2020. 05. 09.
Kétpáncélos egykutya. (máj. 9-10.)
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Kétpáncélos egykutya. (máj. 9-10.)

 

 

 

 

 

 

SZOMBAT, MÁJUS 9.:
ATTAXPLOITATION
0
Új világhoz új kutya kell.

Talán érdemes:
Nyolckor gyermekeknek szánt érzékenyítés a Film Now-n: rosszul sikerült kísérlet után az A-X-L típusú katonai robotkutyát megtalálja egy arrajáró lúzer srác hogy összebarátkozva akár a Gonosz Tudósokkal is szembeszálljanak – vagy nem, mert bár a rövidítés a gép főbb feladataira (Attack, eXploration, Logistics) utal de még új gazdáját védve sem támad neki az őt fenyegetőknek (ennyit A fiú és a kutyája-áthallásokról). Még valami: azt hihetnénk hogy a Rövidzárlat óta fejlődött valamit a technika, ehhez képest a szupermasina fosszilis (!!!) üzemanyaggal működik. Egy órával később (21:00) a jó öreg Pocahontas-mese felnőtt verziója a Filmcafén inkább a romantikus nőkre mint a realitást kereső történelemfanatikusokra optimalizálva. JOSEPH John Smith (Colin Farrell) társaival együtt érkezik Az új világba ahol az őslakosok érthető idegenkedéssel fogadják őket, a túl messze kiránduló főhős is csak a már említett (de konkrétan sosem nevesített) törzsfőnök-lány (Q'Orianka Kilcher) közbenjárása miatt marad meg. Ő ezzel elindít egy sajátos Rómeó és Júlia-szerelmet, egyben megpecsételi népe sorsát is hogy aztán a végkifejlet már Shakespeare más műveire hajazzon (Lear király, A vihar). Terrence Malick mindig nagyban gondolkodott de itt elvetette a sulykot, 150 perc még akkor is sok volna ha pörgősebb lenne a tempó de hát nem az.

MűvéSEKSZ rovat:
Egy mexikói kritikus véletlenül összetört egy műalkotást, ami nem tetszett neki: „Gúnyos fotót akart posztolni róla, ezért rárakott egy üdítőt. Az alkotás lezuhant és ezer apró darabra tört.”...and nothing of value was lost that day.
művészi pucérkodás – Meztelen balerinákról készült fotósorozat teszi próbára az Instagram cenzúráját – Biztos nem az olcsó figyelemfelkeltésre utaztak vele ahogy ő sem:
Koczy – Ízléses fotókon a termé­szetes női szépség: „A művész klasszikus erotikus fo­tói igazi felüdülést nyújtanak a szétfilterezett online világban.”HARVEY WEINSTEIN LIKES THIS Nagyszerű, ez még tényleg senkinek nem jutott eszébe! Ja de:
krimó 18+ A japánok és a meztelenség: „Nobuyoshi Araki kiállítása bemutatja, hogy a keleti kultúra mennyire másként áll a szexualitáshoz.”Mi az hogy, nagyonis:
Mai Manó Ház – fotó – Megkötözött nők egy japán fotós meghökkentő képein: „A partner megkötözése olyan szexuális jelenség, amit mi e­urópai­ak perverziónak tartunk, Japánban viszont természetes.” – ...és annyira szeretnék ha nálunk is „természetes” lenne hogy harmadszor is kiteszik a címlapra:
mai manó – Ki az a Nobuyoshi Araki?LESZAR ja nem ma, lapozzunk: „Pár nap és zár Nobuyoshi Ara­kinak, a kortárs fotó egyik leg­nagyobb és legbotrányosabb alakjának a kiállítása.”MAGYARUL: TESSÉK MÁR FELHÁBORODNI, TESSÉK MÁR TÜNTETNI mert magától a kutya nem venne rá belépőt. Bezzeg régen elég volt meghívni Nitsch-et meg Serranót most meg az összes beteg f***ság a mindennapok része lett:
naked subway – nadrágmentes – Íme egy sorozat a nadrág nélküli metrózás napjának legbizarrabb résztvevőirőlTESSÉK MONDANI, EZ MÁR A SLUTWALK? LOL!4!4 Wait, a challenger appears:
Meztelen férfiszínészek fognak írónőktől felolvasni: „Az angliai Naked Boys Reading mintájára indít irodalmi projektet a Mozsár Műhely.” – Szerintem a Zeggyenlőség nevében a Vaginamonológokat olvassák fel, és ha már „irodalom”:
AZ OLVASÁS SZABADSÁGA – A legbetegebb pornográf remekmű: „Az, hogy Philip Rothnak nincsen Nobel-díja, elmond mindent a Nobel-díjról.” – Szerintem meg az „íróról” mond el – nem mindent, de nekem épp eleget :SSSS


VASÁRNAP, MÁJUS 10.:
LUZ MA NEM MARIA.
0
Mmm skyscraper I love you.

Ajánlott:
A Jan-, és Zdenek Sverák-féle apa-fia tandem egyik dobása voltmár a blogban, ma 21:20-kor pedig az első „rendes” filmjüket láthatjuk a Dunán (Jan valódi debütálása az Olajfalók c. rövidke áldoksi volt). A helyszín Prága környéke a II. VH után, az amúgy is rosszalkodó gyerekek a háború ex lex hangulata után nehezen térnek vissza az Általános iskola tekintélyelvű rendszerébe, náluk nehezebb dolga csak az őket fegyelmező tanároknak van, még jó hogy az ideküldött Igor Hnizdóban (Jan Triska) a nebulók végre megkapják azt a keménykezű vezetőt akire mindig is szükségük (?) volt. A másik fontos szál a vidékről a fővárosba (na jó, a közelébe) felkerült fiú beilleszkedése és kétségei (azt hiszi hogy szülei vele „pótolják” halott testvérét) – az idősebb Sverák játssza fiatal énje apját, feloldva saját akkori gondjait, az ő visszaemlékezései képezik a sztori magját. Érdemes figyelni Menzel cameójára is aki eme lépésével szinte átadta a stafétabotot (és hogy miért éppen nőgyógyászt játszik az is egyértelmű lesz a korábbi interjúja után), a ’45-ös felszabadulás itt ábrázolt eufóriájából a három évvel későbbi kommunista hatalomátvétel józanította ki a lakosokat. Bár a Kolja kapta az Oscart, ez – ha lehet – még nála is jobb.

Talán érdemes:
Nyolckor ugyancsak iskola, szintén valóságalappal de már középiskolás fokon pontosabban alatta mert végre fény derül a Romlott oktatás hibáira Amerikában is. Itt is karizmatikus egyéniség áll a középpontban, Frank Tassone (Hugh Jackman) aki köztiszteletben álló szuperintendánsként gyanúsan profin végzi a dolgát, hogy közben óriási pénzeket sikkaszt az csak akkor derül ki mikor pár diák-újságíró elkezdi kapargatni a felszínt egy iskolai fejlesztés számlái kapcsán, így jutva el Tassone asszisztenséig (Allison Janney) majd természetesen hozzá is. A Bad Education az HBO saját gyártású produktuma de ez szerencsére nem látszik rajta, hol vicces, hol komoly, Jackman végig brillíroz, tényleg simán mehetett volna moziba. Ugyanabban az időben Dwayne Johnson próbál biztonsági szakemberként Bruce Willis nyomába lépni a Film Now műsorán, egy füst alatt letudva a Pokoli torony-féle katasztrófákat is merthogy barátunk Felhőkarcolókra specializálódott de mikor Hong Kong legmagasabb toronyháza ég, ki kell szabadítania ottrekedt családját és persze megtalálnia a tűzért felelős rosszfiúkat. Fél kilenckor rövid de korrekt retro-thriller a Cinemaxon Németországból ami (meglepetés!) közelebb áll Lynch-hez és Argentóhoz mint mai, sablonos társaihoz. Gonosz lélek megszáll egy csajt hogy a tőle menekülő taxisofőrnő közelébe juthasson – röviden ennyibe lehet sűríteni a Luz hetven percét de ez nem adja vissza azt a (rém)álomszerű feelinget amit ráragaszt az arra fogékonyakra a kis költségvetés ellenére is (mondjuk a Miatyánkot kiforgatni-parodizálni már 2018-ban sem volt menő, de ez legyen a rendező baja).

Zene” és „film” rovat:
Olyan sivár lett a világ, hogy most inkább le se forgatják a Black Mirror legújabb évadát: „Az alkotó szerint most nem sokan vágynak olyan történetekre, melyek a társadalom széteséséről szólnak.” – Nem csak azért nem vágyunk rá hanem mert az egész életünk olyan mint egy nonstop blekkmirror.
Szakított Neil Gaiman és Amanda Palmer: „Kilenc év házasság után jelentették be a hírt.” – Ajjaj, most duplán lesz oka kunyerálni :SSS
„No homo” – meztelen képeket posztolt magáról az Old Town Road énekese: „Lil Nas X márciusban a Calvin Klein alsógatyamodellje lett, de most tökpucéran fotózkodott, elég ironikus képfelirattal.”Keep calm, neki lehet, neki szabad, másnak meg visszamenőlegesen sem:
mohabácsi – A hímsoviniszta gall falu, avagy mire valók a nők?: „Egy meglepő és mulatságos Asterix-történet a róka-fogta csuka jogok esetéről.” – Na, meghalt a rajzoló, lehet őt is rugdosni :SSS
A legjobb férfi főszereplő: Joaquin PhoenixLESZAR megint mellényúltam, olvassunk tovább:
Renée Zellweger nyerte a legjobb női főszereplőnek járó Oscar-díjat – Ez mitől hír? Majd csak akkor beszélhetünk egyenlőségről ha ő kapja a férfiaknak szánt díjakat is!4!!
Volt már Joker, volt már jedi, most vámpírként látjuk viszont Mark Hamillt: „A színész a Hétköznapi vámpírok új részében tűnik majd fel.”Wait, a challenger appears:
Nicolas Cage lesz a meleg, poligám, fegyvermániás állatkertes: „Élete első tévés szerepében Joe Exotic bőrébe búj.”„Búj”, az b+, „búj”. Ikes igék, általános iskola, rémlik valami?
Norvégiában hamarosan újra tarthatnak koncerteket: „Már héten kezdődhetnek a maximum 50 fős bulik, nyáron pedig akár 200 főre is emelhetik a közönség maximális számát.” – ...így adva új értelmet a death metalnak is, minden másra ott a Nap kommentje:
0

VISZLÁT HÉTFŐN!


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés