2020. 08. 01.
Gentlemen, it’s extraordinary! (aug. 1-2.)
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Gentlemen, it’s extraordinary! (aug. 1-2.)

 

 

 

 

 

 

SZOMBAT, AUGUSZTUS 1.:
KUCSMATŰRŐ
0
Change your tasting men!

Talán érdemes:
M5, 20:50 – A Charley nénje ilyen-olyan inkarnációkban voltmár nálunk, ez a tavalyi elvileg még nem, a történet ugyanaz: két haver megkér egy harmadikat hogy adja ki magát az említett rokonnak, ezzel növelve házasodási esélyeiket – nyilván nem éri utol a klasszikus tévés verziót de attól még érdekes lehet. A reteklubbon negyed tíztől Cool túra után Kocsmatúra: felnövésre képtelen baráti társaság egyik tagjának öccse házasodni készül, menyasszonya pedig meglépi amire maguktól nem lettek volna képesek, vagyis a Nagy Napig eltiltja őket egymástól. Miután a fiúknak nincs lehetősége együtt inni így más örömforrás, pld. nők után néznek, az egyedül maradt bátyónak is döntenie kell: vagy ő is talál magának valakit vagy felborítja a családi békét és újra összehozza a farkasfalkát... A Flock of Dudes a másnapos bro movie-k kisköltségvetésű kiadása amit megrögzött agglegények és/vagy alkeszek fognak értékelni – talán én is. Tíz perccel később (21:25-kor) spanyol (de Írországban forgatott!) vígjáték a Dunán melyben elvált házaspár egyesül újra (nem úgy) régi kedvenc vendéglőjükben, az egy éve előre lefoglalt helyükön, az esemény már csak azért is fontos mert a főnök-főszakács váltásra készül és ma van nyitva utoljára. A búcsúestélyre (amire a helyi tévé riportere sem jut be) csupa sznob majom van meghívva, közülük a legeredetibb az idős grófnő (Fionnula Flanagan) aki elhunyt férjét is magával hozza porózus formában, urnában (bár a tulaj új projektjét pénzelő japán befektetők nyilván láttak már betegebb dolgokat is). Az Európában-Amerikában Tasting Menu címmel forgalmazott Asztal két főre – ha maradunk a táplálkozós párhuzamoknál – olyan mint egy végtelenített előétel: belecsapnak gasztróba-rom. kom.-ba, bemutatnak izgalmas(nak tűnő) karaktereket akiket nagymúltú színészek játszanak (pld. Stephen Rea) de ezeket nem bontják ki, nem használják fel, szóval csak még éhesebbek leszünk a végére. Előtte nyolckor ugyancsak ételről lesz szó az HBO-n egy múltévi dark comedy-vel melyben domina-beütésű evőeszköz-gyáros (Demi Moore) viszi Hivatali eltávozásra kollégáit a Békés Mexikó egyik barlangjába pedig a bányászok meg a gyerekcsapat balesete után tudnia kéne hogy szoktak az ilyesmik végződni, főleg ha nem túl profi túravezetőt fogadnak fel (Ed Helms, aki nincs is sokáig Moore útjában). A föld alatti bezártságban fokozottan kijönnek az addig szőnyeg alá söpört problémák és az ósdi túlélősdiből hamar csapatleépítés lesz mert egyéb élelem híján egymásra fanyalodnak a húsra éhes kollégák és bár a tanulságot az angol elnevezéssel a szánkba rágják (Corporate Animals) azért így is lesz mit emészteni a befejezés után.

A seksz, a szipu rovat:
The Mexikó Edition:
Hét fiatal kirándulót találtak holtan Panamában egy tó mellett: „Tizennégyen indultak sétálni, a túlélők azt mondják, két fegyveres támadt rájuk. Az indítékot még nyomozzák.” – Minek? Egyértelmű hogy öngyilkosság volt.
Újabb tömegsírt találtak Mexikóban: „Legkevesebb 23 ember holttestével.”Wait, a challenger appears:
Bő öt év után megtalálták a Mexikóban eltüntetett 43 hallgató egyikének maradványait: „Máshol, mint gondolták volna. Nemhogy megoldódott volna, még fokozódott is a rejtély.” – Ez is öngyilkosság volt, a kartelleknek semmi köze hozzá! A diákok csoportosan szuicidáltak, utána pedig beásták magukat a földbe.
Több száz holttest kilenc mexikói tömegsírban: „A bűncselekményeket a szervezett bűnözés ellen 2006-ban indított katonai művelet számlájára írják.” – Jaja, az állam a hibás amiért harcolni próbál a drogterjesztőkkel ^^
Egy brazil bíró elrendelte, hogy Bolsonarónak is szájmaszkot kell hordania nyilvános helyeken: „Különben napi bírságot fizet.” – Majd lelöveti a bírókat oszt’ jónapot.
Két vírus tombol: a Covid-19 és Bolsonaro: „Saját egykori szövetségesei támadják ezzel a továbbra is korlátozásellenes tüntetőket támogató brazil elnököt. Brazíliában berobbant a járvány, a számok még borzasztóbbak lehetnek.” – ...kivéve ha eleve le se hozzák őket. Ja azt már nem tudják megtenni, mert:
Már kilenc kormánytag megfertőződött Bolíviában koronavírussal: „Elkapta a fertőzést az államfői teendőket ideiglenesen ellátó Jeanine Ánez is.” – Kezeltesse magát Mexikóban:
Magánkórházat húzatott fel egy mexikói drogbáró, hogy búvóhelyén kezeltethesse beteg veséjét: „Virágzó magánegészségügy.” – Eközben Indiában:
Miután meglátta saját kórházi számláját, befogadta irodájába a szegénységben élő koronás betegeket: „Egy indiai üzletember 85 ágyas ellátóhelyet hozott létre, részben a kormány támogatásával.” – ...és az abszolút győztes:
Iszlám terroristák állítottak fel járványközpontot: „A rettegett szomáliai as-Sabáb éjjel-nappal hívható telefonügyeletet is tart.” – A következő választást ők nyerik. Oh wait...
 

VASÁRNAP, AUGUSZTUS 2.:
APUCI A KÁDBAN
0
Biztonsági űri ember.

Talán érdemes:
Haladjunk időrendben visszafelé! Tízkor oldszkúl akciózás a TV2-őn melyben leszerelt katona (Antonio Banderas) a pláza ászaként Biztonsági őrködik és már melója első estéjén szüksége lesz harctéri tapasztalataira amikor meg kell védenie egy kis szemtanút (Katherine de la Rocha) akit tárgyalásra vittek volna de az őt szállító konvojt megtámadta a vádlottak által felbérelt gyilkos (Sir Ben Kingsley) és csapata. B-mozi A-nevekkel és legalább rövid, ugyanabban az időben faékegyszerű horror az AMC-n az eddig főleg speciális effektek gyártásával elhíresült Patrick Magee-tól. Az Ősharag (avagy Oh-Mah legendája) a Predator-franchise-t keresztezi a jetivel-nagylábbal: utazgató párocska elüt valakit a senki földjén ám hamarosan kisebb gondjuk is nagyobb lesz a segítséghívásnál mert hívatlan lény kezdi követni őket. Egyetlen bajom a Primal Rage-dzsel az hogy a 106 perces játékidőhöz képest túl korán tűnik fel benne a szörny de egynek még így is elmegy (főleg hogy a készítők NEM támaszkodtak a CGI-re). Más. Annyit cikiztem Kínát hogy ideje példát hoznom rá hogy ott is ugyanolyan népek élnek mint itt, ugyanolyan problémákkal, az Élj és énekelj pont megfelel erre fél kilenckor a Cinemax 2-őn: egy kicsi de összetartó operatársulat fellépéseinek helyet adó színház veszélybe kerül, az igazgató pedig kézzel-lábbal (és a képzeletével) küzd a megmaradásért. Bár mágikus realista elemek is vannak benne attól még bőven valóságszagú, számtalan hír volt arról hogy mikor az útépítés útjában levő ház tulajdonosával nem tudtak megállapodni vagy erővel lebontották a házát vagy körbeépítették. Nyolckor Guy Ritchie idei dobása a Film Now-n amivel sokadjára igyekszik visszatérni ahhoz a stílushoz amivel anno befutott, persze úgy hogy a mai, Knives Out-on szocializálódott fiatalokat is megszólítsa és közben az SJW-k haragját is elkerülje (lásd a női autószerelő-műhelyt). Azt lehet mondani hogy ezúttal összejött neki és el lehet felejteni a korábbi félsikereket (Arthur, Aladdin), ez már majdnem olyan tökös mint a debütálása volt. Az Úriemberek hősei korántsem azok, kezdve a fűbizniszétől szabadulni akaró amcsitól az arra pályázó londoni kis-, és nagymenőkig, a sztori úgy lesz pörgős hogy nem újítottak a nyertes formulán (egymást meglopó rablók), az igazi meglepetés Hugh Grant feltűnése valamint az hogy Michelle Dockery-vel kapunk egy hihető alvilági nőt (mert legyünk őszinték, a Ravasz... és a Blöff 100% férfimulatság volt). Nyolc előtt öt perccel olasz koppintás a retekklubbon a Kipurcant a bébicsősz...-ből, apróbb variálással arra a macsós igassságra kihegyezve miszerint az anyák élete csupa móka és kacagás. Ebben a tévhitben él az itteni férj is de csak míg felesége szaván nem fogja és be nem ülteti a maga helyére egy utazás erejéig, ergo Apuci a pácban, anyuci Kubában lesz, és hogy hogy jön le mindez a médiában? Hát így:

Házas társas játék rovat:
Nem volt hova hátrálni a férfiaknak a házimunka elől: „A karantén ideje alatt többet vállaltak a férfiak a gyereknevelésből és a házimunkából - derült ki egy hazai kutatásból. De vajon tartós maradhat-e ez a trend? Hozhat-e változást a nemek közötti munkamegosztásban az elmúlt két hónap?”MI AZ HOGY, NAGYONIS, FŐLEG AZ EGYEDÜLÁLLÓ VAGY ELVÁLT FÉRFIAKNÁL Az attól függ mert máskor pont az ellenkezőjét mondjátok:
Még inkább a konyhába kényszerítette a dolgozó anyákat a koronavírus: „Szociológusok 53 olyan nőt kérdeztek meg, aki a kijárási korlátozások alatt is otthon dolgoztak, miközben gyermeket neveltek.” – Bezzeg ha STÁRok kényszerülnek a konyhába az rögtön menő:
SCARLETT JOHANSSON MEGLEPŐEN ELHÁZIASSZONYOSODOTT AZ UTÓBBI IDŐBEN: „A 35 éves szexbomba-filmcsillag mostanság elég hétköznapinak tűnő életet él a vőlegényével. Bevásárol, autót porszívóz, ilyenek. Fotók!” – Behódolt a patriarchátus által rákényszerített szerepnek? Csalódtam benne :SSS
FEKETE – AKTUÁLIS – Kibújik a szög a zsákból avagy házastársak összezárva: „Az összezártság alatt, eljön a nagy szembenézések ideje. Vajon mi lesz év végére, sok szép kisbaba, vagy sok csúf válás?” – Azt nem tudom, viszont nem nehéz megtippelni ti melyiknek drukkoltok:
na miért – Miért válnak a nők? 9 okot mondtak – Nem kell kilenc ok, kicsivel alatta olvashatunk egyet:
Megan Fox akkor akart először elválni férjétől, amikor a férfi ágyban fekvő beteg volt: „Fox 2015-ben egy forgatás miatt magára hagyta beteg férjét, hazaérkezése után pedig beadta a válókeresetet.” – A pasi csak örüljön hogy nem vádolta meg zaklatással, visszatérve a válás kilenc okára:
GAZDAG – Öt milliárdos válás: „Válni sosem öröm, de ha az ember 36 milliárd dollárral távozik a kapcsolatból, az talán enyhít a fájdalmon.” – ...és át lehet törni vele az üvegplafont is, mert: „Az Amazon-vezér Jeff Bezos és felesége útjai 2019-ben váltak el egymástól, mégpedig úgy, hogy az asszony megkapta a pár Amazon-részvényeinek a negyedét. Ami persze nem a fele, amire elvileg igényt formálhatott volna, de (...) ennek köszönhetően MacKenzie Bezos jelenleg a világ 3. leggazdagabb nője és 22. leggazdagabb embere.” – ...szóval a pénz mellett még a nevet is megtartotta? Ő lesz az Év embere, akárki meglássa :DDD

VISZLÁT HÉTFŐN!


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés