2020. 04. 25.
Fluor ide, Flo Rida!44!4 (ápr. 25-26.)
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Fluor ide, Flo Rida!44!4 (ápr. 25-26.)

 

 

 

 

 

 

SZOMBAT, ÁPRILIS 25.:
HÍRTELEN REMÉNY

0
Johnson, a közellenség.

Talán érdemes:
Nyolc előtt öt perccel 2016-os vígjáték a TV2-őn főleg azoknak akiknek kimaradt az Ikrek mert itt is egy last action hero vesz szárnyai alá tőle teljesen eltérő karaktert hogy együtt dolgozzanak a Központi hírszerzésnek. Az apropót osztálytalálkozó adja ahol Bob Stone (Dwayne Johnson, a kemény szikla) mindenkit lenyűgöz (nem kafkai) átváltozásával, pláne hogy pont fordított utat járt be mint barátja, egyben a suli nagymenője, Calvin Joyner (Kevin Hart) akiből pont olyan lúzer lett mint amilyen Bob volt anno – és hogy miért van egymásra szükségük? Hát mert a kiképzés dacára Bob lélekben ugyanaz az introvertált kiskamasz aki volt és aktuális küldetéséhez (lopott műhold-kódok) szüksége lesz egy segítőre. A Central Intelligence csak pár kihagyhatatlan mai poén (pld. vetkőzőszám) miatt gyengébb mint Svarci ilyesmi dobásai (na meg mert ebbe is berakták Melissa McCarthy-t). Más: ha bírjuk az amcsi patriotizmust meg a Clint Eastwood-filmeket akkor az HBO-n este nyolckor két legyet üthetünk egy csapásra A párizsi vonattal ami természetesen a 2015-ös terrortámadásról szól, nagy hangsúlyt fektetve az azt meghiúsító három hétköznapi hősre. Cinikusok mondhatják hogy Clint bácsi ezzel akarta egyensúlyba hozni korábbi társadalomkritikus műveit (pld. Gran Torino) de az árnyaltság itt is jelen van amikor látjuk hogyan lett három tipikus bully közül kettő profi katona illetve hogy kovácsolta barátságukat még szorosabbra az európai körút. Nem az a tipikus ósdi zászlólengetősdi, amivel nem vagyok kibékülve az az idősíkok közti előre-hátra ugrálás, az apróbb módosítások (nem ők voltak az első reagálók hanem egy brit és két francia) valamint az hogy a három főszereplő önmagát alakítja benne, a kritikusok persze így is elájultak tőle. Egy órával később (tehát kilenckor) hasonló téma de már fiktíven és a Filmbox Premiumon, Dave Bautista játssza a háborús veteránt (egy napon belül a második ex-pankrátor), ő viszi elesett társa lányát a focimeccsre amibe aztán az oroszok is beszállnak: túszul ejtik a közönséget és persze a lányt is. Ismerős? Igen, a Hirtelen halál betűre pontosan ugyanerre épült és ha csak annak a szintjét lőtték volna be nem is lenne semmi baj csakhogy úgy reklámozták mint a Die Hard mai, stadionos kiadását – hát nem az, a Végeredmény Pierce Brosnan (!) jelenlétével is csak egy B-movie amit a sportrajongók a West Ham elődöntőbe jutásától fognak komédiaként nézni.

A seksz, a munka rovat:
18+ nagykép – Több száz lány dolgozik, és több ezer dollár cserél gazdát: „Elizabeth Waterman (...) fotózott excentrikus művészeket és drag queeneket, ezután jutott el a sztriptíztáncosok világába. Szerinte a lányok korántsem olyanok, ahogy a mainstream médiában bemutatják őket. (...) Elizabeth azt mondja, munkája során nem tapasztalt szexuális zaklatásnak minősülő közeledéseket, és a lányok sem számoltak be neki ilyesmiről. A szexizmus jelenléte persze nyilvánvaló, de a sztriptízkultúra inkább ünnepli a nők veleszületett hatalmát, hiszen (...) a táncosok felfedezik, és kihasználják a szexualitásukat. Ez a legtöbb nőre, aki nem ebben a szakmában dolgozik, nem jellemző, hiszen a társadalom nem ösztönzi őket arra, hogy ezt tegyék.” – Tehát ha „kihasználják a szexualitásukat” az jó és ösztönzendő? Most már ezt is tudjuk, de legalább a gazdagok gyerekei védve vannak a sekszualitás ilyetén „felfedezésétől”...ja nem:
Mozi – Pornós karrierbe kezd Steven Spielberg szexuálisan bántalmazott lánya: „A 24 éves, örökbefogadott Mikaela Spielberg egy interjúban mesélt az őt fogdosó szörnyetegekről és arról, hogy szeretné kielégíteni az embereket. (...) „Úgy érzem, a zaklatás (...) nem volt túl intenzív, de még így is lehet hosszú távú hatása, mert megkérdőjelezem miatta a testem, azt, hogy hogyan lehet biztonságosan élni egy testben, vagy hogy hogyan lehetsz érző emberi lény anélkül, hogy hasznot akarnának húzni belőled (...). Úgy érzem, ha ezt a fajta munkát végzem, képes leszek »kielégíteni« másokat, és ez nagyon jó érzés, mert mindezt oly módon teszem, hogy közben nem érzem úgy, hogy erőszakot alkalmaznának rajtam.” – Szóval úgy akar bosszút állni az őt kihasználókon hogy tárgyiasítja magát. Logikus!4!!
Letartóztatták Steven Spielberg lányát családon belüli erőszak miatt: „Az épp pornós karrierbe kezdő Mikaela Spielberg arról is beszélt, hogy korábban pedofilok zaklatták.” – Most akkor ő is zaklatott valakit? Mindegy, megjött az utánpótlás:
Nick Carter öccse szexfilmezni fog új menyasszonyával: „Aaron Carter az arcára tetováltatta új szerelme nevét, aztán együtt kezdtek egy 18+-os OnlyFans-oldalt.” – Nem, erre talán még a rajongók se lesznek kíváncsiak, főleg nem pénzért:
Egy pornószínésznő szerint ők a világ legalulfizetettebb közszereplői: „Egész felnőttfilmes karrierje során kevesebb, mint 9500 angol fontot (3,7 millió forintot) keresett – állította 2019-ben Mia Khalifa, az egyik legismertebb pornószínésznő. Igaz, Khalifa hivatásos karrierje mindössze pár hónapig tartott (...).” – Két mondatban rögtön két hazugság, az elsőt nem az én feladatom megcáfolni (gondolom az adóhatóság miatt mondott ennyit), a másodikra itt egy IMDB-link, mi meg olvassunk tovább: „(...) Valentina Nappi szerint „abszurd feltételezés” azt gondolni, hogy a pornószínészek gazdag emberek. „Gondoljon csak bele: hány ember fizet azért, hogy az interneten pornót nézzen? A legtöbben nem fizetnek, úgyhogy a gyártási költségvetések általában alacsonyak” – mondta. A színésznő szerint a pornósok fizetésével kapcsolatos tévképzeteknek ahhoz lehet köze, hogy mennyire közismertek. „Valószínűleg mi vagyunk a legalulfizetettebb közszereplők, ha figyelembe veszi, mennyire népszerűek vagyunk.” – Nocsak, mégsem a harminc év gyári meló a sz**ás? Mindjárt felajánlom neki az én fizetésemet is. Ja nem: „Egy férfi színész, Luca Ferrero szerint (...) igaz, hogy a pornóban fordított a nemek közti bérszakadék, a nők jobban keresnek mint a férfiak. Azonban a férfiak sokkal tovább tudnak a pályán maradni.” – Ez példátlan, KÖVETELJÜK A ZEGGYENLŐSÉGET! Törj át a pay gap ageism üvegplafonon!!4! négy


VASÁRNAP, ÁPRILIS 26.:
ALMA A FIÁTÓL
0
Kész van már a kaja?

Talán érdemes:
Megint HBO, megint este nyolc de már katasztrófába oltott állatos horror: aggódó leánygyermek (Kaya Scodelario) visszatér apját kimenteni a hurrikán sújtotta Floridából ám terveit keresztülhúzza a víztömeggel érkező krokodilok egyike és miközben a Préda-létet igyekeznek elkerülni, régi családi sérelmek is előtörnek pedig ha valamikor, most hagyni kéne a lelkizést... A Zátony kifordítása végtelen tengeren hánykolódó bója helyett börtönné vált házzal, kérdés hogy a bizalmunkkal többször is visszaélő Alexandre Aja tényleg valamit jót tett le vagy Tarantino csak a haverság miatt választotta pont ezt a 2019-es Év filmjének? A válasz akkor lesz egyértelmű ha sorra vesszük a logikátlanságokat (ha valakit elkap egy alligátor az általában búcsút mondhat a lábának, ja és nincs olyan aki sebesülten gyorsabban úszna a ragadozó hüllőknél), egynek így is elmegy, tuti a hüllőknek fogunk drukkolni (már csak azért hogy helyettünk is elégtételt vegyenek a Skins-ért). Fél kilenckor ugyancsak apját látogató leányzó a Cinemax 2-őn de ez már másfélórás holland road movie-dráma lesz, a célpont Bosznia ahonnan nagyon kilóg a Nyugaton szocializálódott Alma és ezt érzékeltetik is vele, főleg unokatestvére, rajta keresztül viszont összejön annak legjobb barátjával. Nincs kizárva hogy a rendezőnő Ena Sendijarevic saját élményeit is beleszőtte de a Vigyél el egy szép helyre ezzel együtt (sőt pont emiatt) az önellentmondásos elnevezések sorát gyarapítja (optimista cím, depis tartalom) cserébe legalább szépen van fotografálva (Tarr Béla-rajongók előnyben). Kilenckor felemás kétezres évekbeli alkotás a Filmboxon ahol Robin Williams játszik Jon Stewart-féle hírkommentáló műsorvezetőt aki egyre messzebb megy a politikusok fikázásában, eljutva az „ezt én is meg tudnám csinálni”-örökigazságig. Az első meglepetés az hogy közönsége szaván fogja így kénytelen indulni az elektronikus választáson, a második meg az amikor meg is nyeri, kár hogy a technika ördöge segítségével. A program hibáját egyedül ismerő nő (Laura Linney) előtt két feladat áll, figyelmeztetni az „elnököt” illetve meglépni a rá vadászók elől – az Év embere vidáman indul hogy aztán feleúton átmenjen Bob Roberts-szerűségbe majd direkt thrillerbe, eme stílusváltások miatt nem is tudták hova tenni a forgalmazók.

Zene” és „film” rovat:
Drogok és depresszió falta fel a Z generáció következő nagy szupersztárját – ...pedig ő lehetett volna az új XXXTentación. Ja így is az volt, kapott egy doksit is: „Meglehetősen nehéz egy olyan ember fontosságáról írni, akiről valószínűleg az olvasók komoly százaléka még életében nem hallott, és ebben a dokumentumfilm sem segít túlságosan.”MAGYARUL: hájpoljuk a semmit: „(...) Több százezer fiatal, feltörekvő rapper és producer próbál betörni a popzenei piacra, azonban Lil Peepnek sikerült (...) kiemelkednie a hangzavarból, elsősorban a hiphopban egészen szokatlan, formabontó zenéivel, depresszív szövegeivel és meglehetősen feltűnő külsejével.” – ...ami épp olyan egyedi mint a lecsúszása. Ja nem: „(...) az is megérne egy misét, ahogy a sokadik arctetkós, festett hajú, talpig feketébe öltözött ZS-listás rapperhaver mosolyogva, nevetgélve emlékezik vissza azokra a durva időkre, amikor Lil Peeppel folyamatosan szétcsapták magukat, de szinte soha, egyik sem mondd mondjuk olyat, hogy hát igen, talán nem így kellett volna, vagy oda is figyelhettünk volna jobban. Egyszerűen csak nosztalgiáznak a vad nappalokról és éjszakákról, mintha nem épp ezek okozták volna barátjuk és zenésztársuk halálát.”Keep calm, már jön az utánpótlás:
Egy siket detroiti rapper lemeze még Eminem eladásaival is versenyez: „Sean Forbes álma, hogy ő lehessen az első siket rapper a Billboard 200 listáján.”TEHÁT A FORBES-LISTÁRA PÁLYÁZIK? LOL akarom mondani BEETHOVEN LIKES THIS elég baj az ha a közönség hallja, a valódi tehetségek ezalatt nemhogy emlékfilmet de rendes nekrológot se kapnak:
Meghalt John Prine: „Generációjának egyik legjobb dalszerzője 73 éves volt, a koronavírusos okozta halálát.”ÉDES FASZOM, legalább a gyászhíreket írnátok helyesen ha már támogatást kértek!!!
Kritizátor – A Meldrum-ház szabadsága: „Hazánkban az egyik legnépszerűbb sorozatnak számít. Mit tud a Csengetett, Mylord amivel elérte ezt a kultikus státuszt?” – Azabaj hogy el vagyunk maradva mert a Mylord és a Monty Python már nem menő, vannak azóta úttörő, bátor sorozatok is:
Tizenegy év után nem bosszantják tovább a konzervatívokat: „Trump kedvenc tévéje és a melegek, bevándorlók kedvenc sorozata remekül megfért egymás mellett. Véget ért az évtized egyik legviccesebb sorozata, a Modern család. Akármilyen jó is volt, mégsem baj, hogy nem lesz már több évad.”...and nothing of value was lost that day. Hát igen, elég nehéz a „legviccesebbnek” lenni úgy hogy a poénkodás kimerül a konzervatívok bosszantásában, utána meg lehet sírni hogy bezzegrégen:
AZON FILÓZTAM – Hova tűntek a tévéből az igazi műveltségi vetélkedők? – Hova, hova...világosan leírták nektek a comment.blog disclaimerében hogy „Nem, ez nem igényes műsor. Igen, itt tart a hazai televiziózás. Igen, erre van igény. Igen, erről kell írni”, tessék szépen tovább dagonyázni a mocsokban!!!
filmes érdekességek – Színészek, akik elaludtak egy jelenet forgatása közben – A közönség is elalszik rajta, azabaj:
Jó sok martini után felvetődött, hogy Quentin Tarantino rendezhetne egy Bond-filmet – Nem tudnék annyi MARTINIT sört inni hogy végig is nézzem :SSS
A járvány ellenére megtartják a velencei filmfesztivált: „Kevesebb sztárvendéggel és kötelező maszkhordással.” – Hát igen, a járványoknak-maszkoknak arrafele komoly hagyománya van.
hátsó sor közepe – híres – Hollywood legszebb színésznői: Cara Delevingne: „Ismerd meg a modellből vadóc színésznővé avanzsálódott Cara Delevingnet. Galéria!” – Biztos elvégezte a helyi színésziskolát mielőtt a kamera elé állt volna...ja nem, de nem is ez a lényeg:

CCnick 2020.04.12. 13:18:20
Az első képen pont úgy néz ki mint a fiatal Jude Law csak mellekkel.

VISZLÁT HÉTFŐN!


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés