2020. 08. 03.
Ghislaine a zordonánál (aug. 3-4-5-6.)
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Ghislaine a zordonánál (aug. 3-4-5-6.)

 

 

 

 

 

 

HÉTFŐ, AUGUSZTUS 3.:
CSAK DUMÁLNI, MÖSZJŐ!

0
Living in AMERICA the mirror.

Zene rovat:
Nyolc előtt tíz perccel a magyar blues királya a Duna World-ön egy Akusztikus műsorral – igen, Deák Bill Gyuláról van szó. Kereken 20:00-kor, de már a Film Now-n (vagy holnap ugyanitt 10:20-kor) jön a Soul Keresztapa életének régóta időszerű 2014-es feldolgozása Chadwick Boseman főszereplésével és ahogy a legtöbb biográfia, A James Brown sztori is nehezen birkózik alanya nagyságával, márpedig őt oda lehet tenni Elvis mellé mint lelki gondoktól sújtott újítót. Könyveket lehetne írni róla (meg is tették) hogyan küzdötte fel magát a szegény környezetből érkezett kissrác a ringből a világot jelentő deszkákra, hogyan szervezett maga köré zenekarokat (Fred Wesley & The JB’s, The Famous Flames), hogyan válogatta be ezekbe a kor legjobb muzsikusait (köztük egy bizonyos Jimi Hendrixet is) hogy aztán zenéjével létrehozza a funkot, megágyazzon a rapnek meg úgy általában a modern tánczenének. Ő a legtöbbet samplingelt előadó (nem csak a hiphopban), dinamiterejű előadásai kb. mindenkire hatással voltak, ám ahogy minden legenda, idővel Brown is önmaga paródiájává vált, ha nem a hírnevéhez méltatlan lemezei akkor a botrányai miatt: köztudottan furán állt a nőkhöz de a legemlékezetesebb mégis az autós üldözéses eset volt vagy az amikor totál bekokózva jelentkezett be a híradóba. Lám, fél oldalt írtam róla de még ez is csak ízelítő az életéből amit valahogy össze kéne sűríteni, a végeredmény nem egy Rocketman, sem egy Bohemian Rhapsody (TV-filmként nem is lehet az): bár nem mismásolja el főhőse negatív dolgait ahogy utóbbi, mégsem olyan részletekbe menően őszinte mint az előbbi. Dan Ackroyd, az énekesnő Jill Scott meg persze a régi emlékek kedvéért belenézek aztán meg előveszem a Maestro lemezeit, jóval később, féléjfél után öt perccel world music finomság az M5-ön a Monsieur Doumani koncertjével a MüpArt sorozatán belül, ők Ciprus politikai-kulturális megosztottságát formálták művészetté előbb coverekkel majd saját számokkal.

Talán érdemes:
A koronavírus az egész bolygót sarokba szorította, főleg a szórakoztatóipart, a rá adott egyik lehetséges választ az HBO3-on láthatjuk 20:10-től (vagy szerdán 14:55-kor), önmegfejtő címmel: mi van ha Otthon kell maradni de ez csak kihozza az emberi különbségeket, és főleg mi van akkor ha pont ekkor akarnak velünk szakítani? Univerzális problémák melyekből ma a spanyol változatot kapjuk, minimáleszközökkel (mobillal felvéve-editálva, több „elkövetőtől”, kis etűdökben), utána 23:25-kor az egyik közelmúltbeli (és valóságalapú) Év filmje a Film+-on a drogügyletek miatt thaiföldi börtönbe küldött ifjú bokszolóról, Billy Moore-ról (Joe Cole) akinek keményebben kellett állnia a sarat mint Van Damme-nak vagy Scott Adkins-nak, így lesz ő A kíméletlen és a benti ketrecharcok királya, mi pedig lessünk be az aranyrácsok mögé:

Hétfő? #LESZAROM.
The Oligarcha Cribs Edition:
Hétvégi dilemma – Anna Paquin vagy the Weeknd luxusvillája a menőbb? – Hétfő van, szóval mindkettőt LESZAROM.
Gazdagisztán – magas élet – Csodalakást vett az Uber alapítója: „Travis Kalanick penthouse-ához tetőtéri medence és klimatizált garázs is tartozik.”LESZAROM Wait, a challenger appears:
BILL GATES NEMRÉG VETTE MEG EZT A 14 MILLIÁRD FORINTOS VILLÁT: „Valószínűleg megérte: az óceánparti épületegyüttes újraírja a luxusról alkotott fogalmainkat. Tartozik hozzá két vendég-, és egy üvegház is.” – ...és hogy mi jár még mellé? Hát a LESZAROM.
GAZDAG – Ilyen egy szaúdi bankár otthona: „Elképesztő fényűzést, több tízmillió dolláros házat képzelünk egy szaúdi bankár otthonaként. És így is van.” – Meg úgy is van hogy LESZAROM.
GAZDAGISZTÁN – A legdrágább alaszkai ház: „Hiába gyönyörű, Alaszka nem feltétlenül tartozik azon helyek közé, ahol szívesen élnénk. Kivéve ebben a luxusházban.” – …és hogy miért éppen Alaszka? Hát azért mert LESZAROM.
G – Lionel Ritchie kaliforniai rezidenciája: „Már-már királyi rezidenciában tengeti minden­napjait Lionel Ritchie, akinek a kaliforniai villája a maga nemében teljesen egyedülálló.” – Majd eladja ő is:
TOMMY LEE – Íme egy rocksztár otthona, amely most áron alul eladó – Ha Pam Andersont adják mellé, akkor is ingyen SZAROM LE.
Elon Musk azt mondta, hogy nem lesz többé saját otthona, és nekiállt eladni a házaitJAJJ HOL FOG AKKOR LAKNI SZEGÉNY?! BRÜHÜHÜ LESZAROM.
KELLY CLARKSON HELYÉBEN EL SEM ADNÁNK EZT A HÁZAT – Ha a helyében lennék én sem, de mivel a saját helyemen vagyok így LESZAROM.
GAZDAG – Less be Eva Longoria nappalijába!: „A színésznő csúnya veszteséggel adott túl a 7 háló- és 9 fürdőszobás házon, amiért alig 8,5 millió dollárt kapott.” – Mindjárt megsajnálom szegényt...ja nem, LESZAROM.


KEDD, AUGUSZTUS 4.:
CHAIN OF FOOLS
0
Fakard általi művész.

Talán érdemes:
Ma pangás lesz (gondolom hozzá passzoló időjárással): a Dunán folytatják Szófia fejedelemasszony történetét 21:35-től de a mai fő orosz program így is 20:50-kor jön az M5-re Lev Birinszkij tragikomédiájával a Revizorból jólismert korrupcióról. A forradalmi békeharc kellős közepén túl nyugodt a légkör egy kisvárosban melynek kormányzója – ha már meg sem akarják ölni – a jól bevált önmerénylethez folyamodik, így veszi kezdetét a Bolondok Tánca, egyre emelkedő tétekkel és egyre nagyobb hazugságokkal. Lesz még kilenckor egy dán krimiszéria (Kard által vész) is a Filmbox Extra HD-n sorozatgyilkosra vadászó profilozókról-rendőrökről.

MAGYARUL! rovat:
Trump minden jót kívánt Ghislaine Maxwellnek: „Minden jót kívánok neki, sokszor találkoztam vele Palm Beachen, mondta az elnök, amikor a szexkereskedelemmel vádolt Maxwellről kérdezték.”MAGYARUL: megadták a csajra a kilövési engedélyt :SSS
Egy járvány, ami felzabálja a magánéletedet: „Mennyit segített vagy rontott a történteken az információs társadalom korát jellemző totális megfigyelés? Mik lesznek a megfigyelés rendkívüli helyzetre alkalmazott, örökre velünk maradó megoldásai?”MAGYARUL: érzékenyítő tréning, és tényleg:
concorde – Ezért üt óriásit a modern világrenden a koronavírus – Jajj dehogy, pont hogy jól jön neki: „A modern világrend motorja a pénzre, mint narkotikumra rászoktatott emberiség. Erre érkezett meg a mostani világjárvány.”MAGYARUL: érzékenyítő tréning a készpénzmentesítés felé.
Sokan inkább elfelejtenék a készpénzt – Lásd fentebb...
Készpénz, a vírusgazda – Lásd fentebb, és valóban efelé haladunk:
Jön a kínai antibitcoin: „A kínai jegybank kísérleti jelleggel bevezeti a digitális pénzt, ami a bitcoin elveinek szöges ellentétére épül. A bűnüldözéstől az emberek nyomon követéséig sok változást hozhat.”AZ UJGUROK LÁJKOLTÁK EZT MAGYARUL: 1984.
Ausztrália is beveti a nyomkövető mobilalkalmazást: „A miniszterelnök szerint ha az emberek 40 százaléka letöltené az applikációt, akkor az nagyobb szabadságot adna a lakosoknak.”MAGYARUL: NWO.
jelenből a jövőbe – külföld – Koronavírus: Kína színkodot ad állampolgárainak: „Az állam döbbenetes kísérletbe kezdett – az adattudomány módszereit alkalmazva szabályozná polgárai életét.”ÉDES FASZOM! Lesz sárga csillag is? Tényleg nincs sok különbség az ideológiai szélsőségek között...
Svédországból teljesen eltűnhet a készpénz: „Már most is nagyon alacsony a készpénzállomány, digitális valutát tesztelnek.” – Felkészül a többi ország:
jelenből a jövőbe – Japánnak be kellene vezetnie a digitális yent: „japán kormányerő Liberális Demokrata Párt befolyásos törvényhozói kardoskodnak független digitális fizetőeszköz bevezetése mellett.” – Biztos jól átgondolták, ahogy a posztoló is a helyesírást-logikát...ja nem, lásd a Nap kommentjét:

KKülönvélemény 2020.02.24. 05:06:52
"A dollár által vezetett stabil pénzügyi világban élünk"
"Ha az összes országnak sikerül pénzáramlását saját digitális fizetőeszközzel kontrollálnia, megelőzhetők a nagy kilengések, válságok, és stabilizálhatják a gazdaságaikat"
Köszönöm, nincs több kérdésem.
 

SZERDA, AUGUSZTUS 5.:
ALÁNK A PALÁNK
0
Távol a végtelen firkától.

Talán érdemes:
Ma egyből kétszer is kapunk horrort, ráadásul sequeleket melyek közül az Annabelle 3.-at kezdik korábban (nyolckor és az HBO-n), ebben a Conjuringból ismert démonvadászok dugják el a rosszcsont babát a munkájuk során összegyűjtött elátkozott tárgyak mellé egy lezárt szobába amit aztán ki is nyit a lányukra vigyázó bébicsősz (aki halott apjával beszélne), az általa reaktivált gonosz lélek pedig felébreszti az összes többit. Mintha egy PC-s játék végét látnánk ahol egyszerre kell legyőzni az összes level boss-t, még farkasember is lesz SPOILER de a leghihetetlenebb mégis az hogy Warrenék a végén nemhogy a búsba küldenék a bébiszittert hanem szinte meg is dicsérik hogy nem volt azért akkora baromság amit csinált – bár a folytatás szempontjából nyilván ez a „„„logikus””” befejezés SPOILER VÉGE. Utána 22:10-kor újabb bőrlehúzás de már a Film Now-n, kicsit a Halálod appját idézve a Boldog halálnapot! 2. részével ami az első rész Idétlen időkig-be oltott slasherkedése helyett az események megmagyarázására helyezi a hangsúlyt vagyis inkább időhurkos sci-fi-be hajló misztikusság lesz mint sima rémisztgetés. Időutazásnál maradva nyolckor romantikázás a Cinemaxon a kissé közhelyes Végtelennel, ebben egymástól nagyon különböző párocska férfitagja nyeri vissza asszonya kezdeti lelkesedését a jó öreg Back to the FUTURE Pasttel és az ott végrehajtott múlt-átírással. Ha a Makulátlan elmét kereszteznénk az Időutazó feleségével akkor talán valami ilyesmit kapnánk, félórával később (20:30-kor) a testvércsatornán (Cinemax 2) jön a dettó sematikus elnevezésű Távol, ez egy fura lett animáció az égbeli hajótörött srácról aki ejtőernyőjével titokzatos szigeten köt ki melynek „lakói” talán csak képzelete szüleményei kezdve az őt kísértő sötét alaktól a neki segítő kismadáron át a motorig amellyel menekülni próbál a szellemtől. Gints Zilbalodis one man show-ja aki egymaga felel az egészért, vagyis óriási teljesítmény de ha kritikus akarok lenni akkor ez is hajaz egy videójátékra (a karakter utazása a szinteket jelző pontokig, stb.). Az M5 mai kétidőpontos (13:35 illetve 22:30) ifjúsági darabja a Gyerekrablás a Palánk utcában, itt a Bolondok tánca önmerénylete helyett önemberrablást kapunk, ezzel szeretné kierőszakolni egy kisgyerek (a váltságdíj mellett) apja hazatérését és anyjával való kibékülését. Az öröm megint felemás mert bár nem olyan morbid mint a Minorka Vidor de ebbe is jut nem beleillő jelenet (macskaszadizás), és ha már itt tartunk:

A természetet visszavágják :( rovat:
Bérgyilkossal ölette meg saját kutyáját egy nő Szigetvár környékén – Más bezzeg „bátrabb” és maga végzi a piszkos munkát:
Kegyetlenül megkínoztak egy macskát Érsekvadkerten a hétvégén: „Az állat szét volt kaszabolva, a farkát levágták, a hátsó lábai szilánkosra törtek.” – Ugyanezt az elkövetőnek, oszt’ jónapot.
SZOVJET SZELLEMVÁROSOK – Oganer, egy befejezetlen szovjet szellemváros: „Norilszk városa az 1980-as években sokat fejlődött, a Szovjetunió összeomlása miatt több építkezés is félbeszakadt.” – Tévedésben vagytok, az ottani „fejlődés” nem állt meg a SZU összeomlásával:
Egy Norilszk melletti hőerőműből 20 ezer tonna olajszármazék ömlött egy folyóba: „Több évtizedre lesz szüksége a sarkvidéki Ambarnajának, mire kiheveri azt az ökológiai katasztrófát.” Keep calm, a helyiek addig ingyen nyaralhatnak az Aral-, vagy a Karacsáj-tónál. Oh wait...
Alig indult el az év, máris kihaltnak nyilvánítottak egy állatfajt: „A Jangce pandája, a kardorrú tok majdnem négyméteres volt, és 250 kilót nyomott.” – Ezek után nem meglepő, hogy:
Több mint 500 állatfaj áll a kihalás szélén: „Az újabb kihalási hullám a civilizáció összeomlásához vezethet a tudósok szerint” – ...de sebaj, a 444 mindenkit megnyugtat:
Attól nem kell félni, hogy a magyar emberek ebből kimaradnak: „Magyar szakértőkkel, hazai tudományos munkákat felhasználva tekintettük át, hogyan alakítja át az életet a klímaváltozás a Kárpát-medencében, és mire kell felkészülnünk, ha túl akarjuk élni a 21 századot. Sok jóra nem számíthatunk.” – ...és ez annyira fontos hogy szinte szóról szóra újra lehozzák:
Illúzió, hogy kivonhatjuk magunkat a klímaváltozás hatásai alól: „A Klímaváltozás és Magyarország című friss tanulmánykötet szerzői arra keresik a választ, hogy milyen hatásai lehetnek az éghajlatváltozásnak a Kárpát-medencében, hogyan lehet és érdemes alkalmazkodni a természetben zajló folyamatokhoz.” – ...de még így is mindenkit be kell fogadnunk, tudjuk, meg azt is hogy Európa a felelős mindenért:
szemlélek – Van még ott pusztító erő bőven, ahonnan a koronavírus jött: „Ha nem hagyunk fel az állatvilág kihasználásával és a természet pusztításával, tönkretesszük az emberiséget.”ÉDES FASZOM, de utálom az ilyen álszent keresztényeket! Menjetek a csúcsszennyező Afrikába, Indiába vagy Kínába (ahol épp az ujgurok mellé pakolják Jézus híveit) és nekik prédikáljatok:
Hatalmas kínai halászflotta bukkant fel a Galápagos-szigetek közelében: „Ecuador diplomáciai úton próbálja meg elérni, hogy a hajók menjenek el a rengeteg ritka és veszélyeztetett halfaj otthonának számító területről.”„Diplomáciai úton”? Na csak vigyázzanak nehogy úgy járjanak mint Hong Kong.


CSÜTÖRTÖK, AUGUSZTUS 6.:
HA A KÍVÁNSÁG FÁJNA
0
A grúz változat.

Ajánlott:
Kilenckor újabb Tengiz Abuladze-dráma az M5-ön az erőltetett házasságokról. A Kívánság fája a mester opus magnum trilógiájának második része (az elsőt ugye múlt héten adták): idős korára szülőfalujába visszaköltöző férfi lánya beleszeret egy helyi fiatalba holott a „bölcs” vének tanácsa más sorsot szánt neki, ki is jelölték férjét. Ami Marita számára őszinte vonzódás az a könnyen ítélkező lakosoknak sima házasságtörés és ezt arrafele nyilvános megszégyenítéssel büntetik... Ez is irodalmi feldolgozás (az alapmű szerzője Georgij Leonidze), a mozi szerelmesei imádni fogják súlyos témája dacára is.

Talán érdemes:
Ugyanabban az időben (21:00) gyenguska Robert De Niro-vígjáték a Film Mánián melyben kiégett producerként küzd az aktuális forgatással járó nehézségekkel, főleg (az önmagát alakító) Sean Penn-nel. Barry Levinson lenyúlta Robert Altman ötletét (A játékos), bedobott pár ismert arcot Bruce Willis-től Kristen Stewartig de az egész olyan mint a magyar lilaködös artmovie-k amiket a készítők mintha a maguk szórakoztatására csinálnának. Altman Playere is majdnem ide esik de 1992-ben ez a vicc még viszonylag új volt, 2008-ban már nem, főleg hogy De Niro azóta színészként megindult azon a lejtőn amivel itt még csak poénkodott. Az HBO-n nyolctól folytatódik az Otthon karanténja, ma a lengyel változatot ismerhetjük meg 14 rövid epizódban, közvetlenül reagálva a társas elszigeteltségre, ugyanitt maradva 22:20-kor idei doksi a gyerekSTÁRság árnyoldalairól. A Showbiznisz gyermekeit nagyon felhype-olták és tényleg minden adva volt: a rendező Alex Winter maga is érintett az ügyben, a meginterjúvoltak között vannak akik sikerrel mentették át magukat a felnőttkorba (Milla Jovovich) és vannak akik nem (Henry Thomas), ami közös hogy nagy árat fizettek a rövid vagy tartós rivaldafényért. A néző megelőlegezi a szimpátiát és sajnálatot, ezzel együtt hamar lejön hogy az összkép nem fekete-fehér, hogy Winter nem profi direktor (amit mondani akart azt a What Ever Happened to Baby Jane már megtette helyette) de amit igazán kemény látni az az hogy néha a „győztesek” jönnek le a legbetegebben a sztárgyár-futószalagról, lásd Jada Pinkett Smith-t aki vagy kap egy önálló rovatot vagy csak besuvasztom valahova, a háttériparnál maradva meg jöjjön a

Konteó rovat:
The Jeffrey Epstein Edition:
Epstein-ügy: Ghislaine Maxwellről a bíróságon derült ki, hogy van férje: „A kiskorú lányok beszervezésével vádolt nő egy évig bujkált a hatóságok elől.” – ...nyilván mert semmi köze az ügyhöz és a kuncsaftokhoz. Ja de mégis van:
II. Erzsébet trónján pózolt Jeffrey Epstein barátnője és Kevin Spacey – Hú, remélem a Royal Sztorik blog címlapon hozza majd erről is a tényfeltárást!4!4!
35 évet kaphat Epstein volt barátnője, aki segített behálózni és csapdába csalni a fiatalkorú lányokat: „A brit és New York-i elit legmagasabb köreibe bejáratos Ghislaine Maxwell körül szorul a hurok.” – Hé, ha az ő nyaka körül is szorul a hurok akkor pont hogy nem fog beszélni :DDD
Egy szemtanú szerint Bill Clinton is járt két lánnyal Epstein szigetén: „A volt elnök továbbra is tagadja a vádakat. A nyilvánosságra hozott bírósági dokumentumok szerint egy kiskorú lányt pedig arra kényszerítettek, hogy feküdön le András Yorki herceggel.” – Hihető Clinton tagadása, már a Lewinsky-ügynél is az volt!!!
A leghíresebb hollywoodi kurvapecérről forgat filmet Luca Guadagnino: „A portréfilm a hollywoodi sztárok kerítőjeként évtizedekig működő Bowers emlékeit idézte fel.” – Gondolom spontán öngyilkosság előtt adott börtöninterjúról van szó...ja nem, ez nem doku hanem ilyen buginájtszos jópofáskodás lesz, bezzeg Epsteinről már a második bőrt nyúzzák le:
Újabb dokumentumfilm készült Jeffrey Epstein rémtetteiről: „A Surviving Jeffrey Epsteinben a pedofil milliárdos nyolc áldozata meséli el, hogy mit tettek velük.” – ...ezzel is elterelve a figyelmet arról hogy a csaja is benne volt a bizniszben, róla amúgy közben jönnek a mosdató-sajnáltató cikkek:
A társaság központja, aki kislányokat hajtott fel Jeffrey Epsteinnek: „Ghislaine Maxwell, a londoni és manhattani társasági élet központi figurája egyengette a munkás származású milliárdos útját a felső tízezerben, de a vád szerint törvénytelen szexuális vágyai kielégítésében is nélkülözhetetlen szerepet játszott. András herceg és Bill Clinton barátja ellen New Yorkban emeltek vádat pedofília miatt.” – Nem ez a lényeg hanem hogy ebből is ki lehet hozni a meglehetottsevolt-, ill. a miért bűn hogy nők is élvezik a sekszet-agendát:
0

VISZLÁT SZOMBATON!

Kulcsszavak: LESZAROM

bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés