2020. 06. 01.
Wife out 4 the summer! (jún. 1-2-3-4.)
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Wife out 4 the summer! (jún. 1-2-3-4.)

 

 

 

 

 

 

HÉTFŐ, JÚNIUS 1.:
A MENYE VESÉJE

0
Kard ki kard!

Talán érdemes:
Ünneptől (Pünkösd) megemlékezésig (Trianon) haladunk ezen a héten de ez nem azt jelenti hogy csak ilyesmik lesznek, a Cinemaxon nyolckor (lemaradóknak holnap ugyanitt délelőtt tizenegykor) például láthatunk egy komédiát Argentínából, bizonyítandó hogy az országot sújtó problémák közepette sem vesztették el humorérzéküket az ottaniak. Visszavonult helyi színésznőt és nála lakó barátait-üzletfeleit igyekszik meggyőzni egy véletlenül arra járó rajongó-párocska hogy nem is kell nekik olyan nagyon a kísértetkastély amiben laknak – nem véletlen, mert a látogatók valójában ingatlankereskedők. Ugyanabban az időben (20:00) a tavalyi év egyik nagy durranása a Film Now-n Daniel Craiggel egy Agatha Christie-adaptációban (Tőrbe ejtve), a helyszín megint vidéki ház (bár kicsit kisebb mint Argentínában), itt ölik meg a dúsgazdag szülinapos krimiszerzőt és innen kap telefonos megbízást Benoit Blanc (Craig) is. Mindenki gyanús, mindenkinek volt oka a gyilkosságra és megkapjuk a leleplezést is, kár hogy ez alárendelődik a társadalomkritikának meg aktuálpolitizálásnak (illegális migráció) így a mai második legjobb program egy negyvenéves (és háromórás) operafilm lesz az M5-ön fél kilenckor Mozart klasszikusából. Háromféleképp lehet a műfajhoz nyúlni: vagy rendes előadásként veszik fel, vagy külső helyszínen forgatják le vagy e kettő keresztezi egymást. Joseph Losey a másodikat választotta a Don Giovanni-hoz és azt lehet mondani hogy a megoldásai által megihletődött jó és rosszabb rendezők művei ismertebbek mint az övé (nálunk is, pedig nem kérdés hogy inkább Kiri Te Kenawát és társait nézzük Velencében mint a pajzsmiki-féle ujjbábozós verziót) szóval már csak emiatt is válasszuk ezt (vagy vegyük fel). Ugyanitt féléjfél előtt öt perccel konkrétan a mai naphoz illő programok követik egymást előbb a Pünkösdi gondolatokkal majd (23:40-től) egy visszatekintéssel Csíksomlyó 20 évére és hogy mi a mai legjobb ha Mozart is csak a második helyig jutott? Hát ez:

Ajánlott:
Háromnegyed kilenckor kétórás életrajz a Dunán Jacques-Yves Cousteau-ról (Lambert Wilson), A mélység kalandoráról aki az űrutazásokkal egyidőben legalább olyan izgalmas odüsszeián vett részt az óceánok mélyén, felesége (Audrey Tautou) és fia (Pierre Niney) támogatásával, utóbbi fel is vette ezeket egészen 1979-es haláláig (és ha már itt tartunk, ideje lenne megismételni őket). Ha van hibája a L'odyssée-nek az az hogy csak eddig követi az eseményeket de még így is kötelező mert nem ideált mutat hanem egy esendő embert akit családja hibáival együtt is szeret mert tisztában vannak tevékenysége fontosságával. Nem is jöhetne jobbkor mint most amikor a zeitgeist újra az űrt célozza és Musk meg a többiek a Föld megóvása helyett annak elhagyását szorgalmazzák, Durrell és Cousteau helyét meg értéktelen selejtek foglalták el:

LESZAROM a kardashianokat...
The Jenner Edition:
vissza a jól beválthoz – Kylie Jenner befuccsolt énekesi karriere után visszatért régi jó szokásához, és villantott – Én is maradok a jól beváltnál:
Gumicukor – Hé, Kylie Jenner csak nem megcsináltatta a melleit?: „A celebnő eléggé megváltozott Halloween óta.” – Már majdnem azt mondtam hogy LESZAROM halálra rémültem mikor jött tőle egy másik rémlátomás:
Madonnának öltözött Kylie Jenner, és kimaxolta az élményt: „El is csattant egy csók.”MORE KYLIE THAN MADONNA Duplán LESZAROM és ha már ünnepek:
Gazdagisztán – magas élet – Nem akármilyen luxusautót vett Kylie Jenner: „A Kardashian-klán legfiatalabb tagja karácsony előtt meglepte magát egy semmiséggel. Kiskarácsony? Nagykarácsony!” – Remélem jogsit is vett hozzá különben LESZAROM. Ja, azzal együtt is...
a tequila hatása – Kylie Jenner kis híján elhagyta a melleit, de Irina Shayk és Britney Spears sem öltözött túlHARVEY WEINSTEIN LIKES THIS LESZAROM.
ÍGY NÉZ KI KYLIE JENNER A VAKOLAT ÉS A MŰHAJ ALATT – Sejthetik: mint egy helyes arcú fiatal nő. Csak egy kicsit csal. – Sejthetitek hogy nemkicsit SZAROM LE.
Boldog anyák napját! – Ezen a fotón Kris Jenner olyan, mintha a legkisebb lánya ugrott volna be helyette – Ha így lenne, akkor IS LESZARNÁM sem irigyelném a gyerekeiket:
happy or not? – Kylie Jenner nagyon bizarr születésnapi bulit rendezett kétéves kislányának – MK Ultra agymosás, LESZAROM.
Kendall Jenner eltitkolt testvére valóságshowt indít: „Kirby Jenner évek óta Photosopholja magát a Jenner lányok mellé.” – Nocsak, van olyan tagja a családnak aki még nekik is kínos? :D Pedig nélküle is elég erős a felhozatal:
kínos egybeesés – Kylie Jenner megsiratta az erdőtűzben elpusztult koalákat, majd prémből készült papucsokról posztolt – Hát igen, a jó öreg termékelhelyezés amire a szerződés kötelezi:
márkahűség – Kendall Jenner a Versace kedvéért meztelenkedik – ...én meg az olvasók kedvéért SZAROM LE.
Instahíradó – Kendall Jennernek még mindig van néhány ötlete, hogy szexizzen a karanténból – Van egy jobb ötletem: LESZAROM.
FÉLREVEZETŐ – 28 millió forintot kell fizetnie Kendall Jennernek egy elrontott Insta-reklám miattLESZA MUHAHA, azt remélem is!!!
Idén is Kylie Jenner a világ legfiatalabb milliárdosa – ...vagy már nem, mert:
A Forbes törölte Kylie Jennert a milliárdosok listájáról: „Szerintük nagyobb vagyont tulajdonított magának, mint amekkorával tényleg rendelkezik. "lol", mondta erre Kylie Jenner.”LESZAROM, mondom erre én :)
 

KEDD, JÚNIUS 2.:
BÚCSÚSZELFI
0
ÁFÉSZ Value.

Talán érdemes:
A Filmboxon kilenckor thriller-szerűség összetéveszthető címmel pedig A kocka fordul egyetnek semmi köze Henry James majdnem azonos nevű alkotásához (A csavar fordul egyet), annál több a fecsegő felszín mögött rejlő sötét titkokhoz. Naiv srác saját kárán tanulja meg hogy nem minden a Face Value (= siker, pénz, nők, csillogás) mikor üzleti útra induló régi haverja rábízza a házát és legközelebb már a hírekben látja viszont (elvileg holtan) de ekkor is úgy véli hogy ha már mi casa, su casa, legyen kövér és teljesen otthon érzi magát csak azt felejti el hogy a tulaj pozíciójával velejár a tetteiért való felelősségvállalás is. Tévéfilmhez képest nem rossz, „rendes” mozinak gyengus, egy órával korábban (nyolckor) gyászmunka a Cinemaxon road trippel a középpontban mint vasárnap de már komorabb színekkel, az okot a család legfiatalabb lánygyermekének halála szolgáltatja, rokonai a többgenerációs együtt-utazás tankolós-teázós megállói közben idézik fel a közös élményeket és ez (mi más?) végül segít nekik a továbblépésben. A Búcsúpohár egyben utalás a skót népdalra is amit fontosabb (nem csak ilyen tragikus apropóból megejtett) összejövetelek végén énekelni szoktak.

Szuperöregedők és ultraboomerek rovat:
kívül tágasabb – Instasztár lett a japán nagyi: „A kisgyerekek kiskutyákkal annyira sablonos, hogy azt gondolnánk, 2020-ban már nem működik. Pedig nagyon is.” – És mi működik még ennél is jobban? Hát a vetkőzés:
62 évesen is büszkén mutatja meg magát fehérneműben: Nikki Redcliffe a tökéletes nő – Akkor ő már nem is szuperöregedő hanem szuperGILF :DD
Judi Dench lett a brit Vogue legidősebb címlaplánya: „A 85 éves színésznő történelmet írt, pedig a magazin már 104 éve létezik.” – ...de eddig csak fiatal, fehér, heteró férfiak voltak a címlapján. Ja nem.
NEVERORDINARY – A stílus nem kor kérdése: „A 90 éves Teresa az Instán inspirál évtizedes ruháival.”Kylie Jenner likes this. Ja ő pont nem, de wait, a challenger appears:
Galéria: A 92 éves Instagram-sztár viccet csinál a stílusszabályokból (10 kép)HA HA VERY FUNNY!!, közben megjött az abszolút befutó:
NEVERORDINARY – A legmenőbb szuperöregedő 94 éves lett!: „II. Erzsébet királynő személye­sen kérte, hogy születésnapján semmiféle ceremoniális esemény ne legyen.” – OK szuperboomer ha ezt akarod...
neverordinary – Egy igazi superager az amerikai koronavírus elleni harc arca: „Doktor Anthony Fauci 79 éves, napi 19 órát dolgozik és néha Trumpnak is ellentmond.” – Jaja, ő az igazi hős nem pedig a sokezer névtelen női-férfi orvos, ápoló meg sírásó :SSS
ROYAL SZTORIK – Csaknem minden nap lovagol a 94 éves királynő: „Így tölti idejét a karanténban II. Erzsébet és férje, Fülöp herceg.” – Ez nagyon szupermenő, vigaszt nyújt a beteg, csóró alattvalóknak is...ja nem.
20YARD – Bunkerek és boomerek – az NFL legfurcsább eseménye jön: „A koronavírus-járvány miatt virtuális drafton erősíthetnek a csapatok. Ha működik a technika.” – Boomerek és E-sport? Miért ne!44!


SZERDA, JÚNIUS 3.:
A GÁLÁNS CINDY!!
0
Áció, káció, projekció.

Talán érdemes:
Fél kilenckor ritkaság a Cinemax 2-őn mert nem hemzsegnek a dominikai alkotások, ennek meg már csak amiatt is itt a helye hogy egy vándorló Filmvetítőt (Félix Germán) követünk benne aki előbb kultúrmissziót teljesít (akárcsak én!44!4!) majd mikor az egyetlen NEM publikus (és apjától rámaradt) felvétele oda lesz, úgy dönt megkeresi az azon szereplő hölgyet (vagy leszármazottját). Az El proyeccionista sok mindenről szólhatna, pld. a filmhez-fényképekhez való ragaszkodásról a digitális korban, arról hogy fiktív/távoli személyeket közelebb érzünk magunkhoz mint a mellettünk levőket – lásd a főhős közömbösségét a családjától elszökött, neki is felkínálkozó lány (Cindy Galán) iránt – de az egész kútba esik a kötelező menekülttáboros jelenettel (igen, Dominikának is megvannak a maga migránsai). Tíz előtt öt perccel francia történelmi dráma a Dunán kissé az Élet szép és a Valahol Európában keresztútján, valóságalapra építve: a német megszállás idején egy zsidó házaspár azzal biztosítja gyerekeik túlélését hogy ráveszik őket a felszabadult területek felé menekülésre míg ők maguk Párizsban maradnak. Az Egy marék játékgolyó kis többlettel kiemelkedhetett volna a témát feldolgozó társai közül de én már csak Christian Clavier és Elsa Zylberstein miatt is belekukkantok (bár evidens hogy a hangsúly nem rajtuk van). Mi lesz még? Ha bírjuk a vért akkor háromnegyed tizenegykor egy gyenguska krimi a Sony Movie Channelen melyben undercover agent (Cole Hauser) kap visszautasíthatatlan felkérést rejtélyes gengszterfőnökétől hogy szedjen ki bizonyos információkat annak könyvelőjéből (Laurence Fishburne). Ő gyaníthatóan belenyúlkált a mosásra átadott pénzbe így hamar megtudja, milyen érzés Megkínozva lenni de még akkor is tagadja bűnösségét, vallatója azonban előléptetése érdekében is folytatja a szadizást SPOILER de az igazi tortúra mégis a magyar szinkron ami tönkrevágja a Nagy Csavart SPOILER VÉGE.

Kis hírek a nagyvilágból:
The Kína Edition:
A koronavírus ritkán látott dühöt szabadított fel Kínában: „A járvány kezelése akkora közfelháborodást váltott ki, amit még Pekingnek sem könnyű leküzdeni.” – Dehogynem:
Koronavírus: Hszi odacsapott, fejek hullanak: „Kínában a politikai megfontolások mindent felülírnak: az elnökhöz közeli, rendészeti vezetők vették kézbe a koronavírus-járvány kezelését. A rendszer sok gyengesége felszínre került, de a népharag nem érte el Pekinget.” – Eközben a világ túloldalán:
Bepereli Kínát Missouri állam a járvány kezelése miatt: „Gyakorlati következménye aligha lesz, viszont pénzbe kerül.”Wait, a challenger appears:
A német Bild bulvárlap 149 milliárd eurót követel Kínától a járvány miatt: „Szerintük Kína mismásolása vezetett a válsághoz, a német GDP 4,2 százalékát követelik.” – Na csak vigyázzanak ezek az újságírók:
Eltűnt a kínai újságíró, aki valósághűen tudósított a koronavírusról: „Tudta, hogy a kormány bármikor elviheti. A családja szerint a hatóságok erőszakosan karantén alá helyezték.” – Felkészülnek a nyilatkozó családtagok :SSS
Videón, ahogy koronavírusos betegek táncolnak az ideiglenes vuhani kórházban – Mernének csak nem táncolni, rögtön közéjük lövetnének :DDD
Két hónap után előkerült a Vuhanban eltűnt újságíró: „"Kiderült", hogy csak "karanténban" volt. Hálásan köszöni a kínai hatóságok gondoskodását, és Isten áldja Kínát, mondja szerdán feltöltött videójában”MERNE CSAK MÁST MONDANI Isten áldja Kínát?” Legközelebb már az ujgurok közé viszik... :SSS
hoax – 21 millió eltitkolt kínai halottról terjed a hír a neten: „Kínában ennyi mobil-előfizetést mondtak le a koronavírus miatt, de ez nem azt jelenti, hogy ennyien haltak volna meg.” – ...vagy NEM VOLT PÉNZÜK FELTÖLTÉSRE jelentheti azt is, mert:
Lehet, hogy Kína hazudik az áldozatokról: „Sok ezer urnát szállítottak a temetőkhöz. A gyászolókat a rendőrség inti csendre.” – ...és ha nem kussolnak, mehetnek ők is a felmenőik után.
A kínaiak utólag hozzáadtak 1300-at a halottak számához: „Azt mondják, a kezdeti nehézségek miatt nem jelentek meg a statisztikákban.” – Tök hihető, főleg a fenti hír után.
Akármi az igazság, a WHO Kínával van: „Az egészségügyi világszervezet, akárcsak a világ, nem engedheti meg magának, hogy rosszban legyen Pekinggel. Pedig Tajvan már decemberben szólt, hogy nem igaz, amit a Kínai Népköztársaság hatóságai állítanak.” – Ilyenkor valahogy megértem ha Trump nem akarja őket anyagilag támogatni (bár én meg őt nem támogatom ebbéli döntésében).


CSÜTÖRTÖK, JÚNIUS 4.:
LOVAK ÁRNYÉKÁBAN...
0
...de honnan jön a fény?

Talán érdemes:
Ma szinte az összes csatornán a trianoni döntés századik évfordulójához kapcsolódó műsorok lesznek, ahol nem ott zömmel kihagyható ismétlések (egy kivétellel, majd szólok), lássunk is neki. Nyolc előtt tíz perccel féldoksi Mikes Johannáról a Duna World-ön, azért „fél” mert az akkori felvételek mellett vannak benne mai színészekkel rekonstruált jelenetek is, Az utolsó nagyasszonyt ezekben Pálos Hanna személyesíti meg Erdélytől Amerikáig, magazinok cikkeitől fényképei kiállításáig. Ugyanitt maradva 23:10-től már egyértelműen dokumentumfilm Sir Bryan Cartledge interjúival melyekből megtudhatjuk, milyen volt Trianon egy angol diplomata szemével. Kicsivel később (23:35-kor) a tárgyaláson résztvevő magyarok szemszögét is megismerhetjük a Duna TV-n a Wettstein-naplóval ami már idei gyártmány ergo konkrétan a szomorú centenárium alkalmából készült. A végére hagytam az egyetlen nem-megemlékezést kilenckor ami egyszerre lesz család-, és állatbarátság: a Filmbox Family-n a Kis herceg sztorijában a róka helyét ló, a hercegét egy kislány veszi át aki nyaralását arra áldozza hogy újra emberekhez szoktassa az elvadult paripát – a Lovam, Árnyék nem csak kicsiknek hanem minden természetkedvelőnek be fog jönni, nálunk meg jöjjön

A természetet visszavágják :( rovat:
Gazdagisztán – izé... – Luxussal mentenék a koalákat: „Vajon lehet luxustermékkel segíteni az ausztrál tűzvész áldozatain vagy csak ronda önreklámról van szó?” – Költői kérdés ahogy Jennernél is, segíteni-gyűjteni lehet luxizás nélkül:
Hatéves kisfiú gyűjtött közel 6 millió forintot agyagkoalákkal, az ausztráliai bozóttűzben sérült állatoknak – Greta Thunberg LIKES THIS lelkesen jegyzetel.
Olajszennyezés miatt perelnek a perui őslakosok: „Egy földcsuszamlás után ömlött 15 ezer hordónyi olaj a folyóba, amiből az ivóvizet nyernék.”Wait, a challenger appears:
Háromezer köbméter veszélyes hulladék ömlött ki egy szlovákiai biogázüzemben: „Az iszapos anyag, ami közvetlenül nem veszélyes az emberre, a csabrágvarbóki patakba is belekerült.” – ...és a győztes (ahogy korábban a bálnairtásnál) most is Japán:
A Csendes-óceánba eresztenék a fukusimai atomerőmű szennyezett vizét: „Egy japán szakértői bizottság azt javasolja a kormánynak, hogy eresszék a Csendes-óceánba a Fukusima I. atomerőműben keletkezett, radioaktívan szennyezett vizet, és így szabaduljanak meg tőle. (...) A vizet kezelték, és az erőművet működtető Tokyo Electric Power szerint a vízben lévő 62 radioaktív elem szintje lecsökkenthető olyan szintre, amely már nem ártalmas az emberekre.” – Remek, akkor itassák meg a „szakértői bizottsággal” és családtagjaikkal ^^
Újra rekordon a brazíliai erdőirtás: „És a száraz évszak még el sem kezdődött.” – Nem baj, majd befogadjuk őket is ha eljön az ideje mert mi is felelősek vagyunk:
Ha nem zsákmányoljuk ki a természetet, a járvány sincs: „Bemutatjuk a vadállatok forgalmazásával foglalkozó iparágat, ami 2003-ban és idén is rászabadította a koronavírust az emberiségre.” – Így igaz, mi itt Európában felelősek vagyunk ha Kínában denevért, Afrikában bush meat-et esznek, sőt még az ausztrál tűz is a mi hibánk:
Zöldella – Mi Magyarországon is felelősek vagyunk az ausztrál erődtüzekért: „Ugyanúgy ludas vagyok ebben én is, és maga az olvasó is ludas.”ÉBERSÉG!!!! indexes blogger-elvtársnő, kimaradt hogy csak a férfiak a felelősek, legközelebb jobban figyelj! ÉDES FASZOM, zöldella, sportella, gyártjátok itt az idegen szavakat miközben írni-olvasni nem tudtok („erődtüzek”) és még cenzúráztok is, a Nap kommentje sincs már ott:

Ésszelteli 2020.01.09. 06:32:43
Sőt a még meg nem született magzatok is felelősek, hiszemn ők is tiltakozhattak volna mint Greta Thumberg, de mindezt elmulasztották!. Így 18. életévük betöltése után büntetőeljárás részesei lesznek. Felelősek a gondtalanul eltöltött gondatlan magzati életükért, mivel időben tiltakozhattak volna!

...ja és még valami:

egyinges 2020.01.09. 10:04:45
10-15 évvel ezelőtt nagyon szerettem a bloggerek írásit olvasni itt az index oldalán. Akkor még újságíró szerű emberek írtak, logikus, forrásmegjelölt írásokat. Most mindenféle jött-ment plázap..csa, influenszer(nem értek semmihez) ír semmitmondó írásokat, olyan témákról, ami divatos, de nem támasttja alá semmilyen tudományos ténnyel. Youtube és insta celebek tolják a pofánkba a kultúrát, rendes művészek meg lassan eltűnnek.
Megérett a világ a pusztulásra!!

VISZLÁT SZOMBATON!

Kulcsszavak: éberség, LESZAROM

bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés