2020. 07. 04.
What's the antimatter? (júl. 4-5.)
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
What's the antimatter? (júl. 4-5.)

 

 

 

 

 

 

SZOMBAT, JÚLIUS 4.:
OVÁLIS HOMOK
0
Túltolták a petúniát

Nem érdemes:
A Cinemax 2-őn fél kilenckor a mostanában divatos keresztény-, és férfiellenes művészkedések (Borgman, Megölni Istent) tavalyi kistesója amit társaihoz hasonlóan egekbe menesztettek a kritikusok és persze hogy erre is provokatív címadással meg fotókkal igyekeztek becsalni a nézőket. Az Isten létezik, és Petrunijának hívják hősnőjét klisékből rakták össze: szülei kis falujában, velük élve (természetesen nála fel sem merül a mamahotelezés) esélye sincs állást szerezni-ismerkedni és mindkettőbe diplomája zavar be: az elsőhöz túlképzett, a másodiknál meg a pasik visszakoznak a túl okos nőtől. Nekik hamarosan más bajuk is lesz vele amikor részt vesz egy szigorúan férfiaknak fenntartott vallási ceremónián és felhozza a vízbe dobott keresztet ami jó szerencsét jelent a győztes merülőnek, kivéve most mert Petruniját kis híján meglincselik és öntörvényűsége egy újságírónő figyelmét is felkelti (akit a rendezőnő testvére alakít). Teona Strugar Mitevska nagyon próbálta az Antigoné szellemét élesztgetni és műve még akár a kilencvenes években is bátor lehetett volna, 2019-ben ez is csak egy cheap shot a sok közül.

Talán érdemes:
Kereken kilenckor másfajta nő részesül Az élet leckéjéből, kicsit A vasmacska kölykei mintájára: elkényeztetett leányzó (Anna Hutchison) legatyásodása miatt kénytelen hazaköltözni ill. bekoszolni a kezét vagyis ténylegesen dolgozni, és ahogy maga is rájön, valójában ezzel válik teljesen éretté (én is eme antimaterialista üzenet miatt válogattam be, a leadócsatorna Izaura TV dacára is). Ugyanabban az időben valami egész más a Moziverzumon mivel Billie Jean King (Emma Stone) és Bobby Riggs (Steve Carell) hetvenes évekbeli teniszmeccse egyben A nemek harca is volt. A feltörekvő, leszbikusságára épp csak ráébredt harmincas (plusz házas!) nő és a hatvan felé ballagó, visszavonult hímsovén bajnok másként állt a Battle of the Sexes-hez: egyikük fokozottan odafigyelt a teljesítményére és persze edzett miközben kihívója ült a babérjain és meg volt győződve arról hogy egy nő nem árthat neki (ahogy ennek rendszeresen hangot is adott a sajtóban). Fontos sztori kicsit túlnyújtva (egy és háromnegyed órában jobban működne mint kettőben), azóta sajnos a feminizmust is áttolták a ló túloldalára. Tíz előtt tíz perccel megint sznobriadó az M5-ön nem is akárkivel hanem A tízszeres Grammy-díjas Arturo Sandovallal. Róla 2017-ben voltmár egy biopic itt a blogban, és bár az összefoglalta emberünk történetét, ismételjük át a későn érkezők kedvéért: önerőből sajátította el a trombitálás tudományát amivel Castro Kubájában nem várt rá nagy jövő (főleg mert a dekadens jazz-zel jegyezte el magát), ám Dizzy Gillespie felismerte tehetségét és 1990-es disszidálásakor is mellé állt. Sandoval végül az Ovális Irodába is eljuthatott amikor Obama elnök kitüntette vagyis sokat kockáztatott de bejött neki a váltás ahogy azt 2015-ös MüpArtos koncertjén is láthatjuk.

A seksz, a szipu rovat:
A járvánnyal a sörivók jártak a legjobban: „A magyar kézműves sörök rajongói rengeteget nyertek azon, hogy a hirtelen bezárások miatt a kisüzemi sörfőzdések sokkot kaptak, majd rögtön azután új ötletekkel álltak elő. Végül lett olyan sörfőzde is, amelyik fennállása legjobb eredményét hozta most.” – Igyunk az EGÉSSÉG!ükre...vagy inkább ne, mert:
Legutóbb épp ilyen helyzetben nyúltam alkoholhoz: „Az alkoholistáknak az elzárkózás időszaka sokszorosan kockázatos lehetett, de attól, hogy a kocsmák bezártak, nem lett több a józan ember, sőt.”MERT NEM TUDTOK MÉRTÉKET TARTANI, AZÉRT Bezzeg ha Jennifer Lawrence vagy Adele piál az menő:
MEGPRÓBÁLJA – Jennifer Lawrence igyekszik csak hat után inni, de azért ötkor kezd, egy alapozó sörrel – De miért kell szegénynek ilyen korán kelnie? Mert oké, nekem ott a hajnali műszak, azt nem lehet kibírni minimum két sör meg egy tüske nélkül, de ő mit melózik ilyenkor?
Adele 4 évvel ezelőtti fellépőruhájában mutatta meg, mennyit fogyott: „Alkoholizált egy picit, aztán saját régi fellépésre énekelt és táncolt a tévé előtt.”Janis Joplin likes this. Ja ő már nem.
Ezrek strandoltak az Egyesült Királyságban, sok helyen verekedések alakultak ki: „Walesben több helyen is tucatnyian, helyenként több százan verekedtek.” – De csak egymás közt, bezzeg a profik:
Összecsaptak a rendőrökkel a brixtoni illegálpartizók: „A rendőröket a környék lakói riasztották a zaj és az erőszak miatt.”Wait, a challenger appears:
Késelés, túladagolás és nemi erőszak Manchester karaténbuliján: „Több mint hatezren vettek részt az illegális partikon, és tragikus eredménye lett.” – ...és hogy milyen amikor az egész kerületre kiterjed a PARTY HARD!!!? Hát ilyen:
Felszámolják a rendőrmentes seattle-i elfoglalt zónát: „A városvezetés szerint túl sok erőszakos bűncselekmény történt az utóbbi napokban a június elején létrehozott szabad övezetben.” – Szóval a békés tüntetők még durvábban nyomják mint akik ellen tiltakoznak? Micsoda meglepetés...ja nem, lásd a Nap kommentjét:
0

VASÁRNAP, JÚLIUS 5.:
DEATHOME
0
Édeskés alatt.

Talán érdemes:
Kilenckor gyerekbarát állatság a Filmbox Family-n: elárvult srác ír nagyapja valamint Bob, a juhászkutya mellett újra megtalálja önmagát – garantált családi program! Féléjfél előtt öt perccel ennek tökéletes anti-párja a Prime-on egy fekete komédiával: sikeres középosztálybeli családapa (Patrick Wilson) gondosan felépített világa a feje tetejére áll mikor felesége (Katherine Heigl) megtudja hogy összeszűrte a levet a bútorboltjukba felvett eladónővel és egyetlen megoldásnak riválisa megölését tudja elfogadni (főleg miután a szerető meg is zsarolta a férjet). Az Otthon, édes pokol max. James Belushi miatt lesz érdemes a figyelmünkre mert egyébként John Waters csinált már ilyesmit a Titkos gyilkos mamával. Éjjel tizenegy után öt perccel film a filmben-feldolgozás a Dunán az I. VH-t kirobbantó merényletről és a máig meglévő feszültségekről. A századik évfordulóra helyszínre kiküldött tévések és diplomaták elvannak saját kis univerzumaikban, a valóságot beszédes nevű szállodájuk (Hotel Europa) sztrájkra készülő alkalmazottjai meg azok főnökei jelentik: az egyik fél hónapok óta nem kap fizetést, a másik pedig igyekszik titkolni hogy a szálló létezését mekkora veszély fenyegeti (jó nagy). A Halál Szarajevóbant többen Kusturica dolgaihoz mérték és jogosan, a konklúzió ebben is ugyanaz mert csak az alagsori mulató üzemeltetőjének biztos a jövője: megkopasztható palimadarak mindig lesznek ahogy olcsón felvehető táncoslányok is. Politikánál maradva fél kilenckor megint felnőtt-animáció doku-bejátszásokkal a Cinemax 2-őn, ezúttal nem kabuli fecskékkel hanem az angolai háborúval a középpontban, Ryszard Kapuscinski emlékirataiból aki lengyel újságíróként csatlakozott az örök nyughatatlan igasságharcosok közé akárcsak Eduardo Rózsa Flores, bár nála valamivel pacifistább eszközökkel. A Még egy nap élet kicsit rímel a mai szobordöntögetésekre is: a gyarmatosító visszamegy ahová a helyiek küldik akik viszont innentől sem élnek a rájuk szakadt szabadsággal meg fejlesztésekkel hanem egymást kezdik öldösni értük (az ekkor még fehérek vezette Dél-Afrika támogatásával). Kapuscinski elfogultsága érthető, a készítőké (Raúl de la Fuente ill. Damian Nenow) már kevésbé: tetszik vagy nem, szó sem volt szabadságharcról, alapvetően ilyen-olyan hadurak seregei gyilkolászták egymást és főleg a lakosságot. Még valami: nem tudom hogy Kapuscinski vagy a direktorok találták ki az urban legendet hogy elhallgatták a dél-afrikai részvételt (és általában a vérontásokat), elég csak visszakeresni az újságok archívumaiban hogy lássuk, NEM Ryszard volt az egyetlen aki foglalkozott az üggyel (de ő volt az egyetlen aki egyes források, így Artur Domoslawski könyve szerint is a titkosszolgálatnak dolgozott), a kolonizáló múltra visszatérve:

Rongáljuk meg a káros szobRovat!:
Hamarosan eltűnnek Amerika leggyűlöltebb szobrai: „Mint azt pénteken megírtuk, Ralph Northam, Virginia állam demokrata kormányzója utasítást adott Robert Lee tábornok richmondi szobrának eltávolítására. A polgárháború konföderációs csapatainak egykori vezetője emlékére 1890-ben állítottak szobrot, a városban ezen kívül több konföderációs szobor és emlékmű is áll.” – ...és ha nem tüntetik el őket hivatalosan, megteszik a tüntetők:
Tüntetők le akarták dönteni egy korábbi elnök szobrát a Fehér Háznál: „Andrew Jackson az Egyesült Államok hetedik elnöke volt, és kegyetlenül bánt az őslakosokkal.” – Felkészül az összes többi elnök valamint az alapító atyák:
A sziú indiánok leromboltatnák a híres amerikai elnökök faragványait: „A Rushmore-hegy szobrait turisták milliói keresik fel, csak éppen jogtalanul vették el a helyet az őslakosoktól. Trump hamarosan a helyszínen.” – Szerintem bontsák vissza a városokat is a földig és adjanak vissza mindent az indiánoknak.
Megrongálták Cook kapitány szobrát, letartóztatták őket: „Sydney-ben nem nézik olyan jó szemmel az elnyomónak tartott történelmi alakok szobrai ellen intézett akciókat.”BRÜHÜHÜ, ahelyett hogy ők is felszámolnák magukat és visszaadnák Ausztráliát az őslakosoknak!!!!
Macron: Franciaország nem töröl neveket a történelemből, és nem dönt le szobrokat: „Kegyetlenek leszünk a rasszizmussal szemben, de a nemes harc tévútra vezet, ha szeparatizmussá válik, mondta.” – Eközben Angliában:
Egy emlékmű lehugyozásért csukták le az emlékművekért tüntető, mattrészeg Tottenham-szurkolót: „Andrew Banks 16 sör és egy átvirrasztott éjszaka után azt se tudta már, miért is tüntet.” – Bezzeg a szobordöntők és hazai szimpatizánsaik tuti mind ötöst kaptak töriből!44! Ja nem:
VOLT EGYSZER EGY AMERIKA – Miért döntenek Kolumbusz-szobrokat Amerikában?: „Kolumbusz - a felfedező, aki bebizonyította, hogy a Föld nem lapos, hanem gömbölyű. Ez az állítás minden szavában téves.” – Nincs is szebb a párszáz évvel később, fotelből-képernyő elől okoskodó bloggernél :DD
135 éve lépett New York apró szigetére a szabadság ajándéka – ...épp eleget állt ott, ideje lerombolni és felállítani a helyére valami mást, Németország ebben is mutatja az utat:
Nemcsak a rombolás megy: Lenin-szobrot állítottak Németországban: „Elmúltak azok az idők, hogy rasszistáknak, antiszemitáknak, fasisztáknak és a múlt hasonló kísérteteinek állítsunk emlékműveket. Lenin világtörténelmi jelentőségű, kormeghaladó gondolkodó volt, a szabadság és demokrácia korai harcosa.” – ...ahogy azt a berlini falnál lelőtt dezertőrök meg a Stasi áldozatai is tanúsíthatják. ÉDES FASZOM, ezért marha érdemes volt újraegyesülniük dehát a kutya is jó dolgában vész meg. Tessék mondani, Maónak-Pol Potnak-Sztálinnak is lesz majd szobra a Fejlett Nyugaton? Nap kommentje:
0

VISZLÁT HÉTFŐN!


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés