2020. 06. 20.
Full Retard Jacket (jún. 20-21.)
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Full Retard Jacket (jún. 20-21.)

 

 

 

 

 

 

SZOMBAT, JÚNIUS 20.:
NOT SO CRAZY STORY

0
NEM a felvételi bizottság előtt :(((

Talán érdemes:
Negyed tízkor kortárs dráma Romániából a Dunán itthon is ismerős felállással: beszédes nevű kisvárosi orvos (Romeo) mindent megtesz gyerekéért, főleg a továbbtanulásáért hogy legalább ő eljuthasson a Művelt Nyugatra (Anglia). Ez persze lányának is fontos de nem annyira mint apjának, így történhet meg hogy az Érettségi előtti napon is bulizik de az este rosszul végződik és nem sokon múlik hogy nemi erőszak áldozata legyen. Bár megússza de érzelmileg nincs olyan állapotban hogy a másnapi vizsgán teljesítsen, ezzel veszélybe kerül a jövője – pontosabban az a jövő amit apja szánt neki aki nem is nyugszik bele és elveivel (pld. hálapénz visszautasítása) szembemenve igyekszik menteni a menthetőt a bürokrácia útvesztőjében rábeszéléssel és lefizetéssel. Nyugodtan odatehető a Lazarescu úr halála mellé de ha kötekedni akarok (és perszehogy), akkor azt kell mondjam egy és háromnegyed órában jobban működne mint a mostani majd’ százharminc percben. Nyolckor ugyancsak iskola-közelbe kerülhetünk az HBO-n de már lényegesen könnyedebb hangvétellel: egy amcsi egyetemen tanuló brit vendéghallgató csaj (Felicity Jones) épp csak belezúg osztálytársába (BORIS Anton Yelchin) de máris el kell válniuk mert lejár a lány tartózkodási engedélye így max. a Nagy Leves túlpartjairól közölhetik egymással hogy Őrülten hiányzol SPOILER miközben mással vigasztalódnak SPOILER VÉGE. A Like Crazy a Love Story bevált fordulatait vegyíti a távkapcsolatosdival, romantikusoknak kötelező (igen, ez azt jelenti hogy én kihagyom, főleg mert Jennifer Lawrence is mellékeskedik benne).

A seksz, a szipu rovat:
The Mexikó Edition:
Aranyozott gépfegyverrel és 38 adag kristálymettel kapták el a mexikói bandavezért – Tuti nem igaz, drogkartellek nincsenek ezért róluk említés se tétessék.
A buszsofőr erőszakolt meg egy turistát Rióban: „Egy külföldi turistapárt raboltak ki, és a nőt többször meg is erőszakolták Rio de Janeiróban.”KAMU, FOTOSOPP, VISSZAFELE LETT FELVÉVE, többen, többször is megírták hogy Közép-, és Dél-Amerika a közbiztonság melegágya!4!!
Gyerekei szeme láttára öltek meg egy mexikói bírót: „Ilyen még az ultraerőszakos drogháborúban is csaknem 15 éve fordult elő utoljára.” – Miféle „ultraerőszakos drogháború”? Nem olvastátok a négygyerekes világutazó magyar család beszámolóját?!
Rendkívüli állapotot hirdetnek a salvadori börtönökben: „Hírhedt bűnbandák börtönben raboskodó tagjai szervezhetik az erőszakcselekményeket.” – Inkább sportoljanak...vagy inkább ne:
Ellenséges kartellek tagjai között rendeztek barátságos futballmeccset a börtönben, 16-an haltak meg: „A sípcsontvédők alá rejtették a késeket és kézifegyvereket.”HA ILYEN EGY BARÁTSÁGOS MÉRKŐZÉS, MILYEN LEHET A VÉRRE MENŐ ...and nothing of value was lost that day :)))))
INKALAUZ – Perui börtönlázadás, 9 halott: „A szabadságvesztésüket ott töltő magyar elítéltek nem voltak közvetlen életveszélyben.” – ...és ha abban lettek volna, akkor se lenne közünk hozzá, bár ugye a 444-en eredményként írták meg hogy VÉGRE!!!44 sikerült hazahozni egy volt drogcsempészt.
A sor végén állni sem tűnik életbiztosításnak: „Latin-Amerikában csak mostanában kezd belobbanni a járvány. Óriási tapasztalatok, szűkös erőforrások jellemzik a 650 milliós régiót, ahol a koronavírusnál is félelmetesebbek a kilátások.” – Jaja:
Nem hordott maszkot, agyonverték: „A mexikói rendőrség sajátos módon kezeli a pandémiát. Válaszul zavargások törtek ki és felgyújtottak egy motoros rendőrt.” – Hát igen, Mexican lives matter too ^^
Különleges amerikai katonai egység segíti Kolumbiában a kábítószer elleni harcot: „A katonák küldetése júniusban kezdődik és néhány hónapig tart majd.” – Ezek az elmaradott amcsik még le vannak maradva a fegyvereknél, bezzeg Brazíliában megtalálták a megoldást a mexikói gondokra is:
Betiltották a razziákat a riói nyomornegyedekben: „El akarják kerülni, hogy ott is tüntetések legyenek a rendőri túlkapások miatt.” – Így van, ez a tuti megoldás, nem az hogy felszámolják a helyet uraló bandákat! Human Rights FTW!!44!!!4 négy
 

VASÁRNAP, JÚNIUS 21.:
HOL VAGY BLANCSETT?
0
Mindent anyámról (is).

Talán érdemes:
Ma az a különleges helyzet áll elő hogy egy színészt két radikálisan más műfajú alkotásban csodálhatunk meg. Cate Blanchettről van szó akiből az első adagot nyolckor kapjuk az HBO-n egy múltévi Richard Linklater-dramedyvel ahol ő a köddé váló anya aki családját-létbiztonságát hagyja hátra a Kalandért, férje-lánya meg együtt tehetik fel a Nagy kérdést: Hová tűntél, Bernadette? A megoldás a mélyen eltemetett problémákban (mihez kezd a szülő ha kirepül a gyerek a fészekből) és persze a személyes démonokban van amikkel mindenkinek egyedül kell szembenéznie, akkor is ha egész a Déli Sarkig kell ezért utaznia. A második CB-film a Duna TV-n lesz, a fentinél elvontabb, értelemszerűen később is kezdik (negyed éjfélkor), ebben hősnőnk (a rendező Julian Rosefeldt segítségével) művészi-politikai Manifesztumokat helyez mai környezetbe néhol kontrasztosan, néhol harmonikusan, ami biztos hogy sokaknak kissé túl lila lesz. Hogy ne maradjunk Asylum-szörnyek nélkül arról este tízkor a Paramount Channel gondoskodik és a Cápák nyara (avagy Ozark Sharks) nem is csinál többet mint lerója a mélyvízben a Jaws óta kötelező tiszteletköröket. Faékegyszerű sztori: városi család vidéki nyaralását tönkrevágják az arkansasi tóba felúszott emberevők de ezt legalább röviden (90 perc), a producer nevéhez hűen (Ken BADish) és főleg viccesen teszik (= nem is leplezik honnan merítenek, inkább humorosan utalnak rá). Fél kilenckor újra egy szülő aki azt szeretné ha gyermeke beteljesítené az ő (és felmenői) küldetését csak most orvosi karrier helyett zenével és a Cinemax 2-őn, egy megszállott anyával (Naama Preis) a középpontban aki maximalista apja árnyékában nőtt fel és mikor egyértelmű lesz neki hogy sose fog az ő szintjén muzsikálni, leendő fiát szánja A zongora istenének, még az újszülött siketsége sem tántorítja el céljától. Első lépésként kicseréli a „hibás” gyereket egy egészségesre és sajátjaként neveli-egzecíroztatja, előmenetele érdekében pedig akár le is fekszik a tanárával. A God of the Piano elvileg artmovie, valójában szinte hitchock-i horror egy Bates mamához mérhető zsarnokról aki mindent egy hamis isten imádatára áldoz fel és bár elsőre eltúlzottnak hat, nem nehéz felismerni benne bizonyos zenész-szülők viselkedési mintáit ahogy csakazértis színpadra erőltetik csemetéiket akik bárhol másutt boldogabbak lennének. Örömtelibb muzsikákra áttérve 23:35-kor tavalyi féldoksi az M5-ön ami Mahler Budapesten töltött időszakára koncentrál amikoris a legendás zeneszerző az Operaházat igazgatta, mi meg ugorjunk a jelenbe:

Zene” és „film” rovat:
Dua Lipának különös elképzelése van arról, hogyan lehet közel kerülni Istenhez: „Az énekesnő egy közmondásra játszott rá új hajszínével, de a poént sajnos nem értették.” – Az a poén, hogy nem poén...és tényleg: „Így tehát az internetezők nem Dua Lipa viccén, hanem magán Dua Lipán nevettek egyet - de ha a cél a megmosolyogtatásuk volt, akkor az énekesnő voltaképpen célba ért.” – Így is mondhatjuk, meg úgy is hogy legalább addig se VETKŐZÖTT énekelt amíg ezt kiposztolta.
GODMODE – Nem ettől a játéktól lesz a gyerek kommunista: „A Tonight We Riot azt ígéri, hogy ez az első megalkuvásmentes baloldali játék. De proletárforradalom soha nem volt még ennyire üres és unalmas.” – Hát igen, az Izgalmas Valóságban most zajló forradalomhoz képest ez is uncsi:
A Trópusi vihar is megkapta a rasszista pecsétetInsert random full retard meme here.
balkáni mozaik – legenda – Nyolcvan éves Gojko Mitic´: „A legnagyobb sikert az indián szerepek hozták meg számára, de szerénysége végig megmaradt.” – Hmmm...indián szerepek?...az a gyanúm hogy nem sokáig élvezheti a szerény nyugdíjas-létet.
OTRNR MAGAZINE – Majdnem Teáskészletként végezte a Pink Floyd: „Csak egy hajszálon és egy koncerten múlt, hogy a világhírű csapat nem egészen más néven futott be.” – Na majd most kötelezik rá őket is vagy simán csak be lesznek tiltva a rózsaszín Floyd miatt.
NETFLIX – A 365 nap című lengyel erotikus film jelenleg a legnépszerűbb tartalom a Netflixen: „Viszont sokan támadják, hogy romanticizálja a nemi erőszakot és a Stockholm-szindrómát.” – ...azt meg ugye csak a Szürke 50 árnyalatának szabad, a jövőben meg annak se:
MOZI – Csak CGI szexjelenetek lesznek a jövőben a filmekben és sorozatokban? – Ezügyben várjuk meg a sariatanács döntését, addig pedig nézzünk PORNÓT európai filmeket:
Meg kell védeni a streamingtől Európát a legnevesebb filmesek szerint: „Pedro Almodóvar az egyik kezdeményezője a levélnek, amely szerint az európai film lassan Amerika és Kína gyarmatává válik.” – Nem hittem volna hogy a Fájdalom és dicsőség után bármi értelmeset fog mondani de ebben maximálisan igaza van,

VISZLÁT HÉTFŐN!


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés