2020. 07. 25.
Testből géptestbe (júl. 25-26.)
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Testből géptestbe (júl. 25-26.)

 

 

 

 

 

 

SZOMBAT, JÚLIUS 25.:
TRUTH MASKS REPLICAS
0
Eb gondolat szánt engemet.

Talán érdemes:
A hétvége első kutyálkodása nyolckor jön az HBO-ra de az Ebgondolat jópofáskodó magyarítása és vígjáték besorolása ellenére sem gyerekprogram. Gart Stein regényének mozgóképesítése egy öreg, már az elmúlásra (és talán emberként való újjászületésre) készülő házőrző és autóversenyző gazdája (Milo Ventimiglia) barátságáról szól hullámhegyeken és völgyeken át (feleség elvesztése, stb.). Sokan érzik azt hogy kedvencük beszél hozzájuk de itt az eseményeket ténylegesen is a kutya szemszögéből és az ő narrálásával látjuk (Kevin Costner, kivéve ha szinkronizálva adják), állatbarátoknak kötelező. Háromnegyed tizenegykor durva disztópia a Filmbox Premiumon mely még a műfaj alapvetéseit (1984, Brazil illetve a hazai Titánia, Titánia) ismerőknek is tartogat meglepetéseket, a Vakok földjén ugyanis elsősorban a történelem ismétlődéséről szól és arról hogy vezetők helyett celebeket választ a jónép. Az épp regnáló movie star despotának (Tom Hollander) egy tüske így is jut a bőre alá a nyughatatlan, karizmatikus Thorne (Donald Sutherland) személyében kinek hírneve még fogolyként is vetekszik elnyomóiéval akik kénytelenek szabadon bocsátani, ő pedig börtönőréből lett támogatója, Joe (Ralph Fiennes) segítségével ki is robbantja a forradalmat hogy aztán más előjellel, de ugyanolyan zsarnokságot hozzon létre. Jótettéért Joe is elnyeri méltó büntetését: rabként pont olyan helyre kerül ahol korábban maga is dolgozott. A Land of the Blind nem úttörő darab (2006-ban nehéz is volt ebben a témában újat mondani) de így is megjósolta a jövőt (Trump és társai térnyerése). Persze utalnak a gyermekeit felfaló francia forradalomra is (SPOILER pld. Marat halálára SPOILER VÉGE), de nem nehéz felfedezni más országok puccsait-diktatúráit sem (Irán, Észak-Korea, vörös khmerek, a sor végtelen), Twin Peaks-rajongóknak Lara Flynn Boyle miatt kihagyhatatlan. Nem csak négylábúakból de Klónokból is jut mindkét napra, először este tizenegykor és a Film+-ra. Ilyesmi magyarítással voltmár egy Rutger Hauer-opus de ebben Keanu Reeves dönt úgy családja elvesztésekor hogy az emlékek addig kísérleti szinten űzött robotokba be-, és átültetésével őket is feltámasztja – a Replicas aktuális problémát boncolgat de sajnos nagyon rosszul (szinte Asylum-stílusban) megvalósítva, pedig a sztoriban bőven lett volna több. Jóval előtte fél kilenckor házastársi viszálykodás cseh módra a Cinemax 2-őn: mosolyszünetet tartó párocska nőtagja legjobb barátjuknál húzza meg magát, az addigiakat flashbackekben, kettőjük elmondásában ismerjük meg. A Karel, én és te valamivel életszerűbb volna ha arra is kitérne, mi lenne ha a férj tenné ugyanezt egy hölgyismerőssel, így viszont lesz ürügy hogy újraéledjen a

Swingerwarrógép rovat:
Szabadnem – „Gyertám két végén égetem” – biszexualitás a történelemben: „Híres biszexuális (vagy annak vélt) emberek a történelemből.” – Igen, párszáz év távlatából bárkit lehet annak vélni aki nem illeszkedett a kor erkölcsei-elvárásai közé. Féligazságok terjesztése helyett esetleg megtanulhatnátok helyesen írni („Gyertám két végén égetem”).
önkép – Segítség, össze vagyok zárva a párommal!: „Sok párkapcsolat megsínyli az összezártságot. Mit tehetünk, ha úgy érezzük, nem bírjuk tovább? Van megoldás?” – Hogyne lenne, a párcsere és a megcsalás:
CSAJOK & PASIK – Szeretőtartás okosan: „Sajnálom, amikor azt látom, hogy úgy megnéz mindenféle nőt, hogy szinte a szemével ejti teherbe őket.” – Szóval a párcsere menő de ha csak megnézel valakit az utcán az már gondolatbűn. Értem, vagyis dehogy, meg azt sem hogy máskor azon rinyáltok hogy apu miért nem hagyja ott értetek a családját:
Randiblog inbox – Miért ragaszkodik a feleségéhez, ha amúgy is velem (is) szokott „együttlenni”? – Mert VALÓJÁBAN ŐT SZERETI, TE MEG CSAK SEKSZRE KELLESZ NEKI ő egy Progresszív, Nyitott Fffférffii, tessék szépen elfogadni:
CSAJOK ÉS PASIK BLOG – Nem megcsalás. Az a nő csak lelki társ...: „Ha fordított helyzetben lennénk, és én újítanék be magamnak egy nálam jóval fiatalabb „lelki társat”, akkor is ilyen halál nyugisan reagálna?” – Biztosan, hiszen nőként pont ezt várjátok el:
poliamor – Hogyan lehet kettőt szeretni?: „Lehetünk-e egyszerre két emberbe szerelemesek? Milyen páruhuzamosan megélni a kapcsolatok különböző szakaszait?”TANULJ MEG HELYESEN ÍRNI („szerelemesek”), minden másra ott a Nap kommentje:

moonshadow 2020.02.15. 06:03:10
Egy ember megismeréséhez egy élet sem elegendő.
"Hogyan lehet kettőt szeretni"
Úgy hogy egyiket sem ismered igazán, csak a felszínt kapargatod.
A kapcsolat áldozathozatal is, döntés, hogy valakinek nekiadod az idődet.
Amit most a Kornélnak adsz, azt az Andrástól veszed el, ennyi történik.
 

VASÁRNAP, JÚLIUS 26.:
MÉG EGY SÖRT!
0
A Vonal issza fel.

Talán érdemes:
Nyolc előtt öt perccel az Egy kutya négy élete tavalyi folytatása a retekklubbon, ebben már Egy kutya négy útja van terítéken és inkább családi program mint a tegnapi párja bár az elmúlást ebben is érintik, a folyton újjászülető, gazdájához többször, több alakban visszatérő Bailey kutyát most annak unokája mellé rendeli a reinkarnáció-lottó (na meg a gazdi fohásza). Bő félórával később (20:30-kor) francia drámázás a Cinemax 2-őn melyben a néhai focista Eric Cantona a kiábrándult művész akit meglátogat festményei fiatal rajongója és megerősítést ad neki, ő pedig (tudván hogy agydaganattal diagnosztizálták) elindul felkeresni rég nem látott családját meg általában jóvátenni addigi tévedéseit. Az Ulysses és Mona már címében is a híres görög vándor és da Vinci festményének „leszármazottja” – gyanítom hogy a Monát játszó Manal Issát valószínűleg a neve miatt castingolták. Kereken kilenckor minden szinglik ősanyja követi el az Erededő Bűnt a Prime-on. Igen, Bridget Jones babát vár, már csak azt kéne kiderítenie ki a papa, de azért nem kell aggódni mert bár Jones halad a korral, Renée Zellweger továbbra is örök fiatalnak igyekszik látszani, annyira hogy még kés alá is feküdt érte, a végeredmény természetesen pont nem az lett amit el akart érni (=mesterségesen megszépítve még idősebbnek tűnik). Fél tizenegykor másfajta gyermekvárás a Duna World-ön egy doksival a Józan babák klubról és visszajáró olvasók tudják mit gondolok róla: értem én hogy meg kéne hasadnia a szívnek amiért senki nem foglalkozik a terhes narkósokkal de továbbra is csak azt tudom mondani hogy vagy drog/pia, vagy anyaság, a kettő rohadtul nem fér össze. Sorry de nem tudok szimpatizálni azokkal akik tudatosan károsítják magukat, kockáztatva leendő fiuk-lányuk életét miközben mások vért izzadnak míg összejön nekik a baba, és akkor még mindig ott van hogy később beüt valami, így lesz nyolckor is a Cinemaxon ahol Az én Zoém hősnője, a génsebész Isabelle (Julie Delpy) van válófélben agresszív férjétől. Közös gyerekük elhelyezése is bizonytalan, erre a Sors ad választ elég szemét módon, a kislány ugyanis agyvérzést kap egy éjszaka és meghal, a nő azonban nem nyugszik bele és tudását felhasználva keresi a megoldást holott minimum a Kedvencek temetője óta tudjuk, hova vezet az ilyesmi...

„Zene” és „film” rovat:
galéria – Renée Zellweger úgy érkezett az Oscarra, mint aki előre tudja, hogy nyerni fog: „Fantasztikusan nézett ki a vörös szőnyegen, pár órával később pedig be is zsebelhette a legjobb női főszereplőnek járó díjat.”Véletlen? ALIGHA!4!!!4!
Olcsó filmben is lehet elképesztő dolgokat csinálni – ...és sok pénzzel is lehet mellényúlni:
Lehet Magyarországon kompromisszum nélkül blockbustert csinálni? Így készült a Pesti balhé: „Július 30-án érkezik a mozikba a Pesti balhé című vígjáték, melyhez most érkezett egy werkfilm. Menő autókat, extravagáns ruhákat, drága órákat és sok-sok akciót ígérnek az alkotók.”MAGYARUL: ez is olyan lesz mint az összes többi gájricsi-kópia. Kicsit sárga, kicsit savanyú, de legalább a miénk (igen, belekukkantottam a videóba, nem látatlanban ítélkeztem).
Hilary Swanket a Marsra küldi a Netflix – Ilyen se volt még...ja de, lásd Ad Astra, Gravitáció, stb., és még a Számolás jogát is Star Trekesítik:
Saját sorozatot kapnak a Star Trek névtelen hősei: „Augusztusban jön a Star Trek: Lower Decks rajzfilmsorozat.”ÉDES FASZOM, már látom a Luke és Han által kinyírt rohamosztagosokról szóló sajnáltató szériát :SSS
Jay-Z annyira féltékeny volt, hogy az öltözőbe záratta Beyoncé klipforgatásán a nem meleg férfiakatÉBERSÉG JAY-Z ELVTÁRS, MI EZ A GENDERISTA SZEGREGÁCIÓ?! ...avagy így lesz az I got 99 problems, but a bitch ain't one előadójából pussywhipped papucs. Hol van már a Girls, Girls, Girls sekszizmusa és übermacsó befejezése, a Zasszony helyretette:
Beyoncé nem fogja lehajtott fejjel hordani a koronátLewis Hamilton likes this merthogy megint arról van szó hogy őt mennyire elnyomják: „A Black Is Kinget Beyoncé maga írta és rendezte is, a zenéről még egyelőre sokat nem tudni.” – Az nem is kell a politikai és illuminált agendák mellé, mert „a képekből ítélve megint terítéken lesz a fekete amerikaiak öröksége, a vadnyugat mítosza, egy adott ponton aszteroidák (vagy ahogy később kiderül: csillaggyermekek) csapódnak a parton pózoló Beyoncé mellé, akinek a szájából elhangzik az is a narrációban, hogy nem lehet lehajtott fejjel viselni a koronát.” – Tök hiteles ez tőle aki jó családba született és kb. a Destiny’s Child óta multimilliomos, eltaposva régi zenésztársait.
Világhírű művészek és tudósok írtak nyílt levelet, mert veszélyben érzik a vita szabadságát a nyugati világban: „JK Rowling, Salman Rushdie, Noam Chomsky és társaik szerint az ellenvéleményekkel szemben érvekkel kell harcolni, nem betiltással vagy megszégyenítéssel.” – ...és ha sikerül dűlőre jutniuk a menstruációs kérdésben, még mindig ott a következő first world problem:
0

VISZLÁT HÉTFŐN!


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés