2020. 06. 15.
Montoya Indigója (jún. 15-16-17-18.)
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Montoya Indigója (jún. 15-16-17-18.)

 

 

 

 

 

 

HÉTFŐ, JÚNIUS 15.:
ADYTÓL ARANYIG

0
...melyik út megyen itt Budára?

Kiemelten ajánlott:
Haladjunk időben-minőségben visszafelé: 23:20-kor újabb animáció, újra nem gyerekeknek de ezúttal az M5-ön és Magyarországról. Gémes József Daliás idők c. alkotása nem olyan ismert mint egyéb művei (Vili, a veréb ill. Hugó, a víziló) pedig megtekintése után egyértelmű lesz hogy több érzéke volt a felnőtt dolgokhoz. Az alapot Arany János Toldi-trilógiája szolgáltatja de Gémes nem egyszerűen felmondja a költeményt hanem azon keresztül ábrázolja a köznép és a nemesek közti különbségeket, az szinte mellékes hogy milyen újító technikával teszi (mintha mozgó festményeket látnánk), ideje volt műsorra tűzni és a költő születésének évfordulója jó alkalom (igen, adhatnák sűrűbben is).

Talán érdemes:
Kilenckor az Utóélet orosz társa a Filmbox Plus-on, ebben is elhunyt családtag vigyáz rokonaira de Ada mamának több köze van Magdi anyushoz mint Gálffi karakteréhez, ő igazi matriarcha akit halála után is gyakorlatias kérdések foglalkoztatnak, például az hogy szerettei ne veszítsék el az otthonukat. A Jázmintea díszes tasakban (avagy Semeyka Ady / Ada családja) szimpatikus és nem is túl hosszú vígjáték, a második legjobb választás mára. A Cinemaxon egy órával korábban (nyolckor, lemaradóknak holnap ugyanitt 12:10-kor) road tripbe oltott komolyság Olaszhonból de ugyanilyen humanizmussal: a Down-szindrómás lány, Dafne anyja halála után apjával elzarándokol a mama szülőfalujába és ezzel lelkileg mindketten többek-erősebbek lesznek.

#LESZAROM a celebgyerekeket is!
Reese Witherspoon fiától kért segítséget, hogy megtudja, mi most a menő: „16 éves fia megmutatta a tutit.” – Nálam csak az a tuti hogy LESZAROM:
Alicia Silverstone együtt fürdik 9 éves fiával: „A színésznő anyuka és kisfia mindketten vegánok, a kisfiú még soha nem kapott semmilyen gyógyszert.” – Szóval ha egy celeb-anyuka oltáselleneskedik meg együtt fürdik a majdnemtini gyerekével annak örülni kell? Ma is tanultam valamit.
18 éves lett Johnny Depp fia, Lily-Rose Depp félmeztelen fotót posztolt rólaLena Dunham likes this :SSS
VONÁSOK – Denise Richards és Charlie Sheen lánya 15 éves lett, aki szülei legjobb vonásait örökölte – ....vagyis LESZAROM nem lett drogfüggő mint az apja?...
nőnek, mint a gomba – Kész hölggyé cseperedett Tom Cruise lánya – Remélem ő sem örökölte az apja rossz vonásait (szcientológia).
Iggy Azalea Instán jelentette be, hogy van egy fiaAKKOR ENNYIT A „ZENEI” KARRIERJÉRŐL akarom mondani LESZAROM Mi ez a gender assume hogy neki fia van?! Majd eldönti a gyerek hogy mi akar lenni!!! „Zenészeknél” maradva:
18+ SZÜLETÉSNAP – Elvis Presley unokája meztelen fotóval ünnepelte a születésnapját – Jár neki a LESZAROM.
szavazhat – Ön szerint mennyire hasonlít Eminemre a 24 éves lánya? – Szavaztam: LESZAROM amíg nem kezd ő is rappelni...
Mick Jagger lánya fehérneműre vetkőzött a Victoria's Secret kedvéért: „A 28 éves modell a '70-es évek hangulatát megidéző díszletben pózolt.” – ...én meg a kétezerhuszas évek stílusában SZAROM LE.
A frissen elvált Jack Osbourne randira ment ezzel a bikinimodellel: „Ozzy Osbourne fiát a realityből ismertük meg, már 3 gyereke van, elvált, és a friss fotók szerint nem is akárkivel ment randira.” – RÁKÉRDEZEK: GIANNA MICHAELS? LOL LESZAROM hogy kivel jár.
TIËSTO ÉS FELESÉGE ELSŐ GYEREKÜKET VÁRJÁK – Egye fene, nem szarom le csak ne zenéljen... :SSSS
 

KEDD, JÚNIUS 16.:
EL, VÁGYÓDÁS!!
0
I turn BLUE green.

Talán érdemes:
Fél kilenckor megint jóság az M5-ön: a Fényképezte Zsigmond Vilmos nem az első tisztelgés a világhírű operatőr előtt de eddig az egyedüli ahol csak ő van a középpontban (a másik, Kovács Lászlóval közös doksi voltmár, ajánlottammár). Szűk egy órányi betekintés egy zseni munkásságába, nem annyira mozgó-, mint inkább állóképeire koncentrálva merthogy az apropót fotókiállítása jelentette. Kereken kilenckor drámázás a Filmbox Extra HD-n: anyjuk halála után egy ír testvérpárt Amerikából hazaküldenek és szigorú nagynénjeik gondjaira bíznak akik rövidre is zárják Elvágyódásukat az ígéret földjére (különösen a bátyóét). Az egyhangú melóból (egy helyi bukméker nyereményeit gyűjtik be a kutyafuttató-versenyeken) a kiutat London jelenti, az idősebbik fiú ott ismerkedik meg a(z Írországban illegális) pornográfiával és hazatérve fű alatt terjeszteni is kezdi ám ezt nem csak főnökük nézi rossz szemmel, mi meg a kevés ajánlhatóságot pótoljuk hírekkel:

Szinglirovat:
MINDENKI SZINGLI – A férjhez menés lenne a belépő a felnőttek világába?: „Válaszd az életet, vagy válaszd az elképzelt életed, vagy válaszd az anyád életét.” – Na, csak eljutottunk oda hogy a forradalom felfalja gyermekeit, pontosabban ők fordulnak okébúmer szüleik ellen, a posztoló is olyan mint Athalie az Arany emberben a „minek szültél a világra”-vádjaival. Édesem, az hogy negyven felé is ágyról ágyra jársz az mennyivel felnőttebb viselkedés?
mindenkiszingli – Miért szerettem volna újra szingli lenni?: „Avagy a kompromisszumok vállalásáról.” – Bezzeg ha a férfi „nem vállalja” a kapcsolatot meg a kompromisszumokat:
csetlekbotlok – „Nem védtél meg“: „Fel nem vállalt kapcsolatban, mersz férfi lenni? Megvédeni a másikat, ha bántják? Vagy gyáván elsunnyogsz?” – ...és megint jön a jó öreg where have all the good men gone-duma. Nap 1. (és azóta törölt) kommentje:

MACISAJT 2020.01.23. 18:35:16
Nem lett volna célszerűbb ezt a hablatyot direktben a címzettnek magánlevélben/mailben elküldeni?
Megkímélve ezzel sok gyanútlan, betévedt olvasót?

SZINGLI – Szinglik titkos kapcsolatban: „A korunkhoz illő randizás szabályai, vagy legalábbis amit a környezetünk elvár.” – Van egy rossz hírem: A KUTYÁT NEM ÉRDEKLI A MAGÁNÉLETETEK mert nem vagytok STÁRok, de attól még vigyázó szemetek PÁRIZSRA példaképeitekre vessétek:
Megszületett a Szex és New York Mr. Bigjének második gyereke: „A 65 éves színésznek megszületett a második gyermeke a nála 28 évvel fiatalabb feleségétől.”Cynthia Nixon likes this. Ja ő nem de Kristin Davis igen:
ELFOGYOTT A PÉNZ? – Kristin Davis a Szex és New Yorkból most teherbeejtős realityt vezet – Nahát, ennyi idősen csak rájött a lényegre :D Felkészülnek a sorozat rajongói. Ja nem:
NEMANYA – „Akkor szülök, ha akarok“: „Nő vagyok és ki merem mondani.“ – Dehát NEM szülsz és nem is akarsz, ezért vagy nemanya, erről szól a blogod 99%-a:
nemanya – „Nem azért szülök, hogy birtokoljak valakit“: „Nem azért nevelek fel valakit húsz éven keresztül, hogy legyen, aki majd a jövőben fürdet, meg kitörli a seggem.” – Ha ennyire boldog vagy, mit rinyálsz folyton? Majd a macskáid gondoskodnak rólad, mert mi a következő poszt:
NEMANYA – Kezdő gazdi vagyok. Mire figyeljek?: „Tanácsok új cicásoknak.” – Arra figyelj hogy ne válj megkeseredett, egyedülálló macskás nővé. Ja arról már lekéstél :DDDDD
BÉLA LÁNYA – Elhiszed, ha mások mondják?: „Harminc évesen még nincs gyereked? Nem mentél férjhez?” – Nahát, egy vadiúj blog ami rögtön az első poszttal címlapra került!!! Véletlen? Ilyen tartalommal aligha: „Amióta az eszemet tudom, azóta hallgatom úton-útfélen, (...) hogy mi is a valódi élet, mit kellene máshogy és máskor csinálnom. (...) Nos, a dolog úgy áll, hogy harminc éves vagyok, de erre a kérdésre még most sem tudom a választ.” – ...de azért te is eljátszol a meg nem történt házasság-gyerek gondolatával. – „Hol van az a finom átmenet, ahol még nem degradálnak a kérdések (...) és mikor jön el az a pont, hogy eluralkodik rajtunk a kétségbeesés?” – Mármint neked? Úgy harmincöt körül:
szingli – Ha a nő szingli és 35 fölött van...: „...már elment a vonat?” – Nem, valójában már rögtön harminc után elment, a többire meg ott a Nap 2. kommentje:

momental 2020.02.08. 10:08:37
Győzzétek le a biológiát. Sok sikert.
35 fölött meghatványozódik a problémák esélye.
Annyira vicces ahogy egyre feljebb srófolod a korhatárt. Már vártam hogy mikor lesz leírva a 70+

 

SZERDA, JÚNIUS 17.:
GEMINI? ROSSZ ÓMEN.
0
Fresh Princess of Joe Bedridden.

Ismétlés, de érdemes:
Kilenckor harminckétéves (!!!) fantasy a Filmcafén melyet nagyapa (Peter Falk) mesél ágyhoz kötött, betegeskedő (és PC-játékfüggő) unokájának Boglárkáról (Robin Wright) aki Humperdinck Herceg menyasszonya kellene legyen, szíve azonban másé. A felállást tovább bonyolítja három haramia akik azzal a szándékkal rabolják el a kiszemeltet hogy háborút robbantsanak ki a két birodalom között (és mi a békekötés záloga? Házasság) de szerencsénkre a mese azért mese hogy a jó ne hagyja tétlenül a gaztetteket és kiszabadítsa a királykisasszonyt, így lesz a William Goldman örökérvényű könyvéből készült (és hasonlóan maradandó) adaptációban is. Voltmár, de egyrészt szeretem, másrészt le lehet mérni rajta hogy manapság mennyire mást jelent a tömegszórakoztatás, ezt mi sem mutatja jobban mint a Princess Bride-rajongó George R. R. Martin vérgőzös életműve (amit tokkal-vonóval az itteni Inigo Montoyából okoskodott ki, annak humora nélkül).

Nem érdemes:
...csak ha látni akarjuk a tavalyi Will Smith-ingyenkoncert apropóját. A magukat üldöző akcióhősökre több példa is van, a legismertebb a Van Damme-féle Double Impact, na Smith is erre a territóriumra tévedt a Gemini Mannel visszavonuló Tökéletes katonaként aki szembekerül önmaga javított-fiatalított kiadásával (ezzel mintegy azt sugallva hogy Big Willie helyét csak egy másik frissherceg vehetné át). Smith jó szokott lenni a popcorn-mozikban, Ang Lee többször is bizonyította hogy sokféle stílushoz ért – de nem akkor ha David Benioff írja a forgatókönyvet. A reklámszöveg szerint „you need to see to believe” de ez nem igaz, nekünk nem kell nyolckor az HBO-ra ugranunk ahhoz hogy elhigyjük, 2019-ben tényleg itt tartottunk (azóta tudjuk hogy hogy van lejjebb). Nem viccelek, tényleg rosszabb mint a Men In Black nőiesített 4. része viszont ha már more Will Smith than Will Smith akkor

More human than human rovat:
Már mesterséges intelligencia is csinál mémeket, mondjuk még nem tökéletesenMore meme than meme, és hol van még a vége:
jelenből a jövőbe – Kamukommenteket generál az MIMore trolling than trolling :(((
Popslágeret gyárt egy MI, és majdnem ugyanolyan jók, mint az igaziak: „Vagy ugyanolyan rosszak. A mélytanuló algoritmusnak elég néhány másodperc az eredeti dalból, és képes lemásolni az előadó stílusát és a műfaj sajátosságait.” – Az a baj hogy tovább MENNEK nyernek:
Mesterséges intelligencia zeneszámával nyerték meg az Eurovíziós DalversenytMore eurovízió than eurovízió, egyébként meg érzékenyítő tréning.
Tornászkarrier felé kacsingat a világ legfélelmetesebb robotja – Induljon speciális olimpián.
Robotkutya tereli a nyájat Új-Zélandon: „Nemcsak az emberek, hanem a kutyák munkáját is elveszik.”More kutya than kutya.
JELENBŐL A JÖVŐBE – A valódinál is jobban lát egy új bionikus szem: „A jövőben jobb látásprotézisek­hez és humanoid robotokhoz használhatjuk.” – Főleg utóbbiakhoz mert emberre nincs már szükség – legalábbis szerintetek:
a jövő, ami összeköt – Mikorra lesz olyan okos egy gép, mint az ember?: „Egyre közelítünk a dátumhoz. Nem kell többet sci-fit néznünk, hamarosan már benne élünk.”Jövő ami összeköt, jelenből a jövőbe, majdnem annyi támogatott blog van erről mint a szinglikről.
Genetikailag módosítottak egy egeret, amely 4 százalékig ember lett: „Emberi őssejtekkel láttak el egérembriókat, és hetek alatt olyan szövetekben mutatták ki az emberi eredetű sejteket, amelyekből a szív, az agy és a szemek is kialakulnak.”More ember than egér, és egyesek szerint ez a jövő útja:
JÖVŐ – Genetikailag módosított telepesek a Marson?: „Ha az emberiség le akar telepedni a Marson, egy kicsit kevésbé emberinek kell lennie.”ÉDES FASZOM, szóval szerintetek még mindig nem vagyunk elég embertelenek? Maradnék a Földön, a többire meg ott a Nap kommentje:

Kozmonauta73 2020.06.03. 07:18:29
Ha egy civilizáció kilép a bolygójáról, és a valós idejű kommunikáció nem lehetséges, azzal egy új evolúciós fejlődési vonalat hoz létre a faján belül, ami az evolúció törvényei szerint megteremti saját versenytársát. A versenytársakból meg könnyen lesznek ellenségek.
Az alternatív vonal 1-2 generáción belül eltér majd kulturális értékrendben, idővel külső jellegzetességekben is. Jó nagy csetepaté lesz a vége amikor a szegényebb de militánsabb bolygó lakói vissza szeretnének jönni az édenkertbe.
Talán ez az oka, hogy nem találjuk nyomát szupercivilizációknak.


CSÜTÖRTÖK, JÚNIUS 18.:
PULIVÚDI ÁLNOK
0
Itt tényleg kan a guru.

Nem érdemes:
Hogy nem csak Smith, Mike Myers is nagyon mellé tud nyúlni arra nyolckor ott lesz elrettentésnek egy 2008-as „vígjátéka” az HBO-n ami elvileg a spiritualitással seftelőket karikírozná ki. Pitka (Myers) indiai ashramokban nevelkedett és az ott tanultakat hasznosítaná a Nagy Víz túloldalán pártanácsadóként ám mivel az amcsi kultúra más így nem meglepő hogy pont fordított eredményeket ér el tevékenységével, az egyetlen lehetősége hogy újra kibékíti a hokicsapat STÁRját annak feleségével aki perpill. a rivális team egy hím tagjával revenge fuckingol. Hiába Jessica Alba, Kanye West sőt Verne Troyer, a Love Gurut a benne rejlő lehetőségek ellenére (sportfilm, valláskritizálás, romantikázás és még bollywood-paródia is) csak a komikus fanatikusai fogják értékelni, ja és még valami: Sir Ben Kingsley mindentvállalása majdnem olyan ciki mint Seagal mélyrepülése.

Talán érdemes:
Ugyanitt maradva 21:25-kor idei doksi arról hogy az álomgyár kialakulásában mekkora szerepe volt az európai bevándorlóknak. Bár ebből hazánk fiai is kivették részüket de Pawel Ferdek Pollywood-ja az MGM-re és a Warner Bros.-ra, vagyis a lengyel szálra figyel Peter Bogdanovich közreműködésével. Mi lesz még? Mondjuk nyolckor egy ókori időutazás a Cinemaxon a Spartacus és a GoT irányvonalán, kevesebb történelemhűséggel még úgy is hogy Romulus és Remus legendáját ó-latin szöveggel vették fel (ami persze lehet hogy a hazai forgalmazásban elvész). Nagyon elspoilerezni nem lehet, tudjuk hogy a farkasnevelte testvérek közül ki lett Az első király, toportyánokból jelenleg hiány van de medvékkel el vagyunk látva:

A medve nem játék! rovat:
Medve barangolt a hevesi Balaton közelében: „Felébredtek, bóklásznak, ez az idei első észlelés.” – Inkább ők mint a patkányok :SS
Két gyilkos tinit keres a fél kanadai rendőrség, egyelőre csak egy jegesmedvét találtak: „Három embert lőhetett szitává a két gimis barát, de ha tényleg gyalog menekülnek, akkor pont egy jegesmedve-vándorlási útvonalat választottak ehhez.” – A medvék biztos megijedtek a született gyilkos tiniktől…ja nem:
Megint emberre támadt egy medve Szlovéniában: „A vadász egy fa alatt ült, amikor megpillantott egy fiatal 150 kilós medvét.” – Szerelem első látásra…ja nem.
Kutyakölyköknek nevelte őket, kiderült, hogy medvék: „A kínai férfinek két év után tűnt fel, hogy fekete medvéi csirkét esznek. Naponta fésülte őket.” – Majd eldöntik mik akarnak lenni!
Tudja, miért kerültek a kipusztulás szélére az örvös és a maláj medvék? Egy hülye babona miatt – Kitalálom: mikropénisz-méretnövelés?...
Már egymást eszik a jegesmedvék: „Az Északi-sarkon a jégmezők olvadása miatt egyre kisebb az életterük és kevesebb a táplálékuk.” – A patkányok lájkolták ezt. Ja ők már nem.
Felébredt téli álmából, és újra lecsapott Olaszország legkeresettebb medvéje, M49: „A bravúros szökése után elhíresült állat gyorsan ki is csinált egy méhészetet.” – Nem kell ide japán gyilkos darázs... :SSS
Hé, Pasa, az a medve ellopja az ebédünket! – Hét igen, Yogi Bear is smarter than the average bear.
Meglépett egy panda a koppenhágai állatkertből: „Altatólövedékkel leterítették, visszavitték.” – Kínában ment volna az átnevelőtáborba ez is. Vagy nem altatóval lőtték volna le...
Egy részeg bemászott a kifutójába és megpróbálta puszta kézzel vízbe fojtani a varsói állatkert csacsi öreg nőstény medvéjét, Sabinát: „Majdnem sikerült is neki. Sokkos állapotban dörmögött az áldozat a vízben utána.” – Azt mondta hogy LESZAROM hessteg mítúúú!!!, én meg azt hogy

VISZLÁT SZOMBATON!

Kulcsszavak: LESZAROM

bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés