2020. 06. 22.
Racket to the Master! (jún. 22-23-24-25.)
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Racket to the Master! (jún. 22-23-24-25.)

 

 

 

 

 

 

HÉTFŐ, JÚNIUS 22.:
FREE PERRY MASON!
0
Hallgasd agyon, s nagyon.

Nem érdemes:
...csak ha mástól is bejön a Haneke-szadomazó, ez esetben nyolckor (vagy holnap 12:50-kor) irány a Cinemax ahol két nagyon más felfogású (szabados hedonista és vaskalapos prűd), de a maga módján ugyanúgy diszfunkcionális testvér tér haza egy Családi ünnepre anyjuk (Catherine Deneuve) 70. szülinapja alkalmából de előkerül a rég nem látott, hivatalosan is mentális beteg húguk. Tényleg olyan depis mintha Haneke vagy Lars von Trier csinálta volna: a szabadszellemű srác mindent videóra vesz, a csaja vetkőzik, nincs egy ép személyiség az egész famíliában, ha az volt a cél hogy elvegyék a kedvünket a rokonlátogatásoktól akkor sikerült.

Talán érdemes:
Az HBO3-on krimiszéria első epizódja kilenctől, kimaxolva a bőrlehúzásokat bár ez csak prequel és nem is mai eresztés. Perry Mason (Raymond Burr) nyomoz benne, a mai rejtély Az elhallgattatott énekes, Terri Knight esete, őt Vanessa Williams játssza (és énekli), Mason pedig a meggyilkolásával gyanúsított férjet védve igyekszik kideríteni kinek állhatott érdekében megölni a dívakomplexussal megvert STÁRt – gyanúsítottból sok van mert a nő undok volt a teljes stábbal, ugyanakkor valamelyest mindenki kedvelte. A Cinemaxon összetéveszthető című német krimi 21:40-től mert a Játékmesternek semmi köze Alföldi Játékkészítőjéhez, ebben börtönviselt focista kerül az alvilág örvényébe szabadulása után, úgy hogy azért szakmájától sem szakad el teljesen (a bundabizniszbe száll be és nem szőrmentén). Az egyetlen kiutat egy fiatal sportoló, na meg annak anyja jelenti, előbbit igyekszik olyan útra terelni hogy ne kövesse el az ő hibáit, utóbbival pedig kapcsolatra lép – de elég lesz-e ahhoz hogy kiszabaduljon a downward spiralból?...

Emily Ratajkowski? LESZAROM.
Emily Ratajkowskit megkérdezték, mit gondol Kim Kardashianról: félmeztelen duplaszelfit posztolt: „Az Instahíradóban szerepel továbbá a bikinis Irina Shayk és Alessandra Ambrosio, a kézfertőtlenítőnek öltözött Katy Perry, és sokan mások is.” – ...és hogy mi a közös bennük? Hát az hogy mindet LESZAROM:
Szekszi! – Emily Ratajkowski a karantén alatt nagyon dögös kampányt hozott össze: „A modell új kínálatában elképesztően apró fürdőruhák és átlátszó ruhadarabok is vannak.”HARVEY WEINSTEIN LIKES THIS LESZAROM.
Csak tátog – Ma Emily Ratajkowski dekoltázsa és hasizma kedvéért maradjon otthon – Sörhasam van, LESZAROM.
michelle lewin mellett – Emily Ratajkoswki minimális sikerrel feszített bicepszet – Maximálisan SZAROM LE.
memories – Emily Ratajkoswki pucér fotóval emlékezett meg a nászútjáról – A férje biztos lájkolja ezt, én egyszerűen csak LESZAROM.
life – Átlátszó fehérneműben villantott mellbimbót Emily Ratajkowski: videóLESZAROM.
szekszi – Emily Ratajkowski és Kylie Jenner sutba vágták eddigi szexizési elveiket: „Az önmagát előszeretettel mutogató két híresség ma szerepet cserélt az Instagramon, legalábbis ami a mell- vs fenékfotókat illeti.”MIÉRT, VOLTAK „ELVEIK”? LOL Ami engem illet, részemről LESZAROM.
Ön szerint sokat változott? – Emily Ratajkowski a 16 éves önmagáról nosztalgiázottLESZAROM, akárhogy fokozza is:
Emily Ratajkowski kislánykori képet posztolt – ...avagy ha nem vetkőzéssel akkor gyerekfotókkal meg coelhói okosságokkal lájkvadászgat:
üzenet – Emily Ratajkowski: „lányok, legyetek többek, mint egy test!” – ...mondja ezt az átlagon felüli testéből élő modell. Őszinte, hiteles megnyilvánulás!44!! Ja nem, viszont LESZAROM :)))

 

KEDD, JÚNIUS 23.:
KÖZISMERTEK SALERNÓBAN
0
Dont’ break the INTERNET oath!4!4

Talán érdemes:
Nyolckor tipikusan mai stíluskeverék a Film Now műsorán mert azt lehet mondani hogy a politikai horror mintegy válasz a kétezertizes-huszas évekre bár voltak előzményei, pld. a Purge. Ike Barinholtz írta, rendezte és főszerepli ezt a kafkai rémálmot ami értelmezhető a megosztott társadalom elé tartott tükörként és sima Trump-bashingként is: távoli (?) jövőben élő átlagamerikai házaspár úgy dönt, nem írja alá a kormány felé kötelező hűségesküt (The Oath), főleg mert ez még jobban megosztaná tágabb és szűkebb környezetüket, a férj testvére (Jon Barinholtz) és barátnője pld. támogatja, Hálaadáskor azonban váratlan vendégeket kapnak és az eddig black comedy innentől megy át a Szalmakutyák territóriumára. Az M5-ön Goldoni-opera fél kilenckor és a Házasság Palermóban egyben ősbemutató is, hiszen – ha hihetünk az ajánlónak – eddig elkerülte színházainkat. Az itteni ifjú pár valódi bonyodalmai az esküvő után kezdődnek, főleg a jómódú feleség számára kinek hozományát seperc alatt elverik férje szülei akik rövid ideig újra az anno megszokott nemesi színvonalon szórhatják a pénzt, olyannyira hogy végül pont azoknak nem marad belőle semmi akiket eredetileg illetett volna – de ehhez természetesen a talpraesett asszonykának is lesz egy-két szava. Ugyanitt szintén házasságosdi tizenegy előtt tíz perccel egy 1935-ös magyar romantikázással és a Címzett ismeretlen mintha az előbbi programra reagálna fordított felállással merthogy ebben gazdag fiatalember (Ráday Imre) adja ki magát kispénzű aktakukacnak, így bizonyosodva meg afelől hogy kiszemeltje (Vaszary Piri) nem csak a pénzéért szereti-e.

Szelfibűnözés rovat:
Letartóztatták a karantén helyett szörföző turistát Hawaii-on: „Az Instagram-képeivel buktatta le magát.” – Rakhattam volna a turisztikai rovatba is, főleg mert mások keményebben nyomják az asking for it-et:
Megőrültek Szegeden a mákinfluenszerek, beszálltunk mi is – A mi időnkben is voltak „mákinfluenszerek” csak nem így hívtuk őket, most bezzeg mindenre kitalálnak valami hangzatos kamu-megnevezést:
personal – 5 tévhit, amit ideje eloszlatni az énmárkázásról: „A tények makacs dolgok, de a tévhitek még inkább.” – A tény az hogy LESZAROM nem tudtok írni, a tévhit meg az hogy munka amit csináltok:
kmm – Az influencerek bármit eladnak jó pénzért?: „Egy Youtuber kitalált egy márkát, majd influencereket próbált meg rászedni, hogy hirdessék a nem létező termékeket.” – ...a harmadik meg teóriát gyárt mindehhez:
Steiner Kristóf: Hogyan maradjunk hitelesek a Facebokon? – Steiner Kristóf a hitelességről? Asszem ideje újraindítani a Bagoly mondja rovatot, és ha már „hitelesség”:
Médianapló – Várhatunk-e politizálást az influencerektől?: „A német influencerek felmérhetetlen politikai befolyással kecsegtetnek.”Mi az hogy, nagyonis:
Az influenszerek rávetették magukat a feketékért küzdő mozgalomra: „Egy Santa Monica-i netes celeb például egy fotó erejéig úgy tett, mintha segítene bedeszkázni egy boltot.”JAKE PAUL LIKES THIS Wait, a challenger appears:
Keveset adakozott a divatsztár, magyarázkodnia kellett: „Virgil Abloh, a Louis Vuitton vezető tervezője büszkén mutogatta, hogy 50 dollárt adott a tüntetők megsegítésére, másnap bocsánatot kért.” – Késő, most vagy szétosztja az árukészletét vagy kiszolgálják magukat a SPRICKOLÓ felháborodott tömegek :DD
 

SZERDA, JÚNIUS 24.:
VAN VÁLASZTÁSUNK?
0
Life without a zoo.

Talán érdemes:
A Dunán többtételes tisztelgés a Nagy Alma előtt 21:40-kor odavalósiakkal és ma már a New York-i történeteket is más kategóriába soroljuk, főleg Woody Allen miatt pedig az ő (záró) fejezete benne az egyedül értékelhető, még akkor is ha ugyanarra épít amire a filmjei 90%-a (Ödipusz-komplexus), de azt legalább jól (óriásira nőtt mama az égből osztogatja tanácsait lúzer fiának). A dobogó második helyezettje Martin Scorsese aki first world problémázó művész (Nick Nolte) és modellje (Rosanna Arquette) viszonyát boncolgatja Dosztojevszkij Játékosára alapozva és ez csak simán érdektelen, szemben Francis Ford Coppola katasztrófájával akinek Az élet Zoe nélkül c. etűdje a saját vállát veregető jóllakott auteur ars poeticája. Ha Coppola simán csak szemetet gyártott volna azt még megbocsáthatnánk neki de a nepotizmusra (rokonok-haverok becastingolása) nincs mentség, főleg hogy a lánya, Sofia is a Keresztapa 3-tól hitte el végleg hogy van tehetsége (itt még csak a forgatókönyvbe nyúlt bele). Általában nagyon vúdi-ellenes vagyok de ezt tényleg csak miatta érdemes végignézni (vagy azért hogy csalódjunk a másik két direktorban), bő egy órával később (22:50-kor) hongkongi akciózás a Film Mánián melyben túsztárgyalónak kell kimentenie lányát a szervkereskedők fogságából. A Nincs választás a manapság menő überpörgős SPL (Sha Po Lang)-sorozat harmadik jeles képviselője: gyors és kőkemény, a műfaj kedvelői imádni fogják még akkor is ha egyes nüanszok (az originál címek asztrológiai utalásai és a karakterek viselkedésének összefüggései) nem fognak feltűnni nekik.

Alapjövedelem rovat:
kötőszó – Te mihez kezdenél három hónap fizetett szabadsággal? – Azóta a járvány erre is választ adott, csak nem mindenki kapott fizetést, és ezzel előkerült a jó öreg vesszőparipa is:
pendulum – Feltétel nélküli alapjövedelem: 8 legyet egy csapásra: „A jelen helyzetben talán érdemes újra elővenni a feltétel nélküli alapjövedelem gondolatát.” – Nem, biztosan nem érdemes:
pénz beszél – Monetáris kommunizmus, avagy pénzt a rászorulóknak!: „A Fed-es hátterű közgadászok javaslata beláthatatlan, hogy mi mindent forgatna ki a sarkaiból, és nem is áll messze attól, hogy valósággá váljon.” – ...és ha megvalósul akkor tényleg a Föld fog sarkából kidőlni:
Miért nem jó ötlet a feltétel nélküli alapjövedelem?: „Ha a munkavállalás az FNA elvesztésével járna, akkor jelentősen csökkenhetne az emberek munkavállalási kedve. Ha heti 40 óra munkával havi 150 ezer forintot kereshetnél, 0 óra munkával pedig 90 ezer forintot, te melyiket választanád?” – Jajj, dehát pont ez a jó! Legyen minimáljegy a suliban is és senkit ne lehessen megbuktatni, cserébe automatikusan jutalmazzuk őket akkor is ha nem teljesítenek:
kívül tágasabb – Ingyen pénzt a fiataloknak!: „Az ötlet: 25 év alatt mindenki kapjon egy jelentősebb összeget, hogy elkezdhesse az életét. Ez mindent felforgatna?” – Kitalálom: ha két nap alatt elherdálja azért a társadalom lesz a felelős, ő meg kapjon ugyanakkora (vagy nagyobb) összeget?...
concorde – Alanyi jogon járó fizetés - jöhet az ingyen pénz korszaka?: „Az embereknek adott ingyen pénz mentheti meg a gazdaságot?” – Jaja, mert ha egy helyre számolatlanul öntjük a mások által megtermelt lóvét az nagyon gazdaságos. Vicces hogy ezt ugyanazok mondják akik máskor a robotizációval jönnek meg azzal hogy folyton új szakmákat kell tanulni...
Az európaiak jelentős többsége garantált alapjövedelemre vágyik: „A pár éve még radikális utópiának tartott ötlet támogatottsága 71 százalék egy friss kutatás szerint, a kötelező minimálbért még ennél is nagyobb arányban támogatják Európában.” – Nem baj, majd wir schaffen das ezt is.
Kikívánkozott – Nem csak az a munka, amiért fizetést kap az ember: „+1 érv a feltétel nélküli alapjövedelem mellett.” – Perszehogy a nők által végzett házimunka kapcsán kívánkozott ki és perszehogy fizessen a férfi, az egyedülálló, magukra főző-mosó pasik meg így jártak (meg úgy, hogy folyton emelik a nyugdíjkorhatárt). Nap kommentje:

Zabalint 2020.06.11. 22:25:17
Akkor felteszem a kérdést:
Te mit adsz érte cserébe nekem, ha én fizetek neked, hogy te otthon főzz, takaríts, gyereket nevelj, stb., stb. miközben nekem ugyanezt fizetett munka mellett kell megoldanom, ráadásul annyival kevesebb pénzből, amennyit neked adok.
Csak mert nem az állam termeli a pénzt, illetve az azért kapható termékeket, szolgáltatásokat, hanem az adófizetők, ha alapjövedelmet kapsz, tőlük kapod. Amiért cserébe valamit adnod kellene. De te nem adsz, hanem megpróbálod megmagyarázni, hogy az is munka, amit magadnak csinálsz. Igen, ok, az is munka de akkor tartsd el magadat abból, miért turkálsz mások zsebében?


CSÜTÖRTÖK, JÚNIUS 25.:
SZENT LÁZBAN ÉGVE
0
Itt nem lesz Lance Armstrong!

Talán érdemes:
Haladjunk megint fordított időrendben: 23:35-kor ’66-os dráma a Dunán a ’42-es bácskai Hideg napokról melyek során magyar katonák több mint háromezer civilt (szerbeket és zsidókat) öltek meg, erre a szégyenteljes eseményre emlékszik vissza öt évvel később négy elkövető az ítéletre várva. Mai napig aktuális és kegyetlen(ül igaz) alkotás a múlttal való szembenézésről, remek színészekkel (Darvas Iván, Latinovits Zoltán, Szilágyi Tibor, Szirtes Ádám valamint Bara Margit), legalább egyszer minden gimis osztályban kötelezően levetíteném (sajnos volt válasz is a magyarok kegyetlenségeire, lásd a délvidéki népirtást amit szintén Cseres Tibor volt kénytelen megírni mert ottaniak nem vállalkoztak rá). Az M5-ön újabb oldszkúl házasodós komédia 22:40-kor Török Dezső színművéből, bizonyítandó hogy a válás utáni vagyonmegosztás nem mai keletű probléma és mivel az itteni párocska sem tudott döntőre jutni, A harapós férj magához ragadja a kezdeményezést: beköltözteti új párját hogy azzal üldözze el a régit. Balszerencséjére a két nő összebarátkozik és végül az új megy el – táncosnőnek, így a duplán ejtett pasasnak nincs más választása mint lejjebb adni az egóból... Dajka Margit és Kabos Gyula kedvéért talán odakapcsolok. Az HBO-n rövid, többnevű de attól még nagyon jó doksi 21:35-kor arról, milyen amikor egy nyugdíjas francia baráti társaságot elragad a Versenyláz és elutaznak a Szent Tour helyszínére hogy közvetlen közelről buzdítsák a kerékpárosokat. Manapság gyakori a rajongók „hőssé” válása de a La Grand-Messe kisöregjei rászolgáltak a megörökítésre és sok szempontból egy kihalófélben levő típust testesítenek meg: az egymás és sportjuk mellett kitartó, élni tudó és akaró embereket és akkor jöjjön is a

Sportrovat:
28 évesen már nem bírja a teste, visszavonul az NFL legjobb védőjeKeep calm, jön az okébúmer utánpótlás:
Genetikai csoda az izlandiak 40 éves villámgyors szélsője: „Sigurdsson döntötte meg Kovács Péter gólrekordját, nagyon kell rá figyelni.” – Csak nehogy róla is kiderüljenek bizonyos dolgok:
Sport – Nem versenyezhet Wilson Kipsang, az egyik legismertebb maratonfutó: „A kenyai futó számtalan maratont nyert már meg, most viszont tisztáznia kell magát, mert több doppingvizsgálatot is elsumákolt.”Keep calm, JELOLMÁCS MÉG ÍGY IS LEHET BELŐLE kínai színekben tovább futhat:
Nyolc évre tiltották el a háromszoros olimpiai bajnok kínai úszót doppingvétség miatt: „Szun Jang ellen már a többi úszó is tüntetett a tavalyi világbajnokságon.” – Küldjék munkatáborba...mármint az ellene tiltakozókat :DDDD Ha már Kína:
Visszamenőleg törlik ki a történelemkönyvekből a legeredményesebb kínai focistát, mert felszólalt a rendszer ellen: „Hao Haj-tung a Kínai Kommunista Párt bukását kiáltványban bejelentő, New York-i luxus-száműzetésben élő excentrikus milliárdos programjához csatlakozott. És ha még nem lenne elég a csavarokból, közben Steve Bannon is felbukkant a történetben.” – Majd eltűnik meg előkerül ő is mint az az újságíró...
Bajnokok Ligája után most az alpesisí-világkupán vetkőzött Kinsey Wolanski: „Wolanski ismét fürdőruhára vetkőzve okozott feltűnést, és ezzel sokaknál kihúzta a gyufát.” – De már nem sokáig vetkőzhet ő sem mert:
Kilóra megveszik a sportot, ezzel feledtetnék a borzalmakat: „Rengeteg pénzzel és sporttal mosná tisztára magát Szaúd-Arábia, és már erre vonatkozó szakkifejezés is létezik. Habzsolják a nívós eseményeket, övék a Dakar-rali, a Barcelona és a Real Madrid focizik náluk, de feledtetheti mindez az elnyomó rezsim visszaéléseit?”MI AZ HOGY, NAGYONIS:
Csak a pénz miatt vagyunk itt: „A Barca futballedzője kimondta, átszabatta és megvette a Spanyol Szuperkupát Szaúd-Arábia.” – Ez az a csapat amelyiknek a logójából kiszedették a keresztet? Mindegy, felkészül a Forma-1:
A szaúdiak az F1-gyel folytatnák a sportdiplomáciai önmosdatást: „2023-ban jöhetne az első Szaúdi Nagydíj.” – Most már értem miért száműzték a gridgörlöket :DDD
Itt a vége az eddig ismert motorsportnak: „A benzinmotoros versenyautók napjai meg vannak számlálva, a jövő és talán már a jelen is a nyekergő hangú elektromos csúcsgépeké. Miért kell aggódnia például a túraautózásnak, és miért nem kell a Forma–1-nek?” – ...mert a másodikat az olajhatalmak pénzelik de nyugi, Gréta majd tuti odamegy tüntetni!44!!

VISZLÁT SZOMBATON!

Kulcsszavak: LESZAROM

bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés