, ez nem megszégyenítés, ez nem bullying, ezt nem tiltja le a jútúb, sőt örülni kell hogy kétmillian kattintanak rá ha egy (alapból elég szerencsétlen, de legalábbis tuti nem százas) nőt lep***áznak. Nap kommentje:
0
...ja és még valami:
0

VISZLÁT SZOMBATON!

Kulcsszavak: éberség, LESZAROM

bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés