2020. 06. 06.
A szobalány meséje (jún. 6-7.)
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
A szobalány meséje (jún. 6-7.)

 

 

 

 

 

 

SZOMBAT, JÚNIUS 6.:
DROGFATER ELSZABADUL!4!
0
Adrian Mule naplója.

Talán érdemes:
A Film4-en nyolckor (lemaradóknak holnap ugyanitt 12:40-kor) kajacsatás komédia melyben két unokatestvér igyekszik kezdeni valamit a halott szüleik helyett őket felnevelő nagynénjük által rájuk hagyott kenyérsütödével: az egyik lány maradna a bevált útnál, a fiatalabbik újítana. A Pékségem Brooklynban a főzőcsképzős műsorok 2016-os hullámának közepes terméke és mint ilyen, felülről súrolja a Hallmark-Lifetime-vetélytársakat, csak az animációs betétekből látszik hogy volt benne meló de ez nem elég ahhoz hogy repetát kérjünk belőle (a káromkodós rész meg kifejezetten rossz szájízt hagy maga után, annyira elüt a korábbi hangulattól). 22:40-kor kétéves Clint Eastwood-dráma a Cinemax 2-őn, az általa alakított férfi már nem fiatal de így is kell neki a pénz (adótartozás, miegyéb), vesztenivalója nyolcvan fölött nemigen lehet úgyhogy el is vállalja az egyszerűnek tűnő fuvart amit aztán egyre több követ mert hát ki gondolná hogy a drogkartellek egy nyugdíjas tatát vennének fel Csempésznek? Barátunk annyira tökös hogy ennyi idősen is le tudja ápolni a csajokat sőt egyszerre kettőt, akár többször is!44! Oké, láttunk már effélét a Született gengszterekkel de abban legalább nemes cél érdekében piszkították be a bácsik a kezüket (és nem is narkóval), nem tudom mit akart Eastwood a Mule-lal (pedig fontos lehetett ha már rendezte is), komolyan egy drogfutárnak kéne drukkolnunk és elhinnünk hogy a dílerek nem is olyan rosszak? Féléjfél előtt öt perccel remake a Duna TV-n Bunuel 1964-es művéből ami meg Jean Renoir 1946-os darabjának újrázása volt (az igazán eredetit keresők visszanyúlhatnak egészen Mirabeau írásáig). Egy szobalány naplója által nyerhetünk betekintést a vidéki burzsoázia indiszkrét bajaiba: Célestine (Léa Seydoux) részletesen dokumentálja a nemesek nemtelenségeit az őket szolgálókéval együtt a kanos háziúrtól annak szadista feleségén át a zsidógyűlölő kertészig. A katalizátor egy brutális bűntény ami végképp felszakítja a vidéki idill látszatát és Célestine is ennek hatására „lép feljebb”. Jobb lett volna a ’64-eset leadni nem csak Michel Piccoli halála miatt hanem mert Seydoux nemigen ér Jeanne Moreau lába nyomába, tőle hihető volt az a hidegfejű proto-feminizmus amivel túllépett környezete bal-, és jobboldali szélsőségein hogy aztán megtalálja önmagát (ne feledjük, az 1900-as években járunk). Az itteni Célestine inkább szép mint erős nő, mondjuk a késztermék így is a Csengetett, Mylord? tökéletes ellenpárja.

Remake rovat:
Már megint kérdéses az Akira-film jövője: „A Warner inkább a Mátrix 4-et favorizálja.” – Szerintem mindkettőre nulla szükség van, és ha már feleslegesség:
Nem reboot, folytatás lesz az új Indiana Jones-film: „Ezt maga a Lucasfilm elnöke, Kathleen Kennedy mondta.” – ...és tessék mondani, ki fogja játszani Harrison Fordot?
filmválasz – Dűne (2020) - Villeneuve legnagyobb kihívása lesz: „Idézzük fel Lynch Dűnéjét, hangolódjunk az új filmre; vajon mire mehet Villeneuve?” – Nekem mindegy csak ne Jodorowsky egésznapos LSD-tripjét forgassa le:
MOZI – Itt vannak az első fotók a Magyarországon forgatott Dűnéből: „Zendaya, Oscar Isaac, Timothée Chalamet és Rebecca Ferguson is feltűnik az igencsak hangulatos képeken.” – Zendaya?! Mi van, Rihanna vagy Beyoncé nem ért rá?!
Erre a remake-re sokat kellett várni, de nagyon megérte: „Egy bazinagy karddal a hátunkon újra megmenthetjük a bolygót a 23 éve megjelent, legendás játék, a Final Fantasy 7 újrakiadásában. Látványos grafikával, megújult harcrendszerrel, és egy sor minijátékkal hozza a régi hangulatot.” – Elfut egy 286-oson is? Mert ha nem akkor nem elég retró!!!44!
Kritika – Kevés jobb dolog történhet velünk a bunkó, idióta vámpíroknál: „A Hétköznapi vámpírok elsüti a legjobb poént vámpírokkal kapcsolatban. De amúgy is ez ma az egyik legviccesebb sorozat.” – ...sőt, Év sorozata. HA HA VERY FUNNY!!!
előzetes – Megérkezett az előzetes az új Szellemirtók filmhez: „New York helyett vidéken szirénázik az Ecto-1.” – Remélem Gabourey Sidibe vezeti!4!!! négy
Még moziba sem került, máris rekordot döntött a Jégvarázs 2: „24 óra alatt több jegyet adtak el rá elővételben, mint amennyit a Toy Story 2-re egy hét alatt.” – És? Attól jobb lesz? Persze hogy nem:
Mozi KRITIKA – Jégvarázs 2 - Nem ér fel az első részhezÉv remake-je, be se mutassák.
k – Találj rám az érzelmek kavalkádjában!: „A nagy sikerű Szólíts a neveden! folytatása szerintem túltett az előzményén!” – Lásd fentebb...
Mozi – Poirot a szuperhősfilmek és a Trónok harca sztárjai után nyomoz: „Tovább alakult a Halál a Níluson szereposztása.” – Minek? Úgyis Daenerys Targaryen lesz a tettes...

VASÁRNAP, JÚNIUS 7.:
MELL & KÓLIKA
0
Puszi-riot.

Talán érdemes:
Haladjunk fordított időrendben: negyed éjfélkor Susan Kucera doksija a Dunán Jeff Bridges producerkedésével és narrációjával korunk égető dilemmájáról vagyis arról hogy milyen az Élet a jövő múltjában. Jól szól a mondás miszerint a Földet és erőforrásait nem apáinktól örököltük hanem gyerekeinktől kaptuk kölcsön, ennek megfelelően a Living in the Future's Past a sima hauderjúúú ökoszorongás helyett az energia fogalmára (legyen az emberi vagy gépi „táplálék”) és kérdéseire helyezi a hangsúlyt – honnan nyerjük és mibe kerül hosszú távon nekünk meg a természetnek. A tudományos okfejtés mellé kapunk némi filozofálgatást is arról hogy a fogyasztás, a többet-jobbat akarás mennyire belénk van kódolva és tény hogy Bridges-től valamivel hitelesebb ez az aggódás mint a modell-barátnőit cserélgető, high life-ot élő dikapribogyótól. Tíz előtt öt perccel megint Rozsda de már csont nélkül és a Cinemax 2-őn, ugyancsak időszerű témával mivel az internet és az egyre okosabb telefonok hódításával egyenes arányban szorul hátrébb a privát szféra. JACQUES Tati (Tifanny Dopke) erre a saját kárán jön rá: a közösségi média segítségével kezdődő szerelmét ugyanez vágja tönkre mikor valaki feltölti intim fotóit az ellopott telefonjáról – talán épp az a srác akibe belezúgott? A választ könnyítendő (nehezítendő) a két egységre osztott film második fele az utóbbi szemszögén át mutatja be az eseményt és annak utórengéseit.

Nem érdemes:
Előtte ugyanitt fél kilenckor német first world problémázás arról hogy milyen nehéz a könnyen szerelmesedő, folyamatos önkeresésben levők sorsa és számtalan kalandon át követhetjük a Melankólikus Lányt (nem vicc, ez a szereplő neve ill. az originál cím is – Das melancholische Mädchen) amint a hajléktalanság helyett minden este másvalakinél tölti az éjszakát. Ha azt hisszük hogy cserébe lázasan keresi az állást amivel a MAMA partnerhotel helyett végre a saját lakásába mehet haza, tévedünk: antihősnőnk végigjárja a romkocsmás bölcsészlét összes bugyrát a pszichoterápiától a jógázásig. Az Ugye boldog vagy? garantált önigazolás a körhintára még felférő szingliknek és keserű MNK-megerősítés az inceleknek-MGTOW-knak, érdekes lenne látni az út végét is de hát az nem nézne ki jól és nem is lehetne eladni sültrealista eszközökkel. Ha már szóba került, csak egy értékelhető van benne és az Pákozdi Ágnes operatőrködése aki valóban egyedi világot teremt, remélem legközelebb szimpatikusabb dologban láthatom a képeit, így viszont lesz ürügy hogy újraéledjen a

Tinderkert rovat:
Nem vagy egyedül! – Te sem bírod már a home office-t gyerekkel? – Nincs mese, el kell válni, kölyköket apróhirdetéssel eladni aztán irány az önmegvalósítás:
FEMIGRAPHY – "Az utcán nem mennék oda hozzá, hogy helló, amúgy tetszel": „A Tinder egy újabb ajtót nyitott meg az ismer­kedésben, de vajon ott áll az ajtó túloldalán a megfelelő ember?” – Igen: minden este másik :DDD Amúgy ha odamenne hozzád az utcán, te kiáltanál elsőnek catcallingot.
kötőszó – Párkapcsolatok a digitális korban: „Helyén tudjuk kezelni a techno­lógiát, vagy hagyjuk, hogy megnehezítse a szerelmi életünket?” – Hát persze hogy tudjuk kezelni, ha meg nem, segít a nagytestvér:
Pánikgomb kerül a Tinderbe: „Ha a felhasználó nem jelez, hogy téves a riasztás, rendőrt küldenek a randira.”Kína likes this!
Ben Affleck társkeresőn ismerkedik: „A színészt egyik kolléganője buktatta le.” – Bezzeg az idős kolléganők:
kihívásokkal teli élet – A Dolly Parton challenge alapján Sharon Stone meztelenül ismerkedne a Tinderen – A lényeg a belső érték ^^
ÍGY IS LEHET! – Vécépapíros fotókkal próbált csajozni a Tinderen, nem jött be – Kezdő a csávó, bezzeg ha pince-karanténnal pózolt volna...ja nem :SSS
Tévéműsorban keres barátnőt, hogy ne egyedül kelljen megkerülnie a Holdat: „A SpaceX első, a Holdhoz utazó turistája örök szerelmet keres, hogy az űrből kiálthassa világgá, mennyire szereti az illetőt.” – Sok szerencsét haver, előbb fogsz ufókkal találkozni mint az örök szerelemmel... :DDD
modoros 18+ Tinder: a kutyás, követelőző, bukott nők homokozója: „Tök jó lesz, próbáld ki! Én már két éve tinderezek, és legalább 8 komoly kapcsolatot hoztam össze rajta.” – Jó poszt, de az a vicc hogy nem vicc:
cs – Gyakorlati útmutató trollok felismeréséhez: „Troll az, aki rombolja, mérgezi a lelked. Aki káros az életedre. Na de hogyan ismerjed fel?” – Egyszerű: folyton csak beléd köt pedig neked mindig igazad van és csetelve-botolva is mindig jól választasz (lásd az autópályán egyedül szembehaladó esetét). Nap kommentje:

Mad Marx 2020.01.16. 09:36:29
Azért a kedves poszter erős fogalmi zavarban van a trollokkal kapcsolatban, amiket felsorolt, azok inkább egy elcseszett internetes párkeresés ismérvei.

VISZLÁT HÉTFŐN!


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés