2020. 05. 16.
Két nap, egy feles (máj. 16-17.)
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Két nap, egy feles (máj. 16-17.)

 

 

 

 

 

 

SZOMBAT, MÁJUS 16.:
HOT PURSE
0
Jó a...lakatja.

Talán érdemes:
23:10-kor francia thriller a Cinemaxon a Bíbor folyók és társai stílusában, régi titokkal a középpontban ami itt egy kisgyerek 1999 karácsonyi eltűnése. Mivel a keresést vihar nehezíti, pár napon belül abba is hagyják (erre utalnak a Három nap és egy élettel), a helyiek fő gyanúsítottja az ott lakó lengyel bevándorló, egyedül az eltűnt srác barátja tudja pontosan mi történt, ő másfél évtized múlva (szintén karácsonykor) tér vissza összehozni a tettest az áldozat szüleivel. Nyolc előtt öt perccel 2015-ös female buddy movie a TV2-őn melyben Reese Witherspoon és Sofia Vergara egyesíti a Doktor Szöszi és a Beépített szépség fordulatait az Éjszakai rohanással, előbbi a tökös rendőr, utóbbi a rábízott drogkereskedő felesége akit a férj megölése után nemcsak a kartellektől de a nekik dolgozó zsaruktól is meg kell védeni. A furcsa pár útját sok hulla, még több civakodás és némi bevásárlás szegélyezi, hogy mindez mégse megy át sekszésnyújorkba azt a védett nőszemély időnként megvillanó sötét oldala garantálja (érdekes lenne látni Vergarát ugyanezen téma komolyabb kiadásában). Kínálja magát hogy a Csábítunk és Védünket a Női szervekhez mérjük és egyértelmű hogy a Hot Pursuit a jobb: csajos akciózás road trip-be oltva ami azért a macsókat is jóllakatja Vergara idomaival. A film maga puszta fikció, Dél-Amerika valójában a béke szigete a szenzációhajhász cikkek ellenére is:

A seksz, a szipu rovat:
The Mexikó Edition:
Fegyveresek támadtak az őslakosokra Nicaraguában, hogy elvegyék a földjeiket: „Hat ember meghalt, többeket elraboltak.” – Felkészülnek az őslakosokat védők:
Már a harmadik környezetvédőt gyilkolták meg idén Mexikóban: „Adán Vez Lira régóta küzdött a vízi élőhelyek védelmében és új bányák megnyitása ellen.”Keep calm, Greta Thunberg már el is indult demonstrálni...ja nem.
A jövő energiája – Példamutató történet Kolumbiából: Medellín: „Valaha rettegett kokainbárók székhelye volt, drogközpontból élhető, okos város lett.” – Tök hihető, már költözök is oda...ja nem:
Pablo Escobar vízilovai annyira jól érzik magukat, hogy sterilizálni kell őket – Pedig a gazdájukat kellett volna.
Hajtogatós telefonnal törne be a piacra Pablo Escobar bátyja: „De elég gyanús, hogy az Escobar Fold 2 nem más, mint egy átmatricázott Samsung Galaxy Fold.” – Csak merjetek neki reklamálni...ha már drogkereskedők:
Elárverezték egy mexikói drogbáró villáját, a pénz a vírus elleni küzdelemre megy: „70 autót, öt repülőt, több mint száz ékszert is felkínáltak az aukción, 1,46 milliárd forint folyt be.” – Milyen vírus? Bolsanaro is megmondta hogy túl van lihegve az egész:
A brazil elnöknek azt mondták, hogy sokan halnak meg az országban, mire megkérdezte: és akkor mi van? – Mondhatta volna azt is hogy „na és”:
Javában tombol a járvány Brazíliában, kedden hatszáz halottat regisztráltak: „A fertőzöttek száma is még mindig 6,4 százalékkal nőtt az előző naphoz képest, így már 114715-öt tartanak nyilván Dél-Amerika leginkább járvány sújtotta országában.” – ...és ha nem a vírus, akkor más ritkítja őket:
Brazíliai rendőrsztrájk: öt nap alatt 147 embert öltek meg – ...és hogy mi van ha nem sztrájkolnak hanem végzik a dolgukat? Azt is megtudjuk:
Brazil rendőrök tavaly több mint 1800 embert öltek meg Rio de Janeiróban: „Ugyanakkor 19 százalékkal, 3995-re csökkent az egyéb gyilkossági esetek száma.” – Akkor már csak a helyieket ölik és csak a rendőrök? Megnyugtató...


VASÁRNAP, MÁJUS 17.:
MAN MADE WOMAN
0
Emilie fondorlatos lényege.

Nem érdemes:
Fél kilenckor a Jupiter holdja meg az Állampolgár finn testvére a Cinemax 2-őn: iráni menekült könnyen szerelmesedő bulikirálynő segítségét kéri a feleségkereséshez ugyanis az kell hozzá hogy kislányával itt maradhasson. A megkörnyékezett Aurora meg is szervezi a castingot melynek mellékhatásaként ők is egymásra találnak mire befut az ideális jelölt – hát igen, a klisés cím mellett a sztori sem épp erős, a Zöldkártya kb. ugyanerre épült.

Talán érdemes:
Nyolckor másfajta womansplanning a Film Mánián Audrey Tautou fodrászatában ahol a frizura mellett a kliensek lelki gondjait is rövidre vágják ám ahogy a nagy problémamegoldókra úgy Emilie-re is igaz hogy saját háza táján a legnehezebb rendet tennie. A legfőbb gondot magányos anyja (Nathalie Baye) jelenti aki férfi nélkül nem találja a helyét és mivel valós udvarlók nem hemzsegnek a láthatáron, lánya kreál neki egy képzeletbelit és bő lére eresztett leveleket kezd küldözgetni, már csak az a kérdés mi lesz ha a kedves mama nem elégszik meg a leírt szavakkal. Semmi baj, kéznél van a vállalkozás alkalmazottja (Sami Bouajila) aki egyben az originál levél írója is csak ő nem az anyát hanem lányát (= főnökét) szerette volna vele meghódítani. A Mosás, vágás, ámítást Tatou kisasszonyra pontosabban az ő Amélie csodálatos élete-beli imázsára szabták (neve is milyen4!4!) de közelebb áll a Gyönyörű mocsokságokhoz: Amélie jóindulatával szemben Emilie olykor kifejezetten manipulatív, fentieken túl az egész jobban működne a másfélórás lélektani határon belül, százpercesként sajnos a második felére eléggé kifullad. Egy órával később (21:00-kor) kb. ugyanilyen felállású félreértősdi a Filmbox Plus-on: szerelmes takarító utolsó lehetőséget kap a sorstól hogy felkeltse szállodavezetője figyelmét mikor a hotel megmentésehez (zenész barátnője segítségéve) megpróbálja megnyerni a közelben turnézó STÁRt. A Szobalány fiúbőrben (avagy angolul Man Maid) nem a mai gender-agymosásokra utal hanem arra hogy férfi végez női melót (ennyit a feminista blogok láthatatlan munka-cikkeiről). A Dunán negyed tízkor amilyen rövid, olyan jó dráma tavalyról a Susotázs rendezőjétől, Tóth Barnabástól hazánk történelmének sokadik zűrösebb fejezetével. Az Akik maradtak a II. VH utáni társadalmi átalakulásokkal foglalkozik egy családját vesztett nőgyógyászon (Hajduk Károly) keresztül akinek életébe hasonló traumán átesett kislány hoz(na) némi reményt, kérdés elég lesz-e mindez az ébredező kommunista diktatúra túléléséhez.

Remake rovat:
Sorozatot csinál Tarantino a Volt egyszer egy Hollywoodból: „Bounty Law néven készülhet a spin-off a 10 Oscarra jelölt filmből.”ÉDES FASZOM! Nem úgy volt hogy végre visszavonul?! Ha már visszatérések:
Stephenie Meyer 12 év után folytatja a Twilight-sorozatot: „Óriási siker volt a vámpíros sorozat, de az ötödik rész nem jelent meg, mert kiszivárgott egy része az internetre.” – ...és kezdődik újra az egész mizéria a négyszáz oldalas könyvektől a belőlük készült háromórás filmekig :SSSS
cinematrix – Új évadot kap, aztán véget ér a Shameless – SzégyentelenekNEM LEHETNE CSAK SIMÁN VÉGETÉRNIE? LOL„Tizenegy évadával ez lesz a Showtime csatorna leghosszabb ideig futó sorozata.” – És? Attól jobb lesz?
Mozi – Újabb sztár csatlakozott a Mátrix 4 stábjához! – Lásd fentebb.
Február végén indul Whitney Houston hologramturnéjaWait, a challenger appears:
Élőzenés kísérettel indul turnéra a Joker: „A körút Angliából indul, de Európában is lesznek előadások.” – Legalább LELÖVI A KÖZÖNSÉGET hologramturné lesz ez is? LOL!!
HOLOGRAMTURNÉ UTÁN FILMBEN TÉR VISSZA WHITNEY HOUSTON – ...és ki fogja játszani?...
Nyártól forgatják az Indiana Jones-filmek ötödik részét: „Harrison Ford 77 évesen ismét Henry Walton bőrébe bújik.” – Lásd fentebb, nyolcvan felé el kéne engedni Indy-t meg Picardot is:
Hagyni kellett volna Picard kapitányt tisztességben megőszülni: „Patrick Stewartot egy olyan sorozat kedvéért rángatták vissza a Star Trek világába, amely névleg ugyan róla szólt, de a játékidő nagy részében tök felesleges volt a jelenléte.” – Nem a „jelenléte” volt az hanem az egész film, és ha már felesleges dolgok:
MOZI – Eljött az idő: remake készül a Más világból, amiben Nicole Kidman elzárva élt a világtól – Eljött az ideje hogy leszarjam...de nem ma,

VISZLÁT HÉTFŐN!


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés