2020. 05. 23.
Pause for a hajszél (máj. 23-24.)
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Pause for a hajszél (máj. 23-24.)

 

 

 

 

 

 

SZOMBAT, MÁJUS 23.:
UNTITLED STAT(U)ES
0
Az alkotó keze sosem pihen!4!

Talán érdemes:
Fél kilenckor valós történetből készült dráma a Cinemax 2-őn: egy anyától ellopják újszülöttjét ő pedig a média segítségével igyekszik visszaszerezni. Más reménye nem is nagyon van mert a nyolcvanas évek zűrös Perujában virágzik a gyerekkereskedelem, a hatóságok félrenéznek ahogy a politikusok is SPOILER ha meg mégis kirobban a botrány, ott van a Végső Érv hogy „mit sír anyuka, hát sokkal jobb dolga van a babának az új szülőknél” SPOILER VÉGE. A Cím nélküli dal Melina León debütálása és amíg így dolgoznak fel ilyesmiket addig egy szavam nem lehet a női rendezőkre. A Dunán 21:40-kor bő lére eresztett (= kétórás) biográfia Auguste Rodinról, Az alkotóról amint a nyersanyagok megmunkálása közben maga is két nő (Rose Beuret és Camille Claudel) között őrlődik, rímelve éppen készülő opus magnumára (A pokol kapuja) is. Az még elmegy hogy Jacques Doillon a szobrász egy bizonyos korszakára koncentrál, az már nem annyira hogy ezt is háttérbe szorítják a felesleges pucérkodások: tudjuk hogy Rodin nagy nőcsábász volt de jobb lett volna arra koncentrálni hogyan képeződik ez le a kész művekben, főleg hogy Claudelle-ről már van egy korrekt (és nem is túl régi) életrajz. Háromnegyed éjfélkor majdnemművészet (és szintén szerelmi háromszög) a Cinemax 2-őn: zsákutca-házasságban vergődő görög nő szürke hétköznapjaiba a náluk melózó szobafestő hoz izgalmakat és onnantól kezdve nincs Megállás, Elpida akkor is benne látja a(z esetleges) kiutat ha ennek megvalósításához keményebb eszközökhöz kell nyúlnia. Az eredeti Pause egyszerre utal az események visszafordíthatatlanságára és a változások korára (menopauza) is, utóbbi egyben magyarázat a főhősnő viselkedésére (meg arra is hogy nem egyértelmű a látottakból mennyi a valóság és mennyi a képzelet).

A seksz, a munka rovat:
The Influencer Edition:
közösségi média – Mire jó és hogyan működik az influencer marketing?: „Neked érdemes lenne-e foglalkoznod vele?” – Csak ha nőből vagy, mert:
18+ sorozat – Úgy tűnik, a meztelen jóga belépő a sikeres glamour-modellek Valhallájába: „Az Instagramon sikeres modellekre fókuszáló sorozatunk következő epizódjában összeszedtük a legnépszerűbb, meztelenül jógázó modellek közül néhányat.” – Harvey Weinstein tuti beköveti őket a börtönből ^^
Insta-trend – Meztelenkedéssel és celeb pasikkal építi karrierjét a szerb glamour-modell – Ez a legjobb befektetés. Ja nem:
Courtney Stodden úgy érzi, kihasználták, amikor 16 évesen férjhez ment: „A vetkőzésre hajlamos realitysztár 10 év után most vált el a nála 35 évvel idősebb Doug Hutchinsontól.” – Nem baj, még előtte az élet, még bármi lehet belőle...
Egy orosz influenszer elvált a férjétől, aztán összejött annak fiával – Lásd fentebb, sosincs késő újrakezdeni.
Huszonéves influencerekkel reklámozott a Philip Morris Instagramon: „Visszavonják a vitatott kampányt.” – Lehet hogy csak age-, és testpozitívak akartak lenni amikor kamaszokkal reklámoztak dohánytermékeket, különben is, a huszonéves az felnőtt, maga rendelkezik a teste felett!44!
Élő adásban akarta megenni az élő polipot a kínai influencer, a polip azt tette vele, amit mindannyian szeretnénk az influencerekkel: „Az élve felfaláshoz talán kissé nagy és élénk állatot választott.”DE NEM ELÉG NAGYOT, LOL Nem kellett volna KÁBSZIZNI fullba nyomni az Oldboy-t.
Megcsalták, bosszúból ráköltött pár milliót a testére: „Jo Ann Munz a mellnagyobbítás mellé életmódot is váltott, és most sorra tolja a szexi képeket az Instára, hadd irigykedjen a bunkó exe!” – Szóval azzal állt bosszút hogy (a South Park után szabadon) ostobenkó k***ásra vette a figurát. Értem, vagyis dehogy.
Szexi tengerészgyalogos – Instagram-modellek, akik nem csak a bikinis fotóikkal szereztek követőketKeep calm, nincs mindegyiknek olyan sok esze hogy munka mellett vetkőzzön:
éles váltás 18+ Ingatlanügynökből hivatásos domina lett ez a brit nő – Remek ötlet, állami nyugdíj garantálva...ja nem:
BIKINIS SZTÁRINFLUENSZER VOLT BALIN, DE A VÉGÜL ÚJRA A SZÜLŐI HÁZBAN KÖTÖTT KI: „Kendall Fuhrmann videóit több mint 18 millióan látták, Instagramon 230 ezernél is többen követik. Aztán jött a vírus, és most kénytelen otthon bölcs lenni.”„Bölcs”, ja. Mi van, ilyenkor nincs mamahotelezés mint a kispénzből megélni kénytelen vagy elvált pasiknál? :DDD
szerelmi befektetés – Egy influenszer már több mint 1,3 millió forintot szerzett abból, hogy kétszer annyi idős a párja, mint ő: „A képen látható férfi 54, barátnője 27 éves. Utóbbi menő influenszer, aki olyan pároknak ad tanácsadást, ahol a korkülönbség a felek között.” – Két sor, rengeteg hiba, sebaj, COURTNEY STODDEN LIKES THIS akarom mondani DE HISZEN EZ AGEISTA MATRIARCHA KIZSÁKMÁNYOLÁS!!!!4 NÉGY!!! NÉGY MAGYARUL: ő is a más pénzén „bölcselkedik” :DDD


VASÁRNAP, MÁJUS 24.:
THE SLUM ALSO RISES
0
Faustinói pillanat.

Talán érdemes:
Haladjunk időrendben visszafelé: hiány volt mostanában mutáns szörnyekből, ezt a piaci rést igyekeznek pótolni tízkor a Film Mánián ahol a Baywatch karaktereit eresztik össze az Asylum szörnyeivel, az eredmény az Atomcápa ami tényleg megatonnákban mérhető kulturális csapásmérés. Minden van benne: radioaktív sugárzásnak kitett vízi ragadozó, levitézlett ismerős arcok (leginkább a néhai Bud Bundy, David Faustino) és persze a valódi veszély amire az egész épült mert ugye a kísérleti robbantások helyszínei és a hulladéklerakók máig sugároznak, szóval úgy röhögjünk a világító CGI-cápán hogy mi is össze futhatunk vele. Negyed tízkor valami egész más a Dunán, tegnapról ismerős sztorival mert az Elveszett gyerekeknek semmi köze Jeunet és Caro művéhez vagy a Pszichonauták azonos című részéhez, annál több a II. VH viharaiban eltűntekhez (Kinder des Sturms). Köztük van a megszállt Lengyelországból menekülő Rosemarie lánya, Maria is akinek sok-sok sorstársával együtt nyoma veszett, az ő esete abban más hogy anyjának a háború befejezte után nem elég a hivatalos szervek próbálkozása, maga indul a zónákra osztott területekre megkeresni. Alulértékelt 2009-es darab ami még úgy sem a bűntudatkeltésre épít hogy az itteni menekültek németek, utána kilenckor örök kérdéseket feszegető akciózás a Filmboxon ami csak még aktuálisabb lesz a közelgő ivóvíz-válsággal. Ez már a készítés idejében (2004) is jócskán érintette a helyszínként szolgáló harmadik világot ahogy a megoldásra szánt nyugati támogatások zsebrevágása is, utóbbiakra derít fényt a beszédes nevű újságíró, Michael Power (Cleveland Mitchell) így lesz belőle az elnök (Richard Mofe-Damijo) embereinek túl sokat tudó célpontja. Az Afrikai hajsza dzsémszbond-fílingbe csomagolja az öko-tudatosságot de egynek így is simán jó, pláne hogy konkrétan egy ottani országot sem pécéznek ki (pedig lehetne).

Nem érdemes:
Nyolckor az Elveszett gyerekekre kicsit hajazó szerelmes keresősdi A Nap is csillaggal a Cinemaxon de mivel ezt tavaly forgatták így nem mentes az aktuálpolitikától pedig könyvadaptációként fórral indulna nálam. Gyakorlatias karibi csaj és érzelmes amcsi srác egymásba szeret New Yorkban és ha valakikre, rájuk tökéletesen áll a kérész-párhuzam: mivel Natasha családját kiutasították az USÁból így tényleg csak egy napjuk van mindenre. Ami Nicola Yoon regényében még hihető és szimpatikus volt azt itt teljesen alárendelték az SJW-agendáknak no meg a kötelező Trump-bashingnek, így süllyed a The Sun is Also a Star a (szintén asztronómikus) Jupiter holdja mellé.

Év filmje rovat:
Mozi trailer – Új, szomorú előzetest kapott a szomorú Ben Affleck új, minden korábbinál szomorúbb filmjeÉV FILMJE Wait, a challenger appears:
Egy évet kell várni a filmre, amiben Nicolas Cage alakítja Nicolas Cage-et: „Mexikói kábítószerbáró, emberrablás, CIA és egy színész, aki saját magát játssza - erre számíthat, aki 2021 márciusában megnézi az Unbearable Weight of Massive Talent című filmet.” – SHIA LABEOUF LIKES THIS Év filmje, kihagyom.
Még tart a járvány, de már itt a koronavírusos mozifilmÉv filmje: még ha nem szerepelünk benne, akkor is szerepelünk benne :SS
SZMK – Új életet kezdeni valaki máséból: „A Netflix új thrillerében az újrakezdés egy igazán mocskos formáját élhetjük át.” ÉV FILMJE Wait, a challenger appears:
KÉSZÜLA KÉSZÜLA – KULT – Folytatódhat a monoton erőszak a Netflixen: „Készül az Extraction második része, de még sok a megválaszolatlan kérdés.”„Monoton erőszak” mellé minek is tartalom? Év filmje, oszt’ jónapot.
Kritika – A Netflix igazán elhozhatná a valós halált ennek a sorozatnak: „Az Altered Carbon (Valós halál) második évada annyira rossz, hogy innentől kezdve teljesen értelmetlen folytatni.” – Lásd fentebb.
Kritika – Szabad ám többre vágyni, mint fogni egy pénzes pasit: „A hat Oscarra jelölt Kisasszonyok egy csodás film egy 1868-as regényből, aminek érvényes mondanivalója van a mai nők számára is.”FŐLEG AZ INFLUENSZEREKNEK akarom mondani ÉV FILMJE Wait, a challenger appears:
Kritika – A mosónő, aki rabszolgák gyermekéből Rockefeller szomszédja lett: „A Netflix három órába sűrítette be az USA egyik első női milliomosának történetét. Ilyen, amikor a szappanopera és az életrajzi sorozat találkozik.” – ...és hogy kiről készült ez a hiánypótló Év sorozata melyre oly’ nagy szükség volt? Hát egy hajápóló-termékeket forgalmazó vállalkozóról. Nem az a baj vele hogy világmegváltásként adják el a szépségipart (lásd még a Számolás jogát ahol az űrhajósokat háttérbe szorították a humán kalkulátorok – amúgy Octavia Spencer abban is játszott) hanem az hogy bár „annak a könyvnek alapján készült (...) amit Walker ükunokája (...) írt a híres rokonról, ám (...) a történeti hűség kicsit csorbát szenvedett” – Sőt nem is kicsit, nagyot: nem elég hogy Walker lányát átírták bisekszuálisra de már cikk főcíme sem igaz, akárhogy magyarázzák: „valóban szomszédja volt John D. Rockefellernek, ha egy kis jóindulattal is: New York állambéli otthona, az azóta nemzeti történelmi emlékhelynek nyilvánított Villa Lewaro nyolc kilométerre található a milliárdos Kykuit nevű birtokától. – Végülis ennyi erővel én is a Rózsadombon élek, igaz hogy nyolc-tíz kilométerrel arrébb :DDDD

VISZLÁT HÉTFŐN!


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés