2020. 07. 18.
PokeDemolition (júl. 18-19.)
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
PokeDemolition (júl. 18-19.)

 

 

 

 

 

 

SZOMBAT, JÚLIUS 18.:
TÚL JEXI LÁNY
0
How to train your pocket money.

Talán érdemes:
Haladjunk visszafele: 21:20-kor Pupi Avati 2014-es elmélkedése a Dunán arról hogy milyen nehéz hírességek csemetéinek lenni. Davide Bias (Riccardo Scamarcio) Egy jófiú szépírói ambíciókkal akinek eddig csak reklámszövegei kaptak zöld utat mivel mindenki apja forgatókönyves munkássága ismeretében előítélkezik róla (a papához jövedelmező de nem túl minőségi filmek köthetők). Davide a kudarcok hatására gyógyszerekbe és értelmetlen kapcsolatokba menekül, de amint sejthető ezek a problémák a Nagy Rivális halálával sem múlnak el mert továbbra sem az ő művei hanem apja önéletrajza érdekli a kiadókat. Az Un ragazzo d'oro kicsit féligsültnek hat Avati egyéb dolgai mellett amihez Sharon Stone STÁRallűrjei is hozzájárultak – elég nehéz a forgatásra koncentrálni ha a díva drága ruhákat rendel meg váratlanul faképnél hagyja a stábot (halivúdban ezért úgy vágnák ki a késztermékből mint kevinspécit egész más ügyei miatt, de hát Európában még mindig élénken él az Elemi ösztönbeli terpesztése). Nyolckor a nem is oly’ régi aktuális láz meglovagolása az HBO-n és a Pokémon-mozik tavalyi eresztése nem csak a kisebbeket és a megszállott gamereket célozza: Pikachu, a detektív egy rendőr fiának segít eltűnt apja felkutatásában, egybekovácsolva humánt és játék-karaktert (ha már egyazon világban kénytelenek élni). Idősebb kockáknak beugorhat a Detective Pikachu és tényleg az volt az ötletadó de a legtöbb játékadaptációhoz képest itt jól bevált stílust (buddy movie) igazítottak hozzá a gameplay követése (pokemon training, csaták, stb.) vagy a már létező animációk élőszereplősítése helyett. Ugyanabban az időben majdnem-rom. kom. a Film Now-n a technika veszélyeiről: netfüggő srác (Adam DeVine) új mobiljával hozzáillő appot/mesterséges intelligenciát is kap „aki” a Jexi névre hallgat és lassan, de biztosan átveszi felette az irányítást. A tulajt előbb idegesíti a dolog aztán rálép az útra melyre az A.I. tereli, azaz kilép a komfortzónájából és becsajozik, csak azt nem kalkulálta bele hogy a program magának akarja... Túl okos telefon, túl hülye felhasználók, nagyjából erről már a Her is lehúzott egy bőrt, bár Spike Jonze meg Kurt Vonneguttól ihletődött és az akkor még eredetinek hatott (hol volt még Alexa vagy Siri!), ráadásul Scarlett Johanssonba (azaz a hangjába) tényleg bele lehetett zúgni (plusz abban altesti poénok se voltak). Ha már okosteló:

A dolgok internete rovat:
KIPRÓBÁLTUK – Kospet Probe okosóra teszt – elképesztő tudás alig 11 ezer forintért: „Szép is, olcsó is, úszni is lehet a Kospet órájában, ezt vajon hogy hozták ki ennyiből?” – Úgy hogy az adataiddal fizetsz érte:
Furcsa képeket kaptak otthonról a gyanútlan Xiaomi-felhasználók – Sőt, nem csak a saját lakásukból kapnak furcsa képeket hanem másokéból is:
Idegen emberek lakásába enged betekintést a Xiaomi kamerája: „A hibáról a Google is tud, a javításáig letiltották az okosotthonos vezérlőjükről a kínai cég eszközeit.”MAGYARUL: csak a guglinak szabad kémkednie.
Új tabletet, laptopot és háztartási kisgépeket is bejelentett a HonorHODOR! HODOR! HODOR!!!„Kalóriát számláló okosporszívót, ventilátort és okos vízforralót is bemutatott a kínai cég.”...AMIK TUTI NEM ÉLNEK VISSZA A FELHASZNÁLÓK ADATAIVAL Wait, a challenger appears:
Az ágymatrac is legyen okos, mondja a Xiaomi – Biztos nem élnek majd vissza ezzel sem! <3
légy jobb – Analóg vagy digitális család?: „A technológia nem átok, de érdemes lefektetni szabályokat, hogy ne az eszközök uraljanak minket, hanem mi őket.”HA HA VERY FUNNY, máskor meg a fordítottját hazudjátok:
A JÖVŐ MENŐ – Okos otthon fillérekből: „Most bőven van időnk megtervezni! Mi kell hozzá, mennyibe kerül, és egyáltalán mire lehet jó?” – Arra hogy könnyebben lopják el az adataitokat.
5g – Jönnek az intelligens trágyadombok és okos szénaboglyák: „Így fogja megvédeni az 5G a Földet. Hogy spórolható meg víz, energia és műtrágya a technológia segítségével?” – ...úgy hogy a környezetvédelem nevében még több okosvacakot szórtok szét a természetben, ezek után külön vicces a Zöld Index sorozat meg az elavulásról szóló blogbejegyzések:
elmehunyor – Régi fontos eszközeink, amik az elmúlt 20 évben feleslegessé váltak: „Ha visszatekintünk, láthatjuk, hogy tucatnyi technikai eszköz vált elavulttá a fejlődés rohanásában.” – Szegény Göbölyös N. László nagyon próbálja felvenni a zeitgeist ritmusát de hiába, pedig egyszerre két blogon is nyomul (GNL színfolt meg ez), holott elég volna csak egy de az rendesen megírva:

aefzuj 2020.01.16. 22:45:57
Ennyike lenne az újságírás 2020-ban? Gúgli transzléttel lefordít egy angol cikket az "író" és kész? Mp3 leolvasó....
Hát ezúton is gratulálok a kiemelkedő teljesítményhez....
Aztán nem érti, hogy miért nem jön az átütő szakmai siker sohasem.....LOL
 

VASÁRNAP, JÚLIUS 19.:
PUSZTITRONOK HARCA
0
A jövőben mindenkinek jut WC-papír.

Talán ismétlés, biztosan érdemes:
...de csak mert A Pusztítóban ábrázolt disztópia szinte már eljött, bár még nem robotok adják a büntetőcédulát a káromkodásért ill. vélt vagy valós gondolatbűnökért de már az se lehet messze. A Dennis Rodmanesre fazonírozott Wesley Snipes játssza a pszichopata Phoenixet aki a névadó madárhoz illő módon születik újjá a távoli jövő polkorrekt falanszterében ami ideális játszótér neki, a valódi bűnözéstől elszokott, életképtelen rendőröknek meg nincs más választása mint kiolvasztani főellenségét, az ugyancsak beszédes, spártai (John Spartan) nevű zsarut (Sylvester Stallone). Valahol ijesztő hogy az 1993-as Demolition Man ennyire megjósolta a saját echo chamberébe fulladó jóléti társadalmakat, ennek élét még az se tudja elvenni hogy a retekklubb (feltehetőleg) megint kivágja belőle a csúnya szavas jeleneteket (bezzeg a valóságsók!44!!), szóval akinek eddig kimaradt az nyolckor nézze meg sürgősen (a többieknek meg ismétlésatudásannya, ésatöbbi).

Talán érdemes:
Ugyanabban az időben (20:00) egész más pusztítók várnak minket az HBO-n akik – az ajánló szavaival – az ember nevű betegséget orvosolnák, a jónépnek pedig attól kell segítséget kérnie aki korábban ugyancsak ritkította, csak nem globálisan. Igen, a Godzilla 2-őt a jó öreg népességcsökkentős agendára húzták fel, ebben A szörnyek királya a kisebbik rossz és átállt a „jó” oldalra (vagyis minket véd) és a titánok harcaival nem is lenne baj ha azokon lenne a hangsúly, nem a családi meg egyéb drámákon. Monsták terén amúgy lesz itt is minden mint a búcsúban de ettől csak még jobban hasonlít egy nagyköltségvetésű, túlnyújtott (130 perc!) Asylum-opusra csak azokban (még!) a szörnyeké a rivaldafény. Fél kilenckor a hétvége második reklámközeli fickója a Cinemax 2-őn de már Iránból, szövegíró helyett konyhai dolgozóval és némi BSTH-beütéssel mert hősünk azért gürizik éjt nappallá téve hogy megvehesse azt A piros kocsit ami jelenleg egy haverjáé. Ezzel tenné boldoggá autómániás kisfiát de az álom beteljesítése helyett csak dühbe jön amikor észreveszi hogy az infláció miatt az összekapargatott összeg már nem elég, az újrázott Godzillára vissszatérve meg jöjjön is a

Remake rovat:
Irtózatosan fárasztónak tűnik a Bill és Ted 3, de nem a jó értelemben – ...de pont ettől ez az Év filmje.
Kritika – Remake a hátunk közepébe – Lásd fentebb.
Bollywoodi remake-et kaphat a Liza, a rókatündér – Remélem abban már igazi róka lesz a tündér és majd az új Demónát is igazi boszival forgatják le:
Kritizátor – Mozgókép – Sötétségnek álcázott giccsparádé a Demóna 2: „Fájdalmas és a végletekig felesleges folytatás, amelyet jobb, ha igyekeztek jó messzire elkerülni.” – Már az elsővel is ezt tettem.
Már dolgoznak az Aladdin folytatásán: „Az első rész egymilliárd dollárt hozott, így a Disney már készíti is a következőt.” – Lásd fentebb.
netflix – A Netflix kivágott egy részt a Vissza a jövőbe 2-ből: „Lángol a Twitter a cenzúrát kiáltó fanoktól, újra elővették a Disney+ béna, pucér fenekes eltüntetését is.” – Inkább vágják meg minthogy újrázzák ezt is:
Sorozat készül az Idétlen időkig-ből – Látom továbbra sem tanultak a Szellemirtókból meg az Ocean’s akárhányból, amúgy meg az a baj hogy TOVÁBB MENNEK nem csak a blockbustereket éri utol a remake-mánia:
Bergman-klasszikusból készít sorozatot az HBO – Remélem Gabourey Sidibe lesz a lead actress!!
Mégis lesz Beverly Hills-i zsaru 4: „Eddie Murphyvel a főszerepben. Michigan állam 13,5 milliót fizet, hogy Detroitban forogjon a film.” – És? Attól jobb lesz? :DD

VISZLÁT HÉTFŐN!


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés