2020. 08. 10.
Eszter fent, Eszter lent!!!!! (aug. 10-11-12-13.)
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Eszter fent, Eszter lent!!!!! (aug. 10-11-12-13.)

 

 

 

 

 

 

HÉTFŐ, AUGUSZTUS 10.:
PORHÓ VAGY PORNÓ?
0
In the LOVE Dead Shack.

Talán érdemes:
Kilenckor új sorozat az HBO-n melyben Anna Kendricket követhetjük TESTBŐL TESTBE ágyról ágyra járva de keep calm, a Love Life hétköznapibb ergo szimpatikusabb mint a sekszésnyújork volt – viszont ha már ahhoz mértem azt is meg kell jegyezzem hogy Kendrick nehezen veheti fel a versenyt az ottani négy karakterrel egyedül. Ugyanitt félórával később (vagyis fél tízkor) ugyaneme műfaj spanyol képviselője és a Por H o por B már egyértelműen vígjáték ahol a fő humorforrást két vidéki csaj Madrid bulinegyedébe való költözése adja ahova Vagy így, vagy úgy de be kell illeszkedjenek. Majdnem ugyanakkor (21:25-kor) már gyilkosabb tempót diktálnak a Cinemaxon egy veszélyesebb lakhellyel: a Halálkunyhó a jó öreg vidékre utazósdit ötvözi a zombi-zsánerrel mikor a barátja családjához becsatlakozó kissrác megdöbbenten veszi észre hogy vendéglátói hétvégi házának szomszédságában élőkkel táplálkozó holtak vertek tanyát. A Dead Shack nem forradalmian új de legalább rövid és lehet rajta röhögni, ráadásul nem is nagy stúdió gyártotta hanem indie. Függetleneknél maradva tíz előtt öt perccel háromnegyedórás magyar drámázás a Film4-en idénről melyben a 99-es busz vezetőjét éri utol a Michael Douglas-féle Összeomlás és a megszokott útvonal helyett rendhagyó városnézésre viszi utasait legnagyobb szerelmének helyszíneire az első találkozástól a szakításig. A Túszejtő tettének első magyarázata az lehet hogy hősünk megpillantotta exét a felszállók között, ám a megoldás nem ilyen egyszerű... Mindeközben az M2 / Petőfi TV-n a Karthago koncertjét láthatjuk 22:10-től, elefántdübörgés-mentesen az Akusztik / Legendák mai részében.

Hétfő? #LESZAROM.
The Hadid Edition:
MELYIKÜK CSINÁLJA JOBBAN? – Bella Hadid visszaköveteli az őt megillető meztelenkedési trónt Emily Ratajkowskitól – Én csinálom a legjobban mert mindkettőt LESZAROM:
Rajongóik szerint Zayn Malik már el is jegyezte Gigi Hadidot: „Az énekes egy szerelemről és házasságról szóló idézetet részleteit tetováltatott magára.” – ...de legalább nem a felesége nevét, így később is aktuális lesz.
Gigi Hadid megmutatta terhes pocakját: „A modell terhessége április végén derült ki, nem sokkal később pedig maga is megerősítette a hírt. De egészen idáig nem sokat láttatott magából.” – Még jó hogy aztán gyorsan pótolta:
Gigi Hadid televillantózta az Instagramot, és valamiért a vécén is pózolt: „A 24 éves modell nem fogta vissza magát legutóbbi fotózásán, amelyen még jóval azelőtt járt, hogy nőni kezdett volna a pocakja.” – Ilyen egy jó, felelős anya!!! Ja nem: LESZAROM.
igazából mindegy – A nap kérdése: Bella Hadid visel bugyit ezen a fotón? – A nap KOMMENTJE válasza: LESZAROM.
Már a nemét is tudni lehet Gigi Hadidék babájának: „A TMZ és az ET forrásai szerint a Twitterezők tévedtek.” – ...mert LESZAROM majd eldönti a gyerek mi akar lenni.
18+ Gumicukor – Bella Hadidnak hiába volt szép az arca, mindenki a melleire figyelt: „Amit az elmúlt időszakban csak véletlenül sikerült megmutatnia, azt most kipakolta direktbe. Hála a Párizsi Divathétnek.” – EZ NEM IGAZ, mindenki az eszéért szereti!44! Ja nem:
s+ Bella Hadid barátnője olyan jófej, hogy még a mellét is megtartja helyette – Bezzeg ha férfi fogdosná!!!44!négy!!!
Vízparti fejlesztések – Ilyen nincs! – Botrányosra sikerült stadion. Nézze meg, hogy milyen lett!: „Hadid a tervezésekor egy arab halászhajót formázott meg, a kritikusai szerint azonban sokkal inkább hasonlít valami másra.” – Biztos a névrokona ihlette:
BELLA HADID OLYAN ÁTLÁTSZÓ RUHÁBAN SZELFIZETT, AMIBEN TISZTÁN KIVEHETŐ A MELLBIMBÓJA: „Nicole Scherzinger is szexiskedett, igaz, ő visszafogottabban. Mark Wahlberg pedig egy szomorú hírt osztott meg közösségi oldalán. Instahíradó.” – Van egy jó hírem: LESZAROM.

 

KEDD, AUGUSZTUS 11.:
BORRAVALÓ-FÉLESÉG
0
Érdes kisfiam.

Talán érdemes:
A mai legnyilvánvalóbb program fél tízkor jön a Szófia fejedelemasszony képében a Duna TV-re, a többi néznivaló főleg a bátrakat várja, ha például vevők vagyunk Shia LaBeouf ön-exorcizálására akkor nyolckor irány a Cinemax ahol egyre zűrösebb barátunk igyekszik szabadulni múltja démonaitól, főleg abuzív, alkesz apjától. Az Édes fiam a depisségek hosszú sorát gyarapítja, sokat elmond róla hogy LaBeouf magára osztotta az őt anno menedzselő-kizsákmányoló apukája szerepét, fiának (akit minden életkorában más-más gyerekszínész játszik) egy akciójelenet forgatása közben villannak be a régi traumák, ennek hatására (és lélekbúvára tanácsára) felidézi az emlékeket amiket inkább eltemetett volna... A Honey Boy nyilvánvalóan erős mozi erős alakításokkal (talán csak FKA Twigs lóg ki de hát ő nem actress, zenésznek-énekesnőnek is csak az igénytelenek tartják) és még erősebb témával de a nemrég adott hasonló doksi mellett kissé művészieskedőnek fog hatni, az meg a jövő zenéje hogy LaBeouf képes lesz-e mást is hitelesen alakítani. A Film Mánián egy órával később (kilenckor) újra Antonio Banderasé a terep gazdag kubai földbirtokosként aki postán rendel magának feleséget hogy így biztosítsa vérvonala fennmaradását, annál nagyobb a meglepetés amikor nem a várt, visszafogott szolgálólányt kapja hanem Angelina Jolie-t aki hamar elvarázsolja sekszuális teljesítményével így még akkor is ragaszkodik hozzá amikor kiderül róla hogy profi szélhámos. Élcelődhetnék hogy az Eredendő bűnt tényleg az volt leforgatni de Jolie (a hölgyeknek meg Banderas) meztelenkedése még így is nézhetővé teszi (jóvá, netán emlékezetessé azonban nem). Ugyanabban az időben a kilencvenes / kétezres évek másik it girl-je, Jennifer Aniston kerül a Chuck & Buck alkotói keze közé a Paramount Channelen akiknek eme dobása ugyan nem annyira provokatív mint az említett gay stalker movie de így is hatalmas ugrás a Jóbarátokhoz képest (nem is jött be sokaknak). Justine, a Jóravaló feleség (Aniston) szürke eladói melója mellett valami többre vágyik a drogos férje (John C. Reilly) mellett töltött unalmas estéknél és a Sors meg is bünteti amikor teljesíti kívánságát egy új munkatárssal. Tom (Jake Gyllenhaal) kiismerhetetlen személyiség aki ugyancsak mást (írói karrier) akar, Justine pedig belezúg és még az sem aktiválja benne a vészjelzőt hogy frissiben megtalált lelkitársa az egészségesnél jobban rajong a Zabhegyezőért, sőt kifejlesztett egy Holden Caulfield-személyiséget is... Igen, Lennon gyilkosa is így kezdte, és ha már jóravaló feleségek, akkor jöjjön is

A szolgálólány meséje rovat:
Margaret Atwood és Bernardine Evaristo kapták az idei Booker-díjat: „A kanadai irónőt a Szolgálólány meséjének folytatásáért díjazták.” – ...ami jóformán meg se jelent még amikor megkapta a díjat. Nem baj, Év könyve:
könyves blog – A Szolgálólány már nem mese: „A Testamentumok új elemekkel bővíti Gileád történetét.” – Gondolom véletlenül rúgnak már a címével (Testamentumok) is egyet a keresztényeken. Ja nem:
Vérfagyasztó részletekkel tér vissza a szolgálólányok világa: „34 évig vártuk, egy nap alatt befaltuk A szolgálólány meséjének folytatását. Margaret Atwood még mindig nagyon tud írni, az új regénye nyugtalanítóan időszerű.”ÍGY IGAZ, hiszen jelenleg is keresztény országokban nyomják el a nőket. Külön vicc hogy már a „keresztény” blogok is beálltak ebbe a narratívába:
szemlélek – A szolgálólány valósága: prosti leszel, vagy szülőgép?: „Magyarországon szomorú realitássá vált a nők eszközként kezelése, ami a filmvásznon csupán "mese".”ÉDES FASZOM, és írják mindezt egy „katolikus” blogon. Amúgy eddig nem úgy volt hogy a sekszmunka az valójában önmegvalósítás és female empowerment?
gnl színfolt – Margaret Atwood: még tovább erősödjön a nők hangja!: „A 60-as években a feministákat bolondoknak tekintették, aztán sikerült megerősödniük.” – Még szerencse hogy GNL már a nyolcvanas években feminista volt...ja nem.
előzetes – Ezek a nők megérdemlik, hogy megmentsék őket: „Megjött az első előzetes az A szolgálólány meséje negyedik évadához.”Wait, a challenger appears:
előzetes – Jessica Chastain rendet vág a férfiak között – Na, hamar eljutottunk a megmentendő nőktől a férfiakon való nyílt bosszúállásig :DDD

 

SZERDA, AUGUSZTUS 12.:
FAMILY RT.

0
Inverze nem ereszt.

Talán érdemes:
A mai nap zömmel az underground jegyében telik, tízkor például Párizs katakombáiban reszkethetünk a Film Now segítségével. Scarlett (Perdita Weeks) a Bölcsek Kövét keresve jut egyre mélyebben a föld alá de amit talál az az Örök Élet helyett közelebb áll az örök kárhozathoz... Az Úgy fent, mint lent elnevezésével egyszerre utal a helyszínre és az ott gyakorolt fekete mágiára (As Above, So Below, lásd Baphomet kézmozdulatát), csak idő kérdése volt hogy a Tomb Raider/Indiana Jones ötleteit valaki elvigye felnőttebb irányba, bevonva a manapság menő urban explorer vonalat is, az eredmény a mai horror-felhozatalban üdítő kivétel a found footage eszköztárral együtt is, főleg a Dantéra (nem a shopstopposra) tett utalások miatt. Utána fél tizenegykor egyórás ismeretterjesztés a Duna World-ön a hegymászás teljes ellentétéről, az Inverse Everest megtisztelő titulusa a kaukázusi Krubera-Voronya barlangé ami gyakorlatilag felfedezése óta tartja a mélységi rekordot és duplán kaland mert egy dolog lemenni az aljára de legalább akkora kihívás eljutni az Abháziában található bejáratához. 2016-ban ezt is elérte egy magyar csapat akik kamerát is vittek magukkal így mi is láthatjuk amit ők, az általuk vállalt kockázat nélkül. Jóval előtte fél kilenckor Werner Herzog 2019-es agymenése a Cinemax 2-őn egy japán családkölcsönző vállalkozásról (!). A Családi románc KFT csak azoknak lehet sok(k) akik nem ismerik a szigetország fura szokásait, arrafele teljesen hihető hogy valakit felbéreljenek egy eltűnt rokon „pótlására” – de itt legalább még embereket alkalmaznak és nem gépeket:

More human than human rovat:
Feltalálták a gyémántnál is keményebb szupergyémántotMore gyémánt than gyémánt.
A robotok beindultak a Facebookon, baj lehet belőle: „A járvány miatt felpörgött a mesterséges intelligencia alkalmazása a moderálásban, de hiába a rengeteg előrelépés, továbbra is sok a hiba. A robotok olykor ártatlan megosztásokat ítélnek álhírnek, és káros baromságokat hagynak megosztani.”More álhír than álhír és nem volna semmi baj ha csak robotok olvasnák ezeket :SSS
3,5 millió könyvet olvasott el egy robot, hogy kiderüljön, hogy írunk a férfiakról és a nőkrőlMore LeeLoo than LeeLoo.
VO – Ahol robot a recepciós: „Hi-tech újítások a legmodernebb szállodákból: okostelefon-szobakulcs, robotrecepciós, applikáción elérhető szállodai szolgáltatások.”Wait, a challenger apppears:
Humanoid robot osztja az erkölcsi bizonyítványokat egy orosz városban – Szóval egy gép vizsgáztat emberségből? Hova jutottunk...
A Facebook mesterséges intelligenciával szimulálja a nemkívánatos felhasználókat: „A botok viselkedéséből akarják megtanulni, hogy tudnak fellépni például fegyverkereskedők ellen.” – Szóval botok fognak fegyverrel kereskedni azért hogy az emberek megtanulják hogyan kezeljék őket? Jó ötlet...ja nem az:
Az Amazon arcfelismerője állítólag már azt is felismeri, ha félünk: „Ennek az új fejlesztésnek valószínűleg nagy hasznát veszik majd az erőszakszervezetek, akikkel az Amazon boltol.” – ...és ha nem félünk, majd adnak rá okot:
Valósággá vált a Portal háromlábú lövegtornya – ...de csak a rosszakra lőnek majd vele:
Mint a Különvéleményben: előre tudja majd a rendőrség, hogy ki lesz bűnöző: „Az Egyesült Királyságban tesztelik a bűnelkövetést előre jelző adatelemző rendszert.” – ...aztán majd megint lehet sírni hogy ezek konzerválják az előítéleteket :DDD
 

CSÜTÖRTÖK, AUGUSZTUS 13.:
EGY ORSZÁG, KÉT VEZEKLÉS
0
A rosszfiúk már a szomszédban vannak.

Ajánlott:
Kilenckor Tengiz Abuladze újabb mesterműve az M5-ön, lezárva a trilógiát. A Vezeklés I-II. már részekre osztottságából sejthetően monstre hosszúságú (150 perc) de nem csak emiatt időtlen hanem a zsarnokság ábrázolása miatt is. Történelmi tények és szürrealista betétek váltogatják egymást a rendezőtől megszokott rendhagyó zenével (Debussy és a Boney M. jól megfér egymás mellett), az utalások bárki számára könnyen dekódolhatók (az elkövetett bűnök minden rendszerben ugyanazok és ezek feldolgozását lehet elodázni csak nem érdemes), a főgonosz pedig egyszerre egyesíti magában Hitler, Sztálin és Mussolini külsőségeit. 1984-ben készült el de csak három évvel később engedték bemutatni cserébe akkor már több lett mint amit a címe sugall, vagyis a grúzok által (is) elkövetett bűnökkel való szembenézés, a többség a gorbacsovi enyhülés szimbólumaként tekintett rá és persze elhalmozták díjakkal is (pld. Cannes-ban is, megérdemelten). Bár Abuladze mestermvűe mellett ma minden eltörpül azért így is lesz pár

Talán érdemes:
Nyolckor szabványthriller az HBO-n, spoileres angol-magyar elnevezéssel: lázadó tinilányt (Calli Taylor) szobafogságra ítélnek, ő pedig összehaverkodik a melléjük költöző fiatalemberrel (Travis Burns) ám azt kezdi gyanítani hogy a Rosszfiú a szomszédban nagyobb tétekkel játszik mint holmi iskolai balhék, el is kezd utána kémkedni, így derül ki hogy a felújított-eladásra kínált ház eredeti tulaját eltették láb alól. A Wrong Boy Next Doort egyértelműen Hitchcock Rear Window-ja ihlette (nehezebb felfogásúaknak külön el is magyarázzák a poént), sajnos a gyenge alakítás SPOILER meg a folytatást ígérő befejezés SPOILER VÉGE eléggé lehúzza. 23:10-kor piteszagú vígjáték a Filmcafén 2002-ből, megelőlegezve a Feketék fehérent, de annál azért valamivel jobban abszolválva a nőnek öltözésre kényszerülést. Három kölyök élvezi a középiskolások léha életét amíg ki nem dobják őket a fiúszövetségből egy állítólagos lopás miatt, és csak úgy juthatnak az évvégi bulin a már végzett diákok (na meg az általuk működtetett cégek) közelébe ha lánynak álcázzák magukat (viszont így dupla esélyük lesz az érvényesülésre!!), közben persze (már ha minden jól megy) előkerítik a videokazettát is amivel tisztázhatják magukat a vádak alól... A Bővér szálló a FASZKORBÁCS!!-gyanús szójáték dacára is több sekszista comedy-nél, főleg azon jelenetekben ahol a srácok a maguk bőrén tapasztalják meg a macsó viselkedést – remélhetőleg megreformálják majd a Kappa Omicron Kappa (KOK, úgymint cock) fraternity-t is (már sikerül oda visszajutniuk).

Kis hírek a nagyvilágból:
William Sidis – A világ legokosabb embere magányosan, szürke irodistaként halt meg – Engem ez nem fenyeget...mármint az okosság :DDD
túlzásba vitt pr esete ez – Nicole Kidman akkorát kamuzott, csoda hogy nem szakadt rá az ég: „Nicole Kidman a napokban Ellen DeGeneres vendége volt, ahol nagyon elszaladt vele a ló, mikor új sorozatáról, a Big Little Liesról beszélt (...), az csúszott ki a száján: az emberek hirtelen elkezdtek felismerni. Ez pedig egészen biztos, hogy nem igaz egy olyan világhírű színésznőtől, aki az 1980-as évek óta aktív, volt Tom Cruise felesége és Oscar-díjat is nyert.” – Mégis mit vártatok tőle a Big Little Lies promózása kapcsán, igazmondást? LOL!!! Amúgy a műsorvezető is kamuzott idáig:
Úgy tűnik, Ellen DeGeneres műsora is befuccsol: „A Daily Mail informátora szerint az a legrosszabb, hogy a műsorvezető úgy tesz, mintha meglepné, mennyire rossz a légkör a show körül. Állítólag le akarja tenni a mikrofont.” – Nahát, ki hitte volna hogy a hatalommal nemtől és sekszuális orientációtól függetlenül vissza lehet élni:
Elsöpörheti a zaklatási botrány Amerika egyik legnépszerűbb tévését: „A nyíltan leszbikus Ellen DeGenerest, a The Ellen DeGeneres Show műsorvezetőjét több tucatnyian vádolják megalázó bánásmóddal, szexizmussal, rasszizmussal. Mi zajlott a kulisszák mögött? Túlélheti ezt az egyenlőség szószólójának tartott műsorvezető karrierje?”Egy degeneráció hangja volt, de a mítú maga alá temette BRÜHÜHÜÜÜ!44!4!! négy
tévé – Ellen DeGeneres is besározódott – kész otthagyni a saját show-ját – ...vagy nem, mert mit olvashatunk kicsit később:
TÉVÉ – Ellen DeGeneres mérgező munkakörnyezetben is folytatja: „Szeptemberben rendben elindul a The Ellen DeGeneres Show című talkshow, annak ellenére, hogy nemrég még a műsorvezető távozásáról beszéltek, miután egy belső nyomozás kiderítette, hogy állandóak a munkahelyi zaklatások.” – Miért ne folytathatná? Ő nem kevinspéci, nem őt mérgezik hanem ő maga a toxikus MASZKU feminitás :DDDD

VISZLÁT SZOMBATON!

Kulcsszavak: faszkorbács, LESZAROM

bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés